Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kejayaan sebenar adalah terletak pada tidak pernah jatuhnya seseorang....tetapi manusia mana yang tidak pernah melakukan kesalahan. Oleh itu kejayaan yang sebenar-benarnya adalah kesanggupan tegak kembali pada setiap kali jatuh...
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 4 hari yang lalu
Martyr: 8 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 12 hari yang lalu


Kelab Ukhwah
Topik: ada facebook???


Carian Forum

Moderator: Prof_Muslim, Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelab Ukhwah
    »» ada facebook???

Please Mendaftar To Post


Oleh ada facebook???

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 19:15


Assalamualaikum

kawan-kawan dari ukhwah ada facebook???

kalau ada, add lah saya ye...

[email protected]


-----------------
Setiap yang hidup pasti akan pergi.. Sentiasa lah bermuhasabah diri setiap hari


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 22:56


Pada 05-01-09 19:15 , sayang_semuanya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

kawan-kawan dari ukhwah ada facebook???

kalau ada, add lah saya ye...

[email protected]



waalaikumussalam,
maaf nak bertanya..facebook tu apa ye?macam blog juga ke?


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

    


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 23:16


tu lah ..nak tau saja..rasanya macam friendster dan my space agaknya...mybelah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 00:17


Pada 05-01-09 23:16 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

tu lah ..nak tau saja..rasanya macam friendster dan my space agaknya...mybelah...


betul latu..hehe..tapi face book..tak ada private2..tak clapla...dah lama tak buka..tak aktif


-----------------
intanz'9


Bookmark and Share

    


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 13:13


yeah... face book macam frenster... ada private... kena pandai pakai...
facebook ada game

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Syairadhan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.02.2009
Ahli No: 37067
Posting: 39
Dari: Malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 07-02-09 14:40


Kita ada juga.. add at [email protected]... Jangan lupa rakan ukhwahku sekalian..

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyairadhanProfil   Hantar PM kepada Syairadhan   Quote dan BalasQuote

minnie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16491
Posting: 122
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 01:32


salam..saya punya email lah ye..insyaallah kita dapat meramaikan kawan-kawan dari ukhwah kat situ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For minnieProfil   Hantar PM kepada minnie   Quote dan BalasQuote

minnie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.05.2005
Ahli No: 16491
Posting: 122
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 01:40


kat atas 2 email saya tak masuk?

Bookmark and Share

    


  Member Information For minnieProfil   Hantar PM kepada minnie   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 15-02-09 02:54


ada......what is facebook? facebook is a book of faces...hehe


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 03:05


Ramai kawan ana dah ada facebook... My lecturer pun suruh join... Tapi ana tak nak... sebabnya...banyak benda nak maintainkan... Blog saja ada 3 (lau xcampur friendster punya blog). Friendster lagi... kerja-kerja lagi... Project development lagi... tak ada masa dah lah nak buka facebook lah pulak..huhu....

Ni pun tara myspace dah ana delete... Ni muslimspace (dah tukar dah sekarang..lupa pula name apa) pun jarang buka.... :roll:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

miss_pedusi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.02.2009
Ahli No: 37102
Posting: 74
Dari: putrajaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-02-09 13:29


emm.. buat emel2 dia atas saya dah add di facebook.
sesiapa lagi yang ada fb boleh lah add saya jugak ye..
kita rmaikan kenalan. hehe

[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For miss_pedusiProfil   Hantar PM kepada miss_pedusi   Quote dan BalasQuote

asyieqien_eqin
Warga Rasmi
Menyertai: 16.02.2010
Ahli No: 39288
Posting: 7
Dari: bangi & perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 16-02-10 16:04


erm...saya pun ada face book juga...add lah saya kat [email protected]



Bookmark and Share

    


  Member Information For asyieqien_eqinProfil   Hantar PM kepada asyieqien_eqin   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-02-10 19:17


Ok.. nanti Wawa add u all semua.. hihi :-D

Best ada facebook ni kan? :-) tapi tu lah, kena juga hati-hati pilih kawan :-D

Hm..cerita pasal facebook ni, Wawa memang tak hendak terima kalau org yang add Wawa tu tak bawa manfaat pada Wawa.. so, pada kawan-kawan yang budiman, hati2lah menjalin persahabatan dengan org yang 'kaki mengumpat' dan suka cerita aib org lain ok? Wawa suka berkawan dan realitinya Wawa bukan seorang yang ego atau sombong tapi kalau dah perangai org yang add Wawa tu tak dapat diterima akal..rasanya... lebih baik Wawa ignore saja org tu .. Sorry sangat-sangat pada yang terasa ..

Then, sama-samalah kita guna kebaikan facebook ni untuk manfaat bersama.. :-) C u there..!


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

    


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-02-10 20:57


buat juga tapi tak aktif sangat, buka pun time dapat emel ada msjlah, ada org add lah..macam-macam lah..

sapa sudi add, add lah, YM pun boleh juga.,..hehe.. akubah[email protected]

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 17-02-10 16:29


Pada 17-02-10 00:21 , riniey posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum...
my email facebook [email protected]

but kalau sesiapa yang nak add tolong leave mesej dulu. kalau dr ukhwah please inform. sebab saya hanya add kawan-kawan yang saya kenal sahaja. but untuk ukhwah its ok untuk saya add. bukan apa ada antaranye yang add perangai yang entah apa-apa. yang macam tu kalau saya block minta maaf ye...

uiii.siap bagi syarat pula...hehe.ok. lah tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

nor_207
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.01.2010
Ahli No: 39013
Posting: 36
Dari: Selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 14:08


salam ukhwah add saya [email protected]


-----------------
Ya Allah, bantulah aku untuk redha dengan apa yang belum Engkau tentukan untukku dan jadikanlah aku hamba yang bersyukur atas nikmat-Mu


Bookmark and Share

    


  Member Information For nor_207Profil   Hantar PM kepada nor_207   Quote dan BalasQuote

muhdevori
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.12.2009
Ahli No: 38634
Posting: 26
Dari: kl

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-02-10 16:52


salam..
ananya..
[email protected]..
i'm waiting frenz from ukhwah.com..

Bookmark and Share

    


  Member Information For muhdevoriProfil   Hantar PM kepada muhdevori   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 09:16


Face book dah jadi satu fenomena... Para ahli politik sendiri pun dah menggunakan Facebook bagi tujuan berinteraksi dengan rakyat.... jadi ianya bukan tertumpu pada golongan remaja sahaja....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

shyra_husna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.08.2007
Ahli No: 30802
Posting: 55
Dari: UM

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-02-10 19:55


add saya juga : [email protected]


~Ukhwah kerana Allah itu Indah~

:sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For shyra_husnaProfil   Hantar PM kepada shyra_husna   Pergi ke shyra_husna's Website   Quote dan BalasQuote

alamin313
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.03.2010
Ahli No: 39521
Posting: 55
Dari: ajil,terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-03-10 02:28


salam..

add aku di facebook...

ni emailnya

[email protected]

moga dapat merapatkan ukhwah yang sedia ada....

wsalam :bye:


-----------------
Travelog Satu Perjalanan (masih banyak yang perlu ku cari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For alamin313Profil   Hantar PM kepada alamin313   Pergi ke alamin313's Website   Quote dan BalasQuote

Izzahalhafizah1412h
Warga Rasmi
Menyertai: 13.08.2010
Ahli No: 40163
Posting: 8
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 14-08-10 11:08


salam...
buat sahabat-sahabat sekalian..
add lah fb ana juga ye! ^^

ni emel nya :

[email protected]


-----------------
Create your own banner at mybannermaker.com!



Bookmark and Share

    


  Member Information For Izzahalhafizah1412hProfil   Hantar PM kepada Izzahalhafizah1412h   Pergi ke Izzahalhafizah1412h's Website   Quote dan BalasQuote

Aqoo
Warga 1 Bintang
Menyertai: 09.09.2009
Ahli No: 37470
Posting: 23
Dari: Melaka

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 18-08-10 17:22


Assalamualaikum
dengan bangganya aqoo mengaku,
aqoo tak ada facebook..
aqoo tak ada myspace..
aqoo tak ada friendster..
aqoo tak ada twitter....

tak tau Kenapa rasa macam tak nak join...
aqoo pun sendiri tak paham..hai, entah lah...


-----------------
Sentiasa Mencari Keredhaan Allah


Bookmark and Share

    


  Member Information For AqooProfil   Hantar PM kepada Aqoo   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-09-10 08:35


salam...
maaf,tak ada facebookla...sebab tau siapa dia punya pengasas..bukan mahu menolak kemudahan teknologi(saya memang asal dalam bidang teknologi ini),tapi tiada lagi kemahuan untuk menggunakannya...banyak lagi forum dan cara yang boleh merapatkan dan menambahkan ukhwah sesama kita....


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-09-10 08:51


pada saya lah kan..bila orentalis bijak exploitasi apa-apa dalam silam contoh jelas, kitab alquran tu untuk cari kesalahan kesilapan yang akhirnya mereka tak jumpa selain semuanya kebenaran belaka, maka kita pun boleh saja gunakan apa yang mereka ada untuk exploitasi ke arah kebaikan...tak salah..malah lebih besar manfaatnya jika dibandingkan dengan kemudharatannya jika ada...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ctnurbebo
WARGA SETIA
Menyertai: 12.03.2007
Ahli No: 29142
Posting: 880
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-09-10 09:07


Pada 01-09-10 08:51 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

pada saya lah kan..bila orentalis bijak exploitasi apa-apa dalam silam contoh jelas, kitab alquran tu untuk cari kesalahan kesilapan yang akhirnya mereka tak jumpa selain semuanya kebenaran belaka, maka kita pun boleh saja gunakan apa yang mereka ada untuk exploitasi ke arah kebaikan...tak salah..malah lebih besar manfaatnya jika dibandingkan dengan kemudharatannya jika ada...



memang benar tapi hati ini berat untuk memboikot...mungkin anda fahamkan...terpulang pada individu sendiri..kalau rasa boleh mendapatkan lebih manfaat dan kebaikan dengan cara yang telah anda buat,teruskan...semoga segalanya dilindungi dan membawa keberkatan.... :kelip:


-----------------
Keindahan sebenar ialah keindahan budi pekerti. Kebaikan sebenar ialah kebaikan budi bahasa dan kecerdikan sebenar ialah kecerdikan akal.


Bookmark and Share

    


  Member Information For ctnurbeboProfil   Hantar PM kepada ctnurbebo   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-11-10 15:01


Assalamualaikum...

saya ada juga... (ceh...sibuk saja...nak juga mncelah...hehehe...)

[email protected] (Hijab Sang Pencinta)

tapi buat masa sekarang tak buka...da lama juga tak online fb...sebab nak spm...ukhwah.com tak apa lah...kih3... :-D


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



    


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-11-10 21:11


Pada 26-11-10 15:01 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

saya ada juga... (ceh...sibuk saja...nak juga mncelah...hehehe...)

[email protected] (Hijab Sang Pencinta)

tapi buat masa sekarang tak buka...da lama juga tak online fb...sebab nak spm...ukhwah.com tak apa lah...kih3... :-D



Bittaufiq Wannajah...
Study baik-baik...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-11-10 21:16


saya punya ~ [email protected] :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

Mencari_Cinta_Illahi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.10.2010
Ahli No: 40334
Posting: 121
Dari: Neraka Dunia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 13:23


Pada 26-11-10 21:11 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-11-10 15:01 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

saya ada juga... (ceh...sibuk saja...nak juga mncelah...hehehe...)

[email protected] (Hijab Sang Pencinta)

tapi buat masa sekarang tak buka...da lama juga tak online fb...sebab nak spm...ukhwah.com tak apa lah...kih3... :-D



Bittaufiq Wannajah...
Study baik-baik...



Hehehe...insyaAllah...syukran akhi... :-)


-----------------
Muhasabah diri...mencari cinta Illahi.....♥



    


  Member Information For Mencari_Cinta_IllahiProfil   Hantar PM kepada Mencari_Cinta_Illahi   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-11-10 17:01


Pada 27-11-10 13:23 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-11-10 21:11 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-11-10 15:01 , Mencari_Cinta_Illahi posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum...

saya ada juga... (ceh...sibuk saja...nak juga mncelah...hehehe...)

[email protected] (Hijab Sang Pencinta)

tapi buat masa sekarang tak buka...da lama juga tak online fb...sebab nak spm...ukhwah.com tak apa lah...kih3... :-D



Bittaufiq Wannajah...
Study baik-baik...



Hehehe...insyaAllah...syukran akhi... :-)



afwan... :-)


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.130226 saat. Lajunya....