Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-12-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Nothing Last Forever
-- Sidney Sheldon

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Bubnowie
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43071

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Yang Masuk Ke Sini
Gorodkovie: 1 jam, 57 minit yang lalu
IbnuKhaldun: 4 hari yang lalu
muslimiman: 6 hari yang lalu
SaLaFiaN: 8 hari yang lalu
Bubnowie: 11 hari yang lalu
tereturubuzu: 14 hari yang lalu
khalifah: 19 hari yang lalu
RedPetunia: 19 hari yang lalu
kaze: 22 hari yang lalu
Daeng_Jati: 25 hari yang lalu
sahabat_amin: 29 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: Gerakan Jihad Malaysia (GeJiM)


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Admin
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» Gerakan Jihad Malaysia (GeJiM)

Please Mendaftar To Post


Oleh Gerakan Jihad Malaysia (GeJiM)

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 10:13


Memandangkan pihak kafir telah mula mempergunakan demokrasi yang diamalkan serata dunia untuk mengembangkan agama kafir mereka, walaupun pimpinan atau negara itu memilih Islam agama rasmi mereka.

Setiap orang Islam yang mengharap keredhaan Allah setelah mati nanti, yang mempercayai bahawa hidup di dunia ini adalah ujian agar hidup selepas mati dikurniakan syurga, kita perlu berjihad fi sabilillah mulai sekarang dengan penubuhan pasukan penaja Gerakan Jihad Malaysia (Malaysian Martyr Movement {MMM}).

Untuk itu, kami memerlukan minimum RM1.00 daripada setiap muslimin dan muslimat di Malaysia. Sila masukkan ke akaun M Aminjaya di CIMB, Cawangan Pasir Gudang bernombor 0109 0086051 527. Berniatlah dan berdoalah atas setiap pemberian itu akan digunakan untuk tujuan Jihad Fi Sabilillah tanpa ada kaitan dengan mana-mana pemerintahan, kerajaan dan pertubuhan. Maka dengan itu, gerakan ini bebas bergerak di serata dunia untuk melindungi hak Islam yang kian terhakis.

Dengan ini juga, GeJiM membuka permohonan untuk Rekrut Sukarela Laskar Ilahi, Unit GFS, GeJiM. Kekosongan untuk semua pangkat. Semua resume hendaklah dihantar kepada:

M Aminjaya (GeJiM)
No 13, Jalan Serangkai 5
Taman Bukit Dahlia
Pasir Gudang Johor 81700.

Sekian.


-----------------
Sumbanglah kepada GERAKAN JIHAD MALAYSIA (MALAYSIAN MARTYR MOVEMENT). Hubungi 016 7156771


Bookmark and Share

  


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 11:36


Sahabat sekalian,

Memang sukar untuk merubah pemikiran yang selama ini telah sebati dengan sistem hidup kita. Tetapi, andai kata kita sayangi diri sendiri lebih daripada menyayangi Allah, layakkah sedemikian lakunya? Mengikut undang-undang ciptaan manusia akan hanya membawa kehancuran dunia sebelum waktunya. Berapa banyak buktikah yang perlu dihidangkan kepada kita untuk merubah sanubari kita agar kembali kepada Allah dan RasulNya? Mampukah wang dan harta yang dikumpul membeli masa tatkala maut menjemput kita?

Jangan bertangguh lagi. Umat Islam makin tenat dibelenggu sistem ekonomi, undang-undang dan pelajaran yang dilakar kafirun. Islam semakin terhakis sebagai agama kita, semakin jauh dari hati kita, semakin mencabar untuk mengamalkannya. Jangan sampai sujud kita di atas telunjuk orang kafir! Bertindaklah segera. Allahuakbar!

Bookmark and Share

  


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 13:43


mohon pertanyaan..

ini Pertubuhan baru ke?...
menarik sungguh...
boleh bergerak dalam minoriti dulu, then kembangkan jadi persatuan...
tak buat website ke?

"MARILAH BERJIHAD DEMI AGAMA ISLAM TERCINTA!"

Bookmark and Share

  


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 12-01-09 13:55


Saya tak pernah jumpa pendekatan aliran jihad seperti yang dibawa Panahpena. InsyaAllah suatu hari kita akan ketemu jua.

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 15:00


Gerakan Jihad Malaysia bukan pertubuhan. GeJiM tidak berkait dengan mana-mana kerajaan atau pertubuhan. GeJiM menumpukan gerak gempur dan merancang siasatan terperinci dalam menentukan tindakan yang wajar diambil.

Bookmark and Share

  


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 15:27


Pada 12-01-09 15:00 , panahpena posting:

!!! QUOTE !!!

Gerakan Jihad Malaysia bukan pertubuhan. GeJiM tidak berkait dengan mana-mana kerajaan atau pertubuhan. GeJiM menumpukan gerak gempur dan merancang siasatan terperinci dalam menentukan tindakan yang wajar diambil.

boleh terangkan lagi tak pasal gejim ni? still blurrrrr...


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 15:31


Pada 12-01-09 15:00 , panahpena posting:

!!! QUOTE !!!

Gerakan Jihad Malaysia bukan pertubuhan. GeJiM tidak berkait dengan mana-mana kerajaan atau pertubuhan. GeJiM menumpukan gerak gempur dan merancang siasatan terperinci dalam menentukan tindakan yang wajar diambil.


kira macam squad berani mati ke???



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 16:35


harap lah betul-betul jihad...berani...

muslimin23..ada ke yang berani mati....??harap-harap lah ada..ada juga yang akan mngempur dan melawan...

dan harap juga jangan semangat dekat atas kertas sahaja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 19:15


GeJiM lahir sejak 1940an lagi. Sebelum UMNO tertubuh. Gerakan ini tidak menggunakan nama Gerakan Jihad Malaysia ketika itu. Tetapi pergerakan ini menyelinap di dalam setiap parti Melayu yang baru berpucuk dan cuba meniup api Jihad fi Sabillilah kepada ahlinya. Cara itu sahajalah yang wajar dilaksanakan ketika itu. Tiada catatan sejarah mahupun sebarang kredit diberikan kepada pendukung GeJiM disebabkan penjajah amat takut akan para Mujahid.

Saya baru diberikan beberapa dokumentasi berkenaan perkara ini dan menganalisa gerakan yang dikatakan subversif.

Bapa saya adalah pelopor kepada gerakan ini di Malaysia setelah Indonesia berjaya memperoleh kemerdekaan. Garis masa mulanya GeJiM ialah sebelum 1941.

Gerakan ini juga berakar umbi dengan PMS dan API yang cuba menyatukan seluruh rumpun Melayu dari Tanah Serambi Mekah hingga ke Mindanao. Dari Kampuchea hingga ke Irian Jaya (Utara Australia) pada 1940an dan 50an.

Namun akibat golongan moderat yang mudah dijerat dengan wang dan pangkat oleh pihak barat, maka suara mereka sahajalah yang terdengar lebih hebat. Memecah belah rakyat yang mudah patah semangat. Atau lebih tepat, hanya suara mereka sahaja layak didengar oleh rakyat kerana mereka mendukung ideologi serupa dengan ideologi barat. Didikan dan asuhan yang diterima oleh pemimpin ketika itu semunya dari barat. Malah sejarah yang kita ikuti berdasarkan cerapan . O. Winstedt yang menjadi tunjang perlembagaan Malaysia sekarang.

Bapa saya pernah ditangkap oleh British dibawah 'ISA'nya. Dokumen asal 'Notice of Hearing of Objections' telah saya terima dan arkibkan dalam fail pdf. Tolong ajar saya bagaimana nak uploadkan pdf file ke sini. Serta beberapa surat tauliah dan surat perintah dan juga surat perjalanan TM, Singapura dan Indonesia yang dilakukan oleg bapa saya atas tujuan risikan dan tinjauan serta menjalankan beberapa misi pada tahun 1940an juga telah diarkibkan.

Terima kasih kepada semua yang menghantar sms terutamanya yang mencemuh dan mencaci. Rezeki kami dicukupkan Allah bukan dari tangan anda. Jika tidak sudi diam jangan tambah dosa. Saya doakan Allah Yang Maha Pengampun memaafkan dosa anda dan wajiblah saya juga mengampunkan segala cemuhan dan cacian itu.

Kini...

GeJiM era baru mengangkat obor perjuangan menggantikan tangan-tangan yang telah mengigil. Pendekatan kini harus lebih dahsyat dan lebih tegas daripada dahulu. Era teknologi tanpa batasan mudah dipergunakan bagi yang berpengetahuan. Saya berfikir di sini anda yang mencari nun jauh beribu km juga dapat mengetahuinya dalam tempoh beberapa ketikan pepapan komputer saya.

Semuanya mudah dirancang... cuma MASA ketentuan Allah. Usaha jihad pasti akan berjaya. ALLAH hu AKBAR!!!


-----------------
Sumbanglah kepada GERAKAN JIHAD MALAYSIA (MALAYSIAN MARTYR MOVEMENT). Hubungi 016 7156771


Bookmark and Share

  


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 20:36


Boleh bagi nama sesiapa yang dikatakan terlinat dalam GeJim sejak dulu itu? Dan setiap parti melayu yang dikatakan dimasuki, boleh listkan nama-nama parti yang dimasuki? Dan dokumen yang dikatakan diberikan kepada panahpena, boleh scan dan paparkan di sini?

Bookmark and Share

  


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 16:00


Di samping sedang menyediakan Ensaiklopedia, saya juga dalam proses pra-terbitan buku Autobiografi bapa saya yang menjadi akar umbi gerakan Jihad sejak 1940an. Walaupun perkataan jihad tiada dalam semua gerakannya, namun pendekatan mirip jihad inilah yang cuba dibawanya dahulu dibawah nama pejuang nasionalis.

Saya cuba untuk membuat blog khas untuk GeJiM, namun masa terhad ketika ini. Saya gunakan blog Tambo Malaysia ini: http://tambomalaysia.blogspot.com/

Saya rasa ramai yang sudi membantu GeJiM kerana banyak ilmu yang dulunya tertutup dari minda oleh sifat tamak segelintir umat.

Bookmark and Share

  


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 16:10


Untuk menjawab berani mati itu, perlu diusulkan satu lagi persoalan, jika dah mati siapa pula yang menyambut obor perjuang? Sebelum seseorang itu bertindak hingga "berani mati" dia perlu menyediakan barisan pejuang yang lebih ampuh. Dia mesti pastikan ombak jihad terus membadai.

Oleh kerana itu...

Sokongan setiap orang Islam di Malaysia amat diperlukan.

Untuk menjawab swordofdeen:

Nama: Haji Bahrum @ Baharum @ Bahroem @ Baharoem @ Abdul Rahman Bin Basar @ Bashar @ Abdul Bashar.
Lahir: 25/09/1921 di Kerling, Selangor.
Mantan Setiausaha PMS dan Ketua 1 Semangat Pemuda Melayu dan Setiausaha API, Selangor.

Dokumentasi yang boleh diketahui ada di blog Tambo Malaysia.

Aktiviti :- Membuat risikan politik dan maklumat hingga ke Singapora dan Indonesia pada tahun 1940an dan 50an. Segala kegiatan diklasifikasikan sebagai "AMAT SULIT" kerana British amat takut pada Mujahid. Tetapi segala maklumat dan hasil risikan digunakan untuk meniupkan suasana kesedaran di kalangan orang Melayu. ILMU yang sebelum ini kurang didengar oleh rakyat.


-----------------
Sumbanglah kepada GERAKAN JIHAD MALAYSIA (MALAYSIAN MARTYR MOVEMENT). Hubungi 016 7156771


Bookmark and Share

  


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 18:28


Pada 14-01-09 19:15 , panahpena posting:

!!! QUOTE !!!

GeJiM lahir sejak 1940an lagi. Sebelum UMNO tertubuh. Gerakan ini tidak menggunakan nama Gerakan Jihad Malaysia ketika itu. Tetapi pergerakan ini menyelinap di dalam setiap parti Melayu yang baru berpucuk dan cuba meniup api Jihad fi Sabillilah kepada ahlinya. Cara itu sahajalah yang wajar dilaksanakan ketika itu. Tiada catatan sejarah mahupun sebarang kredit diberikan kepada pendukung GeJiM disebabkan penjajah amat takut akan para Mujahid.




lah....dah lama wujud ke...
gerakan yang bagus seperti ini harus dipublisitikan..
insyaAllah ramai yang menyokong...
lebih-lebih lagi sokongan untuk Palestin ketika ini....


-----------------
Dalam Kerendahan Diri, Ada Ketinggian Budi,
Dalam Kemiskinan Harta, Ada Kekayaan Jiwa,
Dalam Kesempitan Hidup, Ada Keluasan Ilmu....


Bookmark and Share

  


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 22:28


Tahniah kepada saudara PanahPena yang berani
berkongsi info dengan kita semua mengenai
GERAKAN JIHAD MALAYSIA (GeJiM) ni....

bertambah lagi sabahat-sahabat kita daripada GeJiM,
perlbagai gerakan islam yang tujuannya sama..
sama-sama mahu memartabatkan islam...

sebenarnya semangat Jihad dah ada lama dalam diri
setiap muslim, tak kira di Malaysia, Indonesia, Selatan Thai,
Mindanao, Palestin, Afghanistan, Chacnya dll....

tanpa GeJiM pun umat islam ada semangat jihad nak berperang
menghapuskan kezaliman.. ingin menegakkan kebenaran...
orang-orang PAS kalau diarahkan oleh Nik Aziz dan Haji Hadi
berjihad angkat senjata lawan UMNO... orang PAS pun sanggup..
cuma Nik Aziz dan Haji Hadi tak bagi arahan berjihad guna
senjata lawan kerajaan sekarang....

ini bermakna semangat Jihad nak lawan UMNO dah ada
dalam dalam diri umat islam di Malaysia terutama ahli PAS....

sekarang ni pun... Ramai yang nak berjihad di Palestin...
ramai yang nak mati syahid... tapi umat islam tak boleh
berjihad kerana pintu sempadan ditutup oleh pemimpin
pengkhianat umat islam sendiri....

mana tahu GeJiM dah ada jalan untuk keluar berjihad...
boleh kongsi cerita sikit?

kembali kepada kemusykilan saya terhadap GeJiM ni....
GeJiM ni berlatih guna senjata ke?
M16? AK47? Roket Anti Kereta Kebal? RPG?
dimana GeJiM dapat bekalan senjata?

atau GeJiM ni hanya guna keris?
sekadar bertanya....
:berfikir:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



  


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 07:44


hmm..bagus juga perjuangan GeJiM ni..jihad untuk islam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 11:30


Dalam usaha persenjataan... GeJiM gunakan air sahaja. Ketawalah!!! Kerana hanya mereka yang jahil sahaja akan ketawa. Lepas ni makin ramai pula kata saya ni Pak Pandir kannnnnnnnn...

Saya tak perlu nak explain tentang teknologi ini. Jika ada yang tahu bantulah GeJiM.


Pemburu Harimau, saya nyalakan kembali GeJiM kerana banyak pertubuhan Islam hanya melihat dan bersuara. Tak berani nak bertindak. Saya tak kisah bergabung dengan HTM atau mana-mana Pertubuhan Islam kerana telah ada yang menyelinap di sana sini. Teruskan cara itu, biar GeJiM yang lakukan 'kerja' yang perlu nanti. Saya tidak maksudkan di Israel sahaja ya! Di sini pun masih banyak 'kerja' yang tak mampu dilaksanakan oleh HTM atau mana-mana pertubuhan sekalipun. Dan jangan tanya tentang 'kerja' itu. Takut nanti kamu pula tersenarai!!!!


-----------------
Sumbanglah kepada GERAKAN JIHAD MALAYSIA (MALAYSIAN MARTYR MOVEMENT). Hubungi 016 7156771


Bookmark and Share

  


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 12:05


Pada 16-01-09 11:30 , panahpena posting:

!!! QUOTE !!!

Dalam usaha persenjataan... GeJiM gunakan air sahaja. Ketawalah!!! Kerana hanya mereka yang jahil sahaja akan ketawa. Lepas ni makin ramai pula kata saya ni Pak Pandir kannnnnnnnn...



Tak adak siapa kata. Tetapi Kenapa terasa? tak payah terasa lah

So kongsilah macam mana guna air ni jadi senjata. Boleh bagi tip kat sahabat-sahabat kat palestin sana jugak.

Bookmark and Share

  


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 16-01-09 14:28


Berlian hanya boleh dipotong oleh air.

ohhh... banyak kerja yang tak boleh dibuat oleh gerakan lain.

Minta maaflah panahpena, pada penalaran saya aliran jihad anda memang lain dari yang lain. Kalau aliran jihad lain tahu, mereka pun pelik.

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 14:48


Jihad tidak pernah ada aliran. Hanya ada satu jalan. Segala tindakan yang diambil semuanya ke arah JIHAD. Bukan di sini untuk membincangkan soal 'kerja' itu. Cuma, 200 orang sahaja yang layak tahu dan semunya ada bidang tugas masing-masing. Kita ni berusaha untuk mencorak jiwa JIHAD di hati orang Islam di Malaysia.

Gerakan menggempur biarlah dilaksanakan oleh yang terlatih.

Dah banyak tohmahan saya terima di no hp saya. Alhamdulillah!

Ini menunjukkan betapa rendahnya mutu ilmu pengetahuan asas muda mudi di Malaysia ni. Maaf cakap, KPM yang melaungkan silibusnya terbaik, menghasilkan penduduk yang gila berhibur sahaja. Pengecut dan bacul. Jihad Ilmiah untuk ummah adalah cabaran yang lebih getir sebenarnya.


-----------------
Sumbanglah kepada GERAKAN JIHAD MALAYSIA (MALAYSIAN MARTYR MOVEMENT). Hubungi 016 7156771


Bookmark and Share

  


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 16:40


Pada 16-01-09 12:05 , swordofdeen posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-01-09 11:30 , panahpena posting:

!!! QUOTE !!!

Dalam usaha persenjataan... GeJiM gunakan air sahaja. Ketawalah!!! Kerana hanya mereka yang jahil sahaja akan ketawa. Lepas ni makin ramai pula kata saya ni Pak Pandir kannnnnnnnn...



Tak adak siapa kata. Tetapi Kenapa terasa? tak payah terasa lah

So kongsilah macam mana guna air ni jadi senjata. Boleh bagi tip kat sahabat-sahabat kat palestin sana jugak.


Ulang tayang soalan...maybe sebab panahpena kata asas pengetahuan muda mudi malaysia rendah (saya jugak dulu muda mudi malaysia) so maknanya mutu pengetahuan saya juga rendah (sebab anda tak kata sebahagian, so bermakna semua) lah kan? So boleh bagitahu macam mana? kita kongsi dengan semua orang islam..bagi ilmu ni sekali kat mercy, amal, aman, dan sebagainya yang duduk nak try masuk border gaza sknrg tapi tak boleh. Ilmu baik jangan disorok lama2.

Adakah Gejim ada cipta alat yang bgaikan alat yang diguna untuk potong berlian (macam cakap wuzaraa) yang compact, yang boleh dijadikan senjata portable; atau Kalau tak compact, sebagai high pressureized water cannon ke...

Saya tanya betul-betul ni. bukan main-main. nak buat macam mana, asas ilmu saya rendah (Kalau ikut kata panah pena lah)

Bookmark and Share

  


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 18:23


BAKAR, BAKAR & TERUS BAKAR RUH JIHAD MU MUSLIMIN!!!:

--->AIR MATA PALESTINA!



-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-09 10:24


Tujuan utama saya post GeJiM di UC ni hanyalah untuk memberitahu adanya sebuah Gerakan yang tak dapat dihidu oleh pihak berwajib selama 60 dekad. Kewujudan PAS dan UMNO hasil daripada maklumat dan perincian gerakan inilah. Itu sebelum merdeka pendekatannya lebih nasionalis.

Tetapi setelah 50 tahun merdeka, GeJiM melihat ramai orang Islam Malaysia amat mudah gugur imannya. Ramai yang belajar berasaskan realiti dan kebendaan sahaja. Kekaburan dan kegagalan untuk menghubungkaitkan segala sesuatu dengan MAHA PENCIPTA menjadikan ummat terlalu sibuk tentang keduniaan sahaja.

Kebanyakkan kita semakin jauh dari Al Quran dan Sunnah. JIHAD ILMIAH adalah sama pentingnya untuk memberi kesedaran agar setiap orang Islam mesti berdisiplin dengan masa, terutamanya solat 5 waktu sebagai asas kehidupan sehari-hari. Andai kita gagal untuk memenuhkan masjid untuk solat 5 waktu seperti mana penuhnya masjid ketika solat Jumaat, maka gerak kerja kita tidak direstui Allah, kerana setiap kita mesti mendisiplinkan diri mereka untuk memberi ruang lima waktu itu hanya untuk Allah.

Inilah asas kejayaan Islam iaitu MASA. Segala yang kita perlu lakukan mestilah dijadualkan kepada solat 5 waktu. Sebelum tidur rancang hari esok bersandarkan 5 waktu solat.

5 minit sebelum waktu solat anda harus bersedia ke masjid.

swordofdeen... Apakah tujuan kita berwuduk?


-----------------
Sumbanglah kepada GERAKAN JIHAD MALAYSIA (MALAYSIAN MARTYR MOVEMENT). Hubungi 016 7156771


Bookmark and Share

  


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-01-09 13:38


Pada 17-01-09 10:24 , panahpena posting:

!!! QUOTE !!!



swordofdeen... Apakah tujuan kita berwuduk?



Nak tahu dari segi manfaat atau syariat? Nak jawab dari segi sufism atau fiqh? :)

Berbalik kepada topik asal :)

Saya tidak nampak Kenapa panahpena tanyakan saya soalan ini (mungkin tahap pemikiran panah pena terlalu tinggi sampai saya tidak faham atau pemikiran saya rendah seperti panah pena katakan) dalam thread pasal Gejim..soalan ni kan boleh ditanya di post bincang agama? NAK kata nalogi panahpena tak bagitahu pun benda ni analogi... :)


Dan apa yang saya tanya di atas itu betul-betul tanya. bukan main-main tanya. Tapi tak berjawab. Mungkin ada orang kata nak menguji. .tapi tidak.

Saya tanya, macam mana nak gunakan air untuk kalahkan tentera israel?

Jawapan:_________________

Sebbnya, Kalau tahu, maka kita kembangkan ilmu ni. kita kumpul dana. kita upgrade, kita kongsi ramai-ramai..dengan semua sarjawan ilmuan islam di seluruh dunia. Bukankah itu manfaat untuk semua? Gejim boleh jumpa qardharwi, ramadhan al-buti dll dan bincang dengan mereka. Saya yakin Gejim takkan nak sembunyi ilmu ni kan?

Jawapan:________________(soalan ni tak semestinya berjawap)

tak mengapa. so, persoalan seterusnya berdasarkan kenyataan terakhir panapena sebelum post ini, ADAKAH UMNO dan PAS diasaskan oleh GeJIM? Kalau begitu boleh terangkan apa yang terjadi ketika persatuan hizbi keluar dari umno dahlu dan membentuk pas? Saya tak tahu, boleh storykan? harap pihak moderator tak delete post panah pena jika perlukan post yang panjang untuk jelaskan sejarah.

Jawapan:_________________

Boleh bagi nama pimpinan nasionalis dulu yang asalnya hali Gejim? Datuk bahaman ke..haji abdul rahman limbong ke (ulang tayang soalan sebelum ni)

Jawapan:_________________

Kalau anda support dengan sejarah, insyaAllah ramai lagi akan sertai gejim.

macam saya kata, tak payah terasa Kalau apa anda perjuangkan itu benar. Saya tak kata gejim tak benar dan saya pun tak kata benar. Saya BERTANYA.

Dan maafkan saya, saya ras gejim agak terlambat bertindak kerana malaysia dah nak hampir hancur sekarang sahsiahnya...saya ambil ayat panahpena sahaja yang kata lepas tengok 50 tahun orang malaysia hilang iman (aku orang malaysia, so adakah aku juga hilang iman...panah pena ada kasyaf ek? Jawapan:____________)

Allahu'alam :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-01-09 11:15


salam ya sahabat2ku..
ilmu ku mungkin tidak setinggi dan sehebat kalian.namun ku punyai sesuatu untuk ku amalkan.

jika kesilapan terukir dalam kata2ku.tegurlah,kerana ia adalah anugerah ALLAH buat hambaNYA dalam menyusuri jalan keredhaan...

**************************************************

jika gejim ni sudah lama wujud,mengapa hari ini baru nak bertindak?bukan suatu masa ketika dulu sebelum semuanya mencapai penghujungnya?

Apakah sekarang gejim baru menyedari akan keruntuhan sahsiah?

Apakah Perjuangan PAS bukan atas dasar tindakan memerangi kemungkaran yang berlaku sejak dahulu kala hingga kini?yang mana kemungkaran itu bukan saja salah disisi undang-undang dunia,sivik, malah salah disisi ALLAH S.W.T.

ana tidak ketawa akan penggunaan air oleh gejim sebagai senjata,kerana ia pernah terjadi seperti 13 mei yang lalu.

ya,dan kita jangan lupa, kita juga telah fiqh aulahwiyat dalam kehidupan.
rasanya panahpena lebih tahu kerana ilmunya lagi tinggi...

p/s ; qiamat semakin hampir.persiadaan diri harus dikukuhkan.

Takbir!! ALLAHUAKBAR!!!!!!!!!!!!!


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-01-09 11:19


As-Syahid Sayyid Qutb Rahimahullah:

"Kezaliman itu mungkin akan mengambil masa yang panjang tetapi dia tidak kekal. Dan kebenaran itu kadang-kadang lemah tetapi dialah yang akan menang akhirnya".

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-01-09 11:23


kepada swordofdeen : apa yang di katakan oleh panahpena itu adalah berdasarkan ilmunya...

dan pada pengamatan,panah pena jugak salah seorang pelopor untuk generasi baru....

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-01-09 12:43


swordofdeen...

Tujuan kita berwuduk adalah untuk kita menilai kepentingan air dalam kehidupan. Hanya orang Islam sahaja berwuduk sebelum menyembah tuhan. Di sini Allah mengkehendaki kita mengkaji air dengan lebih mendalam tidak melihat air seperti adanya sahaja.

Maaflah jika anda tersilap tafsir, saya katakan 'ramai orang Melayu' bukan semua termasuk kamu!

Ada masa akan datang soalan yang tertentu saya jawab. InsyaAllah.

H2O. Air juga mempunyai kuasa merakam... betul tak? Ia boleh merakam gelombang.... seterusnya... baru nak selidik. Kalau dah dapat nanti InsyaAllah akan diberitahu.

GeJiM bertindak dengan tatacara yang 'subversif'. Subversif tu apa? Ada mata cari...


-----------------
Sumbanglah kepada GERAKAN JIHAD MALAYSIA (MALAYSIAN MARTYR MOVEMENT). Hubungi 016 7156771


Bookmark and Share

  


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-09 14:52


GeJiM akan menulis kembali piagamnya. Yang dahulu lebih tertumpu kepada kebangsaan. Perlu ditukar kepada sistem Islam 100%.

Sesiapa yang arif tentang sistem pemerintahan Islam minta tampil membantu.

Bab yang perlu:

1)Perlembagaan
2)JIHAD

Terima kasih.


-----------------
Sumbanglah kepada GERAKAN JIHAD MALAYSIA (MALAYSIAN MARTYR MOVEMENT). Hubungi 016 7156771


Bookmark and Share

  


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-09 15:28


Bismillahirrahmanirrahim.

Hmm, saya ni dari sekolah rendah sampai sekolah menengah.. subjek yang paling saya benci adalah sejarah Malaysia..

Sebab apa?

Sejarah seperti Tok Janggut, Dato Bahaman, Mat Kilau, Kiyai Saleh dan ramai lagi tak dinobatkan antara ulama atau para pejuang yang menegakkan Islam..

Sejarah kita dipolitikkan..

Sebab itu saya benci sejarah Malaysia..
Sebab masa sekolah rendah saya rajin baca sejarah perjuanagan ulama tanah Melayu.. AlhamdulilLah..

Sedangkan sejarah juga lah yang membentuk rumpun bangsa kita agar kenal asal-usul.. Tapi kalau sejarah sendiri dipolitikkan, bagaimana..??





!!! QUOTE !!!

Dalam usaha persenjataan... GeJiM gunakan air sahaja. Ketawalah!!! Kerana hanya mereka yang jahil sahaja akan ketawa. Lepas ni makin ramai pula kata saya ni Pak Pandir kannnnnnnnn...



Hmm, tentang air ni.. Bagi saya tiada apa-apa yang lucu..
Saya pernah dengar kisah penggunaan air ni daripada arwah ayah saya, AlhamdulilLah..

Penjelasan saintifik berkenaan potensi air boleh rujuk buku-buku karya Dr Masaru Emoto..


Harap membantu..



Insya-ALLAH..

Jangan mudah mengecam.. Tapi selidiklah dengan berhikmah, Insya-ALLAH..



HambaNYA yang jahil,
-- Muddathsir


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

  


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 05:38


Pada 16-01-09 11:30 , panahpena posting:

!!! QUOTE !!!

Dalam usaha persenjataan... GeJiM gunakan air sahaja. Ketawalah!!! Kerana hanya mereka yang jahil sahaja akan ketawa. Lepas ni makin ramai pula kata saya ni Pak Pandir kannnnnnnnn...

Saya tak perlu nak explain tentang teknologi ini. Jika ada yang tahu bantulah GeJiM.


Pemburu Harimau, saya nyalakan kembali GeJiM kerana banyak pertubuhan Islam hanya melihat dan bersuara. Tak berani nak bertindak. Saya tak kisah bergabung dengan HTM atau mana-mana Pertubuhan Islam kerana telah ada yang menyelinap di sana sini. Teruskan cara itu, biar GeJiM yang lakukan 'kerja' yang perlu nanti. Saya tidak maksudkan di Israel sahaja ya! Di sini pun masih banyak 'kerja' yang tak mampu dilaksanakan oleh HTM atau mana-mana pertubuhan sekalipun. Dan jangan tanya tentang 'kerja' itu. Takut nanti kamu pula tersenarai!!!!



GeJiM Jihad guna Air??
wakakakakakaaaaa.....
:-D :sopan:

derma RM1 untuk GeJiM dan GeJiM berjihad guna Air??
wakakakakaaa.... air apa? air liur ke? air kotak ke?
air paip ke?

sebelum ni Panahpena provoke Hizbut Tahrir supaya guna
pendekatan subvertif:

Pada 20-01-09 15:46 , panahpena posting:

!!! QUOTE !!!

HT dah berbuih muhasabah ATM... kasihan sampai keluar darah dari mulut HT pun ATM dok senyum. lah ni anak kiyai Al Badawi lagi pegang Kementah. Ada ka dia nak hantaq tentera ke sana.

apa kata HT tukar strategi join gerakan subversif macam kami !


PERANGAI JAHAT BUDAK-BUDAK SB (Stupid Branch) dibawah
pemerintahan Polis berotak kapitalis!!!

Provoke!!! Provoke!!! Provoke!!!


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



  


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 07:58


GejIM tu apa ye ? direct selling ka? macamana nak beli ni kandungan product pun tatau..

:lol:



Bookmark and Share

  


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

pemburu_harimau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33850
Posting: 559
Dari: Di kawasan yang ada Harimau

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 11:36


Pada 22-01-09 07:58 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

GejIM tu apa ye ? direct selling ka? macamana nak beli ni kandungan product pun tatau..

:lol:



tanya Panahpena apa itu GeJiM..
berapa banyak RM1 yang mereka dapat kumpulkan..

Senjata GeJiM adalah Air....
:-D

Mungkin Panahpena ni budak-budak FRU yang sembur
air kepada puak Pakatan Rakyat yang buat demonstrasi..

SENTAJA UTAMA FRU ADALAH AIR (Water Cannon)...
:-D :berfikir:


-----------------
Harimau adalah makhluk Tuhan,
Kenapa mahu memburu harimau yang comel ini?



  


  Member Information For pemburu_harimauProfil   Hantar PM kepada pemburu_harimau   Quote dan BalasQuote

advastrade
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35882
Posting: 55

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 12:51


salam..jika anda semua bersatu dan berjihad dengan al quran dan sunnah para rasul untuk mengembalikan kegemilangan empayar islam lagi bagus kalian semua ni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For advastradeProfil   Hantar PM kepada advastrade   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 12:12


Teknologi air merupakan pemangkin ketamadunan manusia. Melalui air, Allah menurunkan pelbagai ilmu untuk digunakan oleh manusia.

Air boleh digunakan sebagai senjata. Sabarlah, masih dalam kajian terperinci. Bila kami dapat nanti akan diberitahu. Matlamat kami untuk mengawal kafirun dengan kaedah persenjataan ini.

Tak percaya?... tak apalah.
Ramai orang Islam sendiri sukar nakmempercayai dan melihat air itu sekadar air. Orang Jepun pula yang mencari AlQuran dan Sunnah untuk membangunkan teknologi.

Allah dan RasulNya memberikan mukjizat untuk kita gunakan membina kemajuan. Ayuh ummat Islam semua, bantulah diri sendiri dan ummat Islam seluruhnya dengan mencari kemajuan yang sedia ada dalam AlQuran.


-----------------
Sumbanglah kepada GERAKAN JIHAD MALAYSIA (MALAYSIAN MARTYR MOVEMENT). Hubungi 016 7156771


Bookmark and Share

  


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

udang_kara
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6022
Posting: 57
Dari: Putrajaya

Kedah  


posticon Posting pada: 23-01-09 12:31


Pada 17-01-09 10:24 , panahpena posting:

!!! QUOTE !!!

Tujuan utama saya post GeJiM di UC ni hanyalah untuk memberitahu adanya sebuah Gerakan yang tak dapat dihidu oleh pihak berwajib selama 60 dekad. Kewujudan PAS dan UMNO hasil daripada maklumat dan perincian gerakan inilah. Itu sebelum merdeka pendekatannya lebih nasionalis.

Tetapi setelah 50 tahun merdeka, GeJiM melihat ramai orang Islam Malaysia amat mudah gugur imannya. Ramai yang belajar berasaskan realiti dan kebendaan sahaja. Kekaburan dan kegagalan untuk menghubungkaitkan segala sesuatu dengan MAHA PENCIPTA menjadikan ummat terlalu sibuk tentang keduniaan sahaja.

Kebanyakkan kita semakin jauh dari Al Quran dan Sunnah. JIHAD ILMIAH adalah sama pentingnya untuk memberi kesedaran agar setiap orang Islam mesti berdisiplin dengan masa, terutamanya solat 5 waktu sebagai asas kehidupan sehari-hari. Andai kita gagal untuk memenuhkan masjid untuk solat 5 waktu seperti mana penuhnya masjid ketika solat Jumaat, maka gerak kerja kita tidak direstui Allah, kerana setiap kita mesti mendisiplinkan diri mereka untuk memberi ruang lima waktu itu hanya untuk Allah.

Inilah asas kejayaan Islam iaitu MASA. Segala yang kita perlu lakukan mestilah dijadualkan kepada solat 5 waktu. Sebelum tidur rancang hari esok bersandarkan 5 waktu solat.

5 minit sebelum waktu solat anda harus bersedia ke masjid.

swordofdeen... Apakah tujuan kita berwuduk?



Assalamualaikum

menarik..menarik. cuma macam biasalah..bila nak derma RM1 ni kepada gerakan yang tak diketahui sejarah, struktur dan lain-lain...banyak kena tanya dulu.

1) GeJim bagitau yang gerakan ini telah bergerak secara rahsia selama 60 dekad...errr...Kenapa selepas 60 dekad..GeJim perlu membocorkan rahsia kewujudan gerakan ini? maaflah...cuma ..kalau dah didedahkan..bukankah ada kemungkinan ianya sudah terbongkar? apetah lagi dengan no akaun dan no HP. so..gerakan ni bukanlah lagi rahsia nampaknya. kalau nak mengekalkan tahap kerahsiaan..tidakkah lebih molek guna sistem PM (personal message) yang ada kat ukhwah ni?? cara tu nampak lebih telus dan dapat jaga tahap kerahsiaan gerakan ni.

2) err..kalau gerakan ini adalah penyebab kemunculan PAS dan UMNO..adakah ianya bermaksud GeJim sudah awal-awal lagi memecahkan kesatuan umat melayu islam kepada 2 iaitu Islam dan Nasionalis? errr..


nanti kalau ada kemusykilan..saya tanya lagi.

ops..sebelum terlupa...duit yang disumbangkan nanti..bagaimana atau ke arah mana akan diuruskan tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For udang_karaProfil   Hantar PM kepada udang_kara   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 15:05


Pada 18-01-09 12:43 , panahpena posting:

!!! QUOTE !!!

swordofdeen...

Tujuan kita berwuduk adalah untuk kita menilai kepentingan air dalam kehidupan. Hanya orang Islam sahaja berwuduk sebelum menyembah tuhan. Di sini Allah mengkehendaki kita mengkaji air dengan lebih mendalam tidak melihat air seperti adanya sahaja.



sebab itu saya tanya; anda tanya pasal wudhu dari sudut apa? Kalau dari sudut fiqh, perlunya wudhu sebagai salah satu syarat sah untuk solat. Dari pandangan sufism ada maknanyanya yang lain dan begitulah; asalkan semua tak lari dari Al-qur'an dan as-sunnah.

Allah bukan nak kita kaji air saja beb...afala tatafakkaruun tu suruhan Allah untuk mengkaji lebih daripada itu (just to make sense to the meaning so that people will not think that islam suruh kaji air saja).

Nak tambah soalan lagi..boleh? Tanya betul-betul, bukan main-main (harap nanti kelak dapat jawab jugk soalan2 sebelum ini).


Boleh tau tak siapa nama pemimpin GeJIM sekarang?
Jawapan:______________


Kenapa perlu hantar resume untuk sertai GejIm? Apakah kriteria yang digunakan untuk memilih ahli?
Jawapan:_______________

Bookmark and Share

  


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 15:12


Dulu dan kini amat berbeza. Saya hidupkan kembali dan membongkarkan beberapa rahsia kerana itulah amanah yang diberikan oleh bapa saya yang masih hidup. Mungkin ada perjanjian antara sahabatnya yang kini telah kembali ke Rahmat Allah menyebabkan segala dokumen itu hanya tersimpan dan ada pula yang rosak.

PAS hanya muncul akhir 60an dan 1971 tertubuh. Sebelum itu yang unggul dan mendapat kepercayaan hanyalah UMNO. Mujahid Nasionalis bergerak dengan dana yang terbatas. Hatta hendak ke Mesir menghadiri konvensyen Pemuda Islam Se Dunia terpaksa bergolok bergadai, setahu saya.

Bapa saya berniaga ubatan ketika bergiat aktif dalam risikan. Tiada siapa pun menghulurkan dana untuk tujuan risikan tetapi maklumat yang diperolehi deisalurkan kepada pemimpin Melayu ketika itu. Namun, segala yang disampaikan melalui pelbagai cara termasuk cadangan Melayu Raya dan Barisan Kebangsaan Melayu oleh PMS dalam kongres PMS ke 8 pada tahun 1958, digagalkan dengan undang-undang dan penangkapan di bawah ISA.

Sedekad sebelum itu 5/4/1949, bapa saya telah ditahan British dibawah Emergency Regulation Rules yang dicipta British pada tahun 1948 apabila pelbagai usaha yang telah dilakukan untuk mencapai kemerdekaan sejak 1941 lagi. ERR 1948 inilah asas kepada ISA. Dokumen penahanan "NOTICE OF HEARING OF OBJECTION' ada di blog Tambo Malaysia.

Namun kini, cara dan perlaksanaan harus berubah seiring dengan kemajuan teknologi. 'Haluan kiri'yang tergaris juga berubah mengikut keadaan. Usaha yang paling utama ialah JIHAD ILMIAH.

Tentang RM1 tu kepada sesiapa yang tak mahu tak perlu. Bukan RM1 anda yang telah/akan mengkayakan saya dan jika tiada seorangpun yang sudi tidak akan membuat saya melarat. Hanya kepada ALLAH saya bertawakkal.

Jika tiada aral, saya nak ke Jepun lusa untuk belajar tentang teknologi air menerusi gelombang. Perbelanjaan ini bukan hasil daripada RM1 yang asyik dipertikaikan! Jika Allah izinkan saya memperoleh ilmu ini, bukan sahaja israel yang saya nak kawal, tetapi sebelum itu orang Melayu kita ni agar kita bersatu dan teguh serumpun membentuk barisan ALMAHDI dari Timur!

Sebelum itu, satu fakta yang berkaitan dengan teknologi air dalam persenjataan abad 21.

Hadis tentang cara mengubat. Sahabat RasulAllah bertanya tentang status upah yang diterima apabila dia mengubati seseorang dengan hanya mambaca AlFatihah dan menghembuskannya kepada si pesakit lalu sembuhlah dia....



Hembusan AlFatihah terbukti boleh mengubat penyakit hingga kini dan ramai yang mengamalkannya. Melihat dari segi saintifik, kaedah ini bukanlah mistik tetapi ada gelombang yang terbina tatkala AlFatihah dibaca dan kemudiannya dipindahkan kepada pesakit melalui air liur dan udara.

Teknologi sebeginilah yang kita ummat Islam perlu terokai. Semunya dah tertulis. Qada' dan Qadar kita ada dalam AlQuran dan Sunnah maka sesiapa yang berpegang kapada AlQuran dan Sunnah merekalah yang diredhai. Ayuh kita tafsir AlQuran dari sudut saintifik dan teknologi.


-----------------
Sumbanglah kepada GERAKAN JIHAD MALAYSIA (MALAYSIAN MARTYR MOVEMENT). Hubungi 016 7156771


Bookmark and Share

  


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 11:45


Swordpfdeen:

Soalan pertama terjawab jika anda memohon dan diterima, malah anda juga boleh jadi pengganti pemimpin andainya layak.

Soalan kedua, hantar sajalah resume anda, tinggal tak sampai 100 orang Melayu yang layak sahaja.

Bookmark and Share

  


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

panahpena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35854
Posting: 160
Dari: Johor Bharu

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 11:49


Kenapa orang Yahudi tidak takut pada orang Islam sekarang?

Sebab: Orang Yahudi mengikut Al-Quran dan Sunnah lebih menyeluruh dalam sistem kehidupan mereka daripada orang Islam sendiri.


-----------------
Sumbanglah kepada GERAKAN JIHAD MALAYSIA (MALAYSIAN MARTYR MOVEMENT). Hubungi 016 7156771


Bookmark and Share

  


  Member Information For panahpenaProfil   Hantar PM kepada panahpena   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 11:52


!!! QUOTE !!!

HT dah berbuih muhasabah ATM... kasihan sampai keluar darah dari mulut HT pun ATM dok senyum. lah ni anak kiyai Al Badawi lagi pegang Kementah. Ada ka dia nak hantaq tentera ke sana.

apa kata HT tukar strategi join gerakan subversif macam kami !


kenyataan ni ana setuju...



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 23:39


Bismillahirrahmanirrahim.


Saya menulis disini bukan sebab menyokong Gejim.. (Baru pertama kali dengar).. Tapi Kalau API & PMS memang dah belajar dan pernah dengar zaman sekolah dahulu..


!!! QUOTE !!!

Saya tanya, macam mana nak gunakan air untuk kalahkan tentera israel?

Jawapan:_________________



Saya nak berkongsi dengan swordofdeen.. Mudah-mudahan kita mendapat manfaat bersama..

Saya pernah dengar ceramah agama.. Tapi masalahnya saya tak ingat detail.. Harap rujuk pada yang ahli..

Berkenaan seorang ulama Arab suatu ketika dahulu diberi hidayah oleh ALLAH melalui mimpi.. Beliau bermimpi tembok Israel yang gah, teguh, kukuh.. Dimusnahkan dengan pancutan 'high pressure water'.. mesin ni selalunya digunakan di lombong untuk tujuan industri..

Jadi beliau usulkan pada pemerintah, dan pemerintah membeli mesin high pressure ni dari German kalau saya tak silap dan import masuk dalam kuantiti yang banyak..

Hasilnya..?? Tembok yang megah dan dinobatkan antara terkukuh didunia musnah dalam satu hari.. SubhanalLah.. Maha suci ALLAH..

Dan rentetan peristiwa ini, saya pernah tengok dokumentari US tentang kajian air sebagai senjata tentera.. Mereka cuba gabungkan high pressure water dengan elektrik voltage tinggi..

Wallahua'lam..

Tolong betulkan jika saya tersilap..


HambaNYA yang jahil,
-- Muddathsir


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

  


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 23:47


Bismillahirrahmanirrahim.


http://www.tambomalaysia.blogspot.com/

Saya quote dari blog ini.. yang tersirat dari yang tersurat..

!!! QUOTE !!!

Tambo Malaysia juga memohon agar dimulakan satu tabung dana untuk 'Mengkaji Ketamadunan Dunia Melayu dari 1390an hingga 1511'.
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah dan Penyayang, Tambo Malaysia bermula.



AlhamdulilLah, moga ALLAH memberkati jihad ilmu yang cuba disampaikan beliau dalam redhaNYA senantiasa..
Moga dalam rahmat ALLAH dunia akhirat..
dan semoga berjaya menyingkap kebenaran demi Islam sejagat..

Hmm,saya tengok profile panahpena, beliau ni penerbit buku rupanya, AlhamdulilLah..

Dan semoga lahir lebih ramai muslim yang mahu menyingkap kegemilangan Islam di dunia bahkan nusantara, dalam rahmat ALLAH senantiasa.. insya-ALLAH..

Ameen Ya Rabbal A'lameen.

Rasanya cadangan saya, tajuk asal Gejim perlu ditukar agar tak kontroversi sangat..


Sedikit link yang bagi saya menyentuh hati.. Bila kenang sejarah bangsa.. Yang bagi saya masih jahil lagi..
http://sejarahnagarakedah.blogspot.com/


Semoga generasi datang dapat menatap kebenaran dari sejarah kita sendiri khususnya Islam. insya-ALLAH..

Terharu tengok generasi kini.. bohsia, bohjan, mat rempit.. Naudzubillahiminzalik..

Agak-agak 10 tahun akan datang macam mana ek..??



Tolong betulkan kalau saya tersilap..

HambaNYA yang jahil,
-- Muddathsir


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

  


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

YoYoY
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33472
Posting: 16
Dari: Malaysia

blank   avatar


posticon Posting pada: 18-09-10 19:08


Bagusnya saranan untuk berjihad. Ramai yang teringin berjihad terutamanya nyawa tetapi tidak tahu bagaimana.

Bagaimana pun ramai juga yang menyertai secara senyap. Ramai juga yang tidak diterima apabila ditashkir jihad nyawa.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For YoYoYProfil   Hantar PM kepada YoYoY   Pergi ke YoYoY's Website   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 19-09-10 17:34


GeJIM? Maaf kerana ketinggalan pengetahuan sejarah ini. Apakah GeJIM dan KMM yang heboh diperkatakan dahulu adalah kumpulan yang sama? Saya tidak pernah mahu menafikan peranan jihad tetapi saya ingin menasihatkan saudara panahpena layanlah setiap pertanyaan forumers dengan rasional dan tassamuh bukan emosional dan cepat melenting. Seorang Mujahiddin mestilah ada ciri-ciri sabar sebagaimana yang dinyatakan dalam AlQuran. Bukan semua org yang tidak menyertai anda tidak mahu berjihad tetapi mereka mempunyai cara mereka sendiri. Tanpa anda sedari ada ramai lagi hamba Allah di luar GeJIM yang pernah atau bercita cita akan berjihad cuma anda saja yang tidak maklum.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

salmanfarees
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26728
Posting: 79
Dari: New Zealand

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 23-09-10 20:53


Berhati-hati saudara. Nama pertubuhan ini sekali didengari saja sudah menyuntik curiga pihak berkuasa. Lantas mereka akan menyiasat saudara sama ada pertubuhan ini ala gerila atau militan. Ingat KMM? Kumpulan mujahidin malaysia yang ditukar nama kepada kumpulan militan malaysia? Ramai disumbat ke ISA, termasuk abang saya sendiri.

Berhati-hatilah dalam tindakan. Ingat, KDN memerhati ISA menanti..Sekadar pandangan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For salmanfareesProfil   Hantar PM kepada salmanfarees   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 27-09-10 07:52


Kalau diJepun orang panggil ultrameng kalau di Malaysia orang panggil Gejim..sama-sama membunuh raksaksa yang nakal.



Bookmark and Share

  


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

muhajiddin
Warga Rasmi
Menyertai: 08.10.2010
Ahli No: 40359
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 08-10-10 07:03


saya ingin join GeJim boleh info 0139717048

Bookmark and Share

  


  Member Information For muhajiddinProfil   Hantar PM kepada muhajiddin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.126148 saat. Lajunya....