Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Seekor ikan di tangan lebih berharga dari dua ekor ikan di kolam
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
budakbesar: 6 hari yang lalu
azemi: 10 hari yang lalu
Firdaus15: 16 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 20 hari yang lalu
Naqiu: 26 hari yang lalu
nawfaa79: 27 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 30 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: jika seorang wanita disukai 2org sahabat


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» jika seorang wanita disukai 2org sahabat

Please Mendaftar To Post


Oleh jika seorang wanita disukai 2org sahabat

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 18:51


assalamualaikum

saya nak tanya pendapat sekalian ukhwah...
apa perlu kita buat jika kita meminati seorang wanita dan kawan karib kita pun minat org yang sama??????
saya didalam dilema............... :oops:


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 22:56


hm...minat saja...tak ada hal lah..tu pendapat saya lah...:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 23:27


macam awak saja yang jadi objek tu..huhu.. bahagiala awak..hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 00:13


Pada 29-01-09 18:51 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum

saya nak tanya pendapat sekalian ukhwah...
apa perlu kita buat jika kita meminati seorang wanita dan kawan karib kita pun minat org yang sama??????
saya didalam dilema............... :oops:



yang meminati tu lelaki ke perempuan?

Bookmark and Share

  


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

Meshaal
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35602
Posting: 40
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 02:25


Jadi Gentelmen, jumpa terus empunya diri, luahkan hajat di hati, ana ada satu cerita nak kongsi, senior ana di Mesir..

Ada seorang akhwat, ramai orang berminat kepadanya, pada masa yang sama ada 3 sahabat baik, tinggal serumah, tapi seorang ini dia pergi ke Jordan selepas imtihan. Pada suatu hari akhwat ini terbuka hatinya untuk berkahwin, jadi ramailah yang taqdim ustazah ini, termasuklah 2 sahabat tadi kecuali seorang lagi (sebab pergi Jordan).. tapi semua mereka tidak jumpa terus dengan akhwat tersebut. Hanya guna perantara sahaja. Maka berita taqdim-mentaqdim ustazah itu sampy ke pengetahuan seorang sahabat di Jordan itu. Dia memang dah lama menyukai akhwat itu, tanpa buang masa dia kembali ke Mesir, pergi terus ke rumah akhwat itu, akhwat itu tinggal dengan kawan-kawan dia lah. Dia ketuk pintu, dengan qadar Allah, ustazah itu buka pintu, ustaz itu bagi salam dan terus menyampaikan hasratnya, lalu berkata: ustazah, ana nak taqdim ustazah. -kemudian dia berlalu pulang-

dipendekkan cerita...tidak lama kemudian, mereka berdua pulang ke Malaysia dan berkahwin. Senior ana tu biasa sahaja orangnya, maksud ana dr segi rupa. Namun dalam agamanya.

wassalam..

-------------------

http://islamictazkirah.blogspot.com/


-----------------
Jana Wang USD dengan blog anda di http://pakej-jana-wang-adsense.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeshaalProfil   Hantar PM kepada Meshaal   Pergi ke Meshaal's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 30-01-09 05:55


hik3... ni kes budak jordan kahwin dengan budak mesir lah ni, hik3... siapa cepat, dia dapat...
kalao dah jodoh tak ke mana..

Bookmark and Share

  


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 07:26


Pada 30-01-09 00:13 , swordofdeen posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-01-09 18:51 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum

saya nak tanya pendapat sekalian ukhwah...
apa perlu kita buat jika kita meminati seorang wanita dan kawan karib kita pun minat org yang sama??????
saya didalam dilema............... :oops:



yang meminati tu lelaki ke perempuan?


da tentu lelaki... okies begini cerita eh...

A dan B bersahabat baik... dan A suka kat Z dan niat nak kahwin terus dan lamar dia..xmoh cintun2 sebab....faham-faham ar..hehe...
lepas itu B pun suka jugak kat Z tapi dia da ada aweks....
B pula cakap kat A dia berat hati nak bagi A ngorat si Z....
A jadi serba salah sebab best friend dia...dan pula si A ni pernah kecewa putus ikatan tunang sebab kawan satu batch dari sekolah menengah lagi dok rampas bekas ex dia....
A didalam dilema walaupun da buat istikharah dan jawapannya positif....
dilema kerana antara ikatan persahabatan dan perkahwinan..huhu


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 07:28


Pada 30-01-09 02:25 , Meshaal posting:

!!! QUOTE !!!

Jadi Gentelmen, jumpa terus empunya diri, luahkan hajat di hati, ana ada satu cerita nak kongsi, senior ana di Mesir..

Ada seorang akhwat, ramai orang berminat kepadanya, pada masa yang sama ada 3 sahabat baik, tinggal serumah, tapi seorang ini dia pergi ke Jordan selepas imtihan. Pada suatu hari akhwat ini terbuka hatinya untuk berkahwin, jadi ramailah yang taqdim ustazah ini, termasuklah 2 sahabat tadi kecuali seorang lagi (sebab pergi Jordan).. tapi semua mereka tidak jumpa terus dengan akhwat tersebut. Hanya guna perantara sahaja. Maka berita taqdim-mentaqdim ustazah itu sampy ke pengetahuan seorang sahabat di Jordan itu. Dia memang dah lama menyukai akhwat itu, tanpa buang masa dia kembali ke Mesir, pergi terus ke rumah akhwat itu, akhwat itu tinggal dengan kawan-kawan dia lah. Dia ketuk pintu, dengan qadar Allah, ustazah itu buka pintu, ustaz itu bagi salam dan terus menyampaikan hasratnya, lalu berkata: ustazah, ana nak taqdim ustazah. -kemudian dia berlalu pulang-

dipendekkan cerita...tidak lama kemudian, mereka berdua pulang ke Malaysia dan berkahwin. Senior ana tu biasa sahaja orangnya, maksud ana dr segi rupa. Namun dalam agamanya.

wassalam..

-------------------

http://islamictazkirah.blogspot.com/



erm...da gentlemen da pun.. saya da cakap kat empunya diri... dengan penuh etrkujat..dia cakap... ``senang kita anda pergi lah jumpo mak abah den`` 8-)

last move ni masih tergantung sebab masih memikirkan hati kawan.... huhu


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

muslimah_johor
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5825
Posting: 716
Dari: Cheras, Selangor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 08:21


B dah ada kekasih duduk diam-diam.

A pun ...anda dah melamar Z kenapa nak fikir-fikir pulak kawan si B. dah lah ada kekasih pulak tu.

entah-entah Z dah tertunggu2

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_johorProfil   Hantar PM kepada muslimah_johor   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 09:33


oh.. ni macam topik Memilih di antara dua muslimin macam yang saya pernah buka dua tahun lepas. huhu.. tapi tu dilema wanita tu yang berbelah bahagi nak pilih mana satu. dan kes itu, muslimin A mengizinkan muslimat tu memilih muslimin B dan meninggalkan dirinya, manakala muslimin B merelakan muslimat tu terus dengan muslimin A. mana lah muslimat tak pening? hohoho

berbalik kepada kes ni, so.... jika seorang wanita disukai 2 orang sahabat, nasihat saya.... seperti kata Meshaal, jadilah gentleman.

saya tahu, anda tentu inginkan kedua-duanya. sahabat karib, dan juga calon isteri yang rugi untuk dilepaskan. tapi seandainya anda dapat muslimat tu sekalipun, tidak akan tidak anda tentu akan ada rasa bersalah kepada sahabat karib anda, selagi sahabat karib itu belum betul-betul merelakan untuk anda terus melamar muslimat tu.

adalah lebih murni, seandainya anda mengutamakan sahabat anda. lepaskan lah sekarang, dan relakanlah. itu satu pahala dan kebaikan yang dapat anda buat. kalau ada jodoh anda dengan muslimat tu, insya Allah muslimat tu akan kembali...

==

jika anda menjadi seorang gentleman...

jika ada jodoh, anda dapat dua kebaikan: memberi kebahagiaan pada sahabat (dengan merelakannya tadi), dan juga memiliki muslimat tu (kalau ada jodoh). means anda melepaskan tapi akhirnya muslimat tu ditakdirkan untuk anda jugak.

kalau tak ada jodoh, at least anda dapat satu kebaikan: memberi kebahagiaan pada sahabat (dengan merelakannya tadi). muslimat confirm tak dapat, sebab dah tak ada jodoh.

==

kalau anda tak jadi gentleman pula..

jika ada jodoh, anda akan melukakan hati sahabat anda dengan tak jadi gentleman seawalnya. kebahagiaan sahabat tak dapat, tapi dapat muslimat. satu kebaikan sahaja. lepas itu tambah dengan hati rasa bersalah.

jika tak ada jodoh, tambah pula anda tak jadi gentleman seawalnya, anda tak dapat mana-mana kebaikan pun sama ada kebahagiaan sahabat dan juga muslimat itu. tiada kebaikan. hilang kawan, hilang muslimat. hohoho

==

di antara kedua-duanya di atas, kalau at least nak dapat satu kebaikan, baik pilih yang jadi gentleman daripada yang tak jadi gentleman... huhu. :)

Insya Allah hati anda akan terasa lebih bahagia daripada diundang rasa bersalah kepada sahabat anda. relakan saja lah... kalau ada jodoh, muslimat tu akan kembali kepada anda....

lakukanlah satu pengorbanan, Insya Allah, Allah akan gantikan dengan sesuatu yang lebih baik.. :)


p/s: sebenarnya dalam kes ni, kalau dah B dah ada kekasih, buat apa mengada2 nak cari yang lain pulak? tu tamak namanya. :jangan:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 09:41


!!! QUOTE !!!




p/s: sebenarnya dalam kes ni, kalau dah B dah ada kekasih, buat apa mengada2 nak cari yang lain pulak? tu tamak namanya. :jangan:



haah.. betul itu... bagi lah peluang sahabat anda itu...
ish2... :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 10:49


waaaaaaaaaaaa....cik syahidatul da start 'ceramah'nya pasal cinta...huhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 30-01-09 10:51


akasia.., tengok dulu girl tu minat/cenderung pada siapa .. Awak @ kawan awak...? And then, kalau girl tu cenderung pada awak, u can run to da next step to move my man.. Apa2pun, do'a lah .. ALLAH SWT tak pernah silap untuk aturkn jodoh hamba-NYA kan..?? :-)

tak berbaloi hilang persahabatan sebab seorang wanita .. AduSsS..!!

EhEhe... :-D Kalau dah berjaya, nak makan nasi minyak.. Jemputlah wrga u.c yaa..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 11:30


salam encik akasia
erm memandangkan sahabat anda juga asenya dari kalangan anda..(maksud ana ,dari golongan yang arif pasal agama,dia akan terima sekiranya si muslimat tersebut memilih anda...sekarang ni semua terserah pada orang yang bakal dikahwini..Kalau anda seorang saja duduk SS..tak kena juga..

lagipun sahabat anda itu minat saja kan..huhu..sesuka hati j saya buat assumption..tapi tulah..bak kata seorang ustaz..Kalau hati anda tenang dengan pilihan anda pas buat istikoroh..teruskanlah..dan berdoala supaya sahabat anda itu terbuka hati untuk perempuan lain dan doakan dia jumpa jodoh yang lebih baik..itulah yang sebaiknya...

p/s:bak kata lec marketing saya..muslimin sebegitu adalah threats kepada empunya diri..jadinya..kita kena buat SWOt analysis dan marketing positioning..kat mana kekuatan kita..dan Kalau dah tak budak jalan..bunuh juga(yang ni lec tu memain juga)..huhu..actually dia nak bagi paham mktg concept..but then masuk pula bab ni..tapi pasal SWOT analysis tu..boleh saja encik akasia buat...dan lepas itu jangan lupa na ajak kami semua...

Bookmark and Share

  


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 13:09


Jangan tunggu lama-lama,nanti lama-lama dia diambil orang... :-D

p/s:Biar putih mata, jangan hilang pulau batu putih... :-P


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 13:32


Pada 30-01-09 10:49 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

waaaaaaaaaaaa....cik syahidatul da start 'ceramah'nya pasal cinta...huhu..


ehehe. dah lama tak buat kerja ni.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 30-01-09 14:38


agak-agak perempuan tu minat sapa? so yang perempuan tu minat lah yang beruntung.tak payah lepas itu, perempuan tu bukan barang. entah 2-2 dia tak minat , jawabnya syok sendirilah .....hehhehehehhe

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 14:57


hm...bagi saya lah...akasia teruskan saja lah dengan niat suci untuk menyunting perempuan tu sebagai istri yang sah...sekarang ni akasia rasa besalah sebab kawan akasia yang da pun ada someone spesel berat nak lepaskan perempuan tu pada akasia...kawan cmane tu..akasia besguh nak jaga ukhwah sesama antum...tapi pernah ke akasia tefikir adakah dia pun berusahe nak jaga ukhwah antum...kalau dia kawan sebena..kenapa dia tak rele tengok kawan dia bahagie..(even belum lagi...hampir2 lah tu kan)...dia ada sikap ala2 pentingkan diri disini..(maaf andai tekasa bahasa)..tapi ni cuma pendapat..akasia yakinlah semua jawapan ada pada Allah..so jangan pernah berhenti minte petunjuk dariNya

p/s:jangan terlalu memberi sampai diri sendiri dilukai

Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

nur_awatif174
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32840
Posting: 62
Dari: bangi,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 15:42


memang susah nak cari kawan baik macam ini...sanggup ketepikan diri sendiri semata-mata kerana sahabat....mungkin sebaiknya,awak tanya lah sahabat tu dulu tentang niat anda untuk menyunting wanita tersebut..tanya lah dia,adakah dia sanggup untuk melepaskan awek yang sedia ada demi wanita tersebut...katakan lah bahawa awak telah melakukan solat ishtiharah...ukhwah yang baik akan menyokong sahabatnya dalam melakukan perkara kebaikan...bukan lagi yang memeningkan kepala anda...fikir lah dengan sebaik-baiknya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_awatif174Profil   Hantar PM kepada nur_awatif174   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-01-09 19:56


saya nak updated ...
semalam kawan da clash dengan awek dia....
dan kira ada lah persaingan sihat... dia berat hati nak tarik diri, saya pun berat hati nak tarik diri...
lagipun saya tak sampai hati ..dia jugak tak sampai hati kerna kami geng...
jadi saya walaupun saya da fikir masak2, dan selepas kami bermeeting dari dalam bilik ke kedai makan, sampai ke uamh balik, tidur, bangun tidur meeting lagi,
saya terus fikir masak2 dan ambil keputusan yang macam syahidatul cakap, saya tarik diri dan bagi peluang kepada kawan saya... :)
kawan saya suruh muslimah tu tanya whole family dia nak pilih antara siapa sebab family dia sangat-sangat kenal kami.
muslimah tu pulak tak mahu mngecewakan mana-mana pihak..
jadi saya ambil keputusan biarlah saya yang berundur, lagipun tak mahu gaduh dengan kawan saya ni sebab seblom ni, saya hampir nak tunang tapi lagi seminggu putus. kawan saya jugak yang dapat...har har har....
so, tak rugi kan kalau kita buat baik....huhuhuhuh.. ( macam tak ikhlas saja gelak ) :P

anyway, thank you geng Ukhwahh. nanti kalau sampai Jodoh saya, saya pelawa semua sekali makan nasik minyak... ( bawa adiah sekali ) hahah..

P/s : kalau nak bincang-bincang dan komen-komen lagi Boleh saja...moga jadi panduan kepada sahabat-sahabat yang lain..........

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-01-09 20:02


lor...ada cerita yang tak update lagi ke...hm sabar saja lah...anda lah kawan sejati..beruntung kawan anda ada sahabat sebegini...jangan kembang pula..:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-01-09 23:19


Hahha.... akasia~.....
masa buka topik, masalah ni macam masalah orang lain. Tapi rupanya masala akasia sendiri (ni baru gentlemen).
So nampak gayanya cerita ni dah setel. So aku tak perlu kasi pendapat kaunseling dah.

ps:- ketawa bior ikhlas hehhe

Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-01-09 23:33


berapa lama lagikah terpaksa saya tunggu untuk makan nasi minyak senior saya ini..hukhukhuk?

Bookmark and Share

  


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-01-09 23:34


esok datang rumah....den boli nasik yang baeekkk punya... hahaha :-D :kelip:


-----------------
http://www.stormreaders.net/putraborneo


Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 15:55


salam
ana rasa kalau dah semua tahu pasal situasi tersebut ...sama-sama bawa berundingla senang...
persahabatan kena jaga juga tu....perempuan ramai lagi..heheh

wallahua'lam

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 18:09


betul-betul...perempuan memang ramai lagi,.....tak apa lah... mana tau sok yang datang lagi bagus..hhuhu... laki pula da sikit..lebih-lebih laki yang comel macam den.. muahahaha

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 01-02-09 21:00


emm.. macam kisah saya... tiba-tiba saja diri disukai 2 sahabat baik.. hati betul-betul rasa serba salah. kedua-duanya mmpunyai pakej yang baik, baik dr segi agama,akhlak,akedemik,rupa dah sebagainya. Bila buat istikarah, hati cenderung pada A. Tapi, diri rasa benar-benar serba salah pada si B. Dari segi kesungguhan, kedua-duanya nampak bersungguh2. Rimas bila 2 sahabat baik ini, tiba-tiba menjadi renggang kerna saya. Jadi, saya buat keputusan biar masa yang menentukan. Segalanya saya serahkan pada ketentuan Allah. Kalau jodoh saya diantara salah seorang dr mereka, saya terima. Begitu juga, if dengan kuasa Tuhan jodoh saya dengan orang lain.. Saya tetap redha..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-02-09 21:35


walaupun nampak simple tapi bila bermain dengan hati dan perasaan, segalanya sukar nak dijangka..... harap-harap 2 sahabat tu tak putus kawan kerna seorang wanita... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 01-02-09 22:58


wah hah hah ha, masa alah ini terlalu complicated bagi orang seperti saya.
gitulah, sebab cinta, hilang kawan. biyasaa.

Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 02:56


salam..
itula penangan cintakan..ana rasa baik cinta lepas kawin saja..tapi yang dah jadi ni..sukar sikit nak selesaikannya...bawa berbincangla ye..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 07:49


erm...da gentlemen da pun.. saya da cakap kat empunya diri... dengan penuh etrkujat..dia cakap... ``senang kita anda pergi lah jumpo mak abah den`` 8-)

last move ni masih tergantung sebab masih memikirkan hati kawan.... huhu



hmm...dia dah beri lampu hijau suruh jumpa mak ayahnya..jadi dia setujula..cuba lah dulu..memang hati kawan pun penting..tapi kalau dia pula yang pergi, adakah dia memikirkan perasaan sahabatnya seorang lagi ni macam yang sahabatnya ni buat???..jodoh pertemuan di tangan ALLAH..andaikan saja yang awak tak tahu apa-apa pasal dia..

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 07:53


terima kasih banyak-banyak lah adieq85..... tak apa lah...result nya pun da saya putus kan... tapi moga menjadi panduan kepada kawan-kawan yang lain......:D

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 09:07


Pada 30-01-09 07:28 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-01-09 02:25 , Meshaal posting:

!!! QUOTE !!!

Jadi Gentelmen, jumpa terus empunya diri, luahkan hajat di hati, ana ada satu cerita nak kongsi, senior ana di Mesir..

Ada seorang akhwat, ramai orang berminat kepadanya, pada masa yang sama ada 3 sahabat baik, tinggal serumah, tapi seorang ini dia pergi ke Jordan selepas imtihan. Pada suatu hari akhwat ini terbuka hatinya untuk berkahwin, jadi ramailah yang taqdim ustazah ini, termasuklah 2 sahabat tadi kecuali seorang lagi (sebab pergi Jordan).. tapi semua mereka tidak jumpa terus dengan akhwat tersebut. Hanya guna perantara sahaja. Maka berita taqdim-mentaqdim ustazah itu sampy ke pengetahuan seorang sahabat di Jordan itu. Dia memang dah lama menyukai akhwat itu, tanpa buang masa dia kembali ke Mesir, pergi terus ke rumah akhwat itu, akhwat itu tinggal dengan kawan-kawan dia lah. Dia ketuk pintu, dengan qadar Allah, ustazah itu buka pintu, ustaz itu bagi salam dan terus menyampaikan hasratnya, lalu berkata: ustazah, ana nak taqdim ustazah. -kemudian dia berlalu pulang-

dipendekkan cerita...tidak lama kemudian, mereka berdua pulang ke Malaysia dan berkahwin. Senior ana tu biasa sahaja orangnya, maksud ana dr segi rupa. Namun dalam agamanya.

wassalam..

-------------------

http://islamictazkirah.blogspot.com/



erm...da gentlemen da pun.. saya da cakap kat empunya diri... dengan penuh etrkujat..dia cakap... ``senang kita anda pergi lah jumpo mak abah den`` 8-)

last move ni masih tergantung sebab masih memikirkan hati kawan.... huhu




bergantung juga kepada kekuatan seseorang 2..ada yang berani berterus terang kepada muslimat 2, ada juga yang hanya memendam rasa..
pada saya, try luahkan, kot2 lah xbertepuk sebelah tangan..



Bookmark and Share

  


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 14:42


Pada 30-01-09 14:38 , izdham posting:

!!! QUOTE !!!

agak-agak perempuan tu minat sapa? so yang perempuan tu minat lah yang beruntung.tak payah lepas itu, perempuan tu bukan barang. entah 2-2 dia tak minat , jawabnya syok sendirilah .....hehhehehehhe



heheheh risau jadi macam ini pula,akhirnya dua-dua melepas ,jangan marah ye,benda yang baik elok di segerakan,kalau dah name kawan baik mesti dia paham punya situasi kita.....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 02-02-09 15:07


Pada 01-02-09 21:35 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

walaupun nampak simple tapi bila bermain dengan hati dan perasaan, segalanya sukar nak dijangka..... harap-harap 2 sahabat tu tak putus kawan kerna seorang wanita... :)



betul tu akasia.. memang nampak macam simple.. tapi pada yang mengalaminya.. hanya Tuhan sahaja yang tahu.. diri sendiri pun tak minta dicintai oleh 2 sahabat skaligus.. sedih bila persahabatan 2 sahabat tiba-tiba menjadi renggang hanya kerna seorang wanita yang baru mereka kenal.. harap-harap sangat hubungan kedua sahabat tu kembali jernih.. kadang-kadang saya rasa lebih baik untuk tak memilih antara kedua-duanya.. mungkin dengan cara ini dapat kembalikan ukhwah antara dua org sahabat yang dah makin renggang tu dan skaligus dapat menghilangkan perasaan serba salah pada diri saya sendiri.. hmm...


-----------------
I'm a million different people from one day to the next..


Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 17:01


Pada 31-01-09 19:56 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!


saya terus fikir masak2 dan ambil keputusan yang macam syahidatul cakap, saya tarik diri dan bagi peluang kepada kawan saya... :)


ooo eh? huhu... terima kasih kerana mempertimbangkan saranan saya.. apa pun, semuanya terpulang kepada tuan punya badan sebenarnya... hoho :)

"kekasih boleh diganti. tetapi seorang sahabat itu tiada galang gantinya...."

semoga Allah menggantikan dengan yang lebih baik buat akasia.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 17:14


Macam pernah ku alami saja peristiwa seperti di atas,

Dan saya juga merupakan orang yang bersedih, ho ho

Tak apa lah, biarlah hamba berundur, Yang enggang sama enggang juga, yang pipit sama pipit juga..

Enggang sama pipit mana nak sama kan? enggang terbang tinggi :(

Kajang Pak Malau kajang berlipat
Kajang hamba mengkuang layu
Dagang Pak Malau dagang bertempat
Dagang hamba musafir lalu

isk...isk...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 17:17


Pada 12-02-09 17:14 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!


Macam pernah ku alami saja peristiwa seperti di atas,
Dan saya juga merupakan orang yang bersedih, ho ho

Tak apa lah, biarlah hamba berundur, Yang enggang sama enggang juga, yang pipit sama pipit juga..


Meke, meke pun sedang bersedih hati ke? Gerangan siapakah
yang menjadikan meke bermuram durja? Meke ni berputih
tulang ke berputih mata?

p/s: Planetarium? Hhhheeeee......

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 18:01


!!! QUOTE !!!

Meke, meke pun sedang bersedih hati ke? Gerangan siapakah
yang menjadikan meke bermuram durja? Meke ni berputih
tulang ke berputih mata?

p/s: Planetarium? Hhhheeeee......

Tidak mengapalah owl, biarlah hamba membawa diri.

“Wahai bonda, carikan anakanda seorang gadis, apa jua keputusan bonda, anakanda insyaAllahuataa’lah akan menuruti, baik kata bonda, baik jua bagi anakanda”. Ujar diriku

“Melati kembang memekar. telah disunting orang wahai bonda” Ujarku lagi sambil meletakkan keris di lantai sambil bersila.

“Ataupun bonda inginkan anakanda mengikut resminya Tun Nila Utama, putera Kerajaan Pura Cendana yang mencari Dang Puspawangi serata pelusuk dunia?” Ujarku sambil tersenyum.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 18:03


Pada 12-02-09 17:17 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!


p/s: Planetarium? Hhhheeeee......

Moh kita ke sana moh... meke tau teman suka apa.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 18:05


!!! QUOTE !!!

jika seorang wanita disukai 2org sahabat


ehem..ehem.
wah, ramai team uc posting dalam ni ek..
cs macam biasa jadi kaunselori...eh..canseleri..
ups..kaunselor engineering..pnjng betul nama nya.hihi :lol:

susah juga jadi kes begini ye.
ksah min Meshaal.. bolehlaa diambil sebagai langkah
untuk mengatasinye..hehee.

tapi, tak dapat tidak..tak boleh juga kata ya..
kalau kita nak..tak semua dapat.

kes memilih... dipilih..terpilih. akan dipilih..
memang rumitssss :roll: :berfikir:

nak komen apa ye?
kalau rasa dah betul-betul berhajat..
cepatlaa mengusulkn hajat cadangan tersebut
nanti kena bangkangan.. penolakan....huhu..melepass.. :oops:



!!! QUOTE !!!

p/s: Planetarium? Hhhheeeee......

eh..mr daeng ni. sabaq naa..
nanti meke pergi lah plantenium negara tu...hihi.
boleh pakat dengan uk..sibuk nak p zoo ehehe..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 20:43


isk... jangan disebut kaunselor2/kaunsgineer nihs.. nanti kena marah dengan Admin.. hoho :P

kembali kepada topik, akasia semoga dipermudahkanlah ye segala urusan... huhu

p/s: ada gula eh kat sini? :berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 21:04


gula? gula nak buat ayaq teh ka? hehehe
tak mengapa....saya ok.. tak sangka ramai otai2 UC yang bagi pendapat..terharu den haaa.. bilo JK? nak belanja air suam..hahahah
anyway thank you lah Syahidatul..dari tuan punya diri pun tak ada masalah nak berundur... better berundur dari kalah kepada team underdog..hahaha

daeng_jati : bro punya cerita ada macam cito den anda? siap ada bahasa sasteri lagi..huhuhuh...tak mengapa, ada joki nanti tu..heheheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 12-02-09 21:06


akasia kita sekapallah, sama-sama dalam kekechewaan. Ayuh kita jadi geng? moh ghi jhumpe moh

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 01:22


eh..ado semut pula ye..
ishh..kat rumah ni..asek semut saja..
dok lap saja meja ni..ehhee..

oh..tak boleh sebut ye nama tu cs.
ok ar..tukar.. perunding hati..kih..kih..
ups..perunding jiwa?orait ke?

perawat luke? em..tak sedap lah..
tak apa..tak apa..nanti ss pkiaq lagi naa.

(^-^)

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 07:41


moh lah kito daeng..hahaha... nanti den datang UKM den roger...muahahah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 07:59


Akasia niie lelaki ke...? Ke saya yang salah tafsir dari sudut
trigonometri yang lain?

p/s: Daeng, meke tengah cuti sem ke? Teman, umar_khalil,
trouver dan sirat82 nak mengajak meke giie Planetarium niih.
Meke datang Bangi tak nanti?

2nd p/s: Tak rasa tak matang kee giie Planetarium?
Nah, :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 08:37


Pada 13-02-09 07:41 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

moh lah kito daeng..hahaha... nanti den datang UKM den roger...muahahah...

ye, kita jumpa nanti ho ho


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 08:40


Pada 13-02-09 07:59 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

Akasia niie lelaki ke...? Ke saya yang salah tafsir dari sudut
trigonometri yang lain?

p/s: Daeng, meke tengah cuti sem ke? Teman, umar_khalil,
trouver dan sirat82 nak mengajak meke giie Planetarium niih.
Meke datang Bangi tak nanti?

2nd p/s: Tak rasa tak matang kee giie Planetarium?
Nah, :bunga: :bunga:

owl, akasia itu pada pemahaman teman, ia adalah sejenis pokok berduri yang menjadi habitat semut. Semut suka duduk kat pokok ini dan pokok akasia ni juga digelar pokok semut. ehe....

Ye, teman tengah cuti semester sekarang. Moh lah pergi planeterium... teman buat setakat ini ok. Tetapkan tarikhnya...

Tak matang bila pergi Planetarium? Kenapa tak matang pula?


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 09:12


by: Daeng_Jati

!!! QUOTE !!!


Ye, teman tengah cuti semester sekarang. Moh lah pergi planeterium...
teman buat setakat ini ok. Tetapkan tarikhnya...
Tak matang bila pergi Planetarium? Kenapa tak matang pula?


Meke, dalam Planetarium tersebut, pamerannya adalah lebih bersifat fizikal...
Contohnya anti-gravity room, Viking space engine, black-hole vacuum dan
juga replika bagi Mars, Saturn, Venus serta lain-lain lagi... Sudah tentu
kanak-kanak sekolah selepas UPSR menggemarinya.... Namun, teman merasakan di
peringkat umur kita, bukankah jenis yang lebih terhadap pembacaan??? Contohnya
bagaimana composition of Mars phosphorous soil terjadi serta kandungan

logam di dalamnya serta kita bincangkan dengan lebih lanjut lagi mengenainya...
EERRMM... Bagaimana pula pendapat meke? Apapun, teman ikut saja plan doraang
semua... Daah lama tak hang out dengan koraang semua bebudaak ukhwah niih...
Nanti teman nak ajak IR sayatetapsaya sekali... Teman yakin dia pasti
berminat... Sebab hari tuue masa lepak rumah teman, bukan main lagi dia
minat tengok Discovery Channel mengenai aerospace niih...



p/s: Meke, jangan lupa bawa kamera meke sekali taauu... HUHHUUEEE!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 10:07


Memang betul apa yang dikatakan oleh meke tu owl, tapi kadangkala kita kena jadi bebudak, kerana pernah teman terbaca, minda kanak-kanak itu kreatif kerana elemen-elemen macam inilah, pengalaman hand-on. Ehehehe

Jadi tak salahnya kalau kita jadi kanak-kanak sekejap. Lagipun kita dapat merasai sendiri dengan pengalaman berkenaan.

p/s

Cepatlah tetapkan tarikh, nanti teman tukor pikiran kang...

p/s

Akasia punya topik dah lari lah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 10:58


Pada 29-01-09 18:51 , akasia posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum

saya nak tanya pendapat sekalian ukhwah...
apa perlu kita buat jika kita meminati seorang wanita dan kawan karib kita pun minat org yang sama??????
saya didalam dilema............... :oops:




cakap dengan sahabat tu,,,cakap terus terang,,"apa kata kita bersaing secara sihat?kita buat lah macam program mencari cinta tu?ok tak cdgan aku?..sahabat anta mesti setuju punya lah..siapa dapat,bersyukur,,yang melopeh,jangan ada yang membenci..

ada lagu untuk kamu,,,,mula nak bagi lagu cinta 3 segi,tapi tak ada kes curang,,nak bagi lagu disini menunggu disana menanti pun tak sesuai..tapi lagu ni sesuai untuk umum...music plzzzzz


Andainya ada di antara kita nanti
Berubah hala serta janji
Jangan ada benci
Suka dan duka dilalui
Jadikan kenangan di sudut hati

( 2 )
Andainya cita-cita tidak kesampaian
Ikatan murni terputus di pertengahan
Jangan dikesalkan
Jangan lantaran kegagalan
Kita saling berdendam saling bermusuhan

( 3 )
Ungkit-mengungkiti
Sakit-menyakiti
Memusnahkan diri

( 4 )
Kita harus tabah dan bersedia
Cekal hadapi kemungkinan yang tiba
Kadangkala yang berlaku
Di luar kemahuan kau dan aku

( ulang 2 & 3 )

( ulang 3, 4 & 1 )
Di sudut hati


renung2kan selamat beramal....
:welcome:



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 15:27


wah sodap lah sore anda....hahaha...aku bagi 5 bintang

xpo2, lari topik pun xpo... tidak ada hal lah....

nak ikut pergi planetarium...muahahahah

ye saya seorang lelaki yang comel..tak percaya tanya immad...

hak3

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 15:33


Pokok Akasia merupakan pokok dalam genus Acacia yang malar hijau yang tumbuh di Asia. Nama saintifiknya adalah Acacia auriculiformis.

Hidup di kawasan hutan dan ada yang ditanam sebagai pohon hiasan dan ketinggian boleh mencapai 15 meter. Mempunyai bunga berwarna kuning dan agak wangi, buahnya leper, berkulit keras berisi kekacang dan apabila masak akan bergulung.

Ia digunakan sebagai Pokok hiasan jalan ini dapat mencegah hakisan tanah. Ia di laporkan pernah digunakan sebagai julap, iaitu ubat sembelit untuk kanak-kanak.Ia juga mempunyai aktiviti yang mengurangkan ketegangan dan ‘anti-anxiety’ serta antifilaria

Kesan Keracunan

Racun pada tumbuhan ini berkebolehan merencat sistem saraf pusat atau otak, menghalang aliran urin, merosakkan buah pinggang, bengkak di kawasan alat kelamin dan kegagalan hati berfungsi secara normal serta memberi kesan toksik kepada sperma..

Sumber: Segalanya Tentang Tumbuhan…


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.166729 saat. Lajunya....