Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-09-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kadangkala kita boleh menang dengan mengurangkan kekalahan kita
-- Dari Drama"Phily"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Swarig123
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43060

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 40
Ahli: 0
Jumlah: 40




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 19 jam, 44 minit yang lalu
al-biruni03: 2 hari yang lalu
Swarig123: 9 hari yang lalu
marul: 12 hari yang lalu
mfy87: 26 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: AnDa SuKa JaDi BuDaK U KeRaNa...


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» AnDa SuKa JaDi BuDaK U KeRaNa...

Please Mendaftar To Post


Oleh AnDa SuKa JaDi BuDaK U KeRaNa...

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 14:26


salam..

semua org bercita2 nak masuk U.. malah yang da masuk U pun rasa macam tak mahu quit cepat-cepat..apatahlagi yang da grad..rasa rindu nak kembali ke U..

so...best sangat ke jadi budak U ni ek?





____________________________
saja menggamit nostalgia...di kala hantar adik2 p kamsis saya seringkali teringat-ingat mmber2...huhu...pelik betul..masa p sekolah rendah pula tak ada pula rindu macam ni...hihihi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sikinshaharudin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2008
Ahli No: 36109
Posting: 87
Dari: zi ji l0ng p0

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 14:56


....
ada yang best ada tak best :kelip:


-----------------
senYum s0km0 =)


Bookmark and Share

  


  Member Information For sikinshaharudinProfil   Hantar PM kepada sikinshaharudin   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 15:09


zaman dulu-dulu... anak siapa masuk U..dianggap bertuah... alamat kompem akan ada kenduri besar.. untung2 boleh lah dapat rasa daging lembu atau kerbau segar...kalau macam saya kat bandar ni habis keliling mak ayah kekawan akan cari masjid buat sedekah

zaman sekarang... U tu dah macam masuk sekolah biasa.....senang bebeno.org pun dah tak berapa endah lelagi yang setakat masuk ipts. tapi apa kerja selepas tu pula yang org akan tanya. sebab sekarang jenih kalau kerja tak menganggur org akan kata cukup bertuah.. lelebih kalau kerja elok-elok yang tak ada guna 'org dalam'.

ba,balik pada soalan.. pengalaman duduk di 2 ipta selama 8 tahun pada saya cukup seronok....walau adakala memeritkan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 10-12-08 16:33


seronok lagi masa zaman sekolah dulu agaknya...pening2 pun tak lah guling2 huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 19:38


dok u best..
boleh jumpa dengan ramai org dr pelbagai negeri..
lepas itu boleh share idea..
lagi-lagi pasal masak..memasak ni..
mak kita ajar lain ..mak anda ajar lain..
takper2..kita GABUNG KAN jadi more delicious what..
hehe..
yang PENTING jangan ikut yang xberfaedah,,
KUKUHKAN KEIMANAN..DAN TEGAS..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 21:09


Dalam hidup seorang remaja.. zaman student adalah yang paling best.. :-D


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

  


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 22:12


entahlah....saya rasa nak berenti saja sebab tak boleh nak catch up sbjk yang dah lama sangat-sangat di tinggalkan...tak taulah keputusan bagaimana nanti...

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 22:16


kadang-kadang best kadang-kadang tak
tapi kena terima dengan tabah
cumenye ana yakin, bila ana kerja nanti ana akan rindukan masa belajar
dan ana akan kata zaman U lah best :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

HAZRi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 24.10.2005
Ahli No: 20047
Posting: 39
Dari: Cheras

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 10-12-08 22:39


Seronok pun ada..pahit pun ada..
tapi yang jelas..banyak yang dapat dipelajari apabila da masuk U ni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For HAZRiProfil   Hantar PM kepada HAZRi   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 00:28


pernah jadi budak U sebulan saja.. lepas itu jadi budak C.. apa dia C tu? panggilan yang popular kat sekolah tu..

p/s:insyaALLAH..pasti ada mereka yang panggil saya dengan gelaran tu.. :-D


-----------------
Surah Muhammad: 7


Bookmark and Share

  


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

perantaujauh
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.11.2008
Ahli No: 36009
Posting: 31
Dari: EUROPE

czechrepublic  


posticon Posting pada: 12-12-08 05:05


best!kalau tak ada kelas, tak payah pergi!lepas itu kalau dah habis exam, kirenhye dah ttup buku tu dah..haha..kalau kerja tak best, kena buat benda yang rutin tiap-tiap hari..kalau duduk U, dapat kawan baru, international, dapat jalan-jalan time cuti, cuti pun banyak dan belajar pun benda baru..kalau kerja cuti sikit..

lagipun biasiswa yang dapat ni lagi banyak dr starting kerja nanti..hehe..

alhamdulillah

Bookmark and Share

  


  Member Information For perantaujauhProfil   Hantar PM kepada perantaujauh   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 14:06


Belajar dekat u memang best. Syukur sangat-sangat sebab berpeluang sambung U. Dulu dari kecik lagi dah cita-cita nak pergi ke menara gading. Bila dah masuk U ni baru kita rasa kita jadi lebih matang. Kata orang dugaan orang lain-lain. Kesungguhan itu perlu untuk berjaya. Restu keluarga juga sangat penting..

Bookmark and Share

  


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 09:34


result dah dapat dah...huhuhu...alhmdulillah tapi sedih juga sebab tak sampai target.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 12:23


ala..dapat masuk U pun belajar part time..alhamdulillah lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

muhammadsidqi
Warga Rasmi
Menyertai: 07.10.2008
Ahli No: 35269
Posting: 3
Dari: Kota Bharu - Kuala Lumpur

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-12-08 13:49


universiti laut ilmu yang dalam, permulaan keterbukaan kehidupan dan kematangan, lapangan idea dan dunia bertemu, menjadi satu kenangan awal dewasa :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For muhammadsidqiProfil   Hantar PM kepada muhammadsidqi   Pergi ke muhammadsidqi's Website   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 14:44


sebab masa rehat yang panjang, boleh tidur dengan senang hati :)

sekarang dah kerja... masuk pukul 9pg, balik pukul 6ptg, tu pun belum tentu balik pukul 6ptg... kadang-kadang pukul 8mlm baru boleh balik... :( Sabtu kerja juga, sampai pukul 6ptg... Ahad dan cuti2 umum saja lah yang cuti :( sedih2 :(

Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 15:40


Assalamualaikum...

saya dapat ramai kawan.. family of course bangga dengan kita... tapi lain halnya dengan diri ini, banyak sangat assignment sampai kadang-kadang rasa tak terbuat lagi. tambahan pula kalau tanggungjawab lebih diberikan pada saya, rasa letih saja.. walaupun macam tu, ianya takkan mematahkan semangat saya untuk teruskan perjuangan demi mencapai kejayaan dan keredhaan-Nya..

Kesimpulannya... kehidupan di campus antara yang terindah dalam hidup saya setakat ini.. Alhamdulillah...

:-).
:bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 28-12-08 15:45


jadi budak u memang best..

:kelip:

cuti,dapat elaun..cuma kena belajar saja..heheh..

dah hampir nak tinggalkan dunia ni..hukhuk :cry:

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

rina_qistina
Warga Rasmi
Menyertai: 28.03.2007
Ahli No: 29360
Posting: 8
Dari: UTM Skudai,johor

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 15:49


assalamualaikum buat semua..

saya pun setuju..pengalaman menjadi budak u merupakan anatara kenangan terindah dalam hidup saya...sem ni merupakan sem terakhir buat saya..rasa berat hati nak tinggalkan semua ni...kalau bly nak sambung master pula..betul-betul rasa bersyukur kerana dikurniakan nikmat ini.bukan semua orang dapat merasainya...apa pun saya tetap berbangga menjadi sebahagian daripada warga utm skudai selama hampir 4 tahun...

Bookmark and Share

  


  Member Information For rina_qistinaProfil   Hantar PM kepada rina_qistina   Pergi ke rina_qistina's Website   Quote dan BalasQuote

neoryzer
Warga 3 Bintang
Menyertai: 19.12.2008
Ahli No: 36407
Posting: 74
Dari: kelantan

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 16:00


salam,

masa belajar banyak boleh belajar dan enjoy... ramai kawan..

tapi suka waktu kerja sebab banyak bergaul dengan org tua dan org yang berpengalaman so banyak boleh belajar pasal kehidupan...
pekerjaan.. menjadikan diri ini matang (walaupun tak sempurna heee)...

boleh berdikari... asam garam kehidupan.. pahit dan manis di alam menuju ke alam lain..

Bookmark and Share

  


  Member Information For neoryzerProfil   Hantar PM kepada neoryzer   Pergi ke neoryzer's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 16:13


erm..kan da kata..memang seronok jadi budak U..

tapi rasanya keseronokan ni hanya terasa masa kita d peringkat diploma or first degree sahaja..time master da tak sama..berbeza suasananya sama sekali.. berul.. ada mmber yang da ke master after degree, terasa asing dunianya.. ye lah.. classmate dia bukan lagi yang sebaya dengannya (dalam umur 23-25 tahun)..da tu pula ramai yang da bkeluarga..apatahlagi nak kena erti enjoy or study secara santai..tak ada..tak ada terasanya macam masa degree..hehehe..

so senang cerita jadi budak u masa master tu da tak rasa bestnya..kan??

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

murnie_cikgu84
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.06.2003
Ahli No: 1747
Posting: 60
Dari: Bumi ALLAH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 17:06


anda suka jadi budak u kerana....


:berfikir:

kerana mak ayah suka... :sopan: :-D


-----------------
diriku....HAMBA ALLAH
banyak kekurangan & kelemahan....

~wahai murni...bersangka baiklah kamu pada semua insan~


Bookmark and Share

  


  Member Information For murnie_cikgu84Profil   Hantar PM kepada murnie_cikgu84   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-12-08 20:32


macam-macam cerita..memang best dan ada jugak yang tak best nya...huhu...
walau apa pun, syukur dapat sambung belajar di tempat yang best...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

alornk
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31510
Posting: 133
Dari: atas bukit bawah angin

madagascar  


posticon Posting pada: 29-12-08 23:28


best pasal d sini lah tempat kita mengenal dunia luar dan membentuk jatidiri sendiri dengan bentuk dan acuan kita tersendiri..tanpa kawalan sesiapa juga tiada paksaan sesiapa..hanya semangat dan kekuatan juga iman saja yang dapat menyempadani antara buruk dan baik yang kita lalui..argh...rindunya zaman tu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For alornkProfil   Hantar PM kepada alornk   Quote dan BalasQuote

affenry
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.08.2006
Ahli No: 25617
Posting: 130
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-08 23:53


salam......

seronok sangat-sangat jadi budak u
tapi sedih sebab saya just sempat habis kan dip xsempat nak abskn deg.



so dapat lah deg separuh jalan....
hahahahahahahaha

Bookmark and Share

  


  Member Information For affenryProfil   Hantar PM kepada affenry   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 30-12-08 01:21


kerana jadi budak u, rasa care nak balajar yang betul-betul.. pergi library cari bahan.. buat assignment.. dan sebagainya...


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

  


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

BudakBlur
Warga Rasmi
Menyertai: 30.12.2008
Ahli No: 36565
Posting: 5
Dari: Malaysia

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 30-12-08 15:47


Assalamualaikum,

Jadi budak sekolah seronok sebab saya pernah nakal.
Jadi budak U seronok sebab
boleh kenal ramai orang,
boleh lali dengan perangai orang,
boleh bertukar˛ pendapat dengan ramai orang
boleh belajar banyak benda.

Life is peachy.
Yeah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For BudakBlurProfil   Hantar PM kepada BudakBlur   Pergi ke BudakBlur's Website   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 18:06


memang best jadi budak u..
dapat enjoy dengan kawan-kawan kalau tak ada kelas,pergi kelas sesama..pagi2 sebelum pergi kelas ketuk bilik member,then pergi kelas sama-sama..
time nak exam pergi library sama-sama,lepas kat bilik study sama-sama sampai tak tidow..

Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

umi_humaira
Warga Rasmi
Menyertai: 15.08.2008
Ahli No: 34460
Posting: 13
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 18:21


salam..memang best jadi budak u..tapi kadang-kadang saya lebih suka kembali ke sek..kalau boleh di undur masa, nak saja jadi budak sek..huhuhu.

Bookmark and Share

  


  Member Information For umi_humairaProfil   Hantar PM kepada umi_humaira   Pergi ke umi_humaira's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kesucian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16988
Posting: 68
Dari: uKm bAnGi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 19:34


Assalamualaikum

saya suka jadi budak u sebab....

saya tak suka masa jadi budak sek0lah... :-D


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_kesucianProfil   Hantar PM kepada nur_kesucian   Pergi ke nur_kesucian's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA SETIA
Menyertai: 29.12.2003
Ahli No: 6068
Posting: 466
Dari: Pahang~Selangor~Dubai

Pahang  


posticon Posting pada: 31-12-08 22:22


....those days were the best thing that ever happened to me... nothing compares to the exposure... too priceless...

Bookmark and Share

  


  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

swordofdeen
WARGA SETIA
Menyertai: 11.06.2003
Ahli No: 1307
Posting: 632
Dari: Somewhere on this earth

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 22:24


Kalau budak yang baru nak masuk u baguslah rasa nak masuk u

Kalau yang dah keluar u masih nak masuk u, bagi saya TAK BERPIJAK di BUMI NYATA. Tak boleh terima hakikat yang memang kena BESAR, bertambah tanggungjawab


yelah, dulu kat u paling kurang ada pinjaman.

Bookmark and Share

  


  Member Information For swordofdeenProfil   Hantar PM kepada swordofdeen   Pergi ke swordofdeen's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 31-12-08 22:44


Pada 31-12-08 22:24 , swordofdeen posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau budak yang baru nak masuk u baguslah rasa nak masuk u

Kalau yang dah keluar u masih nak masuk u, bagi saya TAK BERPIJAK di BUMI NYATA. Tak boleh terima hakikat yang memang kena BESAR, bertambah tanggungjawab


yelah, dulu kat u paling kurang ada pinjaman.



mak aaiii.. macam tkena batang hidung juga.. :berfikir:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 12-09-09 06:40


arghhh... terlepas satu sem nak sambung.. tak sedar date da tutup.. da tu pula kos yang nak d ambil tak ada pula untuk sesi ni..adoii... kena tunggu lagi nak bgelar student balik...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-09-09 09:51


Pada 12-09-09 06:40 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

arghhh... terlepas satu sem nak sambung.. tak sedar date da tutup.. da tu pula kos yang nak d ambil tak ada pula untuk sesi ni..adoii... kena tunggu lagi nak bgelar student balik...



sangat bersemangat untuk bergelar student semula...tahniah...


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

immukmin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.09.2009
Ahli No: 37483
Posting: 21
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 12-09-09 11:07


salam ukwah...
sebab bila kita jadi budak u boleh jumpa kawan ramai-ramai hahaha...
discus sama-sama..pelbagai topik....
pelbagai knowledge....


-----------------
diri ini milik Allah


Bookmark and Share

  


  Member Information For immukminProfil   Hantar PM kepada immukmin   Pergi ke immukmin's Website   Quote dan BalasQuote

ANSHU
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.01.2009
Ahli No: 36822
Posting: 342
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-09-09 23:31


Pada 12-09-09 06:40 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

arghhh... terlepas satu sem nak sambung.. tak sedar date da tutup.. da tu pula kos yang nak d ambil tak ada pula untuk sesi ni..adoii... kena tunggu lagi nak bgelar student balik...




sambung master ke.... :-?


-----------------
Pinky: what are we going to do tonite Brain??
Brain: same thing that we do everynite Pinky, trying to take over the world!!!


Bookmark and Share

  


  Member Information For ANSHUProfil   Hantar PM kepada ANSHU   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 25-09-09 08:51


Pada 12-09-09 23:31 , ANSHU posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-09-09 06:40 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

arghhh... terlepas satu sem nak sambung.. tak sedar date da tutup.. da tu pula kos yang nak d ambil tak ada pula untuk sesi ni..adoii... kena tunggu lagi nak bgelar student balik...




sambung master ke.... :-?



a'ah...tapi tak apa lah.. satu-satu hal setel dulu.. actually tengah tunggu konvo kpli pula..huhu.. :-P


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

zulman

Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13229
Posting: 2786
Dari: dunia ini hanya sementara

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-01-10 13:59


zaman student dari segi life memang best cumanya malas
tentang exam dan kurang duit itu saja..


-----------------
Permudahkan dan jangan menyukarkan,gembirakan dan jangan menyusahkan, bersepakat dan jangan berpecah belah.


Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmanProfil   Hantar PM kepada zulman   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-01-10 07:16


Suka jadi student sebab tak payah fikir apa-apa kecuali belajar dan lulus cemerlang. tapi 2 dulu .. Hm ..

After tamat College, ingat nak further study kat UUM dengan team mata tapi Wawa seorang saja yang dapat UIA, kawan-kawan baik Wawa semua dapat UUM. Dah lah Wawa kurang suka tempat2 Islamic.. sebabkan tak hendak pakai tudung/malas nak pakai tudung/tak minat pakai tudung Wawa ambil keputusan untuk terima tawaran berkerja d Malaysia Airline..

Now tiba-tiba rasa nak sambung belajar tapi keadaan kurang mengizinkan. tak apa lah..ALLAH SWT tahu apa yang terbaik untuk perjalanan hidup Wawa ni :-)


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

  


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-10 10:13


Assalamualaikum

Jadi student U memang seronok, tak banyak masalah..cuma fikir pasal study, exam dan assignment saja.banyak masa terluang, ramai kawan-kawan dan jadual waktu harian pun tak padat..pasal duit, tak payah risau.ptptn kan banyak, asalkan tau manfaatkan duit tu dan jangan membazir..


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

tou_aii
WARGA SETIA
Menyertai: 21.04.2007
Ahli No: 29677
Posting: 550
Dari: harajuku

japan   avatar


posticon Posting pada: 19-01-10 13:31


saya suka jadi budak u sebab...... tak payah punch card hari-hari hehehhe


-----------------
http://biarbetulblog.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For tou_aiiProfil   Hantar PM kepada tou_aii   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-01-10 14:16


saya suka jadi budak u sebab.. dapat banyak ilmu selai ilmu2 untuk jurusan yang di pelajari ilmu lain juga di peroleh yang penting rajin dan amil peluang. sealain itu saya jua dapat mengembirakan ke-2 ibu bapasaya sebab dapat belajar dekat u :)


-----------------
^..STRIVE 4 MARDHATILLAH..^




Bookmark and Share

  


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-01-10 14:41


cite2 untuk mengenggam segulung ijazah akhirnya tercapai.. alhamdulillah ibu ini hadiah untuk mu setelah lama dirimu memebsarkan mu.. kini tibelah masa untuk diriku menjagamu ibu.. i love u ibu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.157087 saat. Lajunya....