Array
Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-10-2021  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak semua yang kita mahu boleh didapat. Jika Allah tidak memberi sekarang, ia akan ditunda atau diganti yang lebih baik.
-- Dari Drama Kiamat Sudah Dekat

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: navratan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43152

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 68
Ahli: 0
Jumlah: 68




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 6 hari yang lalu
Daeng_Jati: 13 hari yang lalu
skater: 15 hari yang lalu
HIKAL: 34 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: Bank subahat bocor maklumat pelanggan?


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» Bank subahat bocor maklumat pelanggan?

Please Mendaftar To Post


Oleh Bank subahat bocor maklumat pelanggan?

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 12:45


Sindiket dipercayai terbabit kes wang hilang dalam akaun

PUTRAJAYA: Biro Pengaduan Awam (bapa) mendedahkan ada bank tempatan di negara ini yang bersubahat dengan sindiket tertentu bagi membocorkan maklumat peribadi pelanggan mereka sehingga menyebabkan kes kehilangan wang dalam akaun berleluasa.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Senator T Murugiah, berkata perbuatan bank-bank itu yang bersekongkol dengan sindiket tertentu sememangnya wujud berikutan orang ramai yang membuat aduan mengenai kehilangan wang mereka.

Beliau berkata, sejak 2006, sebanyak 60 hingga 70 kes membabitkan kehilangan wang diterima pihak bank pada setiap bulan.

"bapa percaya ada bank-bank yang bersubahat begitu. Saya yakin ada maklumat dalaman diberitahu kepada sindiket itu yang mungkin membabitkan orang tempatan," katanya pada sidang media di pejabatnya di sini, semalam.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 12:50


ingatkan simpan duit kat bank selamat tapi......... :berfikir:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 13:34


... harapkan pagar ..pagar makan padi ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 13:37


bila pagar dah makan padi, so pagar tak boleh diharap lagi lah.....hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-01-09 13:42


Assalamualaikum
hmm..bukan ke kita ada PIDM...andaikata hilang pun, deposit kita telah diinsuranskan..kita boleh menuntut semula duit kita tersebut..sotkaba mana ni ye? :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 13:43


memangla..but bukan salah bank tu..salah orang yang tiada etika tu lah...
bila manusia dah tiada etika..tak takut kat Allah..ni akan jadi perkara biasa

kadang-kadang.mungkin allah nak uji penyimpan harta itu,nak tengok keimanan hamba dia,lupa ke tak dia kat allah after He gives him all the ni'mat.?kalau dia bersyukur,allah mungkin gandakan lagi ni'mat dia ,tapi mungkin ikut jalan lain pula

kadang-kadang harta tu sendiri tidak suci,mungkin ada dikalangan ahli keluarganya yang soleh berdoa agar dijauhkan dari harta dan makanan yang haram,maka jadilah harta tu hilang

kadang-kadang Allah nak sedarkan kita balik,sebab kita dah hanyut dengan lautan ni'mat,sampai lupa asal usul kita dari air mani yang hina

jadi ambillah pengajran dari kisah ini dan fikirlah positif,setiap yang berlaku pasti ada hikmah

__________________________

sebagai satu perkongsian, keluarga ana juga pernah menghadapi saat sukar,tapi ustaz selalu ingatkan kami,fikirkanlah hikmah di sebaliknya dan dekatkan lah diri dengan allah,insyaAllah,jawapan dariNya akan tiba.

disini,sikap berHusnu Zhon dengan allah sangat perlu pada setiap masa dan saat.Sebabnya Allah mengatakan bahawa,Dia berada pada sangkaan hambanya.Jadi kita perlulah bersangka baik dalam setiap ni'mat dan bala yang kita dapat.Insyaallah,kita akan mampu menjadi mukmin dan muslim yang baik.amen.

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 13:45


Pada 03-01-09 13:42 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
hmm..bukan ke kita ada PIDM...andaikata hilang pun, deposit kita telah diinsuranskan..kita boleh menuntut semula duit kita tersebut..sotkaba mana ni ye? :berfikir:



tulah..asenya macam pernah dengar juga..simpanan di bank terjamin..sebab the have to pay back deposit orang ramai.
tak tahula Kalau dah berubah..ermmmmmmmmmm


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-01-09 13:49


Assalamualaikum
nak belajar bersangka baik ni yang susah tu immad..tu yang ramai mendapat kembali "sangkaan" mereka..

Allah kan mengikut persangkaan hambaNya...

terima kasih atas perkongsian tu immad.. :welcome:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 14:02


Pada 03-01-09 13:42 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
hmm..bukan ke kita ada PIDM...andaikata hilang pun, deposit kita telah diinsuranskan..kita boleh menuntut semula duit kita tersebut..sotkaba mana ni ye? :berfikir:



PIDM...biasakan tengok kat iklan yang deposit kita di insurankan...hope selamat lah dalam tu..sekarang ni semua org boleh buta kerana DUIT...tambahan lagi time ekonomi yang goyah macam sekarang...


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 14:54


tak bersyukur kita dah simpan dalam bank mereka. nak pula sabotaj kita. kalau da terlampau pandai, tak pedulila semua etika tu...aku janji ke, apa ke...janji aku banyak duit...hehe...

p/s : banyak akaun bank, tapi semua tak ada isi...haha...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 16:04


memang tak patut...tak ada etika langsung.
:berfikir: siapa lagi yang boleh kupercaya?...

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 03-01-09 16:07


terpaksa lah simpan duit bawah bantal pula pasnie..ehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 16:33


.. betul tuan tetap.. tapi bila dalam jiwa seseorang pekerja itu tidak amanah.. maka bermacam2 cara mereka boleh lakukan asalkan ada keuntungan kepada diri mereka..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 17:20


Pada 03-01-09 16:07 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

terpaksa lah simpan duit bawah bantal pula pasnie..ehehhe



simpan saja di swiss bank.simpanan paling selamat dalam dunia.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 11:58


tak kira lah hilang ke apa.. saya nak balik duit saya..

Din,berapa riban awak simpan kar swiss bank? :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 12:17


Pada 04-01-09 11:58 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

tak kira lah hilang ke apa.. saya nak balik duit saya..

Din,berapa riban awak simpan kar swiss bank? :-D



solehah,ingat swiss bank tu macam bank2 yang biasa kita tengok ke?


dia ada limit2 jumlah kewangan baru boleh simpan di sana.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 12:19


Pada 03-01-09 17:20 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-01-09 16:07 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

terpaksa lah simpan duit bawah bantal pula pasnie..ehehhe



simpan saja di swiss bank.simpanan paling selamat dalam dunia.



ye ek...selamat ke???


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 12:26


shima,swiss bank hingga kini diakui sebagai bank paling selamat di dunia dan ramai pemimpin-pemimpin dunia menyimpan duit di sana.hanya pemegang akaun bank tu saja yang boleh keluarkan duit di sana even waris pun tak boleh nak keluarkan duit jika pemegang sudah meninggal.

Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 12:41


kalau waris tak boleh keluarkan means simpanan tu kira burn lah ek...kan kita tak tahu ajal kita bila menjemput...susah juga macam tu ek...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 12:42


Pada 04-01-09 12:41 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

kalau waris tak boleh keluarkan means simpanan tu kira burn lah ek...kan kita tak tahu ajal kita bila menjemput...susah juga macam tu ek...



bank swiss akan terus simpan duit tu walaupun pemilik dia sudah tiada lagi selagi akaun swiss tu ada pada pemilik yang membuka.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 13:55


baik simpan di ban kat Malaysia..sekurang2 nya bila kita meninggal..waris kita boleh ambil duit tu...

takpayah lah susah2...

simpan di swiaa bank ??? kekekkeke... try lah dulu nak buka akaun kat citibank... kalau lepas tu .. bagus lah.. kalau tak lepas..jangan mimpi lah nak open swissbank tu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-01-09 14:05


Assalamualaikum
dah tahu simpanan di swiss bank tu ada limitnya, maka tak payahlah susah˛ kita pergi cuba nak menyimpan kat bnk tersebut...bagi nasihat kena tepat pada tempatnya juga...

tambahan lagi, klaau dah macam tu prosedurnya, kira tak baguslah menyimpan di swissbank tu..sebab waris tak boleh ambil duit..apakah pemilik itu boleh hidup selepas mati eh.. :berfikir:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 21:47


Pada 04-01-09 13:55 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

baik simpan di ban kat Malaysia..sekurang2 nya bila kita meninggal..waris kita boleh ambil duit tu...

takpayah lah susah2...

simpan di swiaa bank ??? kekekkeke... try lah dulu nak buka akaun kat citibank... kalau lepas tu .. bagus lah.. kalau tak lepas..jangan mimpi lah nak open swissbank tu..



kurang2 swiss bank tu boleh dipercayai sebab rekod dia yang amat bersih.swiss bank seperti yang saya cakap sebelum ini ada had2 nak simpan duit bukan macam bank2 yang ada di sini.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 10:43


Din,hebat dan gah macamana pun swiss bank tu tapi kalau kita tak mampu kita tak boleh buat apa-apa.. memadai lah dengan apa yang kita mampu..

p/s; perjuangkan apa yang mampu kita perjuangkan.. 8-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 13:07


bukan bank yang bersubahat, tetapi pekerja bank yang bersubahat.....

Kenapa kalau sebahagian yang buat onar, semua sekali nak dituduh? kalau dah kata bank bersubahat, maknanya tuduh secara keseluruhan seolah semua pekerja dalam organisasi tu terlibat.

cakap macam bagus. kalau tak boleh nak simpan sekurang-kurangnya USD89,000 (minimum balance - tok boleh usik), jangan mimpiler nak buka akaun dengan swiss bank. yuran perkhidmatan pun dah nak dekat USD1,000. itu untuk baru untuk akaun paling cikai..... setakat sepuluh atau dua puluh ibu ringgit malaysia, mereka takkan layannyer ada

realistik lah sikit.. jangan asyik nak idealistik.


-----------------
I have my own id now.... :)


Bookmark and Share

    


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

Jaafar072286
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.09.2008
Ahli No: 34934
Posting: 84
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 13:22


ada tak siapa2 tahu bank apa tu? Bank yang saya simpan duit setakat ni alhamdulilah tak berkurang kadang-kadang, bertambah banyak pula tu. tapi Kalau tak ambik dia jadi normal balik.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jaafar072286Profil   Hantar PM kepada Jaafar072286   Quote dan BalasQuote

en_poligami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.12.2008
Ahli No: 36486
Posting: 67
Dari: tok bali,kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-01-09 14:35


mereka yang melakukan kebaikan itu seumpama biji benih yang menumbuhkan 7 tangkai dari setiap tangkai itu ada 100 biji... perbanyakkanlah sedekah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For en_poligamiProfil   Hantar PM kepada en_poligami   Pergi ke en_poligami's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 15:01


wakakak... tu lah shinfay....orang tu cakap tak serupa bikin...
nak makan pun kengkadang tak cukup duit...kekekekek

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 18:49


Pada 05-01-09 15:01 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

wakakak... tu lah shinfay....orang tu cakap tak serupa bikin...
nak makan pun kengkadang tak cukup duit...kekekekek



suka nampak?.


sudah lama saya perhatikan anda dan segala tindak tanduk anda ;-)



mungkin betul apa yang dikatakan oleh wawa terhadap anda.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 19:57


wakakakaka

tindak tanduk ??? wakakak...tanduk...mana ada tanduk beb....
mari ah cerita kat sini apa yang wawa ceritakan......

kalau betul kan ku katakan betul...
kalau tidakkk.. akan kukatakan tidak..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 21:05


Pada 05-01-09 19:57 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

wakakakaka

tindak tanduk ??? wakakak...tanduk...mana ada tanduk beb....
mari ah cerita kat sini apa yang wawa ceritakan......

kalau betul kan ku katakan betul...
kalau tidakkk.. akan kukatakan tidak..



hmm,masih lagi membuat lawak tetapi tidak kena pada tempat :sopan: :sopan: :sopan:


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-01-09 22:08


Assalamualaikum
diharapkan dalam berbalik kepada topik asal, tak payah sibuk bincang tentang swissbank tu.. :jangan:

dan mohon jangan sentuh atau jaja cerita peribadi di sini..not good..

kalau tak saya kunci topik...

wallahua'lam.



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 22:24


Pada 06-01-09 22:08 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
diharapkan dalam berbalik kepada topik asal, tak payah sibuk bincang tentang swissbank tu.. :jangan:

dan mohon jangan sentuh atau jaja cerita peribadi di sini..not good..

kalau tak saya kunci topik...

wallahua'lam.




ok2,maafkan saya admin


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 08:45


Pada 05-01-09 10:43 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Din,hebat dan gah macamana pun swiss bank tu tapi kalau kita tak mampu kita tak boleh buat apa-apa.. memadai lah dengan apa yang kita mampu..

p/s; perjuangkan apa yang mampu kita perjuangkan.. 8-)



betul tu nurul...perjuangkan apa yang kita mampu perjuangkan..
sebenarnya bukan bank yang subahat bocor maklumat customer tapi pekerja dalam bank tu... :roll:


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 14:24


Pada 08-01-09 08:45 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-09 10:43 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Din,hebat dan gah macamana pun swiss bank tu tapi kalau kita tak mampu kita tak boleh buat apa-apa.. memadai lah dengan apa yang kita mampu..

p/s; perjuangkan apa yang mampu kita perjuangkan.. 8-)



betul tu nurul...perjuangkan apa yang kita mampu perjuangkan..
sebenarnya bukan bank yang subahat bocor maklumat customer tapi pekerja dalam bank tu... :roll:




orang yang buat tu tak kena tindakan apa-apa ke?


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 15:58


untuk segala kesalahan didalam institusi kewangan ..
rasanya boleh rujuk dalam Bank and Financial Act 1985 (BAFIA 1985)

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 16:10


kalau dapat tahu ada yang subahat rasanya akan di kenakan tindakan...tapi tu lah mereka ni licik.... licin macam belut susah nak cekup...

Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 16:17


sepandai pandai tupai melompat...

cuba rujuk case study... aman shah....


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 09-01-09 18:42


Pada 08-01-09 16:10 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

kalau dapat tahu ada yang subahat rasanya akan di kenakan tindakan...tapi tu lah mereka ni licik.... licin macam belut susah nak cekup...



tu sudah pasti.jika di back up oleh orang2 atas yang berkuasa kes ni boleh saja terjadi


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.13502 saat. Lajunya....