Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-12-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
If we don't succeed, we run the risk of failure
-- Dan Quayle

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Tayu
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43072

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
Gorodkovie: 16 jam, 46 minit yang lalu
Tayu: 2 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 8 hari yang lalu
muslimiman: 11 hari yang lalu
SaLaFiaN: 13 hari yang lalu
Bubnowie: 15 hari yang lalu
tereturubuzu: 18 hari yang lalu
khalifah: 23 hari yang lalu
RedPetunia: 24 hari yang lalu
kaze: 27 hari yang lalu
Daeng_Jati: 30 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: pro-mahasiswa dan aspirasi..??


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» pro-mahasiswa dan aspirasi..??

Please Mendaftar To Post


Oleh pro-mahasiswa dan aspirasi..??

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 01:20


Salam...

pilihan raya kampus dah nak dekat, saya dipahamkan ada puak....
pro-mahasiswa dan aspirasi...apa bezanya ye...????

saya tak nampak apa diperjuangankan...kalau sahabat tau,kongsi2 sikit.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

mujahadah_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35601
Posting: 49
Dari: UKM, Bangi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-11-08 07:06


Salam ukhwah

-secara kasarnya begini, if ada tambahan..boleh add-

Aspirasi

- Sebuah pertubuhan haram...yang cuba dan dinampakkan macam Halal.
- menggunakan pentadbiran untuk segala gerak kerja dll
- pentadbiran pula menggunakan aspirasi untuk tujuan politik luar
- Tidak semua aspirasi jahat dan tidak pula semua baik..apa2pun mereka tetap manusia yang ada hati.
- dasar perjuangan, tak tau secara khusus..harap ahli aspirasi dapat terangkan.

Pro- Mahasiswa

- Sebuah pertubuhan haram..juga, tapi, cuba dinampakkan halal becoz aspirasi pun begitu
- bergerak kerja dengan ahli sendiri...kira macam berdikari lah
- Dasar perjuangan berbeza ikut kampus: kalau UKM tu...memperjuangan 3 dsar utama iaitu: FAKSAFAH UKM: KEBAJIKAN :KEINTELEKTUALAN.

sila layari: http://gm-ukm.blogspot.com.
dari situ 'jubah_hijau' boleh link ke semua blog 'pro_mahasiswa' seluruh kampus.
boleh link juga ke blog 'kampus negara', 'Mahasiswa kini'..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah_solehahProfil   Hantar PM kepada mujahadah_solehah   Pergi ke mujahadah_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 08:59


Pada 24-11-08 07:06 , mujahadah_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Salam ukhwah

-secara kasarnya begini, if ada tambahan..boleh add-

Aspirasi

- Sebuah pertubuhan haram...yang cuba dan dinampakkan macam Halal.
- menggunakan pentadbiran untuk segala gerak kerja dll
- pentadbiran pula menggunakan aspirasi untuk tujuan politik luar
- Tidak semua aspirasi jahat dan tidak pula semua baik..apa2pun mereka tetap manusia yang ada hati.
- dasar perjuangan, tak tau secara khusus..harap ahli aspirasi dapat terangkan.

Pro- Mahasiswa

- Sebuah pertubuhan haram..juga, tapi, cuba dinampakkan halal becoz aspirasi pun begitu
- bergerak kerja dengan ahli sendiri...kira macam berdikari lah
- Dasar perjuangan berbeza ikut kampus: kalau UKM tu...memperjuangan 3 dsar utama iaitu: FAKSAFAH UKM: KEBAJIKAN :KEINTELEKTUALAN.

sila layari: http://gm-ukm.blogspot.com.
dari situ 'jubah_hijau' boleh link ke semua blog 'pro_mahasiswa' seluruh kampus.
boleh link juga ke blog 'kampus negara', 'Mahasiswa kini'..


oooo...awak ni ahli pro-mahasiswa ke?

Kenapa sebelum ni tak ada ye..?saya belajar kat UTM,banyak dengar cerita pro-m dan aspirasi....

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 09:05


rasanya kedua2 tu dah lama wujud.... since saya belum habis sekolah lagi..hehhhe tapi tidak dilabelkan secara nyata...

atau dahulu... aspirasi biasa dikenali sebagai pro kerajaan, BN... dan pro mahasiswa dikaitkan dengan pembangkang, PAS...

kebanyakan mereka biasa ada kat UIA UKM UM UPM UUM .. yang lain rasanya tak berapa kuat gerakan2 tersebut..

Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

lat-terang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2008
Ahli No: 32894
Posting: 156
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-11-08 11:17


senang cerita bagi saya lah...

Pro aspirasi = mewakili kerajaan (dengan semua kemudahan dan apa-apa yang boleh memenangkan mereka dibuat oleh HEP...hantar training,bajet semua oleh HEP)

Pro mahasiswa = mewakili PR (semua nya sediakan sendiri..hatta nak potostat falyers ke apa ke kena sendiri,..tak boleh guna semua kemudahan seperti pro aspirasi..banyak halangan yang kena)

dalam kampus pun ada politik juga..tapi dari situ lah kita nak bina pemimpin akan datang yang bernas,berani...ni asyik kena tekan saja..tak boleh buat apa. Khir Toyo pun suruh hapuskan AUKU melemahkan kepimpinan kampus..

Bookmark and Share

  


  Member Information For lat-terangProfil   Hantar PM kepada lat-terang   Quote dan BalasQuote

mujahadah_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35601
Posting: 49
Dari: UKM, Bangi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-11-08 12:52


Pada 24-11-08 08:59 , jubah_hijau posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-11-08 07:06 , mujahadah_solehah posting:

!!! QUOTE !!!

Salam ukhwah

-secara kasarnya begini, if ada tambahan..boleh add-

Aspirasi

- Sebuah pertubuhan haram...yang cuba dan dinampakkan macam Halal.
- menggunakan pentadbiran untuk segala gerak kerja dll
- pentadbiran pula menggunakan aspirasi untuk tujuan politik luar
- Tidak semua aspirasi jahat dan tidak pula semua baik..apa2pun mereka tetap manusia yang ada hati.
- dasar perjuangan, tak tau secara khusus..harap ahli aspirasi dapat terangkan.

Pro- Mahasiswa

- Sebuah pertubuhan haram..juga, tapi, cuba dinampakkan halal becoz aspirasi pun begitu
- bergerak kerja dengan ahli sendiri...kira macam berdikari lah
- Dasar perjuangan berbeza ikut kampus: kalau UKM tu...memperjuangan 3 dsar utama iaitu: FAKSAFAH UKM: KEBAJIKAN :KEINTELEKTUALAN.

sila layari: http://gm-ukm.blogspot.com.
dari situ 'jubah_hijau' boleh link ke semua blog 'pro_mahasiswa' seluruh kampus.
boleh link juga ke blog 'kampus negara', 'Mahasiswa kini'..


oooo...awak ni ahli pro-mahasiswa ke?

Kenapa sebelum ni tak ada ye..?saya belajar kat UTM,banyak dengar cerita pro-m dan aspirasi....




iyakah???ye agaknya..perlu ke bagitau...ehe2.saya rasa...semua mahasiswa dah besar panjang dah boleh berfikir secara rasional..so, apa lagi?? mahasiswa MAMPU mengubahnya..InsyaAllah

p/s- piliharaya kampus dijangka bulan Januari ni..untuk sekitar lembah klang..Selamat Mengundi..hik2.

salam perjuangan




http://mylifeis4islam.wordpress.com


-----------------
"ku akui..kelemahan diri, ku insafi kekurangan ini, ku kesali kejahilan ini, terimalah..terimalah...terimalah...taubatku ini.."


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah_solehahProfil   Hantar PM kepada mujahadah_solehah   Pergi ke mujahadah_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.093694 saat. Lajunya....