Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Allah don't give us what we want, instead He gives us what we need
-- Spaghetigoreng (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 44
Ahli: 0
Jumlah: 44




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 11 hari yang lalu
alongmina: 15 hari yang lalu
muslimin23: 21 hari yang lalu
kasih_kekasih: 26 hari yang lalu
budakbesar: 32 hari yang lalu
azemi: 36 hari yang lalu


Rawatan Alternatif
Topik: Tanda Sihir


Carian Forum

Moderator: Administrator, Prof_Muslim
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Alternatif
    »» Tanda Sihir

Please Mendaftar To Post


Oleh Tanda Sihir

haryana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36356
Posting: 74
Dari: Jaybee

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 09:59


Assalamualaikum

Boleh sesiapa beritahu saya apakah tanda-tanda terkena Sihir?..
Betul ke ada yang kata selalu pening kepala, sakit dia bahagian. bawah perut dan macam-macam lah..
:berfikir:




-----------------
~~winter cool~~
@@permulaan sabar pahit tapi manis akhirnya~~~


Bookmark and Share

  


  Member Information For haryanaProfil   Hantar PM kepada haryana   Quote dan BalasQuote

Bulak_Lapok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32117
Posting: 34
Dari: KedESaAN yANG mEngHijAU

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 10:07


Assalamualaikum

Tanda-tanda terkena sihir...

1.Sangat susah tidur pada waktu malam, kalaupun dapat tidur        sudah lama bersusah payah.

2.Sangat susah tidur pada waktu malam, kalaupun dapat tidur sudah lama bersusah payah.

3.Mimpi yang buruk atau mimpi melihat sesuatu yang menakutkan serta ingin memekik untuk meminta pertolongan akan tetapi tidak sanggup.

4.Mimpi yang sangat menyeramkan.

5.Mimpi melihat berbagai macam binatang seperti melihat kuching, anjing, unta, ular, singa, serigala atau tikus.

6.Gigi geraham yang berbunyi pada waktu tidur.

7.Tertawa, menangis atau memekik pada waktu tidur.

8.Fikiran yang kacau / Selalu lesu dan malas / Saraf yang tersumbat.

9.Kepala selalu pusing, yang tidak disebabkan oleh penyakit pada dua mata, telinga, hidung, gigi, tekak atau perut.

setakat ni saja yang ana boleh bantu...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For Bulak_LapokProfil   Hantar PM kepada Bulak_Lapok   Pergi ke Bulak_Lapok's Website   Quote dan BalasQuote

Balada_95
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.12.2008
Ahli No: 36448
Posting: 27
Dari: Bandaraya Bersejarah

Melaka  


posticon Posting pada: 23-12-08 10:18


Pada 23-12-08 10:07 , Bulak_Lapok posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Tanda-tanda terkena sihir...

1.Sangat susah tidur pada waktu malam, kalaupun dapat tidur        sudah lama bersusah payah.

2.Sangat susah tidur pada waktu malam, kalaupun dapat tidur sudah lama bersusah payah.

3.Mimpi yang buruk atau mimpi melihat sesuatu yang menakutkan serta ingin memekik untuk meminta pertolongan akan tetapi tidak sanggup.

4.Mimpi yang sangat menyeramkan.

5.Mimpi melihat berbagai macam binatang seperti melihat kuching, anjing, unta, ular, singa, serigala atau tikus.

6.Gigi geraham yang berbunyi pada waktu tidur.

7.Tertawa, menangis atau memekik pada waktu tidur.

8.Fikiran yang kacau / Selalu lesu dan malas / Saraf yang tersumbat.

9.Kepala selalu pusing, yang tidak disebabkan oleh penyakit pada dua mata, telinga, hidung, gigi, tekak atau perut.

setakat ni saja yang ana boleh bantu...



Thanks sebab sudi berkongsi..... :welcome:

Bookmark and Share

  


  Member Information For Balada_95Profil   Hantar PM kepada Balada_95   Pergi ke Balada_95's Website   Quote dan BalasQuote

haryana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36356
Posting: 74
Dari: Jaybee

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-12-08 13:21


oo.. ye ke..
alhamdulillah..
terima kasih,..
kalau tak keberatan boleh beritahu bagaimana nak mengatasi @ mencegah diri dpd terkena sihir?
:roll:


-----------------
~~winter cool~~
@@permulaan sabar pahit tapi manis akhirnya~~~


Bookmark and Share

  


  Member Information For haryanaProfil   Hantar PM kepada haryana   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-12-08 14:00


Prof boleh bagikan asas yang prof amalkan juga iaitu pastikan ada Kurma di rumah bukan untuk hiasan atau simpanan tetapi untuk kita makan:

1. Amalkan 7 biji Kurma/Tin/ Zaitun sehari ( sebagai penghalang gangguan atau sihir )
2. Amalkan madu asli
3. Berwudhuk

p/s: Jangan atau elakkan berjumpa Bomoh atau mudah percaya pada anggapan Sihir @ Buatan Orang. Kita berusaha dengan Allah Taala...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

unanjaga
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34507
Posting: 190
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-12-08 15:02


Dan sebagai tambahan,jangan tinggalkan amalan solat dalam apa jua keadaan kecuali bila uzur,banyakan baca Al-Quran atau pun berzikir.

Bookmark and Share

  


  Member Information For unanjagaProfil   Hantar PM kepada unanjaga   Pergi ke unanjaga's Website   Quote dan BalasQuote

Bulak_Lapok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32117
Posting: 34
Dari: KedESaAN yANG mEngHijAU

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 24-12-08 15:43


Pada 24-12-08 14:00 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!

Prof boleh bagikan asas yang prof amalkan juga iaitu pastikan ada Kurma di rumah bukan untuk hiasan atau simpanan tetapi untuk kita makan:

1. Amalkan 7 biji Kurma/Tin/ Zaitun sehari ( sebagai penghalang gangguan atau sihir )
2. Amalkan madu asli
3. Berwudhuk

p/s: Jangan atau elakkan berjumpa Bomoh atau mudah percaya pada anggapan Sihir @ Buatan Orang. Kita berusaha dengan Allah Taala...


kalau ada di antara kita yang was2...boleh lah amalkan makanan
diatas... :-)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For Bulak_LapokProfil   Hantar PM kepada Bulak_Lapok   Pergi ke Bulak_Lapok's Website   Quote dan BalasQuote

solehen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.08.2006
Ahli No: 25686
Posting: 90
Dari: sentul

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-12-08 14:40


doa banyak-banyak,,tak kena lah sihir 2..

Bookmark and Share

  


  Member Information For solehenProfil   Hantar PM kepada solehen   Pergi ke solehen's Website   Quote dan BalasQuote

haryana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36356
Posting: 74
Dari: Jaybee

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-12-08 15:49


ok,..
tapi saya pernah terbaca dan ada terdengar pelbagai perubatan untuk merawat penyakit sihir ..
ada di antaranya jika sihir tu buatan dari bomoh Siam, kena juga dirawat dengan bomoh Siam..
boleh percaya ke tu??
:-?


-----------------
~~winter cool~~
@@permulaan sabar pahit tapi manis akhirnya~~~


Bookmark and Share

  


  Member Information For haryanaProfil   Hantar PM kepada haryana   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 27-12-08 21:20


Amalkan tiga pukul sebelum tidur, insyaAllah selamat. Biasanya bomoh siam lebih kuat kesannya dari mana-mana bomoh. Tapi, bab bomoh siam buat bomoh siam ubatkan tu saya kurang percaya sebab macam-macam mana pun kuasa Allah tiada tandingannya.....kalau kita ikhtiar dengan ustaz yang pakar dalam bidang sihir2 ni mungkin boleh di ubati walaupun sihir tu dari bomoh siam....wallahuallam

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 18:11


Asslamualaikum, ana nak kongsi sama... sentiasa berwudu memang di galakkan... syaitan dan kroni2 nya... memang tak suka sunnah nabi.. Di samping itu juga, amalkan ayat2 pendinding daripada Al-Quran... dengan mengamalkan ayat kursi da kira bagus... setiap selesai solat.. baca ayat kusi... nak tidur baca ayat kursi... nampak macam mudah kan.. tapi nak amal kan...??? kita saja tahu.. :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

hasdim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 31696
Posting: 53

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 20:12


em.. ni ngikut pengalaman.. sakit2 di bawah tapak kaki dan tumit walau ketika tu tak berjalan ke mana-mana pun. rasa bisa2 dan ada benda menyucuk-nyucuk. kerap pucat, kadang-kadang rasa sejuk menggigil macam berada dalam salji. nak lagi sahih kan, p darusyifa' pada hari sabtu petang untuk buat tepuk(buang bisa/santau).

Bookmark and Share

  


  Member Information For hasdimProfil   Hantar PM kepada hasdim   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 20:17


yup...betul-betul... kalau nak buang santau ada ayat2 dalam Al-Quran... guna kan daun pisang untuk menyedut bahan2 santau dalam badan... Subhanallah... Allah kan menjadikan Tumbuhan2an sebagai penawar... Insya Allah... sapa ada tu, pergi lah berubat... ke Darul Syifa.. Insya Allah.. Kita Usaha..

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 23:29


Banyak amalan yang Nabi ajarkan untuk elak dari gangguan makhluk lain yang membawa bencana kepada manusia.. antaranya adalah selalulah mengamalkan bacaan ayat Kursi dengan 9 waqaf, 3 Qul sebelum tidur, berwudhu selalu, dan amalkan solat malam terutama tahajud..

Jika kena santau ke apa pun, nak berjumpa pengubat pun, berjumpalah mereka yang mengamalkan pengubatan Islam yang menggunakan rawatan yang tak bertentangan dengan syariat Islam.. memang selalu org sebut santau bomoh siam hanya bomoh siam sahaja yang boleh lawan.. santau bomoh jawa, hanya bomoh jawa juga yang boleh lawan.. tapi ingat! berjumpa dengan bomoh tu untuk berubat saja sudah dilarang, percaya pula kepada pengubatannya hukumnya SYIRIK.. amalkan pula amalan pengubatan mereka hukumnya HARAM.. Walau ada sekelumit pun kepercayaan terhadap amalan pengubatan mereka hukumnya SYIRIK.. mati dengan kepercayaan itu adalah kafir..

Ingatlah pesan ulama kita:
BIAR MENDERITA TETAPI MATI DI DALAM IMAN DARI SEMBUH TETAPI MATINYA TERGADAI IMAN... :jangan:


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 12-01-09 00:10


Ingatlah pesan ulama kita:
BIAR MENDERITA TETAPI MATI DI DALAM IMAN DARI SEMBUH TETAPI MATINYA TERGADAI IMAN...

yup... betul itu... kita mesti pasti kan org kita nak minta tolong itu mesti mengamalkan perubatan islam yang tak melanggar syariat... minta2 kita di jauhkan syirik.. Nau'zubilah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 13-01-09 11:40


salam
cara nak elakan sihir adalah membaca ayat al baqarah 1-5 and then sambung dengan ayat qursi then sambung dengan 3 ayat terakhir dr al baqarah.dulu saya selalu juga ada gangguan sihir tapi alhamdulilah ok lepas amalkan begitu..ayat2 ini di ajarkan oleh harun din.amalkan ketika subuh dan maghrib 3 kali

Bookmark and Share

  


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-01-09 12:17


bagaimana jika kita bencikan seseorang tu........ dah lama dan dah bertahun2 tak berhubung atau bersua tapi kadang-kadang masih menghantui kita di dalam mimpi?? misalnya terlihat dia dalam mimpi kita....??? kita benci sangat dengan dia tapi di dalam mimpi boleh pula senang sangat dengan dia....... dan kita sedia maklum bahawa dia dr keluarga yang ada mengamalkan ilmu sihir??? adakah itu tanda-tanda sihir juga???

Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-01-09 12:56


orang kata kalau nak minum air berhati-hati..kalau air panas tapi bahagian bawah gelas tu sejuk & air sejuk tapi bahagian bawah gelas panas..tu tandanya ada sihir pada air tu..atau tiba-tiba tanpa apa-apa sebab gelas tu boleh terbelah dua..ada juga sihir tu..hati-hati lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-01-09 13:01


mak saya pesan kalau minum air kat kedai jangan minum sampai habis....biar tinggal sikit....untuk elak santau....

Bookmark and Share

  


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 13-01-09 17:09


Pada 13-01-09 12:17 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

bagaimana jika kita bencikan seseorang tu........ dah lama dan dah bertahun2 tak berhubung atau bersua tapi kadang-kadang masih menghantui kita di dalam mimpi?? misalnya terlihat dia dalam mimpi kita....??? kita benci sangat dengan dia tapi di dalam mimpi boleh pula senang sangat dengan dia....... dan kita sedia maklum bahawa dia dr keluarga yang ada mengamalkan ilmu sihir??? adakah itu tanda-tanda sihir juga???


Maybe, agaknya jue dah kena mandrem ni :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 00:29


Pada 13-01-09 13:01 , insyirah_hr posting:

!!! QUOTE !!!

mak saya pesan kalau minum air kat kedai jangan minum sampai habis....biar tinggal sikit....untuk elak santau....


ye ke.. :berfikir:
insyirah... kalau awak nak elak dr kena santau kan...
selalu lah amalkan "bismillah hillazi lah yadurru maas mihi syaiun fil ardi wala fis samai wa huwas sami ul a"lim"
Insya Allah... sebelum makan dan minum.. lepas solat pun amalkan...

kena ingat!!! santau ni ada 4... bukan makan dan minum saja...

1. santau tuju
2. santau makan dan minum
3. santau angin
4. santau langkah

Wa Allahu Taala A'lam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

miss_zai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36672
Posting: 62
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 07:49


Kalau nak elak santau..masa gelak tu jangan ngaga bosa2..ehehe santau kebiasannye masuk ke dalam badan melalui mulut... ehehe... nak ubat santau bukan pakai daun pisang As-syafie.. kalau guna method yang sama di Drsyifa, mereka menggunakan daun nangka untuk menepuk racun santau ..dan kebiasaannye daun pisang akan digunakan sebagai alas.. sekarang ni dah tak ramai yang guna daun pisang..Ustaz Mokhtar ,pakar santau Darus Syifa pun gunakan kertas lutsinar sebagai alas...akak tak pandei mana..ni pun baru pas attend course santau kat APIUM ..ehehe..nak tahu kena cari Ustaz Mokhtar lah...
Amalkan ayat pengerak selalu..insya Allah,akan dilindungi Allah selalu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For miss_zaiProfil   Hantar PM kepada miss_zai   Pergi ke miss_zai's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 12:57


Pada 14-01-09 07:49 , miss_zai posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau nak elak santau..masa gelak tu jangan ngaga bosa2..ehehe santau kebiasannye masuk ke dalam badan melalui mulut... ehehe... nak ubat santau bukan pakai daun pisang As-syafie.. kalau guna method yang sama di Drsyifa, mereka menggunakan daun nangka untuk menepuk racun santau ..dan kebiasaannye daun pisang akan digunakan sebagai alas.. sekarang ni dah tak ramai yang guna daun pisang..Ustaz Mokhtar ,pakar santau Darus Syifa pun gunakan kertas lutsinar sebagai alas...akak tak pandei mana..ni pun baru pas attend course santau kat APIUM ..ehehe..nak tahu kena cari Ustaz Mokhtar lah...
Amalkan ayat pengerak selalu..insya Allah,akan dilindungi Allah selalu..


ye ke... :kelip: syukran miss zai atas info terkini lagi sensasi :malu: ana tak habis blejar agaknya ini.. hehehe...

kalau daun nangka tak ada macam mana.. contoh ada negara tak ada nangka.. makna nya pokok nangka tak ada lah... so macam mana miss_zai???

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

shezrin
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2009
Ahli No: 36753
Posting: 9
Dari: klumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 13:22


peringkat awal tanda-tanda sihir adalah sesak nafas apabila masuk waktu asar, peringkat akhir adalah sakit kepala yang amat sangat di mana mungkin boleh menyebabkan si pesakit akan berbuat sesuatu di luar kawalannya selain daripada perut si pesakit akan membesar pada waktu tertentu seperti wanita sedang mengandung.
(info dari ustaz)

Bookmark and Share

  


  Member Information For shezrinProfil   Hantar PM kepada shezrin   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 14-01-09 13:22


Pada 14-01-09 12:57 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-01-09 07:49 , miss_zai posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau nak elak santau..masa gelak tu jangan ngaga bosa2..ehehe santau kebiasannye masuk ke dalam badan melalui mulut... ehehe... nak ubat santau bukan pakai daun pisang As-syafie.. kalau guna method yang sama di Drsyifa, mereka menggunakan daun nangka untuk menepuk racun santau ..dan kebiasaannye daun pisang akan digunakan sebagai alas.. sekarang ni dah tak ramai yang guna daun pisang..Ustaz Mokhtar ,pakar santau Darus Syifa pun gunakan kertas lutsinar sebagai alas...akak tak pandei mana..ni pun baru pas attend course santau kat APIUM ..ehehe..nak tahu kena cari Ustaz Mokhtar lah...
Amalkan ayat pengerak selalu..insya Allah,akan dilindungi Allah selalu..


ye ke... :kelip: syukran miss zai atas info terkini lagi sensasi :malu: ana tak habis blejar agaknya ini.. hehehe...

kalau daun nangka tak ada macam mana.. contoh ada negara tak ada nangka.. makna nya pokok nangka tak ada lah... so macam mana miss_zai???



as-syafie, kalau negara tu tak ada pelepah pisang pula bagaimana?? huhu.. pakai pelepah tamar laaaaa...


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

  


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 13:30


as-syafie, kalau negara tu tak ada pelepah pisang pula bagaimana?? huhu.. pakai pelepah tamar laaaaa...

haah lah///
boleh ke??
shafiqa88...

erm...???

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-01-09 13:56


Pada 13-01-09 17:09 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-09 12:17 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

bagaimana jika kita bencikan seseorang tu........ dah lama dan dah bertahun2 tak berhubung atau bersua tapi kadang-kadang masih menghantui kita di dalam mimpi?? misalnya terlihat dia dalam mimpi kita....??? kita benci sangat dengan dia tapi di dalam mimpi boleh pula senang sangat dengan dia....... dan kita sedia maklum bahawa dia dr keluarga yang ada mengamalkan ilmu sihir??? adakah itu tanda-tanda sihir juga???


Maybe, agaknya jue dah kena mandrem ni :-P



apa tu wina?? boleh jelaskan sikit tak?? keadaan ni dah berlarutan 4, 5 tahun lah.....tak berani nak bagi tahu parents....last jumpa org tu 2001...timbul satu perasaan yang aneh.....takutlah.....


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

miss_zai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36672
Posting: 62
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 19:18


Pada 14-01-09 12:57 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-01-09 07:49 , miss_zai posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau nak elak santau..masa gelak tu jangan ngaga bosa2..ehehe santau kebiasannye masuk ke dalam badan melalui mulut... ehehe... nak ubat santau bukan pakai daun pisang As-syafie.. kalau guna method yang sama di Drsyifa, mereka menggunakan daun nangka untuk menepuk racun santau ..dan kebiasaannye daun pisang akan digunakan sebagai alas.. sekarang ni dah tak ramai yang guna daun pisang..Ustaz Mokhtar ,pakar santau Darus Syifa pun gunakan kertas lutsinar sebagai alas...akak tak pandei mana..ni pun baru pas attend course santau kat APIUM ..ehehe..nak tahu kena cari Ustaz Mokhtar lah...
Amalkan ayat pengerak selalu..insya Allah,akan dilindungi Allah selalu..


ye ke... :kelip: syukran miss zai atas info terkini lagi sensasi :malu: ana tak habis blejar agaknya ini.. hehehe...

kalau daun nangka tak ada macam mana.. contoh ada negara tak ada nangka.. makna nya pokok nangka tak ada lah... so macam mana miss_zai???


Halamak tuan as-syafie :sopan: ehehe..mengikut tuan guru ku..ehehe asal usul Kenapa daun nangka digunakan dalam perubatan santau pun Ustaz Mokhtar tak tahu..sebab kata ustaz,anak murid dulu-dulu patuh..tak banyak tanya ..ehehehe :sopan: kemungkinan ada hikmah tersendiri yang menjadikan daun nangka terpilih ..salah satu nya daun nangka ni tak mudah hancur dan even dah dikeringkan pun boleh digunakan untuk perubatan..so if u ada di Ireland ..import lah daun nangka yang telah dikeringkan dari Malaysia..ehehe :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For miss_zaiProfil   Hantar PM kepada miss_zai   Pergi ke miss_zai's Website   Quote dan BalasQuote

miss_zai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36672
Posting: 62
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 19:24


Pada 14-01-09 13:56 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-09 17:09 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-09 12:17 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

bagaimana jika kita bencikan seseorang tu........ dah lama dan dah bertahun2 tak berhubung atau bersua tapi kadang-kadang masih menghantui kita di dalam mimpi?? misalnya terlihat dia dalam mimpi kita....??? kita benci sangat dengan dia tapi di dalam mimpi boleh pula senang sangat dengan dia....... dan kita sedia maklum bahawa dia dr keluarga yang ada mengamalkan ilmu sihir??? adakah itu tanda-tanda sihir juga???


Maybe, agaknya jue dah kena mandrem ni :-P



apa tu wina?? boleh jelaskan sikit tak?? keadaan ni dah berlarutan 4, 5 tahun lah.....tak berani nak bagi tahu parents....last jumpa org tu 2001...timbul satu perasaan yang aneh.....takutlah.....



Amalkan membaca manzil selepas solat..didalamnye ada ayat pemutus sihir ... mohon doa pada Allah agar dilindungi sentiasa .. zai ada audio ayat2 ruqyah...kumpulan 20 ayat ruqyah yang digunakan Rasulullah SAW dalam perubatan .. kalau Jue nak..email zai .. insya Allah ..nanti zai forward..boleh pasang kan diwaktu malam sebelum tidur ..dan ada tanda-tanda yang dapat dikesan selepas mendengar audio ruqyah ni .. kita baik sangka dulu ye Jue .. cuma nak tahu whether Jue disihir atau tak saja ni.. sebaiknye Jue jumpa perawat2 Islam berdekatan jue.. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For miss_zaiProfil   Hantar PM kepada miss_zai   Pergi ke miss_zai's Website   Quote dan BalasQuote

miss_zai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36672
Posting: 62
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 19:28


Tn. Syafie..ana tak pandai ye..ana ni pesakit yang belajar untuk merawat diri sendiri saja..ehehe...tuan lagi banyak ilmu dr ana ni..kalau tuan di Mesir,boleh lah menuntut ilmu perubatan dari Syeikh Wahid ..

Bookmark and Share

  


  Member Information For miss_zaiProfil   Hantar PM kepada miss_zai   Pergi ke miss_zai's Website   Quote dan BalasQuote

asmahulhusna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.03.2006
Ahli No: 23748
Posting: 106

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-01-09 23:26


Ingatlah pesan ulama kita:
BIAR MENDERITA TETAPI MATI DI DALAM IMAN DARI SEMBUH TETAPI MATINYA TERGADAI IMAN... :jangan:



betull...

Bookmark and Share

  


  Member Information For asmahulhusnaProfil   Hantar PM kepada asmahulhusna   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 16-01-09 04:56


Pada 23-12-08 10:07 , Bulak_Lapok posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Tanda-tanda terkena sihir...

1.Sangat susah tidur pada waktu malam, kalaupun dapat tidur        sudah lama bersusah payah.

2.Sangat susah tidur pada waktu malam, kalaupun dapat tidur sudah lama bersusah payah.

3.Mimpi yang buruk atau mimpi melihat sesuatu yang menakutkan serta ingin memekik untuk meminta pertolongan akan tetapi tidak sanggup.

4.Mimpi yang sangat menyeramkan.

5.Mimpi melihat berbagai macam binatang seperti melihat kuching, anjing, unta, ular, singa, serigala atau tikus.

6.Gigi geraham yang berbunyi pada waktu tidur.

7.Tertawa, menangis atau memekik pada waktu tidur.

8.Fikiran yang kacau / Selalu lesu dan malas / Saraf yang tersumbat.

9.Kepala selalu pusing, yang tidak disebabkan oleh penyakit pada dua mata, telinga, hidung, gigi, tekak atau perut.

setakat ni saja yang ana boleh bantu...



ooo.. jzkk.. ana sudah lama ada sebahagian tanda-tanda ni.. patutlah... innaLILLAHI wainna ILAIHI rajiun..



Bookmark and Share

  


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 14:45


Pada 15-01-09 19:28 , miss_zai posting:

!!! QUOTE !!!

Tn. Syafie..ana tak pandai ye..ana ni pesakit yang belajar untuk merawat diri sendiri saja..ehehe...tuan lagi banyak ilmu dr ana ni..kalau tuan di Mesir,boleh lah menuntut ilmu perubatan dari Syeikh Wahid ..


ana biasa saja... enti, ana nak audio ayat2 ruqiyah... boleh.. ana nak juga!!! ini email ana...

syukran miss_zai... atas perkongsian ilmu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 14:46


Pada 15-01-09 19:28 , miss_zai posting:

!!! QUOTE !!!

Tn. Syafie..ana tak pandai ye..ana ni pesakit yang belajar untuk merawat diri sendiri saja..ehehe...tuan lagi banyak ilmu dr ana ni..kalau tuan di Mesir,boleh lah menuntut ilmu perubatan dari Syeikh Wahid ..


ana biasa saja... enti, ana nak audio ayat2 ruqiyah... boleh.. ana nak juga!!! ini email ana... [email protected]

syukran miss_zai... atas perkongsian ilmu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

akuhambaALLAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35981
Posting: 163
Dari: land below the wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 16-01-09 15:21


Written by Administrator, on 17-10-2006 20:41
Views 8237    

Favoured 4


Panduan Elak Diri dari Sihir

( petikan dari jawapan soal jawab majalah I keluaran Oktober 2006)

Oleh : ustaz Zaharuddin Abd Rahman

Soalan : -

Ustaz, saya telah memulakan perniagaan kira-kira enam bulan yang lalu dengan membuka sebuah warung makanan. Pada mulanya perniagaan berjalan lancar tetapi setelah dua bulan, perniagaan mula merosot. Adakalanya saya hanya mendapat sebanyak RM20 sehari. Lauk-pauk yang banyak terpaksa dibuang begitu sahaja.

Saya ada memanggil dukun untuk menengokkan perniagaan saya. Kata dukun tersebut, ada orang yang telah menyihir saya. Kemudian baru saya teringat saya pernah terjumpa sebuah bungkusan yang mengandungi tanah dan beberapa barangan lain ditinggalkan di kedai saya dan saya terus membuangnya ke dalam tong sampah.

Saya ingin meminta nasihat daripada ustaz, apakah amalan-amalan yang patut saya buat bagi menghindari perbuatan sihir seperti ini.

- Siti Hawa, Kajang.


Jawapan :

Pertamanya, perlu lebih berhati-hati dalam berjumpa, mendapatkan dan percaya dengan dukun-dukun. Ini kerana Nabi SAW pernah mengingatkan : "Sesiapa yang mendatangi tukang tilik dan tukang tenung ( bagi mendapatkan bantuan berkaitan ghaib), kemudian mempercayai ramalan si tukang/dukun tadi, maka ia (yang pergi berjumpa itu) telah pun kufur dengan agama Nabi Muhammad SAW " ( Riwayat Al-Bazar & Abu Ya'lah, Albani : Sohih, Ghayatul Maram, no 285)    

Kedua : Bagi melindungi diri dari sihir, yang terbaik adalah anda sentiasa menjaga solat lima waktu serta meningkatkan kualiti solat. Membaca al-Quran dan zikir secara berterusan dan komited. Ini ternyata dari firman Allah ertinya :

" Sesungguhnya tidak ada kekuasaan bagimu (Syaitan) terhadap hamba-hambaKu, kecuali (kamu punyai kuasa) ke atas mereka yang mengikut kamu, iaitu orang-orang yang sesat" ( Al-Hijr: 42)

Juga satu lagi firman Allah SWT ertinya : "Sesungguhnya Syaitan itu tidak ada kekuasaannya atas orang-orang yang beriman dan bertawakkal kepada Tuhannya" ( An-Nahl : 99)

Sebelum saya menyebut beberapa ayat yang boleh di amalkan bagi mengelak sihir, sesorang itu perlulah jelas beberapa fakta terlebih dahulu :-

1) Kewujudan sihir telah diiktiraf oleh Allah SWT di dalam al-Quran dan boleh datang dalam pelbagai bentuk.

2) Sihir boleh termasuk dalam perkara yang membawa sesuatu manfaat atau kejahatan . Ia berdasar firman Allah : " ... Mereka mengamalkan apa yang diajarkan oleh syaitan pada masa kerajaan Sulayman. Padahal Sulayman itu bukanlah dari golongan orang yang ingkar. Mereka mengajarkan manusia ilmu sihir, yang diturunkan kepada kedua malaikat di negeri Babel, iaitu Harut dan Marut. Sedang keduanya tidak mengajarkan sesuatu kepada seseorang pun sebelum mengatakan "sesungguhnya kami hanya cubaan dan janganlah kamu kufur dan menyalah gunakan ". Tetapi manusia mempelajari dari keduanya dan digunakan (mengikut ajaran syaitan) untuk mencerai beraikan suami isteri.... Bahkan mereka yang ingkar akan merasakan yang amalannya itu semata mata menyakitkan dan tidak memanfaatkan mereka pun" ( Al-Baqarah : 102)

3) Sihir tidak boleh berfungsi dan memberi sebarang kesan kecuali dengan izin Allah SWT , ia dari firman Allah SWT : "..Sesungguhnya mereka tidak dapat membinasakan sesiapa pun tanpa keizinan Allah. " ( Al-Baqarah : 102 )

4) Amaran Allah dan RasulNya bagi pengamal ilmu sihir :-

Ertin firman Allah : " Oleh itu mereka akan ketahui dengan sepenuhnya sesiapa yang mengamalkan ilmu sihir, tidak akan mendapatkan bahagian yang baik di hari Akhirat kelak. ( Al-BAqarah : 102)

Sabda Nabi SAW tentang dosa besar sihir :

        

Ia berdasarkan hadith nabi SAW : Ertinya : "Jauhilah tujuh dosa besar, Syirik, Sihir, membunuh tanpa hak, makan harta anak yatim, makan riba, lari dari medan peperangan (kerana takut) dan menuduh perempuan yang suci dengan zina ( tanpa saksi adil) " ( Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

Beberapa cara di bawah bolehlah di amalkan untuk mengelak sihir :-

1) Al-Fatihah.

2) Membaca tiga surah terakhir atau 3 Qul setiap hari.

Ia berdasarkan hadith :

قال لي رسول الله صلى الله عليه وسلم : إقراء قل هو الله أحد , والمعوذتين , حين تمسي و حين تصبح , ثلاث مرات تكفيك من كل شيء ( رواه أبو داود والترمذي )

Ertinya : Baginda S.A.W telah berkata kepadaku : "Bacalah Qul Huwa Allahu Ahad" (al-ikhlas) dan (surah an-Nas) dan (surah al-falaq) sebanyak 3 kali ketika pagi dan petang, ia mampu mencukupkan kamu dari segala sesuatu.( At-Tirmidzi, Bab Doa yang disebut Ketika Ingin Tidur, no 3570 ; Sunan Abu Daud, Bab Apa Yang Dibaca Ketika Subuh, no 5072 ( Nuzhatul Muttaqin, no 1457 , 2/229 ) At-Tirmidzi : Hasan Sohih, An-Nawawi : Sohih

3) Ayat al-Kursi selepas solat ( iaitu surah Al-Baqarah ayat 255)

Dalilnya :

من قرأ آية الكرسي دبر كل صلاة لم يمنعه من دخول الجنة إلا أن يموت ( رواه النسائي )

Ertinya : "Sesiapa yang membaca ayat Kursi setiap kali selepas solat, maka tiada siapa yang dapat menghalangnya dari memasuki syurga" (Riwayat an-Nasaie dan at-Tabrani dengan sanad salah satu antaranya Sohih. Antara yang mengatakan hadith ini sebagai SOHIH adalah Ibn Hibban, Abul Hasan (guru Ibn Munzir), Az-Zahabi, Ibn Hajar, Al-Qaradawi (Rujuk Al-Muntaqa min at-Targhib wa at-Tarhib lil Munziri, Bab Zikir Selepas Solat Fardhu, no 890, 1/426)


4)Membaca doa ini dengan setiap hari iaitu 3 kali : "Bismillahillazi lah Yadhurru Ma'asmihi Syai un Fil Ardi Wala Fisamaie, wa huwas Sami'ul ‘Alim".


Dalilnya :-

قال رسول الله صلى الله عليه وسلم : (( ما من عبد يقول في صباح كل يوم ومساء كل ليلة : " بسم الله الذي لا يضرّ مع اسمه شيء في الأرض ولا في السماء , وهو السميع العليم ", ثلاث مرات , إلا لم يضره شيء )) : (رواه ابو داود والترمذي )

Ertinya : Rasulullah S.A.W bersabda : ((Tiada seorang hamba pun yang berkata setiap pagi dan petangnya : "Dengan nama Allah yang tiada siapa mampu memudaratkan dengan namaNya sama ada di dunia mahupun di langit, dan Dialah maha mendengar lagi maha mengetahui" sebanyak 3 kali, kecuali tiada apa yang mampu memudaratkannya)) (Sohih Muslim, no 2731 (Nuzhatul Muttaqin, no 1413, 2/207)


5) Membaca dua ayat terakhir dari surah al-Baqarah pada waktu malam

من قرأ بالآتين من آخر سورة البقرة في ليلة كفتاه (رواه الشيخان )

Ertinya : "Barangsiapa membaca 2 ayat terakhir ( ayat no 285 dan 286 ) dari surah al-Baqarah dalam satu malam, maka 2 ayat itu telah pun mencukupi baginya"(Al-Bukhari & Muslim)

6) Membaca zikir : "lah ilaha illah wahdahu lah syarikalah, lahul mulku walahul hamdu yuhyi wa yumit wahuwa ‘ala kulli syai'in Qodir " ( sepuluh kali )

قال رسول الله صلى الله عليه وسلم : من قال : لا إله إلا الله وحده لا شريك له , له الملك وله الحمد , يحي ويميت وهو على كل شيء قدير عشر مرات على إثر المغرب بعث الله مسلحة يحفظونه من الشيطان حتى يصبح , وكتب الله له عشرحسنات موجبات , ومحى عنه عشر سيئات موبقات , وكانت له بعدل عشر رقاب مؤمنات . (الترمذي )

Ertinya : Bersabdalah Nabi S.A.W : Barangsiapa menyebut : " Tiada tuhan melainkan Allah Yang Esa, tiada sekutu bagiNya, bagiNya segala kerajaan dan bagiNya kepujian, yang menghidupkan dan yang mematikan, dan Dia maha berkuasa atas segala sesuatu"sebanyak seratus kali selepas solat Maghrib, nescaya Allah akan membangkitkan ia (di hari qiamat) dengan senjata yang mampu melindunginya dari Syaitan sehinggalah pagi esoknya, dan dituliskan baginya sepuluh kebaikan seperti pahala menunaikan perkara wajib, dan dipadamkan darinya sepuluh kejahatan seperti dosa-dosa besar. Dan ia standing dengan membebaskan 10 hamba wanita islam." (Sunan At-Tirmidzi, Bab Doa nabi SAW , no 3534 , hlm 802 ; At-Tirmidzi : Hasan Ghorib , Al-Albani : Hasan)


7) Membaca : " A'uzu bikalimatillah at-Tammati min syarrima Khalaq"


أما لو قلت حين أمسيت : (( أعوذ بكلمات الله التامات من شر ما خلق )) , لم تضرك (رواه مسلم وأبو داود )

Ertinya : Adapun jika engkau menyebut tatkala kamu berpetang-petang : (( Aku berlindung dengan kalimah Allah yang maha sempurna dari segala kejahatan makhluk)) , nescaya tiada sesuatu apa akan memudaratkanmu. ( Riwayat Muslim Rujuk Al-Muntaqa min at-Targhib wa at-Tarhib lil Munziri, Bab Zikir Yang Disebut Ketika Subuh, no 336, 1/225 )

Bookmark and Share

  


  Member Information For akuhambaALLAHProfil   Hantar PM kepada akuhambaALLAH   Quote dan BalasQuote

miss_zai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36672
Posting: 62
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-09 01:11


Alhamdulillah..terima kasih tuan atas amalan yang diberikan..seeloknya istiqamah dalam amalan..ingin saya menambah sedikit..amalan2 diatas selalunye dilakukan selepas solat..itu yang seeloknya.. membuat amalan dengan niat sebagai pendinding diri dari gangguan sihir ..dengan izin Allah..mudah-mudahan sentiasa dalam lindungan dariNya..amin

Bookmark and Share

  


  Member Information For miss_zaiProfil   Hantar PM kepada miss_zai   Pergi ke miss_zai's Website   Quote dan BalasQuote

miss_zai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36672
Posting: 62
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-01-09 01:25


Pada 16-01-09 14:46 , as-syafie posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 15-01-09 19:28 , miss_zai posting:

!!! QUOTE !!!

Tn. Syafie..ana tak pandai ye..ana ni pesakit yang belajar untuk merawat diri sendiri saja..ehehe...tuan lagi banyak ilmu dr ana ni..kalau tuan di Mesir,boleh lah menuntut ilmu perubatan dari Syeikh Wahid ..


ana biasa saja... enti, ana nak audio ayat2 ruqiyah... boleh.. ana nak juga!!! ini email ana... [email protected]

syukran miss_zai... atas perkongsian ilmu...


ana tak pandai mana tuan..dok menadah ilmu dr sahabat-sahabat disini .. :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For miss_zaiProfil   Hantar PM kepada miss_zai   Pergi ke miss_zai's Website   Quote dan BalasQuote

johara
Warga Rasmi
Menyertai: 14.01.2009
Ahli No: 36755
Posting: 3

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 13:46


pusat perubatan MORAPIS ada menyediakan rawatan untuk mereka yang terkena sihir dan penyakit zahirbatin yang berpunca dari makhluk halus.
Klinik ini membantu dengan cara mengesan dan merawa penyakit dengan menggunakan kaedah bacaan Ruqyah Syar'iah, refleksologi dan akupuntur. kerana masalah gangguan dari jin juga turut melibatkan saraf.

www.morapis.com.my
[email protected]
03-42964661/03-42964662

Bookmark and Share

  


  Member Information For joharaProfil   Hantar PM kepada johara   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 12:24


Pada 26-01-09 13:46 , johara posting:

!!! QUOTE !!!

pusat perubatan MORAPIS ada menyediakan rawatan untuk mereka yang terkena sihir dan penyakit zahirbatin yang berpunca dari makhluk halus.
Klinik ini membantu dengan cara mengesan dan merawa penyakit dengan menggunakan kaedah bacaan Ruqyah Syar'iah, refleksologi dan akupuntur. kerana masalah gangguan dari jin juga turut melibatkan saraf.

www.morapis.com.my
[email protected]
03-42964661/03-42964662


syukran...

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1812
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 12:33


tanda sihir seperti apa yang pernah di alami satu masa dulu.

rasa berat dan sakit di bahagian bahu terutamanya menjelang waktu maghrib.

terasa sukar untuk bernafas.

kepala pening dan penglihatan mulai kabur

1 badan menjadi gatal seolah-olah di penuhi dengan ulat bulu.

saat tu hanya Allah yang tahu betapa seksanya hidup ni..

kaedah rawatan yang di lakukan adalah memperbanyakan bacaan Yassin dan Al-Quran dan menjalani rawatan di pusat perubatan darussyifa.

alhamdulillah setelah 4 bulan hidup dalam kesakitan akhirnya Allah sembuhkan juga penyakit yang di alami


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 12:36


Pada 27-01-09 12:33 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

tanda sihir seperti apa yang pernah di alami satu masa dulu.

rasa berat dan sakit di bahagian bahu terutamanya menjelang waktu maghrib.

terasa sukar untuk bernafas.

kepala pening dan penglihatan mulai kabur

1 badan menjadi gatal seolah-olah di penuhi dengan ulat bulu.

saat tu hanya Allah yang tahu betapa seksanya hidup ni..

kaedah rawatan yang di lakukan adalah memperbanyakan bacaan Yassin dan Al-Quran dan menjalani rawatan di pusat perubatan darussyifa.

alhamdulillah setelah 4 bulan hidup dalam kesakitan akhirnya Allah sembuhkan juga penyakit yang di alami



Allhamdulillah..
awak da pulih seperti biasa..
tapi, teruskan amalan awak ye..
besar ganjaran pahala..
di samping, beri kekuatan dalaman awak...
wallhua'alam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 14:26


Pada 11-01-09 20:12 , hasdim posting:

!!! QUOTE !!!

sakit2 di bawah tapak kaki dan tumit walau ketika tu tak berjalan ke mana-mana pun. rasa bisa2 dan ada benda menyucuk-nyucuk. kerap pucat quote]

salamun alaik..

ya Allah,takutnya..ini antara tnda2 yang selalu ana alami..kadang-kadang sakit kepala rasa nak pecah walopun ana tak ada masalah berkaitan migrain,penglihatan..da jumpa doc banyak kali tapi tak tahu apa sebab..tapi kadang-kadang terfikir juga betul ke?xknla ada org nak sihir kita..hmm.. :berfikir:



-----------------
masih ku di dalam pencarian abadi..yang belum pasti kutemui jika mendamba cinta selain Illahi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 16:13


Pada 27-01-09 14:26 , nurzatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-01-09 20:12 , hasdim posting:

!!! QUOTE !!!

sakit2 di bawah tapak kaki dan tumit walau ketika tu tak berjalan ke mana-mana pun. rasa bisa2 dan ada benda menyucuk-nyucuk. kerap pucat quote]

salamun alaik..

ya Allah,takutnya..ini antara tnda2 yang selalu ana alami..kadang-kadang sakit kepala rasa nak pecah walopun ana tak ada masalah berkaitan migrain,penglihatan..da jumpa doc banyak kali tapi tak tahu apa sebab..tapi kadang-kadang terfikir juga betul ke?xknla ada org nak sihir kita..hmm.. :berfikir:




yup....
lain org.. lain pengalaman nya.
mudah-mudahan.. yang sakit2 ini cepat sembuh ye..
Insya Allah... Yakin kepada Allah...
kita ikhtiar dan Allah yang menentukan segala-galanya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-01-09 17:03


biasanya sakit pada abdomen atau bahagian anggota badan seperti sakit kena cucuk,dan kadang kala macam nak demam. kalau sampai tahap teruk meracau-racau tu apabila jiwa kita kosong...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

Abdullah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 261
Posting: 248
Dari: Malaysia

blank  


posticon Posting pada: 28-01-09 08:14


Assalamualaikum,

Miss_zai, jika tidak keberatan. boleh kirimkan audio ayat2 ruqyah ke email Abdullah?
[email protected]

Thanks,
Wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For AbdullahProfil   Hantar PM kepada Abdullah   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 13:09


!!! QUOTE !!!

Jika kena santau ke apa pun, nak berjumpa pengubat pun, berjumpalah mereka yang mengamalkan pengubatan Islam yang menggunakan rawatan yang tak bertentangan dengan syariat Islam


hrmmm apakah perbezaan antara pengubatan yang menggunakan syariat islam dan yang sebaliknya......siapa boleh bagai jelaskan siket..... :berfikir:

yang saya tau pengubatan yang ikut cara islam ni mengunakan ayat-ayat quran kan?


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 08:16


Pada 28-01-09 13:09 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Jika kena santau ke apa pun, nak berjumpa pengubat pun, berjumpalah mereka yang mengamalkan pengubatan Islam yang menggunakan rawatan yang tak bertentangan dengan syariat Islam


hrmmm apakah perbezaan antara pengubatan yang menggunakan syariat islam dan yang sebaliknya......siapa boleh bagai jelaskan siket..... :berfikir:

yang saya tau pengubatan yang ikut cara islam ni mengunakan ayat-ayat quran kan?



ye.. betul itu awan biru.. memang banyak berbezaan nya...
perubatan islam menggunakan ayat2 quran di samping yakin sebenar2 yakin hanya Allah sahaja yang dapat membantu..

manakala dukun ataupun bomoh menggunakan ayat2 mentera... dan ada yang menggunakan ayat2 quran tapi di baca secara songsong.. merosakan makna... hilang kesucian Al-quran...

jadi.. berhati-hati kepada warga ukhwah..
Yakin lah kepada Allah... mudah-mudahan...
segala masalah dapat di selesaikan..
insya Allah...
Wallahua'lam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 08:17


Pada 28-01-09 13:09 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Jika kena santau ke apa pun, nak berjumpa pengubat pun, berjumpalah mereka yang mengamalkan pengubatan Islam yang menggunakan rawatan yang tak bertentangan dengan syariat Islam


hrmmm apakah perbezaan antara pengubatan yang menggunakan syariat islam dan yang sebaliknya......siapa boleh bagai jelaskan siket..... :berfikir:

yang saya tau pengubatan yang ikut cara islam ni mengunakan ayat-ayat quran kan?



ye.. betul itu awan biru.. memang banyak berbezaan nya...
perubatan islam menggunakan ayat2 quran di samping yakin sebenar2 yakin hanya Allah sahaja yang dapat membantu..

manakala dukun ataupun bomoh menggunakan ayat2 mentera... dan ada yang menggunakan ayat2 quran tapi di baca secara songsong.. merosakan makna... hilang kesucian Al-quran...

jadi.. berhati-hati kepada warga ukhwah..
Yakin lah kepada Allah... mudah-mudahan...
segala masalah dapat di selesaikan..
insya Allah...
Wallahua'lam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-01-09 08:18


Pada 28-01-09 13:09 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

Jika kena santau ke apa pun, nak berjumpa pengubat pun, berjumpalah mereka yang mengamalkan pengubatan Islam yang menggunakan rawatan yang tak bertentangan dengan syariat Islam


hrmmm apakah perbezaan antara pengubatan yang menggunakan syariat islam dan yang sebaliknya......siapa boleh bagai jelaskan siket..... :berfikir:

yang saya tau pengubatan yang ikut cara islam ni mengunakan ayat-ayat quran kan?



ye.. betul itu awan biru.. memang banyak berbezaan nya...
perubatan islam menggunakan ayat2 quran di samping yakin sebenar2 yakin hanya Allah sahaja yang dapat membantu..

manakala dukun ataupun bomoh menggunakan ayat2 mentera... dan ada yang menggunakan ayat2 quran tapi di baca secara songsong.. merosakan makna... hilang kesucian Al-quran...

jadi.. berhati-hati kepada warga ukhwah..
Yakin lah kepada Allah... mudah-mudahan...
segala masalah dapat di selesaikan..
insya Allah...
Wallahua'lam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 00:06


ada kawan saya, dia kata untuk memulihkan lumpuh dia telah bertemu satu pengubat. Walau pun tidak mengenakan sebarang bayaran tapi pesakit kena bawa merpati putih...........nanti darah merati putih akan di gunakan untuk merawat pesakit.....hasilnya pesakit lumpuh tadi sudah mula dapat bergerak seperti orang sihat? hrmmm ada pendapat

Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 00:44


-salam-
syukran atas perkongsian info.
em..baru juga ana tahu..macam-macam tanda

cuma tanda ni.
6.Gigi geraham yang berbunyi pada waktu tidur.

erm.. sebelum ni...ada sahabat ana yang bila tengah malam
tidur.. akan bunyi getaran giginya sangat kuat.
ya Allah takut juga ana dengar..

:berfikir: adakah tanda-tanda sihir?
ia berlaku dalam masa 5 minit agaknya.ntahlaa .
tak pernah lah ana set masa bunyi tu.

tapi, biasa berlaku dalam jm1-2..
ana jenis suka tidur lewat..banyak saja kerja-kerja dibuat.
membaca...etc..


tapi....kini ex housemate ana tu. dah pindah.

apapun...untuk elakkan terkena..
bilamana kita jalan jauh..
banyakkan baca ayat kursi. tambah lagi kalau travel..
sebab kita akan lalu hutan belantara.. kubur cina..tokong.kuil
dll.. once sebelum masuk rumah.. bagi salam.
langkah KAnan.. :jangan:

amalkn doa syifa' bacaan 3 pukul.. ayat kursi.
insyaallah..

barakallahu. waallahu'alam.


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

miss_zai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.01.2009
Ahli No: 36672
Posting: 62
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 16:16


Salam simple_shida...better tambah sikit ayat pengerak ..boleh cari di website darus syifa...baca bila nak pergi kemana2... dan juga sebelum tidur

Bookmark and Share

  


  Member Information For miss_zaiProfil   Hantar PM kepada miss_zai   Pergi ke miss_zai's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 16-02-09 02:50


Pada 15-02-09 16:16 , miss_zai posting:

!!! QUOTE !!!

Salam simple_shida...better tambah sikit ayat pengerak ..boleh cari di website darus syifa...baca bila nak pergi kemana2... dan juga sebelum tidur


ye..
terima kasih miss_zai..
atas maklumat anda... :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-10 02:10


salam,

yang saya tahu , orang kena ganguan sihir ni bergantung pada apa jenis "gangguan" .... salah satu tempat pengubatan ilmu holistik ni yang saya tahu ialah PERSIMA.... banyak cawangan, search lah kat intenet.....

kat 4 shared dan youtube ( taip ustaz ismail kamus) ada bayak info dan ceramah pasal alam jin ni.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 07-02-10 11:14


Thread ni dah lebih setahun.. tapi perlu dihidupkan kembali kerana banyak info boleh diterokai..

hmm...ana nak tanya...

Boleh tak kita mengubati / dengan cara bagaimanakah untuk kita mengubati mangsa sihir yang dah tak mampu nak mengubati diri sendiri.??


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

drssm
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.03.2010
Ahli No: 39536
Posting: 33
Dari: kb

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-03-10 09:24


siapa yang boleh tolong aku..... aku pun ada gangguan sihir jugakk. tak tahan dah..Kalau tau mana area kota bharu tolonglah bagi tau...

Bookmark and Share

  


  Member Information For drssmProfil   Hantar PM kepada drssm   Quote dan BalasQuote

farah_hanan
WARGA SETIA
Menyertai: 17.02.2006
Ahli No: 22791
Posting: 987
Dari: terengganu

malaysia  


posticon Posting pada: 22-06-10 13:54


Pada 15-01-09 19:24 , miss_zai posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-01-09 13:56 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-09 17:09 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-01-09 12:17 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

bagaimana jika kita bencikan seseorang tu........ dah lama dan dah bertahun2 tak berhubung atau bersua tapi kadang-kadang masih menghantui kita di dalam mimpi?? misalnya terlihat dia dalam mimpi kita....??? kita benci sangat dengan dia tapi di dalam mimpi boleh pula senang sangat dengan dia....... dan kita sedia maklum bahawa dia dr keluarga yang ada mengamalkan ilmu sihir??? adakah itu tanda-tanda sihir juga???


Maybe, agaknya jue dah kena mandrem ni :-P



apa tu wina?? boleh jelaskan sikit tak?? keadaan ni dah berlarutan 4, 5 tahun lah.....tak berani nak bagi tahu parents....last jumpa org tu 2001...timbul satu perasaan yang aneh.....takutlah.....



Amalkan membaca manzil selepas solat..didalamnye ada ayat pemutus sihir ... mohon doa pada Allah agar dilindungi sentiasa .. zai ada audio ayat2 ruqyah...kumpulan 20 ayat ruqyah yang digunakan Rasulullah SAW dalam perubatan .. kalau Jue nak..email zai .. insya Allah ..nanti zai forward..boleh pasang kan diwaktu malam sebelum tidur ..dan ada tanda-tanda yang dapat dikesan selepas mendengar audio ruqyah ni .. kita baik sangka dulu ye Jue .. cuma nak tahu whether Jue disihir atau tak saja ni.. sebaiknye Jue jumpa perawat2 Islam berdekatan jue.. :-)


Kalau seseoran tu disihir apa kesan2 yang dapat dirasai selepas mendengar ayat2 ini?

ada sesiapa yang boleh kongsi pengalaman @ maklumat?


-----------------
My love commitment to myself, my family and my fellow men becomes me the courage and strength to face the challenges of life....


Bookmark and Share

  


  Member Information For farah_hananProfil   Hantar PM kepada farah_hanan   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-06-10 18:03


Bismillah
Salam

Boleh cuba amalkan ayat dari Surah Furqan: Ayat 32

dan kepada yang hendak mengetahui lebih lanjut mengenai sihir, saka, santau... boleh ke laman ini www.pendindingdiri.com untuk maklumat lanjut.

Ramai diantara masyarakat Islam di Malaysia telah SYIRIK kepada Allah kerana meminta bantuan daripada bomoh atau dukun yang tidak menuruti cara Islam. Mereka bukan hanya tidak sembuh daripada penyakit yang dihadapi, malahan boleh mendatangkan syirik kepada Allah.

“ Sebenarnya ayat-ayat amalan para Ulama yang di warisi Rasulullah s.a.w sudah lama menjadi benteng dan penyembuh untuk DIRI, KELUARGA dan RUMAHTANGGA daripada gangguan makhluk halus* secara berkesan!! ”

* termasuk jin dan manusia

Gunakanlah Al-Quran sebagai PENAWAR! Tiada keraguan dan was-was lagi. InsyaAllah, dengan menuruti kehendak Islam, segala masalah atau penyakit berkaitan makhluk halus YANG LAZIM TERJADI DALAM KALANGAN MASYARAKAT MALAYSIA dapat diatasi dengan mudah.

RENUNGAN: Adakah masalah anda akan selesai jika anda berubat dengan ustaz-ustaz yang berkebolehan tetapi anda sendiri tidak mempunyai pendinding diri? Berkemungkinan besar, jika penyakit anda sembuh, 'benda' tersebut akan datang sekali lagi kerana anda lemah dan tidak mempunyai pendinding diri.



Kini, anda sendiri boleh merawat dan membenteng diri anda daripada gangguan makhluk halus secara berkesan. InsyaAllah.


Setelah membuat penelitian dan kajian, di dapati bahawa terdapat beberapa penyakit dan masalah yang lazim didengari terjadi dalam kalangan masyarakat Malaysia.


Masalah Lazim #1 - Gangguan Jin
Jin berkenan atau suka mengganggu. Jin itu sendiri berkenan atau hanya ingin membuat kacau lalu masuk ke dalam diri seseorang. Lazimnya terjadi kepada sesiapa yang lemah semangat dan tidak mempunyai pendinding diri.




Simptom-simptom yang mungkin berlaku:
-Histeria.

-Merasuk (tidak sedarkan diri) semasa di hutan atau di tempat-tempat tertentu.

-rasa rendah diri

-Ketakutan.

-Tidak dapat menumpukan pada kerja yang dilakukan.

- Diganggu semasa beribadah.

- Terdengar bisikan.




Masalah Lazim #2 - Sihir
Dilakukan oleh tukang sihir. Jin diarahkan oleh Tukang Sihir untuk merasuk atau masuk ke dalam diri seseorang atau rumahtangga. Biasanya ia berpunca dari sifat hasad dengki, membalas dendam dan sebagainya.




Simptom-simptom yang mungkin berlaku:
~ Lebam pada badan.

~ Kesan gigitan pada badan.

~ Tidak boleh bangun untuk bekerja dan melakukan aktiviti harian.

~ rasa rendah diri dan tiada keyakinan diri.

~ Premis perniagaan tiba-tiba tidak mendapat pelanggan.

~ Ternampak bayangan objek di dalam rumah.

~ Diganggu semasa beribadah.

~ Hubungan didalam keluarga menjadi dingin dan hambar.

~ Terkena pelbagai penyakit kronik seperti kanser dan lain-lain.




Masalah Lazim #3- Saka.
Warisan atau tinggalan keturunan. Warisan daripada anggota keluarga terdahulu yang meninggal dunia ataupun sudah diberitahu awal untuk ia (Jin) pergi kepada seseorang setelah tuannya meninggal dunia. Juga boleh terjadi apabila seseorang telah disihir atau terkena gangguan jin lalu meninggal dunia, maka jin tersebut berpindah kepada anak atau cucu mangsa pula.(keturunan).




Simptom-simptom yang mungkin berlaku:
> Mimpi ular, harimau, buaya dan lain-lain.

> Histeria.

> Teringat akan sesorang yang sudah meninggal dunia.

> Ketakutan.

> Terdengar bisikan arahan untuk membuat sesuatu.

dan pelbagai masalah lain seumpamanya


-----------------
SENYUMLAH pada segala cubaan kerana ketenangan meraih kebijaksanaan & mencetus kematangan. Terimalah SERIBU KEKALAHAN sebelum menerima SATU KEMENANGAN.


Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.165036 saat. Lajunya....