Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Betapa banyak lukisan tiruan Mona Lisa, tetapi orang ramai masih lagi berusaha nak melihat lukisan Mona Lisa yang asli.
-- Louis Amstrong

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
aye: 18 jam, 50 minit yang lalu
tereturubuzu: 9 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 20 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: ringtone untuk mesej dan panggilan...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» ringtone untuk mesej dan panggilan...

Please Mendaftar To Post


Oleh ringtone untuk mesej dan panggilan...

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 12:43


salam..
jom kongsikan ringtone untuk mesej dan panggilan yang kalian gunakan..
untuk call:Hanya tuhan yang tahu
utuk sms:sahabat (devotees) :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 12-01-09 12:51


Ringtone to alert when family call : Britney Spears (Gimme more)

Ringtone to alert when lovely husband call : Impian kasih (IN tEAm)

Ringtone : Britney Spears (Overprotected)

Sms :Angle (Sarah Mclachan)

..Wawa suka assign riging tone sebab tak suka jawab no yang Wawa tak kenal .. Hihi :-D Trpaksa guna banyak-banyak lagu yang best ..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 12:56


Hmmm...

ringtone untuk panggilan masuk: Sailormoon Theme Song... :-D
ringtone untuk sms: Incoming Transmission(siapa yang pernah main red alert 2 mesti tau)


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 13:02


Ringtone : Assalamualaikum - by Opick
SMS : Bila Waktu telah Berakhir - by Opick

***nak tanya rakan ukhwah sekalian, kalau ringtone / caller tune guna bacaan zikir munajat / ayat2 Quran bagaimana??? apa hukumnya??
pernah tanya juga dan ada yang berpendpt sekiranya zikir munajat tidak mengapa tetapi ayat2 Quran tidak boleh....betulkan jika jue silap dan minta pendapat rakan-rakan semua.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 13:03


betul itu kak jue... antara sebab nya... kalau guna ringtone ayat2 al-quran,
dalam tandas.. tiba-tiba hp berbunyi,,, da mencemarkan ayat2 suci al-quran... time telefon berbunyi, kita terus angkat... kadang-kadang ayat2 al-quran tak habis sempurna maksud nya... jadi elak kan lah guna ringtone ayat2 al-quran... ayat2 quran untuk kita baca... memahami... mengamalkan... insya Allah...
Wa Allhu Taala A'alam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 13:05


syukran as-syafie..... :-) :-) :-)
terima kasih atas penerangannya.....


:bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 13:08


call tones: tiada.. bunyi nada dering biasa saja..
sms tones: tiada.. bunyi mesej biasa saja.
caller ringtones: sesungguhnya ( Ungu ) & doa dalam lagu (mawi& heliza)



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 13:10


kalau saya pula...
ringtone lagu : satu hati (lah takhof)
mesej : bunyi kaca pecah :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 13:23


ringtone: Nokia tone
SmS : Nokia Tone

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 13:33


ringtone untuk :


:bunga: panggilan umum : lagu Untukmu Ibu-Exist
:bunga: panggilan sahabat ukhwah : Cebisan Kenangan-Amar (start lirik -ukwah yang terbina persis sekuntum bunga...) :-)
:bunga: Panggilan untuk kakak & abang : aku tanpa cintaMU-mirwana, kudamba redhaMU-Devotees, menanti di barzakh-Fareast..
:bunga: mesej guna dialog cerita upin & ipin (assalamualaikum..atok oh atok ).. :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 13:43


wah...hot topik ni...

ana punya pula...
ringtone: beautiful soul...jesse mcartney
sms     : erti syukur..Unic...

alarm bangun tdoq : alfatihah bcaan al Misyhari :-D
lari topik sikit...

kalau da bfmily nanti boleh tiru kak wawa..pakai nur kasih... :-P


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 17:18


atau lah...kadang-kadang dok tukar2...yelaa dah boring tukar yang lain..
tapi semua nasyid lah...banyak sangat save nasyid kat hp ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

nur_kesucian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16988
Posting: 68
Dari: uKm bAnGi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 20:55


Assalamualaikum

ringt0ne untuk family ~ cinta teragung by mestica

ringt0ne untuk friend ~ sahabat sejati by unic

ringt0ne untuk umum ~ sebuah pertemuan by unic

ringt0ne untuk sms ~ assalamualaikum...atuk 0o00 atukk... by upin
                             dan ipin... :sopan:


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_kesucianProfil   Hantar PM kepada nur_kesucian   Pergi ke nur_kesucian's Website   Quote dan BalasQuote

ziyan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.06.2006
Ahli No: 24835
Posting: 48
Dari: KL

ukraine   avatar


posticon Posting pada: 13-01-09 03:07


saya pakai ringtone : calling u by outlandish
sms: SE pnyer

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyanProfil   Hantar PM kepada ziyan   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-01-09 06:51


ringtone panggilan : lagu PUSPA ST12
ringtone mesej : rakaman anak buah kawan ( abang shorab,mesej sampai)..lucu dan comel bunyinya

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 12:10


Pada 12-01-09 13:02 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!



nak tanya rakan ukhwah sekalian, kalau ringtone / caller tune guna bacaan zikir munajat / ayat2 Quran bagaimana??? apa hukumnya??
.....


Hmm saya nak mencelah sedikit di topik ni.. :sopan:

Kita sebagai pengguna tidak boleh terlalu ghairah sehingga tidak dapat memilih dalam keadaan mana yang sesuai untuk diimplimentasikan. begitu juga dalam hal penggunaan nada dering dalam hp yang berbentuk ayat-ayat alquran dan azan.

niat kita baik iaitu untuk menghayati ajaran islam dalam kehidupan seharian. tapi niat yang baik,sekiranya cara tersebut kurang sesuai adalah lebih baik menggunakan cara lain. islam adalah agama yang syumul dan relevan setiap zaman,maka banyak cara lain untuk kita memperlihatkan penghayatan kita terhadap agama.

memang bagus setiap masa kita mendengar alunan ayat alquran. tapi untuk benar-benar kita menghayati dan memahami biarlah pada waktu dan ketika kita sedia mendengar dan membacanya bukan sekadar sekali lalu yang tidak memberi kesan apa-apa pada kita..

hal yang berkaitan dengan nada dering ayat alquran dan azan tiada ketetapan hukum yang jelas. namun berdasarkan pandangan ulama,harus digunakan tetapi perlu dijaga kerana ia melibatkan alunan ayat-ayaat suci alquran. sekiranya kita meragui kerana kadang-kadang kita berada ditempat yang tak sesuai bersama hp itu seperti ditandas dan sebagainya maka lebih elok kita gunakan nada dering yang biasa tanpa syak dan ragu-ragu lagi.. gunakan tanpa was-was.. :sopan:

banyak lagi cara kita nak aplikasikan kemudahan ni. so gunakanlah pada jalan yang sebaiknya.. ;-)

wasalam..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 12:19


terima kasih sebab jelaskan persoalan saya kak halesolurun....

:bunga: :bunga: :bunga: :bunga:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 14-01-09 12:37


salam
ana punya ringtone=tamally maak(chorus)/its not over/biar putih tulang
ana punya mesej alert=transformer_sms

Bookmark and Share

  


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 12:07


ringtones, andai dapat ku undur masa-axls
mesej alert - message2.mid

Bookmark and Share

  


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 12:16


guna lagu hijjaz-terima kasih ibu ayah..
boleh ada org call saja tingat lah kat makayh..
hihi

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 12:19


Pada 27-01-09 12:16 , cahaya_hearty posting:

!!! QUOTE !!!

guna lagu hijjaz-terima kasih ibu ayah..
boleh ada org call saja tingat lah kat makayh..
hihi


ye ke..
baik nya dia..
anak solehah..
Ameen ya Rabb...

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 12:21


ringtone: love is hard-OST my girl (family), 10 out of 10 - madonna(if not mistake lah) (anyone)
mesejtone: shalalala-fullhouse theme song
alarm clock: az-ziarah-inteam


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 15:45


ringtone - PUSPA
mesej - tak boleh tukar sebab PDA

Bookmark and Share

  


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 16:50


Pada 27-01-09 15:45 , doktor_kampung posting:

!!! QUOTE !!!

ringtone - PUSPA
mesej - tak boleh tukar sebab PDA


ni lagu kumpulan ST12 kan? :berfikir:
PUSPA=Putus Saja Pacarmu..betul tak?
hehe..
kelakar lagu ni.. :-P


-----------------
Bangkitlah kembali...
Tabahkan hatimu..
Lembutkan hatimu..
Moga jiwamu lunak mendekati Allah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 16:51


Pada 27-01-09 12:19 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-01-09 12:16 , cahaya_hearty posting:

!!! QUOTE !!!

guna lagu hijjaz-terima kasih ibu ayah..
boleh ada org call saja tingat lah kat makayh..
hihi


ye ke..
baik nya dia..
anak solehah..
Ameen ya Rabb...


insyaAllah..
saya cuba..
Ameen...


-----------------
Bangkitlah kembali...
Tabahkan hatimu..
Lembutkan hatimu..
Moga jiwamu lunak mendekati Allah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 17:00


ana guna ringtones dari kumpulan jonas brother tajuk burnin ,up


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 22:50


Pada 12-01-09 20:55 , nur_kesucian posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
ringt0ne untuk sms ~ assalamualaikum...atuk 0o00 atukk... by upin
                             dan ipin... :sopan:




betul...betul... by upin dan ipin... :sopan:
cute saja sorenyee...
terdengar ada yang pakai bunyi kaca pecah dalam bus.. hhiihi
cuak jugak ingatkan kaca betul-betul pecah.. nasib baik pandai cover..keh3 :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-09-09 16:15


nak raya ni,tukar ringtone raya lah pulak..
tajuk tak tahu tapi nyanyian siti nurhaliza.. :D



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Nuranys
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26619
Posting: 1710
Dari: Kota Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-09-09 00:55


Assalamualaikum

nanti beli hp baru lah citerr..huhu..
sekarang ni pakai yang murah..sebab hp ruusak.. :-D
so bunyinya nokia tone saja lah.. 8-)


-----------------
Photobucket





Bookmark and Share

  


  Member Information For NuranysProfil   Hantar PM kepada Nuranys   Pergi ke Nuranys's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 16-09-09 10:30


mood raya, salam lebaran dr ungu..
mood tak raya..tukar2..suka-suka ht saja nak pakai lagu apa hehe



Bookmark and Share

  


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

fullhouse
Warga Rasmi
Menyertai: 15.10.2009
Ahli No: 37675
Posting: 20
Dari: IPGM Kampus Sultan Abdul Halim,Sg Petani

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 22:32


salam..
saya guna banyak-banyak lagu..
baru syok ket..huhuh
sim A-situasi(bunkface)
sim B-aku dan dirimu(BCL & hari lasso)
family-Andai dapat ku undurkan masa(AX'L)
mesej-ruang rindu



Bookmark and Share

  


  Member Information For fullhouseProfil   Hantar PM kepada fullhouse   Quote dan BalasQuote

normaziah_92
Warga Rasmi
Menyertai: 18.10.2009
Ahli No: 37693
Posting: 13
Dari: tanah merah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 22:40


saya pula gna ringtone akrab psahabatn untuk kawan-kawan
kalau fmily gna suara chipmunk..hehehe,cute..
and then,umum pula,gna ost fullhouse,shalalala..
mesej pula,bnyi nya"ladies and gentlemen......."
tapi ringtone selalu tkar2..huhuhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For normaziah_92Profil   Hantar PM kepada normaziah_92   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 08:27


saya punya ringtone vibrate...sms pun vibrate...hahaha...tak suka sangat bunyi muzik...bingit...


-----------------
BERTEMU DAN BERPISAH ADALAH KETENTUAN ALLAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

mulukhiyyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34681
Posting: 82

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 10:34


ringt0ne untuk family ~ cinta teragung by mestica

ringt0ne untuk friend ~ sahabat sejati by unic

ringt0ne untuk umum ~ sebuah pertemuan by unic

ringt0ne untuk sms ~ assalamualaikum...atuk 0o00 atukk... by upin
                             dan ipin...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mulukhiyyahProfil   Hantar PM kepada mulukhiyyah   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 15:27


Pada 05-11-09 10:34 , mulukhiyyah posting:

!!! QUOTE !!!

ringt0ne untuk family ~ cinta teragung by mestica

ringt0ne untuk friend ~ sahabat sejati by unic

ringt0ne untuk umum ~ sebuah pertemuan by unic

ringt0ne untuk sms ~ assalamualaikum...atuk 0o00 atukk... by upin
                             dan ipin...


kalau orang tu kol...apa pula ringtonenye?heheh.

saya pula,
orang kol - Bidadari (hijjaz)
orang bagi mesej - Berkorban Demi Cinta (hijjaz)


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 19:45


untuk ringtone.......lagu wonderpets versi melayu......( umum)
untuk sms pula.........tone intel pentium.....
ringtone untuk family......emak.....kertas- kasih yang tak dianggap
                                     ayah......hujan - aku scandal..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

nur_kesucian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16988
Posting: 68
Dari: uKm bAnGi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 22:17


Pada 12-01-09 20:55 , nur_kesucian posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

ringt0ne untuk family ~ cinta teragung by mestica

ringt0ne untuk friend ~ sahabat sejati by unic

ringt0ne untuk umum ~ sebuah pertemuan by unic

ringt0ne untuk sms ~ assalamualaikum...atuk 0o00 atukk... by upin
                             dan ipin... :sopan:



Assalamualaikum

enset n0kia saya dicuri... :cry:

pas 2 beli enset baru, beli csl saja sebab b0ik0t n0kia dan tak suka s0ny.. tak suka juga csl tapi sebab d0uble simcard, layan saja lah.... 8-)

csl tak b0le set ringt0ne untuk sms...

s0 untuk family - anak s0lehah

buat ringt0ne by gr0up ada jejak, cerita hati dan sebuah pertemuan... (banyak sikit lagu b0le dengar) :-D


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_kesucianProfil   Hantar PM kepada nur_kesucian   Pergi ke nur_kesucian's Website   Quote dan BalasQuote

ukhtizahra91
Warga Rasmi
Menyertai: 26.10.2009
Ahli No: 37838
Posting: 6
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 22:36


salam.ana pun nak kongsi.ana punya ringtone satu saja.opick taubat.untuk mesej ana guna opick taqwa.

Bookmark and Share

  


  Member Information For ukhtizahra91Profil   Hantar PM kepada ukhtizahra91   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 09:17


ringtone biasa saja.. suka yang standard saja

SMS : "saya lagi pandai....ha ha ha.." (nada suara shinchan)

tiru wife punya tone..


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 11:21


Ringtone saya sony punya ringtone saja.. malas nak letak lagu.. skema betul.. ini gara-gara hp masuk air, tempat nak masuk memory card rosak jadi biarkan saja hp tanpa lagu..huhu


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-09 11:05


suka tukar-tukar ringtone..ikut mood...tak pernah tetap pun...alright now sms guna lagu selalu ada by aiman and heliza..ringtone pulak guna celine dion-because you love me


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.148794 saat. Lajunya....