Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 12-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Orang yang takut ditakluki pasti akan kalah
-- Napoleon Bonarpate

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 60
Ahli: 0
Jumlah: 60




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 10 hari yang lalu
wyd1014: 19 hari yang lalu
haykal77: 27 hari yang lalu
Kakngah: 27 hari yang lalu
lidah-penghunus: 28 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: Persamaan sikap antara kucing dan lelaki...


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» Persamaan sikap antara kucing dan lelaki...

Please Mendaftar To Post


Oleh Persamaan sikap antara kucing dan lelaki...

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 02-01-09 16:13


From E-mail :

    Paparan saya, Tafsiran anda... just for release tensionn..!!! dont take seriously...

    

    Jika anda mahu MEMAHAMI lelaki, cuba lah baca sampai habis...

    

Lelaki ini boleh diibaratkan seperti seekor KUCING JANTAN. Mengapa?



Sila scroll ke bawah:



1) Kucing jantan suka dibelai.

~ Ya, memang lelaki suka sangat dibelai oleh perempuan, tak kira lah awek ke, isteri ke, ibu ke...

     Memang mereka suka dibelai tetapi AWAS, mereka mungkin akan mencakar anda jika anda mengasarinya. Jadi

     berlembut lah dengan lelaki. Mereka tak suka yang wanita kasar.



2) Kucing jantan kuat makan & cepat lapar

    ~ Kucing memang kuat makan & akan mudah menjadi cepat lapar. Jadi, paham sajalah, bukan setakat makanan

     sehariannya saja yang perlu dijaga, "makanan" batinnya juga perlu dicukupkan. Jadi, jagalah makan minumnya.

     Seorang suami suka masakan isterinya. Kepada yang bertitle Girlfriend, belajarlah masak dari sekarang. Yang

     bertitle isteri, masak lah untuk suami jika tidak mahu dia mencari lain. Jika tak tahu, belajarlah. Tak sia-sia kalau

     tambah ilmu rumahtangga ni.



3) Kucing jantan kuat tidur

    ~ Lelaki memang kuat tidur (tapi ada juga yang jenis tak kuat sangat, tapi bilangannya amat sikit). Dan kerana itu,

     bagilah peluang kepada lelaki untuk tidur secukupnya, jika tidak, ada yang akan mengamuk lebih teruk lagi jadi

     seperti kucing, dia tidak akan mengamuk tetapi akan beralih tempat tidur. Anda mahu suami anda beralih

     tempat tidurnya ka???? Jadi, jangan kacau time dia tidur.



4) Kucing jantan kuat merayap

    ~ Lelaki juga sama seperti kucing (selalunya lah). Mereka gemar merayap & melepak, selalunya dengan kawan-kawan (ni

     tak sama dengan kucing). tetapi sebagai penjaga kucing, selalunya kita akan melepaskan kucing kita keluar,

     kerana kita tahu dia akan pulang sendiri. Begitu jugak lelaki. Agak sama kan???

     TETAPI, jika kucing mahal/baka baik, selalunya kita akan mengurungnya di dalam sangkar kan. Cuba kita

     lepaskan dia, confirm dia akan lari sebab dah jumpa kebebasan. Kesimpulannya, janganlah "kurung" lelaki.



5) Kucing jantan mahal/baka baik makan Friskies, kucing jantan kampung makan ikan lauk nasik

    ~ Sama macam lelaki, ada lelaki tastenya begini, ada lelaki tastenya begitu. Kita kena faham taste lelaki itu dahulu,

     sebelum kita buat satu relationship dengan dia. kita kena saling memahami.



6) Kucing jantan tak suka dipaksa

~ , ni memang sangat-sangat betul. Sama macam lelaki, lelaki ni amat pantang dipaksa. Dia paksa tak apa, (tengok

     kucing, dia akan mengiow kat tuannya selagi tak dapat makanan). Macam kucing, kita tak boleh paksa dia tidur,

     tak boleh paksa dia makan & tak boleh peluk dia dengan paksa. Nanti kena cakar babe!!! Janganlah memaksa lelaki.

     Bagi dia space dia tapi dalam masa yang sama pantau. Jangan sampai dia main kayu 3 pula.



7) Kucing jantan ada perasaan ingin tahu (curiosity)

    ~ Kalau kucing suka melihat benda-benda pelik dan lari untuk memegangnya, samalah dengan lelaki. Mereka suka

     mencuba benda yang baru dan benda yang tak pernah mereka rasa. Tengok sahaja Mat Gian, lebih 85% adalah

     org lelaki. Lelaki ni kan ada otak kan.... Lu pikirlah sendiri mana yang baik dengan yang buruk kan.



8) Kucing jantan akan merebut kawasan mereka

~ Ini selalu dalam kes lelaki samseng lah ataupun Along. Nak rebut2 kawasan. Mereka nak tunjuk ego mereka. Biasa

     lah lelaki ni mesti nak tunjuk ego mereka. Layan!!!!



9) Kucing jantan ada yang ego/buat bolayan kat tuannya/org sekeliling

~ Kucing juga ada ego mereka. Tengok kalau kita panggil ia, "miow, miow mari sini", (kalau time ia tak lapar),

     mampus ia nak datang kat kita. (lainlah kalau memang kucing tu dengar kata/educated). Kalau kita kejar, ia akan

     lari. Macam lelaki jugak, makin dikejar, makin dia nak lari dari kita. Nama pun lelaki, mereka takkan nak tunduk,

     lebih-lebih lagi kepada perempuan. For sure anda kenal lelaki anda, guna lah bermacam cara untuk lembutkan hati

     mereka. Tapi bukan minta mereka tunduk dengan kita ya.. Mereka perlu dihormati.



10) Kucing jantan takkan pernah setia kat seekor kucing betina

    ~ Kalau diikutkan ini tak berapa sama, tapi ada persamaannya. Ikut kajian, hampir 78% (berdasarkan majalah Cleo

     keluaran bila entah), lelaki takkan akan kahwin dengan girlfriend pertama dia (pls note: secara specificnya bukan

     cinta pertama tapi first girlfriend pertama dia). Begitu juga dengan lelaki yang modern (of sebab) dan bukan yang

     conservative, selalunya tidak akan berkahwin dengan first girlfriend dia. Tetapi ada juga lah species lelaki yang

     memang setia pada yang satu dari girlfriend pertama & jenis taknak tukar-tukar girlfriend/isteri (yang tu tak

     ikut perangai kucing lah).


-----------------
About Me Myspace Comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 16:18


adalah sikit sikit yang terkena pada lelaki tetapi tidak pada keseluruhan nya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 16:25


Ada juga teori macam ini.. Ada ke patut lelaki disamakan dengan kucing.. :berfikir: hurmm apa-apa lah.. nasib baik kucing.. Kalau binatang-binatang yang lagi brutal agaknya apa yang jadi.. huhu



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 16:26


.. persamaan saya tak macam kucing jantan.. persamaan saya macam kucing betina:malu:..:kelip:.. auwww..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 02-01-09 16:31


ini cuma untuk release tension saja... so pada yang terasa aina minta maaf ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 16:32


Pada 02-01-09 16:26 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. persamaan saya tak macam kucing jantan.. persamaan saya macam kucing betina:malu:..:kelip:.. auwww..


dasyat ini....kucing betina??....lembutnya...... :-D


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 16:33


.. dah tukar.. tak hendak jadi singa.. nak jadi lemah lembut.. tak hendak garang2 dah:malu:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 16:39


Pada 02-01-09 16:33 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. dah tukar.. tak hendak jadi singa.. nak jadi lemah lembut.. tak hendak garang2 dah:malu:..


bagus2...dah ada perubahan.....dah matang lah tu.....jangan jadi 'awwuuw' sudah....meowww boleh..... :lol:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 16:43


Pada 02-01-09 16:31 , ladylolida_aina posting:

!!! QUOTE !!!

ini cuma untuk release tension saja... so pada yang terasa aina minta maaf ye...


.. aina.. saya tak terasa pun.. sebab persamaan saya hanya dengan kucing betina.. sopan, ayu dan penyayang..:kelip:..:malu:.. adehh.. aku sendiri rasa nak termuntah baca "statement. Aku sendiri..:lol:.. ahaks..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-01-09 16:52


Kalau KUCING KURAP bagaimana pula???

JAWAPAN nya perempuan JANGAN CARI LAKI ada KURAP EHEHEHEHEHE
JUST KIDDING...MEOW..MEOW

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 16:53


Hmmmm..begitu ke??hhuhu..tak sangka sifat spesiesku selama ni disamakan dengan kucing..baru daku perasan..rupanya kucing jantan juga bersifat seperti spesies ku..huhu..

lelaki fitrahnya memiliki sifat 'kejantanan' kerna jantinanya adalah lelaki..kucing jantan, sememangnya bersifat kejantanan..jadi tak peliklah, sifat kelelakian dan kejantanan hampir sama..itu memang fitrah yang tidak dapat dielakkan..apa yang membedakannya ialah kejantanan lelaki dikurniakan akal yang boleh menerima wahyu. manakala kejantanan kucing jantan tidak dikurniakan akal sebagai panduan..justeru apabila lelaki bertindak membelakangkan akal, jadilah ia bersifat kejantanan seperti kucing jantan, seperti bertukar2 pasangan dll..wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 02-01-09 16:58


kalau dapat laki ada kurap bawa p klinik lah...


-----------------
About Me Myspace Comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

leeya89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34493
Posting: 44
Dari: seremban

Johor  


posticon Posting pada: 02-01-09 17:01


salam....
artikel ni kelakar lah.....
tapi apa-apa pun thank you a lot.....
banyak membantu saya.........
kelak..........................................

Bookmark and Share

    


  Member Information For leeya89Profil   Hantar PM kepada leeya89   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 02-01-09 17:13


mmm kucing jantan sama dengan lelaki...

kalau kucing betina pula bagaimana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 17:16


best juga lah..ada in4mation baru...apa-apa pun best sebab dapat menghilangkan boring adik ni.....:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 17:25


Pada 02-01-09 17:13 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

mmm kucing jantan sama dengan lelaki...

kalau kucing betina pula bagaimana?


.. kalau kucing betina sama dengan "ai" lah..:malu:..:kelip:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-01-09 17:26


Pada 02-01-09 17:25 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-01-09 17:13 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

mmm kucing jantan sama dengan lelaki...

kalau kucing betina pula bagaimana?


.. kalau kucing betina sama dengan "ai" lah..:malu:..:kelip:..


ai itu apa????
cinta ke....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 02-01-09 17:35


Pada 02-01-09 16:52 , sasuke-kun posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau KUCING KURAP bagaimana pula???

JAWAPAN nya perempuan JANGAN CARI LAKI ada KURAP EHEHEHEHEHE
JUST KIDDING...MEOW..MEOW

kalau kucing kurap pulak mesti lah tergaru-garu... :lol: :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Dna
Warga Rasmi
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36574
Posting: 19

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-01-09 17:38


huhu...
artikel ni memang best..
memang banyak persamaan antara lelaki dan kucing jantan..
wanita pula da persamaan dengan apa pula??
kena buat kajian ni..

Bookmark and Share

    


  Member Information For DnaProfil   Hantar PM kepada Dna   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 20:57


yang no 1 tu sangat-sangat betul dah sesuai dengan kucing saya.. manja terlebih dr kucin betina..suka tidur kat org, suka lepak atas riba org..berbanding dengan jini si kucin betina ni, datang kat org bila dia boring saja..

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 21:45


i not really like to kucing..ngada2..but not too hate lah..sebab Kalau tengah boring2 thibur lah juga tengok kaletah kucing itu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

wedelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18715
Posting: 84

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 21:59


salam..
nice info..
adik ana suka sangat dengan kucing..tapi tak semua kucing ada persamaan macam tu dengan lelaki..
hehe..kalau kucing betina pula macam mana? :oops:


-----------------
~hidup ini indah jika segalanya kerana Allah~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wedeliaProfil   Hantar PM kepada wedelia   Quote dan BalasQuote

affenry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25617
Posting: 130
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 23:03


salam.......

hai kucing....
kasihan kat anda kucing.....
lelaki yang nakal,
kucing yang dijadikan psamaan....
hehehehehehehehehehe nasib si kucing.....

wahai kaum lelaki,
marilah kita bersama2 menjauhi kucing!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hehehehehehehehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For affenryProfil   Hantar PM kepada affenry   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 23:41


Pada 02-01-09 23:03 , affenry posting:

!!! QUOTE !!!

salam.......


wahai kaum lelaki,
marilah kita bersama2 menjauhi kucing!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hehehehehehehehehhe



tak boleh seruan macam tu..kucing tu binatang kesayangan nabi...

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

mellisaleez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16270
Posting: 210

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 01:00


kakaka...tahniah pada ladylolida_aina!...mana dapat artikel ni? memang kelakar habis....lawak tahap berguling ni....

kepada semua lelaki...renung2kan lah...u can deny...but the truth is there...hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mellisaleezProfil   Hantar PM kepada mellisaleez   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 01:06


Pada 03-01-09 01:00 , mellisaleez posting:

!!! QUOTE !!!



kepada semua lelaki...renung2kan lah...u can deny...but the truth is there...hehehe..


Perumpamaan yang cuba menyamakan atas dasar perbandingan dari segi luaran semata.. macam persamaan antara wanita dan bunga tahi ayam lah.. :-)


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 01:06


..kadang-kadang saja yang betul-betul...kadang-kadang ada juga berubah2..memang ada perangai macam tu tapi depend pada situasi lah...haha

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mellisaleez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16270
Posting: 210

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 02:46


Pada 03-01-09 01:06 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-01-09 01:00 , mellisaleez posting:

!!! QUOTE !!!



kepada semua lelaki...renung2kan lah...u can deny...but the truth is there...hehehe..


Perumpamaan yang cuba menyamakan atas dasar perbandingan dari segi luaran semata.. macam persamaan antara wanita dan bunga tahi ayam lah.. :-)



haaa....ini satu petanda yang baik...kucing memberi perumpaan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mellisaleezProfil   Hantar PM kepada mellisaleez   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 03-01-09 08:32


HA...HA...HA...HI...HI...HI...HO...HO...HO....(GELAK BESAR TAPI TAK TERCABUT GIGI MACAM IKLAN TV TU...)
Geli bulu ketiak teman...sebab ada yang kena dengan sifat lelaki-lelaki...cuma nak tanya apa lagi binatang lain yang sifatnya seperti lelaki????heh...heh...heh...


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

cheekmate
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.05.2005
Ahli No: 16664
Posting: 287
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 10:16


yeah baby yeah!!!!!!!!!!!!!!!! :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For cheekmateProfil   Hantar PM kepada cheekmate   Pergi ke cheekmate's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 11:02


Pada 03-01-09 01:06 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!


Perumpamaan yang cuba menyamakan atas dasar perbandingan dari segi luaran semata.. macam persamaan antara wanita dan bunga tahi ayam lah.. :-)



Kenapa dr meow kata perempuan diumpamakan dengan bunga tahi ayam? macam tak best saja bunyinye.. apa kaitannya dengn bunga tersebut? :-( Kenapa tak bunga tulip ke? bunga raya ke? bunga kembang sepagi ke?




Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

shaf-a
Warga Rasmi
Menyertai: 13.11.2008
Ahli No: 35867
Posting: 19
Dari: kajang

malaysia  


posticon Posting pada: 03-01-09 11:08


huhu..sokong2.. 8-)


-----------------
~shafafellaz~


Bookmark and Share

    


  Member Information For shaf-aProfil   Hantar PM kepada shaf-a   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 11:20


Pada 03-01-09 08:32 , dmz posting:

!!! QUOTE !!!

...cuma nak tanya apa lagi binatang lain yang sifatnya seperti lelaki????heh...heh...heh...





buaya agaknya..huhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 11:28


Pada 03-01-09 11:20 , marsyalaila posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-01-09 08:32 , dmz posting:

!!! QUOTE !!!

...cuma nak tanya apa lagi binatang lain yang sifatnya seperti lelaki????heh...heh...heh...





buaya agaknya..huhu


betul-betul....... :-D :-D


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 12:53


Erm adik-adik..
tak baik-tak baik.. Unsur-unsur menuduh.. Tak semua lelaki tu buaya.. :jangan: Nak ke kaum perempuan dituduh macam-macam? Hurm nasihat akak, biar mereka saja mengenal spesis mereka dan biar kita sahaja mengenal spesis kita.. tak begitu? :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 12:59


Pada 03-01-09 12:53 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Erm adik-adik..
tak baik-tak baik.. Unsur-unsur menuduh.. Tak semua lelaki tu buaya.. :jangan: Nak ke kaum perempuan dituduh macam-macam? Hurm nasihat akak, biar mereka saja mengenal spesis mereka dan biar kita sahaja mengenal spesis kita.. tak begitu? :-P



betul-betul kak....
ampun maaf kepada perumpamaan spesis2 yang berkenaan....
tapi perempuan diumpamakan seperti spesis apa kak??
jarang pula jue dengar....ada ke?? :berfikir:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 14:51


Pada 03-01-09 11:02 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-01-09 01:06 , Meow posting:

!!! QUOTE !!!


Perumpamaan yang cuba menyamakan atas dasar perbandingan dari segi luaran semata.. macam persamaan antara wanita dan bunga tahi ayam lah.. :-)



Kenapa dr meow kata perempuan diumpamakan dengan bunga tahi ayam? macam tak best saja bunyinye.. apa kaitannya dengn bunga tersebut? :-( Kenapa tak bunga tulip ke? bunga raya ke? bunga kembang sepagi ke?




bunga tahi ayam??lah Kenapa macam tu pula meow...setuju dengan halesolurun..tak ada bunga lain....org selalu kata perempaun ni macam bunga mawar atau lebih glamer bunga ros lah...cantik di pandang tapi berduri...


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 15:13


Pada 02-01-09 20:57 , marsyalaila posting:

!!! QUOTE !!!

yang no 1 tu sangat-sangat betul dah sesuai dengan kucing saya.. manja terlebih dr kucin betina..suka tidur kat org, suka lepak atas riba org..berbanding dengan jini si kucin betina ni, datang kat org bila dia boring saja..


betul betul..
same dengan kucing jantan saya yang tak berapa nak jantan
manja ya Rabbi.. yang kucing betina pulak tak suka di belai2.. brutal... :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 03-01-09 15:52


kan selalu org ibaratkan perempuan dengan bunga tahi ayam. rupa bunga itu cantik tapi bau busuk... means rupa cantik tapi akhlak tak elok... hmmm, tapi wanita-wanita kat ukhwah ini semuanya macam bunga mawar... rupa cantik, bau pun harum heheh... banyak juga perumpamaan yang menarik untuk wanita, diibarat seperti daun semalu lah, mutiara di dasar lautan lah, apa-apa lah... tapi untuk lelaki apa ek... nanti lah ana fikirkan.. umpama harimau boleh?

Bookmark and Share

    


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 15:59


Pada 03-01-09 15:13 , irashahirah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-01-09 20:57 , marsyalaila posting:

!!! QUOTE !!!

yang no 1 tu sangat-sangat betul dah sesuai dengan kucing saya.. manja terlebih dr kucin betina..suka tidur kat org, suka lepak atas riba org..berbanding dengan jini si kucin betina ni, datang kat org bila dia boring saja..


betul betul..
same dengan kucing jantan saya yang tak berapa nak jantan
manja ya Rabbi.. yang kucing betina pulak tak suka di belai2.. brutal... :sopan:



betul-betul..jini saya pun brutal..panjat sana sini nak cari cicak..tapi kucing jantan kakak saya pulak..asyik2 tidur saja..belingkar kat atas katil saja time org nak tidur..fuh.. :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 16:15


:berfikir:
lelaki...kucing...
kucing...lelaki...
ada persamaan ke?

ada lah sikit-sikit..
ehh.. bukan sedikit tapi banyaklah :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 17:03


Kucing betina kat rumah saya halus saja bulu dia...mungkin sama dengan kulit perempuan agaknya... :berfikir:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 17:08


Pada 02-01-09 16:13 , ladylolida_aina posting:

!!! QUOTE !!!


8) Kucing jantan akan merebut kawasan mereka

~ Ini selalu dalam kes lelaki samseng lah ataupun Along. Nak rebut2 kawasan. Mereka nak tunjuk ego mereka. Biasa

     lah lelaki ni mesti nak tunjuk ego mereka. Layan!!!!



Megikut pemerhatian saya kucing jantan bukan sahaja merebut kawasan tapi merebut kucing betina juga...kat rumah saya ada seekor kucing betina saja, kucing jantan ada 3 ekor...Memang tinggi saham kucing betina tersebut...Sampai 3 ekor kucing jantan nak ngorat dia...Sampai menyorok bawah kerusi kucing betina tu...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 03-01-09 18:02


saya bukan kucing jantan tahu.
kucing pun bukan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 18:28


salamun alaik..
klakarla artikel ini..make me smile..hmm sifat kucing 2 memang betul tapi nak disamakan dengan lelaki entahlah..maybe ye kut..hehe..kat rumah ana kucing jntan selalu dapat perhatian sebab mnja dan ngada2..memang geram dibuatnya..pandai pula 2..semua family ana suka berebut nak peluk kucing 2..hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 20:31


Pada 03-01-09 11:20 , marsyalaila posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-01-09 08:32 , dmz posting:

!!! QUOTE !!!

...cuma nak tanya apa lagi binatang lain yang sifatnya seperti lelaki????heh...heh...heh...



buaya agaknya..huhu


wah kalau buaya nampaknya pupus lah..perempuan kat dunia ini..sebab buaya makan manusia....

p/s: -lelaki sama tak SIKAP dia macam TABIAT semut?
     -Sebenarnya sikap kucing yang sama dengan lelaki dan bukan sikap kucing sama dengan lelaki...


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 20:42


Pada 02-01-09 16:43 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-01-09 16:31 , ladylolida_aina posting:

!!! QUOTE !!!

ini cuma untuk release tension saja... so pada yang terasa aina minta maaf ye...


.. aina.. saya tak terasa pun.. sebab persamaan saya hanya dengan kucing betina.. sopan, ayu dan penyayang..:kelip:..:malu:.. adehh.. aku sendiri rasa nak termuntah baca "statement. Aku sendiri..:lol:.. ahaks..


:lol: kakisamun memang suka perasan ek..apapun kakisamun memang ada persamaan dengan kucing betina..


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 04-01-09 01:47


hurm...info yang disertai dengan sebab yang logik...
tapi...belum tentu semuanya relevan dengan individu tertentu
apa pun, :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 04-01-09 11:01


Pada 03-01-09 12:53 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Erm adik-adik..
tak baik-tak baik.. Unsur-unsur menuduh.. Tak semua lelaki tu buaya.. :jangan: Nak ke kaum perempuan dituduh macam-macam? Hurm nasihat akak, biar mereka saja mengenal spesis mereka dan biar kita sahaja mengenal spesis kita.. tak begitu? :-P


Ya betul...tepat sekali..u are right...tapi kalau dah lelaki sama dengan kucing...yang mana lelaki yang mana kucing???? :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 12:25


sekadar nak tanya kalau kucing tak ada misai macam mana..hehehehe


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-01-09 18:30


Pada 05-01-09 12:25 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

sekadar nak tanya kalau kucing tak ada misai macam mana..hehehehe


kalau kucing tak ada misai may be kucing pondan agaknya :-D :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

zamkri8171
Warga Rasmi
Menyertai: 23.12.2008
Ahli No: 36474
Posting: 13
Dari: Johor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 17:21


meowww.... :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For zamkri8171Profil   Hantar PM kepada zamkri8171   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 19:00


kenapa lah disamakan sikap lelaki dengan kucing jantan..
kasihan tol..hehee..
Apapun pun ambil yang baik buang yang keruh..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 08-01-09 19:08


Pada 05-01-09 18:30 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-09 12:25 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

sekadar nak tanya kalau kucing tak ada misai macam mana..hehehehe


kalau kucing tak ada misai may be kucing pondan agaknya :-D :-D


kalau kucing ada janggut pula???? :berfikir: :berfikir:


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 19:16


Pada 08-01-09 19:08 , shafiqah88 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-09 18:30 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-09 12:25 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

sekadar nak tanya kalau kucing tak ada misai macam mana..hehehehe


kalau kucing tak ada misai may be kucing pondan agaknya :-D :-D


kalau kucing ada janggut pula???? :berfikir: :berfikir:



kucing ada janggut ke??? :berfikir:
huhuhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 08-01-09 19:44


Pada 08-01-09 19:16 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-09 19:08 , shafiqah88 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-09 18:30 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-09 12:25 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

sekadar nak tanya kalau kucing tak ada misai macam mana..hehehehe


kalau kucing tak ada misai may be kucing pondan agaknya :-D :-D


kalau kucing ada janggut pula???? :berfikir: :berfikir:



kucing ada janggut ke??? :berfikir:
huhuhu...



lah.. taktau ke.. kucing ada janggut, ada .. nme dia kubing.. iaitu, kacukan kucing campur kambing... kubinggggg... kubinggggg...


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 20:03


Pada 08-01-09 19:44 , shafiqah88 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-09 19:16 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-09 19:08 , shafiqah88 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-09 18:30 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-09 12:25 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

sekadar nak tanya kalau kucing tak ada misai macam mana..hehehehe


kalau kucing tak ada misai may be kucing pondan agaknya :-D :-D


kalau kucing ada janggut pula???? :berfikir: :berfikir:



kucing ada janggut ke??? :berfikir:
huhuhu...



lah.. taktau ke.. kucing ada janggut, ada .. nme dia kubing.. iaitu, kacukan kucing campur kambing... kubinggggg... kubinggggg...



ye ke...

syukran sebab bagi tahu..ada juga makhluk kubing ye... :roll:

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

lading21
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32849
Posting: 125

blank  


posticon Posting pada: 17-01-09 12:32


Pada 08-01-09 19:44 , shafiqah88 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-09 19:16 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-01-09 19:08 , shafiqah88 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-09 18:30 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-01-09 12:25 , zulman posting:

!!! QUOTE !!!

sekadar nak tanya kalau kucing tak ada misai macam mana..hehehehe


kalau kucing tak ada misai may be kucing pondan agaknya :-D :-D


kalau kucing ada janggut pula???? :berfikir: :berfikir:



kucing ada janggut ke??? :berfikir:
huhuhu...



lah.. taktau ke.. kucing ada janggut, ada .. nme dia kubing.. iaitu, kacukan kucing campur kambing... kubinggggg... kubinggggg...




:lol: nasib baik kubing, kl LELAKI KUCING da lama kena tangkap dengan Pak Polisi huhuhu

Bookmark and Share

    


  Member Information For lading21Profil   Hantar PM kepada lading21   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.184905 saat. Lajunya....