Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-03-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kami disuruh oleh Rasulullah agar menaburkan debu tanah ke muka orang yang memuji-muji dan mengampu-ngampu.
-- -- Hadis riwayat Imam Ibnu Majah

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Ahmadmohd7878
Hari Ini: 0
Semalam: 1
Jumlah Ahli: 43131

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Yang Masuk Ke Sini
Ahmadmohd7878: 2 jam, 12 minit yang lalu


Cuti-Cuti Luar Malaysia
Topik: Mari lah datang Singapore?


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cuti-Cuti Luar Malaysia
    »» Mari lah datang Singapore?

Please Mendaftar To Post


Oleh Mari lah datang Singapore?

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 13:05


Assalamualaikum

Pernah tak anda ke singapore??

Bukan nak promote negara sendiri... Tapi, Singapore banyak lokasi yang menarik.. nak budget hotel yang selesa pun ada... Selarang, Singapore, tak susah nak cari makanan halal...

nak makan makanan ala cina, india, melayu, barat?? Jangan takot... Senang saja cari...

Saya pun boleh jadi tour guide kalau mahu


-----------------
Setiap yang hidup pasti akan pergi.. Sentiasa lah bermuhasabah diri setiap hari


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

akuhambaALLAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35981
Posting: 163
Dari: land below the wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 13:48


nak ke Tampines...ada member kat sana.... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For akuhambaALLAHProfil   Hantar PM kepada akuhambaALLAH   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 14:08


mahal lah kat sana ek..
1 dollor pun dah RM 2.40..


-----------------
perjuangan bermula dari dalam diri kita,
kita sendir yang menilainye..


Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

ikhwan5217
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.02.2006
Ahli No: 22999
Posting: 121
Dari: Pusat Islam Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 17:25


Pada 25-11-08 14:08 , mie05 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 25-11-08 13:05 , sayang_semuanya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Pernah tak anda ke singapore??

Bukan nak promote negara sendiri... Tapi, Singapore banyak lokasi yang menarik.. nak budget hotel yang selesa pun ada... Selarang, Singapore, tak susah nak cari makanan halal...

nak makan makanan ala cina, india, melayu, barat?? Jangan takot... Senang saja cari...

Saya pun boleh jadi tour guide kalau mahu



mahal lah kat sana ek..
1 dollor pun dah RM 2.40..



betul itu.....melancong kat malaysia juga....


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwan5217Profil   Hantar PM kepada ikhwan5217   Pergi ke ikhwan5217's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 22:56


tampines dekat dengan rumah saya... saya pasir ris...

tak lah mahal mana... kumpul duit lah....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

akuhambaALLAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35981
Posting: 163
Dari: land below the wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 08:39


Pada 25-11-08 22:56 , sayang_semuanya posting:

!!! QUOTE !!!

tampines dekat dengan rumah saya... saya pasir ris...

tak lah mahal mana... kumpul duit lah....



InsyaALLAH suatu hari saya akan kesana juga....
Kalau sampai Singapore, saya cari awak tau.... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For akuhambaALLAHProfil   Hantar PM kepada akuhambaALLAH   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 08:52


alamak..bestnya..
s_s(sayang_semuanya) boleh jadi tourist guide ke..

ok nyanyi sikit..ooo..uniknya..uniknya..singapura...(ulang 10x)

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 305
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 08:52


Assalamualaikum...

dulu masa darjah 1 sampai darja 3, pernah tinggal kat singapore..best jugak dok kat sna..tu pun sebab ayah ditugaskan ke sana...masa tu dok kat woodlands..huhu..


-----------------
"Put Our Trust In ALLAH"




Bookmark and Share

    


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 09:13


Pada 25-11-08 22:56 , sayang_semuanya posting:

!!! QUOTE !!!

tampines dekat dengan rumah saya... saya pasir ris...

tak lah mahal mana... kumpul duit lah....


macam mana nak kumpul... ekonomi sekarang tak menentu...
rumah, kereta dan lain nak kena bayar....
takkan tak beri isteri dan anak-anak makan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 11:56


hehehhe.. teringin maa.. tapi tak tau bila.. wallahua'lam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 11:59


Apa cerita ye yang warga negara malaysia yang dibaham harimau kat Zoo Singapura tu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 12:09


Pada 26-11-08 11:59 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Apa cerita ye yang warga negara malaysia yang dibaham harimau kat Zoo Singapura tu?


ah...apa pkembangan ah pasal cerita tu... :berfikir:

macam best pula tengok iklan UNIKNYA SINGAPURA.... :-D


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 12:09


Teringin nak pergi. Tapi mahallah. Sekarang sedang saving and must
manage own cash-flow efficiently. HHEEE... Tapi seronok tengok bangunan
Singapore yang tinggi-tinggi. Dan lebuh raya yang bertingkat-tingkat tuue.

EERR... Singapore tak produce crops ataupun makanan kan? Bergantung dan
sangat-sangat bergantung kepada hasil import kan? Ke ada jugak
slide-agriculture yang bertingkat-tingkat?

HUHUUEE... Apa pun, antara yang boleh dicontohi dari Singapore adalah
persediaan ketenteraan yang berbillion-billion US Dollar. Memang saya
kagumi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 12:15


Pada 26-11-08 12:09 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-11-08 11:59 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Apa cerita ye yang warga negara malaysia yang dibaham harimau kat Zoo Singapura tu?


ah...apa pkembangan ah pasal cerita tu... :berfikir:

macam best pula tengok iklan UNIKNYA SINGAPURA.... :-D



:cry: :cry: sedih dan kasihan pekerja tu ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 13:05


Pada 25-11-08 14:08 , mie05 posting:

!!! QUOTE !!!

mahal lah kat sana ek..
1 dollor pun dah RM 2.40..



betul itu...


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 13:11


makanan kat singapore sedap2.. banyak pilihan pula itu.,.. seronoknya tengok maria tengku sabri makan.. erk.. jalan-jalan cari makan..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

mie05
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.11.2005
Ahli No: 20348
Posting: 318
Dari: melaka

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 14:53


Pada 26-11-08 13:11 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

makanan kat singapore sedap2.. banyak pilihan pula itu.,.. seronoknya tengok maria tengku sabri makan.. erk.. jalan-jalan cari makan..


kat malaysia pun apa kurangnya...
kat melaka pun ikan bakar pun sodap-sodap belaka..
tambah lagi asam pedas ek...
bestnya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mie05Profil   Hantar PM kepada mie05   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 15:22


Boleh anakanda sayang beri contact number sebab ada keluarga umi yang ingin ke sana dalam masa terdekat. Kerjasama anakanda amatlah dihargai.

Wallahuta'ala a'lam bissawab
Wassalamu'alaikum wrt wbt
ummimq

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 23:01


haha... ttb harimau 2, masih dalam kurungan... untuk disiasat... kasihan kan orang serawak 2... macam nak nangis pun ada..

tentang kumpul duit 2, tak kan lah sampai taknak kasi anak bini makan... yang dulu, di dulu kan lah... kat singapore ni, tak payah risau pasal makan... semua tempat ada makanan halal... tak payah risau risau nak cari..

nak budget hotel pun ada tau...

bagi saja tau sesiapa yang nak ke singapore... insya Allah, tidak akan di hampakan.. hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

True_Heart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2007
Ahli No: 31612
Posting: 86

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-11-08 23:24


ana nak ke singapore!! mesti best kan...macam ni, ana tinggal di admiralty...macamane ye nak ke causeway point? hehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For True_HeartProfil   Hantar PM kepada True_Heart   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 27-11-08 07:44


Salam Alaik

my cousin yang menetap di Singapore nak kahwin bulan Feb tahun depan. huhu.. so, my aunt tanya sama ada semua sedara mara nak turun ke Singapore atau mereka yang datang KL. then I think the answer should be mereka kena datang KL. buat kenduri kat sini sebab sedara mara semua kat sini. memang nak pergi Singapore, but not now. kali terakhir pergi Singapore, masa belajar dulu. insyaALLAH kalau ada rezeki, memang akan pergi lagi sebab my aunts and cousin2 semua ada kat sana.



Bookmark and Share

    


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 08:21


hehe... nak ke couseway point?? naik ,mrt turun woodlands mrt.. dah nampak couseway point... hehe.,

bagi sesiapa nak datang, contact lah saya ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

advastrade
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35882
Posting: 55

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 09:06


salam..niat yang baik..di samping mengajak ahli ukhwah ke singapura dapatlah saudari mengenali ahli ukhwah itu sendiri..idea itu datang setelah terfikir akan melakukan perkara yang sama setiap hari jadi dengan idea ini dapatlah melakukan sesuatu yang baru pula..inilah kehidupan kita yang sentiasa sama sahaja setiap hari..nak ubah maka kita buatlah aktiviti-aktiviti yang boleh menambah rasa gembira..tetapi selepas habis aktiviti itu kita kembali kepada kehidupan seharian kita..maka apakah sebenarnya kehidupan ini? bagus lah jika ada kenalan di singapura buat semua seperti di dalam al quran surah 49/13..harapan agar semuanya mendapat ilmu.

Bookmark and Share

    


  Member Information For advastradeProfil   Hantar PM kepada advastrade   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 30-11-08 10:43


dah lama juga tak pergi spore. dulu masa study hampir setiap minggu ke spore, naik motor saja senang. jalan kat causeway pun biasa, 10-15 minit saja. HP zaman T10, nokia 3210 saya beli di seranggoon dan jual di malaysia. beza hampir rm300.

banyak juga tempat di spore saya dah pergi. ramai sedara mara di sana. paling best murtabak di depan masjid sultan, arab street, murtabak malaysia memang tak boleh compete. saya dah pergi zoo spore 2 kali, memang best.

Polis di Spore tak macam di Malaysia, secara luarannya mereka sangat friendly dan tak ambil rasuah. kalau sesat tanya polis, insyaAllah mereka tolong. tetapi mereka memantau gerakan Islam untuk kawasan asia tenggara secara langsung untuk pihak CIA. malah close monitoring untuk Malaysia dan Indonesia. Lee Kuan Yew seringkali ulas pasal khilafah malah HT. Malah Lee pernah bagi tahu khilafah sukar untuk ditegakkan di Spura, tetapi boleh ada kemungkinan besar di Spura dan Malaysia.mengikut sejarah, sebenarnya spura ada hubungan rapat dengan khilafah uthamaniyah malah lebih rapat berbanding tanah melayu. banyak perkara yang menarik untuk diceritakan tentang hubungan spura dan khilafah uthamaniyah.

Sebagai negara yang banyak bergantung kepada financial market berbanding physical market yang sangat kecil, Spore menerima kesan langsung krisis kredit US. Kerana sememangnya mereka sekutu baik US dan bertindak sebagai posisi Israel di Asia Pasifik.

sayang_semuanya, rumah dekat ke dengan cosway point. saya dah banyak kali pergi, dekat dengan rumah makcik, ambil MRT situ. salam ukhwah untuk warga singapura di ukwah.com ini.



wuzara
http://jemaah-islam.blogspot.com

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 15:37


tak lah dekat.. boleh aktakan jauh jugak... saya tinggal bahagian timur singapore... couseway, bahagian barat... tapi, kalau naik mrt atau bus, sampai jugak.. hehe.. kena pandai lah...

kalau ahli ukhwah, nak datang singapore, anytime saja.. nak pergi beach, banyak beach yang menarik disini... sambil berhibur, kita beribadah.. nak hotel murah, mahal, pun ada... don't worry b happy... kita eratkan lagi ukhwah yang ada...

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

hanif
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4144
Posting: 300
Dari: muar

Johor  


posticon Posting pada: 01-12-08 16:06


Pada 01-12-08 15:37 , sayang_semuanya posting:

!!! QUOTE !!!

tak lah dekat.. boleh aktakan jauh jugak... saya tinggal bahagian timur singapore... couseway, bahagian barat... tapi, kalau naik mrt atau bus, sampai jugak.. hehe.. kena pandai lah...

kalau ahli ukhwah, nak datang singapore, anytime saja.. nak pergi beach, banyak beach yang menarik disini... sambil berhibur, kita beribadah.. nak hotel murah, mahal, pun ada... don't worry b happy... kita eratkan lagi ukhwah yang ada...



kalau nak tidur rumah sayang_semuanya boleh tak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For hanifProfil   Hantar PM kepada hanif   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 01-12-08 17:47


ish... kalau nak tidur rumah boleh... tapi ada syarat..

- ibu abah saya mesti ada rumah time 2
- jika anda selesa, dan tahan dengan karenah adik2 saya seramai 6 org...

saya no hal

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Along_Safa
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 180
Posting: 348
Dari: tilamhotel.com

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-12-08 00:11


Pada 26-11-08 12:09 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

Teringin nak pergi. Tapi mahallah. Sekarang sedang saving and must
manage own cash-flow efficiently. HHEEE... Tapi seronok tengok bangunan
Singapore yang tinggi-tinggi. Dan lebuh raya yang bertingkat-tingkat tuue.


Kawan saya baru pulang dari Singapura.
Meriah sungguh dia bercerita akan ketakjubannya semasa berada di Singapura.

Antara yang dia ceritakan berkaitan sistem pengangkutan yang sistematik, sistem kawalan keselamatan, dan juga pengurusan sesebuah tempat. Dia mengatakan yang Singapura jarang jem.

Dia juga mengatakan di Singapura tidak ada jalanraya yang bertingkat-tingkat (Fly Over). So, tak pasti mana satu yang betul sebab encik Owl_UM mengatakan Singapura ada lebuhraya yang bertingkat-tingkat. Mungkin kawan saya itu rabun barangkali.

Tidak rugi bercuti di Singapura kerana anda akan merasa kepuasan sebuah percutian. Cuma pesanan awal, anda harus mempunyai sistem kewangan yang baik apabila membuat keputusan untuk ke sana.


-----------------
Mountain View


Bookmark and Share

    


  Member Information For Along_SafaProfil   Hantar PM kepada Along_Safa   Pergi ke Along_Safa's Website   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 02-12-08 00:46


nak pergi spore jugak!

mana cik SS boleh ajak saya pergi?

ps: love esplanade!


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 03-12-08 13:36


haha... banyak tempat yang boleh pergi...

esplanade, zoo, night safari... singapore flyers.. dan banyak tempat lagi...
nak tengok theater pun boleh.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

True_Heart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2007
Ahli No: 31612
Posting: 86

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-12-08 15:18


couesepoint dekat sangat dengan rumah saya...naik kretapi, dalam 10 min d smapai lah..hehe..SS..anti tinggal daerah mana?entah-entah kita kenal agaknya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For True_HeartProfil   Hantar PM kepada True_Heart   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 09-12-08 16:05


salam,pernah ke singapura bulan may yang lalu...ada conference kat holiday inn atrium..
betul singapura menarik untuk dilawati...pemandangannya walaupun penuh dengan bangunan saja tapi cantik,umah2 flat o pangsapurinye kemas,cat nya pun tak lah "uzur" macam kat kebnyakan tempat kat Malaysia...huhu
bersistematik kalau tengok kat traffic light memang respect gila...tak kan jumpa kat Malaysia macam kat sana...kalau ada pejalan kaki melintas dan lampu jalan ijo kereta akan stop bagi pejalan kaki jalan..kalau kat Malaysia jangan harap..tak pasal2 kena hon huhu...
masa jalan kaki memang tiada sampah pun kelihatan waaaaaa.....
dan lagi satu mrt nya...bagus gila...semua dalam tanah...menambahkan lagi kekemasan kota singa ni..tidak menyerabutkan pemandangan udara heeee

pendek katanya memang senang lah ke singapore...mula-mula pergi dengan driver,lepas itu 2nd day kami cuba nek bus dari larkin trun kat mana ek da lupa hehe tapi lepas itu nak ke stesen mrt seterusnya kami guna kan map sahaja..dan sampai alhamdulillah...walaupun dalam mrt kena berdiri hehehe

tapi memang kami di holiday inn tak makan disana..sebab halal nya diragui...memang tak certified pun...kami tanya surau pun tada di hotel tesebut..tapi pkeje nya berbesar hati bagi kami guna satu bilik hotel tok kami solat...
apapun memang best lah pergi spore...ada member foreigner cakap dia mengelilingi singapore dengan berjalan kaki cuma mengambil masa 13jam sahaja :)

allahu'alam


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 16:08


insyallah Kalau ada duit yang tak guna boleh lah pergi singapore nanti, xpown duit tron dari langit tiba-tiba ke boleh lah pergi sana..jalan-jalan :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 09-12-08 17:27


kat singapore ni senang cari makanan halal yang ada cert... dun weri...
saya Tinggal di bahagian timur singapore.. iaitu pasir ris... hehehehe,..
jangan lupa contact saya tau kalau nak ke sini

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Farishah
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2005
Ahli No: 16036
Posting: 808
Dari: depan komputer

somalia  


posticon Posting pada: 19-12-08 17:57


Pada 09-12-08 16:05 , ann_1 posting:

!!! QUOTE !!!


ada member foreigner cakap dia mengelilingi singapore dengan berjalan kaki cuma mengambil masa 13jam sahaja :)

allahu'alam



woah jalan kaki mengelilingi spore dalam masa 13 jam saja?biar bebetoi...


-----------------
strong minds talk about ideas, weak minds talk about people.


Bookmark and Share

    


  Member Information For FarishahProfil   Hantar PM kepada Farishah   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 22-12-08 16:29


13 jam???? dia jalan-jalan saja agaknya, tanpa singgah di mana-mana??? pelik ....
kat singapore ni, kita boleh naik singapore flyer... best tau... hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-01-09 10:22


Masa dok johor dulu rasanya pernah pergi singapore ni..
tak ingat lah.. masa kecik-kecik palk tu..
beli set kerusi rotan..
sampai sekarang boleh guna lah walaupun dah tak ada rupa.. :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ikhwan_islam
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.02.2009
Ahli No: 37043
Posting: 360
Dari: KUIS Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-02-09 21:52


nak p lah...tapi bila ye...???hhmm..hhhm...tunggu ye..nak kira duet dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ikhwan_islamProfil   Hantar PM kepada ikhwan_islam   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 15-10-09 20:25


sesiapa nak datang singapore, cari saja saya...
semua boleh sttle... yang budget pun boleh


-----------------
Setiap yang hidup pasti akan pergi.. Sentiasa lah bermuhasabah diri setiap hari


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 17-10-09 20:46


Pada 15-10-09 20:25 , sayang_semuanya posting:

!!! QUOTE !!!

sesiapa nak datang singapore, cari saja saya...
semua boleh sttle... yang budget pun boleh




saya nak datang sana juga......tapi nak duduk mana?????awak pun dah lama senyap saja


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

    


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 19-10-09 10:13


saya dudok pasir ris... saya bukan senyap lah... banyak number hp kawan-kawan hilang....


-----------------
Setiap yang hidup pasti akan pergi.. Sentiasa lah bermuhasabah diri setiap hari


Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.140169 saat. Lajunya....