Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kepuasan itu terletak pada usaha bukannya pada pencapaian. Usaha sempurna adalah kemenangan sempurna.
-- Mahatma Ghandi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 1 hari, 8 jam, 20 minit yang lalu
kaze: 1 hari, 12 jam, 56 minit yang lalu
Daeng_Jati: 4 hari yang lalu
RedPetunia: 6 hari yang lalu
sahabat_amin: 8 hari yang lalu
Gorodkovie: 10 hari yang lalu
Swarig123: 13 hari yang lalu
sunan-faqih: 19 hari yang lalu
ajefikrah: 24 hari yang lalu
Kang: 26 hari yang lalu
owl_UM: 28 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: kelab masih ada yang sayang


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Admin
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» kelab masih ada yang sayang

Please Mendaftar To Post


Oleh kelab masih ada yang sayang

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 10:45


MASIH ADA YANG SAYANG

"PERTEMUAN,AJAL,MAUT,SEMUA PADA ALLAH YANG ESA.KITA HANYA MAMPU MERANCANG".

TANPA KITA SEDARI..DILUAR SANA..seseorang MENANTI KITA..untuk MENYAYANGI DAN DISAYANGI.... silalah join klub ini, yang penting, hati mesti ikhlas dan jujur KERANA YANG ESA...SELAMAT DATANG SEMUA...


-----------------
د سيني برمولا سڬالاڽ


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 11:27


selamat untuk kawan-kawan dan sahabat semua,marilah kita kenal mengenali disini untuk mengiratkan lagi ukhwah kita bersama.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 11:37


Assalamualaikum :berfikir:
inin macam kelab penyayang ke??
yang ada di sekolah ipta or ipts?
:berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 12:18


" janganlah menjadi org yang berpendirian: Jika org berbuat baik padaku. Aku berbaik-baik padanya. Jika mereka menzalimiku. Aku pun akan menzaliminya. Tetapi berpendirianlah: Jika org berbuat baik, kamu juga berbuat baik. Jika mereka berbuat buruk, jangan kau zalimi mereka."


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 12:20


Jue masuk kategori mana ini :berfikir:
yang Menyayangi :kelip: atau yang Disayangi :-P

:lol: :lol:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 14:30


heh...nak join..nak join...supaya tak rasa kita keseorangan menempuh hidup nan mencabar...:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: Pahang+kelantan=tmn melewar

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 06-02-09 14:33


salam'alaik..
kelab ni berfungsi macam prs kat zmn2 sekolah ke?
kalau join kelab ni..ap yang boleh buat?

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

Syairadhan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.02.2009
Ahli No: 37067
Posting: 39
Dari: Malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 07-02-09 14:34


Apa yang boleh buat? Tentulah kita kena saling berkasih sayang. Rapatkan ukhwah disini. Kasih kerana Allah S.W.T.

Bookmark and Share

  


  Member Information For SyairadhanProfil   Hantar PM kepada Syairadhan   Quote dan BalasQuote

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 15:15


wasalam'klub mana ditubuhkan untuk kita saling kenal mengenali dan menyangi antara kita kerana Allah.sebab segala jodah,pertemuan ajal maut itu semua nya ditangan Allah SWT.hanya kita mampu merancang.kita boleh berkongsi bertuka4r pendapat dan berbincang bersama bagi merapatkan lagi ukhwah kita semua.biarlah kita sama sama bersedih, bergembira,berjaya dari kita pentingkan diri sendiri yang tiada manfaat baginya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 15:21


jue boleh masuk kedua-dua nya sekali untuk club mana.he.he.Disayangi pun boleh,menyayangi pun boleh

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 16:00


kelab ni bagaimana? fungsinye...boleh di perjelaskan lebih lanjut..

Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 09-02-09 17:49


Menarik...!! Nak join ... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

ctmariani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.02.2009
Ahli No: 37008
Posting: 51
Dari: bentong

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 18:43


nak nak...nak join.
ada bayar yuran ke???
:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctmarianiProfil   Hantar PM kepada ctmariani   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 01:17


SALAM>>>>
saya memerlukan penerangan yang lebih lanjut mengenai kelab ini..
memang menarik Kalau lebih terperinci maklumat nya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 02:48


Pada 16-02-09 01:17 , shah_hidayah86 posting:

!!! QUOTE !!!

SALAM>>>>
saya memerlukan penerangan yang lebih lanjut mengenai kelab ini..
memang menarik Kalau lebih terperinci maklumat nya....


betul...
supaya jelas tujuan nya..
tak begitu shah_hidayah86..

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 10:19


club mana untuk kita saling kenal-mengenali antara kita.berkongsi segalanya yang baik disini.dia akan meningkatkan lagi ukhwah sesama kita.kita lebih sama-sama mesra untuk tujuan yang baik.sekurang-kurangnya kemesraan kita macam kita satu keluarga @ lebih lagi.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 10:21


ct pembayaran tiada dibuat dalam club mana.nanti kalau awak dah mesra dengan seseorang.orang 2 yang buat pembayaran pada ct.he.he

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 16-02-09 11:30


tragik juga tajuknya ni..saya ingat tadi macam rumah org tua2..hehe..apa-apa pun iman nak joinla..kot2 ada yang sayang. :lol:


-----------------
Tiada yang lebih bahagia dan bernilai selain mendapat keberkatan dan keredhaan ALLAH S.W.T


Bookmark and Share

  


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 11:44


Pada 16-02-09 10:21 , nur_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!

ct pembayaran tiada dibuat dalam club mana.nanti kalau awak dah mesra dengan seseorang.orang 2 yang buat pembayaran pada ct.he.he


:sopan: macam tu ek..


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 13:12


macam program kat TV1 tu saja...'masih ada yang sayang'..macam pernah ku dengar...

Bookmark and Share

  


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

ctmariani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.02.2009
Ahli No: 37008
Posting: 51
Dari: bentong

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 14:57


tak nampak pun kelab ni berfungsi... :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctmarianiProfil   Hantar PM kepada ctmariani   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 15:05


Pada 16-02-09 14:57 , ctmariani posting:

!!! QUOTE !!!

tak nampak pun kelab ni berfungsi... :-(



betul tu...huhu


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 15:17


Jue terasa nak semarakkan kelab " masih ada yang sayang" ni....

Sesuai dengan kelab,
nak cerita dengan kawan-kawan tentang masih ada yang sayang ni dalam kehidupan jue.....
dulu jue pernah kecewa dengan sikap sesetengah orang.... suka mempermain-mainkan perasaan jue sebagai sahabat, kecewa sampai rasa jue tak perlukan sesiapa pun disisi jue lagi.... jue nak hidup sendiri, rasanya waktu itu hati dan jiwa dah mati kepada sesama manusia....terutama insan yang bernama sahabat......

tapi benarlah segala yang berlaku pasti ada hikmah sebaliknya....
jue hilang seorang sahabat yang jue sayangi suatu masa dulu tetapi jue temui ramai sahabat yang lebih baik darinya sekarang terutamanya dikalangan warga ukhwah sendiri.. :-)

P/S : Jgan mudah berputus asa tapi percayalah bahawa
        "Masih Ada yang Sayang " :bunga:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

shah_hidayah86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.03.2008
Ahli No: 32774
Posting: 84
Dari: SHAH ALAM

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 17:46


SALAM>>>

Ye, betul as-syafie...
sebab sesuatu perkara tu lebih mudah di fahami dan di hayati agar segala maksud tersirat dapat di mengerti dengan lebih terperinci....

Bookmark and Share

  


  Member Information For shah_hidayah86Profil   Hantar PM kepada shah_hidayah86   Quote dan BalasQuote

Nur_Din
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.04.2008
Ahli No: 33163
Posting: 81
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-02-09 20:56


Assalamualaikum
saya pun nak join lah..
semoga kelab ini memberi seribu manfaat untuk kita bersama..
Insya Allah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Nur_DinProfil   Hantar PM kepada Nur_Din   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 16-02-09 22:26


sayangi diri anda kerana diri anda begitu berharga!

Bookmark and Share

  


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 00:44


salam..
ana pun terasa nak join juga ..
nampak macam menarik saja...
tapi ana lagi suka kalau ada perincian tentang kelab ni kan...
bagi kita semua lebih jelas dan nampak hala tujunya ye..
wallahua'lam

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 21:02


betul 2 jue setiap pertemuan ajal jodoh semua ditangan allah.kita perlu banyakkan berdoa insyaallah.club masih ada yang sayang masih menyayangi sesiapa yang join club mana kerana Allah.kita perlu ikhlas menyayangi antara satu sama lain.mesti suatu hari nanti terjalinla kasih sayang yang ikhlas kerana Allah dalam kalangan ukhwah mana.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 21:23


Pada 16-02-09 22:26 , maisarahlisa posting:

!!! QUOTE !!!

sayangi diri anda kerana diri anda begitu berharga!


betul 2 kalau kita tak menyayangi diri kita sendir,orang lain pun takkan menyayangi diri kita.tapi dalam club mana semua kita sayang warga-warga ukhwah


-----------------
د سيني برمولا سڬالاڽ


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 17-02-09 21:27


Pada 17-02-09 00:44 , ikrimah posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
ana pun terasa nak join juga ..
nampak macam menarik saja...
tapi ana lagi suka kalau ada perincian tentang kelab ni kan...
bagi kita semua lebih jelas dan nampak hala tujunya ye..
wallahua'lam


hala tujunya,terjalinla kasih sayang yang ikhlas kerana Allah untuk warga-warga ukhwah semua


-----------------
د سيني برمولا سڬالاڽ


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 18-02-09 08:16


Pada 17-02-09 21:27 , nur_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 17-02-09 00:44 , ikrimah posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
ana pun terasa nak join juga ..
nampak macam menarik saja...
tapi ana lagi suka kalau ada perincian tentang kelab ni kan...
bagi kita semua lebih jelas dan nampak hala tujunya ye..
wallahua'lam


hala tujunya,terjalinla kasih sayang yang ikhlas kerana Allah untuk warga-warga ukhwah semua



erm kelab ni nanti nak ada kan pejumpaan ke?


-----------------
Tiada yang lebih bahagia dan bernilai selain mendapat keberkatan dan keredhaan ALLAH S.W.T


Bookmark and Share

  


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 18-02-09 15:58


ana pun nak join jugak lah kelab ni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

azmuddin
Warga Rasmi
Menyertai: 03.02.2009
Ahli No: 37012
Posting: 6
Dari: jordan(study)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-02-09 02:28


aa pun nak join juga...tengok ramai yang join..terasa tak seorang brjln di muka bumi ini..

Bookmark and Share

  


  Member Information For azmuddinProfil   Hantar PM kepada azmuddin   Quote dan BalasQuote

en_poligami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.12.2008
Ahli No: 36486
Posting: 67
Dari: tok bali,kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-02-09 10:47


Oleh itu, bertakwalah kamu kepada Allah dan perbaikilah keadaan perhubungan di antara kamu, serta taatlah kepada Allah dan RasulNya, jika betul kamu orang-orang yang beriman. (1) Sesungguhnya orang-orang yang beriman itu (yang sempurna imannya) ialah mereka yang apabila disebut nama Allah (dan sifat-sifatNya) gementarlah hati mereka dan apabila dibacakan kepada mereka ayat-ayatNya, menjadikan mereka bertambah iman dan kepada Tuhan mereka jualah mereka berserah. (2) Iaitu orang-orang yang mendirikan sembahyang dan yang mendermakan sebahagian dari apa yang Kami kurniakan kepada mereka. (3) Merekalah orang-orang yang beriman dengan sebenar-benarnya. Mereka akan mendapat pangkat-pangkat yang tinggi di sisi Tuhan mereka dan keampunan serta limpah kurnia yang mulia (di Syurga). (4) surah al-anfal


ini hadiah saya untuk ahli kelab ini...

Bookmark and Share

  


  Member Information For en_poligamiProfil   Hantar PM kepada en_poligami   Pergi ke en_poligami's Website   Quote dan BalasQuote

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 19-02-09 10:48


erm kelab ni nanti nak ada kan pejumpaan ke?



Insyaallah ad rezeki nanti kita akan berkumpul dan buat perjumpaan bersama-sama semua ..dari itu diharapkan kepada ahli-ahli club mana biarlah saling kenal mengenali antara kita semua dan biarlah ukhwah yang di bina atas dasar kasih sayang yang ikhlas dan diharapkan berpanjangan.


-----------------
د سيني برمولا سڬالاڽ


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

Dr_Iman4u
Warga Rasmi
Menyertai: 19.02.2009
Ahli No: 37232
Posting: 13

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-02-09 10:50


salam,

saya nak join kelab ini.manusia digalakkan berkasih sayang.bukan memusuhi dan saling membenci kan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Dr_Iman4uProfil   Hantar PM kepada Dr_Iman4u   Quote dan BalasQuote

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 19-02-09 10:53


Pada 19-02-09 10:47 , en_poligami posting:

!!! QUOTE !!!

Oleh itu, bertakwalah kamu kepada Allah dan perbaikilah keadaan perhubungan di antara kamu, serta taatlah kepada Allah dan RasulNya, jika betul kamu orang-orang yang beriman. (1) Sesungguhnya orang-orang yang beriman itu (yang sempurna imannya) ialah mereka yang apabila disebut nama Allah (dan sifat-sifatNya) gementarlah hati mereka dan apabila dibacakan kepada mereka ayat-ayatNya, menjadikan mereka bertambah iman dan kepada Tuhan mereka jualah mereka berserah. (2) Iaitu orang-orang yang mendirikan sembahyang dan yang mendermakan sebahagian dari apa yang Kami kurniakan kepada mereka. (3) Merekalah orang-orang yang beriman dengan sebenar-benarnya. Mereka akan mendapat pangkat-pangkat yang tinggi di sisi Tuhan mereka dan keampunan serta limpah kurnia yang mulia (di Syurga). (4) surah al-anfal


ini hadiah saya untuk ahli kelab ini...

terima kisah kepada en_poligami diatas hadiah yang diberikan kepada club mana.insyaAllah.


-----------------
د سيني برمولا سڬالاڽ


Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

imannoraina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 27.08.2004
Ahli No: 10752
Posting: 226
Dari: Bumi ALLAH

Kedah  


posticon Posting pada: 19-02-09 18:27


harap kelab ni banyakla bagi manfaat jangan sekadar tercatat kat portal ni saja.. :-)


-----------------
Tiada yang lebih bahagia dan bernilai selain mendapat keberkatan dan keredhaan ALLAH S.W.T


Bookmark and Share

  


  Member Information For imannorainaProfil   Hantar PM kepada imannoraina   Quote dan BalasQuote

en_poligami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.12.2008
Ahli No: 36486
Posting: 67
Dari: tok bali,kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-02-09 15:11


Pada 19-02-09 10:53 , nur_muslimin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-02-09 10:47 , en_poligami posting:

!!! QUOTE !!!

Oleh itu, bertakwalah kamu kepada Allah dan perbaikilah keadaan perhubungan di antara kamu, serta taatlah kepada Allah dan RasulNya, jika betul kamu orang-orang yang beriman. (1) Sesungguhnya orang-orang yang beriman itu (yang sempurna imannya) ialah mereka yang apabila disebut nama Allah (dan sifat-sifatNya) gementarlah hati mereka dan apabila dibacakan kepada mereka ayat-ayatNya, menjadikan mereka bertambah iman dan kepada Tuhan mereka jualah mereka berserah. (2) Iaitu orang-orang yang mendirikan sembahyang dan yang mendermakan sebahagian dari apa yang Kami kurniakan kepada mereka. (3) Merekalah orang-orang yang beriman dengan sebenar-benarnya. Mereka akan mendapat pangkat-pangkat yang tinggi di sisi Tuhan mereka dan keampunan serta limpah kurnia yang mulia (di Syurga). (4) surah al-anfal


ini hadiah saya untuk ahli kelab ini...

terima kisah kepada en_poligami diatas hadiah yang diberikan kepada club mana.insyaAllah.



sukhran... jika kelab ini perlukan apa-apa nanti bagitaulah ye insya'allah boleh ana berikan khidmat sebagai nakib usrah ke bahagian kaunseling ke....


-----------------
ilmu adalah hak milik org islam yang tercicir,mana jua kau jumpai maka kutiplah

_____________________________________________
mr_poligami


Bookmark and Share

  


  Member Information For en_poligamiProfil   Hantar PM kepada en_poligami   Pergi ke en_poligami's Website   Quote dan BalasQuote

en_poligami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.12.2008
Ahli No: 36486
Posting: 67
Dari: tok bali,kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-02-09 16:25


Nabi itu lebih menolong dan lebih menjaga kebaikan orang-orang yang beriman daripada diri mereka sendiri dan isteri-isterinya adalah menjadi ibu mereka

al-ahzab:6

so ternyatanya kita ini tidaklah sayang sangat pada diri kita ini apatah orang lain kan walau kita rasa kita ini benar-benar menyanyangi diri kita.. betul tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For en_poligamiProfil   Hantar PM kepada en_poligami   Pergi ke en_poligami's Website   Quote dan BalasQuote

kayu_Manis86
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35876
Posting: 65
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-02-09 17:27


Saya pun nak join jugak..sudilah kiranya menerima kehadiran saya ni ye sahabat semua..hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For kayu_Manis86Profil   Hantar PM kepada kayu_Manis86   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-02-09 20:35


Bukanlah pengasih orang yang menyayangi dirinya saja. Tetapi pengasih itu org yang menyayangi orang lain seperti menyayangi diri sendiri..... :bunga:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

ziyan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24835
Posting: 48
Dari: KL

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 23-02-09 02:28


salam ukhwah pada semua member kelab MASIH ADA YANG SAYANG ;p

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyanProfil   Hantar PM kepada ziyan   Quote dan BalasQuote

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 23-02-09 09:55


kadang kala, apa yang kita beri tak semestinya dihargai oleh insan lain, tapi niat kita ikhlas namun keikhlasan kita tak bereti buat dirinya, malahan kalau susah kita di cari tapi bila senang kita di lontar jauh

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

nur_muslimin
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36366
Posting: 49
Dari: matahari terbit

slovenia   avatar


posticon Posting pada: 23-02-09 10:01


saya memperkenalkan diri saya buat ahli club semua.
sulaiman bin abdullah
23 tahun
asal dari selangor
boleh tak saya ingin tau latar belakang antum semua ahli-ahli club?
biarlah kita saling mengenali untuk mengeratkan lagi ukhwah kita semua

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_musliminProfil   Hantar PM kepada nur_muslimin   Quote dan BalasQuote

mulukhiyyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34681
Posting: 82

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-02-09 10:38


saya memang berminat nak masuk kelab masih ada yang sayang,esok dah berusia mintak2 lah anak-anak jangan masukkan kita di kelab warga tua di rumah org tua2...sedihhh aku tengok,masa tu mana ada yang sayang..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mulukhiyyahProfil   Hantar PM kepada mulukhiyyah   Quote dan BalasQuote

en_poligami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.12.2008
Ahli No: 36486
Posting: 67
Dari: tok bali,kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-02-09 11:25


kambing yang sering jauh dari kumpulan pasti menjadi sasaran serigala atau akan tersesat..

maka berjemaahlah kita dan tolong-menolonglah..

"dan tolong-menolonglah kamu di dalam perkara kebaikan dan takwa,dan janganlah kamu bertolong-tolongan di dalam perkara permusuhan dan dosa"

jika takut anak-anak kita hantar kita kerumah golongan orang tua nanti.. maka kita hari ini sebagai anak jagalah kedua ibu bapa kita baik dari segi tingkah laku dan kata-kata kita... dan ajarlah anak-anak kita dengan kefahaman agama insya'allah anak kita tidak akan mengabaikan kita kelak.

Bookmark and Share

  


  Member Information For en_poligamiProfil   Hantar PM kepada en_poligami   Pergi ke en_poligami's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.281486 saat. Lajunya....