Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Perkataan yang baik tidak akan muncul dari jiwa yang kotor sebagaimana biji benih takkan tumbuh pada tanah yang gersang
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 20
Ahli: 0
Jumlah: 20




  Yang Masuk Ke Sini
aye: 9 jam, 3 minit yang lalu
tereturubuzu: 8 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 20 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: Topup oh topup...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» Topup oh topup...

Please Mendaftar To Post


Oleh Topup oh topup...

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 14:35


Assalamualaikum
zaman canggih ini semua ada hp kan..agak-agak, berpa hinggit yang anda melabur dalam sebulan untuk topupkan hp...kadang-kadang mesti tak sedar kan dah berapa banyak kita kuarkan duit beli topup.. :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 15:05


.. bergantung pada penggunaan.. tapi yang nyata setiap bulan mesti habis busuk "top up" RM30..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 15:10


pernah sekali jue habis RM400 sebulan ....... :-o
call client kat Spore.....huhuhu....
nasib baik company yang bayar..... :-D


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 15:13


Pada 02-01-09 15:10 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

pernah sekali jue habis RM400 sebulan ....... :-o
call client kat Spore.....huhuhu....
nasib baik company yang bayar..... :-D



400??banyak itu...saya habis jimat RM5 sebulan..tu tak ada duit sangat..huhu :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 15:15


Pada 02-01-09 15:05 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. bergantung pada penggunaan.. tapi yang nyata setiap bulan mesti habis busuk "top up" RM30..


selepas di tolak tambah rasanya ada lah dalam rm30..kurang dari tu pun pernah juga...bergantung penggunaan bak kata kakisamun..


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

  


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 15:16


Pada 02-01-09 15:13 , nur_kasih511 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-01-09 15:10 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

pernah sekali jue habis RM400 sebulan ....... :-o
call client kat Spore.....huhuhu....
nasib baik company yang bayar..... :-D



400??banyak itu...saya habis jimat RM5 sebulan..tu tak ada duit sangat..huhu :-(


atas urusan kerja....international call.....mahal sikit....


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kasih511
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.03.2008
Ahli No: 32942
Posting: 108
Dari: MaRanG, GaNuUu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 15:17


Pada 02-01-09 15:16 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-01-09 15:13 , nur_kasih511 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 02-01-09 15:10 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

pernah sekali jue habis RM400 sebulan ....... :-o
call client kat Spore.....huhuhu....
nasib baik company yang bayar..... :-D



400??banyak itu...saya habis jimat RM5 sebulan..tu tak ada duit sangat..huhu :-(


atas urusan kerja....international call.....mahal sikit....



nasib baik company bayar kan...Kalau tak...mahu pening kepala cari duit...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_kasih511Profil   Hantar PM kepada nur_kasih511   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 15:19


!!! QUOTE !!!

nasib baik company bayar kan...Kalau tak...mahu pening kepala cari duit...


betul tu.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 15:22


Saya pakai bil.. paling sikit pun rm50 sebab yuran dia kena rm50 tetiap bulan.. lebih pakai tak mengapa.. jangan kurang pakai dr 50..alamatnya rugi..
yang topup pun ada.. tapi jarang pakai.. biasanya topup sekali 2 or 3 bulan saja..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 16:39


Pada 02-01-09 14:35 , nur_kasih511 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
zaman canggih ini semua ada hp kan..agak-agak, berpa hinggit yang anda melabur dalam sebulan untuk topupkan hp...kadang-kadang mesti tak sedar kan dah berapa banyak kita kuarkan duit beli topup.. :berfikir:



adalah lah dalam 30 ke 50 ringgit kadang kadag kurang,bergantung pada penggunaan....purata 30 lah .
tapi baru -baru ini adalah join program jual top up,jadi tak payah pergi kedai top up .boleh top sendiri nak tambah modal pergi atm.hehehehe


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 18:49


dulu time pakai topup dalam rm10 2 3 hari..sekarang pakai bil..dalam rm100 ++ saja sbuln..

ok lah.jimat..

Bookmark and Share

  


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

Dna
Warga Rasmi
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36574
Posting: 19

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-01-09 18:56


aku pakai 2 no...
kedua-duanya no jarang top up...
sebab tmph keditnya lama...
jimat sikit duit...

Bookmark and Share

  


  Member Information For DnaProfil   Hantar PM kepada Dna   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 19:07


em,,ntahler tak terkire agaknya...asal no cantik nak beli...semua no adik ada...enset duer saja..itu pun boleh beli enset time cuti sem..hehehe...kalau ada program, banyak gakler pakai..kalau tak top up sebab tak ada duit knela dok dyam2 sajalah..tak pun, org top upkan..hehehe..besenyer kakak lah mangse adik...lagi pun bukan pakai mana pun..nak tipon mak, makler selalu kol adik....kalau mesej kawan-kawan yang penting2 sajalah..bukan budget..tapi, jimat..hahaha..kalau dah banyak sangat top up baru kol org, tau pun member balas mesej lambat sangat baru kol..:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 19:34


dulu-dulu istiqamah rm30 untuk sebulan..even tengah-tengah bulan da habis tetap tahan diri dr topup..start new month baru beli... tapi since terlibat dengan pelbagai program kat kampus da tukar bill..sampai lah sekarang..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

wedelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18715
Posting: 84

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 22:04


memang banyak spend duit untuk topup ni..kalau tak budget,memang tak tahu...
kalau tak topup susah pulak nak contact..
1 hari nanti kena tukar pakai bil agaknya :-D


-----------------
~hidup ini indah jika segalanya kerana Allah~


Bookmark and Share

  


  Member Information For wedeliaProfil   Hantar PM kepada wedelia   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 00:48


jarang top up sebab tarikh luput pun sehingga 2010...baki biar sampai habislah baru top up...lagipun bos top up..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-01-09 07:03


Assalamualaikum
setiap bulan, boleh dikatakan purata perbelanjaan untuk topup ini ialah sekitar RM60..hm..berbaloikah jika pakai line ye?ataupun patutkah diambil kedua²nya sekali??wahh..tersepit antara dua pilihan.. :-P



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 10:35


Macam terasa dengan kenyataan di atas.. :berfikir: terasa ke?
tak apa lah.. ada sebab dan musababnya saya memilih bil.. huhu.. tang no satu lagi tu untuk time buat iklanneka di 7eleven saja dan time terlupa nak jelaskan bil.. :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 11:11


Pada 02-01-09 15:05 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. bergantung pada penggunaan.. tapi yang nyata setiap bulan mesti habis busuk "top up" RM30..


Baguih lah.. RM30 saja...niza paling2 pun dalam sebulan RM50++ :-o
Nak topup maxis lagi...celcom lagi... Sebab biasanya lau sms dengan kawan-kawan niza pakai mxs pada sesiapa yang pakai mxs and celcom pada sesiapa yang pakai celcom... Lau nak kol biasanya pakai celcom, tambah2 lau tengah sibuk organise aktiviti fakulti memang dok topup celcom saja lah.. Nak call lecturer sana sini....

Niza ada juga buat bisness topup dulu, tapi akhirnya stop sebab payah nak pergi ATM maybank... Lau kat dalam UiTM tu just ada kat menara lama sedangkan fac ni kat belah "Menara Sains Teknologi".

InsyaAllah dah kerja nt boleh lah sambung bsns..hehe... :-D


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

adh_ham
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.01.2005
Ahli No: 13658
Posting: 37
Dari: Tsik Pmysuree, Cheras

Kelantan  


posticon Posting pada: 03-01-09 11:20


Penggunaan minumum sebulan saya RM70. dulu pakai prepaid.sekarang tukar kepada line.lebih jimat.satu kadar bagi semua talian.pada masa yang sama, saya kekalkan no lama.khas untuk org tertentu sahaja untuk dapatkan kelebihan 8pax. 1 sen 1 sms.


-----------------
aIdaH HamAT


Bookmark and Share

  


  Member Information For adh_hamProfil   Hantar PM kepada adh_ham   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 03-01-09 13:45


Pada 03-01-09 10:35 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Macam terasa dengan kenyataan di atas.. :berfikir: terasa ke?


Assalamualaikum
erk..kenyataan di atas tu merujuk kepada kenyataan saya ke.. :berfikir:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 14:19


kalau saya memang jarang nak topup....kekadang sebulan ada lah dalam RM10..time study dulu biasa juga lah topup untuk memudahkan perhubungan dengan kawan sekuliah dan lecturer..tapi bila dah kerja ni jarang sangat-sangat nak topup...kena jimat untuk masa depan katakan....

Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 03:15


Uhuk.. tempias tu rasa lah sikit.. :-D
tak mengapa tak mengapa.. 'aiman tak kisah' :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

adh_ham
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.01.2005
Ahli No: 13658
Posting: 37
Dari: Tsik Pmysuree, Cheras

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-01-09 10:52


Pada 03-01-09 07:03 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
setiap bulan, boleh dikatakan purata perbelanjaan untuk topup ini ialah sekitar RM60..hm..berbaloikah jika pakai line ye?ataupun patutkah diambil kedua²nya sekali??wahh..tersepit antara dua pilihan.. :-P



pakai saja kedua-duanya..tak pun besar-besar panjang ni..makin ramai list name yang nak dihubungi..pasal kerja, famili, peribadi...untung diri sendiri.tapi pandai2la plan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For adh_hamProfil   Hantar PM kepada adh_ham   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 04-01-09 13:30


saya pun jarang topup... kredit hari tu tak habis.. siapa nak saya transfer, agkat tangan... ok, tak ada siapa.. ditutup...

Bookmark and Share

  


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 04-01-09 21:24


Assalamualaikum
halesolurun ni salah faham ni... :jangan:
maksudnya saya merefer kepada diri saya..adakah dengan jumlah topup sebanyak RM60 setiap bulan tu berbaloi jika saya tambah satu line hp (postpaid) atau tukar kepada postpaid..itu maksud saya...

adakah berbaloi?ataukah perbelanjaan saya kelak akan menjadi lebih tinggi.. :berfikir:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

inshirah_91
Warga Rasmi
Menyertai: 29.11.2008
Ahli No: 36116
Posting: 12
Dari: tanah merah,qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 21:51


em..nurul ni jenis suka mesej..jadi top up pun banyak lah jugak..
tapi selalunya ayah yang top up...hehehe..anggapan nurul sekolah ag..
tak pun suruh best friend nurul top up kan..tapi selalu nya abang angkt and abang sepupu yang top up sebab saya ni manja(sebenarnya upah tutup mulut dari report kat mak sdare mereka couple..he# tapi bukan rasuah tau sebab saya yang ugut...hua3..hanya joking ya sohibi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For inshirah_91Profil   Hantar PM kepada inshirah_91   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 22:41


emm 30 ringgit saja.
kadang-kadang tlebih juga..
huhu..
tapi topup penting woo sekarang neh..
lagi-lagi time emergency..
memang untung lah sesiapa yang buat biznes jual topup kat u..
ahakz..

Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 08:36


average rm50 sbln...hmmm...
:terliur:

payah sikit topup ni..kalau emergency nak call...credit tak cukup...habis..habis... :-o

selalu ada kad tpup spare dalam wallet...siapa emergncy nak pakai boleh lah jual...boleh jual mahal sikit.. :-P


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

en_poligami
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.12.2008
Ahli No: 36486
Posting: 67
Dari: tok bali,kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-01-09 09:37


tiada salahnya teknologi tu...cuma cara kita gunakanya bagaimana.. tapi tengok jugalah jika maxis tu india punya.. celcom melayu punya... digi dan u mobile tak pasti pulak..

so kemana duit kita belanjakan kena fikir juga takutnya nampak kita guna untuk kebaikan kita,tetapi mereka yang bukan islam gunakan keuntungan yang mereka dapat dari kita tu pulak untuk niaya kita umat islam..

sama-samalah berdoa semoga kejadian yang berlaku di palestin sekarang ini dan negara islam lain juga menyedarkan kita seluruh umat islam supaya bersatu di bawah satu akidah dan panji2 Allah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For en_poligamiProfil   Hantar PM kepada en_poligami   Pergi ke en_poligami's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 09:52


Hah,saya salah faham? Oo tu lah.. kan dah :malu: .. uhuk.. Kenapa agaknya saya salah faham :berfikir: Erm baru lah saya faham..

boleh kata selesai saja saya bergayut,mesti saya akan call operator untuk menanyakan jumlah kredit saya.. ini tujuannya untuk mengelakkan daripada ter'over limit... saya melimitkan rm150 saja,tak kira untuk sebulan or beberapa bulan.. asal dah cukup 150,hurm sendiri mahu ingat lah.. :sopan:

p/s: seorang pegawai custmer servis yang terkantoi dengan saya.. bila saya amati suaranya,saya macam kenal.. saya tanya awak ini sekian sekian dan sekian ke... ? lor rupanya budak sekelas lama dulu 8-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 10:24


biasanya RM40....sebab selalu top up seminggu sekali jadi RM10 lah....
Topup habis sebab selalu call parents saja....hehehe sekarang i dah kurangkan aktiviti mesej...bila perlu dan important saja mesej....

Bookmark and Share

  


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 11:18


dulu pakai dalam rm50 sebulan..tapi sekarang pakai plan 1+5 so lagi jimat...:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 05-01-09 11:20


dulu pakai tak pakai, company akan bagi rm150 sebulan. bila tukar company kena top up sendiri tapi byklah dalam 30 sebuln tu pun tak rm10 pun habis.

Bookmark and Share

  


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 13:24


topup ni ibarat nyawa henset lah..tak ada kredit, senyap lah henset 2 hehe..bak kata mmber, tak ada makna pakai henset mahal2 kalau tak ada kredit..
dulu saya topup dalam 50 juga..banyak call family agaknya..tapi sekarang ni saya dah kurang kan ket..dalam kurang lebih kurang 30 saja..sebab saya pakai italk untuk call out.lebih jimat..no celcom just 4 sms dan call 8pax..



Bookmark and Share

  


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 13:56


Biasanya saya topup untuk mengelakkan perkhidmatan dibatalkan...Saya bukan guna sangat kredit handphone saya...Tak tahu nak buat apa...Kredit maxis saya ada RM100...SMS bonus ada 996...Yang celcom pulak hampir mencecah RM200...Biasanya saya topup RM10 saja... :berfikir:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 06-01-09 22:27


Pada 04-01-09 21:51 , inshirah_91 posting:

!!! QUOTE !!!

em..nurul ni jenis suka mesej..jadi top up pun banyak lah jugak..
tapi selalunya ayah yang top up...hehehe..anggapan nurul sekolah ag..
tak pun suruh best friend nurul top up kan..tapi selalu nya abang angkt and abang sepupu yang top up sebab saya ni manja(sebenarnya upah tutup mulut dari report kat mak sdare mereka couple..he# tapi bukan rasuah tau sebab saya yang ugut...hua3..hanya joking ya sohibi...


Assalamualaikum
haruskah saya terima ini sebagai suatu lawak??atau saya patut meladeninya dengan baik??

beware with your every words okies...
P/S : hah, kan dah salah faham..lengkali kena faham, baru tak salah faham, kalau dah salah faham, kan susah nak fahamkan semula..sekarang dah faham? :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 07-01-09 07:25


Pada 06-01-09 22:27 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 04-01-09 21:51 , inshirah_91 posting:

!!! QUOTE !!!

em..nurul ni jenis suka mesej..jadi top up pun banyak lah jugak..
tapi selalunya ayah yang top up...hehehe..anggapan nurul sekolah ag..
tak pun suruh best friend nurul top up kan..tapi selalu nya abang angkt and abang sepupu yang top up sebab saya ni manja(sebenarnya upah tutup mulut dari report kat mak sdare mereka couple..he# tapi bukan rasuah tau sebab saya yang ugut...hua3..hanya joking ya sohibi...


Assalamualaikum
haruskah saya terima ini sebagai suatu lawak??atau saya patut meladeninya dengan baik??




terime lah sebagai lawak,...


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

  


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

ainanursafiya
Warga Rasmi
Menyertai: 17.11.2008
Ahli No: 35917
Posting: 18
Dari: sh alam

Johor  


posticon Posting pada: 07-01-09 12:49


Pada 05-01-09 13:56 , sailormoon posting:

!!! QUOTE !!!

Biasanya saya topup untuk mengelakkan perkhidmatan dibatalkan...Saya bukan guna sangat kredit handphone saya...Tak tahu nak buat apa...Kredit maxis saya ada RM100...SMS bonus ada 996...Yang celcom pulak hampir mencecah RM200...Biasanya saya topup RM10 saja... :berfikir:



aik..tak tau nak guna kredit tu kat mana..meh2 transfer kat saya..boleh dapat pahala terpijak ni..hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainanursafiyaProfil   Hantar PM kepada ainanursafiya   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 13:57


ikut keadaan..kadang-kadang..rm30 sebulan..kena fikir juga..duit lain nak buat blnjer..orang study lagi kan..esok da kerja..tengok lah..macam nak pakai bil..tapi tak taulah jimat ke tak..

Bookmark and Share

  


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 15:44


dulu pakai krdt memang teruk jugalah....sekarang pakai bil...jimat lagi dari pakai krdt :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 07-01-09 16:05


kalau org yang sibuk, banyak kegunaan, pakai bil lah ye....

Bookmark and Share

  


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

inshirah_91
Warga Rasmi
Menyertai: 29.11.2008
Ahli No: 36116
Posting: 12
Dari: tanah merah,qlate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 09:40


assalamualaikum buat sohibi2 semua..
buat sayatetapsaya..ana cuma bgurau..
jadi ana mitak maaf jika ayt2 ana membuatkan anda kurang selesa
insyaallah,i will use nice dan sweet w0rds next time..
anyway thanks 4 da advice..

akhirul kalam
buah cempedak di luar pagar,
ambil galah tolong jolokkan,
ana budak baru belajar,
minta sohibi semua tolong ajarkan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For inshirah_91Profil   Hantar PM kepada inshirah_91   Quote dan BalasQuote

fniesa
Warga Rasmi
Menyertai: 02.01.2009
Ahli No: 36601
Posting: 2
Dari: Penyu @ Jelapang Padi

blank  


posticon Posting pada: 08-01-09 10:38


bila sebut pasal topik topap menopap ni..boleh tahan jugak kos topap tiap-tiap bulan...tapi kadang-kadang tu bergantung pada penggunaan dan urusan yang memerlukan khidmat telefon..kalau yang tak berapa penting macam beli lagu,download gambar lah dan apa-apa saja lah...rasa-rasanya tak payah lah membazirkan kredit yang ada.

Bookmark and Share

  


  Member Information For fniesaProfil   Hantar PM kepada fniesa   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 13:24


sekarang ini senang dah nak dapat lagu..bluetooth dengan kawan-kawan saja..xpown download kat internet saja...jimat sikit tak payah beli..

Bookmark and Share

  


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-01-09 14:26


Pada 08-01-09 13:24 , lemochi_adachi posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang ini senang dah nak dapat lagu..bluetooth dengan kawan-kawan saja..xpown download kat internet saja...jimat sikit tak payah beli..


:berfikir:
ni boleh letak kat topik baru ni..download oh download... :-P


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

azzna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.04.2006
Ahli No: 24310
Posting: 46
Dari: jengka, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 13:12


erm saya ayah yang topupkan...
sebulan 30...
cukup.... Kalau habis awal, pandai2 lah

Bookmark and Share

  


  Member Information For azznaProfil   Hantar PM kepada azzna   Quote dan BalasQuote

Faizah_Azlan
Warga 2 Bintang
Menyertai: 12.02.2009
Ahli No: 37142
Posting: 44
Dari: Kulai, Johor

Johor  


posticon Posting pada: 16-02-09 14:01


saya pakai 2 hp, 1 untuk urusan kerja, 1 lagi untuk pribadi...
dulu memang jimat pasal banyak pakai phone opis untuk urusan kerja...
tapi kalau dah xddk kat dalam opis kena pakai hp sendiri juga...
topup jangan cakap lah memang lebih dr rm 100 sbln untuk 2 hp...

maybe pakai line lebih practical agaknya...
tapi takut xt'bayar pula... kena fikir2...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Faizah_AzlanProfil   Hantar PM kepada Faizah_Azlan   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.173661 saat. Lajunya....