Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tak semestinya melakukan apa yang anda sukai tetapi menyukai apa yang anda lakukan
-- Kang Razzi Armansur

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 14 hari yang lalu
alongmina: 18 hari yang lalu
muslimin23: 24 hari yang lalu
kasih_kekasih: 28 hari yang lalu
budakbesar: 35 hari yang lalu
azemi: 39 hari yang lalu


Kaki Jiwang Karat!!
Topik: Bicara keinsafan..


Carian Forum

Moderator: Administrator, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kaki Jiwang Karat!!
    »» Bicara keinsafan..

Please Mendaftar To Post


Oleh Bicara keinsafan..

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 06:46


sungguh insaf :) ...untuk dirimu juga...

Bookmark and Share

  


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 19-12-08 08:35


Hm ... realiti sajak ni banyak berlaku pada org yang inginkan CINTA ALLAH SWT .. :-)

Hm .. btapa susahnya untuk mengelakkan diri daripada menjadi 'Hamba Cinta' .. Memang payah kerana kita sentiasa didorong oleh nafsu ..

Sebelum bernikah, Syaitan dorong kita untuk melanggar syari'at Islam .. buat maksiat ETC..

Dah bernikah pula, setiiap masa syaiitan akan berbisik untuk kita 'meruntuhkan' masjid yang kita bina .. lebih-lebih lagi kalau masjid tu dibina atas dassar CINTA pada ALLAH SWT..

sama-samalah kita insafi diri, Do'a yang terbaik ..

P/S : Ada siapa2 yang couple ke kat sini..?? Hihi :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 08:47


Pada 19-12-08 05:09 , zakirah posting:

!!! QUOTE !!!




dia sorng lelaki yang baik..
yang telah kau tkdrkan untuk bertemu dengan ku..
Untuk mengubahku ya ALLAH..

Sungguh aku bersyukur atas tkdr itu..
Tak mampu lagi kumenipu diriku tentang cinta yang lahir kepada insan itu..
Kehadiran nya mengubah ku..
Dia mnasihati,dan aku insaf setiap kali brbicara dengannya..
Aku bersyukur cinta pertamaku tidak mmbawa kepada kemudharatan bahkan kepada kebaikan..
Syukur pada MU TUHAN..



Dialah Wan Effendy.... :malu: :malu:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

leeya89
Warga 2 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34493
Posting: 44
Dari: seremban

Johor  


posticon Posting pada: 19-12-08 14:27


salam...
sayu betul hati ni lepas baca cerita ni...
saya rasa saya pun lebih kurang juga dengan zakirah ni...
saya still lagi bingung...apa saya nak buat sbnrnyer dengan mamat tu...
lepas kenal dengan dia...saya memang berubah jadi baik..
tapi.....saya tau dah banyak dosa yang tak kami buat....
sekarang saya cuba kurangkn kawan dengan dia...
hopefully berjaya....
sabar lah ya......

Bookmark and Share

  


  Member Information For leeya89Profil   Hantar PM kepada leeya89   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 19-12-08 14:37


sesungguhnya cinta selepas kahwin lebih manis.Elakkan lah berdua-duaan sebelum sah menjadi suami isteri.

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 19-12-08 15:55


saya tak pernah bercinta, cuma sayang dalam diam tanpa lafaz... yang saya tunggu hanya cinta yang halal selepas berkahwin.... temu dan dekatkanlah jodohku ya Allah.. padaMu aku memohon dan berserah

Bookmark and Share

  


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

mohd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 401
Posting: 283
Dari: kl

ireland  


posticon Posting pada: 19-12-08 16:26


redha lah aku hanya padaMU...ampunkan atas segala kelalaian yaAllah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdProfil   Hantar PM kepada mohd   Quote dan BalasQuote

khairulmukminah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 28415
Posting: 180
Dari: Gombak, Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 16:55


Herm...alangkah bagusnya andai kita semua faham akan hakikat ni..InsyaAllah, kalau kita betul-betul berazam untuk mendekati Allah, percayalah hidup kita akan lebih manis & indah daripada memiliki cinta manusia yang tidak mengikut syari'at itu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For khairulmukminahProfil   Hantar PM kepada khairulmukminah   Pergi ke khairulmukminah's Website   Quote dan BalasQuote

zakirah
Warga Rasmi
Menyertai: 19.12.2008
Ahli No: 36404
Posting: 3

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 17:11


"Tidak kan kau rasai indahnya cinta tanpa cinta kepada Yang Esa"
:-( :cry: :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For zakirahProfil   Hantar PM kepada zakirah   Quote dan BalasQuote

arrantaui
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2008
Ahli No: 36246
Posting: 99

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 17:20


Anda mencintai seseorang bila yang dicintai itu lebih anda mempamerkan anda kepadanya perhatian lebih daripada perhatian kepada diri anda sendiri.

Bookmark and Share

  


  Member Information For arrantauiProfil   Hantar PM kepada arrantaui   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-12-08 20:00


aku hanya mengharapkan redha mu dan rahmatmu ya allah.moga-moga terampun segala dosaku dan di permudahkan segala urusan(rezeki,jodoh)

Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 20-12-08 00:03


salamun alaik..
subhanallah..puitisnya bahasa..
"Ya Allah,andai ada jodoh untukku didunia,berikanlah aku jodoh org yang mencintaiku keranaMu..andai tiada jodoh untukku di dunia kurniakanlah aku cinta yang abadi di akhirat sna.."ameen..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

ainur_armaniz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26187
Posting: 24
Dari: [email protected]

Kedah  


posticon Posting pada: 20-12-08 02:57


apa itu cinta?? :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainur_armanizProfil   Hantar PM kepada ainur_armaniz   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.113301 saat. Lajunya....