Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Fungsi jangkaan bukanlah meramalkan masa depan, sebaliknya jangkaan mencipta masa depan itu sendiri
-- W W Wagar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 11 hari yang lalu
alongmina: 15 hari yang lalu
muslimin23: 21 hari yang lalu
kasih_kekasih: 26 hari yang lalu
budakbesar: 32 hari yang lalu
azemi: 36 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: kucingku sakit...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» kucingku sakit...

Please Mendaftar To Post


Oleh kucingku sakit...

QiL_naqiL
Warga Rasmi
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 36916
Posting: 1
Dari: perak

Perak  


posticon Posting pada: 27-01-09 15:12


assalamualaikum...
kucing saya selesema lah...
lepas tu, hari tu ada baca pasal kucing...
dia tulis... kucing tak boleh diberi panadol..
tapi saya dah bagi ! macam mana ni????
sedeyh...risau jadi apa-apa kat kucing tu...
kucing saya nme dia monchet...
mon tamau makan lah...
macam mana ni? da kurus da badan dia....
sedih sedih sedih....
huwaaaaaaaaaa !!!!!! :cry:


-----------------
naQiL


Bookmark and Share

  


  Member Information For QiL_naqiLProfil   Hantar PM kepada QiL_naqiL   Pergi ke QiL_naqiL's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 27-01-09 15:30


salam

sabar ya dik.... seelok2nya bawalah kucing tu pergi jumpa doktor haiwan.... kena diagnos sakit apa..

Bookmark and Share

  


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 15:37


iyalah...kucing jiran saya diberi makan panadol. sehari lepas itu meninggal. kena tanya doktor haiwan yang ada kat ukhwah ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 15:49


hm,bahaya juga ye kalau bagi sebarangan ubat kat kucing ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 15:57


Pada 27-01-09 15:49 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

hm,bahaya juga ye kalau bagi sebarangan ubat kat kucing ni...


betul tu...
kena tanya lah yang pakar...
ok... semoga kucing kamu sihat2 belaka..

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 16:58


Pada 27-01-09 15:12 , QiL_naqiL posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
kucing saya selesema lah...
lepas tu, hari tu ada baca pasal kucing...
dia tulis... kucing tak boleh diberi panadol..
tapi saya dah bagi ! macam mana ni????
sedeyh...risau jadi apa-apa kat kucing tu...
kucing saya nme dia monchet...
mon tamau makan lah...
macam mana ni? da kurus da badan dia....
sedih sedih sedih....
huwaaaaaaaaaa !!!!!! :cry:



alahai ciannye monchet..
macam mana boleh selsema tu?
main ujan ke?hihi :sopan:
tak mengapa kuceng saya di hari itu pun slsema juga..
tapi lepas 2-3 hari dia ok balek...
tak mengapa antibodi kucing ni kuat..
tapi kan pas slsema kucing saya jadi kurus..
da xmontel dah..
uwaaaa...!nak nanges juga
:cry:


-----------------
Bangkitlah kembali...
Tabahkan hatimu..
Lembutkan hatimu..
Moga jiwamu lunak mendekati Allah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 19:16


first time dengar kucing makan panadol. Tak pandai bab-bab kucing, nak pegang kucing pun takut. Ada doktor haiwan ke kat sini yang boleh bantu..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 19:48


hehe...mana dapat idea bagi kucing makan penadol ni...sian monchet tu...pasal selesema tu biasa ..sekarang ni musim panas...kucing saya pun demam dan selesema..siap idung bedarag lagi...hilang selera makan dan main...tapi sekarang da ok...kucing ni kalau saket biasanya dia pandai cari ubat sendiri...dia pergi cari daun dan rumput kat tepi2 jalan tu...tak apa lah...saya rasa ok agaknya monchet tu nanti...dia tengah ambil masa nak pulih agaknya...sabar ye qil_naqil...saya doakan monchet awak cepat sembuh...amin

Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 27-01-09 20:02


Mmm kena tubuhkan kelab kucing pula agaknya pasnie untuk solve pasal masalah kucing... ehehheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

zidi86
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.11.2005
Ahli No: 20555
Posting: 21
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 20:06


salam....
herm...kucing ni bukan manusia ye!so jangan lah bagi makan sebarangan ubat!ubat manusia xsame dengan ubat kucing....jauh beza tu...so bawa lah pergi jumpa doktor haiwan cepat-cepat...jangan bawa pergi jumpa doktor haiwan pula...haha...

Bookmark and Share

  


  Member Information For zidi86Profil   Hantar PM kepada zidi86   Pergi ke zidi86's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 20:06


iyalah kucing ana pun sekarang ini tengah sakit,macam terkehel kaki pun ada ,saya takut saja ada kucing lain belasah dia atau manusia yang belasah,tak tau lah..luka tak ada musykil juga...tapi ayah saya dah urut dah kaki kucing tu siap sapu minyak gamat lagi.....tapi macam tu juga..hmmmm.sekarang ini asyik tidur saja... :-(


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 20:41


kalau ada bajet, bawa lah ke klinik vet.. kucing saya kena langgar.. cepat-cepat bawa pergi klinik vet.. kena buat pembedahan sebab organ2 dlmn dah pecah.. alhamdulillah dah sihat dan dah ada anak pun.. tapi kos pembedahan hampir cecah RM1000.00.. tapi tak apa lah.. kasihan tengok air mata dia meleleh.. sakit sangat agaknya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 23:05


Pada 27-01-09 15:12 , QiL_naqiL posting:

!!! QUOTE !!!

kucing tak boleh diberi panadol..
tapi saya dah bagi ! macam mana ni????


Lawak lah pulak bagi kucing makan panadol...


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 01:11


Pada 27-01-09 20:41 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

kalau ada bajet, bawa lah ke klinik vet.. kucing saya kena langgar.. cepat-cepat bawa pergi klinik vet.. kena buat pembedahan sebab organ2 dlmn dah pecah.. alhamdulillah dah sihat dan dah ada anak pun.. tapi kos pembedahan hampir cecah RM1000.00.. tapi tak apa lah.. kasihan tengok air mata dia meleleh.. sakit sangat agaknya..


hm,kasihan sangat-sangat dengan kucing Linn...huhu.ana tak boleh tengok atau dengar pasal kucing yang sakit menderita ni.rasa sayu sangat hatiku ini :cry: :cry: :cry:


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 07:56


pasal nak sembuhkan selesema tu..tak tahula..tapi yang tak nak makan tu, cuba beri kucing tu minum air susu pekat tu..manis2 ni kucing suka..mana tau seleranya terbuka..sekurang2nya jadi alas perut dia..

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 09:12


kasihan kucing tu kena makan panadol.huhu..moga kucing awak cepat sembuh..hhuhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 28-01-09 09:16


Pada 27-01-09 15:12 , QiL_naqiL posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
kucing saya selesema lah...
lepas tu, hari tu ada baca pasal kucing...
dia tulis... kucing tak boleh diberi panadol..
tapi saya dah bagi ! macam mana ni????
sedeyh...risau jadi apa-apa kat kucing tu...
kucing saya nme dia monchet...
mon tamau makan lah...
macam mana ni? da kurus da badan dia....
sedih sedih sedih....
huwaaaaaaaaaa !!!!!! :cry:



aduh... lucu sungguh. sangat comel lah qil ini... geli hati ana... bagi makan panadol, lepas itu nama kucing itu monchet...

Bookmark and Share

  


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 28-01-09 09:38


Assalamualaikum,

Semoga Allah berkati Naqil...sayang pada kucing sifat yang terpuji.
Kalau baby selesema boleh sapu Vicks, kalau kucing tak boleh agaknya :)

Wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 11:56


sian kat Naqil, bawalah monchet ber jumpa dr haiwan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 00:29


Pada 27-01-09 20:41 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

kalau ada bajet, bawa lah ke klinik vet.. kucing saya kena langgar.. cepat-cepat bawa pergi klinik vet.. kena buat pembedahan sebab organ2 dlmn dah pecah.. alhamdulillah dah sihat dan dah ada anak pun.. tapi kos pembedahan hampir cecah RM1000.00.. tapi tak apa lah.. kasihan tengok air mata dia meleleh.. sakit sangat agaknya..
bestnya pelihara kucing kan. saya kat rumah dulu selalu bemanja2 dengan kucing..kadang-kadang disepak ,dipukul. kasihan juga bila tengok kucing tu kesakitan...rasa sayu saja jauh macam ni teringat kekasaran selama ini..... :-(


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 01:13


Pada 02-02-09 00:29 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-01-09 20:41 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

kalau ada bajet, bawa lah ke klinik vet.. kucing saya kena langgar.. cepat-cepat bawa pergi klinik vet.. kena buat pembedahan sebab organ2 dlmn dah pecah.. alhamdulillah dah sihat dan dah ada anak pun.. tapi kos pembedahan hampir cecah RM1000.00.. tapi tak apa lah.. kasihan tengok air mata dia meleleh.. sakit sangat agaknya..
bestnya pelihara kucing kan. saya kat rumah dulu selalu bemanja2 dengan kucing..kadang-kadang disepak ,dipukul. kasihan juga bila tengok kucing tu kesakitan...rasa sayu saja jauh macam ni teringat kekasaran selama ini..... :-(




ha? siapa yang sepak, pukul kucing tu? awak ke sya_ryn?


-----------------
gunakan kesempatan untuk kebaikan


Bookmark and Share

  


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 02-02-09 01:31


monchet !!! ahah hah hah ha. pelik name.

kucing mana boleh bagi panadol, itu ubat manusie, kalau nak bagi bagi dalam kuantiti kechil. kikis2 sikit letak dalam air yang dia minum. tapi lebih baik jangan bagi.

kucing Kalau demam dia baik sendiri, sebab hanya kucing yang tau ubat demam kucing.

btw, hidung dia kering ke basah?
Pada 27-01-09 20:41 , Linn posting:

!!! QUOTE !!!

kalau ada bajet, bawa lah ke klinik vet.. kucing saya kena langgar.. cepat-cepat bawa pergi klinik vet.. kena buat pembedahan sebab organ2 dlmn dah pecah.. alhamdulillah dah sihat dan dah ada anak pun.. tapi kos pembedahan hampir cecah RM1000.00.. tapi tak apa lah.. kasihan tengok air mata dia meleleh.. sakit sangat agaknya..

iyeke ?!?!?! fuh, sungguh ngeri. menangis ke? kesiannn.


-----------------
pengalaman itu ibarat guru
yang mengajar di sekolah hidupmu


Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 02:14


kesiannya kucing....
baik bawa jumpa doktor haiwan saja ye tuan punya kucing..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

mulukhiyyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34681
Posting: 82

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 02-02-09 10:06


kucing saya selsema...awak asapkan bawang merah punya kulit,memang berkesan bukan saja pada kucing malah lembu,kambing,rimau,semua yang ada hidungla...mereka akan bersin...awak pun boleh bersin..memang power..pergi psr mlm minta org jual tu bagi kulit bawang.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mulukhiyyahProfil   Hantar PM kepada mulukhiyyah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.136069 saat. Lajunya....