Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Burung yang akan mati hanya berjalan, tidak lagi terbang
-- Peribahasa Red Indian

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 39
Ahli: 0
Jumlah: 39




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 16 jam, 24 minit yang lalu
budakbesar: 7 hari yang lalu
azemi: 11 hari yang lalu
Firdaus15: 17 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 21 hari yang lalu
Naqiu: 27 hari yang lalu
nawfaa79: 28 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: nama-nama bilik darjah masa sekolah rendah dan menengah..


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» nama-nama bilik darjah masa sekolah rendah dan menengah..

Please Mendaftar To Post


Oleh nama-nama bilik darjah masa sekolah rendah dan menengah..

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 15:44


salam..
setiap sekolah pasti ada nama bilik darjah masing-masing kan..?mesti lain-lain..macam-macam nama kita boleh tengok..apa kata kita kongsikan..
time saya sekolah rendah dulu ada 5 kelas saja..(berlian,intan,delima,zamrud dan nilam)....
dan waktu sekolah menengah ada 13 kelas(amanah, bestari,cekal,dedikasi,etika,fitrah,gigih,harmoni,inovasi,jujur,kreatif,luhur dan murni)..
:-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 15:49


!!! QUOTE !!!

time saya sekolah rendah dulu ada 5 kelas saja..(berlian,intan,delima,zamrud dan nilam)....
...ni pun nama2 kelas masa saya di sekolah menengah....
tapi urutan berbeza....Berlian, Zamrud, Delima, Mutiara, Nilam....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 15:51


rasanya sepanjang saya sekolah..nama kelas biasa saja..cempaka, cerdik,arif,kreatif,dinamik,bestari,cemerlang,perdana,wira,..ha camtulah..tak ada yang unik pun...nama biasa saja..

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

nizam_maniz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.02.2008
Ahli No: 32740
Posting: 65
Dari: S'gOr-terGaNu-M'kA

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 16:06


masa sekolah rendah guna nama warna : hijau,biru,merah

masa sekolah menengah guna nama bunga : cempaka,melati,mawar,teratai

tapi nampak lah perbezaan nama2 dulu dan sekarang....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nizam_manizProfil   Hantar PM kepada nizam_maniz   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 16:10


kami lagi lah... awal-awal d sekolah rendah lagi da merasa dok kat universiti.. kelas kami namanya yang paling pandai budaknya d kelas USM ..yang paling kurang sikit UPM..yang sederhana UTM ... yang kurang sederhana UUM.. yang tak berapa nak sederhananya UKM (also known as kelas kia/pemulihan)... hehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 16:11


time sek rendah ada 4 kelas saja..cemerlang,maju,jaya,usaha...time sek menengah ada 3 kelas saja...ibnu sina,ibnu khaldun,ibnu rusd...lepas itu pindah sek teknik name kelas berdasarkan kos masing-masing..macam kejuruteraan mekanikal,awam,elektrik....etc

Bookmark and Share

  


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

ummi_mmas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28146
Posting: 133

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 16:23


emm...nama kelas time waktu sek. ren special sikit...
sekolah ana guna nama2 sahabat nabi(Saidina Abu Bakar,saidina omar,saidina uthman,saidina ali and saidina hamzah)..
sek. main. pula Masyitah,Rabiatul Adawiyah,Ibnu Sina,Albiruni,Khawarizmi,Jaafar,Zubair,Hamzah,Aisyah,Sumaiyah,
Fatimah,Khadijah and Nusaibah...
sek. main. ana ini terlalu banyak kelas... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummi_mmasProfil   Hantar PM kepada ummi_mmas   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 16:23


masa sek rendah guna nama warna (kuning,merah,biru, putih, ungu)
masa sek main guna nama tokok2 islam (ibnu-khladun,ibnu-sina,ibnu-rush,al-radzi & al-farabi)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 11:04


Nama-nama kelas masa sekolah rendah:

1)Bersih
2)Cekap
3)Amanah
4)Jujur

p/s:saya tak pernah masuk kelas Bersih...Cuma dapat kelas Amanah dengan Cekap saja... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 06-01-09 11:17


Mmmmm teringat pulak masa sekolah dulu-dulu...

Nama kelas masa sekolah rendah :
1.Biru
2.Merah

Nama kelas masa sekolah menengah :
1.Melati
2.Melur
3.Mawar
4.Kenanga
5.Cempaka

Bookmark and Share

  


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 11:49


sebelum pindah sekolah,,ada clas iltizam,,hikmah,,falah,,jayyid,,syujaah,,dan toyyibah....

lepas itu pindah sekolah..ikut kursus yang disertai....pkm,,perd..ppu,,dan auto..hehhehe spa budak sekolah teknik tau lah akan makna2 class tu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

wedelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18715
Posting: 84

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 11:56


masa sek rendah,nama-nama bunga(ros,kekwa,melati,seroja)..
sek main pulak ada 14 kelas..semuanya ikut abjad..(amanah,budiman,cekal,damai,ehsan,fikrah,gigih,harmoni,ikhlas,jujur,kukuh,murni,setia,usaha)..
~rindunya dekat sek :-)


-----------------
~hidup ini indah jika segalanya kerana Allah~


Bookmark and Share

  


  Member Information For wedeliaProfil   Hantar PM kepada wedelia   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 12:00


Nama-nama kelas masa sekolah teknik:

Aliran Teknik:
4 Teknik 1
4 Teknik 2
.
.
.

5 Teknik 1
5 Teknik 2
.
.
.

Aliran Vokasional(Elektrik):
Alpha
Beta
Gamma

Aliran Vokasional(Elektronik):
Proton
Elektron
Neutron


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sikinshaharudin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2008
Ahli No: 36109
Posting: 87
Dari: zi ji l0ng p0

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 12:19


nama kelas masa sekolah rendah = setia, kasih, prihatin, damai
nama kelas masa sekolah menengah = arif, bestari, cekal, dedikasi, elit, gigih, harmoni, ikhlas

nasib baik ingat lagi....huhuuu...kal0 tak, buat malu cikgu saja... :-D


-----------------
senYum s0km0 =)


Bookmark and Share

  


  Member Information For sikinshaharudinProfil   Hantar PM kepada sikinshaharudin   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 12:27


Darjah 1-4, saya kelas MAWAR..org kata kelas paling LEMBAB.hehe..kelas ikut ranking - Anggerik, Bakawali, Cempaka, Dahlia..paling last mawar..hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 12:57


assalammualaikum

masa sekolah rendah...belian, intan, nilam, zamrud, delima dan emas
sekolah menengah.. amanah, bestari, cekal, dedikasi, ehsan, fatonah, gigih dan

dari darjah 1 hingga darjah 6 saya kelah intan... best... hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 06-01-09 13:14


salam... aina pun nak join juga...

SEK. RENDAH :
1 BIRU
2 BIRU
3 BIRU
4 MERAH
5 MERAH
6 MERAH

1ST SEK. MENENGAH :
1 ADIL
2 ADIL

2ND SEK. MENENGAH :
3 DAHLIA
4 JUJUR
5 JUJUR


-----------------
About Me Myspace Comments


Bookmark and Share

  


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

yongnana1881
Warga Rasmi
Menyertai: 06.01.2009
Ahli No: 36640
Posting: 1
Dari: AMPANG, SELANGOR

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 14:54


Assalamualaikum..
Wah....hebat2 nama kelas u all semua ye?memang menarik untuk kita kenang kembali..kalau nak cerita pasal nama2 kelas masa kita sekolah dulu, tak banyak beza pun dengan yang lain..(guna nama berani, jujur, tekun, bersih, tabah, usaha, gigih, etc).

Cuma kita ada satu cerita agak menarik (bagi pandangan kita lah) nak share dengan u all..adik kita masa nak masuk darjah 1 dia dapat masuk kelas 1 neptune...seronokla dia dapat kawan baru..mlgnya 2nd day p sekolah dia terlupa dah apa nama kelas dia tu..dia cuma ingat ejaan, tapi tak reti nak sebut. sdhnya dia p sekolah bawa botol minyak masuk cap neptune ukt tunjuk kat cikgu..huhuhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For yongnana1881Profil   Hantar PM kepada yongnana1881   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 06-01-09 16:30


hahah ada ye minyak cap neptune..

sekolah saya masa darjah 1-6.. K..L..A..dan..pergi.. kelas pergi tu ramai india..
kat sek agame, petang.. tukor2 klasnye, skjp dahlia kls first, skjp mawar... tapi name bunge ar..

sekolah menengah.. aminah, ruqaiyah, fatimah, zainab, aisyah, hafsah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 16:53


Pada 06-01-09 12:27 , azemi posting:

!!! QUOTE !!!

Darjah 1-4, saya kelas MAWAR..org kata kelas paling LEMBAB.hehe..kelas ikut ranking - Anggerik, Bakawali, Cempaka, Dahlia..paling last mawar..hehe..


janganla cakap kelas paling lembap..sedih dengar.. :jangan: cakap lah kelas yang lemah ke..lembap tu macam dah teruk sangat..

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 16:57


masa darjah 1-5,kelas cerdas..kelas kedua..campur yang pandai & lemah..darjah 6 kelas arif..yang pertama..dah asingkan ikut lemah dan pandai ni..form 1-3, kelas kreatif..yang pertama..form 4-5,kelas perkasa..pilih kelas akaun..kelas kedua..kelas sains malas masuk..susah..huhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 06-01-09 17:07


Pada 06-01-09 16:53 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-01-09 12:27 , azemi posting:

!!! QUOTE !!!

Darjah 1-4, saya kelas MAWAR..org kata kelas paling LEMBAB.hehe..kelas ikut ranking - Anggerik, Bakawali, Cempaka, Dahlia..paling last mawar..hehe..


janganla cakap kelas paling lembap..sedih dengar.. :jangan: cakap lah kelas yang lemah ke..lembap tu macam dah teruk sangat..


dulu-dulu pernah cakap begini dengan kawan-kawan.. best masuk kelas hujung tu, kalau kita masuk, mesti kita saja dapat nombor 1, haha... buat-buat masa prtghn tahun tu, kita dapat no1, akhir tahun, dapat no last juga, dapat masuk kelas last... :lol: :lol: .. ish.. :jangan: :jangan:


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

  


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-01-09 17:54


Ana pula kelas mawar and melur...kelas mawar A..kelas melur B.Kiranya cerdik antara yang terpandai lah..He!he!

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 19:38


Sekolah Rendah

1. 1 Abu Bakar
2. 2 Bilal
3. 3 Aishah
4. 4 Yasir
5. 5 Abbas
6. 6 Fatimah

Sekolah Menengah

1. 1 Ibnu Kathir
2. 2 Ibnu (tak ingat pula sekarang.. update bila ingat.. hehe)
3. 3 Ibnu Syihab
4. 4 Ibnu Mubarak
5. 5 Ibnu Abbas

**Nama kelas Islamik sebab sekolah agama.. :kelip: :kelip: :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-01-09 22:04


Assalamualaikum
Kenapa pulaklah sedih si nur_kasih tu.. :berfikir: ada kenangan masam ke di kelas??

Sekolah rendah...
Ermin, John, Kenneth

Sekolah menengah 1...
RK (rancangan khas), apa lagi eh..dah lope lah..banyak sangat kelasnya..

Sekolah menengah 2...
Alpha, beta, gamma, delta

Sekolah menengah 3...
SA, SB, SC, SD, SG, SH, KJ



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 22:55


masa sek rendah darjah 1 sampai 3 ikut wana.. hijau merah biru jingga kuning.. hijau tu yang paling pandai... lepas itu tukar guru besau... tukar nama darjah 4 sampai 6 pakai nama2 planet... suria, musytari dlll


tapi lah kalau saya ada sekolah sendiri.. saya nak nama ni... spongebob, squidward, mr crab, patrick, plankton... hahaha

Bookmark and Share

  


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 06-01-09 23:30


Pada 06-01-09 22:55 , az-zahra posting:

!!! QUOTE !!!

masa sek rendah darjah 1 sampai 3 ikut wana.. hijau merah biru jingga kuning.. hijau tu yang paling pandai... lepas itu tukar guru besau... tukar nama darjah 4 sampai 6 pakai nama2 planet... suria, musytari dlll


tapi lah kalau saya ada sekolah sendiri.. saya nak nama ni... spongebob, squidward, mr crab, patrick, plankton... hahaha


haa bagus cadangan.. lepas itu budak-budak nya pun karang jadi kartun... ikut guru beso nya... bagus azzahra.. :-)


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

  


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

wedelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18715
Posting: 84

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 13:52


Pada 06-01-09 23:30 , shafiqah88 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-01-09 22:55 , az-zahra posting:

!!! QUOTE !!!

masa sek rendah darjah 1 sampai 3 ikut wana.. hijau merah biru jingga kuning.. hijau tu yang paling pandai... lepas itu tukar guru besau... tukar nama darjah 4 sampai 6 pakai nama2 planet... suria, musytari dlll


tapi lah kalau saya ada sekolah sendiri.. saya nak nama ni... spongebob, squidward, mr crab, patrick, plankton... hahaha


haa bagus cadangan.. lepas itu budak-budak nya pun karang jadi kartun... ikut guru beso nya... bagus azzahra.. :-)



hehe.comel juga letak nama kartun.budak-budak nak pergi sekolah pun bersemangat agaknya :lol:
hehe.letak nama doremon ke,ultromen ke :berfikir:


-----------------
~hidup ini indah jika segalanya kerana Allah~


Bookmark and Share

  


  Member Information For wedeliaProfil   Hantar PM kepada wedelia   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 13:56


Sekolah rendah:
1 Pintar
2 Merah
3 Merah
4 Merah
5 Pintar
6 Sejahtera

sekolah menengah:
1 Ixora ungu
2 Ixora putih
3 Ixora Merah
4 Selasih
5 Selasih



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 07-01-09 14:17


sekolah ana dulu pun sama.guna nama kelas berdasarkan warna.MERAH, HIJAU, KUNING...ada 3 kelas saja...naik sekolah menengah pun guna nama yang sama.bila ana dah jadi cikgu ni, nama2 kelasnya berharga sikit... ZAMRUD, BAIDURI, NILAM, INTAN, DELIMA, PERMATA, MUTIARA, KECUBUNG, UNAM, BERLIAN. 10 kelas tu.. jangan nak pandang rendah pada kelas yang ke-10 tu, sebab berlian pun still berharga jugak macam zamrud kan :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

are_rule1981
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.09.2003
Ahli No: 3442
Posting: 293
Dari: Ampang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 15:09


semasa dok ngaji kat sekolah rendah dulu, nama kelas mengikut nama bunga such as bunga Raya,melati,teratai,anggerik,cempaka,kenanga,kemboja,bakawali,pakis.
Masa sekolah menengah pula ikut nama2 imam dalam hadith like BUKHARI, MUSLIM, TARMIDZI,NASAIE, ABU DAUD, IBNU MAJAH.Semua2 imam ni adalah SUNAN AS-SITTAH.

Bookmark and Share

  


  Member Information For are_rule1981Profil   Hantar PM kepada are_rule1981   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 15:19


Nama Kelas Masa Sekolah Rendah:
1) Amanah
2) Usaha
3) Cekap

Nama Kelas Masa Sekolah Menengah
1) UIA
2) UM
3) UKM
4) USM
5) UPM
**Guna nama-nama U sebagai pembakar semangat...

Nama Kelas Semasa Sekolah Menengah Atas
1) 6 Atas 1
2) 6 Atas 2
3) 6 Atas 3

Semua masih segar dalam kotak ingatan....heeeeee

Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 08-01-09 17:42


sek rendah
1) Success
2) Kreatif
3) Tekun

sek menengah
1) Mawaddah
2) Hasanah
3) hidayah
4)Rahmah
5) Hikmah

Bookmark and Share

  


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 18:40


Sekolah rendah

Merah, Kuning, Hijau, Biru, Putih

Sekolah menengah

A, B, C, D, al-Khwarizmi, Akaun,

Then dekat-dekat nak habis SPM tu kelas A, B, C, D tu mendapat nama baru.. cuma ingat Itqan, Ikhlas then yang lain-lain tu tak ingat dah.. tingkatan 1A ke 2A then melompat ke 3C then melompat ke 4 al-Kwarizmi dan kekal di 5 al-Khwarizmi sampai tamat SPM..


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 20:29


sek rendah keb sg korok baru AKa sek rendah keb jalan pegawai, alor setar


*~Kenangan (tak ingat lah, nama kelas yang lain....tapi darjah 4 sampai darjah 6 saya dok kelas ni lah....

*~Seroja

sek main Tun Sharifah, alor setar

~*Bakawali memang ingat dok kelas 1 bakawali....ishh sek kat kedah ni suka guna nama bunga........hihi... :sopan:

sek main teknik sg petani II

*~ Bakeri & Konfeksionari
*~ Katering
*~Rekaan Fesyen dan Membuat Pakaian
*~Perakaunan
*~Asuahan Kanak-kanak
*~Seni Kecantikan
*~Kejuruteraan Elektik


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 09-01-09 00:26


Sek ren...
-Ikhtiar(my class!)
-Ikhwan
-Ikrab
-Ikram :-D
-Iktibar (my class!)

Sek main...
-Amanah
-Budiman(my class!)
-Cekal
-Damai
-Ehsan(my class!)
-Fikrah
-Gigih
-Harmoni
-Ikhlas
-Jujur
-Murni
-Setia
-Tekun
-Usaha


~~teringat isu pendidikan sekarang yang hendak menukar sistem pendidikan 'exam oriented' kepada yang lebih mencabar dan bukan hanya untuk peperiksaan semata-mata...
kawan saya (cikgu) yang masa tu ambik kursus pendidikan dengan selamba (zaman belajar di ipt) cakap...

"kerana itulah kita di sini..." (hang ni apa punya cikgu lah?sabaq saja lah aku dengan hang ni)

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 09-01-09 01:44


sekolah rendah dulu.. (abu bakar, omar, osman):
-drjah satu=satu osman
-drjah dua=dua osman
-drjah tiga=tiga osman
-drjah empat=empat abu bakar
-drjah lima=li ma abu bakar
-drjah enam=enam abu bakar

(drjah satu sampai tiga tak campur dengan laki so kelas perempuan paling last.
masuk drjah empat terus campur)

sekolah menengah... :
--tak ada nama khusus--

Bookmark and Share

  


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

naruto-san
WARGA SETIA
Menyertai: 25.12.2004
Ahli No: 13299
Posting: 2017
Dari: Mertajam Hill

PulauPinang  


posticon Posting pada: 09-01-09 02:07


masa sekolah rendah:
darjah 1,2,3 (kelas merah)
darjah 4 (kelas kuning)
darjah 5,6 (kelas hijau)

sekolah menengah:
tingkatan 1 (ibnu rush)
tingkatan 2,3 (ibnu khaldun)
tingkatan 4,5 (tak ada nama khusus...just kelas nombor sekian sekian....sebab banyak sangat kelas)


-----------------
http://al-ahkam.net/home/index.php

http://www.alwahy.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For naruto-sanProfil   Hantar PM kepada naruto-san   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-01-09 22:41


macam-macam saja kan nama-nama kelas...ada level lagi tu...sepanjang sekolah selalu dapat kelas pertama....syukur

Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 01:55


Assalamualaikum..
masa sek rendah setiap darjah ada 2 kelas, Bestari dan Pendita.
masa sek menengah setiap tingkatan ada 4 kelas, Amanah, Budiman, Cekal dan Dedikasi.. :-)


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

  


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 11-01-09 02:43


saya dulu sekolah rendah tahun 1990 sampai 1995.
dulu simple saja, a b c. tak ada macam sekarang.
masuk sekolah menengah pun macam tu jugak.

Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 15:39


Pada 11-01-09 02:43 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!

saya dulu sekolah rendah tahun 1990 sampai 1995.
dulu simple saja, a b c. tak ada macam sekarang.
masuk sekolah menengah pun macam tu jugak.


ye ke... zaman da berubah.. dunia da maju... nama mesti nak kompleks kan... hehehe.. IQ budak-budak ni da maju ke hadapan... ana sek rendah IT pun tak tahu... zaman sekarang... jangan kata IT saja... hp pun mereka da ada??? :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 01:12


Pada 11-01-09 02:43 , alifmimyanun posting:

!!! QUOTE !!!

saya dulu sekolah rendah tahun 1990 sampai 1995.
dulu simple saja, a b c. tak ada macam sekarang.
masuk sekolah menengah pun macam tu jugak.


Betul tu.. zaman dulu-dulu paling canggih pun guna warna lah.. merah kuning biru hijau.. tak pun guna ABCD begitu saja.. tak macam sekarang ni.. macam-macam ada.. ada sekolah guna nama kereta lagi tu.. 1 saga, 1 waja, 1 wira, 1 perdana.. nasib baik tak ada 1 volkswagen, 1 hyundai, 1 toyota vios... hihi.. :-D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

mie_sya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.12.2007
Ahli No: 31925
Posting: 27
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 01:17


time sek rendah...
nama kelas melati, matahari, melur, mawar...(lagi 1 saya dah lupa)..huhuhu
time sek menengah...
setiap tingkatan ada namanya...
yang ini adalah kelas yang saya duduki..
form 1= 1 khadijah/ 1 aisyah
form 2= 2 batani
form 3= 3 hawqal
form 4= 4 izzudin
form 5= 5 thaimiyah....

Bookmark and Share

  


  Member Information For mie_syaProfil   Hantar PM kepada mie_sya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.173797 saat. Lajunya....