Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tiada apa yang paling berharga di dunia ini selain dari kebahagiaan..tiada apa yang paling memilukan selain dari kesedihan
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 64
Ahli: 0
Jumlah: 64




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Copy & Paste
Topik: keji..


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Copy & Paste
    »» keji..

Please Mendaftar To Post


Oleh keji..

niezam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.03.2005
Ahli No: 14909
Posting: 139
Dari: Atas Tanah

iraq  


posticon Posting pada: 23-11-08 13:45


entah syarikat kat mana lah buat produk ni..tak sensitif langsung..

memangkeji

Bookmark and Share

    


  Member Information For niezamProfil   Hantar PM kepada niezam   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 14:03


aiseh .. kat mana tu ek?? ni mesti kat shopping complex yang beso2 .. bodoh betul !!! apa lagi..buat lah banthan jom..!!!

(atau agaknya tu adalah sign yang dibuat bagi menghebahan pda org bahwa produk mereka tu ada unsur2 bab* agaknya...so..tak pela...kira baik lah itu..)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 16:11


ni barang dari china ni....

memang tu nama dia

**char siew's 'boss' ;)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 13:44


alahai.. laku tak jualannya itu? rasanya kalau customer pun entah berapa kerat saja melayu yang beli..
kalau saya lah.. tengok jenama pun rasa tak lalu nak pegang belek2 ni..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 13:54


betul ke ada brand macam ni?? :berfikir:

tak pernah nampak pun sebelum ini...

tapi lucu jugak nama dia.... :lol:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 14:26


ada juga ek jenama BOSSBAB* ini...ish ish

dari syarikat negara luar agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 14:34


Salah ke kalau ada syarikat yang bukan Islam
menamakan product perniagaan dia dengan BossBabun
niie? Mana taau katakan maksud bagi mereka cuma
adalah BossKacak ke... BossNiaga ke... Itu bahasa
mereka. Mungkin dalam bahasa Melayu ianya tidak
elok tetapi dalam bahasa mereka, seolah tiada apa-apa.
Sama juga perkataan "mangkuk". Dalam bahasa Jepun,
"mangkuk" adalah satu carutan dan kata-kata keji. Namun bagi
kita, "Tak salah pun", "Tak ada apa-apa pun", "ALAAA...
gunakan word 'mangkuk' pun tak boleh" dan berbagai-
bagai lagi alasan lain yang relevan padahal bagi Japanese,
"mangkuk" itu adalah... HUURRMM... Saya pun malu nak
menyebutnya di sini.... Sekian, terima kasih daun keladi.

Pendapat saja yeerr... Sebarang komen dan ugutan adalah
dialu-alukan... :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

lat-terang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.03.2008
Ahli No: 32894
Posting: 156
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-11-08 14:46


itu touch up...tak kan lah nak bagi nama brand begitu lakk...apa daaa

Bookmark and Share

    


  Member Information For lat-terangProfil   Hantar PM kepada lat-terang   Quote dan BalasQuote

TheSaint
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5229
Posting: 203
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-11-08 15:20


Jangan cepat melatah sebelum meneliti....
nampak sangat SUPERIMPOSE
mungkin untuk gurauan

apalak nak susah payah jelaskan.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For TheSaintProfil   Hantar PM kepada TheSaint   Quote dan BalasQuote

darkside
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2008
Ahli No: 35022
Posting: 106

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 15:36


dalam dunia ni ada banyak sangat bahasa... disebabkan kita faham maksud perkataan tu tak semestinya dalam bahasa lain maksudnya sama...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darksideProfil   Hantar PM kepada darkside   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-11-08 16:12


Assalamualaikum
hmm...tak pasti ada kesan superimpose ke atau touch up pada gambar tersebut..
kelakar pun ada...
tapi, tak terkejut pun..sama halnya seperti apa yang OU cakap..orang di Malaysia belum cukup berani untuk buat macam ni sebab dia tahu, orang Melayu masih sensitif dengan perkara begini..lainlah kalau di tempat yang tersorok...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.115648 saat. Lajunya....