Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
.....dan janganlah kamu berputus asa daripada rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa daripada rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.
-- Yusuf: 12

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
halawatuliman: 6 hari yang lalu
nabilah: 6 hari yang lalu
aye: 8 hari yang lalu
tereturubuzu: 16 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: LCD HANDSET...


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» LCD HANDSET...

Please Mendaftar To Post


Oleh LCD HANDSET...

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 23:20


assalamualaikum,,,,

minta tolong kepada forumer semua,,,HP ana ada problem..LCD nya rosak....so minta tolong ada tak kedai yang boleh repair dengan harga yang berpatutan...or antum ada yang berkebolehan merepair HP tersebut..


ni spesifikasinya..

model; nokia6210 clasic


p/s;ana sayang HP ni,,minta tolong sangat-sangat.



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 00:07


beli yang baru saja. yang murah2 dalam rm99.

ps:- kalau sayang bini bagus jugak. tak payah cari yang baru...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 00:11


akak sirat tak faham gadget tu....nak cari bini pun,,,hp tu pun berjasa juga...memang boleh beli yang begitu...tapi hurm...zitron maa....bukan ap...

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 00:41


kak sirat kan pakar dalam technology2 ini...bagi lah solution terbaik...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 00:57


aik......awatkah dengan "akak" sirat pula ni?

:-?

pergi repair kat kedai lah kut.warranty dah habis ke?


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

  


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 01:07


oo... 6210... yang panjang nipis tu ek ???
hhuhuhu saya ada satu....
tak rosak lagi..tapi bateri dengan body dah loose..
gerak sikit ..henpon mati...huuhuhuh

Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

are_dik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.11.2004
Ahli No: 12567
Posting: 93
Dari: student

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-01-09 13:04


pengalaman adik...nak murah..time cuti sem ke, part time ke, kerja kat kedai enset..so, dptla repair enset...kalau dapat bos bagus, free saja..tak pun dia bagi murah sangatlah..selalu free lah sebab kita kerja kat situ kan...

tak pun, jual enset tu, tambah duit sikit beli yang macam itu juga...hehehe

lagi 1...org cakap kalau sayang sesua2 benda 2, kita kena bagi kat org...so bagi lah kat kdi enset...sure dia nak nya...kalau dah rosak sangat..bagi kat tong sampah..di galakkan hehe(gurau saja)....

p/s: belum try belum tau..hehehe
: Lcd besenyer nak repair yang ory 80 above bagi enset mahal..tau pun jual, ambil enset baru, lepas itu sayang kat enset yang baru pula..tak begitu?,,hehe)

Bookmark and Share

  


  Member Information For are_dikProfil   Hantar PM kepada are_dik   Pergi ke are_dik's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 00:41


Pada 01-01-09 01:07 , rdwira posting:

!!! QUOTE !!!

oo... 6210... yang panjang nipis tu ek ???
hhuhuhu saya ada satu....
tak rosak lagi..tapi bateri dengan body dah loose..
gerak sikit ..henpon mati...huuhuhuh


apa kata..lcd hp abang rd tu,,jual kat saya,,hehehe,,,saya belum lose lagi,,masih ketat...hheeheheabg pun da pakai hp lain kan....harga kawan-kawan,,,,,,,,


waranty da habis,,kalau ada lagi,,,tak payah pening2 ikram.....hp tu banyak jasenye,,,macam mana nak capture gambar dalam keadaan terdesak...nak beli lain tak ada lah..sekali pakai,,pakai sampai tak boleh pakai..



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 00:52


huhuhuh sayang wooo... terhangat di pasaran masa tu...
nak cari yang baru...tak ada stok lagi masa tu...
masa tu pakai henpon apa entah...
rosak..beli nokia apa entah... yang casing dia ada bintik2 tu..apa model entah.... pakai 2 minggu saja...sebab nampak nokia 6210 kat kedai..2nd hand... terus tolak henpon bintik2 tu.. angkst 6210...

pakai dekat 2 tahun..jatuh ..casing pecah... cari kat kedai...harga RM 60...huhuhuh.. lepas itu bateri pun loose...huhuhu duduk simpan dalam lemari..

Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 00:59


casingnye sekarang ada yang murah,,,rm10...heheeh..pergi saja downtown....xklusif pakai hp 6210c tu.....kalau ada kawan-kawan yang boleh repair,,bagitahu saya ye...


p/s;abang bagi saya LCD hp tu,,,abang simpan lah balik hp tu dalam almari,,amcam bernas dan bergeliga tak pemikiran saya???

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 01:54


wah memang bergeliga otak tu..boleh bikin batu cincin....kekekkeke

Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Dna
Warga Rasmi
Menyertai: 31.12.2008
Ahli No: 36574
Posting: 19

PulauPinang  


posticon Posting pada: 02-01-09 02:24


Pada 01-01-09 13:04 , are_dik posting:

!!! QUOTE !!!

pengalaman adik...nak murah..time cuti sem ke, part time ke, kerja kat kedai enset..so, dptla repair enset...kalau dapat bos bagus, free saja..tak pun dia bagi murah sangatlah..selalu free lah sebab kita kerja kat situ kan...

tak pun, jual enset tu, tambah duit sikit beli yang macam itu juga...hehehe

lagi 1...org cakap kalau sayang sesua2 benda 2, kita kena bagi kat org...so bagi lah kat kdi enset...sure dia nak nya...kalau dah rosak sangat..bagi kat tong sampah..di galakkan hehe(gurau saja)....

p/s: belum try belum tau..hehehe
: Lcd besenyer nak repair yang ory 80 above bagi enset mahal..tau pun jual, ambil enset baru, lepas itu sayang kat enset yang baru pula..tak begitu?,,hehe)


are_dik ni macam berpengalaman dalam hal-hal LCD... macam pernah da pengalaman buruk saja dengan LCD...huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For DnaProfil   Hantar PM kepada Dna   Quote dan BalasQuote

songkok_aji02
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 593
Posting: 532
Dari: KL / JB

Johor  


posticon Posting pada: 02-01-09 04:58


zitron ke? bukan voltron? beli sajalah yang baru.

Bookmark and Share

  


  Member Information For songkok_aji02Profil   Hantar PM kepada songkok_aji02   Quote dan BalasQuote

narato
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16524
Posting: 143
Dari: jb...ukm,bangi

Johor  


posticon Posting pada: 02-01-09 11:13


LCD kalau nak btolkan memang mahal..saya punya anset pun da 2x masuk kedai sebab rosak LCD...

Bookmark and Share

  


  Member Information For naratoProfil   Hantar PM kepada narato   Quote dan BalasQuote

mellisaleez
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.05.2005
Ahli No: 16270
Posting: 210

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 01:47


umar_khalil ni nak yang free saja....bawa ke kedai berdektn lah repair...habis cerita...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mellisaleezProfil   Hantar PM kepada mellisaleez   Quote dan BalasQuote

narato
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16524
Posting: 143
Dari: jb...ukm,bangi

Johor  


posticon Posting pada: 06-01-09 01:34


zaman sekarang ni mana lah ada lagi benda free....

Bookmark and Share

  


  Member Information For naratoProfil   Hantar PM kepada narato   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 01:44


Pada 06-01-09 01:34 , narato posting:

!!! QUOTE !!!

zaman sekarang ni mana lah ada lagi benda free....
pergi tandas pun kena bayar...lol


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

  


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 08:46


Pada 03-01-09 01:47 , mellisaleez posting:

!!! QUOTE !!!

umar_khalil ni nak yang free saja....bawa ke kedai berdektn lah repair...habis cerita...




kentut free apa.......


mana ada nak free....xckp pun....just kalau ada kawan-kawan nak tolong,,,bukan ke dapat tolong kawan-kawan menjana ekonomi kawan-kawan??dr perabeh duit kat tokey2 henset cino tu.....aduhai....da bersANGKA buruk ni dengan ana ni......cepat minta maaf....



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.111979 saat. Lajunya....