Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tidak hidup dek puji; tidak mati dek keji
-- SMNA (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
budakbesar: 3 hari yang lalu
azemi: 7 hari yang lalu
Firdaus15: 14 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 17 hari yang lalu
secureofficemovers: 18 hari yang lalu
Naqiu: 24 hari yang lalu
nawfaa79: 25 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 27 hari yang lalu


Jejak Sekolah
Topik: untuk yang belajar fizik


Carian Forum

Moderator: Administrator, immad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Sekolah
    »» untuk yang belajar fizik

Please Mendaftar To Post


Oleh untuk yang belajar fizik

az-zahra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.10.2003
Ahli No: 4378
Posting: 130
Dari: dari atas pokok

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-12-08 22:21


assalamualaikum adik2...

apa masalah adik2 bila belajar fizik?
tajuk apa adik2 rasa paling sukar? dan Kenapa?
ada apa-apa yang adik nak suarakan pasal subjek fizik?

feedback adik2 mungkin berguna untuk disertasi master akak. terima kasih didahulukan pada yang beri feedback.



Bookmark and Share

  


  Member Information For az-zahraProfil   Hantar PM kepada az-zahra   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 14-12-08 22:33


salam..saya dah lama tinggalkan fizik...means subjek fizik almost 8 yrs huhu...fizik ni bagi saya kalau baca memang tak paham huuu kena banyak buat latihan dan pahamkan betoooooooollllll betul sebab memrelukan kefahaman bukan hafalan...allahu'alam

Bookmark and Share

  


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 08:28


Pada 14-12-08 22:21 , az-zahra posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum adik2...

apa masalah adik2 bila belajar fizik?
tajuk apa adik2 rasa paling sukar? dan Kenapa?
ada apa-apa yang adik nak suarakan pasal subjek fizik?

feedback adik2 mungkin berguna untuk disertasi master akak. terima kasih didahulukan pada yang beri feedback.



apa kata cuba tajuk pasal fizik kuantum????
memang subjek ni susah, tapi penuh misteri yang masih banyak untuk dirungkai.......
tak pun cuba kajian tentang kajian dalam fizik bahan atau fizik nuklear
fizik ni terlalu menarik untuk hanya ditatap oleh mata.......

p/s:dulu belajar fizik, tapi kena ubah haluan hidup......maybe ada lah sebanyer.......huhuhuhuhuh


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 15:36


Adik masa sekolah dulu paling minat subjek fizik...Tapi adik lebih suka belajar kimia sebab banyak buat eksperimen...Kan best masa belajar fizik bab keradioaktifan bawa sebiji bom nuklear tunjuk kat kelas...hehe :-D

Rasanya kalau banyak buat eksperimen mesti jadi matapelajaran yang seronok...tak ada lah bosan atau mengantuk asyik dengar cikgu bercakap kat depan...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

_norlidahashim_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34749
Posting: 105
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 15-02-09 16:06


fizik??hmm,hampir 7 tahun dah tgalkan subjek ni..

nak kongsi juga sikit pngalamn saya spnjang belajar fizik masa kat sekolah menengah..harap boleh bntu kak az-zahra untuk masternya..;-)

frankly speaking,rsnye saya tak pernah lulus dalam subjek ni kecuali time SPM..tu pun dapat 5C..ikut apa yang saya lalui lah, ramai juga kawan-kawan saya yang senasibla..hehe..tapi yang dapat A ada juga tapi tak ramai sangat..
kesimpulannya, bagi saya, subjek fizik ni agak sukar bbndning subjek2 lain..
atau mungkin juga otak saya tak dapat capai tahap untuk mrungkai kehendak sebenar soalan2 fizik tu..heheeh wallahua'lam..


-----------------
Terima kasih Allah untuk segalanya


Bookmark and Share

  


  Member Information For _norlidahashim_Profil   Hantar PM kepada _norlidahashim_   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.096657 saat. Lajunya....