Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau tak pernah bersiap sedia untuk memilikinya, pasti anda tidak mungkin memperolehi walaupun ia mendatang ke depan anda.
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 42
Ahli: 0
Jumlah: 42




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 7 hari yang lalu
alongmina: 11 hari yang lalu
muslimin23: 17 hari yang lalu
kasih_kekasih: 21 hari yang lalu
budakbesar: 28 hari yang lalu
azemi: 32 hari yang lalu


Isu dan Ehwal Semasa
Topik: tahniah michael jackson anda sudah islam


Carian Forum

Moderator: Administrator, hafeezzul
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Isu dan Ehwal Semasa
    »» tahniah michael jackson anda sudah islam

Please Mendaftar To Post


Oleh tahniah michael jackson anda sudah islam

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 10:04


LOS ANGELES: Penyanyi kontroversi Amerika Syarikat, Michael Jackson, memeluk Islam dan menukar namanya kepada Mikaeel, nama malaikat yang memberi rezeki.

Superstar muflis berusia 50 tahun itu dilaporkan memakai jubah dan kopiah ketika mengucap dua kalimah syahadah di hadapan seorang imam dalam satu majlis di sebuah rumah rakannya di sini.

Akhbar The Sun dalam laporannya semalam mendedahkan majlis itu diadakan beberapa hari sebelum Jackson atau 'Jacko' dihadapkan ke Mahkamah Tinggi London, selepas disaman oleh seorang putera Arab.

Jacko yang dibesarkan sebagai penganut Kristian, dikatakan mengambil keputusan menukar agamanya ketika beliau menggunakan studio di rumah kawan rapatnya untuk merekodkan album baru.

Rakannya, David Wharnsby – seorang penulis lagu Kanada dan produser Philip Bubal, yang menasihatkan Jacko supaya memeluk Islam. Kedua-duanya juga sudah memeluk Islam dengan nama baru mereka Dawud Wharnsby Ali dan Idris Philips.

"Mereka mula berbincang mengenai agama dan bagaimana mereka menjadi seorang yang lebih baik dengan menukar agama. Tidak lama kemudian Michael mula menerima idea itu," kata sumber yang dipetik akhbar itu.

Jacko yang merakamkan lagu terkenal seperti The Way You Make Me Feel, bagaimanapun menolak nama alternatif, Mustafa – bermaksud orang yang terpilih.

Penyanyi Britain, Yusuf Islam, 60, atau nama asalnya, Cat Stevens, mengalu-alukan Jacko sebagai saudara baru.

Jacko kini berdoa untuk ke Makkah selepas satu majlis diadakan di rumah pemain keybord Toto, Steve Porcaro, 51, di Hollywood Hills yang menyusun album Thriller penyanyi itu.

Jacko, yang jarang keluar rumah tanpa memakai topeng, dijangka memberi keterangan Isnin ini dalam tuntutan saman berjumlah £4.7 juta (RM25.3 juta) oleh Putera Abdulla Al-Khalif dari Bahrain. – Agensi

ALHAMDULILLAH....BERTAMBAH lah seorang UMAT ISLAM.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 10:06


alhamdulillah :)
sesungguhnya hati-hati manusia itu milik Allah

Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 10:27


Pada 22-11-08 10:06 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah :)
sesungguhnya hati-hati manusia itu milik Allah


sebelum ni dia pun diperkenalkan islam oleh abangnya tapi masa tu belum lagi terbuka hati dia tapi sekarang sudah terbuka


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

akuhambaALLAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35981
Posting: 163
Dari: land below the wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 10:34


Syukur Alhamdulillah....
Akhinya terbuka juga hatinya untuk memeluk agama ALLAH....

Bookmark and Share

  


  Member Information For akuhambaALLAHProfil   Hantar PM kepada akuhambaALLAH   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 10:40


satu kemajuan dalam dakwah islam.....
tambah lagi satu saudara baru....
syukur alhamdulillah.....
teruskan dakwah saudara/i sekelian....
moga Allah berikan petunjuk dan permudahkan segala urusan

Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 22-11-08 10:41


alhamdulillah... fitrah kejadian manusia tetap mencari kebaikan dan rasa ingin bertuhan.. sesungguhnya hidayah milik Allah,kita hanya berdoa untuk kebaikan semua..
wallahualam :sopan:


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

  


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 10:41


assalammualaikum

alhamdulillah... semoga beliau terus tabah dalam mengenali islam dan terus berpegang dengan ajaran Islam...

Bookmark and Share

  


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 10:54


Pada 22-11-08 10:04 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

LOS ANGELES: Penyanyi kontroversi Amerika Syarikat, Michael Jackson, memeluk Islam dan menukar namanya kepada Mikaeel, nama malaikat yang memberi rezeki.

!!! QUOTE !!!

Rakannya, David Wharnsby – seorang penulis lagu Kanada dan produser Philip Bubal, yang menasihatkan Jacko supaya memeluk Islam. Kedua-duanya juga sudah memeluk Islam dengan nama baru mereka Dawud Wharnsby Ali dan Idris Philips.

senang ye nak tukar nama...

kalau michael, jadi mika'il
kalau david, jadi dawud
kalau joseph, jadi yusuf
dan seterusnya....

alhamduliLlah, bertambah lagi seorang umat Islam... moga-moga Islam bukan saja pada nama, tapi diterjemahkan melalui kepercayaan dan perbuatan.

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 10:58


kadang kala musibah dan kepayahan yang melanda diri menjadikan kita semakin dekat dengan tuhan..tempat untuk memohon dan mengadu harap.. ia hanya menjadi realiti andai tuhan yang di sujud di sembah itu hanyalah tuhan rabbul izzati..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 11:04


Pada 22-11-08 10:41 , bintanghati2008 posting:

!!! QUOTE !!!

assalammualaikum

alhamdulillah... semoga beliau terus tabah dalam mengenali islam dan terus berpegang dengan ajaran Islam...



jakson aka mikael boleh juga digelar selebriti2 islam hollywood


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

lemochi_adachi
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2008
Ahli No: 35332
Posting: 420
Dari: SABAK BERNAM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 11:36


alhamdulilah..bertambah lagi umat islam didunia ini...semoga terus berpegang teguh dengan ajaran islam ini..


-----------------
"Hari ini adalah realiti impian kelmarin, impian hari ini adalah reliti besok hari..."


Bookmark and Share

  


  Member Information For lemochi_adachiProfil   Hantar PM kepada lemochi_adachi   Quote dan BalasQuote

nuraliah
Warga Rasmi
Menyertai: 23.01.2008
Ahli No: 32420
Posting: 5

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 11:42


akhbar the sun berapa haribulan ye keluar berita ni?

Bookmark and Share

  


  Member Information For nuraliahProfil   Hantar PM kepada nuraliah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 12:51


alhamdulillah..tidak ramai orang yang bertuah dipilih oleh Allah untukmenganut agama suci nya...harap-harap ia juga memberi keinsafan kepada kita..

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

unanjaga
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34507
Posting: 190
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 13:36


Islam itu tetap akan dimenangkan walau pun dimana pun. tanpa mengira masa dan tempat.

Bookmark and Share

  


  Member Information For unanjagaProfil   Hantar PM kepada unanjaga   Pergi ke unanjaga's Website   Quote dan BalasQuote

basyir_muslimah
Warga Rasmi
Menyertai: 30.08.2008
Ahli No: 34718
Posting: 7
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 13:47


alhamdulillah
dia telah kembali kepada fitrah asalnya
diharap dia terus beristiqamah dalam melaksanakan
perintah ALLAH

Bookmark and Share

  


  Member Information For basyir_muslimahProfil   Hantar PM kepada basyir_muslimah   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 14:10


alhamdulillah moga-moga bertambahlah ramainya umat islam di dunia....diharap moga-moga beliau menjadi islam yang sejati...



.........................................................................................................................................
http://www.ezeezone.net/index.php?id=wafie86


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

jumjumatonne
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2008
Ahli No: 32561
Posting: 119
Dari: Johor Darul Takzim

Johor  


posticon Posting pada: 22-11-08 14:32


alhamdulillah....
akhirnya, Jacko menerima hidayah Allah...
saya harapkan agar Jacko boleh menjadi seorang yang lebih berpengaruh seleas ini dan mula menyebarluskan dakwahnya i serata dunia......

Bookmark and Share

  


  Member Information For jumjumatonneProfil   Hantar PM kepada jumjumatonne   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 16:01


Baru masuk Islam ye. Dulu pun pernah dengar Michael Jackson masuk Islam. Alhamdullilah lah, moga beliau akan mengamalkan Islam dalam kehidupannya..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ctMarz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2006
Ahli No: 22837
Posting: 62
Dari: jb

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 16:24


salam...alhamdulillah bertambah lagi seorang umat Muhammad kat dunia ni...syukur..dia dah dapat hidayah

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctMarzProfil   Hantar PM kepada ctMarz   Pergi ke ctMarz's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 17:10


Alhamdulillah..

ucaplah Alhamdulillah.. hehe.. sing lirik raihan.. =D
kembali kepada fitrah... jom pakat ramai-ramai berdakwah..
bagusnya dapat ajak sahabat yang belum ke jalan yang diredhai tu..
besar nikmatnye..

tapi.. memang kena banyak bersabar.. banyak dugaan..
sebelum ni.. ex manager ana.. suka perlekehkan ISlam..
erm.. geram... dah lama tak boleh debate dengan dia
asbab.. dah quit tempat tu..hihi..

cabaran dugaan bakal menimpa bilamana kita nak buat baik ni..
jadi.. kejapkan hati..kentalkan Iman..
tabah & cekalkan hati hadapi rintangan...ewah..hehee..

salam dakwah.... salam perjuangan..
wallahu'alam..

* boleh pakat PM baru US tu.. masuk ISlam..hihi..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 18:00


Pada 22-11-08 16:01 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Baru masuk Islam ye. Dulu pun pernah dengar Michael Jackson masuk Islam. Alhamdullilah lah, moga beliau akan mengamalkan Islam dalam kehidupannya..




yang mula-mula tu abang dia sekarang giliran dia pula


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 21:16


syukurlah begitu..Alhamdulillah.. ;-)


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

  


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 21:46


Pada 22-11-08 12:51 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah..tidak ramai orang yang bertuah dipilih oleh Allah untukmenganut agama suci nya...harap-harap ia juga memberi keinsafan kepada kita..


:-o mula-mula baca tu memang tak percaya..baca sekali lagi..agak terkejut juga baca akan hal ni..Alhamdulillah akhirnya terbuka juga pintu hatinya untuk memeluk islam..memang betul tidak ramai orang yang bertuah dipilih Allah untuk menerima hidayahNYA..semoga dia tabah melalui hari-hari yang mendatang...aminn


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

dr_nik
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.09.2007
Ahli No: 31081
Posting: 206
Dari: KL

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 22:00


Moga kita dapat tunjukkan teladan kepada mereka yang baru memeluk Islam, tak kira di mana-mana saja....

Bookmark and Share

  


  Member Information For dr_nikProfil   Hantar PM kepada dr_nik   Quote dan BalasQuote

zubaidah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.10.2003
Ahli No: 4059
Posting: 280
Dari: TerenGGanu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 22:02


ye ke...alhamdulillah....bertambah seorang lagi umat nabi muhammad.

Bookmark and Share

  


  Member Information For zubaidahProfil   Hantar PM kepada zubaidah   Pergi ke zubaidah's Website   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 23:50


Alhamdulillah..
actly dengar dari mak tadi..sebab hari ini tak beli paper..
mula-mula tu macam tak percaya sebab sebelum ni kan ada dengar dia masuk Islam..lepas itu senyap.. tup2.. alhamdulillah.. :) m..teringin nak lihat Mikaeel pakai jubah dengan ketayap..

p/s: hidayah itu milik ALLAH.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-11-08 07:26


Assalamualaikum
ohh...sebelum ni abang dia eh... :berfikir: ingatkan dia...salah dengarkah? :berfikir:
apapun jua, kita berdoa agar dia terus dikekalkan dengan iman..janganlah menjadi seperti kebanyakan orang yang masuk islam kerana hanya mahu meng'halal'kan perkahwinan dengan orang islam, tapi dari segi pengamalannya, jauh panggang dari api..moga dia menjadi public figure yang baik untuk Islam...;berdoa:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 10:42


Mari kita mendoakan agar 'Micheal Jackson' pasca keIslamannya dapat menyumbang kekuatan kepada dakwah Islam di sana. Setelah lebih setengah abad kehidupan, beliau menemui cahaya kehidupan sebenar. Alangkah bersyukurnya kita, sejak lahir telah Islam melalui keturunan. Sedangkan orang lain bergelut mencari makna hidup.

"Rodhi Tu Billah Hi Rabba, Wa Bil Islammi Dinna.." =)

Bookmark and Share

  


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 10:52


wah....... bagusnya. tergozut eden. ni bukan sebarangan public figure.... semoga Michael Jackson tetap terus dengan akidah ini dan bersama2 dapat menikmati syurga bersama kaum muslimin yang lain.. Insya Allah.. :kelip:

dan harap-harap dengan pengIslaman ni juga, dapat menarik minat peminat2 Michael Jackson pula untuk mengenali dan memeluk islam.. :)

p/s: saya selalu pernah terfikir, alangkah baiknya jika Britney Spears dan semua artis2 yang bermasalah yang lain-lain pun masuk islam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 11:33


Pada 23-11-08 10:52 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

wah....... bagusnya. tergozut eden. ni bukan sebarangan public figure.... semoga Michael Jackson tetap terus dengan akidah ini dan bersama2 dapat menikmati syurga bersama kaum muslimin yang lain.. Insya Allah.. :kelip:

dan harap-harap dengan pengIslaman ni juga, dapat menarik minat peminat2 Michael Jackson pula untuk mengenali dan memeluk islam.. :)

p/s: saya selalu pernah terfikir, alangkah baiknya jika Britney Spears dan semua artis2 yang bermasalah yang lain-lain pun masuk islam..


jangan risau,sekarang ni britney spears sedang berusaha ke arah tu.dia kenal islam dari seorang papparazi


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 11:54


kekecewaan yahudi


ichael Jackson a Muslim?
Posted: December 22, 2003
1:00 am Eastern

By Rabbi Shmuley Boteach
© 2008 WorldNetDaily.com



I don't know if it's true, but last week I read, like many of you, that Michael Jackson had converted to "Nation of Islam." Some people even wrote to me asking if the Jewish community will now be upset, given that he was once very close to me.

Firstly, not only did I never try and make Michael Jewish, I strongly and incessantly encouraged him to go back to his Christian roots and find Jesus. To be sure, I did take Michael to synagogue. But that was in order to witness the beauty of Jewish prayer and the moving tunes of Jewish music, all in the wider context of inspiring him to bring spirituality back into his life.

But if Michael Jackson authentically and sincerely re-found Jesus right now, it might rescue him from the nightmare that has become his life. So why choose instead to join "Nation of Islam"? Because Jesus and Christianity would make major demands on Michael – demands of character – to which he clearly is even now not prepared to commit. It's of course a lot easier just to join a radical black Muslim group and claim to be victimized by a hostile white world.

How sad that Michael just keeps on digging a deeper and deeper hole for himself. Imagine the magnitude of the tragedy: Michael Jackson, a man who once thrilled us all with his dancing, having now become one of the most discredited main on earth. And what does he do in order to re-establish his credibility? Why, he teams up with Louis Farrakhan. He would probably have gotten more credibility had he become a Jedi Knight, chosen Obe Wan Kenobe as his master and paid homage to the Force.

Michael, to whom I have no malice and whom I genuinely and sincerely attempted to guide to a better and more purposeful life, is living proof that religion in the modern age is no longer a luxury, but a necessity. God is not something we can pull out as a Christmas gift. Faith is no longer something that can be reserved only for the bunker. Prayer is not something that we can resort to only while ensconced in the valley. God must accompany us – especially when we are on the mountain top.

While many people in history have overcome the challenges of adversity, very few have survived the corruption of success. That's why so many celebrities are so screwed up.

They think their life is oh-so-dandy. They're making so much money. They have people worshipping at their feet. Who needs God? Heck, I'll find God when my kid gets cancer. But for now, I am God. So move over Moses, jump away Jesus. Because heeeerrreee's Jooohhhnny!

Of course, after a few years of this stuff, the celebrity suddenly wakes up divorced, drugged, arrested or maybe doesn't wake up at all ... like Elvis.

When we speak of the need for God for human salvation, we don't only mean salvation from poverty, pain and affliction. We especially mean salvation from materialism, shallowness, depravity and the suffocating selfishness of egocentrism.

In a week where Time magazine finally got it right by celebrating our brave soldiers as the "Persons of the Year," let's state the tragic flip side. Our Hollywood celebrities have become a national embarrassment. They have become indistinguishable from what we normally refer to as "white trash." They're covered head to toe in tattoos, they're all boozed up, they go in and out of relationships as if Hollywood had become one giant wife-swapping party, and they even live in trailers (albeit ones that cost more than most homes).

What a tragic waste of talent. I have more than a few celebrity friends, and most started life as decent people whose only crime was to be so dark on the inside that they just couldn't live without the spotlight on the outside.

In general, there are only two kinds of people. Stars and planets, and the irony of Hollywood is that nearly all our celebrities are planets rather than stars. Lacking an inner light, they become dependent on the external spotlight. Soon they become its prisoner and, bereft of a connection with the Source of all Light, they suffer the corrosive effects of celebrity sunburn, which usually manifests itself in the form of moral degeneracy.

But here's an even bigger tragedy. We "ordinary" people are all too eager to follow our celebrities off the precipice. So enamored are we of them that we are even prepared to be destroyed along with them. We read all about them, dress like them, and dream of becoming them. (A woman describing her boyfriend to me last week said, "He looks just like Brad Pitt.") That's why it's become so essential that we rescue our celebrities, primarily by having them bring God back into their lives.

Michael Jackson is actually an outstanding candidate to come back to God because he was once a very pious and devoted religious son, who spent his weekdays in church and his Sundays proselytizing. Of course, that was all long before he himself became a god and started living by his own rules which, incidentally, don't seem to have done him a whole lot of good.

But if he has any chance of arresting the downward freefall that is his life, it will have to be by grabbing onto the life preserver called the church, rather than the publicity gimmick called "the race card."


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 23-11-08 12:14


Bertambah lagi saudara kita. Sesungguhnya hidayah itu milik ALLAH.

"Maka apakah orang-orang yang dibukakan Allah hatinya untuk (menerima) agama Islam lalu ia mendapat cahaya dari Tuhannya (sama dengan orang yang membatu hatinya)? Maka kecelakaan yang besarlah bagi mereka yang telah membatu hatinya untuk mengingat Allah. Mereka itu dalam kesesatan yang nyata."

Al Zumar,ayat 22


Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

farabi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2004
Ahli No: 9005
Posting: 247
Dari: kelana jaya

Pahang  


posticon Posting pada: 23-11-08 13:19


alhamdulilah..
harap-harap berkekalan lah..dan dapat menyumbang tenaga untuk islam

Bookmark and Share

  


  Member Information For farabiProfil   Hantar PM kepada farabi   Pergi ke farabi's Website   Quote dan BalasQuote

NisaAdDeen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2008
Ahli No: 32631
Posting: 92
Dari: ulu kinta,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 16:45


Alhamdulillah..
bertamabh lagi umat Islam di atsa muka bumi..
tambah yang conver to Islam...
kita sebagai orang islam asal...kena lah support

Bookmark and Share

  


  Member Information For NisaAdDeenProfil   Hantar PM kepada NisaAdDeen   Quote dan BalasQuote

Fattul_Bari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35124
Posting: 100
Dari: NEGERI PASIR DUA BUTIR

turkey   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 16:46


Syabab.Com - Penyanyi Pop terkenal Michael Jackson baru-baru ini dikabarkan mendeklarasikan dirinya untuk masuk ke dalam agama Islam dalam sebuah pertemuan di Los Angeles pekan ini. Di depan seorang Imam masjid yang dipanggil dari Masjid, Jackson mengucapkan dua kalimah syahadat di rumah Steve Porcaro, seorang pemain keyboard penggubah musik pada album Thrillernya.


Jackson telah berkonsultasi untuk kepindahan agamanya dengan David Wharnsby, seorang penyanyi Muslim Kanada, dan Philip Bubal, seorang produser, yang keduanya telah masuk Islam terlebih dahulu. Menurut suatu sumber, Yusuf Islam, yang dikenal sebelumnya sebagai Cat Steven, telah menolong Jackson.

Menyusul masuk Islam, Jackson juga telah mengubah namanya. Kini artis ngepop yang semula bernama Michael Jackson kini dikenal sebagai Mikaeel, salah satu nama malaikat, meski belum jelas apakah hanya satu nama ini atau tetap memakai nama terakhirnya.

Beberapa tahun lalu, saudaranya Jackson, Jermaine, masuk agama Islam setelah ketertarikannya pada Islam sejak Konversi Hari Jumat pada tahun 1989.

"Ketika saya kembali dari Mekkah, saya membawa banyak buku untuknya. Dia bertanya padaku banyak hal tentang agamaku dan saya mengatakan padanya bahwa Islam itu penuh kedamaian dan sangat indah," kata Jermaine yang berganti nama menjada Muhammad Abdul Aziz.

"Dia membaca segala hal dan dia bangga bahwa saya telah menemukan sesuatu yang akan memberikanku kekuatan batin dan kedamaian," katanya lagi.

"Dia dapat melakukan banyak hal, seperti yang saya coba lakukan. Michael, saya dan Allah, kami bisa melakukan banyak hal," paparnya.

Allahu Akbar, ketika hidayah Allah datang, takkan ada satupun yang dapat menghalangi seseorang untuk menemukan cahaya Islam. Islam merupakan cahaya di tengah-tengah kegelapan kehidupan saat ini, dan Islam akan membawa keselamatan bagi siapa pun baik di dunia maupun di akhirat.
Lebih-lebih, bila cahaya Islam itu benar-benar nyata dan tegak dalam kehidupan di bawah Khilafah Islamiyyah, terutama ketika Allah memberikan pertolongan berupa kemenangan bagi kaum Muslim, seperti kabar dari-Nya, umat manusia akan berbondong-bondong untuk masuk ke dalam agama yang mulia ini. Insya Allah.

Kita semua berdoa semoga, masuk Islamnya Mikaael ini diberikan keistiqomahan dan menjadi bagian dari para pejuang Allah, semoga semakin banyak juga umat manusia yang menerima hidayah dari-Nya. Amin.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Fattul_BariProfil   Hantar PM kepada Fattul_Bari   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 18:58


Alhamdulillah, segala puji bagi Allah, kerana michael sudah mendapat Hidayah dari Allah swt, dan memeluk agam Islam... Kita berdoa lah, semoga lebih ramail lagi yang mendapat Hidayah dari Allah untuk memeluk agami kita iaitu islam

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 20:14


baguslah...harapkan bertambah lagilah yang masuk islam.. :kelip: :kelip: :oops:


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

  


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 20:38


Pada 23-11-08 20:14 , Maricella posting:

!!! QUOTE !!!

baguslah...harapkan bertambah lagilah yang masuk islam.. :kelip: :kelip: :oops:




ramai dah masuk islam cuma nama lama masih dikekalkan.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-11-08 09:58


assalamualaikum
Tahniah Alhamdulillah
Saya nak dengar Keenu Reeves pelakon Matrix masuk Islam...Mudah-mudahan ...Amin. bertambah umat Islam di muka bumi ini...
Islam is the way of life....

Bookmark and Share

  


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 24-11-08 11:17


barangsiapa mendekatkan seorang Islam yang jauh dari kehidupan Islam, lebih baik dari mengIslamkan 10 orang kafir... WALLAHU'ALAM..

Bookmark and Share

  


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-11-08 11:38


Pada 23-11-08 20:38 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!


ramai dah masuk islam cuma nama lama masih dikekalkan.


Assalamualaikum
memang tak ada pun dalam Islam suruh tukar nama, kecuali yang memang tak membawa apa² makna, digalakkan untuk menukar nama..dan yang membawa makna yang buruk, sewajarnya ditukar...lihat jeq Shah Kirit...
nama dia tak tukar..
nama ayah dia pun tak...



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 24-11-08 11:41


Pada 24-11-08 11:38 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-08 20:38 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!


ramai dah masuk islam cuma nama lama masih dikekalkan.


Assalamualaikum
memang tak ada pun dalam Islam suruh tukar nama, kecuali yang memang tak membawa apa² makna, digalakkan untuk menukar nama..dan yang membawa makna yang buruk, sewajarnya ditukar...lihat jeq Shah Kirit...
nama dia tak tukar..
nama ayah dia pun tak...



shah kirit?.. who?



Bookmark and Share

  


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 11:50


ok...lepas ni kita doakan Paris hilton,b.spears dan artis2 barat lain masuk islam....

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 12:06


alhamdulillah.... bertambah umat islam... semoga ramai lagi yang mendapat hidayah untuk menganut agama islam... amiinn...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 12:14


Alhamdulillah.. siapa shah kirit TT? pelakon hindustan ke? :-D
macam DJ Dave itu.. dia ada nama islam juga kan? cuma sebab dah glemer dengan panggilan tu orang akan pangggil dengan nama itu..

kalau kita perhatikan.. banyak nama2 orang putih ni dekat-dekat dengan nama islam.. contoh yang macam ibnu_musa postingkan..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 13:14


Alhamdulillah..dia dapat hidayah Allah...

tambah seorang lagi umat islam...

mana tau nanti dia akan jadi pndakwah bebas macam yusuf islam..doa2 kan lah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 24-11-08 14:42


Assalamualaikum
Shah Kirit adalah pendakwah bebas di Malaysia ni..banyak memberi talk tentang perbandingan agama...dia selalu dengan sabar Islamic Media...asalnya beragama hindu...walaupun dia lewat Islam, tapi dia hafal Bible, Taurat dan al-Quran, serta berapa banyak entah hadis..mantopp... ;-)
nama dia Shah Kirit bin Kalkulal Govindji..



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

darkside
Warga 3 Bintang
Menyertai: 17.09.2008
Ahli No: 35022
Posting: 106

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 15:07


britney spears pun berminat masuk islam setelah kenal dengan seorang paparazzi? kalau paparazzi yang dimaksudkan tu sama dengan paparazzi yang saya tau, hmm.... islam macam mana lah agaknya britney tu nanti.. memang paparazzi tu agamanya islam tapi pernah dalam satu artikel mana entah, ada gambar mereka berdua.. paparazzi tu terang-terang pakai rantai loket cross.... islam hanya pada nama agaknya.. sama macam shah rukh khan.. memang lahir sebagai islam, tapi praktikalitinya? dia pun pernah pakai rantai cross...

sekarang ni banyak sangat version of islam.... yang saya risau, org bukan islam jadi keliru dengan identiti islam sebenar.. tak payah tengok jauh2, cukup lah tengok rakyat malaysia ni sendiri... islam macam-macam style... ishh ishhh issshhh.... tak tau lah cheq....

Bookmark and Share

  


  Member Information For darksideProfil   Hantar PM kepada darkside   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 15:55


Pada 23-11-08 10:52 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

wah....... bagusnya. tergozut eden. ni bukan sebarangan public figure.... semoga Michael Jackson tetap terus dengan akidah ini dan bersama2 dapat menikmati syurga bersama kaum muslimin yang lain.. Insya Allah.. :kelip:

dan harap-harap dengan pengIslaman ni juga, dapat menarik minat peminat2 Michael Jackson pula untuk mengenali dan memeluk islam.. :)

p/s: saya selalu pernah terfikir, alangkah baiknya jika Britney Spears dan semua artis2 yang bermasalah yang lain-lain pun masuk islam..


insyaAllah 1 hari nanti akan tbuka pntu ht mereka :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 21:08


Pada 24-11-08 15:55 , ardani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-08 10:52 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

wah....... bagusnya. tergozut eden. ni bukan sebarangan public figure.... semoga Michael Jackson tetap terus dengan akidah ini dan bersama2 dapat menikmati syurga bersama kaum muslimin yang lain.. Insya Allah.. :kelip:

dan harap-harap dengan pengIslaman ni juga, dapat menarik minat peminat2 Michael Jackson pula untuk mengenali dan memeluk islam.. :)

p/s: saya selalu pernah terfikir, alangkah baiknya jika Britney Spears dan semua artis2 yang bermasalah yang lain-lain pun masuk islam..


insyaAllah 1 hari nanti akan tbuka pntu ht mereka :-)




tak apa perlahan2 dulu ok.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 24-11-08 21:39


Pada 24-11-08 14:42 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
Shah Kirit adalah pendakwah bebas di Malaysia ni..banyak memberi talk tentang perbandingan agama...dia selalu dengan sabar Islamic Media...asalnya beragama hindu...walaupun dia lewat Islam, tapi dia hafal Bible, Taurat dan al-Quran, serta berapa banyak entah hadis..mantopp... ;-)
nama dia Shah Kirit bin Kalkulal Govindji..



bagus lah, kita yang lahir sebagai Islam di ukhwah.com tak nak buat dakwah ke?



Bookmark and Share

  


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-11-08 22:21


Assalamualaikum
dakwah memang kewajipan yang dibebani ke atas kita semua..selagi mana Islam belum tertegak..
"Dan hendaklah ada di antara kamu segolongan umat yang menyeru kepada kebajikan, menyuruh kepada yang ma'ruf dan mencegah dari yang munkar; merekalah orang-orang yang beruntung."
(Surah ali-Imran:104)

kalau tidak kita, siapa lagi?
kalau tidak sekarang, bila lagi?
kalau tidak di sini, di mana lagi?



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 08:23


Alhamdulillahi rabbil 'alaim....
Sesungguhnya hidayah itu milik Allah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 15:19


Alhamdulillah...bertambah seorang lagi saudara kita :)

sebenarnya sudah lama ad ura2 mengatakan yang MJ akan memeluk Islam...Dan sekarang alhamdullilah Allah telah memberikan hidayah kepadanya untuk menjadi seorang Muslim. Semoga beliau dapat jadi seperti Yusuf Islam :)

Allah akan memberikan hidayah kepada sesiapa yang berkehendakkannya :)


-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::


Bookmark and Share

  


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

dmz
WARGA SETIA
Menyertai: 28.09.2006
Ahli No: 26613
Posting: 442
Dari: selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 30-11-08 15:54


Islam tu memang untuk semua manusia yang benar-benar mengetahuinya. Hidayah tu memang kepunyaan Allah....


-----------------
http://studiouniversiti.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For dmzProfil   Hantar PM kepada dmz   Pergi ke dmz's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 18:28


Pada 30-11-08 15:54 , dmz posting:

!!! QUOTE !!!

Islam tu memang untuk semua manusia yang benar-benar mengetahuinya. Hidayah tu memang kepunyaan Allah....




dan bertuahlah pada mereka yang terpilih itu.gunakan peluang itu sebaiknya


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

haryana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.12.2008
Ahli No: 36356
Posting: 74
Dari: Jaybee

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 16:37


salam..

thank you lemochi_adachi,
sorry lah kekadang tak sempat nak belek2 semua topik ini..
alhamdulillah lah kalau betul Michael tu masuk Islam, nak kan kepastian saja..


-----------------
~~winter cool~~
@@permulaan sabar pahit tapi manis akhirnya~~~


Bookmark and Share

  


  Member Information For haryanaProfil   Hantar PM kepada haryana   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 17:21


Pada 03-01-09 16:37 , haryana posting:

!!! QUOTE !!!

salam..

thank you lemochi_adachi,
sorry lah kekadang tak sempat nak belek2 semua topik ini..
alhamdulillah lah kalau betul Michael tu masuk Islam, nak kan kepastian saja..




ia sudah pun disahkan


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-01-09 21:58


rasanya dah pernah dengar dulu-dulu tentang masuk MJ ni masuk islam lepas itu diam saja...tapi dah sttment ni, alhamdulillah sangat MJ memilih islam....

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 04-01-09 01:29


Islam itu agama fitrah.

Jadi dia telah kembali kepada fitrah.

Revert back to Islam.(Not convert)

Segala puji tertentu hanya buat Allah.

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 12:21


Pada 03-01-09 21:58 , sya_ryn posting:

!!! QUOTE !!!

rasanya dah pernah dengar dulu-dulu tentang masuk MJ ni masuk islam lepas itu diam saja...tapi dah sttment ni, alhamdulillah sangat MJ memilih islam....


abang dia sudah lama islam


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 25-01-09 17:57


Islam, Al-Quran beri saya kekuatan - Michael Jackson
30 Dec 2008 12:00AM

LOS ANGELES (Amerika): Raja pop, Michael Jackson, yang sudah
bergelar saudara baru, berkata Islam dan Al-Quran memberinya
kekuatan, keazaman dan ketenangan untuk berdepan dengan sebarang
masalah, menurut seorang rakannya.

'Beliau membaca Al-Quran, yang disifatkannya memberi kekuatan dan
ketenangan untuk menangani masalah yang dihadapinya, setiap hari,'
kata rakannya itu, yang enggan dikenali, dalam satu laporan agensi
berita.


Sumber rapat itu turut menyangkal laporan bahawa tindakan Jackson
memeluk Islam adalah palsu.

'Ya, beliau sudah memeluk Islam. Beliau melakukannya bukan atas
paksaan, tetapi hasil pemerhatian dan mendalami agama Islam. Beliau
berasa bersemangat apabila mendalami Islam,' katanya.

Sumber itu turut menegaskan perkara itu bukan satu masalah besar
kepadanya.

'Beliau sudah lama tidak makan daging bab* kerana hanya makan sayur.
Oleh itu, soal makan bukan satu masalah besar baginya,' katanya.

Laporan media Barat bulan lalu menyatakan Jackson memilih nama
Mikaeel selepas memeluk Islam. Penyanyi berusia 50 tahun itu memakai
pakaian serba putih ketika mengucap dua kalimah syahadah di depan
seorang imam di rumah rakannya di Los Angeles.

Jackson, yang dibesarkan sebagai penganut Kristian aliran Jehovah's
Witness, dikatakan mengambil keputusan menukar agamanya ketika
menggunakan studio di rumah kawan rapatnya untuk merekod sebuah
album baru.

Rakannya itu, David Wharnsby, seorang penulis lagu Canada, dan
penerbit, Philip Bubal, menasihatkan Michael supaya memeluk Islam. /
Agensi

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.168366 saat. Lajunya....