Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-12-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tiada apa yang paling berharga di dunia ini selain dari kebahagiaan..tiada apa yang paling memilukan selain dari kesedihan
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: azrin80
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43100

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 61
Ahli: 0
Jumlah: 61




  Yang Masuk Ke Sini
wadud: 16 jam, 33 minit yang lalu
IbnuKhaldun: 17 hari yang lalu
muslimin23: 19 hari yang lalu
kasih_kekasih: 23 hari yang lalu
syahidatul: 26 hari yang lalu
raudhahasanah: 27 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: need some help for vista service pack 1 activation crack....


Carian Forum

Moderator: Administrator, ibnuyahya
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» need some help for vista service pack 1 activation crack....

Please Mendaftar To Post


Oleh need some help for vista service pack 1 activation crack....

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-08 21:00


ada sesiapa ahli ukhwah yang ada crack untuk stop 30-days activation...
sesiapa yang ada harap bagi feedback...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 21:17


30 days activation? Maksudnya, Windows Vista pirate CD / DVD berharga
RM5.00? Once you online, turn-on the auto-update, the Microsoft can detect
laah... HUHUUEE... My housemate pun pernah kena... Dia cuma re-install,
entahlah apa dia configure then turn-off auto-update. Settle already lloo...

ADEEHH... Cubalah bagi penerangan lebih skeet. Senanglah orang yang nak
tolong untuk gather information from your problem dude...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-08 21:33


crack yang ada sekarang ni tak boleh nak stop activation tu...so kalau ada sesiapa yang tau dan nak jadikan windows already activated...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 21:37


UUIKKSS? Nak activate tuue, bukan kaat belakang
CD / DVD dia akan state serial key ke? Semua product akan provide
the key or serial number... Right? Even Microsoft Office pun
if nak activated akan perlukan serial key. Kalau tak not all
function boleh digunakan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-08 21:46


saya dapat OS tu guna torrent...serial key @ serial number tu memang dah ada...
kalau activate guna serial key yang sedia ada pun...mesti invalid kan...
ades...pirate software,.nak beli yang legal,..bukan nya untuk company pun..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 21:47



    


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 21:51


OOWWHH torrent. Ampun... Memang saya tiada cracknya... Nanti
saya cuba tanyakan housmate saya... EEHH!! Kejap, kalau crack niih,
yang saudara ashraf maksudkan adalah key generator macam keygen.exe
ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 12-12-08 21:57


hurmm...mungkin link yang broshahir tu dapat membantu,..
sebelum ni lepas install windows memang dah pre-activated...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

ibnujamil19
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2008
Ahli No: 36280
Posting: 6
Dari: Gombak, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 07:02


Pada 12-12-08 21:00 , ashraf posting:

!!! QUOTE !!!

ada sesiapa ahli ukhwah yang ada crack untuk stop 30-days activation...
sesiapa yang ada harap bagi feedback...


boleh cuba tengok kat semua link ni. tapi saya prefer yang no 1.. adestengah yang ada tutorial sekali. tapi saya tak pasti sangat. cubalah

1. Windows Vista CRACK ACTiVATOR 32 + 64 Bit ||| SP1 Compatible

2. Windows Vista Ultimate Activator + OEM Logo

3. WINDOWS VISTA ACTIVATOR for all Vista versions

4. 1 Click Genuine Windows Vista Activator 32, 64 Bit & SP1

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnujamil19Profil   Hantar PM kepada ibnujamil19   Pergi ke ibnujamil19's Website   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 13-12-08 08:06


/

lastly..dah settle..thnx yang provide url...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 18:41


huhu... jangan pakai pirate software:-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

ibnujamil19
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2008
Ahli No: 36280
Posting: 6
Dari: Gombak, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 21:13


Pada 13-12-08 18:41 , dr_nik posting:

!!! QUOTE !!!

huhu... jangan pakai pirate software:-(


kadang-kadang kita tak boleh elak, akhi. ni saya quote hrge basic software untuk 1 computer

xp/vista - rm300++
anti virus - rm 40++
office - rm300++

ni secara kasar saja. maybe lebih .. kita sebagai end user+home user saja. kalau nak beli semua ni, campur lagi dengan hrge lptp dan software2 tmbhn lain yang ori, saya rasa, boleh beli satu mini computer dah. kalau business, dgnny, tu myblh kena pakai ori.kalau tak, boleh kena compound :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnujamil19Profil   Hantar PM kepada ibnujamil19   Pergi ke ibnujamil19's Website   Quote dan BalasQuote

ibnujamil19
Warga Rasmi
Menyertai: 12.12.2008
Ahli No: 36280
Posting: 6
Dari: Gombak, Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 21:18


owh ye, sebelum saya terlupe. kalau nak juga guna yang ori, boleh guna software under campus license agreement. license free. boleh minta kat university masing-masing :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnujamil19Profil   Hantar PM kepada ibnujamil19   Pergi ke ibnujamil19's Website   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 29-12-08 19:30


dr_nik kata jangan pakai pirate software...bill gate tu dah cukup kaya bahkan dah jadi org terkaya d dunia...kalau setakat home user yang guna pirate software...tak kan terjejas pun...kalau dbandingkan dengan sykt gergasi yang guna license untuk windows,office....asset dia dah berbillion dolar

Bookmark and Share

    


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.089573 saat. Lajunya....