Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah don't give us what we want, instead He gives us what we need
-- Spaghetigoreng (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 11 hari yang lalu
alongmina: 15 hari yang lalu
muslimin23: 21 hari yang lalu
kasih_kekasih: 26 hari yang lalu
budakbesar: 32 hari yang lalu
azemi: 36 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Semut Semakin Sunyi di Ukhwah.com


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Semut Semakin Sunyi di Ukhwah.com

Please Mendaftar To Post


Oleh Semut Semakin Sunyi di Ukhwah.com

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 08:31


As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah

Maafkan saya kerana membuka topik ringan-ringan sebegini. Sebenarnya luahan hati yang hendak dititipkan.

Detik demi detik, minit demi minit, Jam demi jam 'Kami' merasakan Ukhwah sunyi kerana Semut-semut dah lari.

p/s

'Kami' adalah metafora kepada ikatan semut-semut Ukhwah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 09:23


Meke, macam mana tak sunyinya.... Sesetengah semut ukhwah sedang jadi
tutor, yang seorang lagi sedang memeriksa dan audit bangunan, yang seorang lagi di
Baker Hughes, yang seorang ttuh plaak kaat Phileo Damansara (emak semut).... Yang dua
orang lagi di Putrajaya office dekat-dekat... Yang paling muda di e-Media.... Yang
bapaak semutnya manjaaang jeek ulang-alik Manjung-Bangi tiap minggu.
seorang semut di Semenyih pulaak entah apalaah yang dibuatnya sekarang...
namun Alhamdulillah semuanya dah berjaya yeek semut-semut niihh...
Rajin-rajin kerja taau... Dengarnya ada seorang lagi yang baru di CIMB... HUHUUEE!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 09:42


Dengan Izin,

iyakah? tidak lah teman tau. Ropernye dah berjaya semua semut-semut ukhwah ni. berjaya dalam lapangan masing-masing. siapa Emak Semut tu? cuba ceritekan sikit hikayat semut-semut ukhwah ni.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 09:50


Pada 22-01-09 09:42 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!


Dengan Izin,
iyakah? tidak lah teman tau. Ropernye dah berjaya semua
semut-semut ukhwah ni. berjaya dalam lapangan masing-masing.
siapa Emak Semut tu? cuba ceritekan sikit hikayat semut-semut
ukhwah ni.

Meke, beta kurang periksa... Nanti beta semak kembali takut
silap... Huhu. EERR... Rasanya, emak semut niie yang pernah
menolak tawaran menyambung master di UKM dulu koot...
Ngeeh ngeehh... EH, meke niie online manjaang. Takdek projek
ke company meke hari niih?

p/s: Seorang semut yang baru di JKR berhampiran Bank Negara
tuue macam senyap saja daahh... Dah taknak bersemut lagi
laah koot...

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 09:54


Mana agaknya semut-semut ni lari ye?
Atau kat sini dah tak manis dan menarik perhatian semut-semut sekalian?
Maybe semut-semut cari makan kat tempat baru agaknya.. :sopan:
Ada juga yang jadi semut tapi takmo pakai baju semut..
Hmm macam-macam..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 10:21


Bapak semut Daeng, niih update niih. Meke tau taak Schlumberger? Oil and gas
company tuue... HHAA... Kaat situ pun ada jugaak seorang semut ukhwah jugaak
taau... Di Schlumberger branch di Subang. Teman baru teringat... Ramai jugaak
semut-semut dalam oil and gas niie eekk... Tapi dia bahagian software
deparmentlah... Bukannya field ataupun carigali... Huhu... Tapi
yang di Baker Hughes tuue katanya daah naak berhenti....
Entahlah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 10:28


!!! QUOTE !!!

Meke, beta kurang periksa... Nanti beta semak kembali takut
silap... Huhu. EERR... Rasanya, emak semut niie yang pernah
menolak tawaran menyambung master di UKM dulu koot...
Ngeeh ngeehh... EH, meke niie online manjaang. Takdek projek
ke company meke hari niih?

Ooo, teman kenai, teman kenai...
Online manjang? ye teman senantiasa online saja. Projek? ada saja...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 10:32


Ramai juga yang menceburi bidang minyak dan gas ni. tak sangka pula.... ye lah resmi semut mengali, tak dapat gali tanah, kroje dengan yang ada kaitan dengan galianlah...

!!! QUOTE !!!

Tapi
yang di Baker Hughes tuue katanya daah naak berhenti....
Entahlah...

erm, tak apa...sekurang-kurangnye ada pengalaman bekroje dengan syarikat minyak dan gas ni. Teman pun bukan lama nak bermain-main dengan industri ni, ada perancangan nak berpijak dunia lain, tapi masih dalam lapangan Keselamatan dan Kesihatan Persekitaran. InsyaAllahutaa'ala. Teman ni jenih cepat jemu... sekarang ni dah jemu dengan kroje orang minyak ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 13:42


Agaknya dimanakah semut-semut ni? Semut-semut semua dah lari...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 15:56


Pada 22-01-09 13:42 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Agaknya dimanakah semut-semut ni? Semut-semut semua dah lari...


Meke, teman belek-belek list kelab semut tuue... Rupanya ada
juga beberapa semut ukhwah di UPSI... Rasanya dua tiga orang
sudah mula mengajar... Sesetengahnya juga mempunyai
rakan-rakan dari Kelab Medik ukhwah... Taburan semut ukhwah
apabila dilihat dalam skala yang lebih besar, kepadatannya agak
kurang kerana spread the whole country, iaitu negara kita
Malaysia... Maka usaha untuk memanggil kembali semut-semut ini
ke sarang ataupun busut agak sukar...

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 16:18


**** gula

dah letak gula
lepas ni mesti banyak semut datang
di mana ada gula di situ ada semut


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 22-01-09 16:46


Sunyi? Bagaimana dengan jumlah pengunjung ini setiap hari:

1586 Ahli dan Tetamu berkunjung semalam, 1090 sehingga saat ini, dan sekarang 23 Ahli dan Tetamu sedang online

Masih sunyi lagikah walaupun ada ribuan pengunjung setiap hari?
Jadi bukan Ukhwah sunyi tanpa semut. Ukhwah tak pernah sunyi dengan atau tanpa semut. Sepatutnya tajuknya ialah: Semut Semakin Sunyi di Ukhwah.com.

Bookmark and Share

  


  Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 17:07


banyak semut dah merayap ke tempat lain lah tu..semut banyak kerja agaknya.. :sopan: apa kata raja semut letak gula banyak-banyak kat sini..confirm semut2 akan datang balik.. :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 17:24


hmm..
ismi rasa, bukan gula punca penyepiannya...
cuma, mungkin dan barangkali, sudah tiba masanya untuk berhibernasi...
musim banjir dah tiba, sesemut semua pun dah kumpul makanan seadanya...

OU: seorang yang kat semenyih tu, dah bermusafir ke kole lumpur...:sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1812
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 17:31


bila semut dah menyepi..

tapi ada benda lain yang dok buat bising...:memekak:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 18:04


wah ismi baru munculkan diri...

saya pun ternanti2 juga kehadiran sesemut macam dulu
tapi tak mungkinlah

Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 19:30


Tak perlu nak bersemut atau berkerengga. Berukhwahlah dengan semua. :jangan: :jangan: :jangan:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 19:56


Terima Kasih Pentadbir Ukhwah.com di atas cadangan dan perubahan topik.

Epistemologi dan Aksiologi “Ukhwah Sunyi Tanpa Semut” dan “Semut Semakin Sunyi di Ukhwah.com”

Ianya terpulang kepada setiap individu untuk mengintepretasi kenyataan aksiomatik saya. Bagi saya setiap orang mempunyai persepsi yang berbeza dalam mengolah maksud kenyataan berkenaan. Tiada salahnya kerana ia merupakan lumrah manusia yang mempunyai fikiran dan disulami akal.

Falsafah “Sunyi” yang cuba diwacanakan ialah sunyi dengan keriangan ahli kelab semut yang mempunyai variasi latarbelakang dan prinsip. Pada saya mereka adalah pemangkin kemajuan Portal Komuniti Ukhwah. Kalau dirujuk dari pandangan sosial, kebanyakan dari ahli kelab semut ukhwah adalah Team Ukhwah.com dan jika dilihat dari pandangan pentadbiran alam maya, kebanyakan dari mereka adalah Team Ukhwah dan juga Eksekutif. Indikasi ini memberi kita satu kesimpulan bahawa semut-semut ukhwah sememangnya berwibawa. Latarbelakang ahli kelab semut ukhwah yang mempunyai karakter bervariasi ini mengunikkan lagi warna Portal Komuniti Ukhwah.

“Semut Semakin Sunyi di Ukhwah.com”

Bagi saya kenyataan yang diberi oleh Pentadbir juga menarik dan mempunyai intonasi dan intepretasi yang berbeza. Kenyataan di atas lebih menceritakan subjek “Semut” dan Predikatnya ialah “…sunyi di Ukhwah.com”. Frasa kata “semakin” ini memberi penekanan kepada subjek “Semut”. Iaitu sebagai simbolik penguat frasa ayat di atas. Jadi frasa ayat ini memberikan intepretasi individu yang membacanya dengan membayangkan persoalan “Kenapa” lantas dari perkataan penguat “semakin”

Jadi jikalau kita menggabungkan kedua frasa ayat ini, ia memberi maksud yang menarik.

“Ukhwah sunyi tanpa semut yang mana semut semakin sunyi di Ukhwah.com.”

Maksud ayat frasa ayat di atas boleh dinterpretasikan sebegini:

“Ukhwah sunyi bilamana tiada kelibat semut yang semakin menjauhi Portal Komuniti Ukhwah.com.”

Kenyataan ini memberi satu ide ataupun gagasan pandangan kepada individu yang mengintepretasikan frasa ayat di atas, “Kenapa dan Mengapa Semut semakin menjauhi Ukhwah”

Apa-apa pun diucapkan terima kasih kepada Pentadbir di atas pembetulan di atas. Saya amat menghargainya.

Buah cempedak di luar pagar
Ambil galah tolong jolokkan
Saya budak baru belajar
Kalau salah tolong tunjukkan

Salam Ukhwahfillah semua, jangan marah-marah tahu. Senyum selalu.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 19:58


Pada 22-01-09 17:31 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

bila semut dah menyepi..

tapi ada benda lain yang dok buat bising...:memekak:

Setiap orang ada pandangan yang tersendiri. Bagi saya pula saya kurang gemar isu cinta dan remeh. Jadi ianya lumrah kehidupan...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 22-01-09 20:12


semut tu siapa? sejak bila pulak ada puak2 ni.

tapi pasal sunyi ni saya setujulah. sebab dulu kang ada masuk, sekarang tak ada dah. dulu pantun2 rancak. sekarang pun sudah sunyi.
isu-isu semasa pun dah tak macam dulu, debat2 dan bincang-bincang sekarang macam dah ringan sikit. dulu 2 3 tahun yang dulu.

so inche' daeng, bila nak berpantun lagi ?

Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 20:27


Pada 22-01-09 20:12 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!

semut tu siapa? sejak bila pulak ada puak2 ni.



sejak ada yang merasakan mereka adalah mereka dan orang lain bukanlah mereka. Huhu.. apa yang mengarut ini.. :-o :-o :-o


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 20:28


Pada 22-01-09 19:30 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Tak perlu nak bersemut atau berkerengga. Berukhwahlah dengan semua. :jangan: :jangan: :jangan:



bukan seperti yang cik presiden fikirkan..

ini kira seperti kes satu topik "rindukan ahli2 ukhwah yang lama"
kan ada satu topik tu..tak ingat sangat tajuk dia

+++++++++++++++++++++++

teringat, siapalah cakap ya.. setiap orang ada frekuensinya sendiri
bila kelibat tak kelihatan. masing-masing sendiri rasa lah..hehe jangan tak mengaku pula
dan saya memang rindu dengan keriangan sesemut


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 21:43


puak2? :jangan:

++++++++++++++++++

seperti sejarah berulang saja ni hehe

dulu masa buka topik kelab semut pun ada orang hehe..
pemburu pokok


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 00:45


salam.
hehehe.. prof daeng dah buka topik ye.

ss rasa lah.. sebab pergi mana-mana geng semut jumpa
garam saja. jadi, sifat semut kan suka manisan..
jadi, kok jumpa garam.cuka bagaimana nak makan.
so, semua pakat puasa saja.. :-)

tambah pahala..hehe.. :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 08:37


Tak baik cakap macam tu alifmimyanun, kalau digelarkan 'Puak', secara spontannya Sub-topik Kelab Ukhwah adalah Puak-Puak....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 08:39


!!! QUOTE !!!

teringat, siapalah cakap ya.. setiap orang ada frekuensinya sendiri, bila kelibat tak kelihatan. masing-masing sendiri rasa lah..hehe jangan tak mengaku pula
dan saya memang rindu dengan keriangan sesemut

Ya, ini adalah perkataan 'Keramat' Ukhwah kami...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 23-01-09 09:08


pelik jugak daeng mana pergi geng2 semut ini semua ye..seronok juga dulu bila baca kisah-kisah semut ini...bertambah juga ilmu pasal semut ini....tapi baru perasan makin lama makin hilang...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 23-01-09 09:52


Pada 23-01-09 09:08 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

pelik jugak daeng mana pergi geng2 semut ini semua ye..seronok juga dulu bila baca kisah-kisah semut ini...bertambah juga ilmu pasal semut ini....tapi baru perasan makin lama makin hilang...


assalamualaikum

maaf bertanya.. SEMUT tu siapa... ahli2 ukhwah yang lama dulu ke?
:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 10:27


Wa aalaikumsalam wbt

Ya adekuwan83, SEMUT di sini adalah satu kelompok warga Ukhwah yang begitu utuh hubungannya. Setiap dari ahli mempunyai frequensi dan getaran ini dapat dirasai oleh setiap ahli. Ikatan kami begitu kuat.

adekuwan83, boleh menyelusuri topik 'Kelab Semut Ukhwah' dan 'Minta nasihat dan bantuan tentang semut merah yang kecil'


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 15:36


salam
saya org batula..
tak tau lah semut tu apa ye..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 07:44


siapa yang masih setia dengan signature kelab semut?


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 12:28


mana semut?
da kena sembur dengan ridsect agaknya?...
hehe jangan marah..guraw saja

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 12:44


salam alaik semua
semut semakin sunyi????
alahai...
posting sahabat ana yang semut tu pun tak ada ana tengok
konpem lah memang semut semakin dah menyepi dalam ukhwah..........
semakin ramai semut2 yang terpaksa menggalas bebanan di luar lingkup Ukhwah.com gamaknyer................

p/s: 1st posting since dialihkan warganegeri ke terangganu...hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 12:48


by: alwalid

!!! QUOTE !!!


semakin ramai semut2 yang terpaksa menggalas bebanan di luar lingkup
Ukhwah.com gamaknyer................
p/s: 1st posting since dialihkan warganegeri ke terangganu...hehe


EEHH!! Dah transfer ke Terengganu? Still CIMB lagi eek? Ke daah naik
jadi manager daah?

p/s: Pelik camnaalah si budak Physics ni boleh masuk CIMB.... Huuhh.... Musykil.

Owwhh... Pakai cable eekk... Nggeehh ngeehh....

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 13:20


.. DI MANA ADA GULA D SITU ADA SEMUT..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 15:56


Pada 22-01-09 19:30 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Tak perlu nak bersemut atau berkerengga. Berukhwahlah dengan semua. :jangan: :jangan: :jangan:



ye.. betul itu..
Ukhwah fillah...
tak kira sesiapa pun..
sepatut nya.. kita jumpa lagi kawan-kawan lain lagi supaya join ukhwah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 19:06


ish tak faham2lah :hammer:


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 00:30


Assalamualaikumwarahmatullah....

salam ukhwah dari ana, mohamad...

hhmm... memang lama bebeno tak aktif dalam ukhwah.com ini...

ahli-ahli kelab semut ukhwah.com (tak rasmi) pun, dah buat hal masing-masing.

membina kerjaya masing-masing...

windu dengan depa semua...

hhhmm.... tok sah lah dok salah faham dalam ini....

yang penting... setiap dari kita ini... buat kerja untuk Islam...

disamping dok buat fardhu 'ain nya..., fardhu kifayah pun jangan tinggai...

mendalami bidang masing-masing... (Eh...dah lari tajuk ke ini.... )

p/s: minta maaf pada admin ye.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 08:59


bak kata pepatah, patah tumbuh hilang berganti... seandainya kami pergi, pasti akan ada orang lain yang mengganti pula, kan?

mungkin ukhwah akan lebih ceria dan bahagia tanpa kami.

wassalam. :bye:


p/s: bila masa saya jadi mak semut ni? huhuhu. suka suki saja encik OU.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 28-01-09 09:46


Pada 28-01-09 08:59 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

bak kata pepatah, patah tumbuh hilang berganti... seandainya kami pergi, pasti akan ada orang lain yang mengganti pula, kan?

mungkin ukhwah akan lebih ceria dan bahagia tanpa kami.

wassalam. :bye:


p/s: bila masa saya jadi mak semut ni? huhuhu. suka suki saja encik OU.


Setuju! Selalunya memang begitu pun.

Bookmark and Share

  


  Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 11:47


macam tak jauh beza topik ni dengan topik mencari ahli di awalan penubuhan ukhwah pula rasanya...
yang disini.. rindukan semut...
yang disitu.. rindukan kawan-kawan yang sehati sekepala... dan se geng.. sama saja kedua-duanya

setuju jugak dengan penguasa... patah tumbuh hilang berganti...

yang merindui kawanan semut.. apa nak dirisaukan.. populasi semut berjuta kali ganda lagi ramai dari manusia... malah semut boleh hidup di mana-mana... asalkan ada ukhwah yang kuat tanpa rasa dengki, jeles, besar kepala, kepala hangin... dan lain-lain sifat negatif lain kan?


begitu juga bagi yang rindu amat pada ahli2 awal tu...
apa susah kan.. patah tumbuh hilang berganti... takkan nak sentiasa berdampingan org yang cuma menghanggukk yang tak mendatangkan cabaran, takkan nak melekat di takuk yang sama selama2nya kan...? tak macho lah macam tu... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 12:01


ehm....kelab semut tu bagaimana? nak join?? dah lama tengok tapi tak tahu bagaimana? nak join...boleh terangkan tak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 17:49


hehe cepat saja :berfikir: :sopan:




*saya teringat pasal nickname


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 07-02-09 01:15


Salam..memang betul cakap daeng..semua semut telah lari. Maklumlah lari bersama kerjaya masing-masing. mungkin waktu kegemilangan kelab semut ramai lagi ahlinya yang sedang belajar dan mempunyai masa untuk mengkaji dan berbincang mengenai tabiat semut dimuka bumi ini. Rasanya tak ada beza pun antara ahli ukhwah yang bukan kelab semut dan ahli kelab semut ukhwah. Cuma bezanya mungkin ahli kelab semut adalah mereka yang sebahangiannya suka berbincang mengenai tabiat dan perilaku semut yang aneh dan cuba mengaplikasikannnya kedalam kehidupan seharian.

CS: thank bagi link ini..bukan apa tak tahu na komen apa...huhu

shimaku: boleh saja join...tak ada borg diperlukan...untuk diisi.. kalau shimaku nak tahu lebih lanjut boleh check tajuk forum "minta nasihat dan bantuan semut merah" dan " kelab semut ukhwah" kalau tak silap saya..

ahli kelab semut: mana lah antum pergi erk? kepada yang udah bekerja selamat bekerja dan kepada yang masih belajar selamat belajar...

Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.158017 saat. Lajunya....