Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau tak pernah bersiap sedia untuk memilikinya, pasti anda tidak mungkin memperolehi walaupun ia mendatang ke depan anda.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 1 hari, 13 jam, 57 minit yang lalu
Martyr: 6 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 10 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Obama akan menggandakan tentera US di Afghan sehingga 60000


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Obama akan menggandakan tentera US di Afghan sehingga 60000

Please Mendaftar To Post


Oleh Obama akan menggandakan tentera US di Afghan sehingga 60000

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 28-01-09 15:36


Minggu lepas saya terbaca berita bahawa ramai rakyat US yang memohon memasuki tentera disebabkan krisis ekonomi. Saya tersengeh, kawan-kawan yang saya ceritakan pun tergelak kecil.

Hari ini, saya baca pula Obama nak memfokuskan serangan di Afghan untuk melumpuhkan Thaliban dan AlQaeda. Saya kadang-kadang pelik apabila membaca analisa2 politik US. Ada banyak analisa yang menyatakan Al-Qaeda telah berjaya dilumpuhkan, masih ada tetapi bukan merupakan ancaman utama kepada US. Apakah US mahu menghapuskan terus AlQaeda atau ada muslihat lain, saya kurang pasti.

Apa pun, sekurangnya2 ia membuka minda kita siapa Obama. Kepada mereka yang sebelum ini mungkin merasakan Obama akan membawa perubahan, juga kepada pemimpin dan tok2 syekh yang mengucapkan tahniah kepadanya, diharapkan mula sedar. Kerana kebodohan pemikiran politik telah menyebabkan ummat Islam seringkali ditipu. Fikir- fikirkan...

----------------------------------------------------------------------------------------

Obama to step up battle in Afghanistan, aides say

By Helene Cooper and Thom Shanker Published: January 27, 2009

WASHINGTON: President Barack Obama is planning to refocus U.S. efforts in Afghanistan to concentrate military might on the battle against Al Qaeda and the Taliban, with less emphasis on reconstruction and governance, senior administration officials said Tuesday.

Obama is also considering whether to maintain a close relationship with Hamid Karzai, the Afghan president, who has come to be viewed by some members of the new Obama administration as a possible impediment to American goals in Afghanistan, the officials said.

On both fronts, the new approach represents a departure from the course taken by the Bush administration, which maintained a close relationship with Karzai and embraced an ambitious agenda that included the promotion of democracy.

In congressional testimony on Tuesday, Defense Secretary Robert Gates described the war in Afghanistan as "our greatest military challenge" and said there was not enough "time, patience or money" to pursue overly ambitious goals.

"My own personal view is that our primary goal is to prevent Afghanistan from being used as a base for terrorists and extremists to attack the United States and our allies, and whatever else we need to do flows from that objective," Gates said. "Afghanistan is the fourth- or fifth-poorest country in the world, and if we set ourselves the objective of creating some sort of Central Asian Valhalla over there, we will lose."

The plan to strike a harder line with Karzai and to focus a ramped-up American troop presence more directly on Al Qaeda and the insurgency has emerged in recent days, as Richard Holbrooke, Obama's new special representative to Afghanistan, is preparing to travel to the region.

While Obama has not yet made a decision on Karzai, his aides said that both Holbrooke and Vice President Joseph Biden Jr. had soured on Karzai for failing to crack down on government corruption and a drug trade that is believed to have fueled the resurgent Taliban.

Obama administration officials are planning to ask more of Karzai, particularly on corruption, aides said, as part of what they described as a "more for more" approach. What remains unclear, though, is what steps Obama will take if Karzai does not acquiesce to demands from the United States and its NATO allies that he arrest associates - including his half-brother - whom Western officials accuse of smuggling drugs in Kandahar.

Obama prepares to increase substantially the American troop levels in Afghanistan - a near-doubling, to more than 60,000 U.S. troops, is expected. His aides say that the new approach should not be seen as an abandonment of nonmilitary efforts in Afghanistan, but a shift in priorities to tackle the most urgent problem.

"It's not about dumping reconstruction at all," one administration official said, speaking on condition of anonymity. "What we're trying to do is to focus on the Al Qaeda problem. That has to be our first priority."

Gates said in a Pentagon news conference last week that, previously, "the goals we did have for Afghanistan are too broad and too far into the future." He added that the strategy now should be to define "more concrete goals that can be achieved realistically within three to five years in terms of re-establishing control in certain areas, providing security for the population, going after Al Qaeda, preventing the re-establishment of terrorism, better performance in terms of delivery of services to the people - some very concrete things."

Obama, who will be traveling in April to Germany for the NATO summit meeting, will likely press America's European allies for more troop contributions for Afghanistan, administration officials said. But beyond that, he will also seek more help from NATO members for aid to Afghanistan, including a more decentralized approach that would seek to build up infrastructure and local government offices out in the provinces and away from the capital, Kabul.

Gates made clear that under the redefined strategy for Afghanistan, it would be vital for allies to "provide more civilian support." In particular, he said, the allies should be more responsible for building "civil society" in Afghanistan, a task that had before fallen to the American armed forces.

He demanded that allies "step up to the plate and defray costs of expanding the Afghan National Army." Under a plan approved by Gates last year, the Afghan Army is to more than double from its current size of 60,000; the Bush administration had previously rejected requests from the Afghan Ministry of Defense to expand the army so substantially, as many at the White House and the State Department feared that a larger and more capable army would be a rival center of power to the Karzai presidency.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

intan_farisya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 573
Posting: 26
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 16:22


kafir tetap kafir...hm...
semoga Allah memberi pertolongan kepada manusia yang teraniaya

ALLAHU AKHBAR!!!
ALLAHU AKHBAR!!!
ALLAHU AKHBAR!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For intan_farisyaProfil   Hantar PM kepada intan_farisya   Pergi ke intan_farisya's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 18:21


tak semua askar yang kejam


soldier is not A KILLER!!!!


.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 28-01-09 20:37


Din, kejam ke tak pada pandangan anda, kita kembalikan kepada Islam.

Mereka yang terlibat memerangi ummat Islam hukumnya adalah KAFIR HARBI HUKMAN WA FI'LAN. darah mereka adalah halal. tiada keputusan lain untuk mereka, kecuali bunuh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 23:21


pelantikan Obama, tiada membawa apa-apa perubahan kepada dunia Islam (setakat ni)..
cuma diharapkan, beliau tak sekejam Bush..

Bookmark and Share

    


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 00:29


Pada 28-01-09 15:36 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Minggu lepas saya terbaca berita bahawa ramai rakyat US yang memohon memasuki tentera disebabkan krisis ekonomi. Saya tersengeh, kawan-kawan yang saya ceritakan pun tergelak kecil.

Hari ini, saya baca pula Obama nak memfokuskan serangan di Afghan untuk melumpuhkan Thaliban dan AlQaeda. Saya kadang-kadang pelik apabila membaca analisa2 politik US. Ada banyak analisa yang menyatakan Al-Qaeda telah berjaya dilumpuhkan, masih ada tetapi bukan merupakan ancaman utama kepada US. Apakah US mahu menghapuskan terus AlQaeda atau ada muslihat lain, saya kurang pasti.

Apa pun, sekurangnya2 ia membuka minda kita siapa Obama. Kepada mereka yang sebelum ini mungkin merasakan Obama akan membawa perubahan, juga kepada pemimpin dan tok2 syekh yang mengucapkan tahniah kepadanya, diharapkan mula sedar. Kerana kebodohan pemikiran politik telah menyebabkan ummat Islam seringkali ditipu. Fikir- fikirkan...


tentera amerika di Afghanistan gandakan sehingga 60,000 orang??

tentera umat islam berapa orang yang dihantar kesana??

Ini Nik Aziz punya pasal ucap tahniah kepada OBAMA!!
rujuk link: http://www.harakahdaily.net/index.php?option=com_content&task=view&id=17856&Itemid=50

Apa Nik Aziz ni tak berfikir ke ucap tahniah kepada Obama!!
Nik aziz... Nik Aziz...

Tok Wali Nik Aziz ni ramai pengikut... habis... habis!!!
:berfikir:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 00:40


Pada 28-01-09 18:21 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tak semua askar yang kejam


soldier is not A KILLER!!!!


.



Tak semua tentera Amerika kejam??
kepala hotak....

kalau tak kejam.. mana boleh jadi tentera amerika yang
sanggup bunuh umat islam!!

kalau manusia tu ada sifat kemanusiaan...
dah lama askar tersebut berhenti jadi askar amerika...

Nampaknya Rashdin menggunakan kepala otak dia
membuat hukum...

hanya sekeping gambar tentera amerika dukung anak yang cedera selepas di bedil oleh tentera Amerika...
lantas.. kesimpulannya ada tentera amerika yang baik....

Kepala hotak Rashdin!!
Tentera Amerika di Iraq, Afghanistan, Palestin dll adalah
Kafir Harbi yang terus terang membunuh umat islam...
Rashdin cakap tentera Amerika baik???


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 01:09


kalau diri ini yang taip..konpom bertubi2 pm masuk.. dengan hujah2 jangan lah menyerang itu ini..
tapi kalau pak rimau maki hamun pun... selalunya penasihat2 ini akan rabun dengan magicnya...
walaubagaimana pun... terima kasihhhhh banyak-banyak pak rimau.. sebetulnya kalau ikut jari ini.. memang nak taip word palotak tu :P.. tapi bak kata sang suami.. layan org ketegaq batu ni tak guna.jadi terkensel lah niat tersebut :P

dengan penuh jelas dan tepat.. pak rimau telah taip apa yang mulut ni membebel kejap tadi ...tengkiuuuuu sooo muchhhhh ... wiwittttt.....hehehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 01:38


Pada 29-01-09 01:09 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

kalau diri ini yang taip..konpom bertubi2 pm masuk.. dengan hujah2 jangan lah menyerang itu ini..
tapi kalau pak rimau maki hamun pun... selalunya penasihat2 ini akan rabun dengan magicnya...
walaubagaimana pun... terima kasihhhhh banyak-banyak pak rimau.. sebetulnya kalau ikut jari ini.. memang nak taip word palotak tu :P.. tapi bak kata sang suami.. layan org ketegaq batu ni tak guna.jadi terkensel lah niat tersebut :P

dengan penuh jelas dan tepat.. pak rimau telah taip apa yang mulut ni membebel kejap tadi ...tengkiuuuuu sooo muchhhhh ... wiwittttt.....hehehehe...


inilah berlaku pada Rashdin pemikiran tak berlandaskan islam...
Letak gambar tentera amerika dukung anak...
terus cakap "Soldier is not Killler"...


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 29-01-09 03:22


Mari kita lihat sandiwara US dalam kes di Gaza. US memberikan sokongan kepada Israel sejak mula serangan pada 26/27 Dis 08. Malah US menuduh Hamas sebagai punca serangan tersebut.

Kita baru saja baca bahawa Obama akan menambah bilangan askarnya di Afghan, secara jelas menyatakan mahu menghapuskan Thaliban dan Al Qaeda. Tetapi dalam masa yang sama, tiba-tiba US menyeru Israel dan Hamas 'berdamai'.

Jika kita ikuti statistik peperangan di Gaza tersebut, Israel telah tewas dalam pertempuran. Ramai askar mereka yang mati berbanding Hamas. Sebagai negara yang kecil, Israel tidak ada stamina untuk berperang dalam jangkamasa yang lama. Akhirnya untuk menutup malu, Mesir diminta menjadi orang tengah untuk sidang damai. Tetapi syaratnya berat sebelah, tentera Israel akan terus berada di Gaza sehingga Hamas benar-benar menghentikan serangan mereka. Inilah yang cuba diusahakan oleh lawatan pegawai US ke Jerusalem semalam.

Jika kita mengikuti makar2 US, kita akan dapati segalanya akan tertumpu kepada fokus yang satu. Iaitu untuk mengekalkan kekuasaan dominasi mereka terhdap dunia dengan menghancurkan apa-apa usaha kebangkitan terutama Islam.

Sebab itu, dalam hari yang sama mereka mahu menambah aktiviti ketenteraan tetapi ditempat lain kononnya melaungkan keamanan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 29-01-09 05:18


Minta tolong kepada semua sahabat untuk berforum dengan baik dan menjaga adab-adab berforum.

Terima Kasih

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 29-01-09 07:12


!!! QUOTE !!!

Pada 29-01-09 00:40 , pemburu_harimau posting:
Tak semua tentera Amerika kejam??
kepala hotak....

kalau tak kejam.. mana boleh jadi tentera amerika yang
sanggup bunuh umat islam!!

kalau manusia tu ada sifat kemanusiaan...
dah lama askar tersebut berhenti jadi askar amerika...

Nampaknya Rashdin menggunakan kepala otak dia
membuat hukum...

hanya sekeping gambar tentera amerika dukung anak yang cedera selepas di bedil oleh tentera Amerika...
lantas.. kesimpulannya ada tentera amerika yang baik....

Kepala hotak Rashdin!!
Tentera Amerika di Iraq, Afghanistan, Palestin dll adalah
Kafir Harbi yang terus terang membunuh umat islam...
Rashdin cakap tentera Amerika baik??


masaalah menjadi tentere ialah kita bertindak di bawah perintah pemimpin negara.
setiap perintah adalah tanggungjawab untuk dilaksanekan.

sebab tu ramai askar amerika bila balek amerika jadi sakit jiwe, kerana bila berperang tidak kirelah siapa yang baik atau jahat, kita mengikut arahan pemerintah. dan askar tersepit antare tugas dan common sense. tersepit sebab tak tau sameade dia tergolong dalam golongan yang mana satu, yang zalim atau adil.

ada satu kes masa mula-mula penempatan askar amerika di Iraq beberape tahun dulu, seorang askar amerika kulit hitam muslim bername Akbar Hassan telah meletupkan diri dalam kem. sebab kes pressure ni lah. seterusnya jadi macam dalam gambar tu. rasa bersalah. ni baru satu kes, ada banyak kes sebenarnya.

dan jangan ingat dalam askar amerika tu semuanya kafir belake. amerika adalah negara immigran yang masyarakatnye berbilang kaum, lagi rencam berbanding melaysia. ada jugak orang2 muslim bekerakyatan amerika yang jadi askar.

kesimpulannye,
janganlah jadi orang bawahan yang pemimpinnye tidak memahami Islam.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 09:23


Pada 29-01-09 05:18 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

Minta tolong kepada semua sahabat untuk berforum dengan baik dan menjaga adab-adab berforum.

Terima Kasih


sama-sama...

tak payah lah nak puji-puji aku...
aku memang selalu berforum dengan baik dan menjaga
adab berforum...
:-D


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 09:30


Pada 29-01-09 07:12 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!


masaalah menjadi tentere ialah kita bertindak di bawah perintah pemimpin negara.
setiap perintah adalah tanggungjawab untuk dilaksanekan.

sebab tu ramai askar amerika bila balek amerika jadi sakit jiwe, kerana bila berperang tidak kirelah siapa yang baik atau jahat, kita mengikut arahan pemerintah. dan askar tersepit antare tugas dan common sense. tersepit sebab tak tau sameade dia tergolong dalam golongan yang mana satu, yang zalim atau adil.

ada satu kes masa mula-mula penempatan askar amerika di Iraq beberape tahun dulu, seorang askar amerika kulit hitam muslim bername Akbar Hassan telah meletupkan diri dalam kem. sebab kes pressure ni lah. seterusnya jadi macam dalam gambar tu. rasa bersalah. ni baru satu kes, ada banyak kes sebenarnya.

dan jangan ingat dalam askar amerika tu semuanya kafir belake. amerika adalah negara immigran yang masyarakatnye berbilang kaum, lagi rencam berbanding melaysia. ada jugak orang2 muslim bekerakyatan amerika yang jadi askar.

kesimpulannye,
janganlah jadi orang bawahan yang pemimpinnye tidak memahami Islam.



yang seorang lagi menggunakan kepala otak untuk
membuat hukum...."jangan ingat semua tentera amerika
kafir belaka"

woi budak alifminyanun=ayam....
seseorang yang menjadi tentera amerika sudah layak diketegorikan
sebagai kafir harbi!!

kerana arahan PENTEGON adalah bunuh umat Islam
di Iraq, Afghan, Pakistan dll...

hang ni masih lagi nak mempertahankan tentera amerika??
hang ni talibarut amerika ke apa?

Ayam betul....
:berfikir:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 09:47


pemburu harimau.apa yang alif cakap tu memang betul.tentera memang hanya menurut arahan dari orang atas dan perlu ingat askar juga adalah MANUSIA bukan MESIN.jadi bila disebut manusia,mesti ada perasaan seperti belas ihsan.askar amerika bukan semuanya kafir ada yang islam yang datang dari pelbagai negara dari pangkat rendah hinggalah pangkat tertinggi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

jebat_86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2008
Ahli No: 35674
Posting: 121

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 11:18


Jangan suka menghukum sesuka hati
Jangan suka menyalahkan orang lain sesuka hati
Kaji secara menyeluruh dahulu baru buat kesimpulan

Amerika adalah negara yang terdiri dari berbilang kaum dan agama
Tentera amerika hanyalah orang suruhan
Tidak ada manusia normal yang inginkan kemusnahan
Bukan senang hendak tinggalkan tentera begitu sahaja
Ini bukannya PLKN yang boleh ditinggalkn sekiranya ada shooting filem..
dan bukan semua rakyat amerika menyokong penghantaran tentera

tapi kalau ada askar yang memang gemar melakukan kemusnahan
Itu memang tidak dapat diterima dan harus diperangi..

Bukan hendak membela dan bukan juga hendak mencela
Sekadar sedikit pendapat..
Terbuka kepada sebarang pendapat atau kritikan..

pemburu_harimau minta komen...:D

Bookmark and Share

    


  Member Information For jebat_86Profil   Hantar PM kepada jebat_86   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 16:30


Pada 29-01-09 11:18 , jebat_86 posting:

!!! QUOTE !!!

Jangan suka menghukum sesuka hati
Jangan suka menyalahkan orang lain sesuka hati
Kaji secara menyeluruh dahulu baru buat kesimpulan

Amerika adalah negara yang terdiri dari berbilang kaum dan agama
Tentera amerika hanyalah orang suruhan
Tidak ada manusia normal yang inginkan kemusnahan
Bukan senang hendak tinggalkan tentera begitu sahaja
Ini bukannya PLKN yang boleh ditinggalkn sekiranya ada shooting filem..
dan bukan semua rakyat amerika menyokong penghantaran tentera

tapi kalau ada askar yang memang gemar melakukan kemusnahan
Itu memang tidak dapat diterima dan harus diperangi..

Bukan hendak membela dan bukan juga hendak mencela
Sekadar sedikit pendapat..
Terbuka kepada sebarang pendapat atau kritikan..

pemburu_harimau minta komen...:D


minta maap banyak-banyak. Saya rasa kekeliruan ni amat melucukan.

Kita umat islam takkan sampai begitu sekali lucu sampai masih tak dapat nak simpulkan yang ASKAR = manusia bersenjata yang tujuan utama adalah untuk membunuh. Senapang tu BUKAN senapang mainan.
Takkan kita nak tanya dulu askar US tu masa perang, "kau ni baik tak?"
Gambar askar US dokong budak = Propaganda
Siap nak bersangka baik dengan musuh bersenjata.
Tolong jangan jadi Mangsa Gelak dek US.


-----------------
sepi itu indah


Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 16:36


Pada 29-01-09 11:18 , jebat_86 posting:

!!! QUOTE !!!

Jangan suka menghukum sesuka hati
Jangan suka menyalahkan orang lain sesuka hati
Kaji secara menyeluruh dahulu baru buat kesimpulan

Tentera amerika hanyalah orang suruhan
:D

Sama jugak, senapang, pistol, kereta kebal, jet dan segala macam alah tu HANYALAH ALAT. Tapi selagi ia membunuh manusia, walaupun atas nama mengikut arahan, takkan kita nak bersangka baik lagi.


-----------------
sepi itu indah


Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 30-01-09 06:38


Pada 29-01-09 09:30 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!


yang seorang lagi menggunakan kepala otak untuk
membuat hukum...."jangan ingat semua tentera amerika
kafir belaka"

woi budak alifminyanun=ayam....
seseorang yang menjadi tentera amerika sudah layak diketegorikan
sebagai kafir harbi!!

kita memang pakai kepala otak untuk membuat penilaian dan analisa. kalau tak pakai otak nak pakai apa lagi. tak taulah kalau ada orang pakai kepala lutut. itu special kes tu.

benarkah seseiape sahaja yang menjadi tentere amerika sudah boleh dikatogerikan sebagai kafir?
atas sebab apa?
sila nyatekan hujah berserte dalil al Quran dan Hadis.

bab-bab kafir mengkafir ni tak boleh sesuke hati.

by the way, nak eja pentagon bukan "pentegon" tapi "pentagon". kat sekolah dulu kan belajar matematik.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 30-01-09 06:44


Orang Islam yang terlibat memerangi ummat Islam, darahnya juga halal. Dalam satu peperangan dalam zaman Rasulullah ada orang Islam yang bersama tentera musyrikin Makkah. Mereka tetap dibunuh.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 07:02


Pada 30-01-09 06:38 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!


kita memang pakai kepala otak untuk membuat penilaian dan analisa. kalau tak pakai otak nak pakai apa lagi. tak taulah kalau ada orang pakai kepala lutut. itu special kes tu.

benarkah seseiape sahaja yang menjadi tentere amerika sudah boleh dikatogerikan sebagai kafir?
atas sebab apa?
sila nyatekan hujah berserte dalil al Quran dan Hadis.

bab-bab kafir mengkafir ni tak boleh sesuke hati.

by the way, nak eja pentagon bukan "pentegon" tapi "pentagon". kat sekolah dulu kan belajar matematik.





bro...
satu dunia banjir.. bahtera nabi nuh dinaiki oleh berapa kerat manusia?
agak-agak yang tenggelam dalam banjir tu semua tak ada sifat belas kasihan ke?
agak-agak tak ada kanak-kanak dan wanita ke?

andaikata kita diserang oleh tentera yahudi and kita antara pembela negara..sebelum kita bunuh musuh do we have to ask them first?
"encik..encik ni baik tak? kalau baik..saya nak kensel bunuh encik"

**typo tu adat lah.. sala taip tak semestinya tak tahu taip..
pandai taip pun tak semestinya tahu taip.. entah-entah error.. ternasib baik taip benda betul :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 10:03


Pada 30-01-09 07:02 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-01-09 06:38 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!


kita memang pakai kepala otak untuk membuat penilaian dan analisa. kalau tak pakai otak nak pakai apa lagi. tak taulah kalau ada orang pakai kepala lutut. itu special kes tu.

benarkah seseiape sahaja yang menjadi tentere amerika sudah boleh dikatogerikan sebagai kafir?
atas sebab apa?
sila nyatekan hujah berserte dalil al Quran dan Hadis.

bab-bab kafir mengkafir ni tak boleh sesuke hati.

by the way, nak eja pentagon bukan "pentegon" tapi "pentagon". kat sekolah dulu kan belajar matematik.





bro...
satu dunia banjir.. bahtera nabi nuh dinaiki oleh berapa kerat manusia?
agak-agak yang tenggelam dalam banjir tu semua tak ada sifat belas kasihan ke?
agak-agak tak ada kanak-kanak dan wanita ke?

andaikata kita diserang oleh tentera yahudi and kita antara pembela negara..sebelum kita bunuh musuh do we have to ask them first?
"encik..encik ni baik tak? kalau baik..saya nak kensel bunuh encik"

**typo tu adat lah.. sala taip tak semestinya tak tahu taip..
pandai taip pun tak semestinya tahu taip.. entah-entah error.. ternasib baik taip benda betul :)


lah.. kena belajar menaip ke???

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 30-01-09 11:07


Pada 29-01-09 00:40 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-01-09 18:21 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tak semua askar yang kejam


soldier is not A KILLER!!!!


.



Tak semua tentera Amerika kejam??
kepala hotak....

kalau tak kejam.. mana boleh jadi tentera amerika yang
sanggup bunuh umat islam!!

kalau manusia tu ada sifat kemanusiaan...
dah lama askar tersebut berhenti jadi askar amerika...

Nampaknya Rashdin menggunakan kepala otak dia
membuat hukum...

hanya sekeping gambar tentera amerika dukung anak yang cedera selepas di bedil oleh tentera Amerika...
lantas.. kesimpulannya ada tentera amerika yang baik....

Kepala hotak Rashdin!!
Tentera Amerika di Iraq, Afghanistan, Palestin dll adalah
Kafir Harbi yang terus terang membunuh umat islam...
Rashdin cakap tentera Amerika baik???



Hm.. :-) Ada juga orang Islam yang kejam sebenarnya ..tapi tu bukanlah topik yang Wawa nak ketengahkan .. Rashdin wajar ditegur dengan cara yang berhikmah .. :-) tak perlu gunakan bahasa kasar untuk tunjukkan semangat 'patriotisme' kalian .. :-)

Bila tengok gambar tu, hati Wawa berdo'a semoga semakin ramai tentera Amerika yang mencontohi askar dalam gambar ni .. (Untuk menyayangi kanak-kanak @ umat Islam yang tidak berdosa..) Semoga pintu hati mereka terbuka untuk membantu umat Islam di sana .. Amin.

Wawa terfikir, tidak ada gunanaya kalian memaki hamun ahli2 u.c antara satu sama lain .. Bimbang, bertambah lagi kebencian sesama Muslim .. Kita sama-sama do'a .. ok..? Dengan memarahi Rashdin, bukan boleh menyelamatkan warga Palestin yang terkorban (INSYA ALLAH SYAHID) kan..? Kalau dia salah, tegur elok-elok.. ok :-)

Macam mana nak bentuk satu Khalifah Islam yang bersatu sedangkan antara kita2 ni pun, kalau salah sikit dah nak mengamuk .. Aduh.. fikir-fikirkanlah sahabat yang kusayangi ..


-----------------
EVoLuSi .. BaNGKiT DaRi KeJaHiLaN...!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 11:17


!!! QUOTE !!!



Macam mana nak bentuk satu Khalifah Islam yang bersatu sedangkan antara kita2 ni pun, kalau salah sikit dah nak mengamuk .. Aduh.. fikir-fikirkanlah sahabat yang kusayangi ..



erm... samalah kita renung...
kita imbas kembali sejarah silam islam yang agung..
tak nak ke kita seperti dulu..

Ayuh, Bangkit lah..
Jangan Tidur lagi...
sekarang bukan waktu kita tidur...

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 30-01-09 12:17


Pada 29-01-09 00:40 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-01-09 18:21 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tak semua askar yang kejam


soldier is not A KILLER!!!!


.



Tak semua tentera Amerika kejam??
kepala hotak....

kalau tak kejam.. mana boleh jadi tentera amerika yang
sanggup bunuh umat islam!!

kalau manusia tu ada sifat kemanusiaan...
dah lama askar tersebut berhenti jadi askar amerika...

Nampaknya Rashdin menggunakan kepala otak dia
membuat hukum...

hanya sekeping gambar tentera amerika dukung anak yang cedera selepas di bedil oleh tentera Amerika...
lantas.. kesimpulannya ada tentera amerika yang baik....

Kepala hotak Rashdin!!
Tentera Amerika di Iraq, Afghanistan, Palestin dll adalah
Kafir Harbi yang terus terang membunuh umat islam...
Rashdin cakap tentera Amerika baik???

hmm...manisnya bahasa....
penuh dengan rasa persaudaraan...
hingga terlupa peraturan islam...memaki orang lain dengan bahasa yang cukup kasar..
"bukankah seorang mukmin tu berlemah lembut terhadap saudaranya dan bersikap tegas dan keras terhadap orang kafir..??"
jika tidak seperti yang dikatakan, apakah kita seorang mukmin..??


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 30-01-09 12:27


Pada 29-01-09 09:30 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-01-09 07:12 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!


masaalah menjadi tentere ialah kita bertindak di bawah perintah pemimpin negara.
setiap perintah adalah tanggungjawab untuk dilaksanekan.

sebab tu ramai askar amerika bila balek amerika jadi sakit jiwe, kerana bila berperang tidak kirelah siapa yang baik atau jahat, kita mengikut arahan pemerintah. dan askar tersepit antare tugas dan common sense. tersepit sebab tak tau sameade dia tergolong dalam golongan yang mana satu, yang zalim atau adil.

ada satu kes masa mula-mula penempatan askar amerika di Iraq beberape tahun dulu, seorang askar amerika kulit hitam muslim bername Akbar Hassan telah meletupkan diri dalam kem. sebab kes pressure ni lah. seterusnya jadi macam dalam gambar tu. rasa bersalah. ni baru satu kes, ada banyak kes sebenarnya.

dan jangan ingat dalam askar amerika tu semuanya kafir belake. amerika adalah negara immigran yang masyarakatnye berbilang kaum, lagi rencam berbanding melaysia. ada jugak orang2 muslim bekerakyatan amerika yang jadi askar.

kesimpulannye,
janganlah jadi orang bawahan yang pemimpinnye tidak memahami Islam.



yang seorang lagi menggunakan kepala otak untuk
membuat hukum...."jangan ingat semua tentera amerika
kafir belaka"

woi budak alifminyanun=ayam....
seseorang yang menjadi tentera amerika sudah layak diketegorikan
sebagai kafir harbi!!

kerana arahan PENTEGON adalah bunuh umat Islam
di Iraq, Afghan, Pakistan dll...

hang ni masih lagi nak mempertahankan tentera amerika??
hang ni talibarut amerika ke apa?

Ayam betul....
:berfikir:

sedih kalau tengok orang islam memaki orang islam...memang benar apa yang dikatakan rasdin..saya pernah baca buku orang palestin.."biarkan aku menjadi orang palestin".salah satu cerpen didalmnya menceritakan tentang salah seorang tentara israel yang menolong orang islam yang ditahan..dia mencuba untuk menolongnya, tapi keduanya mati di bom..

dalam perang iraq, ramai tentara amerika yang sakit jiwanya...sebab mempertimbangkan antara perintah dan kemanusiaan..bahkan ada yang meletupkan bom dalam kem sendiri...salah seorang sahabat saya berkata bahwa ia berkawan dengan seorang israel..dia baik dan akhirnya dia masuk islam...namun dia xlg dikatakan seobagai orang israel or yahudi...

kita mengakui, mereka memang kejam...tapi xknlah kita nak salahkan kalau seandainya ada yang baik diantara mereka..itu hal yang bisa saja terjadi...semuanya dalam aturan ALLAH...


-----------------
ya allah terimalah hidup matiku untukmu.."ya allah..izinkanlah aku mati untukMU..hamba mohon dengan sangat ya allah.."kuatkanlah aku dan berikanlah kesabaran


Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 12:50


Pada 29-01-09 09:30 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-01-09 07:12 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!


masaalah menjadi tentere ialah kita bertindak di bawah perintah pemimpin negara.
setiap perintah adalah tanggungjawab untuk dilaksanekan.

sebab tu ramai askar amerika bila balek amerika jadi sakit jiwe, kerana bila berperang tidak kirelah siapa yang baik atau jahat, kita mengikut arahan pemerintah. dan askar tersepit antare tugas dan common sense. tersepit sebab tak tau sameade dia tergolong dalam golongan yang mana satu, yang zalim atau adil.

ada satu kes masa mula-mula penempatan askar amerika di Iraq beberape tahun dulu, seorang askar amerika kulit hitam muslim bername Akbar Hassan telah meletupkan diri dalam kem. sebab kes pressure ni lah. seterusnya jadi macam dalam gambar tu. rasa bersalah. ni baru satu kes, ada banyak kes sebenarnya.

dan jangan ingat dalam askar amerika tu semuanya kafir belake. amerika adalah negara immigran yang masyarakatnye berbilang kaum, lagi rencam berbanding melaysia. ada jugak orang2 muslim bekerakyatan amerika yang jadi askar.

kesimpulannye,
janganlah jadi orang bawahan yang pemimpinnye tidak memahami Islam.



yang seorang lagi menggunakan kepala otak untuk
membuat hukum...."jangan ingat semua tentera amerika
kafir belaka"

woi budak alifminyanun=ayam....
seseorang yang menjadi tentera amerika sudah layak diketegorikan
sebagai kafir harbi!!

kerana arahan PENTEGON adalah bunuh umat Islam
di Iraq, Afghan, Pakistan dll...

hang ni masih lagi nak mempertahankan tentera amerika??
hang ni talibarut amerika ke apa?

Ayam betul....
:berfikir:




huh,memang patut pun ada seorang forummer dulu melabel anda sebagai mangkuk jamban sebab apa yang anda cakap pun macam mangkuk jamban.


!!! QUOTE !!!

Ramai askar AS lari elak dihantar ke Iraq

LONDON: Ramai tentera Amerika Syarikat lari ke Kanada bagi mengelak
dihantar bertugas ke Iraq, sekali gus mengulangi peristiwa lalu
apabila beribu-ribu anggota keselamatan itu berbuat demikian kerana
enggan dihantar ke medan perang di Vietnam.

Akhbar Britain, The Telegraph melaporkan, sekurang-kurangnya 5,500
anggota tentera lelaki dan wanita Amerika mengelak tugasan Iraq sejak
Washington melancarkan serangan ke atas negara Arab itu.

Masalah itu turut mencerminkan kesukaran dihadapi Washington
membabitkan tahap moral anggota tenteranya.

Jeremy Hinzman, 26, dari Dakota Selatan yang lari dari tugas pasukan
Payung Terjun 82 tentera Amerika, adalah antara mereka yang
memeningkan kepala Pentagon kerana memohon status pelarian di Kanada.

Tentera Amerika melabelkan askar yang lari dari tugas sebagai
penjenayah biasa dengan menyenaraikan mereka dalam senarai individu
diburu dengan pihak Biro Siasatan Persekutuan Amerika (FBI), pasukan
polis dan anggota peronda sempadan Jabatan Keselamatan Dalam Negeri.

Dalam satu kenyataan minggu lalu, Hinzman dengan lantangnya
menyifatkan perang di Iraq sebagai perang jenayah.

"Oleh itu, sebarang bentuk keganasan dalam konflik yang tidak adil
itu adalah satu pembunuhan kejam. Saya menandatangani kontrak selama
empat tahun dan tanpa rasa ikhlas, saya terpaksa memenuhinya."

Hinzman, yang bertugas sebagai tukang masak di Afghanistan,
dijadualkan menyertai unit anggota tempur di Iraq selepas
permohonannya untuk meninggalkan pasukan itu ditolak.

Dia mengakui sedar membuat pilihan kerjaya salah ketika berarak
dengan rakan platunnya sambil melaungkan `Latih Untuk Membunuh.
Itulah Yang Akan Kami Lakukan.'

"Pada masa itu secara tiba-tiba kesedaran itu timbul. Saya diberitahu
dalam latihan asas yang jika diberikan arahan tidak bermoral, wajib
bagi saya untuk akur dengannya. Saya berasakan tindakan menceroboh
dan terus menduduki Iraq adalah perbuatan haram dan tidak bermoral,"
katanya.

Prebet Brandon Hughey, 19, yang lari dari tugas ketika dalam pasukan
Divisyen Pertama Kereta Kebal yang berpangkalan di Fort Hood, Texas,
berkata dia secara sukarela bersetuju menyertai tentera kerana
kesediaan pasukan itu membayar yuran kolejnya.

Dia memulakan latihan sejurus selepas Amerika melancarkan serangan ke
atas Iraq tetapi berasa sangsi selepas tiada senjata pemusnah yang
dilaungkan Washington sebagai alasan serangan, tidak ditemui.

"Saya sanggup menggadai nyawa demi keselamatan Amerika. Namun,
tanggapan saya itu berubah apabila tiada sebarang senjata pemusnah
ditemui dan kemudiannya mereka membuat kaitan dengan al-Qaeda pula.

"Ini membuatkan saya marah dan berasakan kehidupan kami sebagai
anggota tentera, hanya sia-sia."

Malah apabila dia dikerah ke Iraq, Hughey beralih ke internet mencari
operasi `bawah tanah' yang mana anggota tentera Amerika dibantu untuk
melarikan diri ke Kanada.

Dia diarahkan berhubung dengan satu pasangan yang membantu askar
Amerika yang lari dari tugas ke Vietnam sebelum ini. Hughey
kemudiannya dibawa menaiki kereta bagi perjalanan dari Texas ke
Ontario.

Pentagon pula menyifatkan masalah anggota tentera lari dari tugas
tidak serius dan menafikan dakwaan yang ia berdepan kesukaran
mengerah askarnya bertugas di medan tempur. – Agensi

Namun, tindakan askarnya melarikan diri ke Kanada dianggap memalukan
pasukan tentera itu yang turut berdepan masalah kekurangan anggota
baik bagi pasukan Pengawal Kebangsaan dan anggota simpanan.

Kematian 18 askar Amerika dalam satu serangan bom berani mati di
Mosul, utara Iraq, bulan lalu, juga dikatakan menjejaskan lagi tahap
moral anggota tenteranya.

Keadaan diburukkan lagi dengan pengakuan Presiden George W Bush yang
kematian askarnya di Iraq setakat ini sudah melepasi 1,000 orang.

Jurucakap Pentagon, Lt Kol Joe Richard menegaskan, kerajaan Amerika
mahukan semua anggota tenteranya yang melarikan diri ke Kanada
kembali ke negara asal mereka.

"Jika anda tidak mahu berjuang, jangan sertai pasukan itu. Mereka
yang berada di Kanada itu mempunyai tanggungjawab memenuhi peraturan
kontrak kerja yang dimeterai sebelum ini. Bila dan setibanya mereka
di sini, mereka akan didakwa," katanya.

Hukuman bagi kesalahan mengabaikan tugas adalah mati. Namun,
kebanyakan anggota itu sebaliknya menghabiskan hukuman di penjara
tentera.

Untuk terus berada di Kanada, anggota terbabit perlu meyakinkan satu
lembaga imigresen negara itu yang mereka akan berdepan hukuman jika
kembali ke Amerika.

Perbicaraan Hinzman misalnya sudah dimulakan di Toronto dengan
keputusannya dijangka bulan depan.

Ketika era Perang Vietnam, dianggarkan 55,000 askar Amerika lari ke
Kanada. – Agensi

Sumber : Berita Harian Online
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Artikel PERCUMA "EMAIL sebagai media Pemasaran" boleh dibaca di :
http://www.maynetwork.net/



-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 14:37


Pada 29-01-09 09:30 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-01-09 07:12 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!


masaalah menjadi tentere ialah kita bertindak di bawah perintah pemimpin negara.
setiap perintah adalah tanggungjawab untuk dilaksanekan.

sebab tu ramai askar amerika bila balek amerika jadi sakit jiwe, kerana bila berperang tidak kirelah siapa yang baik atau jahat, kita mengikut arahan pemerintah..bla..bla..
kesimpulannye,
janganlah jadi orang bawahan yang pemimpinnye tidak memahami Islam.



yang seorang lagi menggunakan kepala otak untuk
membuat hukum...."jangan ingat semua tentera amerika
kafir belaka"

woi budak alifminyanun=ayam....
seseorang yang menjadi tentera amerika sudah layak diketegorikan
sebagai kafir harbi!!

kerana arahan PENTEGON adalah bunuh umat Islam
di Iraq, Afghan, Pakistan dll...

hang ni masih lagi nak mempertahankan tentera amerika??
hang ni talibarut amerika ke apa?

Ayam betul....
:berfikir:



hmm..tu lah..kalau nafsu yang berkata-kata..payah...

kita beri pandangan dan berbincang,bukan menghukum sesama kita...

dari gaya penulisan anda lah telah mencerminkan peribadi anda di sini...
:jangan:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

jebat_86
Warga 3 Bintang
Menyertai: 31.10.2008
Ahli No: 35674
Posting: 121

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 15:52


Pada 29-01-09 16:30 , pukau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-01-09 11:18 , jebat_86 posting:

!!! QUOTE !!!

Jangan suka menghukum sesuka hati
Jangan suka menyalahkan orang lain sesuka hati
Kaji secara menyeluruh dahulu baru buat kesimpulan

Amerika adalah negara yang terdiri dari berbilang kaum dan agama
Tentera amerika hanyalah orang suruhan
Tidak ada manusia normal yang inginkan kemusnahan
Bukan senang hendak tinggalkan tentera begitu sahaja
Ini bukannya PLKN yang boleh ditinggalkn sekiranya ada shooting filem..
dan bukan semua rakyat amerika menyokong penghantaran tentera

tapi kalau ada askar yang memang gemar melakukan kemusnahan
Itu memang tidak dapat diterima dan harus diperangi..

Bukan hendak membela dan bukan juga hendak mencela
Sekadar sedikit pendapat..
Terbuka kepada sebarang pendapat atau kritikan..

pemburu_harimau minta komen...:D


minta maap banyak-banyak. Saya rasa kekeliruan ni amat melucukan.

Kita umat islam takkan sampai begitu sekali lucu sampai masih tak dapat nak simpulkan yang ASKAR = manusia bersenjata yang tujuan utama adalah untuk membunuh. Senapang tu BUKAN senapang mainan.
Takkan kita nak tanya dulu askar US tu masa perang, "kau ni baik tak?"
Gambar askar US dokong budak = Propaganda
Siap nak bersangka baik dengan musuh bersenjata.
Tolong jangan jadi Mangsa Gelak dek US.



1. Bukan semua askar tujuan utamanya adalah untuk membunuh. Ada askar ditugaskan untuk tujuan keamanan.

2. org yang memerangi negara Islam wajib diperangi..

3. Jangan terlampau beremosi dengan mengatakan semua askar amerika adalah jahat. Seprti yang dikatakan sebelum ini, tak semua bersetuju untuk dihantr ke negara asing untuk berperang.

4. Time perang xpyhla nak tanya baik ke tak..terus lawan saja... :-P

Bookmark and Share

    


  Member Information For jebat_86Profil   Hantar PM kepada jebat_86   Quote dan BalasQuote

pukau
WARGA SETIA
Menyertai: 09.06.2004
Ahli No: 9369
Posting: 643
Dari: KL

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 16:06


Boleh Tolong Remove Gambar Lakonan Askar bawa Mayat Budak Tu Tak. Tu Gambar Pembohong! Siap ada orang tolong snap lagi.
Yang pastinya askar Amerika dan Israel kaki pembunuh. Dekat Pakistan askar Amerika masih bunuh orang awam atas alasan nak bunuh pengganas(ataupun mujahidin). kat Israel, tentera Amerika tolong hantar senjata. Semua atas dasar nak bunuh ORANG AWAM palestin.
Askar2 Barbarik ni memang target orang awam sebab ianya sasaran mudah. Keji Betul. Dan kita orang islam masih naiv dengan propaganda media yahudi.

Bab orang yahudi/askar amerika masuk islam/jadi baik jangan campur thread sinilaa. Zaman Rasulullah pun ramai macam Khalid Walid, Abdullah Mubarak dlln. Tapi yang musuh Islam tetap musuh Islam.
Orang Islam beratus kali lagi baik time perang.
Jangan kita jadi terlalu b..... percaya media yahudi, kecik hati orang palestin woi, dahlaa tak pergi tolong.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pukauProfil   Hantar PM kepada pukau   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-01-09 19:08


Pada 30-01-09 16:06 , pukau posting:

!!! QUOTE !!!

Boleh Tolong Remove Gambar Lakonan Askar bawa Mayat Budak Tu Tak. Tu Gambar Pembohong! Siap ada orang tolong snap lagi.
Yang pastinya askar Amerika dan Israel kaki pembunuh. Dekat Pakistan askar Amerika masih bunuh orang awam atas alasan nak bunuh pengganas(ataupun mujahidin). kat Israel, tentera Amerika tolong hantar senjata. Semua atas dasar nak bunuh ORANG AWAM palestin.
Askar2 Barbarik ni memang target orang awam sebab ianya sasaran mudah. Keji Betul. Dan kita orang islam masih naiv dengan propaganda media yahudi.

Bab orang yahudi/askar amerika masuk islam/jadi baik jangan campur thread sinilaa. Zaman Rasulullah pun ramai macam Khalid Walid, Abdullah Mubarak dlln. Tapi yang musuh Islam tetap musuh Islam.
Orang Islam beratus kali lagi baik time perang.
Jangan kita jadi terlalu b..... percaya media yahudi, kecik hati orang palestin woi, dahlaa tak pergi tolong.




macam mana anda tahu gambar tu bohong?anda ada di sana ke?jika begitu hebatlah anda boleh berada di medan perang.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 02-02-09 09:31


Tak apa lah .. kita do'akan sahaja gambar tu lahir dari ketulusan hati .. bukan lakonan .. Kita tak mampu nak angkat senjata .. Mari kita mengangkat tangan, berdo'a pada Yang Maha Kaya .. Semoga ALLAH SWT menolong saudara2 kita d palestin ..

kawan-kawan yang disayangi .. Cukuplah menyalahkan antara sar=tu sama lain .. tak salah kita minta maaf kan..?? Semua manusia buat salah/silap .. Biasalah tu terkasar bahasa .. Maafkan sahaja mereka ..

Peace ...! Islam forever ..!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 12:50


salam...
ana rasa lah memang ada askar amerika yang baik agaknya...
tapi kalau yang baik...takkan mereka yang pilih nak pergi bunuh orang yang tak bersalah dengan alasan mengikut perintah atasan...
golongan yang baik sudah pasti dah lama resign jadi tentera amerika..

wak kerja yang sesuai dengan jiwa baik mereka...
kerja bunuh orang ni bukan perkara kecik...
dengan setakat alasan ikut perintah saja takla bagi ana menggambarkan mereka itu baik...
banyak lagi kerja lain yang boleh dibuat...

kafir tetap kafir...
takkan dengan sekeping gambar dukung budak tu boleh menjadi alasan menghalalkan perbuatan pembunuhan mereka yang tak terkira tu...

jahanamla kafir laknatullah...
Allahuakbar...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 15:55


kita kena faham askar juga adalah manusia biasa bukan ROBOT.askar hanya menurut perintah dari orang atas saja.askar hanya melakukan apa yang diarahkan oleh pemerintah melalui orang atasannya.tapi tak semua arahan boleh diikuti kerana nanti ada yang mlabel mereka-mereka yang menjadi askar sebagai pak turut.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 02-02-09 16:07


aah Rashdin, SB2 yang membelasah tahanan dan pejuang-pejuang Islam juga adalah atas arahan orang atasan. Mereka tidak bersalah, mereka cuma mengikut arahan untuk mencari secupak nasi.

begitu ke Din?

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 04:01


Pada 30-01-09 12:50 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-01-09 09:30 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-01-09 07:12 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!


masaalah menjadi tentere ialah kita bertindak di bawah perintah pemimpin negara.
setiap perintah adalah tanggungjawab untuk dilaksanekan.

sebab tu ramai askar amerika bila balek amerika jadi sakit jiwe, kerana bila berperang tidak kirelah siapa yang baik atau jahat, kita mengikut arahan pemerintah. dan askar tersepit antare tugas dan common sense. tersepit sebab tak tau sameade dia tergolong dalam golongan yang mana satu, yang zalim atau adil.

ada satu kes masa mula-mula penempatan askar amerika di Iraq beberape tahun dulu, seorang askar amerika kulit hitam muslim bername Akbar Hassan telah meletupkan diri dalam kem. sebab kes pressure ni lah. seterusnya jadi macam dalam gambar tu. rasa bersalah. ni baru satu kes, ada banyak kes sebenarnya.

dan jangan ingat dalam askar amerika tu semuanya kafir belake. amerika adalah negara immigran yang masyarakatnye berbilang kaum, lagi rencam berbanding melaysia. ada jugak orang2 muslim bekerakyatan amerika yang jadi askar.

kesimpulannye,
janganlah jadi orang bawahan yang pemimpinnye tidak memahami Islam.



yang seorang lagi menggunakan kepala otak untuk
membuat hukum...."jangan ingat semua tentera amerika
kafir belaka"

woi budak alifminyanun=ayam....
seseorang yang menjadi tentera amerika sudah layak diketegorikan
sebagai kafir harbi!!

kerana arahan PENTEGON adalah bunuh umat Islam
di Iraq, Afghan, Pakistan dll...

hang ni masih lagi nak mempertahankan tentera amerika??
hang ni talibarut amerika ke apa?

Ayam betul....
:berfikir:




huh,memang patut pun ada seorang forummer dulu melabel anda sebagai mangkuk jamban sebab apa yang anda cakap pun macam mangkuk jamban.



Rashdin...memang patut anda digelar MANGKUK T.A.I.K.!!
sesuai dengan hang....
penyokong tentera amerika!!
:berfikir:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 07:29


Pada 30-01-09 19:08 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-01-09 16:06 , pukau posting:

!!! QUOTE !!!

Boleh Tolong Remove Gambar Lakonan Askar bawa Mayat Budak Tu Tak. Tu Gambar Pembohong! Siap ada orang tolong snap lagi.
Yang pastinya askar Amerika dan Israel kaki pembunuh. Dekat Pakistan askar Amerika masih bunuh orang awam atas alasan nak bunuh pengganas(ataupun mujahidin). kat Israel, tentera Amerika tolong hantar senjata. Semua atas dasar nak bunuh ORANG AWAM palestin.
Askar2 Barbarik ni memang target orang awam sebab ianya sasaran mudah. Keji Betul. Dan kita orang islam masih naiv dengan propaganda media yahudi.

Bab orang yahudi/askar amerika masuk islam/jadi baik jangan campur thread sinilaa. Zaman Rasulullah pun ramai macam Khalid Walid, Abdullah Mubarak dlln. Tapi yang musuh Islam tetap musuh Islam.
Orang Islam beratus kali lagi baik time perang.
Jangan kita jadi terlalu b..... percaya media yahudi, kecik hati orang palestin woi, dahlaa tak pergi tolong.




macam mana anda tahu gambar tu bohong?anda ada di sana ke?jika begitu hebatlah anda boleh berada di medan perang.



Kalau betul pun gambar itu bukan lakonan untuk tujuan propaganda, ia sepatutnya tiada nilai untuk menarik simpati kita kepada tentera kafir harbi US tu. Sebab mangsa yang dirangkul itu adalah mangsa kekejaman pasukan tentera kafir harbi itu sendiri.

Rashidin ni selagi peluru kafir Amerika tu tak terkena kepada batang tubuh sendiri atau kaum keluarga terdekat dia, selagi itu lah dia anggap tentera kafir harbi Amerika baik!

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

fikrul_mustanir
WARGA SETIA
Menyertai: 03.11.2006
Ahli No: 27196
Posting: 744
Dari: The Future Khilafah State

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 07:36


Pada 30-01-09 12:17 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-01-09 00:40 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-01-09 18:21 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

tak semua askar yang kejam


soldier is not A KILLER!!!!


.



Tak semua tentera Amerika kejam??
kepala hotak....

kalau tak kejam.. mana boleh jadi tentera amerika yang
sanggup bunuh umat islam!!

kalau manusia tu ada sifat kemanusiaan...
dah lama askar tersebut berhenti jadi askar amerika...

Nampaknya Rashdin menggunakan kepala otak dia
membuat hukum...

hanya sekeping gambar tentera amerika dukung anak yang cedera selepas di bedil oleh tentera Amerika...
lantas.. kesimpulannya ada tentera amerika yang baik....

Kepala hotak Rashdin!!
Tentera Amerika di Iraq, Afghanistan, Palestin dll adalah
Kafir Harbi yang terus terang membunuh umat islam...
Rashdin cakap tentera Amerika baik???

hmm...manisnya bahasa....
penuh dengan rasa persaudaraan...
hingga terlupa peraturan islam...memaki orang lain dengan bahasa yang cukup kasar..
"bukankah seorang mukmin tu berlemah lembut terhadap saudaranya dan bersikap tegas dan keras terhadap orang kafir..??"
jika tidak seperti yang dikatakan, apakah kita seorang mukmin..??



Akhi mulya, teruk lagi akhlak seorang yang mengaku beriman tetapi mengasihi tentera kafir harbi fi'lan Amerika melebihi dari kasih atas saudara seakidah mereka sendiri!

"lah yu'minu ahadukum hatta yuhibu li akhihi kama yuhibbu li nafsihi." -al Hadis.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fikrul_mustanirProfil   Hantar PM kepada fikrul_mustanir   Quote dan BalasQuote

ShahrulZaman
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2007
Ahli No: 28499
Posting: 1138
Dari: Walidain

Selangor  


posticon Posting pada: 06-02-09 10:36


alah tak kira lah sapa obama. mama ke papa ke, kita semua tau, dan boleh fikir, takkanlah US dan Yahudi nak bagi pemimpinnye yang comform takkan serang islam kan...sebab itu agenda utama. Yahudi takkan redha dengan Islam. jadi perdamaian antara palestin dengan israel mustahil berlaku!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ShahrulZamanProfil   Hantar PM kepada ShahrulZaman   Quote dan BalasQuote

Pedas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37048
Posting: 38
Dari: al quds

sierraleone  


posticon Posting pada: 06-02-09 11:07


lah.....kat sini pun tunggang terbalek jugak???

Penuh emosi pesilat-pesilat Hizb ni...tapi tak mengapalah....semangat mesti mahu ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For PedasProfil   Hantar PM kepada Pedas   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 07-02-09 16:11


HT oh HT.begini ke cara nak tegakkan khalifah?.


ada yang melabel macam-macam pula tu pada orang lain.TGNA dan PAS dah lari dari perjuanganlah itulah dan inilah.


macam tu ke sikap HT?.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-02-09 12:09


memang US kejam...


cuma panglima georgius pernah masuk Islam dengan tarbiyyah Khalid AlWalid di medang Qadisiyyah...


cuma mungkin di zaman ini sudah tiada insan panglima perang rom seperti georgius yang masuk Islam, menunaikan solat dua rakaat serta naik syahid di medang qadisiyyah...
yang nampak us army adalah kejam zalim...
AllahummansurilMujahidin fi kulli makan...
Allahumma... Ihzim zolimin ihzim kafirin, Ihzim munafikin Ihzim kafirin fi kulli Makan
Amin Ya Robbi Ya Ilahi Ya Allah

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 19:34


Pada 07-02-09 16:11 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

HT oh HT.begini ke cara nak tegakkan khalifah?.


ada yang melabel macam-macam pula tu pada orang lain.TGNA dan PAS dah lari dari perjuanganlah itulah dan inilah.


macam tu ke sikap HT?.


:lol: :lol:
Dah habis idea "membela askar amerika" ke Rashdin??


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 19:42


Pada 06-02-09 11:07 , Pedas posting:

!!! QUOTE !!!

lah.....kat sini pun tunggang terbalek jugak???

Penuh emosi pesilat-pesilat Hizb ni...tapi tak mengapalah....semangat mesti mahu ada....


Hang tak bersilat jugak ke?
:berfikir:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

Pedas
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37048
Posting: 38
Dari: al quds

sierraleone  


posticon Posting pada: 11-02-09 10:23


saya tak pandai bersilat macam bang rimau..saya .'tangan bangku'....hehehehe...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PedasProfil   Hantar PM kepada Pedas   Quote dan BalasQuote

istiqom
Warga Rasmi
Menyertai: 29.02.2008
Ahli No: 32758
Posting: 16
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 10:40


salam..ana malas nak komen panjang2..tapi kalau difikirkan jika kanak-kanak yang sudah arwah tu masih lagi hidup..dia nak ke kena peluk dek askar amerika tu..anggapan ana kanak-kanak itu akan lari atau baling balik batu ke askar tu..ana hairan, dalam peperangan pun sempat lagi nak ambil gambar, duduk dan merangkul mayat pejuang-pejuang di situ..adakah dengan nilai sekeping gambar dapat hilangkan kemarahan berbilion penduduk..kalau macam tu senangla..israel ambil gambar pegang mayat banyak-banyak, lepas tu sebarkan ke seluruh dunia yang dia pun tak sukakan keganasan..begitu barangkali...hmmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For istiqomProfil   Hantar PM kepada istiqom   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 14:36


Pada 10-02-09 19:34 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 07-02-09 16:11 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

HT oh HT.begini ke cara nak tegakkan khalifah?.


ada yang melabel macam-macam pula tu pada orang lain.TGNA dan PAS dah lari dari perjuanganlah itulah dan inilah.


macam tu ke sikap HT?.


:lol: :lol:
Dah habis idea "membela askar amerika" ke Rashdin??




pemburu harimau oh pemburu harimau,senang-senang macam ni lah ya.cuba anda fikir,adakah anda nak membunuh seorang askar yang kafir jika dia menyerah diri?.sila beri jawapan ya atau tidak


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 14:39


Pada 13-02-09 10:40 , istiqom posting:

!!! QUOTE !!!

salam..ana malas nak komen panjang2..tapi kalau difikirkan jika kanak-kanak yang sudah arwah tu masih lagi hidup..dia nak ke kena peluk dek askar amerika tu..anggapan ana kanak-kanak itu akan lari atau baling balik batu ke askar tu..ana hairan, dalam peperangan pun sempat lagi nak ambil gambar, duduk dan merangkul mayat pejuang-pejuang di situ..adakah dengan nilai sekeping gambar dapat hilangkan kemarahan berbilion penduduk..kalau macam tu senangla..israel ambil gambar pegang mayat banyak-banyak, lepas tu sebarkan ke seluruh dunia yang dia pun tak sukakan keganasan..begitu barangkali...hmmm



tu gunanya ada war correspondent.peranan dia adalah untuk mengambil gambar dan membuat liputan secara live di medan perang.maknanya mereka sanggup merisikokan diri mereka untuk masuk sekali di medan perang untuk memberi laporan secara 4 mata.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 16:42


Saya harap Rashdin tidak berpaksikan Amerika Syarikat.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 16:57


Pada 02-02-09 16:07 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

aah Rashdin, SB2 yang membelasah tahanan dan pejuang-pejuang Islam juga adalah atas arahan orang atasan. Mereka tidak bersalah, mereka cuma mengikut arahan untuk mencari secupak nasi.

begitu ke Din?

Rashdin, sila menjawab soalan ini?

p/s

Saya tidak senang dengan gambar askar Amerika berkenaan. Kenapalah saya rasa sakit hati dengan gambar berkenaan.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-02-09 23:40


Pada 13-02-09 16:57 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-02-09 16:07 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

aah Rashdin, SB2 yang membelasah tahanan dan pejuang-pejuang Islam juga adalah atas arahan orang atasan. Mereka tidak bersalah, mereka cuma mengikut arahan untuk mencari secupak nasi.

begitu ke Din?

Rashdin, sila menjawab soalan ini?

p/s

Saya tidak senang dengan gambar askar Amerika berkenaan. Kenapalah saya rasa sakit hati dengan gambar berkenaan.




tentang SB tu antara mereka dengan Allah.saya berharap mereka sempat bertaubat sebelum mereka pergi.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

istiqom
Warga Rasmi
Menyertai: 29.02.2008
Ahli No: 32758
Posting: 16
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-02-09 14:19


emm.. dah tu Kenapa rasydin hanya tunjuk gambar sebelah pihak sahaja...gambar2 rakyat palestin kena bom tak ada ke..gambar2 rakyat palestin kena seksa tak ada ke..kalau ada kongsila bersama ahli ukhwah di sini..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istiqomProfil   Hantar PM kepada istiqom   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 14-02-09 16:16


Pada 14-02-09 14:19 , istiqom posting:

!!! QUOTE !!!

emm.. dah tu Kenapa rasydin hanya tunjuk gambar sebelah pihak sahaja...gambar2 rakyat palestin kena bom tak ada ke..gambar2 rakyat palestin kena seksa tak ada ke..kalau ada kongsila bersama ahli ukhwah di sini..



ada saja.tapi sudah banyak forummer lain sebarkan jadi tak perlu saya sebarkan lagi.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 15-02-09 03:11


masing-masing DUE KALI LIMA...forumer kutuk lah sesama sendiri...masing-masing fikir idea masing-masing yang paling betul...bagus.


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 18-02-09 09:22


Jelas Obama adalah kafir harbi hukman wa fi'lan, sama seperti Presiden-Presiden US sebelumnya. Saya cukup kecewa apabila di kalangan pemimpin ummat Islam malah ada ulama' yang mengucapkan tahniah atas kemenangan Obama. Hari ini sama-sama kita telan kepahitan ucapan tahniah tersebut. Nyata, US akan terus menyerang dan menyerang ummat Islam dan mengekalkan status sekutu kuat Israel.

Dengan pendedahan demi pendedahan ini diharapkan ummat akan memiliki pemikiran politik Islam yang lebih tajam. InsyaAllah...

wuzara
http://jemaah-islam.blogspot.com


--------------------------------------------------------------------------------------

Obama to send 17,000 more troops to Afghanistan


WASHINGTON: President Barack Obama will send an additional 17,000 American troops to Afghanistan this spring and summer in the first major military move of his presidency, White House officials said on Tuesday.

The increase would come on top of 36,000 American troops already there, making for an increase of nearly 50 percent. In issuing the order, Obama is choosing a middle ground, addressing urgent requests from commanders who have been pressing for reinforcements while postponing a more difficult judgment on a much larger increase in personnel that the commanders have been seeking.

In a written statement issued by the White House on Tuesday evening, Obama said that deteriorating security in Afghanistan demands "urgent attention and swift action" to address a problem that has not received the strategic attention, direction and resources it urgently requires."

White House officials said that 8,000 Marines from Camp Lejeune, North Carolina, will deploy in the next few weeks, aiming to be on the ground in Afghanistan by late spring, while an army brigade from Fort Lewis, Washington, composed of 4,000 soldiers, will deploy in the summer.

An additional 5,000 army support troops and so-called "enablers" will also be deploying in the summer, administration officials said, which will bring the number of troops deployed as part of this presidential order to 17,000. The decision does carries some political risks for Obama, whose election was interpreted by many Americans as a mandate to bring troops home from Iraq. But Obama has now announced additional American troops are headed to Afghanistan before he has withdrawn any troops from Iraq.

But White House officials said both of the units being sent to Afghanistan were originally supposed to be going to Iraq.

"We have the ability to do this because we will be drawing down in Iraq," a senior White House official said.

Obama is under pressure from his military commanders in Afghanistan, who have been pressing for reinforcements of about 30,000 soldiers, almost twice as many as the president has so far decided to send. The commanders hope to have additional forces in place by late spring or early summer as part to help counter growing violence and chaos in the country, particularly in advance of the upcoming presidential elections, which are expected to take place in August.

Obama will still have to make a decision on the additional troops that are part of General David McKiernan's standing request. Defense officials say that Obama cannot satisfy the full request from General McKiernan, the top American commander in Afghanistan, without withdrawing a substantial number of forces from Iraq.

Richard Holbrooke, Obama's special representative to Afghanistan and Pakistan, who is on his way home from his first trip to the region, is helping to conduct the administration's review of policy in Afghanistan. Administration officials say the review needs to be completed before Obama makes his first overseas trip as president, when he attends the NATO summit in France and Germany in April.

Obama is expected to press America's European allies at the summit for additional troops for Afghanistan, along with more development help.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

arRazi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.11.2005
Ahli No: 20205
Posting: 230

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-02-09 08:59


Pada 29-01-09 00:29 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-01-09 15:36 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Minggu lepas saya terbaca berita bahawa ramai rakyat US yang memohon memasuki tentera disebabkan krisis ekonomi. Saya tersengeh, kawan-kawan yang saya ceritakan pun tergelak kecil.

Hari ini, saya baca pula Obama nak memfokuskan serangan di Afghan untuk melumpuhkan Thaliban dan AlQaeda. Saya kadang-kadang pelik apabila membaca analisa2 politik US. Ada banyak analisa yang menyatakan Al-Qaeda telah berjaya dilumpuhkan, masih ada tetapi bukan merupakan ancaman utama kepada US. Apakah US mahu menghapuskan terus AlQaeda atau ada muslihat lain, saya kurang pasti.

Apa pun, sekurangnya2 ia membuka minda kita siapa Obama. Kepada mereka yang sebelum ini mungkin merasakan Obama akan membawa perubahan, juga kepada pemimpin dan tok2 syekh yang mengucapkan tahniah kepadanya, diharapkan mula sedar. Kerana kebodohan pemikiran politik telah menyebabkan ummat Islam seringkali ditipu. Fikir- fikirkan...


tentera amerika di Afghanistan gandakan sehingga 60,000 orang??

tentera umat islam berapa orang yang dihantar kesana??

Ini Nik Aziz punya pasal ucap tahniah kepada OBAMA!!
rujuk link: http://www.harakahdaily.net/index.php?option=com_content&task=view&id=17856&Itemid=50

Apa Nik Aziz ni tak berfikir ke ucap tahniah kepada Obama!!
Nik aziz... Nik Aziz...

Tok Wali Nik Aziz ni ramai pengikut... habis... habis!!!
:berfikir:



Salam..tentera umat Islam hanya jadi 'pengutip mayat' umat Islam saja..berkhidmat di bawah PBB..sedihnya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For arRaziProfil   Hantar PM kepada arRazi   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-02-09 10:03


Bila sedih dengan ummah islam kita sendiri yang sememangnya jauh terbelakang berbanding kristian,apatah lagi yahudi yang jauh lebih sedikit umat mereka yang sekarang ini menjadi raja dalam porfolio ekonomi dunia...jadi aku tertarik untuk mengetengahkan hasil kerja golongan2 yahudi yang sebahagian besarnya seolah-olah menjadi peneraju utama dalam pelbagai sektor bidang...

Dalam perkembangan terbaru,hanya terdapat 14 juta orang yahudi di Amerika, 5 juta di Asia, 2 juta di Eropah dan 100 ribu di Afrika...ini bermakna setiap seorang yahudi bersamaan 100 ribu orang islam (1:100ribu). Ironinya hari ini orang yahudi lebih 100 kali ganda lebih kuat daripada orang islam...pernah kita terfikir MENGAPA??

Albert Einstein (saintis tersohor sepanjang zaman) seorang yahudi. Sigmund Freud juga seorang yahudi. Karl Marx,Paul samuelson dan Milton Friedman juga seorang yahudi...
Disini dinyatakan beberapa nama yahudi yang memberi sumbangan besar kepada sejarah peradaban dan kemajuan dunia moden...
Benjamin Rubin orang pertama menghasilkan jarum yang digunakan untuk menyuntik vaksin. Jonas Salk orang pertama menemui vaksin penyakit polio. Albert Sabin membangunkan lagi vaksin penyakit polio. Gertrude Elion menghasilkan dadah untuk melawan penyakit leukemia. Baruch Blumberg mencipta vaksin untuk penyakit hepatitis B. Paul Ehrlich menemui kaedah rawatan untuk penyakit sipilis. Elie metchnikoff memenangi Nobel Price diatas kajian beliau keatas penyakit berjangkit...
Dan sepanjang 105 tahun, 14 juta bangsa yahudi telah memenangi 15 dozen nobel price dimana hanya seramai 1.4 juta sahaja orang islam memenangi Nobel Price sepanjang tempoh tersebut...

Stanley Mezor merupakan orang pertama mencipta cip pemproses mikro. Leo Szilard membina rector nuklear yang pertama. Peter scultz mencipta kabel fiber optic yang pertama. Charles Adler mencipta lampu isyarat, Benno Strauss mencipta besi tahan karat, Emile Berliner mencipta mikrofon, Charles Ginsburg mencipta perakam video pertama...

Dalam dunia perniagaan : Ralph Lauren memiliki Polo, Levis Strauss memiliki Levi's Jeans, Howard Shultz memiliki Starbuck's, Sergey Brin memiliki Google, Michael Dell memiliki Dell Computer, Lary Ellision memiliki Oracle, Donna Karan memiliki DKNY, Irv Robbin memiliki Baskins & Robbins dan Bill Rosenberg memiliki Dunkin Donuts...

Adakah anda mengetahui Richard Levin Presiden Universiti Yale seorang yahudi, begitu juga Henry Kissingger (bekas setiausaha AS), Alan Greenspan (pengerusi Federal Reserve dibawah Reagan,Bush,Clinton dan pergi.W.Bush), Joseph Lieberman, Madeleine Allbright (bekas setiausaha AS), Casper Weinberger (setiausaha pertahanan AS), David Marshall (ketua menteri pertama singapura), Yevgeny Primakov (perdana menteri Russia), Barry Goldwater, Jorge Sampaio (presiden Portugal), John Deutsh (bekas pengarah CIA), Herb Gray (timbalan. Perdana Menteri Kanada), Pierre Mendes (bekas PM peranchis), semua mereka ini merupakan yahudi....

Didalam media nama-nama seperti Wolf Blitzer (CNN), Barbara Walters (ABC News), Eugene Meyer (Washington Post), Henry Grunwald (editor Time), Katherine Graham (The Washington Post), Joseph Leyyeld (The New York Times), dan Max Frankel (New York Times) menguasai dunia penerbitan dan penyiaran....

Nama-nama pelakon Hollywood YANG MUNGKIN JUGA PUJAAN ANDA seperti Harrison Ford, George Burns, Tony Curtis, Charles Bronson, Sandra Bullock, Billy Crystal, Woody Allen, Paul Newman, Peter Sellers, Dustin Hoffman, Michael Douglas, Goldie Hawn, Cary Grant, William Shatner, Jerry Lewis dan Peter Falk semuanya merupakan yahudi...

Malah HOLLYWOOD itu sendiri diasaskan oleh Yahudi...Diantara pengarah dan penerbit filem berbangsa yahudi termasuklah Steven Spielberg, Mel Brooks, Oliver Stone, Aaron Spelling (Beverly Hill 90210), Neil Simon (The Odd Couple), Andrew Vaina (Rambo 1/2/3), Michael Man (Starsky and Hutch), Milos Forman (One flew over the Cuckoo's Nest), Douglas Fairbanks (The thief of Baghdad), dan Ivan Reitman (Ghostbusters)...mereka ini juga semuanya yahudi..

William James Sidis, memiliki IQ 250-300 dianggap manusia paling genius yang pernah wujud juga berbangsa yahudi...

Dianggarkan terdapat 1,476,233,470 orang islam diatas muka bumi hari ini...1 billion orang islam di Asia, 400 million di Afrika, 44 million di Eropah dan 6 million di Amerika...ini bermakna setiap setiap 5 orang,seorang merupakan islam...setiap seorang hindu bersamaan 2 orang islam...setiap seorang buddha bersamaan 2 orang islam...dan setiap seorang yahudi bersamaan 100 orang islam....Pernah terfikir Kenapa orang islam TETAP LEMAH???

Terdapat 57 buah negara umat islam yang menjadi anggota kepada OIC...daripada 57 negara ini,umat islam hanya memiliki 500 buah universiti...ini bersamaan satu universiti untuk 30 juta umat islam...Amerika Syarikat sahaja memiliki 5,758 buah universiti manakala india memiliki 8,407 buah universiti...Pada tahun 2004,universiti Shanghai Jiao Tong menyenaraikan universiti2 terbaik didunia...malangnya tidak satupun universiti milik negara umat islam memasuki carta 500 universiti terbaik dunia.....

Berdasarkan data yang dikumpulka oleh PBB, kadar celik huruf dikalangan negara majoriti kristian mencatatkan jumlah sehingga 100%...manakala perbezaan yang sangat ketara dikalangan negara majoriti orang islam mencatatkan kadar celik huruf hanya sekitar 40%...lebih mengejutkan tidak terdapat satu pun negara orang islam yang mencatatkan kadar celik huruf 100%....

~~lah makhluuqin biduun al-khooliq....wala shin'atin biduun as-shooni'.....
Posted by sanyuroh_kibdah

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-02-09 22:01


Pada 19-02-09 08:59 , arRazi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-01-09 00:29 , pemburu_harimau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 28-01-09 15:36 , wuzaraa posting:

!!! QUOTE !!!

Minggu lepas saya terbaca berita bahawa ramai rakyat US yang memohon memasuki tentera disebabkan krisis ekonomi. Saya tersengeh, kawan-kawan yang saya ceritakan pun tergelak kecil.

Hari ini, saya baca pula Obama nak memfokuskan serangan di Afghan untuk melumpuhkan Thaliban dan AlQaeda. Saya kadang-kadang pelik apabila membaca analisa2 politik US. Ada banyak analisa yang menyatakan Al-Qaeda telah berjaya dilumpuhkan, masih ada tetapi bukan merupakan ancaman utama kepada US. Apakah US mahu menghapuskan terus AlQaeda atau ada muslihat lain, saya kurang pasti.

Apa pun, sekurangnya2 ia membuka minda kita siapa Obama. Kepada mereka yang sebelum ini mungkin merasakan Obama akan membawa perubahan, juga kepada pemimpin dan tok2 syekh yang mengucapkan tahniah kepadanya, diharapkan mula sedar. Kerana kebodohan pemikiran politik telah menyebabkan ummat Islam seringkali ditipu. Fikir- fikirkan...


tentera amerika di Afghanistan gandakan sehingga 60,000 orang??

tentera umat islam berapa orang yang dihantar kesana??

Ini Nik Aziz punya pasal ucap tahniah kepada OBAMA!!
rujuk link: http://www.harakahdaily.net/index.php?option=com_content&task=view&id=17856&Itemid=50

Apa Nik Aziz ni tak berfikir ke ucap tahniah kepada Obama!!
Nik aziz... Nik Aziz...

Tok Wali Nik Aziz ni ramai pengikut... habis... habis!!!
:berfikir:



Salam..tentera umat Islam hanya jadi 'pengutip mayat' umat Islam saja..berkhidmat di bawah PBB..sedihnya..


ini lah belaku dalam Negara Malaysia yang mengamalkan
Demokrasi... tentera Islam hanya hiasan semasa perbarisan
hari kebangsaan... bukannya untuk menolong sesama muslim..


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



    


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 10:15


WASHINGTON – President Barack Obama told lawmakers on Thursday he plans to withdraw most American troops from Iraq by August 2010 but leave tens of thousands behind to advise Iraqi forces and protect U.S. interests, congressional officials said.

Obama is expected to announce the new strategy on Friday during a trip to Camp Lejeune, dan.C.

In a closed-door meeting with Republican and Democratic leaders, Obama and his top advisers estimated that 35,000 to 50,000 troops would remain. Among those attending the meeting were House Speaker Nancy Pelosi, D-Calif., Senate Majority Leader Harry Reid, D-Nev., and House Minority Leader John Boehner, -Ohio.

Vice President Joe Biden, Defense Secretary Robert Gates and Adm. Michael Mullen, chairman of the Joint Chiefs of Staff, had also been expected to attend as well.

Rep. John McHugh, the top Republican on the Armed Services Committee, said Obama promised him to reconsider the new strategy if violence rises. McHugh said he was worried the situation in Iraq remained fragile, especially as it approaches elections in December.

"Our commanders must have the flexibility they need in order to respond to these challenges, and President Obama assured me that there is a 'Plan B,'" McHugh, -dan.yang., said in a statement.

Some Democrats, too, are skeptical, but because they say it would leave too many troops behind.

"I have been one for a long time that's called for significant cutbacks in Iraq, and I am happy to listen to the secretary of defense and the president," Reid told reporters before the briefing. "But when they talk about 50,000, that's a little higher number than I had anticipated."

Pelosi had said Wednesday that she was eager to hear the president's justification for keeping 50,000 troops in Iraq.

"I do think that there's a need for some," Pelosi said this week in an interview on MSNBC. "I don't know that all of them have to be in country."

Boehner said that getting troops out 19 months after Obama took office in January — "may have sounded good during the campaign." But Obama should "listen to those commanders and our diplomats who are there to understand how fragile the situation is," he said.

An existing U.S-Iraq agreement, negotiated under President George W. Bush, calls for U.S. combat troops to withdraw from Baghdad and other cities by the end of June, with all American forces out of the country by the end of 2011.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.192474 saat. Lajunya....