Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bukanlah kerja yang membunuh manusia, sebaliknya rasa risau, bimbang, khuatir.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 74
Ahli: 0
Jumlah: 74




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 10 hari yang lalu
abid_19: 10 hari yang lalu
JonathanBaker: 12 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: Warna warni kehidupan di pejabat


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» Warna warni kehidupan di pejabat

Please Mendaftar To Post


Oleh Warna warni kehidupan di pejabat

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-01-09 14:38


very common things that happened in the office, especially the playing games and gossipping. Happens too in our office.
apa-apa pun kerja tu satu ibadah kan kan kan


-Ada lelaki & ada wanita
- Ada yang pura2 rajin & ada yang bersantai
- Ada yang pengampu & ada yang pak turut

- Ada yang main games & yang tidur

- Ada yang suka marah2 & yang stress

- Ada yang suka gosip & yang suka jalan-jalan

- Ada yang suka merosakkan harta pejabat & ada yang suka
ulang alik ambil minum

- Ada pujian & makian
- Ada yang ceria & yang boring
-Tapi katanya "We're a team"
-So be fun , enjoy your time , your work & achieve the best




SELAMAT BERTUGAS kawan-kawan !!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 14:47


kalau kat office ada org tak senang dengan kita bagaimana??

hmmm...ada pulak yang kuat mengumpat...

tak tau nak cakap bagaimana dah... :berfikir:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 15:10


Erk.. dah kena batang idung lah..

Time ada kerja,buatla kerja.. pentingkan mana yang lebih penting.. Utamakan tanggungjawab dulu,nama pun kerja..time tak ada kerja.. merayau-rayau lah dalam internet.. main games..
gossippp?!! no no no no.. :jangan:
makan..?!! memang sokmo ;-)
ceria & boring?!! berada di tahap yang sama.. bagaimana tu? :-?



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 15:47


Assalamualaikum

Fuhh penat betul tadi, semua staff ada taklimat insuran, tak menang tangan dibuatnya dengan pelanggan yang datang tadi... :-o :-o


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-09-09 16:08


bila puasa ni,tengah hari tak ada lah keluar ke mana-mana..
kekadang saja balik rumah,solat dan tengok tv..
keluarkan apa yang patut dalam peti ais tu untuk masak berbuka puasa..
sejam dua jam kat rumah,baru lah masuk opis balik semula..
gini lah hari2..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 16-09-09 11:52


Pada 15-09-09 16:08 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

bila puasa ni,tengah hari tak ada lah keluar ke mana-mana..
kekadang saja balik rumah,solat dan tengok tv..
keluarkan apa yang patut dalam peti ais tu untuk masak berbuka puasa..
sejam dua jam kat rumah,baru lah masuk opis balik semula..
gini lah hari2..



sejam dua kat rumah.. uish macam bos a cik soleha ni.. :-o :lol:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-09-09 13:16


Pada 09-01-09 14:47 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

kalau kat office ada org tak senang dengan kita bagaimana??

hmmm...ada pulak yang kuat mengumpat...

tak tau nak cakap bagaimana dah... :berfikir:



ala rul anda bagi saja daun ketupat,,dr mereka bising mngumpat..baik anyam ketupat...nak rayo ni,,boleh juga jual,,ado juga hargo tu..waakakaka



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-09-09 14:44


ala...pergi mana-mana pun semua saja...takkan dapat lari dari golongan2 yang macam tu...private ke...gomen ke...mesti wujud punya lah...jangan terpengaruh sudah..kita jaga hal kita...dia buat hal dia...kalau rasa macam da over sangat tu...sound lah perli ala2 gurau...bagi saja sikit...kalau tak bekesan pun at least ada juga usaha kat situ kan...kadang-kadang senyum kita pun da cukup untuk memberi isyarat yang menyakitkan..hua3....macam pernah buat saja.....:P


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-09-09 07:43


semua keadaan ni dah biasa kat mana-mana..ada yang asyik main game saja..yang menghilang dari ofis berjam-jam lah..sampai nak berurusan dengan dia pun susah..yang selalu MC, EL, & cuti pun ada..balik2 muka dia saja..yang kuat bergosip pun ramai..yang kuat pecah rahsia dalaman yang PNC pun ada..yang rajin bergayut kat telefon ada juga..bila nak call dia, tak boleh saja..boring betul.dah jadi lumrah dah keadaan ni..tapi saya malas nak fikir..tghhari waktu rehat, wajib duduk kat surau @ bilik rehat..tidola..hilangkan penat..penat layan pensyarah yang banyak ragam..huhu.. :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 17-09-09 14:41


Pada 17-09-09 07:43 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

semua keadaan ni dah biasa kat mana-mana..ada yang asyik main game saja..yang menghilang dari ofis berjam-jam lah..sampai nak berurusan dengan dia pun susah..yang selalu MC, EL, & cuti pun ada..balik2 muka dia saja..yang kuat bergosip pun ramai..yang kuat pecah rahsia dalaman yang PNC pun ada..yang rajin bergayut kat telefon ada juga..bila nak call dia, tak boleh saja..boring betul.dah jadi lumrah dah keadaan ni..tapi saya malas nak fikir..tghhari waktu rehat, wajib duduk kat surau @ bilik rehat..tidola..hilangkan penat..penat layan pensyarah yang banyak ragam..huhu.. :-)




erk...adeq85 ni kerja apa....penat layan pensyarah.... :berfikir:


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 17-09-09 14:44


Salam,

Di opis saya tiada warna warni...yang ada cuma suasana suram dan kelam saja kerna saya seorang saja di opis.tiada staf lain melainkan saya dan bos saya.huhu.bosan teramat kadang-kadang tu.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-09-09 14:49


Pada 17-09-09 14:44 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

Salam,

Di opis saya tiada warna warni...yang ada cuma suasana suram dan kelam saja kerna saya seorang saja di opis.tiada staf lain melainkan saya dan bos saya.huhu.bosan teramat kadang-kadang tu.



saya pun macam awak.. sebab tu saya rajin ulang alik balik rumah.. ada juga staff lain,tapi mereka duduk bawah.. tak ada regu nak sembang2.. masing-masing buat kerja sendiri2..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 17-09-09 14:49


Sejak nak raya ni dah tak ada warna warni, alahai dah semangat nak becuti raya saja..

**Politik pejabat memang tak boleh elak kat mana-mana pun. Sabar sajalah..Selagi boleh kerja, kerja. Dah tak boleh sangat cari tempat lain.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa

Menyertai: 16.12.2003
Ahli No: 5723
Posting: 626
Dari: Kelana Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-09 21:42


Kalau kat opis sekarang ni ramai duduk tempat sendiri, walaupun tak ada kerja.. sebab masing-masing dah jadi petani dalam facebook.. sesekali terdengar bunyi kambing dan lembu.. dan juga ayam dan itik.. tu pun sayup-sayup saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor  


posticon Posting pada: 18-09-09 11:57


Pada 17-09-09 21:42 , istisafa posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau kat opis sekarang ni ramai duduk tempat sendiri, walaupun tak ada kerja.. sebab masing-masing dah jadi petani dalam facebook.. sesekali terdengar bunyi kambing dan lembu.. dan juga ayam dan itik.. tu pun sayup-sayup saja..


Petani moden ye kaksu. Bertanam dalam pc saja. Hehe


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-09-09 10:55


Salam,

Sekarang ni warna warni aidilfitri pula sebab opis semua tutup raya ni...bagusnya cuti.hehe.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.988437 saat. Lajunya....