Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"A leader is a dealer in hope"
-- Napoleon Bonaparte

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 42
Ahli: 0
Jumlah: 42




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 13 hari yang lalu
alongmina: 17 hari yang lalu
muslimin23: 22 hari yang lalu
kasih_kekasih: 27 hari yang lalu
budakbesar: 33 hari yang lalu
azemi: 37 hari yang lalu


Lintas Langsung & Laporan Aktiviti
Topik: Laporan & Pengalaman : JK Kembara Ukhwah ke Perak 2008


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lintas Langsung & Laporan Aktiviti
    »» Laporan & Pengalaman : JK Kembara Ukhwah ke Perak 2008

Please Mendaftar To Post


Oleh Laporan & Pengalaman : JK Kembara Ukhwah ke Perak 2008

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 17:32


Assalamualaikum

Memandangkan Program JK Kembara Ukhwah di Bumi Perak Bandar Diraja sudahpun selesai diadakan, topik terdahulu telah dikunci dan bolehlah posting laporan dan pengalaman sahabat-sahabat di tajuk ini.


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 18:29


salam..
tak ada siapa lgk nak mula ek..
maaf, ampun saja nak sebok..
jumpa team ukhwah yang semangat nak daki bukit larut time tu before subuh kat tol jelapang..
semangat sungguh shbt2ku ini..
then ahadnya jumpa kat taman polo, wah semangat beraerobik team ukhwah..
pagi breakfast kat stadium..
memang semangat team ukhwah ni mantap..
hebat2.. ana ni pula lembik.. adess..
kak hanan dari kejauhan kumelihat wajahnya yang sayu..hik2..
comey.. ramai jugak jumpa muslimat ukhwah.com buat 1st time..
seronok sangat..
apa-apa pun syukron jazeelan buat sahabat-sahabat walaupn ana tak join tapi semuanya bagi layanan yang baik :)

p/s: kak hanan tak mo majuk ek :P soli soli.. hek2.. senyum-senyum..

Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Mulya
WARGA SETIA
Menyertai: 10.09.2007
Ahli No: 31000
Posting: 1015
Dari: SELANGOR DARUL EHSAN

indonesia  


posticon Posting pada: 01-12-08 18:42


aslmkm...
pengalaman yangluar biasa telah pun kami(saya dan istri ) dapatkan dan rasakan...mulai,mendaki bukit..,zoo, istana,gua...semuanya membawa seribu makna bagi kami...dan disini juga saya ucapkan ribuan terimakasih untuk istri saya yang telah menghadiahkan perjalanan ini untuk saya...

terimakasih untuk sahabat-sahabat yang telah membantu mengusahakan tempat untuk kami berdua...semoga allah bls setiap jasa kalian,...terimakasih juga untuk semua sahabat-sahabat yang terlibat dalam JK perak ni...
jazakumullah khairan katsiiran...

Bookmark and Share

  


  Member Information For MulyaProfil   Hantar PM kepada Mulya   Pergi ke Mulya's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 01-12-08 18:50


Hanan .. sakit badan nak posting ... (I.S.O mendaki bukit Larut agaknya?) Wawa trpaksa MC hari ni .. Aduhai .. Demam dan Muntah2 macam semalam ..

ALHAMDULILLAH Wawa dan Mulya (Suami) merupakan pesrta yang paling awal sampai rumah .. Hihi :-D (Jam 2345pm) Balik rumah terus solat dan tidur.. bangun jam 0530am ingat nak pergi kerja evn tak sedap badan.. Mandi2 dan bersiap sakan, Last2 MC juga ..

To me, JK KUP memang best.. dapat brtukar2 pandangan .. Berfikir :-) Scara tak langsung mengenali pemahaman suami dengan > dekat terutama bab solat,, (thank you ALLAH SWT) banyak sangat perkara baru yang Wawa belajar.

Wawa amat brpuas hati dengan AJK2 Program ni .. memang Syahidatul ada bagitahu yang program agak lari dari tentatifnya BUT...! Mnusia hanya mrancg, ALLAH SWT yang tentukan. percaya pada Hikmah, kenapa yang dirancang tu tak jadi dan Kenapa yang tak dirancang pula jadi takdir-NYA? :-) semoga kita sentiasa bersyukur.
*Kagum dengan prsediaan Mental dan Material Sadiqah, Siti Shairah dan Syahidatul :-) -Untuk mgelakkan sesuatu yang buruk berlaku..

Erm .. perkara paling tak menarik bagi Wawa masa program ni ialah .. Wawa tidur atas Tren kat Zoo Taiping .. Aduhai.. My lovely husband paid RM10 just 2 get this..?? Haha :-D

perkara paling menarik .. Erm .. (Nakal sikit ehh..!!) Wawa ktawakan Ardani sebab masa dia tengah tidur (Siap berbantal pula- lmaklum duduk kat seat belakang) Bas langgar bumper dan Ardani jatuh trgolek ke bawah dengan bantal 'bucuknya' .. Hahaha :-D ... Aduhai .. Syahdu you..!! Sorry Ardani, Wawa tak patut gelakkan awak .. tapi .. luculah .. kalau ada luka2 kat badan, Awak claim insuran under Mujahid007 ok?? :-D

To all concerned.. thank you 4 evrything .. :-) My lovely Ismi Atikah .. thank you 4 your advice Sayang .. Semoga brtemu d lain JK.. :-) Wasalam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 19:47


aik, baru 3 org saja..hehe..stil penat lagi agaknya..:-D

apa-apa pun, alhamdulillah semuanya selamat pagi dan balik ke kl..mesti bez sangat kan..rugi hid tak pergi,huhu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 19:49


Assalamualaikum wr wbt

Alhamdulillah..selamat sudah JK Perak ni...dan Alhamdulillah tiada apa-apa kecederaan fizikal yang teruk berlaku..walaupun banyak aktiviti daki mendaki..huhu..

saya selaku ajk kebajikan..mula-mula sekali saya ingin memohon ampun dan maaf kepada semua yang terlibat jika terdpt ketidakpuasan di atas penjagaan kebajikan dan keselamatan anda semua terutama dr segi ubat2tan yang tidak mencukupi..(first time jadi ajk kebajikan..InsyaAllah..selepas ini akan diperbaiki lagi..)

ok..saya mulakan report saya sekarang..
saya datang dengan kawan saya (Siti)...dia belum register ukhwah lagi..InsyaAllah lepas ni kompem dia register..hehe..dia pun suka dan teruja nak register ukhwah lepas join JK ni...

Kami tiba di KL sentral dalam pukul 10.15..jumpa beberapa sahabat ukhwah dan selepas selesai pendaftaran dan briefing..gerak ke bas dan bertolak ke Perak..

Tiba di & Tapah..menunaikan hajat dan beli mknn untuk alas perut..tiba di Taiping dekat waktu subuh...solat dan berakfast..huhu..first time sampai taiping..sangat menarik suasana kat Taiping..macam nyaman saja..best

lepas tu daki bukit Larut..adoila..memang letih...dan perlukan kekuatan untuk sampai ke atas..walaupun tak sampai ke puncak..sebab dah sampai checkpoint pertama saja dah nak mati enjin..hehe..teruskan jugak sampai checkpoint ke 2..bila ramai-ramai daki..memang semangat tu lain lah..sebab ada dorongan dan sokongan dr sahabat-sahabat yang lain..hehe...sampai kat atas..buat aktiviti..dapat kenal dengan lebih rapat sahabat ukhwah yang lain..memang best sangat..

lepas tu pagi zoo..selepas berjaya mendapat diskaun(syukran to scenario)..naik lah train keliling zoo taiping tu..memang suasana dia lain lah dengan zoo negara..sebab zoo taiping ni nampak more to safari..memang best..

then ke rumah mujahid..syukran to makcik (mak mujahid) sebab susah payah saja masak2kn untuk kami...sedap mehun tomyam tu.. :kelip:

lepas tu terus ke galeri sultan azlan shah..agak terbatas masa kat situ..jadi tengok lah mana-mana yang sempt tengok. lepas tu pergi masjid Ubudiah..Subhanallah..cantik sangat masjid tu..bila ambil gambar tu..bila tengok..macam dalam poskad saja..hehe

then terus ke jeti..tak sempat nak naik bot..jeles juga tengok beberapa sahabat naik bot dan bergmbr dalam tu..hehe..

then balik ke homestay..fuh..rasa nak tidur terus saja..tapi kena tunggu makanan sampai dulu..lepas makan saja..terus..boom..zzzz..

esoknya..p senamrobik..hihi..selit2 lepas itu join lah..padahal masa tu..kaki dah lenguh2 dah..then bergmbr2,breakfast dan terus ke gua tempurung..

Subhanallah...cantik sangat dalam gua tu..Alhamdulillah...hasrat nak masuk gua tercapai jugak...tapi ada niat nak p lagi tau..hehe..nak try pakej 4..macam best saja tengok cina2 tu buat pakej tu..pakcik yang bawa tu memang kelakar lah..macam-macam bentuk dia cakap..osama laden pun ada..huhu..
dapat lah tahu pasal gua tempurung tu..asal usul semua..rupanya dia laluan komunis..dahsyat lah..

then terus ke rumah k.shida..syukran kepada family k.shida..sedap sangat..memang kenyang betullah..

lepas itu ke Lumut..tak tau nak beli apa..beli sajalah sotong2,keropok2 untuk orang-orang kat rumah tu..

then gerak ke KL..sampai rumah dalam pukul 12.30..Alhamdulillah..

kesimpulannya..JK Perak ni hampir mencapai matlamatnya..walaupun ada kekangan dan kekurangan dalam beberapa hal..tapi itu semua boleh diperbaiki..InsyaAllah..saya sebagai ajk kebajikan dan keselamatan memohon maaf sekali lagi kepada semua yang terlibat seandai ada ketidak puasan hati sepanjang JK Perak ini..


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 19:59


salam.
maaf tidak memaparkan laporan rasmi pada malam ini kerana masa terbatas sekarang.insya'ALLAH pada esok hari. :oops:


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 20:12


Assalamualaikum....

Pertama-tama diucapkan TAHNIAH kepada Pengarah, AJK dan peserta JK besar-besaran, ala MEGA JK, yang diberi nama JK KEMBARA UKHWAH.COM KE PERAK. Ada kesilapan sebenarnya sebab tidak hanya ke Kuala Kangsar, jadi tidak bolehlah disebut Perak Bandar DiRaja. Lagipun rombongan ke negeri, bukan ke bandar.

TAHNIAH sekali lagi kepada Pengarah program, Mujahid007 yang bertungkus-lumus menjayakan program ini dengan disokong oleh AJK. This is your 'acid test' sebagai pengarah program yang besar. Jadi insyaAllah, lain kali akan melakukan dengan lebih baik lagi.

Pro:

1. Berjaya dengan cemerlang, peserta berpuas hati, AJK berpuas hati.

2. Pengalaman baru bagi peserta dan AJK dapat melawat tempat yang belum pernah dilawati. Saya sendiri sebenarnya teringin benar hendak ke Taiping melihat lokasi penggambaran filem "Rock".

3. Padat tanpa sebarang pembaziran waktu.


Kontra:

1. Masalah teknikal: Borang Event terlambat hantar sedangkan borang tersebut amat penting untuk pengesahan dan kelulusan Presiden.

2. Masalah teknikal: Design kemeja-T, tag, banner dan lain-lain tidak menepati standard dan design Ukhwah.com dan tidak ada pengesahan Presiden. Kita membawa nama Ukhwah.com, jadi kita hanya membawa yang terbaik!

3. Tidak ada lintas langsung yang ditunggu oleh warga Ukhwah.com dari seluruh dunia. Saya lihat hit untuk lintas langsung tersebut memang tinggi, tapi lintas langsungnya tiada. Please take note.


OVERALL
Program pengembaraan yang berjaya dan jikalau ada JK seumpamanya di masa akan datang, sudah tentu JK Kembara Ukhwah.com ke Perak ini akan dijadikan benchmark. TAHNIAH SEMUA!


Off topic:
mawar_tersenyum.... gigihnya dia, dalam demam pun nak bertemu dengan warga Ukhwah.com

Mulya dan wawa, pasangan pengantin yang berbulan madu di JK ini. Tahniah!


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 20:52


Hohhooo.. topik ni orang awam dah boleh posting....
Terasa macam banyak perkara yang nak ditaip. Tapi Kesakitan kaki (peha) akibat panjat dan turun bukit larut menyebabkan badan dan otak menjadi lesu...(nak drive kereta pun kaki terasa sakit.... adehhhhh)

Walaupun tak cukup tidur, perjalanan kembara berjaya diteruskan hingga tamat.

Nanti aku akan posting gambor2 yang diambil. Mungkin aku akan share guna RAPIDSHARE. (hehhe.. kasi promosi siket)

ps:- lintas langsung JK KUP? Memang amat sukar. 3G (hanya pada nama...?) pun slow. Tu pun dapat tau ada 3G secara kebetulan....

ps lagi:- err... baru dapat tau yang ramai peserta JK KUP ambil cuti hari ni. (Aku jugak yang tak ambil cuti... ngeh ngeh ngeh...)


-----------------
Wahai orang2 beriman, berselawatlah ke atas nabi muhammad....
Arahan hanya kepada orang yang beriman


Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 23:10


salam..
wahhh3 gelak sakan wawa ek..
nak buat macam mana dah takdir menyebabkan daku jadi begitu :-P
dok belakang memang best dengan sahabat-sahabat alam kubur, iman suci dan oya ( maaf tak ingat nickname)..

saya sangat bpuas ht dengan program ni sebab sekali lagi dapat buat aktiviti lsk stlah hampir stahun xlibtkan diri dengan xtvt2 begini..

2 yang buat saya penat sangat-sangat sampai tidur trgolek2 :-D
apa-apa pun best, 1st time xplore perak..tapi xsempat p tempat labu sayong atas kesuntukan masa..erm next time buat lagi ek prog2 yang mcabar begini..

thanks 2 semua JK yang telah btungkus lumus mjayakan program ni..
hanya Allah jua lah yang mampu mbalas segala usaha kalian..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 23:44


salamun alaik..

* menjawab sedikit asbab tak update lintas langsung.
kebetulan di RnR ada wireless.. sempatlaa ss & gengs yang duduk bersama posting.. itu pun ss & s82 cepat sikit.. Kalau tak laptop kehabisan bateri.

** dapat sms dr pengasas .. suruh update. ss tak ketahuan pula ada muslimin bawa broadband. sts o adiknye .. tapi, kami menginap di hujung town ipoh tu. tepi-tepi gua.. bukit apa entah. jadi, conection memang begitu tinggi sampai tak tergapai signalnye. so, itu masalah kami sebenarnya.

** lain-lain alasan yang ss nak nyatakan. kebanyakan check point kami no wireless. 1st bukit larut. 2nd zoo taiping. 3rd galeri sultan. 4rd medan + arked sg perak. next mlm di homestay..

ahad senamrobik di padang polo.then ke gua musang..
eh.gua tempurung .. then rumah ss.. ada internet tapi semua memang lapar..hehe.. jadinya, tak dan nak online... ( alasan ni )

last ke lumut..

nak cerita apa.. kaki lenguh sama lah penyakit dengan s82 dan lain-lain. ( kaki lenguh tangan ada effect ke cs..ehehe..)

internet di rumah asek terdc saja.. almaklumlaa teknologi.
kadangkala laju.. kadangkala K.O.

monolog diposting more inside my blog


blog simple-shida

syabas.mabruk.congrates pada KP dan soff pelaksana
JK KUP.. yang permanent & ad hoc.. syukran jazilan..


jasa antum ss dan pelaksana amat hargai..
( nanti bagi pingat..hihi..)

yang banyak berkorban... penat lelah..bersengkang mata..
bertungkus lumus..dan sebagainya hanya Allah yang mampu balas segalaNya.

salam ukhwah fillah pada yang baru join JK.. yang baru saja daftr
dah join JK.. wah.. memang semangat Ukhwah terserlah..
:welcome:

nuthin to say more.. later ss menaip jika ada kesempatan..

//// pada MT atasan.. mohon maaf..
walupun ss banyak dah lead..organinze JK ni yang banyak dapat teguran..
we learn from the lessoon.. :roll: nobody perfect walaupun dulu ana ex prefect librarian..hihi..

OK.. akhir kalam.. maaf byks dari team pelaksana..
pada yang nak join lagi.. selamat menjoinkan diri dalam JK akan datang..

wallahu'alam..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 02-12-08 01:17


topik ni telah d buka..terima kasih cik presiden..

pun tak mahu komen lebih-lebih, takut menjadi bahan bergaduh pula,
saya da tulis kat borang maklum balas da sikit-sikit(sikit saja tak banyak pun)
dan da menambah sikit lagi melalui cik Bendahari kita, maybi
dia da take note da, jangan tersalah paham sudahla,
rasanya saya da bagi contoh da, if nak tmabahan lagi boleh rujuk saya semula

apa pun apa yang saya nak sebutkan Berkelana, Mentafsir, Fikir dan Zkir d bumi Perak telah terlaksana dengan jayanya, Tahniah pada Pelaksana yang bertungkus lumus, terima kasih kerana memberi peluang saya meng explore negeri Perak ya..
nex time kita terjah negeri sabah pulak ye..huhu(bercakap senang lah, nak realisasikannya..aduiila..hehe..ampun)

err komen lanjut lagi, hmm tengok lah pada mood saya pada hari seterusnya..

p/s: pencen :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 02-12-08 01:32


** oh ye.. lupa ss nak kutip asigment..ingat nak lah baca segala
idea buah fikiran antum.. sementara ss di homestay ni..
tapi, lupa nak minta.

alamatnye nak tahu pemenang untuk tugasan yang ss bagi..
tunggu lepas ss back to kl...

bila.. wallahu'alam.. yumkin minggu ni au lepas raya hj.
hadiahnye.... tunggguuuu..;)

** yang nak komplen.. komen.. puji.. bla..bla.. drop by saja kalam.. posting antum..
kami memang tak sabar menanti komeng antum...

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-12-08 13:35


assalamualaikum...

alhamdulillah akhirnya JK ni berjaya ke penghujungnya,,,
alhamdulillah juga Allah memberikan kesempatan untuk ana..
bertemu dengan sahabat-sahabat ukhwah yang baru 1st jumpa..
syukran to mujahid dan kak shida atas jemputan makan tu..
memang sedap sebab tengah perut lapar :)
pengalaman memang tak dapat dilupakan..
iaitu melihat ciptaan2 Allah yang menakjubkan...
terutama di gua tempurung..

moga kita akan bertemu di lain jk, insyaAllah...
maap andai ana ada melakukan kesalahan or kesilapan..
di sepanjang jk ini..
wassalam


-----------------
'mencari impian, menanti harapan, segunung kesungguhan, arah tujuan mardhatillah'


Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-12-08 18:13


:welcome: :welcome: :welcome:

Laporan Rasmi Dari Meja Ketua Pengarah Program

Laporan Kembara Ukhwah di Bumi Perak,

Tarikh : 28 – 30 November 2008
Jumlah peserta : 39

Senarai Peserta Program:

Muslimin
1.    mujahid007
2.    owl_UM
3.    sayatetapsaya
4.    muslimin23
5.    Mulya
6.    trouver_99
7.    Mutiara
8.    sirat82
9.    azemi
10.    Asward_hafiz
11.    Alauddin
12.    Daeng_Jati
13.    scenario

Muslimat
1.    Hanan
2.    simple_shida
3.    sadiqah
4.    syahidatul
5.    ismi_atikah
6.    sitishairah
7.    ummusafiah
8.    srikandi_khaulah
9.    halesolurun_84
10.    Wawa_83
11.    mariam*
12.    princess_ixora
13.    ardani
14.    adieq85
15.    hazirah*
16.    hafsah*
17.    siti zubaidah
18.    alam_kubur24
19.    imann_suci
20.    tiara05
21.    siti juliyana
22.    juliani
23.    annahs
24.    puteri211079
25.    ika2410
26.    smile_roses

Perjalanan JK KUP:

Jumaat. 28 November 2008.

Program JK Kembara Ukhwah ke Perak (JK KUP) bermula dengan sesi pendaftaran di ruang makan di bahagian luar KFC, KL Sentral, Kuala Lumpur. Sebelum itu, satu mesyuarat di antara Ketua Pengarah (KP), saudara mujahid007 dan para pelaksana diadakan bagi menyusun atur sesi pendaftaran dan mengemaskini perkembangan terbaru mengenai JK KUP.

Pada jam 11 malam, sesi pendaftaran diadakan. Kaunter pendaftaran muslimin dan muslimat dijaga berasingan. Para peserta dan pelaksana mencukupkan bayaran yuran penyertaan iaitu sebanyak RM100 dan RM10 untuk yuran pendaftaran. Para peserta diberikah T-shirt, salinan tentatif program dan juga tag nama.

Setelah selesai sesi pendaftaran, satu taklimat ringkas diadakan dengan dipengerusikan oleh KP. Sesi taklimat dimulai dengan Kata-kata Aluan olehnya dan Cik Hanan selaku Presiden Ukhwah.com. KP memberikan sedikit taklimat mengenai perjalanan JK KUP dan seterusnya membacakan doa selamat sebelum bergerak menuju ke tempat menunggu bas.

Sabtu. 29 November 2008

Pada jam 12 pagi, bergerak ke tempat menunggu bas. Bas tiba di perkarangan tempat menunggu teksi di luar KL Sentral dan para peserta memunggah barang serta beg masing-masing ke dalam bas. Setelah semuanya bersedia, bas bertolak tepat pada jam 12.30 pagi.

Pada jam 3 pagi, kami berhenti berehat di RnR Tapah. Singgah sebentar meminum teh tarik bagi menghilangkan rasa dahaga sambil melayari portal ukhwah.com untuk memberi laporan terkini mengenai perjalanan JK.

Pada jam 3.30 pagi, perjalanan pengembaraan ke destinasi diteruskan. Pada jam 4.30 pagi, bas berhenti sebentar di Tol Jelapang bagi menanti ketibaan sahabat-sahabat ukhwah yang dijangkakan akan tiba sekejap lagi. Sebentar kemudian, smile_roses tiba bertemankan rakan dan membawa bersama ika2410 yang akan menaiki bas bersama-sama. Bersalam-salaman sebentar dengan smile_roses dan rakannya. Seterusnya pada jam 4.45 pagi, perjalanan disambung kembali bersama ika2410, sementara smile_roses pulang kembali bersama rakannya.

Pada jam 5.45 pagi, akhirnya kami tiba di Masjid Daerah Taiping untuk hemat diri dan menunaikan solat fardhu Subuh.

Pada jam 7.00 pagi, berkumpul dan KP memberi sedikit taklimat sebelum kami bersama-sama berjalan kaki menuju ke gerai makan yang tidak jauh dari situ. Sebelum itu, Scenario selaku anggota pelaksana yang bertanggungjawab bagi perjalanan JK di bumi Taiping telah tiba dari rumahnya di Taiping.

Jam 7.10 pagi, kami menikmati sarapan pagi dengan nasi lemak dan milo panas. Cuaca pada pagi itu sangat baik. Udara dan rasa nyaman bumi Taiping menambahkan lagi rasa kesegaran kami.

Pada jam 7.45 pagi, kami kembali ke bas dan memulakan pengembaraan JK KUP ke destinasi lawatan yang pertama, iaitu Bukit Larut atau Maxwell Hill. Dalam perjalanan, kami menikmati pandangan indah bumi Taiping dan tempat-tempat yang menarik serta bangunan-bangunan lama di sana sebelum tiba di kaki Bukit Larut.

Pada jam 8.10 pagi, tiba di Bukit Larut. Kami melakukan sesi warming-up secara berasingan di antara muslimin dan muslimat sebelum memulakan pendakian di Bukit Larut. Sepanjang pendakian, kami menikmati keindahan alam semulajadi ciptaan Allah SWT dan kepelbagaian spesis pokok yang terdapat di Bukit Larut. Cuaca pada pagi itu yang baik menambahkan keselesaan pendakian kami.

Pada jam 9.15 pagi, akhirnya kami tiba di Checkpoint 2 Bukit Larut setelah mendaki mengikut jalan tar sejauh 1.6 kilometer. Setelah semuanya selamat tiba, kami sempat bergambar bersama sebelum memulakan sesi pengisian yang pertama iaitu sesi taaruf. Hanya 3 peserta muslimat yang tidak mengikuti pendakian kerana kesihatan yang tidak mengizinkan. Setelah sesi taaruf, permainan dipengerusikan oleh simple_shida bagi muslimat dan mujahid007 bagi muslimin. Kesemua peserta diminta untuk melukis sesuatu atau apa-apa objek yang kita perlukan dalam sesuatu perjalanan, sama ada dengan kereta atau sebagainya. Kesemua peserta menerangkan objek lukisan mereka dan menerangkan mengapa ia diperlukan dalam sesuatu perjalanan. Pelbagai objek yang telah dilukiskan para peserta. Setiap satunya mempunyai kepentingannya yang tersendiri. Daripada pengisian ini, mujahid007 menyimpulkan bahawa hidup ini adalah suatu persinggahan untuk mencari bekalan bagi meneruskan perjalanan kita. Kita perlu mencari apakah bekalan yang kita perlukan di sepanjang perjalanan itu. Antaranya adalah ilmu. Untuk hidup di jalan yang lurus dan menuju ke syurga, hendaklah sentiasa dengan ilmu. Dengan berpandukan AL-Quran dan Sunnah, kita tidak akan sesat di dunia dan juga di akhirat. Insya Allah.

Pada jam 10.40 pagi, kami turun semula ke bawah menggunakan trek jalan yang sama. Kami tiba ke kaki bukit pada jam 11.20 pagi.

Setelah berehat-rehat dan melihat-lihat kedai cenderamata yang ada, pada jam 11.45 pagi, kami bertolak ke Zoo Taiping. Dalam perjalanan, kami melalui Taman Tasik Taiping dan dapat melihat pokok-pokok yang besar dan tua di sepanjang Taman Tasik Taiping serta tasik-tasik yang menjadi habitat bagi tumbuh-tumbuhan yang hidup di atas permukaannya. Ternyata Taman Tasik Taiping begitu nyaman dan indah.

Pada jam 12.01 pagi, kami tiba di Zoo Taiping dan mula berurusan mengenai tiket dan pembayaran. Pada jam 12.30 tengah hari, barulah perbincangan dan pembayaran tiket selesai. Pada jam 12.40 tengah hari, kami menjelajahi Zoo Taiping dengan menaiki tren kerana masing-masing kesakitan dan keletihan setelah penat memanjat Bukit Larut.

Pada jam 1.30 tengah hari, sesi lawatan di Zoo Taiping selesai dan pada jam 1.40, kami mula bertolak ke destinasi seterusnya, ke rumah KP, saudara mujahid007.

Pada jam 2.10 petang, kami telah selamat tiba di rumah mujahid007. Di sana, ibu mujahid007 menyediakan makan tengah hari dengan menu mihun tomyam yang sangat menyelerakan. Ditambah pula dengan kesegaran air oren sejuk. Amat sesuai bagi kami yang sememangnya sedang keletihan.

Pada jam 3.30 petang, kami menyambung perjalanan menuju ke Kuala Kangsar. Kami tiba di Galeri Sultan Azlan Shah pada jam 4.10 petang dan memanfaatkan masa yang masih ada untuk melawat Galeri tersebut sebelum Galeri tutup. Pada waktu ini, Daeng_Jati tiba dan telah ikut sama menyertai lawatan di Galeri. Pada jam 5.00 petang, bas membawa kami melihat Istana Kenangan Kuala Kangsar yang terletak berdekatan dan seterusnya pada jam 5.15 petang, kami singgah di Masjid Ubudiyyah bagi menunaikan solat Jama' Takhir.

Pada jam 6.10 petang, kami bertolak ke pesisiran Sungai Perak bagi menikmati sedikit makan dan minum petang serta membeli belah di sana. Lawatan ke Labu Sayung terpaksa dibatalkan kerana telah ditutup.

Pada jam 7.30 malam, kami bertolak pula ke homestay di Ipoh untuk bermalam. Selamat tiba pada jam 9.00 malam. KP memberikan sedikit taklimat. Seterusnya, hemat diri sambil menunggu ketibaan makanan yang dibeli di luar. Kesemuanya terlalu keletihan.

Ahad. 30 November 2008

Pada jam 5 hingga 7 pagi, hemat diri dan bersiap sedia untuk check out. Tepat jam 7.30 pagi, kami bertolak dengan menaiki bas menuju ke Padang Polo. Kami tiba pada jam 7.50 pagi. Di sana, kami menyertai senamrobik yang diadakan di dataran padang polo itu sehingga jam 8.30 pagi. Smile_roses juga telah tiba dan menyertai kami sebentar pada pagi itu.

Setelah banyak mengambil gambar, pada jam 8.40 pagi, kami bertolak pula menuju ke Stadium Ipoh bagi menikmati sarapan pagi.

Selesai sarapan, kami menyambung perjalanan kami menuju ke destinasi lawatan seterusnya, iaitu ke Gua Tempurung di Gopeng. Di dalam perjalanan, kami singgah di Pusat Jualan Limau Bali Tambun di Jalan Gopeng untuk membeli limau bali.

Pada jam 11.10 pagi, kami tiba di Gua Tempurung dan pada jam 11.25 pagi, menguruskan pembelian tiket sebelum tibanya giliran kumpulan kami untuk memasuki Gua Tempurung pada jam 12.00 tengah hari. Kami mengambil masa satu jam untuk mengembara di dalam Gua Tempurung dan menghayatinya. Dengan penerangan yang diberikan oleh tuan pemandu pelancong, kami dapat mengenali sedikit sebanyak mengenai gua tersebut. Beliau menunjukkan kepada kami objek-objek serta gambaran semula jadi yang terhasil secara unik di permukaan batu-batu di dalam gua tersebut. Subhanallah. Gua Tempurung memang di antara lawatan yang paling menarik.

Pada jam 1 hingga 2 petang, hemat diri dan seterusnya menunaikan solat Jama' Taqdim.

Pada jam 2.20 petang, KP dan simple_shida memberikan sedikit taklimat dan tugasan kepada para peserta. Untuk diserahkan sebelum berakhirnya JK KUP.

Pada jam 2.45 petang, kami bertolak ke Sitiawan untuk menuju ke rumah simple_shida. Di sana, kami duduk berhalaqah dan bersama-sama membaca zikir Ma'thurat di bawah pengendalian saudara sayatetapsaya. Setelah itu, kami menikmati juadah yang disediakan ibu dan ayah simple_shida.

Seterusnya, kami menyambung pengembaraan JK KUP ini ke Lumut. Setibanya kami di sana, pada jam 6.00 petang, kami berjalan-jalan dan membeli-belah kerepek-kerepek sotong, ikan dan lain-lain. Cenderahati untuk diberikan kepada setiap peserta juga dibeli di sini.

Pada jam 7.15 malam, akhirnya kami bertolak pulang ke Kuala Lumpur. simple_shida tidak menyertai kami dan terus pulang ke rumahnya kembali. Daeng_Jati juga pulang ke rumahnya di Lekir. Lawatan ke Menara Condong Teluk Intan terpaksa dibatalkan kerana kesuntukan masa.

Di sepanjang perjalanan, ada di antara peserta yang berhenti. Pada jam 11.50 malam, kami selamat tiba di KL Sentral. Semua kembali pulang ke destinasi masing-masing. Alhamdulillah, JK KUP telah berakhir dan segalanya selamat. Walaupun sangat keletihan sehingga sakit-sakit badan dan kaki, Alhamdulillah program JK ini banyak memberi pengajaran dan penghayatan kepada kita tentang alam ciptaan Allah SWT, di samping mengeratkan silaturrahim di kalangan warga ukhwah. Semoga dengan berakhirnya JK KUP ini, para peserta JK KUP termasuk pelaksana dapat memperoleh banyak manfaat dan pengajaran sepanjang masa berkelana bersama-sama mentafsir alam, seterusnya meningkatkan rasa kehambaan kita kepada Allah dan memanjatkan pujian serta kesyukuran kepadaNya. Insya Allah.


“Berkelana Mentafsir Alam, Fikir dan Zikir”


Laporan disediakan oleh,         

Syahidatul                    
Setiausaha JK KUP
02 Disember 2008

Laporan disahkan oleh,
    
mujahid007                
Ketua Pengarah JK KUP
02 Disember 2008


p/s : insya'ALLAH untuk akan datang akan ada persiapan yang lebih rapi...



:bye: :bye: :bye: :bunga: :bunga:


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

alam_kubur24
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35967
Posting: 36

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-12-08 19:22


alhamdulillah...salam semua sahabat-sahabat ukhwah...

enjoy samgat2 kp ke perak....this was the first time i join ukhwah...tak sangka sehebat ini...tahniah for kak shida and the gang di atas arrangement yang best dan seronok..pengalaman yang tak dapat dilupakan jatuh masa menuruni bukit larut...sakit gilez.hehehe..nasib baik tak ramai yang nampak...siap ada tander lagi...alam_kubur memang respect kat rakan-rakan ukhwah...sporting..lawak..terutama ardani..kak wawa..atiqah..kak nana..respect kat kak hanan,kak simple_shida,wani,shai,mujahid007.kak sadiqah memang care betul kat kami...

Bookmark and Share

  


  Member Information For alam_kubur24Profil   Hantar PM kepada alam_kubur24   Quote dan BalasQuote

alam_kubur24
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35967
Posting: 36

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-12-08 19:24


pada ardani...lain kali kalau nak tidur kat belakang bas kena pasang penghadng.hehehehe...lawak gilerz..memang enjoy dok kat belakang...asyik makan saja...

Bookmark and Share

  


  Member Information For alam_kubur24Profil   Hantar PM kepada alam_kubur24   Quote dan BalasQuote

alam_kubur24
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35967
Posting: 36

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-12-08 20:34


salam.....kepada rakan anna iman_suci and tiara...terima kasih sebab join anna...tak sangka ante berduer dapat join sama..ante adalah sahabat yang paling anna sayang dunia dan akhirat...alhamdulillah...kita enjoy sama-sama masa pergi ke perak

terima kasih sahabat yang disayangi....

sayang ante berduer

Bookmark and Share

  


  Member Information For alam_kubur24Profil   Hantar PM kepada alam_kubur24   Quote dan BalasQuote

Kang

Menyertai: 09.05.2003
Ahli No: 2
Posting: 1920

usa   avatar


posticon Posting pada: 02-12-08 20:49


Bagus, hebat. Inilah contoh laporan yang menarik, tepat dan terperinci. Tahniah penyedianya, Syahidatul.

Sudahkah diemelkan kepada Presiden?


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For KangProfil   Hantar PM kepada Kang   Pergi ke Kang's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-08 20:56


Alhamdulillah, harini kaki dan badan2 dah beransur pulih. Dah tak sakit kaki lagi. Kalau semalam jalan pun macam terjengket-jengket.

Pendek kata, ringkasnya memang seronok dapat bersama2 ke Jk Perak ini, rasanya tak cukup dua hari, banyak lagi tempat menarik yang tak sempat nak dilawati. Mesti bangga orang Perak dengar ni. Kempunan juga nak makan laksa Kuala Kangsar, maklumlah Tuan Pengarah asyik promote sahaja laksa KK, mana taknya Hanan dan halesolurun_84 terkenang-kenang.

Seronok juga dapat bersua dengan semua sahabat Ukhwah, yang pertama kali mahupun sejuta kali. Maaf andai ada salah silap terkasar bahasa, tergurau over2 ke selama 2 hari berJK. Moga dapat bersua di JK lain. Yang belum daftar dicadangkan gunalah nick UngkaTanganPutih, BerukKempol, ataupun mana-mana nama binatang yang cute2 di Zoo Taiping. Memang best Zoo Taiping ni, binatang2 nya sihat2 dan cergas2 belaka.

Terima kasih juga pada keluarga Tuan Pengarah dan keluarga Cik Simple Shida yang sudi menyambut kedatangan kami yang ramai ini. Moga dilimpahkan rezeki dari Allah SWT.

Akhirnya tahniah setinggi2nya kepada barisan pelaksana program yang tak tersebut namanya. Kalau ada apa-apa teguran tu janganlah berkecil hati ye, tak ada niat lain selain untuk kebaikan kita bersama jua.

Moga bertemu di lain JK. Moga semua sahabat beransur sihat. Menanti juga cerita-cerita, pengalaman dan gambar2 menarik dari yang lain.. :kelip: :kelip: :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-08 21:04


Pada 02-12-08 20:49 , Kang posting:

!!! QUOTE !!!

Bagus, hebat. Inilah contoh laporan yang menarik, tepat dan terperinci. Tahniah penyedianya, Syahidatul.

Sudahkah diemelkan kepada Presiden?



Dah terima emel dari Cik Syahidatul pagi tadi. Terima kasih atas laporan program yang lengkap dan padat.. :kelip: :kelip: :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nailofar_hamidah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.11.2008
Ahli No: 35797
Posting: 43
Dari: jb

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-08 01:29


Tahniah untuk penganjur....

bila baca komen-komen yang diberi teruja pula saya untuk join JK yang akan datang...INSYALLAH, andai berkesempatan akan pergi juga... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nailofar_hamidahProfil   Hantar PM kepada nailofar_hamidah   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 03-12-08 18:08


http://s445.photobucket.com/albums/qq174/nurhazwaniAR/JK%20KUP%202008/

-salam, sedikit ole-oel dari perak buat sahabat-sahabat yang belum berkesempatan ke sana-

:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-08 22:36


alam kubur, 2 semua pengalaman yang mahal lah..
bukan saja dapat bkelana mtafsir alam, fiikir dan zikir, malah
dapat buat aksi stunt yang best 2..

ptama dan terakhir..cukup lah 2...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 03-12-08 23:02


RDani .. maksud aksi stunt tu yang hang 'terjun' dari tempat duduk belakang sambil bermimpi (tidur) eekk..?? Ayoyo .. siapa yang nak buat aksi Stunt macam tu RDaniku sayang .. Hang saja yang berani ... Hihihi :-D Siap attchd dengan bantal bucuk time tergolek tu .. Mahalnya aksi dia time tu ... Patut lah off record, is't my Dear ..?? :-D Hihihi

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 03-12-08 23:10


heheh thanks pada yang bsimpati..
memang penat gl sampai tak sempat nak tahun dengan tangan..
nak buat macam mana kan.. nasib tak ada yang lebam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-12-08 23:20


Pada 03-12-08 23:02 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

RDani .. maksud aksi stunt tu yang hang 'terjun' dari tempat duduk belakang sambil bermimpi (tidur) eekk..?? Ayoyo .. siapa yang nak buat aksi Stunt macam tu RDaniku sayang .. Hang saja yang berani ... Hihihi :-D Siap attchd dengan bantal bucuk time tergolek tu .. Mahalnya aksi dia time tu ... Patut lah off record, is't my Dear ..?? :-D Hihihi


hehhe.. bantal busuk itu yang mahal itu.. :sopan: :sopan: :sopan:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 03-12-08 23:23


Wawa kasihan juga pada Ardani, Alam kubur dan beberapa Muslimah yang duduk belakang .. memang terasa sangat 'vibrate'nya .. Wawa memang tak suka dok belakang .. Evn dalam Flight pun, jangan lah u all request nak duduk belakang .. tak selesa...!! Kagum dengan Ardani, Alam kubur dan beberapa Muslimah yang duduk belakang sebab mereka tak mengeluh pun even tak selesa. Wawa ada pergi 'lepak' kat seat belakang .. tak sampai 15 minit, Wawa pening dan terus muntah.. 3X pula tu.. Aduh.. kuatnya fizikal Muslimah2 kita yang duduk kat area seat belakang ni, kan..?? :-) Wawa kagum dengan u all..

To abang Daeng .. ALHAMDULILLAH RDani tak ada lebam2 kan?? lepas ni Wawa tak hendak ktawakn org dah .. Sorry eek Rdani ..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

NisaAdDeen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2008
Ahli No: 32631
Posting: 92
Dari: ulu kinta,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-12-08 00:35


Assalamualaikum wbt..
Ya Allah, bestnya..
afwan, walaupun tak join tapi nak kngsi dan dengr cerita dari sahabat-sahabat ukhwah yang datang ke Perak..
Ana cuma sedih, tak tahu lah pula antum semua join aerobik pagi tu..
sebab memang setiap pagi ahad, ana sekeluarga akan p aerobik d situ..sebab mama ana salah seorang yang conduct aerobik atas pentas tu...cuma pada hari tersbt, ana tak sedap badan....adk2 pun tak tak..mama dan papa saja yang p..
jika tak, mesti dapat jumpa ahli2 ukhwah yang lain...kenapa kak serikandi khaulah xmsj..srnk sangat dengan journey ye..
pttla mama balik, cakap kat ana..
hari ni(ahad) ramai orang dntg join areobik..
ana fikir mungkin sebab cuti sek..
tak tahu lah pula..team ukhwah ada kat situ..
mesti antum semua kepntn join aerobik tu..
sakit2 sendi tak??baguslah tu, ada ksn lah tu..siapa yang dah biasa mesti tak sakit,,,

laps ni, jangan sgn2 nak buat lagi program kat Perak lagi ye...

Bookmark and Share

  


  Member Information For NisaAdDeenProfil   Hantar PM kepada NisaAdDeen   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-12-08 01:18


** salam ya nisaAdDeen..ehhee.. alahai melepas ye nak jumpa.
cuba try test tanya mak.. ayah.. nampak agaknya kami..
team muslimin baju putih cop ukhwah.com
team muslimat ungu..NISA'..


ehhee.. memang tak sempat nak sms org perak..
farah hanan.. kakisamun..najah.. dll huhu.
insyaallah lain kali kami datang lagi.. tunggu next year..;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-12-08 11:47


Prof ucapkan Tahniah atas kejayaan perlaksanaan JK Kembara Ukhwah Perak. Alhamdulillah segalanya selamat pergi dan pulang...

Ruginya dan sedih terlepas untuk mengikuti bersama... Seronok baca posting sahabat dengan pengalaman masing-masing....

Paling Prof nak pergi juga masa tu tetapi tidak rezeki iaitu Gua Tempurung....

Sesiapa masih tak sedap badan lepas balik aktiviti sila amalkan air suam lebih sikit serta makan makanan yang khasiat vitamin C untuk bina tenaga balik prosesnya dalam badan. Bukan pil vitamin C..


Wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 05-12-08 17:18


Pada 03-12-08 23:23 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Wawa kasihan juga pada Ardani, Alam kubur dan beberapa Muslimah yang duduk belakang .. memang terasa sangat 'vibrate'nya .. Wawa memang tak suka dok belakang .. Evn dalam Flight pun, jangan lah u all request nak duduk belakang .. tak selesa...!! Kagum dengan Ardani, Alam kubur dan beberapa Muslimah yang duduk belakang sebab mereka tak mengeluh pun even tak selesa. Wawa ada pergi 'lepak' kat seat belakang .. tak sampai 15 minit, Wawa pening dan terus muntah.. 3X pula tu.. Aduh.. kuatnya fizikal Muslimah2 kita yang duduk kat area seat belakang ni, kan..?? :-) Wawa kagum dengan u all..

To abang Daeng .. ALHAMDULILLAH RDani tak ada lebam2 kan?? lepas ni Wawa tak hendak ktawakn org dah .. Sorry eek Rdani ..


salam...
sesekali tak salah merasa kesusahan dan ketidakselesaan..
kita xselamanya berada di kedudukan yang selesa..
saya dah biasa sebab tau memang tak ada siapa yang sanggup dok belakang..
best apa dengan di temani alam kubur dan da geng..macam-macam
yang kami kongsikan bersama..thanks to alam kubur dan da gang, next time masa p mn2 kita bookg seat belakang ek...



Bookmark and Share

  


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 05-12-08 17:27


Pada 03-12-08 23:20 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-12-08 23:02 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

RDani .. maksud aksi stunt tu yang hang 'terjun' dari tempat duduk belakang sambil bermimpi (tidur) eekk..?? Ayoyo .. siapa yang nak buat aksi Stunt macam tu RDaniku sayang .. Hang saja yang berani ... Hihihi :-D Siap attchd dengan bantal bucuk time tergolek tu .. Mahalnya aksi dia time tu ... Patut lah off record, is't my Dear ..?? :-D Hihihi


hehhe.. bantal busuk itu yang mahal itu.. :sopan: :sopan: :sopan:



kak, xsempat busuk lagi lah :lol:
baru saja dapat org bagi masa p rumah pakcik mydin
kat putrajaya



Bookmark and Share

  


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

alam_kubur24
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35967
Posting: 36

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-12-08 19:40


awak tau ardani...sampai lah ini dok gelak sensorang...rindulah dengan sahabat-sahabat semua...rasa tak sabar nak jumpa sahabat ukhwah

Bookmark and Share

  


  Member Information For alam_kubur24Profil   Hantar PM kepada alam_kubur24   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-12-08 20:29


sa saja nak buat apa ngu mu man. se ba ha pergi an gam bar dah di up load. tem pat bi a sa

Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 11:24


mari ramai-ramai pakat posting lagi.................... :welcome:


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 12:03


Assalamualaikum kepada semua sahabat dan sahabiah.

erm,setelah seminggu tak online disebabkan kekangan masa,hari ni baru dapat online....

pertamanya,ana nak ucapkan ribuan terima kasih kepada semua, terutama pengasas,presiden yang sudi memberi peluang kepada ana untuk menguruskan pgram anjuran ukhwah buat pertama kalinya..
seterusnya kepada barisan pelaksana yang banyak membantu ana,dan peserta2 yang memberi kerjasama.

banyak pengalaman dan pelajaran yang ana dapat dr pgram ni kerana dapat bertukar2 buah fikiran dengan sahabat-sahabat lain.

erm,macam mana nak cerita lah, tapi senang cakap, peserta yang terlibat dengan JK KUP ni memang best sebab tidak banyak karenah yang ana dengan sepanjang ana terbabit menguruskan program sebelum ini..rasa macam nak program yang lebih baik untuk antum semua.

bagi pihak pelaksana, ana mohon kemaafan bagi segala kekurangan. insya'ALLAH semuanya akan diperbaiki untuk program akan datang......

insya'ALLAH,semoga kita semua akan bertemu di program akan datang.. :bye:


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 12:06


Assalamualaikum...

eerrrmm...ana nak ucap tahniah pada AJK Penggerak program ini...

lihat pada gambar, nak keceriaan diwajah masing-masing.

apa yang kurang baik, masih boleh diperbaiki...
huhu...ana tak pergi pun..

tahniah sekali lagi

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 12:07


jadi...kepada sesiapa yang belum posting dan rasa nak posting, mai lah kita pakat posting ramai-ramai..... :welcome: :welcome:


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 14:27


Di Padang Polo Ipoh, masing-masing macam team bola yeer... Nak Brazil ke, Argentina
ke, Germany ke... Lain kali mohh leee ke Ipoh lagi yob... Mooh meke...



Atas (dari kiri): sayatetapsaya, trouver_99, azemi, Alauddin, muslimin23, mutiara.
Bawah (dari kiri): Owl, asward_hafiz, mujahid007, mulya, Daeng_Jati, sirat82.

Ngeh3x... Teringat masa sekolah pun pakai tag bila pergi lawatan. HHEEE... Cantik
tag tuue. Terima kasih trouver...

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

broshahir
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 16.02.2006
Ahli No: 22775
Posting: 3376
Dari: Nibong Tebal

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 14:46


smart juga t-shirt ukhwah...ada jual lagi?

Bookmark and Share

  


  Member Information For broshahirProfil   Hantar PM kepada broshahir   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 15:01


Pada 10-12-08 14:46 , broshahir posting:

!!! QUOTE !!!

smart juga t-shirt ukhwah...ada jual lagi?



a'ah...untuk muslimah ada ke??
jue pun nak juga.... :-D


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 15:11


huhu.. macam-macam kerenah masa nak bergambo.. suruh pandang depan dipandangnya kiri kanan atas bawah.. aduih lah... :hammer:



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 15:46


saya pun nak jugak T-Shirt ukhwah Tu.....
Ada lagi tak?
contact siapa?


Bookmark and Share

  


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 10-12-08 15:49


untuk muslimah kita terkekang lah nak pergi print...hehe...kita pakai yang ready made saja... kalau ada rezeki next jk..doakan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 10-12-08 15:50


ups...lupa nak bagitau tengah cerita pasal t-shirt...

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 15:51


As salamualaikum wbt...

siapa ke budak yang pakai baju hitam tu? tak harmoni langsung.... tak ada siapa ke bagi budak hingusan tu baju ukhwah?


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 15:59


/

Sila perkenalkan diri masing-masing, teman tak sempat nak bertaaruf dengan kome semua. Jadi perkenalkan diri memasing...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 16:12


Pada 10-12-08 15:51 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

As salamualaikum wbt...

siapa ke budak yang pakai baju hitam tu? tak harmoni langsung.... tak ada siapa ke bagi budak hingusan tu baju ukhwah?




oh,yang pakai baju hitam tu kan ke penjaga gol.......hehe... :lol:

team bola sepak ukhwah.com pulang dengan kemenangan tanpa bertanding sebab pasukan lawan tidak dapat hadir... :lol:


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

annahs
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31014
Posting: 47
Dari: Selangor

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 16:16


Asslmkm...

baru brkesempatan masuk. masuk keluar, duduk kena pggl... Kuli kan..

Hahahaha.. Lawak betul ardani dengan trgoleknyer, alam_kubur & gang yang non-stop makan, wawa yang muntah (baru berapa minit duduk kat belakang..hehehehe), beratur brjemaah kat toilet stesen minyak, gempur gerai2 lumut (jp! serang rumah mujahid & ss pun iye juga) dll. belum masuk soalan2 mantap dr kita kat pak cik 'gegar' dalam gue tu... Ye lah memasing nak bagitahu lah subjek sejarah (dulu-dulu) dia memang scorer...hehehehe...

terima kasih ya ajk saya p sekali... Alhamdulillah, dapat juga kenal dengan anda yang selama ni hanya di skrin saja...

p/s : evulation form tak sempat hantar...huhuhuhu


-----------------
Masih Teguh di Landasan Allah, Insya Allah!!


Bookmark and Share

  


  Member Information For annahsProfil   Hantar PM kepada annahs   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 16:16


Pada 10-12-08 15:46 , muhamad_azrul86 posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun nak jugak T-Shirt ukhwah Tu.....
Ada lagi tak?
contact siapa?



kepada sesiapa yang rasa macam nak t-shirt lagi, boleh lah buat temphan.nt beritahu pada srikandi_khaulah ye.....


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 16:21


Pada 10-12-08 16:16 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-12-08 15:46 , muhamad_azrul86 posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun nak jugak T-Shirt ukhwah Tu.....
Ada lagi tak?
contact siapa?



kepada sesiapa yang rasa macam nak t-shirt lagi, boleh lah buat temphan.nt beritahu pada srikandi_khaulah ye.....



syukran ya mujahid007....
wah best ah team ukhwah.com
menang tanpa bertanding.....lawan team mana tu....MANU ke :lucu: :lucu:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-12-08 22:49


cuma bagi ana...ana akan beli t-shirt yang berkoler....

kalau tak berkoler..memang tak beli

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 11:12


salamun alaik.
lam juga tak menjengah ke Ukhwah.com.. apetah lagi nak
jenguk topik ni.. baru hari ni ada kesempatan nak posting dan online.


!!! QUOTE !!!

smart juga t-shirt ukhwah...ada jual lagi?

oh.. tshirt dah sold out.. tshirt ni hanya ditempah untuk JK KUP
sahaja.. tapi....... dont wori.

akan ada versi BAru.. lagi gempak..ehee..
tunggu tahun 2009 ye.. :sopan: :jangan:

!!! QUOTE !!!

p/s : evulation form tak sempat hantar...huhuhuhu


haa.. ka an tak hantar. ni kena denda kak??!
nanti ss hantar telegram.. :jangan: ehee..

ss pun tak tengok lagi.. all form & jawapan dari sahbat semua..
semua ada pada KP & bendahari agaknya.
petang ni insyaallah jumpa bendahari kejap..

** pad pelaksan siapa lagi tak hantar form feedback ek?
ss rasa.. minta semua email.. dari yang pergi..
then fwd again the form.. suruh depa fill up he.
lagi comei sikit tulisan..

sebab ad yang dok tulis tatkala bas melompat macam kuda..
mak arkiannya tulisan macam kura-kura berlari..ehee.. :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 11:13


oh daeng.. teman minta gambar.. bila nak bagi..huhu..

jk 2008 bakal menutup tirai dengan JK Bowling,
haa.. siapa nak chalengg ss main bowl..
( upss muslimat saja ek )
jommmm... ehehehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 12:13


Pada 12-12-08 11:12 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!



ss pun tak tengok lagi.. all form & jawapan dari sahbat semua..
semua ada pada KP & bendahari agaknya.
petang ni insyaallah jumpa bendahari kejap..

** pad pelaksan siapa lagi tak hantar form feedback ek?
ss rasa.. minta semua email.. dari yang pergi..
then fwd again the form.. suruh depa fill up he.
lagi comei sikit tulisan..

sebab ad yang dok tulis tatkala bas melompat macam kuda..
mak arkiannya tulisan macam kura-kura berlari..ehee.. :-D



kak shida.. saya dah hantar.. tapi tentang tulisan tu,maaf lah.. bila diamati semula,memang saya sendiri pun tak boleh nak baca uhuk :sopan:.. inikan pulak org lain.. aduih...
dalam keadaan malam yang gelap,dalam bas yang melantun-lantun.. saya hanya mengikutkan saja jari jemari ini bergerak..
jika jalan tu lurus tanpa sebarang kemantulan,maka lurusla tulisan hamba.. jika jalan itu bengkang bengkok kiri kanan jalan,maka sebegitu juga lah tulisan hamba..:sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 12-12-08 14:35


salam..
maaf saya tak dapat form 2 :-(
kehabisan stok katanye
mujahid pula sibuk dengan exam..

mana lagi gmbr2 JKUP lain????

Bookmark and Share

  


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 12-12-08 17:29


Pada 10-12-08 16:12 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

oh,yang pakai baju hitam tu kan ke penjaga gol.......hehe... :lol:

team bola sepak ukhwah.com pulang dengan kemenangan tanpa bertanding sebab pasukan lawan tidak dapat hadir... :lol:


Assalamualaikum
betullah tu, yang hitam tu penjaga gol terbaik Asia.. ;-) bukan terbalik...
perghh...yang seorang tu, gaya Inzaghi pulak... 8-) macam ni, menang lah lawan team Malaysia... :lol:

P/S : boleh buat perlawanan persahabatan dengan Era.FM ni... :lucu: kalahkan mereka, dan ajak pendengar Era dengar IKIM... :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 09:18


Hehe..kelakar bila baca posting sahabat-sahabat..solehah, dalam gelap pun boleh tulis.memanglah berlakunya kemantulan tersebut..hehe..

memang gaya daeng macam keeper lah..sejibik macam goal keeper..sebab tu baju hitam..hehe..to goal keeper tak pakai cermin mata, daeng pakai..hohoo..

Bookmark and Share

  


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 09:51


Pada 12-12-08 11:13 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

oh daeng.. teman minta gambar.. bila nak bagi..huhu..

jk 2008 bakal menutup tirai dengan JK Bowling,
haa.. siapa nak chalengg ss main bowl..
( upss muslimat saja ek )
jommmm... ehehehe..


muslimat saja????
patut shye tak inform any update????
saya sokong team kak shida.....jangan kasihan sama team lain tau

p/s:jangan asyik longkang saja, nanti kipas susah mati lari karang???huhuhuhu
:lol:


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 12:28


Pada 10-12-08 16:16 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-12-08 15:46 , muhamad_azrul86 posting:

!!! QUOTE !!!

saya pun nak jugak T-Shirt ukhwah Tu.....
Ada lagi tak?
contact siapa?


kepada sesiapa yang rasa macam nak t-shirt lagi, boleh lah buat temphan.nt beritahu pada srikandi_khaulah ye.....



T-shirt ukhwah ini memang cantik..banyak juga ditegur org tentang t shirt ni.hehe..masa kat aerobik, siap ada budak tahan saya nak tengok t-shirt ni..akak saya kata cantik t-shirt, mana beli?hehe..saya baru balik dr KB, ada sehari tu saja pakai t-shirt ni melilau lilau kat KB Mall..ramai juga yang dok perhati kat tulisan ukhwah.com kat baju saya..:-D


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

  


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 12:34


Pada 12-12-08 14:35 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
maaf saya tak dapat form 2 :-(
kehabisan stok katanye
mujahid pula sibuk dengan exam..

mana lagi gmbr2 JKUP lain????


gambar2 JKUP lain, biasanya tokang audio visual u.c yang cekap lagi pro.hehe (sirat) dah upload kat web bergambar2 JK2 yang diambil..sirat, bagi lah link kat sini..deme tak tau ni..ambo pun dah lupa link nya..


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

  


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

annahs
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31014
Posting: 47
Dari: Selangor

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 13:02


Asslmkm...

Insya Allah lepas saya upload, saya akan bagitahu link...

p/s : banyak rupanya gambo2 yang merapu...hehehehehe

-sayang amat!-


-----------------
Masih Teguh di Landasan Allah, Insya Allah!!


Bookmark and Share

  


  Member Information For annahsProfil   Hantar PM kepada annahs   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 13:06


by: azemi

!!! QUOTE !!!


T-shirt ukhwah ini memang cantik..banyak juga ditegur org tentang t shirt
ni.hehe..masa kat aerobik, siap ada budak tahan saya nak tengok t-shirt ni..akak
saya kata cantik t-shirt, mana beli?hehe..saya baru balik dr KB, ada sehari tu
saja pakai t-shirt ni melilau lilau kat KB Mall..ramai juga yang dok perhati kat
tulisan ukhwah.com kat baju saya..:-D

Memang lawa T-Shirt tuue. HUHUUE. Sebab kita sendiri yang diberi peluang
untuk buat design sendiri... Terima kasih Mr azrul86... EEHH!! Aerobic?
Beeess.... Besss... Paling seronok tengok Encik Indra kita... Si Tuan Tetap.
WAHAHAHA!!! Comel dia bersenam dengan sihatnya... -Tak gemok-gemok.

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 13:31


:-) ..salam..

baru hari ni dapat posting..baru balik dari cuti raya haji seminggu..alhamdulillah segala perjalanan JK KUP di Bumi Perak berjalan dengan baik..tahniah buat AJK2 pelaksana yang bertanggungjawab menjalankan tugas..aktiviti kat sana memang best..tempat pun menarik..memang enjoy kat sana bersama warga ukhwah..memang tak rugi lah join JK ni..macam-macam pengalaman manis dikutip..berbagai gelagat warga ukhwah yang kelakar..kelakarnya cik presiden kita,xcited tengok gajah berjoget kat zoo taiping..sampai tercakap kat mujahid harimau berjoget..hehe.. :-D tidur jatuh kerusi pun ada.. :lol: nak ucap juga terima kasih pada sirat sebab hantar balik malam tu..cari tempat sampai keluar dari peta.. :lol: tapi hari isnin 1/12/08 tu terpaksa MC lah.. :-) sakit kaki dan kepala..asalnya nak MC tu sebab malas nak kerja..kononnya nak reka alasanla..tapi bila jumpa doktor,betul-betul sakit pulak..tak payah nak cari alasan dah..doktor suruh berehat kat rumah tapi kakak bawa berehat kat taman tasik permaisuri.. :-D ..lepas itu bos pula call..hehe.. :-D nasib tak kantoi..

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 13:32


Paling lapar dan penat masa naik Bukit Larut tuue... ADDEHH... Makin ke puncak semakin penat kecuali Encik Muja kita... Paling bersemangat.



Bayangkan bebudak ukhwah yang sedang kelaparan seolah-olah tak cukup
oksigen sampai di puncak. HHEEE... Kepenatan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 13:36


thanks buat mulya sebab belanja aiskrim lepas keluar dari gua tempurung..belanja sebab dah terbuat jahat kat saya.. :-D thanks ye wawa dan mulya..nanti buat lah jahat lagi..boleh belanja lagi.. :lol:

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 15:18


alahi... teringin nak menaip.. tapi tak sempat...
sambung nantilah ye.. adess...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 15:38


Pada 15-12-08 15:18 , ismi_atikah posting:

!!! QUOTE !!!

alahi... teringin nak menaip.. tapi tak sempat...
sambung nantilah ye.. adess...


hai, cik ismi kita, busy bebenor ye..ha, nanti dah ada kelapangan, taip panjang2 ye..cerita semua perkara, macam laporan CS kat atas..tak larat nak membacanya..hehe..JK ni dah 2 minggu tamat..tapi rasanya masih banyak nak diceritakan..pengalaman terindah di JK ini saya rasa masa lawatan ke gua tempurung..tenang dan damai berada dalam gua..dan tkjub memikirkan bagaimana gua diciptakan..

p/s saya tengok dalam gambar tu, muslimin23 macam iras pemain bola sepak eropah lah..tapi tak ingat namanya..macam seorang pemain jerman.hehehe..indra tengah tengok rumput jenis apa, pasal dia nak buat aksi stunt kat padang.. :lol: mulya muka seriusnya..muja muka rilek, sebab dah tau kalah nanti.. :lol: sesiapa nak menjemput kami buat perlawanan amal, kami terima saja.. :lucu:


-----------------
"Hujung FIKIR pangkal AGAMA"-Pak Hamka


Bookmark and Share

  


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 17:36


saya pun nak cerita dan ada banyak benda sebenarnya nak kongsi.. tapi banyak sangat sampai tak tertulis dan tak sempat nak tulis. :sopan:

tak larat nak baca ke azemi? saya dah sedaya upaya buat seringkas dan sepadat mungkin dah tu. huhuhu.

tu versi laporan rasmi. versi CS belum lagi. hehe.

ramai lagi para pelaksana yang belum cerita...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

annahs
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.09.2007
Ahli No: 31014
Posting: 47
Dari: Selangor

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 17:31


Assalamualaikum

Semua gambar JK Perak saya dah letak di multiply.com.

Search di link 'find your friends', pilih option #2 enter email - email saya : [email protected]. Klik di JK Perak bersama Ukuwah.com.

Di situ pics semua dah resize. Kalau nak yang ori size, boleh email sprt email di atas. Insya Allah akan dilayan... :kelip: nak brkenalan pun boleh... (boleh ya promot begitu? Hehehehehe)

-sayang amat!-


-----------------
Masih Teguh di Landasan Allah, Insya Allah!!


Bookmark and Share

  


  Member Information For annahsProfil   Hantar PM kepada annahs   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 11:13


salam alaik..
em.. kami baru sahaja usai post mortem sabtu lepas..
fuh..lambat betul. masing-masing ada kekangan untuk hadir..
jadi, alhamdulillah semua sesi luahan hati..
telah pun terluah.. insyaallah kami akan perbaiki segala
yang terkureng..kelemahan dan sebagainya.

ana akan menjawab untuk tshirt.penginapan
bagi komen, komplen lain.. sahabat pelaksana akan jawab
kelak..insyaallah.

untuk tshirt
Kenapa bukan tshit UKhwah.com tapi thist NISA'
bagi menjawab soalan ni.

sebelum tu.. ada yang sedia maklum. NISA' NGO yang di bawah
pasti POLITIK PAS. namun, Ukhwah.com
tidak pernah dikaitkan dengan mana-mana parti.
jadi, Ukhwah.com hanya TSHIRt kosong. ( andaian..)
antum yang mencorakkan... jadi, boleh faham untuk maksud NGO NIsa'.

ana & sahabat ada kekangan untuk menempah dek masa yang terhad
juga masalah pitis yang punya halangan. untuk makluman semua,
JK Kembara ke Perak ini, kami rancang dalam masa sebulan cuma.

jadi, halangan dari segi masa, duit, terbatas pergerakan dll
menjadi alasan yang ana boleh bagi.

so.. untuk tshirt muslimin, ana bersama sahabat lain ke macam dalam masa
5 hari mujur uncle tu ambil juga tempahan kami. uncle tu
panggil ana sewaktu kami nak ke surau..hihi.. dia ingat lagi muka ss.
terharu..ehehe.. almaklumlaa biasa tempah :sopan:

so.. thshirt muslimat memang tak sempat.
sebagai backup ana beli tshirt NISA' serdang yang masih berbaki.

untuk penjelasan ni.. ana bagi pihak pelaksana..
mohon ampun maaf ye..huhuu..
jangan jealous muslimin saja ada..
insyaallah 2009 ada tshirt Ukhwah.com bersi baru.


next, untuk komplen penginapan..
itu antara plan E kami..
plan A..kisdar di kuala kangsar.
plan B .. Politeknik Ipoh.
plan C.. kompleks sukan ipoh..
plan E.. safari resort..
plan F.. hotel sri malaysia taiping..
plan pergi.. masjid.. rumah sewa sahabat ukhwah..

jadi.. kami dalam keterpaksaan..kepelbagaian..
plan E. mohon maaf bagi ana + KP khususan..
serta pelaksana atas ketidakselesaan tempat tinggal yang begitu.

kami akan perbaiki dari segi logistik kelak..
ok.. ss mohon diri..
ada hal pula..huhu..


wsslmm...


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-12-08 13:07


dah lama tak mendaki....sesekali teringin jugak...

Bookmark and Share

  


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 10:23


Di bawah ini pula saya amiik dari camera Mr sirat... Beess camera dia niihh...
Berikut merupakan antara makhluk-makhluk dalam zoo yang lebih aktif... Apalaah
yang makhkluk belah kiri tuue sedang buat... HUHUUEE...



p/s: Ampun, Owl dan trouver memang sedang kesakitan kaki masa tuue...
Sekadar lepak di Taman Tasik... Lake Garden of Taiping... Serius memang tak
larat berjalan. Sakit. Mujur si trouver niih temankan. HUHUEE....

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 26-12-08 10:40


Pada 15-12-08 13:36 , adieq85 posting:

!!! QUOTE !!!

thanks buat mulya sebab belanja aiskrim lepas keluar dari gua tempurung..belanja sebab dah terbuat jahat kat saya.. :-D thanks ye wawa dan mulya..nanti buat lah jahat lagi..boleh belanja lagi.. :lol:


Bertuah punya adieq85.. ke sini.,, biar ku cubit hingga lebam ..! Hahaha :-D .. Ey.. bab-bab belanja aiskrim ni, Wawa tak tahu ek.. Wawa jadi org tengah saja.. Wah, untung adieq85 dan RDani dapat aiskrim free time tu ye.. :-D Untung lagi Wawa .. Dapat shopping macam-macam .. Hahah :-)


-----------------
EVoLuSi .. BaNGKiT DaRi KeJaHiLaN...!!!


Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 11:14


Hwoh. setelah sekian lama topik ni mati. Aku sengaja hidup kan balik.
Sekarang aku tengah upload gambor - gambor yang aku ada (tampa ditapis) ke akaun rapidshare aku. Banyak juga gambor yang tak jadi.

Total size agak besar. 1.3G. Aku dah zip kan dan pecahkan file kepada 14 bahagian. setiab bahagian ada 100mb. Selepas download semua baru boleh dapat tengok semua gambor tu.

reason aku pilih rapidshare? sebab aku ada akaun premium. lagi pun download boleh sambung tanpa terputus. (tak macam mega upload).

link sila PM aku.

Bookmark and Share

  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 12:29


/

Saya ingin berkongsi gambar, ketika ini sesi taklimat sedang berjalan. Setiap orang diberi sekeping kertas untuk menceritakan pengalaman Kembara ini serta menghuraikan kelebihan dan kelemahan perjalanan program.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 15:22


/

Struktur dalaman Gua Tempurung. Ahli JK Kembara menikmati keindahan ciptaan Allah SWT yang berusia jutaan tahun.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 16:00


/

Kecantikan lanskap Gua Batu Kapur Tempurung.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sirat82
WARGA SETIA
Menyertai: 17.04.2006
Ahli No: 24251
Posting: 869
Dari: Puncak Jalil

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 17:56



  


  Member Information For sirat82Profil   Hantar PM kepada sirat82   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 18:36


/

Sekadar kongsian lagi dari teman...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.19672 saat. Lajunya....