Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita bergerak ke arah apa yang difokus
-- Dari filem Kung Fu Panda

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 89
Ahli: 0
Jumlah: 89




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 6 hari yang lalu
Daeng_Jati: 13 hari yang lalu
skater: 15 hari yang lalu
HIKAL: 34 hari yang lalu


Suara Hatiku
Topik: Tolong doakan ana


Carian Forum

Moderator: Administrator, zulman
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Suara Hatiku
    »» Tolong doakan ana

Please Mendaftar To Post


Oleh Tolong doakan ana

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-01-09 18:10


Sahabat ukhwah...ana harap kalian doakan untuk kucing ana.Dah dua hari dia tak balik..ana risau sangat..doakan semoga dia jumpa jalan balik rumah ana..

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 18:18


aduhaii ... kelakarnya ... anyway..selagi mana misai dia masih berfungsi insya-Allah dia dapat mengesan rumah tuannya kembali.. kemungkinan2 yang terjadi adalah:

-kucing anda p dating dengan couple dia..
-dia dapat tuan baru yang memanjai dia..
dia dapat makan yang sodap2 d suatu tempat yang adan tak ketahui..
-dia sesat jalan sampai confuze jalan balik..
-dia ternaik kereta or bas org sampai travel ke tempat2 lain..
-dan the last one..sedih nak cakap...dia da kembali kehadrat tuhan... :(

(..maaf..ni hanya andian saya berdasarkan pengalaman beratus2 ekor kucing yang mmbesar di rumah saya sejak 20 tahun lalu...)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-01-09 18:24


Pada 06-01-09 18:18 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

aduhaii ... kelakarnya ... anyway..selagi mana misai dia masih berfungsi insya-Allah dia dapat mengesan rumah tuannya kembali.. kemungkinan2 yang terjadi adalah:

-kucing anda p dating dengan couple dia..
-dia dapat tuan baru yang memanjai dia..
dia dapat makan yang sodap2 d suatu tempat yang adan tak ketahui..
-dia sesat jalan sampai confuze jalan balik..
-dia ternaik kereta or bas org sampai travel ke tempat2 lain..
-dan the last one..sedih nak cakap...dia da kembali kehadrat tuhan... :(

(..maaf..ni hanya andian saya berdasarkan pengalaman beratus2 ekor kucing yang mmbesar di rumah saya sejak 20 tahun lalu...)

Ana pun fikir macam tu jugak...hope dia jumpa carik jalan balik..Ana sayang sangat kucing ana ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 21:08


InsyaAllah,
saya akan doakan untuk erwina. jangan sedih2 sangat ye. kalau diizinkan Allah erwina kembali bertemu dengan kucing kesayangan..ameen.

I love nyanyauuuuu.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 21:10


hehehehehehehehe
ni andaian saya pula:
(tak)
-erwina ada kerat misai dia agaknya..so, dia ngajokla...
maybe sebab tu dia kecik hati..huhu
-tak bagi makan frieskies
-tak bagi mandi
-tak bawa pergi shoping
-tak bagi nama
-tak bagi couple
-hahahahaha.semuanya gurau saja..hehehe

p/s:insyaallah jumpa lah tu..kalau TAK jumpa...bela kucing lain lah... kan banyak lagi kucing yang terbiar di dalam kesusahan...:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 22:00


MasyaAllah sayangnya dia kat kucing dia ya. InsyaAllah sekiranya ditaqdirkan akan pulang kucing itu akan pulang. Jangan risau ya. Kalau tak pulang juga ganti kucing lain .... banyak kucing yang nak dimanjakan di luar sana.

take care.

WA

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 22:22


hehe teringat anak kucing saya dulu..
2 hari tak balik rumah, rupa-rupanya mati lemas dalam parit rumah jiran sebelah
mesti dia mati dalam sengsara sebab lemas dalam air :-(


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 22:45


salamun alaik..

kak kinah,sama kes lah dengan anak kucing ana duu-dulu..mati dalam longkang..tapi sebab kena lnggr..memang ana nngis teruk sebab teringat kesiannya kat dia..buat erwina,insyaAllah kucing 2 akan balik kalau dia sesat jalan..tapi kalau dia kena curi ke memang sshla nak jumpa balik..ini berdasarkan pngalaman kucing2 ana..pernah masa kecil-kecil dulu ayah ana buang kucing jantan rumah sebab dia suka kencing mrata2..anta memang jauh sangat dari rumah..dalam masa seminggu dia balik semula..lagipun kucing kalau kita sayang dia,dia akan sayang kita balik..percayalah.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 06-01-09 23:57


erwina, bersabar lah.. hik3... alaaa, tiba-tiba tingat kat kucing dulu.. lincah sangat.. suka main-main..kawan-kawan habis solat saja, dia melompat kat mereka... perghhh lasak betul...
tapi, kena hantar jauh, sebab kalau layan kucing tu, tkleh buat apa.. nak belajar pun susah...
tu ar kena buang.. cdeyhh sangat...

erwina, buat gempak saja.. ingatkan pasal apa lah tadi.. rupanya, kucing hilang.. sabar jeee..

Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 08:19


Kucing jantan ana 2 hari tak balik rumah... rupanya kena pijak kereta... mati depan mata... airmata berguguran.... dialah teman ketika tidur... terbayang wajahnya dan sifat nakalnya setiap kali tidur dekat dengan ana..

ana rasa kucing saudari pun sedang berjihad mencari teman hidupnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 08:36


pengalaman bela kucing dekat rumah sedikit sebanyak mempengaruhi perasaan kita terhadap haiwan ni. bila setiap kali berjauhan atau mati, terasa hati sangat. mungkin dah terbiasa dengan keletah kucing ni.

tentang kucing yang tak balik tu, banyak kali juga saya sendiri mnghantr anak-anak kucing ke rumah org, tapi keesokkan paginya ada pula kat rumah. dah tau jalan pulang pula. sedangkan jarak rumah tu jauh sangat. begitulh intimnya kasih sayang berlainanan makhluk.sehinggakan disyangi seperti manusia juga.


harap-harap bersabar, kalau kucing tu tak ada apa pasti dia akan balik. mungkin ada org terbawa,terambil ke. tapi kucing ni kalau da lama dengan tuan dia, pasti akan tau jalan pulang. pasti kucing tu balik, doa saja tak ada apa-apa berlaku kat dia...

p/s; da lama tak tengok kucing kat rumah....setakat jumpa2 kat jalanan saja,terus teringat kucing sendiri dengan keletahnya.best sangat pagi-pagi bangun kucing kita ada kat tepi kita,rupanya mlm pun tidur tepi kita......


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 09:43


lah..saya ingatkan benda apa lah..rupanya pasal kucing..ish3x..tak mengapa,insyaALLAH dia akan balik semula..biasanya kucing akan balik semula ke rumah tuannya bila dia berjalan kemana2..

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-01-09 10:38


Pada 06-01-09 22:00 , ummimq posting:

!!! QUOTE !!!

MasyaAllah sayangnya dia kat kucing dia ya. InsyaAllah sekiranya ditaqdirkan akan pulang kucing itu akan pulang. Jangan risau ya. Kalau tak pulang juga ganti kucing lain .... banyak kucing yang nak dimanjakan di luar sana.

take care.

WA

Ummimq. ana sayang sangat kucing ana tu...ana harap dia pulang.Moga Allah kembalikan kucing ana.Ummimq tolong doakan ye.. kalau kucing ana tak balik,ana dah serik bela kucing lagi..Nasib akak dia still ada dengan saya.dOAKAN DIA YE!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-01-09 10:40


Pada 06-01-09 22:22 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

hehe teringat anak kucing saya dulu..
2 hari tak balik rumah, rupa-rupanya mati lemas dalam parit rumah jiran sebelah
mesti dia mati dalam sengsara sebab lemas dalam air :-(



taK rasa sedih ke??siap gelak tu...mungkin sakina tak rapat dengan dia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 10:46


InsyaAllah.....ana doakan..moga-moga balik lah cat meow tu... :oops:

Ya Allah..engkaulah Tuhan yang memberi petunjuk kepada org yang sesat..dan mengembalikan barang yang hilang kepada Tuannya...

hmmm...cat meow tu dah jumpa teman hidup agknya..jantan ke betina??? :berfikir:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-01-09 11:19


Assalamualaikum
memang sukar menghadapi hari tanpa seseorang/sesuatu yang sebelum ini, sentiasa berada di keliling kita, menjadi peneman...berdoalah bebanyak...insyaAllah dia balik, jika dia tak balik, redhakan sahaja..itu merupakan ujian..ujian terhadap kecintaan kita kepada Allah melalui qada' dan qadarNya..ujian untuk menunjukkan rasa kasih dan cinta Allah kepada kita..mungkin kerana kita terlalu lalai dan leka dengan kucing sehingga terabai tanggungjawab terhadap Allah, tanpa kita sedari..diulangi, tanpa kita sedari...jadi, mungkin ini cara Allah mengingatkan semula kita kepadaNya..

wallahua'lam.



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 07-01-09 11:54


ya Allah... sabarlah ye... mmm ana rasa kucing tu mesti kucing jantan kan... dari pengalaman ana... memang kucing jantan selalunya macam tu... dulu ada jugak yang sampai sebulan lebih.... lepas tu tiba-tiba saja ada depan pintu minta nasi... mmm seronok sangat-sangat... :-)
apa-apa pun sabarlah ye... insyaAllah kalau masih hidup tu... dia akan pulang... insyaAllah... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 12:00


Sayang sungguh erwina pada kucing ye.. Baguslah.
Andai ada jodoh lagi,awak akan jumpa lah kucing tu semula..
Andai tiada jodoh untuk bertemu lagi ,awak kena lah redha ye..
Saya doakan.. ;-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

mechelmine
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26702
Posting: 897
Dari: KeLaNtAn Ke KeDaH

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-01-09 12:49


huhhh, dengan kucing pun dah begini, ni kalau dengan family, member2..entoh camnoh lah nohhh

Bookmark and Share

    


  Member Information For mechelmineProfil   Hantar PM kepada mechelmine   Pergi ke mechelmine's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-01-09 14:16


Pada 07-01-09 10:46 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

InsyaAllah.....ana doakan..moga-moga balik lah cat meow tu... :oops:

Ya Allah..engkaulah Tuhan yang memberi petunjuk kepada org yang sesat..dan mengembalikan barang yang hilang kepada Tuannya...

hmmm...cat meow tu dah jumpa teman hidup agknya..jantan ke betina??? :berfikir:


perempuan nya...hopefully..dia dapat carik jalan balik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-01-09 14:18


Pada 07-01-09 08:19 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Kucing jantan ana 2 hari tak balik rumah... rupanya kena pijak kereta... mati depan mata... airmata berguguran.... dialah teman ketika tidur... terbayang wajahnya dan sifat nakalnya setiap kali tidur dekat dengan ana..

ana rasa kucing saudari pun sedang berjihad mencari teman hidupnya

hanya yang senasib tau bagaimana perasaan ana sekarang ni...betul tu addey..

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-01-09 14:24


Pada 07-01-09 08:36 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

pengalaman bela kucing dekat rumah sedikit sebanyak mempengaruhi perasaan kita terhadap haiwan ni. bila setiap kali berjauhan atau mati, terasa hati sangat. mungkin dah terbiasa dengan keletah kucing ni.

tentang kucing yang tak balik tu, banyak kali juga saya sendiri mnghantr anak-anak kucing ke rumah org, tapi keesokkan paginya ada pula kat rumah. dah tau jalan pulang pula. sedangkan jarak rumah tu jauh sangat. begitulh intimnya kasih sayang berlainanan makhluk.sehinggakan disyangi seperti manusia juga.


harap-harap bersabar, kalau kucing tu tak ada apa pasti dia akan balik. mungkin ada org terbawa,terambil ke. tapi kucing ni kalau da lama dengan tuan dia, pasti akan tau jalan pulang. pasti kucing tu balik, doa saja tak ada apa-apa berlaku kat dia...

p/s; da lama tak tengok kucing kat rumah....setakat jumpa2 kat jalanan saja,terus teringat kucing sendiri dengan keletahnya.best sangat pagi-pagi bangun kucing kita ada kat tepi kita,rupanya mlm pun tidur tepi kita......


thanks...nasib ada kawan-kawan yang memahami perasaan ana ketika ni....sedih..bimbang bercampur baur...dah nak dekat 2 taun ana jaga mereka..kadang-kadang mereka lebih memahami..

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-01-09 14:27


Pada 07-01-09 12:49 , mechelmine posting:

!!! QUOTE !!!

huhhh, dengan kucing pun dah begini, ni kalau dengan family, member2..entoh camnoh lah nohhh

dengan famly members...yes we all very closed..tapi of course famly lagi penting...tapi kucing tetap ana sayang....walaupun dia hanya seekor kucing...ia cukup bermakna buat ana.

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-01-09 14:48


Pada 07-01-09 12:00 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Sayang sungguh erwina pada kucing ye.. Baguslah.
Andai ada jodoh lagi,awak akan jumpa lah kucing tu semula..
Andai tiada jodoh untuk bertemu lagi ,awak kena lah redha ye..
Saya doakan.. ;-)


thanks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 15:35


Prof tengok ingatkan erwina sakit. Ingat kan doa untuk kesembuhan rupanya kes kehilangan kucing kesayangan. Tengok ramai kan...tolong doakan termasuk yang baca walaupun tak kisah psoting atau tidak...janji doa kan?

Amin...sesungguhnya kucing juga makhluk Allah yang mana ada kelebihan padanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 07-01-09 16:26


Pada 07-01-09 15:35 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Prof tengok ingatkan erwina sakit. Ingat kan doa untuk kesembuhan rupanya kes kehilangan kucing kesayangan. Tengok ramai kan...tolong doakan termasuk yang baca walaupun tak kisah psoting atau tidak...janji doa kan?

Amin...sesungguhnya kucing juga makhluk Allah yang mana ada kelebihan padanya...


Thank you to every one..

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 20:27


lah saya ingatkan pasal apa lah...rupanya kucing hilang?? so bagaimana? erwina?? dah balik ke kucingnye?? munkin kucing tu lari dari rumah agaknya sebab kes dera..hehhe..gurau saja..
apapun sabar saja lah ek...redha atas kehilangan tersebut.Pasti ada hikmahnya..be positive...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 20:53


sabarla..
insyaallah balek lah kucing awak tu..
saya pernah hilang kucing dan tak pulang2 sampai sudah..upenye kena gelek dengan van..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 00:28


Pada 07-01-09 10:40 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-01-09 22:22 , sakinahazzahra posting:

!!! QUOTE !!!

hehe teringat anak kucing saya dulu..
2 hari tak balik rumah, rupa-rupanya mati lemas dalam parit rumah jiran sebelah
mesti dia mati dalam sengsara sebab lemas dalam air :-(



taK rasa sedih ke??siap gelak tu...mungkin sakina tak rapat dengan dia...


bacalah betul-betul ayat tu :jangan:
*saya cuci pinggan mangkuk dengan kucing saya, menyapu dengan kucing, suap kucing, bagi minum, tidur dengan kucing


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

    


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-01-09 08:32


Pada 07-01-09 20:27 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

lah saya ingatkan pasal apa lah...rupanya kucing hilang?? so bagaimana? erwina?? dah balik ke kucingnye?? munkin kucing tu lari dari rumah agaknya sebab kes dera..hehhe..gurau saja..
apapun sabar saja lah ek...redha atas kehilangan tersebut.Pasti ada hikmahnya..be positive...


Belum lagi...tapi ana still mencari.InsyaAllah ada rezeki ana..dia balik lah...doakan saja lah..Ana dah berusaha,doa pun dah di samping tawakal ana tetap akan usaha cari dia..

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 10:24


insyaAllah dia balik nanti tu,,nak tanya sikit boleh tak?kawasan perumahan tu ada org myanmar or vietnam tak????kalau ada org tu di kawasan perumahan tu...30% kemungkinan kucing erwina tu da selamat ke alam barzarkh...sebab mereka makan kucing or anjing.....tapi tak semua lah mereka macam tu...sebab ana pernah tengok mereka tangkap binatang tu dengan cara yang kasar,,bila tanya org flat,,,dia cakap,,mereka buat sup...huhuhuhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

lat-terang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2008
Ahli No: 32894
Posting: 156
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-01-09 11:32


Bagusnya semua siap doakan untuk kucing erwina..baguslah tu untuk makhluk Allah juga kan...tengok betapa sayangnya erwina pada kucing dia..alangkah bagusnya kalau sikap sayang pada sama saudara Islam begitu pun ada juga...minta doakan untuk ummat Islam yang kena tindas..yang sedang berperang nak tegakkan kebenaran Islam..palestin,iraq,iran hatta kita umat Islam kat malaysia ni sendiri banyak ditekan..doakan keimanan semua umat islam,,kesatuan sesama Islam...teruskan berdoa...

Allah akan perkenan kan doa hambanya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For lat-terangProfil   Hantar PM kepada lat-terang   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 12:02


Salam... hehehe... ingatkan apa tadi... insyaallah kucing erwina mesti balik semula nanti... sabar ye... dulu saya pun ada juga pelihara kucing... lepas kucing tu mati, saya nangis teruk sangat.. lepas tu tak pernah dah pelihara kucing, takut kucing tu mati lagi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 08-01-09 12:08


Kui kui kui... kelakar nya. ambil kucing kat rumah saya ni ha. Reje curi lauk saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

lelaki_5585
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34924
Posting: 35

thailand   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 13:59


Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani

InsyaAllah...mudah-mudahan. Amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For lelaki_5585Profil   Hantar PM kepada lelaki_5585   Quote dan BalasQuote

en_poligami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.12.2008
Ahli No: 36486
Posting: 67
Dari: tok bali,kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 08-01-09 16:17


Kisah I - Sumber : Wikipedia Bahasa Melayu
Gelaran Abu Hurairah .a. adalah kerana kegemarannya bermain dengan anak kucing. Diceritakan pada suatu masa ketika Abu Hurairah .a. bertemu Rasullullah S.A.W. dia ditanyai apa yang ada dalam lengan bajunya. Apabila dia menunjukkan anak kucing yang ada dalam lengan bajunya lantas dia digelar Abu Hurairah .a. oleh Rasullullah S.A.W.
Semenjak itu dia lebih suka dikenali dengan
gelaran Abu Hurairah .a.

Kisah 2 - Sumber : KotaSantri.com (website Indonesia)
Pada masa Jahiliyah orang memanggilnya Abdu Syams (budak matahari). Setelah Allah memuliakannya dengan Islam, Rasulullah SAW bertanya, "Siapa nama anda?"
"Abdu Syams," jawab Abu Hurairah singkat.
"Bukannya Abdur Rahman?" tanya Rasulullah.
"Demi Allah, anda benar. Nama saya Abdur Rahman, ya Rasulullah!" jawab Abu Hurairah setuju.

Tapi, mengapa yang lebih popular nama Abu Hurairah, bukan Abdur Rahman? Padahal nama itu pemberian Nabi SAW. Nama Abu Hurairah adalah nama panggilannya waktu kecil. Waktu itu ia punya seekor kucing betina yang sering diajaknya bermain-main. Oleh karena itu teman-temannya menjulukinya Abu Hurairah.

Setelah Rasulullah SAW tahu asal-muasal panggilan itu, beliau sering memanggilnya Abu Hirr sebagai panggilan akrab. Dan sebenarnya, Abu Hurairah sendiri lebih suka dipanggil Abu Hirr berbanding Abu Hurairah. Konon, hirr itu artinya kucing jantan, sedangkan hurairah kucing betina. Menurut Abu Hurairah, kucing jantan lebih baik dari kucing betina.


semasa kehilangan sesuatu ucaplah " innalillahi waena ilaihi rajiun"

insya'allah pasti akan kembali andai masih ada rezeki dan jodoh dengan kucing tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For en_poligamiProfil   Hantar PM kepada en_poligami   Pergi ke en_poligami's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 16:30


/

ni da jumpa ni,,,tengah tergelak sakan dia,.......org risaukan dia,,boleh pula gelak2,,,



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 16:36


Betl2 lah kucing ni.... Hebatnya Allah ciptakan makhluk seperti kucing... kalau boleh aku nak jadi kucing... bila mati... mati macam tu saja... tiada penghisaban

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 16:36


Pada 08-01-09 16:30 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

/

ni da jumpa ni,,,tengah tergelak sakan dia,.......org risaukan dia,,boleh pula gelak2,,,



comelnya.....
tapi ni kucing jue ini.... :cry: :cry:
ada org kidnap ini.... :-P :-P


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 16:39


Pada 08-01-09 16:36 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Betl2 lah kucing ni.... Hebatnya Allah ciptakan makhluk seperti kucing... kalau boleh aku nak jadi kucing... bila mati... mati macam tu saja... tiada penghisaban


bersyukur lah,,kita ni manusia yang sebaik-baik kejadian.....usah,,usaha,,usaha untuk beramal soleh...


p/s;tak salah ana saidina abu bakr pernah berkata lebih kurang macam ni,,,tak berapa ingat lah,,,,



Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 16:42


Pada 08-01-09 16:39 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-09 16:36 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Betl2 lah kucing ni.... Hebatnya Allah ciptakan makhluk seperti kucing... kalau boleh aku nak jadi kucing... bila mati... mati macam tu saja... tiada penghisaban


bersyukur lah,,kita ni manusia yang sebaik-baik kejadian.....usah,,usaha,,usaha untuk beramal soleh...


p/s;tak salah ana saidina abu bakr pernah berkata lebih kurang macam ni,,,tak berapa ingat lah,,,,



Abu Bakar @ Umar yang pernah berkeinginan mahu jadi Burung.... dia takut di hisap... sahabat lain ada yang ingin jadi pokok, lalang dll...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 08-01-09 18:14


Pada 08-01-09 16:30 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

/

ni da jumpa ni,,,tengah tergelak sakan dia,.......org risaukan dia,,boleh pula gelak2,,,



nak curi kucing ni..comelnyeee.. geramnyeee...


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 09-01-09 11:25


kalau jadi kucing..or jadi yang lain-lain,...tak dapat lah merasakan indahnya dunia dan nikmatnya syurga..

Bookmark and Share

    


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-01-09 11:34


Pada 08-01-09 12:02 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Salam... hehehe... ingatkan apa tadi... insyaallah kucing erwina mesti balik semula nanti... sabar ye... dulu saya pun ada juga pelihara kucing... lepas kucing tu mati, saya nangis teruk sangat.. lepas tu tak pernah dah pelihara kucing, takut kucing tu mati lagi...


Ana pun samala...lepas ni saya serik daa nak bela kucing.

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 11:40


bagusnya kalau saya juga meminati kucing.. apakan daya.. kegelian terhadap binatang memang saya akui ter'over2'.. asal nampak binatang,memang saya geli terutama binatang yang berbulu..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 09-01-09 11:55


nak doa apa ?
semoga bertemu jalan pulang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 12:13


Pada 08-01-09 16:30 , umar_khalil posting:

!!! QUOTE !!!

/

ni da jumpa ni,,,tengah tergelak sakan dia,.......org risaukan dia,,boleh pula gelak2,,,



cehh umar ni..sempat pula buat lawak sengal dia..memang lah bila kita rapat dengan sesiapa exspecially makhluk Tuhan memang susah dan sangat terasa bila kehilangan..ni pengalaman saya yang telah mmbesarkan berpuluh2 kucing sejak 20tahun dulu..
paling sadis, kucing yang paling d sayang, paling cute, mati depan mata(dilanggar kereta jiran) masa saya tgah pmr..sedih gl, hilang dah teman tidur..

yang pasti patah tumbuh hilang bganti..so erwina, jangan sedih2, insyaAllah kalau kucing 2 panjang umur, pasti dia akan pulang mcari tuannya...lepas itu saya di kurniakan banyak kucing2 yang cute miut..hikmah dok depan masjid, ramai manusia yang xberhati perut dok buang binatang kesayangan nabi 2 kat masjid..akhirnya kucing2 2 kami pelihara..sejak 20 tahun dulu tak pernah putus kucing..
plek kan, binatang yang bbulu lebat 2, boleh dekat d hati kita..



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 09-01-09 12:46


RDani ... Erwina tu tengah nangis2 agaknya .. Hang dok buat lawak pasai apa ..?? tak apa Erwina .. sama-sama kita do'akan kucing awak tu ok .. :-) Sabar tau ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 12:53


Pada 06-01-09 18:10 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Sahabat ukhwah...ana harap kalian doakan untuk kucing ana.Dah dua hari dia tak balik..ana risau sangat..doakan semoga dia jumpa jalan balik rumah ana..


da balik ke kucing erwina??
jue doakan semoga dia dapat jumpa jalan balik rumah semula ya....


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-01-09 08:59


Pada 09-01-09 11:55 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!

nak doa apa ?
semoga bertemu jalan pulang.

InsyaAllah....harap-harap macam tu lah..Tapi kalau nak dibandingkan nasib ana dengan mak ayah yang kehilangan anak dan orang2 palestin yang sedang berjihad sekarang apalah sangat..Ana doakan semoga kekejaman di palestin berakhir...

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-01-09 09:02


Pada 09-01-09 12:46 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

RDani ... Erwina tu tengah nangis2 agaknya .. Hang dok buat lawak pasai apa ..?? tak apa Erwina .. sama-sama kita do'akan kucing awak tu ok .. :-) Sabar tau ..

Thanks wawa, thanks for your support.hopefully dia akan jumpa cari jalan balik. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-01-09 09:08


Pada 09-01-09 12:53 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-01-09 18:10 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Sahabat ukhwah...ana harap kalian doakan untuk kucing ana.Dah dua hari dia tak balik..ana risau sangat..doakan semoga dia jumpa jalan balik rumah ana..


da balik ke kucing erwina??
jue doakan semoga dia dapat jumpa jalan balik rumah semula ya....


Belum lah Jue, tapi wina tak pernah putus harapan.Wina tetap akan ingat kat dia becoz she so special to me.Dia tak macam kucing2 yang pernah wina bela tau. She so clever.Saya rapat sangat dengan dia.Dah puas wina nangis, maybe orang2 fikir wina gila..tapi wina tak kisah.Sebab wina betul-betul sayang dia Jue.Wina akan sayang dan ingat dia sampai bila-bila.

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-01-09 09:12


Pada 08-01-09 13:59 , lelaki_5585 posting:

!!! QUOTE !!!

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani

InsyaAllah...mudah-mudahan. Amin

InsyaAllah.sama-sama kita doakan.Thanks!

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 10-01-09 09:14


Pada 07-01-09 10:46 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

InsyaAllah.....ana doakan..moga-moga balik lah cat meow tu... :oops:

Ya Allah..engkaulah Tuhan yang memberi petunjuk kepada org yang sesat..dan mengembalikan barang yang hilang kepada Tuannya...

hmmm...cat meow tu dah jumpa teman hidup agknya..jantan ke betina??? :berfikir:


Thanks Marul...InsyaAllah,kalau ada rezeki ana tak kemana.Ana punya permata hati tu 'perempuan'.entah lah..agaknya ye pun dah jumpa boyfrend ingat2lah mak kat rumah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-01-09 20:05


Alahamdulillah, usaha ana print and tampal gambar kucing ana berhasil...dengan izin tuhan ada hamba Allah yang prihatin call ana semalam..dia jumpa kucing ana yang tersesat tak tau cari jalan balik..kurus sangat masa ana jumpa dia.Sekarang Alhamdulillah..dah dapat balik kucing ana.Syukur pada Allah.Dengan bantuanNya dan juga mungkin berkat doa sahabat-sahabat ana diukhwah juga.Thanks sahabat sekalian....

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 22:17


syukur alhamdulillah, berjumpa juga erwina dengan kucing kesayangannya. itulah hasil dari segala usaha, doa dan akhir sekali tawakal kepada Allah SWT ;-) ;-) ;-)


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-01-09 08:24


Pada 11-01-09 22:17 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

syukur alhamdulillah, berjumpa juga erwina dengan kucing kesayangannya. itulah hasil dari segala usaha, doa dan akhir sekali tawakal kepada Allah SWT ;-) ;-) ;-)


Betul tu saudari syahadatul...tak sia-sia usaha ana dan jugak doa sahabat ukhwah yang lain..

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 08:40


!!! QUOTE !!!

Dah puas wina nangis, maybe orang2 fikir wina gila..tapi wina tak kisah.Sebab wina betul-betul sayang dia Jue.Wina akan sayang dan ingat dia sampai bila-bila.
jue pulak selalu cakap dengan kucing jue, kira dia ni tempat jue meluahkan perasaanlah walaupun dia tak faham tapi jue rasa lega....takkan jue pun gila kan...?? kasih dan sayang binatang tak tipu....

baguslah dah jumpa balik kucing wina tu.....pas ni jaga baik-baik tau....!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-01-09 13:50


Pada 12-01-09 08:40 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Dah puas wina nangis, maybe orang2 fikir wina gila..tapi wina tak kisah.Sebab wina betul-betul sayang dia Jue.Wina akan sayang dan ingat dia sampai bila-bila.
jue pulak selalu cakap dengan kucing jue, kira dia ni tempat jue meluahkan perasaanlah walaupun dia tak faham tapi jue rasa lega....takkan jue pun gila kan...?? kasih dan sayang binatang tak tipu....

baguslah dah jumpa balik kucing wina tu.....pas ni jaga baik-baik tau....!!!


Ye lah Jue..Takkan kita gilekan??sebab sometimediorang macam paham apa yang kita rasa...ok..wina janji lepas ni tak nak bagi mereka meronggeng lagi.. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 13:53


!!! QUOTE !!!

Ye lah Jue..Takkan kita gilekan??sebab sometimediorang macam paham apa yang kita rasa...ok..wina janji lepas ni tak nak bagi mereka meronggeng lagi..


salam kat kucing wina....hehehe....sapa namanya....betina kan??
umur dia??

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-01-09 13:56


Pada 12-01-09 13:53 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Ye lah Jue..Takkan kita gilekan??sebab sometimediorang macam paham apa yang kita rasa...ok..wina janji lepas ni tak nak bagi mereka meronggeng lagi..


salam kat kucing wina....hehehe....sapa namanya....betina kan??
umur dia??

Nama dia adik. perempuan :-D :-D Nanti wina gitau,harap dia paham :-D ...one and a half years...sangat active..suara macam halilintar but very clever..kalau jue nak tengok photo dia just pm wina no phone k.nanti wina mms :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 15:07


Pada 10-01-09 09:02 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-01-09 12:46 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

RDani ... Erwina tu tengah nangis2 agaknya .. Hang dok buat lawak pasai apa ..?? tak apa Erwina .. sama-sama kita do'akan kucing awak tu ok .. :-) Sabar tau ..

Thanks wawa, thanks for your support.hopefully dia akan jumpa cari jalan balik. :-)



maaf erwina..bukan ok gelak..sm2 lah kita doakan ek..
dah berapa hari dia xbalik?



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-01-09 16:39


Pada 12-01-09 15:07 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-01-09 09:02 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-01-09 12:46 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

RDani ... Erwina tu tengah nangis2 agaknya .. Hang dok buat lawak pasai apa ..?? tak apa Erwina .. sama-sama kita do'akan kucing awak tu ok .. :-) Sabar tau ..

Thanks wawa, thanks for your support.hopefully dia akan jumpa cari jalan balik. :-)



maaf erwina..bukan ok gelak..sm2 lah kita doakan ek..
dah berapa hari dia xbalik?


Ardani mungkin tak perasan agaknya...kucing ana dah selamat dijumpai.Ada hamba Allah call ana,dia jumpa kucing ana tengah tersesat jalan..apa-apa pun thanks sudi tanya kabar :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.149199 saat. Lajunya....