Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"The word impossible is not in my dictionary"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 37
Ahli: 0
Jumlah: 37




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 11 hari yang lalu
alongmina: 15 hari yang lalu
muslimin23: 21 hari yang lalu
kasih_kekasih: 26 hari yang lalu
budakbesar: 32 hari yang lalu
azemi: 36 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Santau BUSH!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Santau BUSH!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh Santau BUSH!!!

Addin_Shah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36668
Posting: 25
Dari: selangor

thailand   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 11:54


Kalaulah kan..... Saya memgupah seorang bomoh ke, alim ulamak ke, darul syifa' ke, supaya menyantau (betul ke pkataan ni?) atau membomohkan BUSH sampai mati, boleh ke? agak-agak, dosa tak? :berfikir:


-----------------
Hancur2, hancur Yahudi!
Musnah2, musnah Kuffar!
Bangun2, bangun Islam!!!


Bookmark and Share

  


  Member Information For Addin_ShahProfil   Hantar PM kepada Addin_Shah   Quote dan BalasQuote

Addin_Shah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36668
Posting: 25
Dari: selangor

thailand   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 12:35


Dah ada ke posting ni? Ke tak ada yang berani.................

Baru saja tengok BUSH dalam berita kat fakulti......... such a juga... neverending story....
neverunderstanding body..
:-|


-----------------
Hancur2, hancur Yahudi!
Musnah2, musnah Kuffar!
Bangun2, bangun Islam!!!


Bookmark and Share

  


  Member Information For Addin_ShahProfil   Hantar PM kepada Addin_Shah   Quote dan BalasQuote

miss_zai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36672
Posting: 62
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 13:02


Hehehe..idok nya boleh..BUSH tu kan bos beso syaitan2 ni.. tak lut punyo..jin2 dan syaitan2 ni dia tak kaco org kafir ni..dia kacau umat Muhammad yang beriman dan beramal soleh.. itu kan salah satu janji Syaitan untuk menyesatkan manusia ...

Bookmark and Share

  


  Member Information For miss_zaiProfil   Hantar PM kepada miss_zai   Pergi ke miss_zai's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 13:05


Kita doakanlah BUSH dapat Hidayah..... Nabi terlalu sayang pada Umatnya... Abu jahal yang begitu dahsyat dari BUSH, Nabi tetap doakan dia... malah Nabi pergi jumpa Abu Jahal lebih dari 70 kali untuk ajak terima Islam.....

tapi kalau nak santau juga, santaulahPM israil sekali...hmmmm

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

mesr_snar
Warga Rasmi
Menyertai: 28.12.2008
Ahli No: 36537
Posting: 5
Dari: rdhul mesr

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 13:22


mmm betul juga kata addey tu...
saya setuju...
semoga umat islam kat palestin akan terbela...
TAKBIR!!!!

Hancur2, hancur Yahudi!
Musnah2, musnah Kuffar!
hancur2,hancur zionis!!
Bangun2, bangun Islam!!!
boikot2,boikot israel!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For mesr_snarProfil   Hantar PM kepada mesr_snar   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 14:25


Pada 16-01-09 11:54 , Addin_Shah posting:

!!! QUOTE !!!

Kalaulah kan..... Saya memgupah seorang bomoh ke, alim ulamak ke, darul syifa' ke, supaya menyantau (betul ke pkataan ni?) atau membomohkan BUSH sampai mati, boleh ke? agak-agak, dosa tak? :berfikir:



Aku nak tanya balik pempost...santau tu sihir...so Kalau hang buat santau haram ke halal?

Jawapan:__________


So dapat jawab lah berdosa ke tak.

Bookmark and Share

  


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 14:26


huu.... mana pergi si Osama Laden ni... tak boleh ke dia bawa lagi jet pergi langgar bangunan ketenteraan Israel pula???

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 16-01-09 14:31


dah lah syirik, lepas itu hantar kat salah orang, Bush dah retire Obama yang naik.

2 kali kesengalannya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 15:15


Pada 16-01-09 14:26 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

huu.... mana pergi si Osama Laden ni... tak boleh ke dia bawa lagi jet pergi langgar bangunan ketenteraan Israel pula???


anda seolah-olah menuduh Osama Laden Punca kepada keruntuhan Bangunan di US....

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 19:12


"seolah-olah" maknanya tak pasti saya tuduh ke tak kan? ;)
hehe..bak kata saudara mulya.. husnuzon lerrrr... jangan lah buruk sangka kat orang tau.. tak elok...

Osama.. sama ada penyebab keruntuhan WTC atau pun tidak... namun berjaya menyebabkan seluruh USA gelabah buyung sampai sanggup keluarkan berbillion dollar untuk menjejaki Osama...

kalau USA sampai menggelabah macam tu sekali.. saya percaya.. Osama ini bukan calang2 orangnya.. dan insyaAllah.. setakat nak bantai Israel ni.. tentu dia boleh sebab tu saya taip perkataan sedemikian..malangnya ia mengundang sangkaan buruk .. terpaksa lah pula mengexplain... :)

wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-01-09 14:21


nak tinggal dalam oval office hehehehehehehe


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-09 09:25


Pada 16-01-09 11:54 , Addin_Shah posting:

!!! QUOTE !!!

Kalaulah kan..... Saya memgupah seorang bomoh ke, alim ulamak ke, darul syifa' ke, supaya menyantau (betul ke pkataan ni?) atau membomohkan BUSH sampai mati, boleh ke? agak-agak, dosa tak? :berfikir:





nak buat perkara jahat ni Kenapa nak babitkan darus syifa dan alim ulama?kami bukan bagi penyakit kat org,,,,darus syifa tak ajar orang sihir2 ni....cakap elok-elok sikit,,,,,rasulullah kena sihir pun,,ada baginda balas sihir kat orang tu balik??ada baginda kenakan sihir kat abu jahal ke,,,sedangkan malaikat nak terbalikkan gunung ke atas taif pun baginda tak izinkan,,,,,,


memang lah sakit hati dengan bush tu,,,,tapi kita harus sedar,,,,semua orang di dunia ni,,,senangkata umat manusia ni ada kehidupan lain lepas mati,,,,adakah bush terlepas dari kehidupan itu????jawapannya anta da tau,,,,,biarkan dia rasa azab kat sana....lagi pedih,,,,



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 19-01-09 09:29


As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Pada pendapat saya yang daif ini, molek kiranya topik ini tidak diperbincangkan. Tidak menggambarkan kewibawaan kita sebagai seorang yang berilmu dan berstatus mahasiwa Universiti (Secara generiknya di Ukhwah.com)

Maaf di atas pendapat yang tidak seberapa.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 19-01-09 09:30


bilik yang melambangkan kekuasaan seorang pemimpin inilah dia oval office


/


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-01-09 09:35


Benar..
jika kita melakukan perkara jahat pada orang lain.. maknanya kita juga sama seperti mereka. tiada beza.. perbalahan akan tetap berlaku..dan lebih memilukan tidak mampu menjadi contoh terbaik buat agama islam..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-01-09 10:03


Pada 19-01-09 09:29 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Pada pendapat saya yang daif ini, molek kiranya topik ini tidak diperbincangkan. Tidak menggambarkan kewibawaan kita sebagai seorang yang berilmu dan berstatus mahasiwa Universiti (Secara generiknya di Ukhwah.com)

Maaf di atas pendapat yang tidak seberapa.


Salam..saya bersetuju sangat-sangat dengan cadangan daeng..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

  


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 19-01-09 10:12


Daeng, topik2 begini memang banyak dalam ukhwah.com, malah yang lebih teruk pun ada.

Ramai orang yang masuk universiti dapat ijazah, sarjana dsbnya. Tetapi tak semua yang mempunyai pemikiran yang jernih lagi cemerlang baik secara hissi mahupun syar'ie.

Tu belum cerita lagi mereka yang mempunyai pemikiran yang tinggi tetapi dengan idea dan pemikiran sekular hasil apa yang diajar di kuliah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-09 10:16


Pada 19-01-09 10:03 , azemi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-01-09 09:29 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah,

Pada pendapat saya yang daif ini, molek kiranya topik ini tidak diperbincangkan. Tidak menggambarkan kewibawaan kita sebagai seorang yang berilmu dan berstatus mahasiwa Universiti (Secara generiknya di Ukhwah.com)

Maaf di atas pendapat yang tidak seberapa.


Salam..saya bersetuju sangat-sangat dengan cadangan daeng..





aik,,,azemi,,anta ni tak ada kj ke?sempat pula posting tak ada class ke?cikgu2x..



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-09 10:45


Pada 16-01-09 14:26 , mimi_eniliana posting:

!!! QUOTE !!!

huu.... mana pergi si Osama Laden ni... tak boleh ke dia bawa lagi jet pergi langgar bangunan ketenteraan Israel pula???



GeJiM mendapat maklumat bahawa 9/11 dilakukan oleh agensi yang berkaitan dengan Israel dan Amerika. Data pengosongan dan sewaan di WTC menunjukkan trend yang meragukan. Kami sedang mencari maklumat lanjut mengenai penyewa yang mengosongkan / berpindah keluar dalam tempoh 2 tahun.

Banyak syarikat milik YAHUDI dan Amerika yang pindah, menukar nama perniagaan dan tak dapat dikesan langsung. Ini membuktikan bahawa mereka telah tahu tentang serangan ini.

JANGAN TERPEDAYA!!! Bantulah GeJiM.


-----------------
Sumbanglah kepada GERAKAN JIHAD MALAYSIA (MALAYSIAN MARTYR MOVEMENT). Hubungi 016 7156771


Bookmark and Share

  


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 19-01-09 11:02


Perkara KARUT dan MENGARUT sebegini sepatutnya tidak dibincangkan di dalam Ukhwah.com kalau benar warga Ukhwah.com bijak.

Bookmark and Share

  


  Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.143519 saat. Lajunya....