Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-05-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kecantikan tidak terletak pada wajah seseorang tapi pada mata yang memandang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 21
Ahli: 0
Jumlah: 21




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 18 hari yang lalu
izdham: 28 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 37 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: KERAJAAN PERAK BUBAR.....Ramalan anda??


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» KERAJAAN PERAK BUBAR.....Ramalan anda??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh KERAJAAN PERAK BUBAR.....Ramalan anda??

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 15:45


Rasanya apa yang akan berlaku di PERAK? adakah akan bubar???

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 15:47


Kalau BUBAR Alhamdulillah.... syukur pada Allah SWT.. (2 B cntnue)

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 15:47


cukup satu jak bah topik tentang ni...sudah dibuat baru juga kes di perak ni...
ni bah
http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?forum=2&topic=40820

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 15:57


Pada 04-02-09 15:50 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-02-09 15:47 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

cukup satu jak bah topik tentang ni...sudah dibuat baru juga kes di perak ni...
ni bah
http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?forum=2&topic=40820


apa lah anta ni sya_ryn... pandai juga membaca bah kan? mana kah sama topik tu? satu kenyataan PAPER, satu minta ramalan... hipotesis tak sama dengan hakikat
aduh na tuan, marah bah dia...hehe... rilek kau bro... memang aku tau lah beza tajuknya, tapi isinya tetap sama juga...ndak payah lah bah meramal2 ni, anda meramal pun anda tak dapat duit juga bah...hehe...anda letak jak lah ramalan anda tu dalam tajuk yang sedia ada tu ok.... :jangan:


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 16:02


wah tu dia org sabah sudah mengeluarkan bahasanya..bah sabar jak kamu dua ....nda bagus gaduh2 ni..addey dan sya_ryn senyum sikit..ha macam tu lah....org sabah bah kita ni...peace..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 04-02-09 16:07


hhmm..ada yang boleh ramal k kat sini..??ramalan..ramalan..ramalan...boleh k??boleh k meramal..??duga2 boleh lah..ramalan boleh k dalam islam..??

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 16:09


Ramalan aku , kalaupun umno dapat rampas perak pun, mereka ibarat orang yang tengah karam , tenggelam timbul tenggelam timbul dan akan tenggelam selama-lamanya , umno tak dapat diselamatkan lagi ,

" era mahathir umno mula menanam kejahatan rasuah kroni , pak lah cuba memulihkan najis yang tak mampu dicuci lagi , najib cuba mengekalkan kejahatan mahathir tapi sudah terlambat , sentuhannya memakan diri dangkal dan tak menjadi. " ini pengakuan orang umno tau...


UMNO ni dah nak mati pun masih tak insaf-insaf.



Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 16:21


Pada 04-02-09 16:07 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

hhmm..ada yang boleh ramal k kat sini..??ramalan..ramalan..ramalan...boleh k??boleh k meramal..??duga2 boleh lah..ramalan boleh k dalam islam..??
tu lah pasal saudara mulya, boleh ke nak meramal2 ni....org tu kata hipotesis dengan hakikat berbeza, jadi dia nak meramal/hipotesis tu untuk apa? sedangkan dalam kita melakukan sesuatu kita akan melakukan hipotesis dulu dan akan dibuktikan seterusnya menjadi hakikat...bagi saya bukan beza pun, just urutan sahaja.....dr hipotesis kepada hakikat....bukan hipotesis lain hakikat lain...ni benda yang sama cumanya beza yang mana perlu didahulukan....so, tak kan nak hipotesisi saja? tak mahu jadikan hakikat ke hipotesis tu? nak meramal saja lah...apa-apa just meramal...berbelit2 da saya cakap... :lol:


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 04-02-09 16:39


he..he..meramal tu tak boleh..hipotesis tu beza dengan ramalan macam tukang ramal..
hipotesis ni kan macam seseorang yang mencampurkan tepung dengan air dll..kalau digoreng..kemungkinan akan jadi ni..kalau dikukus,mungkin akan jadi ni..he..he..
itu boleh..meramal memang tak boleh..sedangkan apa yang dikatakan oleh rasul berupa ramalan tu adalah petunjuk yang ALLAH berikan kepadanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 16:40


IPOH: Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin hari ini mengambil tindakan drastik dan luar biasa apabila mengumumkan pembubaran Dewan Undangan Negeri (DUN) serta-merta.

Beliau berkata dalam satu sidang akhbar di Ipoh hari ini bahawa beliau akan menghadap Sultan Perak Sultan Azlan Shah petang ini untuk mendapatkan perkenan baginda.

Bernama


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Violet-8
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 36178
Posting: 74

malaysia  


posticon Posting pada: 04-02-09 19:35


Salam,


             Saya rasa tak jadi bubar sebab Pakatan Rakyat dah pun tak sah jadi Kerajaan Negeri Perak sebab adun nya ramai yang lari..Lagi satu, bukan kumpulan haram yang ambil alih kerajaan Negeri Perak. Sebelum nak salah orang lain, lebih baik salahkan diri sendiri dulu..

Yang pertama kebanyakan calon-calon Parti Keadilan Rakyat ni pakai tangkap muat nya..Tiada prinsip setia berjuang, yang kedua tiada kesatuan dalam Pakatan Rakyat, kebanyakan ADUN-ADUN lari dan tiada persefahaman mengenai konsep perjuangan PKR, PAS-negara Islam, DAP- Malaysia-Malaysian, PKR-puja Anwar jadi PM. Tak berserabut ke nampaknya..

Apapun, terimalah dengan redha dengan keputusan yang tidak dijangka ini........Bye.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For Violet-8Profil   Hantar PM kepada Violet-8   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 19:37


Dah keluar dalam tv/ MB Perak umum kerajaan negeri dibubarkan. SYABAS MB PERAK.. LANGKAH TERBAIK terpulanglah kepada rakyat perak siapa akan menaraju negeri selepas ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 19:49


TV mana ekau tengok ni eh? tak nampak pula kat TV benda tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 04-02-09 20:36


Pada 04-02-09 19:37 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Dah keluar dalam tv/ MB Perak umum kerajaan negeri dibubarkan. SYABAS MB PERAK.. LANGKAH TERBAIK terpulanglah kepada rakyat perak siapa akan menaraju negeri selepas ini.


solskjaer ucapkan selamat tinggal PKR dan DAP... :bye: tahniah BN,hapuskan apa yang cuba dibawa oleh DAP bodoh tu,iaitu hak milik kekal tanah selama 999 tahun kepada bangsat cina... :sopan:


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 20:38


tanah tu dah di bagi ke belum? macam tak sempat bagi lagi kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 21:00


YAB MB Perak memaklumkan Tuanku Sultan Perak meminta menangguhkan dulu perkenan bagi membubarkan Dewan Undangan Negeri Perak. Tuanku tidak pula memaklumkan bila Baginda ingin memaklumkan perkenan tertsebut kepada YAB MB. Beliau menyatakan dalam satu mesyuarat tergempar bersama seluruh Ahli Jawatankuasa Perhubungan Negeri Perak di pejabat PAS Perak. Beliau telah menghadap Tuanku jam 5.00 petang tadi dan sudah berada di Istana Kinta sejak jam 3.45 petang. Beliau memohon menghadap Tuanku sejak malam tadi tetapi tidak dapat maklum balas oleh pihak Istana. Sehinggalah pukul 11.00 pagi , pejabat Menteri Besar dimaklumkan oleh Istana yang Tuanku menerima menghadap jam 5.oo petang. Berbagai usaha dilakukan bagi membolehkan dipercepatkan menghadap tetapi gagal.

Sepanjang hari di pejabat Menteri Besar, orang ramai serta para wartawan sentiasa berkunjungan. Dalam masa yang sama, MB Perak telah memanggil semua ADUN Pakatan Rakyat menandatangani persetujuan permohonan MB memohon perkenan Tuanku bagi membubarkan DUN Perak. Kesemua ADUN Pakatan Rakyat hadir kecuali ADUN Bota dan ADUN Jelapang yang saya difahamkan mereka dicolek oleh agen-agen BN. Telahan kami tepat apabila mereka turut muncul bersama semua ADUN BN termasuk ADUN Behrang dan Changkat Jering di Putrajaya dalam sidang akhbar Timbalan Perdana Menteri yang mengumumkan kemasukan mereka dalam BN.

Kini selain berdoa dan solat hajat, harapan kita supaya Tuanku memperkenankan pembubaran DUN Perak dan memberi mandat kepada rakyat memilih semula kerajaan negeri Perak.

Malam esok (malam Jumaat) seluruh rakyat Perak akan berkumpul di Arena Square, Kuala Kangsar untuk bermunajat dan solat hajat memohon petunjuk dan pertolongan Allah swt agar Kerajaan Pakatan Rakyat dapat diselamatkan.

Malam ini, suasana di Pejabat Perhubungan sentiasa dikunjungi orang ramai., begitu jua di Kediaman Menteri Besar, orang ramai termasuk para wartawan juga berkumpul. Mereka ingin tahu perkembangan seterusnya dari masa ke semasa. Pimpinan Pakatan Rakyat Negeri Perak pula sedang bermesyuarat di Kediaman MB bagi mengambil tindakan seterusnya.

Setiausaha Politik YB Menteri Perak


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-02-09 21:24


kecewa lah dengan politik ni..kenapa perak begini..kenapa..kenapa harus begini...rakyat da bagi mandat dan kepercayaan nak mentadbir..boleh pula lompat sana..lompat sini..huh kuciwenye hambe!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 00:56


Pada 04-02-09 19:37 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Dah keluar dalam tv/ MB Perak umum kerajaan negeri dibubarkan. SYABAS MB PERAK.. LANGKAH TERBAIK terpulanglah kepada rakyat perak siapa akan menaraju negeri selepas ini.
so apa komen saudara? hehe.... :berfikir: :lol:


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 02:31


Pada 05-02-09 00:56 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-02-09 19:37 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Dah keluar dalam tv/ MB Perak umum kerajaan negeri dibubarkan. SYABAS MB PERAK.. LANGKAH TERBAIK terpulanglah kepada rakyat perak siapa akan menaraju negeri selepas ini.
so apa komen saudara? hehe.... :berfikir: :lol:



komen ana...kepada Allah kami datang dan kepada Allah tempat kami kembali



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 07:30


YAB MB menyerahkan isu pembubaran DUN Perak kepada Allah swt. setelah berusaha dengan berbagai cara yang betul mengikut lunas undang-undang dan syarak. Selain itu beliau menyeru seluruh rakyat solat hajat dan berdoa kepada Allah swt. memohon supaya kerajaan Pakatan Rakyat Perak diselamatkan. Sehingga berita ini ditulis, penyokong-penyokong Pakatan Rakyat kelihatan begitu ramai berkumpul di sekitar rumah MB. Beliau menasihati orang ramai supaya bertenang, tidak menimbulkan kekacauan, provokasi dan tidak melanggar batas undang-undang. Serahkan kepada kebijaksanaan kepimpinan menyelesaikan kemelut ini.

Difahamkan, Agen-agen BN telah memperdaya ADUN Bota yang membawanya keluar dari kediaman kononnya Raja Muda ingin bertemu. Sepatutnya malam itu, beliau bersama semua ADUN Pakatan Rakyat berada di rumah MB. Rupanya beliau dibawa ke Putrajaya dengan kawalan yang sangat ketat. Menurut isterinya yang menceritakan kepada pimpinan PKR Perak sambil menangis terisak-isak, suaminya dipaksa untuk menyertai semula BN. Beliau sempat menghantar mesej pada suaminya dengan mengingatkan supaya jangan menjadi pengkhianat, tetapi mesej tersebut tidak berjawab. Kediamannya di Ipoh dikawal dengan ketat oleh orang-orang yang tidak dikenali. Peringkat awal, rumah mereka dikawal oleh petugas-petugas PKR. Oleh kerana ramainya orang-orang yang tidak dikenali menceroboh masuk ke halamannya rumahnya, petugas-petugas PKR terpaksa mengundur diri kerana bimbang berlaku perkara yang tidak diingini. Isteri ADUN Bota

Sementara itu, solat hajat dan munajat perdana yang sepatutnya diadakan di Kuala Kangsar berpindah ke kediaman MB. Difahamkan YAB Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Datuk Tuan Guru haji Abdul Hadi Awang dan beberapa pimpinan Pakatan Rakyat Pusat akan turut hadir.

Dalam keresahan menunggu perkenan Tuanku, YAB MB, Ahli EXCO dan ADUN-ADUN yang berkumpul di kediaman MB masih boleh tersenyum melayani orang ramai dan para wartawan. Dan mengajak semua yang ada di kediamannya menyerahkan urusan itu kepada Allah swt. Beliau sempat memberitahu, sewaktu melangkah keluar dari pintu Istana, Baginda Tuanku berpesan kepada MB dengan membaca petikan ayat Quran yang berbunyi "Innallaha ma'assobirin", semuga ayat yang dibaca oleh Tuanku itu menjadi petunjuk ke arah kebenaran dan kemenangan.

Setiausaha Politik YAB Menteri Besar


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 07:44


Aik? Kenapa pula tak boleh ramal dalam Islam? dalam Kalendar Islam pun ramal bila Aidilfitri dll... kuno sangatlah

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 07:54


Kasihan PR... tahniah BN kalian dapat merampas semula PERAK....

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 09:21


aaa... tahniah pada yang berjaya...
pada yang tersungkur.. ini adalah titik tolak.. untuk anda mengkaji dengan lebih terperinci... the better strategy, the better leadership and the better way untuk mentadbir negeri..
sebagai warga perak yang berurusan dengan bahagian pentadbiran.. eni boleh nampak ketelusan dan kecacatan yang berlaku.. for me kalah kali ini tak ada hal..
ia nya cuma jentikan agar PR akan lebih bijak selepas ini :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 09:32


Datuk Seri Nizar Jamaluddin is confident that a snap elections will see Pakatan Rakyat (PR) returned with a two-thirds majority


From The Malaysian Insider

By Shannon Teoh

IPOH, Feb 4 — Perak Menteri Besar Datuk Seri Nizar Jamaluddin is confident that a snap elections will see Pakatan Rakyat (PR) returned with a two-thirds majority in the state assembly.

He said that giving the sitting government a stronger mandate would be better than Deputy Prime Minister Datuk Seri Najib Razak’s suggestion of handing power over to Barisan Nasional (BN) which claims a three-seat majority, which he called an attempt to “scare people”.

“Najib just wants to scare people by showing that he will be unconstitutional,” said Nizar.

“We are confident that Perakians will give us more than two-thirds majority,” he added.

Nizar had earlier obtained an audience with the Perak Sultan to request for the dissolution of the state assembly given the uncertainty following PR’s loss of four assemblymen.

For now, Nizar said that the PR state government is a legitimate one as constitutionally, it can only be changed by a vote of no-confidence in the assembly or if the Sultan gives his consent to dissolve the assembly.

“Changing government is not like changing coffeeshops,” he quipped.

As for Najib’s suggestion that the PR government resigns, Nizar retorted that there was no constitutional clause to force it to do so.

Instead he called on Najib “as prime minister in waiting, to be fair and show justice” to the people of Perak.

He said that until then the PR state government would continue as usual and proceed with activities as planned, including the Sultan’s ongoing silver jubilee celebrations.

He also called BN’s move “unethical” as it was now welcoming Jamaluddin Mohd Radzi and Osman Jailu “who were charged by BN to be corrupt”.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 09:34


iyakah...kalau strategi tu penuh dengan kekotoran bagaimana????

tunggu kes rasuah tu pulak..bagaimana settlenya..

begini ke pemimpin islam yang nak diharapkan..lompat2 parti...kalau lah di acukan senapang kat dada masing-masing...agama pun boleh terjual agaknya.....


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 09:37


Program Munajat dan Perhimpunan Rakyat
Menyokong MB Perak,
Datok Seri Nizar dan Pakatan Rakyat

Tarikh : ESOK, 5 February,
Waktu: jam 7.00 malam.
Tempat: kediaman resmi MB Perak, IPOH.

Turut hadir
DS Anwar Ibrahim
Semua MB Pakatan Rakyat

Sebarkan !!!

Datang beramai ramai !!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 10:41


Pada 05-02-09 07:54 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Kasihan PR... tahniah BN kalian dapat merampas semula PERAK....


Haha.... Aku lagi kasihan pada mereka yang mengucapkan tahniah pada BN.. Penuh tipu helah.. penuh hipokrit.. plastik..

Pada MB Perak,datuk seri nizar jamaluddin dan barisan exco pakatan rakyat negeri perak..
moga kalian mampu berdepan dengan semua ujianNya..
moga usia pentadbiran pakatan rakyat yang hampir mencecah setahun jagung ni mampu memberikan kepercayaan terus untuk rakyat perak.. sama-sama kita doakan..

p/s: entah Kenapa dari dulu lagi aku cukup tak berkenan dengan lompat si katak lompat ni..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 10:51


Pada 05-02-09 10:41 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-02-09 07:54 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Kasihan PR... tahniah BN kalian dapat merampas semula PERAK....


Haha.... Aku lagi kasihan pada mereka yang mengucapkan tahniah pada BN.. Penuh tipu helah.. penuh hipokrit.. plastik..

Pada MB Perak,datuk seri nizar jamaluddin dan barisan exco pakatan rakyat negeri perak..
moga kalian mampu berdepan dengan semua ujianNya..
moga usia pentadbiran pakatan rakyat yang hampir mencecah setahun jagung ni mampu memberikan kepercayaan terus untuk rakyat perak.. sama-sama kita doakan..

p/s: entah Kenapa dari dulu lagi aku cukup tak berkenan dengan lompat si katak lompat ni..




sabar2,tunggu saja titah sultan ya.rasanya baginda pun tak berkenan juga dengan hal ini.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 05-02-09 11:45


Pada 05-02-09 09:34 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

iyakah...kalau strategi tu penuh dengan kekotoran bagaimana????

tunggu kes rasuah tu pulak..bagaimana settlenya..

begini ke pemimpin islam yang nak diharapkan..lompat2 parti...kalau lah di acukan senapang kat dada masing-masing...agama pun boleh terjual agaknya.....



saudara,siapa yang mula-mula sebut tentang lompat parti?bukankah anwar berahim al-jubori?dia dari parti mana?

#isu 16 september itulah...hahahahahaha


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 11:46


ana pasti dan pasti..sultan pasti tidak mahu perak ditabir oleh orang-orang yang mempunyai kes rasuah...masa depan perak bukan ditangan si perasuah...ana percaya kepada keputusan yang dibuat oleh sultan perak..sama-sama kita tunggu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 05-02-09 11:49


Pada 05-02-09 10:41 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-02-09 07:54 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Kasihan PR... tahniah BN kalian dapat merampas semula PERAK....


Haha.... Aku lagi kasihan pada mereka yang mengucapkan tahniah pada BN.. Penuh tipu helah.. penuh hipokrit.. plastik..

Pada MB Perak,datuk seri nizar jamaluddin dan barisan exco pakatan rakyat negeri perak..
moga kalian mampu berdepan dengan semua ujianNya..
moga usia pentadbiran pakatan rakyat yang hampir mencecah setahun jagung ni mampu memberikan kepercayaan terus untuk rakyat perak.. sama-sama kita doakan..

p/s: entah Kenapa dari dulu lagi aku cukup tak berkenan dengan lompat si katak lompat ni..



yang ni lagi kasihan...sokong boneka (solskjaer merujuk kepada nizar), sebab yang menjadi menteri besar perak bukan nizar, sebaliknya Ngeh....

:welcome:


selamat2la perak...ada jugak orang yang membuta tuli sokong nizar..kaji2la sama...DAP sampai 17 kerusi..PAS hanya satu kerusi...kalau ikut logik akal,boleh terima ke yang menang banyak tunduk kepada 1 kerusi?

waw waw waw... :sopan:


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 11:51


Pada 05-02-09 11:46 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

ana pasti dan pasti..sultan pasti tidak mahu perak ditabir oleh orang-orang yang mempunyai kes rasuah...masa depan perak bukan ditangan si perasuah...


yang ni saya kurang pasti...
huhuu.. maaf lah tak boleh nak kabor... kang kena buang negeri pulak...
but i guest those who in construction knows better about G___ Berhad :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 11:54


Pada 05-02-09 11:45 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-02-09 09:34 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

iyakah...kalau strategi tu penuh dengan kekotoran bagaimana????

tunggu kes rasuah tu pulak..bagaimana settlenya..

begini ke pemimpin islam yang nak diharapkan..lompat2 parti...kalau lah di acukan senapang kat dada masing-masing...agama pun boleh terjual agaknya.....



saudara,siapa yang mula-mula sebut tentang lompat parti?bukankah anwar berahim al-jubori?dia dari parti mana?

#isu 16 september itulah...hahahahahaha



solksjear.. please mind your words....

but i wonder why...in this not so small issue and situation... sampai hari ini wajah anuar tak kelihatan... dikabarkan..baru hari ini beliau turun ke Perak ...

i wonder why.. after dapat kerusi.. no more api2 perjuangan from him...like before.. bukan tak ada tapi semakin hambar?
tidak sihatkah beliau?

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 11:56


Allah pasti bersama orang2 yang adil...ingatlah Allah maha mengubah sesuatu yang mustahil baginya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 12:04


yep... mari kita tunggu dan lihat,
kepada siapa anugerah Allah ini diberikan :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 05-02-09 12:07


Pada 05-02-09 11:54 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-02-09 11:45 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-02-09 09:34 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

iyakah...kalau strategi tu penuh dengan kekotoran bagaimana????

tunggu kes rasuah tu pulak..bagaimana settlenya..

begini ke pemimpin islam yang nak diharapkan..lompat2 parti...kalau lah di acukan senapang kat dada masing-masing...agama pun boleh terjual agaknya.....



saudara,siapa yang mula-mula sebut tentang lompat parti?bukankah anwar berahim al-jubori?dia dari parti mana?

#isu 16 september itulah...hahahahahaha



solksjear.. please mind your words....

but i wonder why...in this not so small issue and situation... sampai hari ini wajah anuar tak kelihatan... dikabarkan..baru hari ini beliau turun ke Perak ...

i wonder why.. after dapat kerusi.. no more api2 perjuangan from him...like before.. bukan tak ada tapi semakin hambar?
tidak sihatkah beliau?


sedari,saya difahamkan US sekarang ni mencari anwar berahim sebab beliau berhutang dengan mereka...masa pilihanraya hari tu,US sepak berjuta2 US Dolar kepada Anwar dengan jaminan dia akan jadi PM malaysia yang baru...

so,16 september dah lepas,dia PM tak dapat..jadi duit tak dibayar...maka,US carila...

*sumber dari rakan terdekat...:D


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

faralia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.02.2006
Ahli No: 22825
Posting: 43
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 12:12


Pada 05-02-09 10:51 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-02-09 10:41 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-02-09 07:54 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Kasihan PR... tahniah BN kalian dapat merampas semula PERAK....


Haha.... Aku lagi kasihan pada mereka yang mengucapkan tahniah pada BN.. Penuh tipu helah.. penuh hipokrit.. plastik..

Pada MB Perak,datuk seri nizar jamaluddin dan barisan exco pakatan rakyat negeri perak..
moga kalian mampu berdepan dengan semua ujianNya..
moga usia pentadbiran pakatan rakyat yang hampir mencecah setahun jagung ni mampu memberikan kepercayaan terus untuk rakyat perak.. sama-sama kita doakan..

p/s: entah Kenapa dari dulu lagi aku cukup tak berkenan dengan lompat si katak lompat ni..


takziah buat rakyat perak....

sabar2,tunggu saja titah sultan ya.rasanya baginda pun tak berkenan juga dengan hal ini.



Bookmark and Share

    


  Member Information For faraliaProfil   Hantar PM kepada faralia   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 12:16


IPOH: Datuk Seri Najib Razak berkata, kini terserah kepada Sultan Perak yang mempunyai hak mutlak untuk memutuskan sama ada menerima Barisan Nasional (BN) untuk menubuhkan kerajaan baru Perak atau bubarkan DUN negeri.

Timbalan Perdana Menteri berkata demikian dalam sidang akhbarnya jam 11.50 pagi tadi selepas menghadap Sultan Perak, Sultan Azlan Shah sebanyak dua kali, pagi ini.

Beliau berkata, dalam pertemuannya dengan Sultan Azlan, beliau menerangkan BN kini mempunyai sokongan kerusi majoriti untuk membentuk kerajaan baru Perak.

Berita Harian setakat 1203Hrs


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 12:18


Assalamualaikum...
tumpang lalu kejap... ramainya ahli nujum... :berfikir:
jom nynyi lagu ramalanku benar benar belaka.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 12:22


Nizar menghadap Sultan Perak
05/02/2009 12:17pm


IPOH 5 Feb. – Menteri Besar, Datuk Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin tengah hari ini dipanggil ke Istana Kinta untuk menghadap Sultan Perak.

Beliau kini dalam perjalanan dari Bagan Serai kerana menghadiri majlis perasmian Ladang Padi Gedong Sime Darby oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi. – Utusan


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 12:29


Tahniah BN, PAS muhasabah Diri.... jangan bergabung kepada yang MUNAFIK..... kepada BN, jangan terlalu gembira, Allah punya perancangan sendiri... Kepada penyokong parti, terimalah kekalahan PR jika BN berjaya tubuhkan kerajaan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 12:33


Pada 05-02-09 12:07 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-02-09 11:54 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-02-09 11:45 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-02-09 09:34 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

iyakah...kalau strategi tu penuh dengan kekotoran bagaimana????

tunggu kes rasuah tu pulak..bagaimana settlenya..

begini ke pemimpin islam yang nak diharapkan..lompat2 parti...kalau lah di acukan senapang kat dada masing-masing...agama pun boleh terjual agaknya.....



saudara,siapa yang mula-mula sebut tentang lompat parti?bukankah anwar berahim al-jubori?dia dari parti mana?

#isu 16 september itulah...hahahahahaha



solksjear.. please mind your words....

but i wonder why...in this not so small issue and situation... sampai hari ini wajah anuar tak kelihatan... dikabarkan..baru hari ini beliau turun ke Perak ...

i wonder why.. after dapat kerusi.. no more api2 perjuangan from him...like before.. bukan tak ada tapi semakin hambar?
tidak sihatkah beliau?


sedari,saya difahamkan US sekarang ni mencari anwar berahim sebab beliau berhutang dengan mereka...masa pilihanraya hari tu,US sepak berjuta2 US Dolar kepada Anwar dengan jaminan dia akan jadi PM malaysia yang baru...

so,16 september dah lepas,dia PM tak dapat..jadi duit tak dibayar...maka,US carila...

*sumber dari rakan terdekat...:D



boleh percaya ke sumber enta ni...jangan mudah percaya sesuatu yang belum terbukti kebenarannya..fitnah tu..


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 12:34


Najib Tun Abd. Razak sudah menghadap Tuanku di istana, keputusannya tidak diketahui sama ada Tuanku perkenan kerajaan baru atau tidak. Kini, Tuanku telah menitah memanggil MB Perak menghadap. YAB MB yang pagi tadi bersama Pak Lah di Kerian di majlis perasmian Model Ladang Padi Sime Darby Plantation Bahagian Gedong, Ladang Tali Ayer, Bagan Serai terus bergegas meninggalkan majlis menuju ke istana. Menurut Amran Harun, Pegawai Khas MB, orang ramai termasuk tetamu-tetamu kenamaan, pegawai-pegawai kerajaan dan Pak Lah sendiri terkejut dengan kehadiran MB Perak dalam majlis tersebut. Mereka menyangka dalam keadaan situasi politik dan kerajaan yang tidak menentu, sudah tentu Dato' Seri MB Perak tidak tergamak menghadiri program tersebut, namun MB kita seorang yang berjiwa besar, beliau tetap menjalankan tugas sebagai Menteri Besar kerana kerajaan Pakatan Rakyat masih berkuasa dan beliau masih Menteri Besar yang sah, tidak ada sebab beliau tidak hadir dalam program yang sudah dijadualkan. Riak mukanya pula tidak menampakkan keresahan, beliau tetap ceria dan masih boleh bergurau tanpa ada sebarang tanda kerisauan dan kegelisahan.

Mari semua berdoa, semuga Tuanku perkenan pembubaran Dewan Undangan Negeri bagi membolehkan rakyat memberti mandat memilih kerajan baru di Perak.

Setiausaha Politik YAB Menteri Besar


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 13:04


Pada 05-02-09 11:49 , solskjaer posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-02-09 10:41 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-02-09 07:54 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Kasihan PR... tahniah BN kalian dapat merampas semula PERAK....


Haha.... Aku lagi kasihan pada mereka yang mengucapkan tahniah pada BN.. Penuh tipu helah.. penuh hipokrit.. plastik..

Pada MB Perak,datuk seri nizar jamaluddin dan barisan exco pakatan rakyat negeri perak..
moga kalian mampu berdepan dengan semua ujianNya..
moga usia pentadbiran pakatan rakyat yang hampir mencecah setahun jagung ni mampu memberikan kepercayaan terus untuk rakyat perak.. sama-sama kita doakan..

p/s: entah Kenapa dari dulu lagi aku cukup tak berkenan dengan lompat si katak lompat ni..



yang ni lagi kasihan...sokong boneka (solskjaer merujuk kepada nizar), sebab yang menjadi menteri besar perak bukan nizar, sebaliknya Ngeh....

:welcome:


selamat2la perak...ada jugak orang yang membuta tuli sokong nizar..kaji2la sama...DAP sampai 17 kerusi..PAS hanya satu kerusi...kalau ikut logik akal,boleh terima ke yang menang banyak tunduk kepada 1 kerusi?

waw waw waw... :sopan:



Emmm... ada logiknya juga tu! Ialah kan ke demokrasi tentu lah suara majoriti yang memiliki kekuatan. Yang menang satu kerusi tu hanya boneka untuk melestarikan aspirasi suara majoriti.:kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 13:11


Kini PAS dan PR TUMBANG digergaji oleh BN.... Taufan BN semakin kuat menghempas tembok PR......

tapi.... BN guna Taktik "bengong" atau "pondan"

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 13:25


Pada 05-02-09 13:11 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Kini PAS dan PR TUMBANG digergaji oleh BN.... Taufan BN semakin kuat menghempas tembok PR......

tapi.... BN guna Taktik "bengong" atau "pondan"


DSAI juga cuba menggunakan taktik yang sama pada 16 Sept dulu. Cuma bezanya BN berjaya beli beberapa orang ADUN Perak sedangkan DSAI gagal dalam usaha membeli beberapa ahli parlimen BN dalam peristiwa 16 Sept yang sempat mengemparkan negara ketika itu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

faralia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.02.2006
Ahli No: 22825
Posting: 43
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 13:37


Pada 05-02-09 13:25 , fikrul_mustanir posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-02-09 13:11 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Kini PAS dan PR TUMBANG digergaji oleh BN.... Taufan BN semakin kuat menghempas tembok PR......

tapi.... BN guna Taktik "bengong" atau "pondan"


DSAI juga cuba menggunakan taktik yang sama pada 16 Sept dulu. Cuma bezanya BN berjaya beli beberapa orang ADUN Perak sedangkan DSAI gagal dalam usaha membeli beberapa ahli parlimen BN dalam peristiwa 16 Sept yang sempat mengemparkan negara ketika itu.



mana DSAI...sonyp saja..YB NIZAR yang duduk kalut sana sini tapi yang buat onar org DSAI..tak ada istiqomah lngsung..macam tulah jdnyer bila parti serpihan ameno

Bookmark and Share

    


  Member Information For faraliaProfil   Hantar PM kepada faralia   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 05-02-09 13:40


Saya hanya sekadar dapat mengikuti perkembangan politik Perak melalui Malaysiakini samalam. Walaupun angin pergolakan telah bertiup sejak beberapa hari, tidak ramai yang menyangka ia akan berlaku secepat ini. Melihat gambar-gambar Ir Nizar, terbayang betapa risaunya beliau walaupun dibalik gaya cool yang dipamirkannya. Pastinya kecewa dan sedih dengan apa yang berlaku terhadap kerajaan pimpinannya. Tetapi apo nak dikato? Inilah mehnah apabila terlibat dalam sistem ciptaan Plato iaitu demokrasi.

Atas nama demokrasi si kufar yang menentang Islam boleh jadi kawan, si sekular boleh yang dungu boleh jadi teman. Atas nama demkrasi, melaksankan hukum bukan Islam pun boleh dihalalkan, alasannya penerapan hukum bertahapan.

Saya bukan hendak suka-suka menghentam sahabat-sahabat yang berjuang dengan minhaj demokratiah ini. Saya faham pemikiran mereka telah tertutup bahawa demokrasi sajalah cara untuk mendapatkan kekuasaan selain berjihad. Tetapi saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengajak sahabat sekalian berfikir, apakah dengan demokrasi masuk akal untuk mengembalikan khilafah Islamiah? Kerana selama ini pelbagai hujah tentang keharaman demokrasi tidak dapat kalian hadamkan, maka apa kata kita lihat pula pembohongan demokrasi secara rasionalnya.

Wahai sahabat-sahabat yang masih terbelenggu dengan ikatan demokrasi, bukalah rantaian yang sedang membelenggu kalian. Caranya bagaimana? Dengan cara belajar politik Islam, dan Islam semata tanpa dicampur secuitnya pun dengan aqidah selain Islam. Melihat politik dengan kacamata Islam dan penyelesaian semata bukan dengan rasional akal atau pun kehendak masayarakat.

Mungkin ada diantara kalian yang tidak menyenangi apabila ada pejuang-pejuang khilafah yang menegur keharaman demokrasi, mungkin kalian merasakan mereka membenci kalian maka kalian pun membenci mereka. Walhal syabab2 yang memperjuangkan khilafah itu tidak membenci kalian malah mereka amat menyayangi kalian. Mereka mahu kalian lihat pembohongan demokratiah tersebut dan memandang dunia dengan kacamata Islam yang jernih. Atas dasar itulah mereka tidak henti-henti mengingatkan kalian tentang keharaman demokrasi walaupun kalian tidak menyenanginya. Bukakanlah pintu hati kalian untuk menerima seruan dakwah ini untuk kita sama-sama berjuang diatas minhaj yang lurus, minhaj nubuwwah, ameen.

wuzara
http://jemaah-islam.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 13:42


Saya difahamkan, YAB MB sudah keluar menghadap, maklumat tidak rasmi diterima, MB diminta letak jawatan. MB pertahankan tidak akan letak jawatan dan bertegas minta bubar DUN, bagi rakyat buat keputusan. Panjangkan doa dan solat hajat. Mohon dilembutkan hati Tuanku perkenan bubar DUN.

Setiausaha Politik YAB Menteri Besar


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 13:49


MB Perak keluar istana jam 1.05 tengah hari



IPOH: Menteri Besar, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin keluar dari Istana Kinta, di sini jam 1.05 tengah hari tadi dan hanya berkata 'ia petanda baik'.

"Alhamdulillah," katanya sambil mengangkat ibu jari tanda sebagai tanda bagus dengan tersenyum.


sumber: berita harian

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 14:15


YAB MB dipihak yang benar...saya yakin..tapi dia tersepit..moga tuanku perkenankan untuk bubarkan DUN...moga mata rakyat makin terbuka untuk memilih kali ini...ya Allah bantulah kami...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 14:17


Pada 05-02-09 13:49 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

MB Perak keluar istana jam 1.05 tengah hari



IPOH: Menteri Besar, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin keluar dari Istana Kinta, di sini jam 1.05 tengah hari tadi dan hanya berkata 'ia petanda baik'.

"Alhamdulillah," katanya sambil mengangkat ibu jari tanda sebagai tanda bagus dengan tersenyum.


sumber: berita harian


ye ke kak?hehe..
alhamdulillah...



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 14:17


Pada 05-02-09 12:18 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...
tumpang lalu kejap... ramainya ahli nujum... :berfikir:
jom nynyi lagu ramalanku benar benar belaka.. :-D


best lagu ini....UMBRELLA... :-D


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 14:36


Pada 05-02-09 13:49 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

MB Perak keluar istana jam 1.05 tengah hari



IPOH: Menteri Besar, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin keluar dari Istana Kinta, di sini jam 1.05 tengah hari tadi dan hanya berkata 'ia petanda baik'.

"Alhamdulillah," katanya sambil mengangkat ibu jari tanda sebagai tanda bagus dengan tersenyum.


sumber: berita harian



syukur jika begitu.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 14:37


PM dijadual menghadap Sultan Perak 6 petang ini



IPOH: Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dijadual menghadap Sultan Perak, Sultan Azlan Shah di Istana Kinta, Ipoh, jam 6 petang ini.

Ia dipercayai berhubung pembentukan kerajaan baru yang dicadangkan Barisan Nasional (BN) di Perak selepas Timbalannya, Datuk Seri Najib Razak turut menghadap Sultan Perak, pagi tadi.


nampaknya.. seolah pok jib.. gagal meyakinkan soltan

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 14:39


Sehingga sekarang pembubaran DUN belum berlaku lagi, Tuanku masih belum perkenan. Malahan Tuanku meminta MB letak jawatan. MB bertegas tidak akan meletak jawatan. Manakala kerajaan BN belum boleh dibentuk di Perak. Namun kerajaan Pakatan Rakyat masih sah di sudut undang-undang. Menurut Undang-undang Tubuh Negeri Perak, 3 cara sahaja boleh menukar kerajaan.

Pertama : Melalui pembubaran DUN, MB Perak menasihati Paduka Seri Sultan Perak supaya membubarkan DUN bagi membolehkan pilihanraya peringkat negeri diadakan dan memberi mandat rakyat memilih kerajaan yang baru.

Kedua : MB Perak dan semua EXCO meletakan jawatan dan menyerahkan jawatan kepada parti yang mendapat kerusi majoriti memerintah Perak.

Ketiga: Melalui usul undi tidak percaya di Dewan Undangan Negeri.

Sekiranya pilihan pertama dan kedua tidak berlaku, rakyat kena menunggu sidang Dewan Undangan Negeri dipanggil bagi membolehkan Usul Undi tidak percaya dibentangkan. Justeru itu, selagi Sidang DUN belum bersidang dan Usul Undi tidak dibentangkan dan mendapat undi majoriti, selagi itulah Kerajaan Pakatan Rakyat kekal memerintah.

Setiausaha Politik YAB Menteri Besar


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 00:27


Pada 05-02-09 13:25 , fikrul_mustanir posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-02-09 13:11 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Kini PAS dan PR TUMBANG digergaji oleh BN.... Taufan BN semakin kuat menghempas tembok PR......

tapi.... BN guna Taktik "bengong" atau "pondan"


DSAI juga cuba menggunakan taktik yang sama pada 16 Sept dulu. Cuma bezanya BN berjaya beli beberapa orang ADUN Perak sedangkan DSAI gagal dalam usaha membeli beberapa ahli parlimen BN dalam peristiwa 16 Sept yang sempat mengemparkan negara ketika itu.
yess...setuju dengan awak...gembur2 macam nak rak...lastly lain pula yang jadinya...just byg2 saja...sekarang BN pula yang realisasikan...haha....


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

fidzislah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.08.2003
Ahli No: 2906
Posting: 91
Dari: ipoh:skudai:gombak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 00:36


Fenomena sinema politik perak kini diracuni agenda tersorok oleh pemain politik tanah air. Saya tidak menyalahkan atau menyokong sesiapa. Kerana saya tahu, saat ini ALLAH swt sebenarnya menguji keyakinan kita kepadaNYA, sejauh mana kita menerima qada’ dan qadar ALLAH tanpa sedikit pun mencalari aqidah dan akhlak kita. Dan tentunya menguji para pemimpin yang memegang tampuk pemerintahan kepada sejauh mana mereka berjuang kerana agama dan daulah Islam. Sejauh mana mujahadah manusia menuju mardhatillah. Saya anak jati perak, ibu ayah saya lahir di perak, datuk dan nenek saya membanting tulang di Perak, sudah cukup membuktikan bahawa kecintaan saya kepada negeri darul ridzuan ini terlalu besar. Lalu, saya gantungkan keyakinan keatas kesemua hakikat kepada pemilik sebenar tanah tumpah saya ini, ALLAH swt.

Dan saya hanya yakin kepada yang SATU ini! ALLAHuakbar, segalanya milik Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For fidzislahProfil   Hantar PM kepada fidzislah   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 00:59


eh eh..apa pula lompat parti tak elok.Nik Aziz kata lompat parti tak salah.....apa pula tak bermoral dan pondan serta baculnya......?

Lompat parti tidak salah - Nik Aziz

KOTA BHARU 16 Sept. - Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berpendapat, tidak menjadi kesalahan kepada Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk mengambil alih kerajaan dengan memujuk Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) lompat parti.

Katanya, apa yang dilakukan Anwar adalah selaras dengan kehendak demokrasi, mengikut peruntukan undang-undang dan sejajar dengan tuntutan masa dan keadaan.

"Kalau Anwar tidak buat macam itu, nak buat macam mana lagi, sementara menunggu pilihan raya, buat macam ini dulu.

"Dalam pilihan raya, jika berlaku penipuan dan rasuah, tidak akan ada perubahan kuasa itu," katanya kepada pemberita selepas sambutan ulang tahun ke-18 Akaun Amanah Kebajikan Darulnaim, di sini hari ini.

Beliau ditanya berhubung dengan kegagalan Anwar menubuhkan kerajaan baru pada hari ini sebagaimana yang diuar-uarkan.

Nik Abdul Aziz yang juga Menteri Besar Kelantan berkata, tarikh perubahan kuasa itu tidak penting kerana lebih penting adalah merealisasikan hasrat pembangkang bila sampai masanya.

Beliau yakin, biar apa yang diharapkan oleh Anwar belum menjadi kenyataan hari ini, namun ia bukan satu angan-angan Mat Jenin seperti yang dikatakan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

Abdul Hadi dilaporkan membuat kenyataan itu sebagai mengulas kemungkinan berlaku peralihan kuasa pada hari ini seperti yang digembar-gemburkan sekian lama.

"Dalam berpolitik tidak ada istilah sedemikian. Orang politik tidak ada Mat Jenin dan dia akan buat jadi kenyataan," ujar Nik Abdul Aziz.


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

    


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 01:28


tumpang lalu, nak tau lah juga, kenapa tak ada komen pun dr pihak DAP? Lim Keat Siang pun senyap saja?

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 07:24


Suasana di Perak sekarang diselubungi kelam dan tak stabil. Tambahan pula hujan...

Secara keseluruhannya, rakyat negeri Perak tidak setuju berkenaan hal ini. Sama ada Melayu, India dan Cina...

p/s

Kita tengok hari ini bagaimana.

p/s 2

Pertama kali dalam hidup saya menyaksikan 'Perampasan Kuasa' yang sistematik.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 07:32


Kalau ditakdirkan Upacara Angkat Sumpah berlaku hari ini (Berkemungkinan saja). Kita dapat saksikan kemungkinan rakyat akan berkumpul di perkarangan Istana Iskandariah itupun kalau polis tidak buat hal seperti semalam.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 06-02-09 07:45


tak minat sangat cerita pasal politik ni, cuma jadi pmerhati saja.. agak-agak 2 adun yang akan di bicarakan pada 10 /2 ni mesti kes dia akan digugurkan atau tak ada bukti ke????




p/s: teringat salah seorang yang berkata " kalau org bagi sedekah takkan kita nak tolak." (dia ibaratkan pelacur tu sedekah..... heheehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 07:53


Ada sesiapa ke yang join perhimpunan semalam?


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 07:59


Ini keputusan Allah, Allah mahu tukar pemimpin... doa agar orang-orang bengong dalam BN dapat hidayah

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-02-09 08:05


info dari Radyu IKIM pagi ini...Nizar Jamaluddin akan melawan...
lihat contoh Abdullah ibnu Zubair yang lawan yazid+hajjaj saqofi serta kisah Izzuddin Ibnu Salam...yang lawan raja yang berasal dari hamba...Izuddin ibnu Salam yang jidup seZaman dengan Imam AnNawawi pernah bangun membela rakyat kerana raja nak ambil harta rakyat bagi tujuan berperang sedangkan Izzuddin ibnu Salam berpandangan ambil dahulu harta dalam istana dari isteri+gundik raja...
Rakyat Mustadh_a'fin menyokong Izzuddin Ibnu Salam...
Izuddin Ibnu Salam disebut Ra_isul Ulama'...Ketua Ulama'...

Laksamana Bentan pernah melawan raja yang mati atas usungan pengawal...kisah di Kota Tinggi Johor...


Mudah-mudahan kita muslimin muslimat dilindungi Allah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 08:17


Patik mohon derhaka – Nizar

Mohammad Nizar Jamaluddin enggan melepaskan jawatan sebagai Menteri Besar Perak dengan alasan masih menyandangnya secara sah mengikut Perlembagaan dan Undang-Undang Tubuh Negeri Perak.

“Saya dengan rendah hati mohon derhaka dengan berkata kepada baginda ’patik sebagai MB dan pemimpin kerajaan, mohon tidak letak jawatan’.

Akan meneruskan tugasnya seperti biasa dan akan masuk pejabatnya hari ini.

Kerajaan negeri bersama pemimpin kerajaan campuran pembangkang akan memohon untuk menghadap Sultan Azlan Shah untuk merayu agar Dewan Undangan Negeri dibubarkan bagi membolehkan pilihan raya negeri diadakan.

Utusan Malaysia


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 08:20


Tapi raja Perak ok... tak perlu lawan dia.... biarkan... kalau kita dah kalah, mengaku kalah sahaja... tak perlu risau... dakwah bukan dengan kerajaan tapi dengan pengorbanan

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 08:35


Lebih 10 ribu rakyat berbilang kaum berkumpul di kediaman MB mulai Maghrib lagi. Yang Muslim telah menunakan Solat Maghrib berjamaah serta menunaikan Solat Hajat dan Munajat memohon kepada Allah swt. agar Kerajaan Pakatan Rakyat diselamatkan dari angkara jahat UMNO BN. Munajat yang dipimpin oleh Al Fadhil Ustaz Mustapha Shaari (AJK Dewan Ulama PAS Perak) cukup menusuk qalbu, sehingga ramai yang menitis air mata dan ada juga yang teresak-esak. Dewan persidangan di kediaman MB penuh sesak sehingga melimpah keluar. Rakyat datang dari pelusuk negeri Perak dan luar Perak.

Selepas Solat Isya' beberapa ADUN dan pimpinan Pakatan Rakyat telah menyampaikan ucapan termasuk YAB MB Perak. Ucapan-ucapan mereka membakar semangat bagi mempertahankan Kerajaan Pakatan Rakyat Perak.

ADUN-ADUN PAKATAN RAKYAT BOIKOT MAJLIS ANGKAT SUMPAH MENTERI BESAR BARU (HARAM)

Dalam mesyuarat ADUN-ADUN Pakatan Rakyat di kediaman MB, mereka bersetuju untuk memboikot majlis angkat sumpah Menteri Besar haram yang akan berlangsung di Istana Iskandariyyah, Kuala Kangsar. Langkah ini diambil sebagai tanda tidak mengiktiraf Menteri Besar dan Kerajaan Baru BN yang jelas bercanggah dengan peruntukan yang terdapat dalam Undang-undang Tubuh Negeri Perak.

Pada pagi ini, YAB MB dan semua EXCO akan ke pejabat SUK sebagaimana biasa walaupun notis telah dikeluarkan oleh SUK supaya mengosongkan pejabat. Mereka tetap akan menjalankan tugas sebagai Menteri Besar dan EXCO.

BANGUNAN PERAK DARUL RIDHUAN PENUH DENGAN PASUKAN KESELAMATAN.

Petang semalam, bangunan Perak Darul Ridhuan telah dikawal begitu rapi oleh Pasukan Polis dan FRU. Anggota keselamatan begitu ramai seolah-olah mengepung sarang penjenayah. Orang ramai tertanya-tanya apa yang akan berlaku di Bangunan Perak Darul Ridhuan.

Setiausaha Politik YAB Menteri Besar


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 08:43


DUN perak mengikut pecahan mengikut kaum..

Sebelum Lompat Melompat

Pakatan Rakyat
DAP - 18 - Chinese
PAS - 6 - Malay
PKR - 3 Malay, 3 Chinese, 1 India

total : 21 -Chinese, 9 - Malay, 1 india

BN
Umno - 27 Malay
MCA - 1 china

total : 27 Malay, 1 chinese.

mengikut statistik ringkas diatas.. rasa-rasanya adakaha melayu islam di perak akan dibantu oleh siapa ?

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

akil78
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2009
Ahli No: 36927
Posting: 209
Dari: selangor, malaysia

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 08:48


Assalamualaikum........
salam ukhwah dari semua............
Allah sentiasa bersama dengan org yang sabar..
biarlah mereka nak main kotor yang petang yab Nizar dan raka2nya sentiasa memohon kepada Allah moga Allah bantu orang-orang yang jujur dan beriman..
ana harap Sultan fikir semula nak lantik mb baru..
ini semua adalah mainan jahat umno..
w/apapun samala2 kita berdoa moga perak di jaga oleh pemimpin yang beriman dan bertakwa...
malkumat terbaru..
Yab datuk Nizar dan rakan-rakan mahu berjumpa dengan sultan untuk membuat rayuan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akil78Profil   Hantar PM kepada akil78   Pergi ke akil78's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 08:48


Salam. Setelah agak lama juga ana tak berforum dan hanya memerhatikan dari jauh, maka ana ingin memberikan sedikit ulasan terhadap isu yang amat hangat ini. Sudah pasti ramai yang terkejut dengan hal ini tak kira sama ada dari pihak BN mahupun PR. Isu ini seperti mengulangi keadaan yang sama berlaku terhadap kerajaan negeri Kelantan dan Terengganu pada awal tahun 60-an dahulu di mana kedua-dua kerajaan negeri bertukar tangan apabila ada wakil rakyat lompat parti. Namun istimewanya kali ini apabila 'perancangan rapi' yang didakwa sedang berjalan dengan lancar walaupun secara hakikatnya tidak (rujuk 16 September) dikatakan memakan diri apabila lompatan yang sebaliknya pula yang berlaku. Dan tambah lebih menarik apabila seorang ADUN yang telah melompat ke PR 'melompat' balik ke BN. Twisted sungguh politik Perak masa kini. Namun apa yang terjadi ini mungkin pengajaran daripada Allah Ta'ala kepada PR. Masakan tidak, sebelum ini terdapat desas-desus 'percakaran' antara 'rakan kongsi' yang kadangkala meresahkan rakyat termasuk penyokong PR sendiri. Dan sekarang segala percakaran tersebut seakan-akan 'berakhir' apabila Allah menarik balik nikmat pemerintahan yang telah dikurniakan tak sampai setahun. Sekarang kita sudah melihat pimpinan PR kesemuanya berkumpul di halaman rumah MB Ir. Nizar. Harap-harap pada ketika ini mereka sedang bermuhasabah sesama sendiri. Ana tidak menyalahkan pimpinan PR di Perak di atas apa yang berlaku. Ana cuma menyuarakan suara hati sesetengah penyokong PR yang concern dengan hal ini. Bagi penyokong BN pula, bersyukurlah kepada Allah kerana hajat anda untuk merampas Perak kesampaian. Namun di sebalik kegembiraan anda itu janganlah sesekali menghina penyokong PR di atas kekalahan mereka. Sambutlah kemenangan ini dengan cara yang sepatutnya. Begitu juga dengan penyokong PR. Jangan memusuhi penyokong BN. Mereka juga saudara kita. Jangan jadikan isu ini pencetus kepada perang saudara yang bukan sahaja akan meruntuhkan Perak bahkan mungkin seluruh Malaysia. Marilah sama-sama kita memohon kepada Allah agar ditunjukkan jalan keluar kepada isu ini. Ana mohon maaf seandainya tulisan ana ini menimbulkan kekacauan dalam forum ini. Wassalam....


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 08:51


Ye betul tu akil78...pagi tadi dengar berita utama di TV1 sebelum pergi kerja...YB Datuk Nizar ingin mengemukakan rayuan... Apapun keputusannya kita nantikan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 08:58


Pada 06-02-09 08:17 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Patik mohon derhaka – Nizar

Mohammad Nizar Jamaluddin enggan melepaskan jawatan sebagai Menteri Besar Perak dengan alasan masih menyandangnya secara sah mengikut Perlembagaan dan Undang-Undang Tubuh Negeri Perak.

“Saya dengan rendah hati mohon derhaka dengan berkata kepada baginda ’patik sebagai MB dan pemimpin kerajaan, mohon tidak letak jawatan’.

Akan meneruskan tugasnya seperti biasa dan akan masuk pejabatnya hari ini.

Kerajaan negeri bersama pemimpin kerajaan campuran pembangkang akan memohon untuk menghadap Sultan Azlan Shah untuk merayu agar Dewan Undangan Negeri dibubarkan bagi membolehkan pilihan raya negeri diadakan.

Utusan Malaysia



Salam,

Akhi daeng bagaimana sikap anda terhadap Raja Melayu berhubung isu yang berlaku di Perak sekarang ini?

Sikap yang didasarkan kepada situasi kebiasaan kerap berubah-ubah. Umpama bidalan, "Sekali air bah, sekali pantai berubah." Ketahuilah sikap yang didasarkan kepada akidah (pemikiran dasar) yang hak sahaja yang konsisten dan bermaruah.

Wasalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-02-09 09:18


sekularisme bukan saudara dengan Muslimin...
Iktibar jua kepada pemimpin PRakyat...
Kuasa adalah Amanah...
jika dilihat Raja Cina sdi zaman silam dah jadi rakyat biasa...
cuba lihat masa Abdullah Ibnu Zubair RadiaLlahu anhu jadi penguasa di Makkah
ada kumpulan Yazid Muawiyyah jadi pemimpin di Kufah syirai...


masa hajjaj saqofi serang kepung selama 6-7 bulan Kota Makkah sehingga putus bekalan makanan ...Abdullah ibnu zubair masa hal tersebut terjadi berusia 75 tahun...bundanya asma' binti abu bakar Usianya 95 tahun...
masa Jenazah AsSyahid Abdullah ibnu Zubair dipancung lehernya, jasad tanpa kepala di salib oleh si zalim hajjaj saqofi...
asma' mengucapkan kepada hajjaj saqofi si zalim " aku nak beritahu hadiws rasulullah ..."akan datang orang durjana...dari .....(tempatnya tidak ingat...cuba rujuk Kitab Rijalun haula Rasul)....yang akan membawa bencana kemusnahan...maka pada

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 09:52


PR.... jangan putus asa..... walaupun di rompak.... kalian akan mendapat ganjaran di akhirat... ada hikmah yang besar dan ganjaran yang besar bagi anda yang bersabar

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 09:54


1 soalan kepada ahli ukhwah....


Kalau ada org rampas tanah yang dmiliki oleh tuan punya tanah... SIAPA yang salah?

jawab dengan konsep hakikat agama.... silakan

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

en_poligami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.12.2008
Ahli No: 36486
Posting: 67
Dari: tok bali,kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-02-09 10:39


MB yang dua orang tu kata mereka di paksa letak jawatan... jadi mereka tak nak letak jawatan, tapi boleh pulak keluar ke parti bebas. parti bebas tu pulak sokong BN.. bebas apa begitu?

MB sekarang tak nak terima mereka kembali..MB tentu sedia maklum jika tak terima mereka kembali majoriti akan kurang... tapi Kenapa MB buat macam tu juga? apa rahsia di sebaliknya?

kalah atau menang cuma ukuran dunia... pada saya jika MB sekarang telah laksanakan tanggungjawabnya sebagai pemimpin dengan sebaik mungkin maka dia tealah selamat dari di pertanggunjawab kelak.

terpulang pada rakyatlah sekarang ini untuk memilih pemimpin mereka sendiri.. impaknya kelak rakyat juga yang merasa..

pada aku bilaman sampai kebenaran itu maka kebathilan akan lenyap jua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For en_poligamiProfil   Hantar PM kepada en_poligami   Pergi ke en_poligami's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 10:44


Kalau ada org rampas tanah yang dmiliki oleh tuan punya tanah... SIAPA yang salah?


Jawapan saya ialah = Tuan Tanah

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

faralia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.02.2006
Ahli No: 22825
Posting: 43
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 11:14


kita iringi perpisahan ini dengan air mata tapi tak bermakna semangat kita hilang jua..moga perpisahan ini hanya sementara..YB NIZAR tetap dihati

Bookmark and Share

    


  Member Information For faraliaProfil   Hantar PM kepada faralia   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 11:18


Nizar... Tabahlah... Sabar dan banyakkan Berdoa... sejauhmana engkau dikasari, walau seberatmana penderitaanmu.... ingatlah dibelakngmu ada jutaan lautan manusia yang akan bersama menempuh segala ujian...

YAB Nizar
"You never Work Alone"

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

faralia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.02.2006
Ahli No: 22825
Posting: 43
Dari: KELANTAN

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 11:20


Pada 06-02-09 11:18 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Nizar... Tabahlah... Sabar dan banyakkan Berdoa... sejauhmana engkau dikasari, walau seberatmana penderitaanmu.... ingatlah dibelakngmu ada jutaan lautan manusia yang akan bersama menempuh segala ujian...

YAB Nizar
"You never Work Alone"


Yuppppppppppp.. we always bersamamu...moga kekalutan hari ini dimudahkan dihari kemudian

Bookmark and Share

    


  Member Information For faraliaProfil   Hantar PM kepada faralia   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 11:36


hmm....terkilan sungguh...
terlepas kerajaan pimpinan... :cry:

kajilah..mungkin ada kekhilafan sendiri...

semua yang berlaku ada hikmahnya...peralihan kuasa atas permainan yang kotor...takkan bertahan lama...kita tunggu dan lihat nanti.


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

kumpulansenyum
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2006
Ahli No: 24414
Posting: 305
Dari: UKM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 11:36


dunai ini hanya tempat persinggahan.
yang penting adalah negeri yang kekal abadi.
maka, tumpulah pada amalan untuk kau bawa ke sana nanti

Bookmark and Share

    


  Member Information For kumpulansenyumProfil   Hantar PM kepada kumpulansenyum   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 11:43


!!! QUOTE !!!

Salam,

Akhi daeng bagaimana sikap anda terhadap Raja Melayu berhubung isu yang berlaku di Perak sekarang ini?

Bila bertanyakan pendapat saya, jawapan saya ialah Patik Menjunjung Duli Titah Tuanku.

Sembah rakyat sembah beradat. Bila pendapat bercanggah dengan Duli Tuanku, Ir. Nizar menyanggah dengan adab dan tertibnya. Dan krebilitinya sebagai Menteri Besar Perak.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 11:55


Hari ini berlaku sejarah hitam dalam demokrasi di Perak apabila BN dengan cara haram membentuk kerajaan haram di Perak. Rakyat kesal dan kecewa dengan situasi politik seumpama ini. Rakyat hanya mahu mereka diberi mandat bagi memilih kerajaan baru setelah berlaku lompatan parti dengan cara yang begitu jijik dan jelik. Barangkali rakyat kurang marah kalau ADUN melompat ke parti lawan dengan kehendaknya sendiri, bukan dengan sogokan dan ugutan. Kita percaya ADUN-ADUN tersebut meninggalkan Pakatan Rakyat (PR) adalah melalui satu perancangan kotor dan jahat mereka. Melalui sumber-sumber yang boleh dipercayai, akuan bersumpah Fauzi Muda (bekas Ketua PKR Bahagian Ipoh Barat) dan pengakuan beberapa ADUN PKR di mana mereka ditawarkan jutaan ringgit sekiranya melompat ke pihak lawan.

Justeru itu, jalan yang paling adil mengikut Undang-undang Tubuh Negeri Perak ialah Pembubaran DUN. Kerajaan melalui Menteri Besar hendaklah menasihati Sultan mohon perkenan supaya DUN dibubarkan bagi membolehkan pilihanraya diadakan di seluruh negeri. Sekiranya tidak berlaku pembubaran, MB dan seluruh EXCO hendaklah meletakkan jawatan masing-masing bagi membolehkan kerajaan baru dibentuk, atau melalui usul undi tidak percaya di dalam Persidangan Dewan Undangan Negeri atau sekiranya dalam tempoh enam bulan selepas sidang DUN yang terakhir, Dewan tidak juga bersidang, maka DUN hendaklah dibubarkan. Apabila Undang-undang diketepikan, akan berlakulah krisis perlembagaan yang panjang di Perak, dan rakyat akan hilang kepercayaan kepada undang-undang.

Setiausaha Politik YAB Menteri Besar


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 11:55


MB dilayan buruk

Kejadian ini berlaku ketika Dato' Seri MB dan EXCO-EXCO Pakatan Rakyat berada di pejabat Menteri Besar. Ketika itu MB sedang dikerumuni oleh para wartawan yang begitu ramai untuk membuat liputan. Pihak polis turut digunakan oleh Dato' SS setelah pihak keselamatan pejabat SUK tidak sampai hati berbuat demikian. Kedatangan MB dan EXCO disambut dengan mesra oleh pegawai-pegawai keselamatan pejabat SUK, begitu juga pegawai-pegawai kerajaan dan staf-staf pejabat turut menyambut dan ada yang mengiringi MB ke pejabat.

Beliau sempat melawat beberapa pejabat EXCO yang lain. Sebahagian pejabat telah dikunci dan tidak dibenarkan masuk, antara pejabat EXCO yang dilawati oleh MB ialah Pejabat Dato' Ngeh Kho Kham, menurut Ngeh, banyak fail-fail di rak fail telah tiada, hanya fail dan dokumen peribadi Ngeh sahaja yang ditinggalkan atas meja.

Seketika sebelum meninggalkan bangunan SUK, pegawai-pegawai kerajaan dan staf-staf pejabat mengerumuni dan bersalaman dengan MB. Riak muka yang ditunjukkan semuanya menampakkan sayu dan sedih, ada juga yang menitis air mata. Mereka bersedih kerana pemimpin yang disayangi, mudah didampingi, mesra dan suaranya yang sentiasa memberi nasihat selepas Solat Zohor tidak akan didengari lagi.

Ramai juga yang bersalaman dengan saya dan berpeluk-pelukan. Saya sempat berbisik dengan beberapa orang yang bersalaman dengan saya, "Insyallah, kalau ada kejutan nanti, kami akan kembali semula ke sini".

Setiausaha Politik YAB Menteri Besar


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 06-02-09 12:15


God help Malaysia.

kerajaan Perak tidak dibubar. tapi diambil alih.
so sekarang ada perkara berbangkit.

1) Speaker Perak telah memfailkan aduan ke mahkamah tentang SPR membatalkan keputusannye. SPR tiade kuasa mengumumkan kosong atau tidak sesuatu DUN itu.

2) dengan 3 orang ADUN PR yang keluar PR. make kerusi sekarang ada 28 untuk BN, dan 28 untuk PR. kiranya BN membentuk kerajaan, ianya kerajaan yang tidak stabil.

3) kepulangan ADUN Bota ke BN, kemungkinan ada konspirasi lebih besar, bukan sekadar rasuah.

4) Menteri Besar tiade boleh dipecat. Tuanku hanya boleh memakse, tapi tiade boleh memecat.
Perkara 16 (6) hanya memperuntukkan kepada DYMM Tuanku yang boleh melucutkan jawatan Ahli Majlis Mesyuarat kerajaan Negeri (Exco) bukannya jawatan Menteri Besar.

5) 3 orang ADUN yang keluar PR adalah BEBAS bukan bn, macamane boleh bentuk kerajaan, Kalau nak tolak undi tak percaya pun, tunggu sidang DUN

kesimpulannye, maafkanlah Sultan Perak. dia tu pun pening kepala. datang pulak najib. terus dia malas nak fikir panjang.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 12:33


Nizar....... BANGKIT!!!!!!!!!!!!!! BANGUN!!!!!!!!

Apa sahaja yang berlaku...... Kau telah menang.... Syurga menunggu mu,,,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 12:37


Pada 06-02-09 12:33 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Nizar....... BANGKIT!!!!!!!!!!!!!! BANGUN!!!!!!!!

Apa sahaja yang berlaku...... Kau telah menang.... Syurga menunggu mu,,,,,,


Bangkit memang boleh bangkit...
tapi statement Addey "Syurga menunggu mu..." tak sesuai lah...


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 13:10


Pada 06-02-09 12:37 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-02-09 12:33 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Nizar....... BANGKIT!!!!!!!!!!!!!! BANGUN!!!!!!!!

Apa sahaja yang berlaku...... Kau telah menang.... Syurga menunggu mu,,,,,,


Bangkit memang boleh bangkit...
tapi statement Addey "Syurga menunggu mu..." tak sesuai lah...



Kenapa pula tak sesuai? Allah sendiri yang janjikan Syurga 10 kali besar dunia bagi mereka yang ada Iman sebesar Zarah....

kalau MB Nizar tak beriman atau bukan Islam mungkin tak sesuailah..

Ingat ni marul...Allah yang Janji...Bukan ana...

jadi bagi mereka yang ada iman sebesar Zarah Syurga 10 kali besar dunia sedang menunggu termasuk Marul dan Nizar

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 13:13


Pada 06-02-09 11:55 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

MB dilayan buruk

Kejadian ini berlaku ketika Dato' Seri MB dan EXCO-EXCO Pakatan Rakyat berada di pejabat Menteri Besar. Ketika itu MB sedang dikerumuni oleh para wartawan yang begitu ramai untuk membuat liputan. Pihak polis turut digunakan oleh Dato' SS setelah pihak keselamatan pejabat SUK tidak sampai hati berbuat demikian. Kedatangan MB dan EXCO disambut dengan mesra oleh pegawai-pegawai keselamatan pejabat SUK, begitu juga pegawai-pegawai kerajaan dan staf-staf pejabat turut menyambut dan ada yang mengiringi MB ke pejabat.

Beliau sempat melawat beberapa pejabat EXCO yang lain. Sebahagian pejabat telah dikunci dan tidak dibenarkan masuk, antara pejabat EXCO yang dilawati oleh MB ialah Pejabat Dato' Ngeh Kho Kham, menurut Ngeh, banyak fail-fail di rak fail telah tiada, hanya fail dan dokumen peribadi Ngeh sahaja yang ditinggalkan atas meja.

Seketika sebelum meninggalkan bangunan SUK, pegawai-pegawai kerajaan dan staf-staf pejabat mengerumuni dan bersalaman dengan MB. Riak muka yang ditunjukkan semuanya menampakkan sayu dan sedih, ada juga yang menitis air mata. Mereka bersedih kerana pemimpin yang disayangi, mudah didampingi, mesra dan suaranya yang sentiasa memberi nasihat selepas Solat Zohor tidak akan didengari lagi.

Ramai juga yang bersalaman dengan saya dan berpeluk-pelukan. Saya sempat berbisik dengan beberapa orang yang bersalaman dengan saya, "Insyallah, kalau ada kejutan nanti, kami akan kembali semula ke sini".

Setiausaha Politik YAB Menteri Besar




sedihnya baca. sebak dan sayu. memang tak d nafikan YB Nizar sangat baik. pemimpin yang low profile. patut lah ramai yang sayang. moga Allah sentiasa bersama dengan org yang benar.

jahat tak selamanya menang. Allah itu Maha Adil lagi Berkuasa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 13:25


Pada 06-02-09 11:55 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

MB dilayan buruk

Kejadian ini berlaku ketika Dato' Seri MB dan EXCO-EXCO Pakatan Rakyat berada di pejabat Menteri Besar. Ketika itu MB sedang dikerumuni oleh para wartawan yang begitu ramai untuk membuat liputan. Pihak polis turut digunakan oleh Dato' SS setelah pihak keselamatan pejabat SUK tidak sampai hati berbuat demikian. Kedatangan MB dan EXCO disambut dengan mesra oleh pegawai-pegawai keselamatan pejabat SUK, begitu juga pegawai-pegawai kerajaan dan staf-staf pejabat turut menyambut dan ada yang mengiringi MB ke pejabat.

Beliau sempat melawat beberapa pejabat EXCO yang lain. Sebahagian pejabat telah dikunci dan tidak dibenarkan masuk, antara pejabat EXCO yang dilawati oleh MB ialah Pejabat Dato' Ngeh Kho Kham, menurut Ngeh, banyak fail-fail di rak fail telah tiada, hanya fail dan dokumen peribadi Ngeh sahaja yang ditinggalkan atas meja.

Seketika sebelum meninggalkan bangunan SUK, pegawai-pegawai kerajaan dan staf-staf pejabat mengerumuni dan bersalaman dengan MB. Riak muka yang ditunjukkan semuanya menampakkan sayu dan sedih, ada juga yang menitis air mata. Mereka bersedih kerana pemimpin yang disayangi, mudah didampingi, mesra dan suaranya yang sentiasa memberi nasihat selepas Solat Zohor tidak akan didengari lagi.

Ramai juga yang bersalaman dengan saya dan berpeluk-pelukan. Saya sempat berbisik dengan beberapa orang yang bersalaman dengan saya, "Insyallah, kalau ada kejutan nanti, kami akan kembali semula ke sini".

Setiausaha Politik YAB Menteri Besar




sedihnya baca. sebak dan sayu. memang tak d nafikan YB Nizar sangat baik. pemimpin yang low profile. patut lah ramai yang sayang. moga Allah sentiasa bersama dengan org yang benar.

jahat tak selamanya menang. Allah itu Maha Adil lagi Berkuasa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

ibusoleha
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.10.2008
Ahli No: 35512
Posting: 69
Dari: KL-JB-B.Mertajam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 13:30


Pasti ada hikmah disebalik kejadian...Allah maha mengetahui...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibusolehaProfil   Hantar PM kepada ibusoleha   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 116
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 13:55


KHAS UNTUK MB Ir Nizar

SUNNAH ORANG BERJUANG

Berjuang menempah susah
Menanggung derita menongkah fitnah
Itulah gelombang hidup samudera duka
Seorang mujahid membela taufiq..

Dipisah dia berkelana
Dibelenggu dia uzlah mula dibina
Namun jiwa tetap marak memburu cinta
Membara demi Allah dan Rasulnya

Berjuang tak pernah senang
Ombak derita tiada henti
Tenang, resah silih berganti
Inilah sunnah..orang berjuang..

Malamnya bagai rahi* merintih sayu
Dihiris dosa air mata
Siangnya bagaikan singa di rimba
Memerah keringat mencurah tenaga
Itulah sunnah..berjuang..ke jalan Allah..

Berjuang memang pahit..
Kerana syurga itu manis
Bukan sedikit mahar yang perlu dibayar
Bukan sedikit pedih yang ditagih

Berjuang ertinya terkorban
Rela terhina kerna kebenaran
Antara dua jadi pilihan.
Dunia yang fana atau syurga..

Berjuang tak pernah senang
Ombak derita tiada henti
Tenang, resah silih berganti
Inilah sunnah orang berjuang

Malamnya bagai rahi* merintih sayu
Dihiris dosa air mata
Siangnya bagaikan singa di rimba
Memerah keringat mencurah tenaga

Berjuang ertinya terkorban
Rela terhina kerna kebenaran
Antara dua jadi pilihan.
Dunia yang fana atau syurga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 14:19


Tak bermoral dan gila kuasa...

p/s:sekadar memetik kata-kata yang muncul bila DSAI kata nak ambil alih kerajaan pusat... :-P


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 14:21


Nak berkuasa punya pasal terpaksa lah jilat ludah sendiri...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 06-02-09 14:38


terpaksalah berlakon baik.
tengok dalam gambar baru-baru ni. senyum dia bukan main lagi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

solskjaer
WARGA SETIA
Menyertai: 25.08.2004
Ahli No: 10725
Posting: 2644
Dari: manchester united

saudiarabia  


posticon Posting pada: 06-02-09 14:49


Pada 05-02-09 13:11 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Kini PAS dan PR TUMBANG digergaji oleh BN.... Taufan BN semakin kuat menghempas tembok PR......

tapi.... BN guna Taktik "bengong" atau "pondan"


bagaimana dengan anwar ibrahim?isu 16 sept... :sopan: addey,macam mana?

Kenapa kalau benda tu jadi kat BN,kamu kata pondanla apela....kalau abang ANwaR kata,kamu menyokong?


-----------------
Manchester United Truly Fans


Bookmark and Share

    


  Member Information For solskjaerProfil   Hantar PM kepada solskjaer   Pergi ke solskjaer's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 14:51


Jemaah yang selesai solat jumaat telah berarak menuju ke Istana Iskandariah untuk menyatakan bantahan mereka. Tetapi perarakan mereka telah digempur oleh pasukan FRU yang sedia menunggu di situ. Walaupun jemaah meneruskan juga perarakan, pihak FRU mula bertindak kasar dan melepaskan gas pemedih mata. Jemaah terpaksa berpatah balik bagi mengurangkan risiko diserang oleh pasukan FRU.

Ajijoi

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» KERAJAAN PERAK BUBAR.....Ramalan anda??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.240603 saat. Lajunya....