Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kami disuruh oleh Rasulullah agar menaburkan debu tanah ke muka orang yang memuji-muji dan mengampu-ngampu.
-- -- Hadis riwayat Imam Ibnu Majah

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
RedPetunia: 20 jam, 23 minit yang lalu
sahabat_amin: 1 hari, 8 jam, 6 minit yang lalu
Gorodkovie: 3 hari yang lalu
Swarig123: 7 hari yang lalu
sunan-faqih: 12 hari yang lalu
ajefikrah: 18 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 18 hari yang lalu
Kang: 19 hari yang lalu
owl_UM: 22 hari yang lalu
rasian: 25 hari yang lalu
a_zar81: 29 hari yang lalu


Tugas Hari Ini
Topik: Apa Yang Anda Sedang Fikirkan Sekarang!!!


Carian Forum

Moderator: Admin
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Tugas Hari Ini
    »» Apa Yang Anda Sedang Fikirkan Sekarang!!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Apa Yang Anda Sedang Fikirkan Sekarang!!!

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 09:51


Assalamualaikum

Apa yang anda semua sedang fikirkan sekarang dan apa yang terlintas difikiran anda sekarang :berfikir: :berfikir: :berfikir:

Mari kita ramai-ramai tulis kat dalam forum ni apa dia... :-D :-D :-D


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 10:08


dah pernah ada tajuk ni...cuba search...lagipun dah ada Diari Ukhwah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 11:03


ye ke :-D :-D :-D

:berfikir: :berfikir: nak search tu payah juga... sebab saya masih baru lagi kat sini, jadi tak dapat nak buka semua lagii.. tapi thanks bagi tahu tu...


-----------------------------------------------------------------
"Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya"

http://luqiem-muqaddimah.blogspot.com/


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_Dungun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2007
Ahli No: 28732
Posting: 137
Dari: uum

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-12-08 12:26


apa yang saya fikir?
kalau boleh, sekarang jugak saya nak balik kg..
rindu sangat-sangat dengan ayam, itik, burng serindit dan burumg puyuh yang saya bela
hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahidah_DungunProfil   Hantar PM kepada mujahidah_Dungun   Quote dan BalasQuote

mujahidah_Dungun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2007
Ahli No: 28732
Posting: 137
Dari: uum

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-12-08 12:27


rindu bebenor kat umi dan ayah...
raya haji tak balik..
komitmen kerja..
nak buat bagaimana..
kg jauh..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahidah_DungunProfil   Hantar PM kepada mujahidah_Dungun   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 12:32


rasanya tajuk ni dah ada...moderator semak semula..

Bookmark and Share

  


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 14:05


ala..tak kisah lah tajuk ni pernah ada ke tak.. does it really matter?

Bookmark and Share

  


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

mujahidah_Dungun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2007
Ahli No: 28732
Posting: 137
Dari: uum

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-12-08 14:12


Pada 11-12-08 14:05 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ala..tak kisah lah tajuk ni pernah ada ke tak.. does it really matter?


sokong wahida 199%.
it's not big problem pun.
refresh it back apa slhnya..


-----------------
Kalau kamu letakkan pedang yang terhunus di leherku,sewaktu aku menyampaikan perintah Allah dan Rasulnya,aku akan terus berbicara,sekalipun pedangmu itu akan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahidah_DungunProfil   Hantar PM kepada mujahidah_Dungun   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 14:20


kalau tajuk dah ada, rasanya lebih molek pergi ke sana, sambung boleh meriahkan lagi topik tu. kalau buka topik baru, tak terasa kemeriahannye. Tapi teman rasa topik yang diwar-warkan ini macam tak best pula. Kerana setiap detik dan tika manusia berfikir, jadi sepatutnya setiap saat yang berlalu mesti dituliskan sini. Dan ketika menaip kat topik ini pun kita sentiasa berfikir dan tidak berhentii...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 14:27


Pada 11-12-08 14:20 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kalau tajuk dah ada, rasanya lebih molek pergi ke sana, sambung boleh meriahkan lagi topik tu. kalau buka topik baru, tak terasa kemeriahannye. Tapi teman rasa topik yang diwar-warkan ini macam tak best pula. Kerana setiap detik dan tika manusia berfikir, jadi sepatutnya setiap saat yang berlalu mesti dituliskan sini. Dan ketika menaip kat topik ini pun kita sentiasa berfikir dan tidak berhentii...


really? different org ada different pendapat tentang topik tu best ke tak.saya rasa topik ni best saja.. ala daeng ni..open lah sikit.. kat baik tau cakap begitu kat pmbuka topik ni.cuba awak buka topik then ada org cakap, topik u ni tak best lah.boleh lah tak sesiapa moderator tutup saja topik u ni. apa u rasa? haa..biarlah.. topik best ke tak ke..janji jangan ada unsur negatif seperti keganasan atau kelucahan...


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

  


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 14:28


Pada 11-12-08 14:12 , mujahidah_Dungun posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 11-12-08 14:05 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ala..tak kisah lah tajuk ni pernah ada ke tak.. does it really matter?


sokong wahida 199%.
it's not big problem pun.
refresh it back apa slhnya..



thanks mujahidah_Dungun for that 199% sokongan..hehe


-----------------
~GELITA KERANA CINTA, BERDERANG KERANA KASIH~


Bookmark and Share

  


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 14:31


SOKONG AKHI DAENG JATI...
MERIAHKAN TOPIK YANG DAH SEDIA ADA..
HARAP MAKLUM... ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 14:41


tak apa lah wahidatulfarahah, teman ni jenis yang tak open dan tak sportingg... jadi teman tak boleh nak open. Tak apa lah, meriahkan lah topik ni, topik sedia ada pun dah dikunci yang bertajuk "taipkan apa yang terlintas dihati anda sekarang..."


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 15:26


Pada 11-12-08 14:41 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

tak apa lah wahidatulfarahah, teman ni jenis yang tak open dan tak sportingg... jadi teman tak boleh nak open. Tak apa lah, meriahkan lah topik ni, topik sedia ada pun dah dikunci yang bertajuk "taipkan apa yang terlintas dihati anda sekarang..."



sabar ye akhi daeng =; ...biarlah mike nak teruskan posting disini..


-----------------




Bookmark and Share

  


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

mujahidah_Dungun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2007
Ahli No: 28732
Posting: 137
Dari: uum

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-12-08 15:42


assalamualaikum
kecil punya hal pun, macam nak jadi besar
setiap org ada pendapat masing-masing dan tersendiri
must be respectla..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahidah_DungunProfil   Hantar PM kepada mujahidah_Dungun   Quote dan BalasQuote

mujahidah_Dungun
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2007
Ahli No: 28732
Posting: 137
Dari: uum

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-12-08 15:43


macam mana nak jadi pemimpin kalau pendapat orang tak nak dengar..
tak nak mengalah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahidah_DungunProfil   Hantar PM kepada mujahidah_Dungun   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-12-08 16:38


:berfikir: nampaknya boleh tahan juga ye.. ada yang bersetuju dan ada juga sebaliknya...

mungkin kelemahan saya tak search dulu topik2 yang dah ada kat sini... apa-apa pun Terima Kasih ye.. :-D :-D

itulah yang saya duduk fikir ni :berfikir: :berfikir:

terpulang kepada pentadbiran nak buat macam mana ye... :-)
-----------------------------------------------------------------
"Dunia Hanya Sementara, Akhirat kekal selam-lamanya"

http://luqiem-muqaddimah.blogspot.com/
http://onlinejobhomebusines.blogspot.com/


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

faizatul
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.02.2007
Ahli No: 28760
Posting: 122
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-12-08 22:49


dok fikir apa nak jawab kalau org asyik dok tanya siapa bf...bila nak kawin....adehhhhh

Bookmark and Share

  


  Member Information For faizatulProfil   Hantar PM kepada faizatul   Quote dan BalasQuote

wahidatulfarahah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32315
Posting: 328
Dari: malaysia

morocco   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 08:50


now- betul ke cik ct buat lipo? erm..

Bookmark and Share

  


  Member Information For wahidatulfarahahProfil   Hantar PM kepada wahidatulfarahah   Quote dan BalasQuote

guelderose
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24616
Posting: 336
Dari: Ayer Keroh

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-12-08 09:48


nak pergi tengok baby baru member kat rumah dia..

Bookmark and Share

  


  Member Information For guelderoseProfil   Hantar PM kepada guelderose   Quote dan BalasQuote

BoKhArI
Warga 1 Bintang
Menyertai: 30.10.2008
Ahli No: 35664
Posting: 21

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 21:48


mw sekolah balik rindu sangat dengan
kawan-kawan ...................................

Bookmark and Share

  


  Member Information For BoKhArIProfil   Hantar PM kepada BoKhArI   Quote dan BalasQuote

amyazma
Warga 3 Bintang
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2134
Posting: 78
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-01-09 16:00


Hari nei nak balik pukul berapa pula...
Naik bosan dok buat kerja sama
Tepu dah otak ini....

Bookmark and Share

  


  Member Information For amyazmaProfil   Hantar PM kepada amyazma   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 21-01-09 17:09


tengah keep trying entry2 baru yang Wawa belajar dari cholic Wawa .. Eddy namanya ..

1st day kat tempat kerja baru .. Akhirnya dapat juga Wawa ceburkan diri dalam Travel Agency .. pastinya Wawa tak hendak sia2kan peluang ni ..!! :-) Balik jam 1730pm .

Hm ..senyum sendiri :-) Tak sabar tunggu hari Jumaat .. :-) Nak dating dengan si dia tercinta .. Erm .. kena tunggu lagi 2 hari ..


-----------------
EVoLuSi .. BaNGKiT DaRi KeJaHiLaN...!!!


Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

putri_iman
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.11.2008
Ahli No: 35705
Posting: 116
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-01-09 17:41


fikir pasal assignment... arghh..macam mana nak buat ni, susah sangat. esok nak kena hantar. tolong!!!..

Bookmark and Share

  


  Member Information For putri_imanProfil   Hantar PM kepada putri_iman   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 21-01-09 23:56


salam..
tengah berfkir..betapa hebatnya ciptaan ALLAH,..betapa hebatnya susunan cerita kehidupan ini..aku harus bersyukur..aku harus bersyukur...ternyata aku tidak salah pilih..ALLAH telah perlihatkan kepadaku apa yang tersembunyi pada dirinya...wallahi..,maha suci ALLAH dari segala kesilapan...ALLAH ciptakan dia..kemudian ALLAH jadikan dia untukku tapi pernah kami ketahui..bahkan tanpa pernah direncanakan...begitu hebat jalan cerita ini..maha suci ALLAH yang telah mengaturnya..aku betul-betul bersyukur..betul-betul bersyukur...
persiapan mendidik mujahid2ku akan segera bermula...

Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 22-01-09 07:09


tengah berfikir sesuatu tapi bila baca komen-komen di atas terlupa pula nak tulis apa...ishhh...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-01-09 09:16


Pada 21-01-09 23:56 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
tengah berfkir..betapa hebatnya ciptaan ALLAH,..betapa hebatnya susunan cerita kehidupan ini..aku harus bersyukur..aku harus bersyukur...ternyata aku tidak salah pilih..ALLAH telah perlihatkan kepadaku apa yang tersembunyi pada dirinya...wallahi..,maha suci ALLAH dari segala kesilapan...ALLAH ciptakan dia..kemudian ALLAH jadikan dia untukku tapi pernah kami ketahui..bahkan tanpa pernah direncanakan...begitu hebat jalan cerita ini..maha suci ALLAH yang telah mengaturnya..aku betul-betul bersyukur..betul-betul bersyukur...
persiapan mendidik mujahid2ku akan segera bermula...


mboi romantikny.. :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 11:04


tengah terfikir nak buat apa sekarang ni.... sebab laporan kerja da nak siap nii

Bookmark and Share

  


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

Benevolent_girl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3370
Posting: 22
Dari: alostaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 11:39


nak kena hafal lgu cant take my eyes of off u lah.kejap pergi story telling tak mahu tell story.nyanyi lagi senang.hurm.petang ni nak ikut mereka pergi sacc ke tak ek.mlm ni macam nak makan double cheese bege.lepas itu nak lepak bilik jiha kejap

Bookmark and Share

  


  Member Information For Benevolent_girlProfil   Hantar PM kepada Benevolent_girl   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-01-09 11:42


MYOB
MYOB
MYOB
MYOB
MYOB
MYOB
MYOB
MYOB
MYOB

bagaimana nak create data nh.... huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 12:53


apa yang sedang saya fikirkan sekarang?? saya tengah fikir Kenapa caruman perkeso tak balance ni.. :berfikir: kat mana silapnya..terlebih 30sen ni.. :berfikir: hmm..dah cari 2 kali tak jumpa ni..sakit kepala mencari silap yang kecil dan tak nampak ni..kena mengadap PENCIPTA dulu lah..moga-moga jumpa lah.. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 13:08


hmm...tengah fikir...
macam mana cara nak tarik hati seseorang..:-)
untuk sama-sama mndekati Allah...

sukarnya...
tapi insyAllah..
ku percaya..Allah takkan pernah mmbebankan hambaNya dalam hal kebaikan...

tanggungjawab kpada ibuku adalah tanggung jawab utamaku sekarang..
bukan pada org lain lagi...
insyAllah...ibuku mad'u ku sekarang...

tapi macam mana caranya ye?...
inilah yang sedang kufikirkan...
hmmm..:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

intan_farisya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 573
Posting: 26
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 14:24


tengah fikir masalah yang datang bertimpa2...
;(

apapun kepada Allah jua aku mohon petunjuk dan jalan....

Bookmark and Share

  


  Member Information For intan_farisyaProfil   Hantar PM kepada intan_farisya   Pergi ke intan_farisya's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 22-01-09 14:37


.. Masih lagi belajar mencari-cari apa sebenarnya mimpi yang aku alami awal pagi ini .. Mimpi arwah Ayah ..

Erh.. Mengantuk lah hari ini.. Berbual dengan si dia tercinta jam 0230am .. dan Then sambung balik jam 0550am .. Hampir2 sahaja aku terlewat ke ofis hari ini..

Masih lagi buntu memikirkan kesihatan Putera kesayanganku .. Syamil Aiman. kalau sakitnya tidak ada perubahan, terpaksalah kami membawa dia ke Hospital Sg.Buloh 18Feb ni untuk dibedah.. Ya ALLAH .. Risaunya .. Pastinya aku akan ambil cuti 18-19Feb untuk menjaga dia .. semoga ALLAH SWT memprmudahkn urusan kami.. Amin ..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

syift
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.12.2008
Ahli No: 36558
Posting: 49
Dari: Diatas Bumi yang Nyata....

Perak  


posticon Posting pada: 22-01-09 15:03


Pada 21-01-09 23:56 , Mulya posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
tengah berfkir..betapa hebatnya ciptaan ALLAH,..betapa hebatnya susunan cerita kehidupan ini..aku harus bersyukur..aku harus bersyukur...ternyata aku tidak salah pilih..ALLAH telah perlihatkan kepadaku apa yang tersembunyi pada dirinya...wallahi..,maha suci ALLAH dari segala kesilapan...ALLAH ciptakan dia..kemudian ALLAH jadikan dia untukku tapi pernah kami ketahui..bahkan tanpa pernah direncanakan...begitu hebat jalan cerita ini..maha suci ALLAH yang telah mengaturnya..aku betul-betul bersyukur..betul-betul bersyukur...
persiapan mendidik mujahid2ku akan segera bermula...


----------------------------------
wah insafnyer dengar.....penuh makna betul
:berfikir:


-----------------
"Usahlah kau merebut kasih,Yang engkau sendiri tidak pasti,Kerana Tiada Kasih Yang Abadi melainkan kasih ILAHI......"


Bookmark and Share

  


  Member Information For syiftProfil   Hantar PM kepada syift   Pergi ke syift's Website   Quote dan BalasQuote

NizamYangBiasa
Warga Rasmi
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36818
Posting: 4

Selangor  


posticon Posting pada: 22-01-09 15:14


Salam....

Tengah fikir macamana nak cukup kan quota at least 10% daripada seluruh penduduk taman aku yang layak solah berjemaah supaya datang mengimarahkan Surau taman aku ini dengan solah fardhu berjemaah 5 waktu....

Selain daripada tertib org tabligh buat (fikir harian, taklim wa taklum, bagi masa 2 1/2jam sehari, ghash/ziarah, keluar 3h/40h/4b), boleh bagi syor yang lain?

Bookmark and Share

  


  Member Information For NizamYangBiasaProfil   Hantar PM kepada NizamYangBiasa   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 17:09


macam-macam yang saya fikirkan sekarang ni..macam mana nak ttapkan ht kepadaNya..nak stabilkan ekonomi sendiri untuk membahagiakan org tersayang :-) target saya, one day i've freedom of time dan freedom of money untuk memudahkan jalan dakwah ku, insyAllah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 23-01-09 22:36


Salam...
Dok fikir nak siapkan laporan harian praktikal..lusa kena hantar kat penyelia
Tnsion2...

Bookmark and Share

  


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-01-09 23:35


salamun alaik..

tadi keluar makan dengan kakak bekas sekerja..hmm terfikir lagi 2 minggu nak tgglkn rumah, family,hometown,kawan-kawan dan Malaysia..bagaimana agknya hidup dirantauan..hmm..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 10:05


saya memikirkan perjalanan nak balik kampung tengahari ni..
jem atau tidak ye highway karak tu..
uhuk.. takmo jem.. sakit kaki maa.. :cry:



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 10:35


Pada 24-01-09 10:05 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

saya memikirkan perjalanan nak balik kampung tengahari ni..
jem atau tidak ye highway karak tu..
uhuk.. takmo jem.. sakit kaki maa.. :cry:



.. sampai rumah urut lah kaki:lol:..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

udang_kara
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6022
Posting: 57
Dari: Putrajaya

Kedah  


posticon Posting pada: 24-01-09 11:00


tengah hari ni..nak masak ke..nak beli kat kedai.......aduh

Bookmark and Share

  


  Member Information For udang_karaProfil   Hantar PM kepada udang_kara   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 11:27


.. berat juga masalah yang aku tengah fikirkan ni.. aku tengah memikirkan masalah sama ada aku ni nak mandi ke tak hendak sekarang ni:berfikir:.. :lol:adehh..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

udang_kara
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6022
Posting: 57
Dari: Putrajaya

Kedah  


posticon Posting pada: 24-01-09 12:17


masalah selesai..lunch beli kat kedai saja..ehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For udang_karaProfil   Hantar PM kepada udang_kara   Quote dan BalasQuote

cahaya_hearty
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2009
Ahli No: 36619
Posting: 72
Dari: nEgeri adAt pErpatih

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 16:19


nak buat assignment..
erm tapi kenapa lah malas sangat ni..
tulun2.. :oops:


-----------------
Bangkitlah kembali...
Tabahkan hatimu..
Lembutkan hatimu..
Moga jiwamu lunak mendekati Allah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For cahaya_heartyProfil   Hantar PM kepada cahaya_hearty   Quote dan BalasQuote

sabrina_elZehra
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8793
Posting: 105
Dari: t.malim,perak

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 16:24


SALAM semua.
kalau dulu, rajin sangat posting di ukhwah.
bila banyak kerja begini, jadi tak pandai nak tulis apa.

tengah siapkan data emis.
nak kena submit by today.

Bookmark and Share

  


  Member Information For sabrina_elZehraProfil   Hantar PM kepada sabrina_elZehra   Pergi ke sabrina_elZehra's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-01-09 16:52


hm...tak ada fikir apa pun agaknya...ngah blurr ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30733
Posting: 4295
Dari: rumahku syurgaku

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 08:46


Pada 11-12-08 14:05 , wahidatulfarahah posting:

!!! QUOTE !!!

ala..tak kisah lah tajuk ni pernah ada ke tak.. does it really matter?


hehe kalau dah ada topik yang sama, yang ini kena KUNCI lah..


-----------------
dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap alam nasyrah: 8


Bookmark and Share

  


  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

miss_nuyu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.09.2008
Ahli No: 35045
Posting: 80
Dari: Terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 25-01-09 15:23


tengah pkir apa yang boleh hilangkan boring...huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For miss_nuyuProfil   Hantar PM kepada miss_nuyu   Quote dan BalasQuote

ikrimah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.12.2008
Ahli No: 36514
Posting: 154
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 16:17


salam..
apa yang ana sedang fikir ye...
rasa nak buat sesuatu yang sentiasa menenangkan hati ana di samping meneneramkan hati sesiapa yang berurusan nga ana...nak sentiasa senyum kalau boleh...

:lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ikrimahProfil   Hantar PM kepada ikrimah   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-01-09 19:02


fikir lama lagi ke nak menetap di sabak bernam ni....bulan 4 ni cukup setanhun..harap sangat-sangat boleh transfer kedah......

Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 00:05


.. tengah memikirkan cara-cara untuk menangkis serangan ke corong telinga wa ni.. boleh bernanah telinga kena bahan.. haha.. adoii.. "confirm" wa kena bahan dengan budak-budak kampung.. siutt.. seri pulak dah.. adehh:lol:..

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-01-09 00:25


Assalamualaikum

fikirkan cara nak menjawab soalan"besar" dalam hidup..maybe.. :-o
bermimpi atau realiti? :berfikir:


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Syairadhan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.02.2009
Ahli No: 37067
Posting: 39
Dari: Malaysia

Selangor  


posticon Posting pada: 08-02-09 10:28


Apa yang saya tahu, bila saya nak keluar dari main internet ni sebab saya ada exam... buku dan soalan disebelah. Dibiarkan sahaja.. Wa3.. cepatlah logout...

Bookmark and Share

  


  Member Information For SyairadhanProfil   Hantar PM kepada Syairadhan   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 17:26


erm..sekarang imni sedang fikirkan tentang assigment yang akan dihantar hari selasa dan khamis ni..
lepas itu imni semalam pergi pwtc tengok pameran keusahawan, jalan kejap kat the mall singgah kat soda..beli seluar baru yang harganya rm100 lebih..lepas itu kasut heels..imni boleh tertinggal dalam bas beg plastik yang mengandungi kasut dan seluar tu..huhu..sedih betul..plastik kecik tu saja dalam dia dah ad rm200 lebih..nasib baik bas tu bas kampus saja..tunggu hari selasa kalao nak check balik..harap komuniti ukhwah sudi doakan imni jumpa balik barang2 yang imni sayang tu..sedihnya..barangku dah hilang..

Bookmark and Share

  


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 18:08


hm..bila lah nak dapat kerja ni...arap2 dapat lah....:risau:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 08-02-09 22:48


ehmmm..anshu bawak2 bersabar ye..InsyaAllah kalau dah rezeki tak kan kemana lah...betul tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

isa777_musa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.04.2008
Ahli No: 33185
Posting: 129
Dari: Klang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 01:14


Assalamualaikum

Tengah dok bersedih. Simpati pun ada kat wife. Wife baru saja keguguran. Anak no 3. Anak no dua hari tu meninggal pada 10 oktober 2008. Sekarang tinggal anak sulung, aiman. Umur 3 tahun.

Cobaan...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For isa777_musaProfil   Hantar PM kepada isa777_musa   Pergi ke isa777_musa's Website   Quote dan BalasQuote

Salamat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 30825
Posting: 91

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 08:31


assalamualaikum...
banyak benda nak kena dibuat, asgment, baju yang tak terbasuh lagi, seluaq yang tak terjahit lagi...
Tapi nak keluaq mandi sungai hari ni, bahgia2...

Bookmark and Share

  


  Member Information For SalamatProfil   Hantar PM kepada Salamat   Quote dan BalasQuote

ctmariani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.02.2009
Ahli No: 37008
Posting: 51
Dari: bentong

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 09:48


nak makan apa ea hari ini????
nak buat assigment pasal kes kugan yang mati dalam penjara tu... tapi nak mula macamana entah.riso tol nak anta esok saja ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctmarianiProfil   Hantar PM kepada ctmariani   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 11:22


Pada 09-02-09 01:14 , isa777_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Tengah dok bersedih. Simpati pun ada kat wife. Wife baru saja keguguran. Anak no 3. Anak no dua hari tu meninggal pada 10 oktober 2008. Sekarang tinggal anak sulung, aiman. Umur 3 tahun.

Cobaan...



sesungguhnya apa yang berlaku ada hikmahnya..

hari ni ehmmm....kena buat banyak benda..kerja ada banyak kena selesaikan tapi tu lah...letih dah tangan ni dok key in akaun ...sekarang dah pukul 11.38am..so mula lah terfikir nak makan..nak makan apa ye...


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 12:11


!!! QUOTE !!!

hari ni ehmmm....kena buat banyak benda..kerja ada banyak kena selesaikan tapi tu lah...letih dah tangan ni dok key in akaun ...sekarang dah pukul 11.38am..so mula lah terfikir nak makan..nak makan apa ye...


Makan saja apa yang ada kat dewan makan tuuu... :-D :-D


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 12:28


assalammualaikum

hari ini.... tengah fikir apa soalan yang akan di tanya masa temuduga nanti... boleh ke jawab... macam mana nak jawab... takutnya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

mulukhiyyah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34681
Posting: 82

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 12:44


saya sedang fikirkan kerja saya yang tak banyak...releks saja aku kat pjbt ni...apo diiaorg ni tak bagi aku kerja ke..sedangkan aku nak kerja.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mulukhiyyahProfil   Hantar PM kepada mulukhiyyah   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 13:08


fikir kan apa yang berlaku pada diri sendiri sejak akhir2 ni..
antara realiti dan fantasi :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 13:44


Pada 08-02-09 22:48 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

ehmmm..anshu bawak2 bersabar ye..InsyaAllah kalau dah rezeki tak kan kemana lah...betul tak?


terima kasih shimaku...hm...kalau ada rezeki ada lah tu..kalau tak ada kat sini maybe ada kat tempat lain.... ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 13:56


tengah fikir kain tudung yang baru beli tadi...padan ke dengan baju aku..
alahai susahnya..ahad ni dah nak pakai p majlis kahwin kawan.kalau lah silap lagi..membazir lagi... :berfikir: :berfikir:    :-?


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 14:26


Pada 09-02-09 13:44 , ANSHU posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 08-02-09 22:48 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

ehmmm..anshu bawak2 bersabar ye..InsyaAllah kalau dah rezeki tak kan kemana lah...betul tak?


terima kasih shimaku...hm...kalau ada rezeki ada lah tu..kalau tak ada kat sini maybe ada kat tempat lain.... ;-)



betul..betul..betul... tu anshu...

dok fikir ni bagaimana? nak bank in kan duit untuk bapa...nak pergi bank tak ada masa pula keluar... :-o


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 09-02-09 14:33


tengah fikir bila dunia ini nak kiamat ye? banyak betul perkara pelik kebelakangan ini..namun diri sibuk lagi dengan urusun dunia..rasa nya urusan dunia lebih banyak dengan urursan akhirat..ishh mencabar betul jadi umat akhir zaman ini...Ya ALLAH selamatkanlah kami dari fitnah akhir zaman ini.

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 14:34


lor..sekarang kan da majuk..dihujung jari pun boleh..bank apa tu...???

Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 14:52


Pada 09-02-09 14:33 , hafeezzul posting:

!!! QUOTE !!!

tengah fikir bila dunia ini nak kiamat ye? banyak betul perkara pelik kebelakangan ini..namun diri sibuk lagi dengan urusun dunia..rasa nya urusan dunia lebih banyak dengan urursan akhirat..ishh mencabar betul jadi umat akhir zaman ini...Ya ALLAH selamatkanlah kami dari fitnah akhir zaman ini.



kekdang fikir macam itu juga...bila duduk termenung sorng2...hhehe..bila lihat lagi gelagat orang-orang sekeliling....insaf rasanya..


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

marsyalaila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.10.2004
Ahli No: 12102
Posting: 278
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 14:55


sekarang tengah pkir esok nak mengajar mamcam mana subjek moral ni..huhu susah jugak ni..dah lah tak pernah belajar pun pendidikan moral

Bookmark and Share

  


  Member Information For marsyalailaProfil   Hantar PM kepada marsyalaila   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 09-02-09 15:53


Salam..
hari ini tengah fikir nak tulis bagaimana report harian praktikal..huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-02-09 17:08


Ana tengah fikir sama ada nak accept kerja baru ini...atau nak stay kat company lama....ana dalam dilema lah ni.kalau ana tinggalkan company lama ini terasa sayang sebab ana dah adapt dengan environment kat sini....kerja pun tak stress..tapi, fikir2 takut company baru tu lagi luas chance untuk majukan diri....ana confiusssssssss........tolong..........tolong......

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 09-02-09 17:41


Pada 09-02-09 17:30 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

.. :-) tengah fikir pasal ...

1) dalam agama Islam, suami boleh pukul isteri hingga menyakiti/melukai isteri ke?

2) tengah fikir pasal.., suami ada hak ke nak pergi air terjun bersama2 kawan-kawan perempuan yang lain.. sedangkan kawan-kawan perempuan tu pun mandi bersama kolam yang lelaki mandi? atas dasar kawan... adakah hal ni dibenarkan??

3) tengah fikir, wajar ke seseorang yang dipandang berilmu agama.., melakukan zina dengan perempuan yang mncintai dia..??

..... tengah fikir hal ni .. Nak baca nuku malas pula ... Hm .. :-(


jawapanya
1) mana boleh....menyakiti isteri adalah satu dosa besar...bukankah masa akad nikah sudah diterangkan panjang lebar oleh tok kadi...kecualilah si isteri melakukan perkara maksiat...
2) mak aih....soalan ke dua ni dah terang lagi bersuluh berlakunya pergaulan bebas antara bukan muhrim...kalau mandi-manda ini setahu ana ofcoz lah....melekat2 baju si perempuan bila basah kuyup....maksiat di benarkan???inilah dinamakan matlamat menghalalkan cara......dah bergaul bebas laki perempuan memang lah berdosa....
3)MasayaAllah....soalan 3 ini lagi tak logik...dah zina tu satu dosa yang paling besar...pulak itu di lakukan oleh orang yang berilmu agama memang SAH lah perkara tu TAK WAJAR...

kalau wawa kenai org ini....bagitau dia bawak2 lah bertobat sebelum di telan bumi.... :-o :-o

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 09-02-09 17:44


... Kalau kita tak ada dalil.., xcakap dengan org berilmu ni tak ada gunanya .. Wawa ni tak reti sangat bab-bab agama ni .. so, apa-apa pun akur sahaja selama ni..

Minta tolong carikan dalilnya ya ..? Semoga yang membuat/terbuat akan sama-sama menimba ilmu dan bertaubat .. Amin :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 17:45


senang cakap.. ketiga2nya tidak boleh...
malah kalau betul.. elok karate saja tengkuk dia..hihih
erm.. tapi pastikan kesahihan kejadian dahulu.. berat pertuduhan ini..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 09-02-09 17:51


... Ada tak sesiapa yang baik hati nak lagi dalil..??

Hm ..tak guna karate dia .. Kang kita lagi dipukulnya .. AduSSsS..!

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 19:29


tengah fikir boleh ke nak drive sensorang dari sabak ke alor setar sensorang......Kalau kereta pancit tengah jalan ke? nak buat lagu mana? hrmmm ingat duduk lah dalam kereta tu sampai orang yang di kenali datang agaknya....hrmmmm jauh nya perjalanan.......kalau tak drive sendiri puas dah turun naik bas......3 bas pulak tu......hrmmmm semoga selamat sampai...aminnnnn

Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

NoZaBiZz
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.10.2006
Ahli No: 27091
Posting: 268
Dari: UTM Skudai

Johor  


posticon Posting pada: 09-02-09 19:43


insyaALLAH selamat sampai. jangan fikir negatif2 k. kalau kereta pancit tak ada sangat org nak tolong, boleh pasang tayar sendiri... cumanyer, bila rasa ngantuk itu berhenti dulu kat &, tidur kejap. dan pastikan keluar itu pagi. nanti lambat pula sampai. u'll get use to it one day sis. kekadang kita tak boleh nak harapkan sangat org menemani kita setiap masa.

Bookmark and Share

  


  Member Information For NoZaBiZzProfil   Hantar PM kepada NoZaBiZz   Pergi ke NoZaBiZz's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-02-09 19:52


yep.. betul kaa nozabiz... jangan risau awanbiru...insyaAllah selamat

saya juga antara pemandu jarak jauh... kl-ipoh, ipoh-kelantan, ipoh-perlis... hehehehe.. cuma kita ni terbalik... bos takut nak arahkan saya.. saya yang terlebih exited nak drive :P
jangan risau.. jika ada apa-apa kerosakan kereta terus saja call insurans auto asist anda..
kalau di lebuh raya.. call saja PLUS... mereka sedia membantu :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

randz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.08.2008
Ahli No: 34360
Posting: 23
Dari: bumi barakah

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-02-09 22:39


ana tengah fikir bagaimana lah presentation ana sok......fikh ibadat ni......bab haji..... segala persiapan da buat....tunggu sok saja....moga km kan tenang sok.....hu2....

Bookmark and Share

  


  Member Information For randzProfil   Hantar PM kepada randz   Quote dan BalasQuote

simi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.08.2008
Ahli No: 34474
Posting: 119
Dari: bumi ciptaan Ilahi

bahrain  


posticon Posting pada: 09-02-09 23:16


Salam..
Ana tengah fikir ap ana nak jawab soalan yang junior ana tanya tadi-"ap yang best tentang couple? boleh ke merindui kawan-kawan yang berlainan jantina? sebenarnya couple tu elok ke tak? ap kebaikan dan keburukannya? ap yang kita boleh dapat dengan berkapel?" Pening2..mana lah ana nak cari hujah2 dan dalil2 yang sesuai. sikit-sikit ana taulah juga nak jawab tu tapi tak mncukupi

Bookmark and Share

  


  Member Information For simiProfil   Hantar PM kepada simi   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 01:54


apa pasal lah tak dapat nak lelap mata sekarang..hehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

akasia
WARGA SETIA
Menyertai: 21.03.2006
Ahli No: 23581
Posting: 754
Dari: bandar minyak bumi kenyalang

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 01:55


apa pasal lah tak dapat nak lelap mata sekarang..hehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For akasiaProfil   Hantar PM kepada akasia   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 11:38


Bismillah...

hmm..tgah duduk fikir...

macam-macam ragam jenis manusia ni..
sanggup menipu..lakukan apa sahaja..demi nak menampakkan kebaikkan diri..padahal...segalanya dah terbongkar sedikit demi sedikit..subhanallah..

ya Rabbi...
selamatkanlah dia....

Bookmark and Share

  


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 22:47


As salamualaikum wbt dan salam ukhwahfillah

Mulya dan Wawa, settle kat rumah saja lah... tak payah lah cerite2 kat sini. Mulya, meke tu berkrebiliti orang berugame....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

fazleena
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2006
Ahli No: 26860
Posting: 214
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-02-09 23:47


saya terfikir nak kahwin..tapi tak tau dengan siapa..macam nak kawin sekarang jugak..tapi tak tau dengan siapa...tiba-tiba tefikir nak buat journal pasal research pulak ni..erm,,,tak habis fikir lagi pasal kahwin,tetiba da kena buat kerja.....erm......

Bookmark and Share

  


  Member Information For fazleenaProfil   Hantar PM kepada fazleena   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 01:30


salam....

berfikir tentang.....sahabat terbaik yang saya pernah ada..yang tak pernah gagal berada kat sisi saat saya perlukan dia..walaupun kadang-kadang saya sendiri meletakkan kepentingan org lain lebih dr dia..

terima kasih sahabat..
moga org yang tepat utkmu datang pada saat yang tepat...
insyaALLAH.. :-)


-----------------
'gantikanlah yang telah hilang..tumbuhkanlah yang telah patah..ku inginkan bahagia..di dunia dan akhirat..pada Mu tuhan ku mohon segala.......'


Bookmark and Share

  


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 07:51


Assalamualaikum

Saya tengah duduk fikir-fikir nak ambil kursus apa untuk DPLI... nak isi form nii... :-D :-D


-----------------
Dunia Hanya Sementara, Akhirat Kekal Selama-Lamanya
http://www.luqiem.my-ads4bucks.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

syift
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.12.2008
Ahli No: 36558
Posting: 49
Dari: Diatas Bumi yang Nyata....

Perak  


posticon Posting pada: 11-02-09 08:30


Assalamualaikum

tengah duduk menung memikirkan masa depan..hari ini pula semua staff tetap tak ada..dan duduk fikir apa lah nak buat nanti..kerja pula tidak ada lagi..... :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For syiftProfil   Hantar PM kepada syift   Pergi ke syift's Website   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 12:15


Tengah memikir apa lagi bentuk kerja yang nak dipohon... kerja memang banyak tapi kena pilih yang terbaik... macam-macam dalam kepala ni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

suriatimur
Warga Rasmi
Menyertai: 22.01.2009
Ahli No: 36854
Posting: 8
Dari: kulim kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 12:55


Saya tengah memikirkan apakah nasib Bangsa Melayu jikalau Malaysia ini menjadi sebuag Negara Republik. Sesungguhnya Raja-raja mMelayu kita adalah payung kepada bangsa Melayu. Sekarang Raja-raja ini masih ada tetapi ada orang bukan Melayu yang berana mencabar Sultan, dan ada segelintir melayu yang tak sedarkan diri sedang diperalat oleh seorang dua orang melayu unntuk menentang Sultan..
Lagi satu yang aku sedang fikirkan ialah mengenai kenyataan Ulama besar(?) PAS yang memfatwakan " LOMPAT PARTI MASUK PKR SESUATU YANG TERPUJI, TAPI LOMPAT MASUK BN SESUATU YANG HINA" Hadith dari kitab mana yang beliau rujuk?? Inilah akibatnya kalau tokoh (?) agama yang terlalu sangat taksub dengan partinya. Kalau dulu UMNO berkawan dengan MCA dengan MIC dikatakan kafir tapi kini mereka berkawan intim dengan DAP dan PKR . Ludah ke atas jatuh timpa muka sendiri.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For suriatimurProfil   Hantar PM kepada suriatimur   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-02-09 14:15


macam mana keputusan interview semalam ye???tapi ana tak harap sangat....sebab macam tak best ke company itu....

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 14:30


aku tengah pikirkan...
what's next? kretip tol lah dia ni.....hadoiiiiiiiiiiiiii

Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 14:57


Pada 09-02-09 19:43 , NoZaBiZz posting:

!!! QUOTE !!!

insyaALLAH selamat sampai. jangan fikir negatif2 k. kalau kereta pancit tak ada sangat org nak tolong, boleh pasang tayar sendiri... cumanyer, bila rasa ngantuk itu berhenti dulu kat &, tidur kejap. dan pastikan keluar itu pagi. nanti lambat pula sampai. u'll get use to it one day sis. kekadang kita tak boleh nak harapkan sangat org menemani kita setiap masa.


thanks akak noza, Kalau saya naik bas pun kira tidur sekejab2 jugak....
maklumlah bertukar-tukar bas
as - ipoh ~1 bas
ipoh - t.intan ~2 bas
t.intan - sabak bernam ~ jadi lah 3 bas semunya.....:cry:

kalau lah ada LRT as - sabak bernam kan best.... :-D


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 16:16


tadi fikir...nak masak apa malam ini ya...
MMmmm...fikir punya fikir..suruh adik masak lah kali ni.....tapi bila adik masak kena ada pula d seblahnya...lelaki biasalah.. :berfikir: :berfikir: :berfikir:


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 16:20


Terfikir apalah yang mak masak hari ini.... :berfikir:

Laparnya..... tak makan lagi ini.... balik nanti terus nak makan :terliur:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1812
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 16:40


terfikir Kenapa lah dalam dunia ni ada org yang perangai buruk macam ini...
macam syok sendiri saja.. :-|


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

fansurina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.11.2006
Ahli No: 27352
Posting: 205
Dari: pulau pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-02-09 16:46


tengah memikirkan persiapan perkahwinan yang masih belum siap...semoga Allah permudahkan segala urusan..aminn

Bookmark and Share

  


  Member Information For fansurinaProfil   Hantar PM kepada fansurina   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Tugas Hari Ini
    »» Apa Yang Anda Sedang Fikirkan Sekarang!!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.236833 saat. Lajunya....