Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-02-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Men are born to succeed, not fail.
-- Henry David

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: ShannonTodd
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43149

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 45
Ahli: 0
Jumlah: 45




  Yang Masuk Ke Sini
razani: 10 hari yang lalu
abid_19: 10 hari yang lalu
JonathanBaker: 12 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: LCD


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» LCD

Please Mendaftar To Post


Oleh LCD

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 19:47


siapa tahu berapa harga sebuah LCD?

isnin lepas pertama kali saya mengajar dengan powerpoint. selama ini tulis kat white board saja
pelajar2 kata lebih mudah faham kalau ajar power point
memanglah kan lebih berkesan, saya pun lebih suka

tapi kat kolej ada 1 saja LCD
ramai lecturer pinjam
tengok kat buku pinjam pun dah penuh orang book
memang susah nak pinjamlah
entah Kenapa ada satu saja LCD

kalau tak mahal sangat ingat nak beli
budget bawah rm1000 saja


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 19:50


dengar biasanya d pasaran 2ribu..saya pun ada rasa nak beli..kat sekolah ada..tapi lecehla lah pinjam2..any happened nama pula buruk sebab tu harta kerajaan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 07-01-09 20:36


lah....mana ada LCD bawah 1000RM, ia bergantung kepada lumens, kalau tinggi lumens nya tinggilah harga....lagi tinggi lumens lagi jelas dan terang image yang dipaparkan di layar atau screen....umpamanya kalau 3000 lumens harganya dalam lingkungan RM6,000 - 10,000.


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 00:35


orang tak tahulah baru orang tanya
hmm ayat tu tak suka
kalau begitu kenalah tunggu beberapa bulan lagi isk isk
itu pun kalau akhirnya "sanggup"


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 09:39


LCD ?... erm.. LCD ni macam TV LCD ke ?? takpon LCD monitor tu ?/

ke dengan kata lain projektor ataupun OHP..yang macam kat kedai mamak pasang buat tayang bola tu ?

kalau tu... tak silap paling murah dalam RM5k.....


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 10:30


entah, eden pun ponin juga nengoknya...
apahal pula LCD sampai 10k 20k, pakai mentol lumen pula tu.....
setahu eden, yang pancar kat dinding dan pakai lumen dan harga cecah 10k tu namanya projektor @ OHP(pakai kat sekolah dulu, letak plastik lutsinar, macam wayang kulit) ...
LCD pula liquid crystal display....
mana da org pancar cecair ke dinding...

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 12:50


Mungkin apa yang dimaksudkan oleh cik/puan sakinahazzahra tu LCD projector agaknya...Yang sambung dekat komputer tu...:berfikir:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 14:13


ya yang sambung dengan komputer

LCD = electronic & computing liquid crystal display


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-01-09 14:24


cari saja yang second hand nya murah pun murah..
try survey kat low yat ke

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 14:28


kalau beli LCD kena tengok jenama juga ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 15:27


Pada 08-01-09 09:39 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

LCD ?... erm.. LCD ni macam TV LCD ke ?? takpon LCD monitor tu ?/

ke dengan kata lain projektor ataupun OHP..yang macam kat kedai mamak pasang buat tayang bola tu ?

kalau tu... tak silap paling murah dalam RM5k....

kalau tv lcd sekarang ni yang 32" bawah RM2K pun banyak ngeh3x


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.089666 saat. Lajunya....