Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-09-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Matinya anak muda itu bukan kerana tergelincir kakinya, tetapi kerana tergelincir lidahnya.
-- Ilham Pujangga

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 7 hari yang lalu
alongmina: 11 hari yang lalu
muslimin23: 17 hari yang lalu
kasih_kekasih: 21 hari yang lalu
budakbesar: 28 hari yang lalu
azemi: 32 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: share tajuk buku-buku islam yang pernah baca....


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» share tajuk buku-buku islam yang pernah baca....

Please Mendaftar To Post


Oleh share tajuk buku-buku islam yang pernah baca....

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 13:02


rakan-rakan ukhwah semua....
saya minat sangat baca buku-buku berkaitan tentang islam....
sama ada yang berkaitan tentang Akidah, fekah, Ibadat, tamadun islam, tokoh-tokoh islam dll....

boleh tak kongsikan tajuk-tajuk buku menarik berkaitan islam yang rakan-rakan ukhwah dah baca ???

ingin menambah ilmu dengan bahan-bahan bacaan agama....
mengisi masa lapang dengan membaca.....

Syukran jazilan.......



--------------------

akuhambaALLAH


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

akuhambaALLAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35981
Posting: 163
Dari: land below the wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 08:39


kepada muslimah bolehlah baca buku bertajuk FIQIH WANITA....
semua berkaitan dengan wanita......bagus buku ini..... :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For akuhambaALLAHProfil   Hantar PM kepada akuhambaALLAH   Quote dan BalasQuote

RijaludDeen
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2006
Ahli No: 27105
Posting: 304
Dari: Perak..

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 09:00


untuk buku yang bisa menyentuh hati saya mencadangkan buku karangan Amru Khalid. seorang pendakwah terkenal berasal dari lubnan. kemudian ke mesir, tapi dihalau oleh husni mubarak kerana sambutan masyarakat yang sangat menggalakkan terhadap kuliah pengajiannya. sekarang di UK menyambung ijazah PhD.

Buku2 beliau sangat menyentuh hati, membawa kita mengenali diri sebagai hamba, dan mengakui ALLAH sebagai Ilah yang layak disembah. Bahasa2nya begitu lembut seolah-olah sedang bercakap dengan para pembaca.

Highly recommended!!! :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For RijaludDeenProfil   Hantar PM kepada RijaludDeen   Pergi ke RijaludDeen's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 09:08


Pada 21-11-08 09:00 , RijaludDeen posting:

!!! QUOTE !!!

untuk buku yang bisa menyentuh hati saya mencadangkan buku karangan Amru Khalid. seorang pendakwah terkenal berasal dari lubnan. kemudian ke mesir, tapi dihalau oleh husni mubarak kerana sambutan masyarakat yang sangat menggalakkan terhadap kuliah pengajiannya. sekarang di UK menyambung ijazah PhD.

Buku2 beliau sangat menyentuh hati, membawa kita mengenali diri sebagai hamba, dan mengakui ALLAH sebagai Ilah yang layak disembah. Bahasa2nya begitu lembut seolah-olah sedang bercakap dengan para pembaca.

Highly recommended!!! :D


terima kasih atas cadangan saudara....
boleh berikan tajuk-tajuk karya dan buku beliau yang saudara tahu supaya senang untuk saya mencarinya di kedai-kedai buku....
syukran.... :-)


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 09:39


dalam bab nasihat mendidik diri,setakat ini ana lebih suka kepada buku Ya Bunnayya 40 nasihat untuk anakku yang tercinta.

ia dikarang oleh imam ibnu wardi yang telah meninggalkan kita selama 700 ratus tahun....

buku ini memberi nasihat dengan penerangannya sekali..ia amat mudha untuk memahami dan meliputi juga realiti dan cabaran kehidupan kita pada hari ini...

insya'ALLAH.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 10:36


Pada 21-11-08 09:39 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

dalam bab nasihat mendidik diri,setakat ini ana lebih suka kepada buku Ya Bunnayya 40 nasihat untuk anakku yang tercinta.

ia dikarang oleh imam ibnu wardi yang telah meninggalkan kita selama 700 ratus tahun....

buku ini memberi nasihat dengan penerangannya sekali..ia amat mudha untuk memahami dan meliputi juga realiti dan cabaran kehidupan kita pada hari ini...

insya'ALLAH.....



terima kasih...
InsyaALLAH akan saya cari buku ini.....
Syukran jazilan...


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

akuhambaALLAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35981
Posting: 163
Dari: land below the wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 09:10


TASAUF MODEN - HAMKA


Bagus buku ni.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For akuhambaALLAHProfil   Hantar PM kepada akuhambaALLAH   Quote dan BalasQuote

dueramiela
WARGA SETIA
Menyertai: 21.01.2007
Ahli No: 28283
Posting: 732
Dari: DaRuL eHsaN

Selangor  


posticon Posting pada: 22-11-08 10:41


Assalamualaikum..

ustaz saya pernah habaq dulu...kalau nak baca buku jenis ilmiah (agama) ni kena tengok jugak terbitan mana & siapa pengarang....

tak boleh tangkap muat nak baca sebab cover & tajuk...


sahabat saya menyarankan Buku 'Bahtera Penyelamat' oleh Fathi Yakan,terbitan Dewan Pustaka..

p/s:selamat rajin membaca pada diriku....

wallahua'lam...



Bookmark and Share

  


  Member Information For dueramielaProfil   Hantar PM kepada dueramiela   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 22-11-08 10:45


assalamualaikum..

AKU TERIMA NIKAHNYA-ABU SAIF(SAIFULISLAM)

kalau nak dapat panduan sebelum "mendirikan masjid" ana sarankan buku ni.. best sangat-sangat.. banyak panduan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 10:53


Pada 22-11-08 10:41 , dueramiela posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..

ustaz saya pernah habaq dulu...kalau nak baca buku jenis ilmiah (agama) ni kena tengok jugak terbitan mana & siapa pengarang....

tak boleh tangkap muat nak baca sebab cover & tajuk...


sahabat saya menyarankan Buku 'Bahtera Penyelamat' oleh Fathi Yakan,terbitan Dewan Pustaka..

p/s:selamat rajin membaca pada diriku....

wallahua'lam...



terima kasih.... :bunga:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 10:55


Pada 22-11-08 10:45 , aleyamaisara posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..

AKU TERIMA NIKAHNYA-ABU SAIF(SAIFULISLAM)

kalau nak dapat panduan sebelum "mendirikan masjid" ana sarankan buku ni.. best sangat-sangat.. banyak panduan..



terima kasih....nampak menarik tajuknya....
akan saya cari dan baca sebab insyaALLAH tak lama lagi akan mendirikan "masjid".....
Syukran..... :bunga:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

  


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 22-11-08 10:58


Pada 22-11-08 10:55 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-11-08 10:45 , aleyamaisara posting:

!!! QUOTE !!!

assalamualaikum..

AKU TERIMA NIKAHNYA-ABU SAIF(SAIFULISLAM)

kalau nak dapat panduan sebelum "mendirikan masjid" ana sarankan buku ni.. best sangat-sangat.. banyak panduan..



terima kasih....nampak menarik tajuknya....
akan saya cari dan baca sebab insyaALLAH tak lama lagi akan mendirikan "masjid".....
Syukran..... :bunga:



alhamdulillah.. memang menarik.. kisah benar menurut pengalaman perkahwinan Abu Saif :kelip:


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

  


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

wirdatulsumayyah
Warga Rasmi
Menyertai: 18.02.2007
Ahli No: 28784
Posting: 15
Dari: depan comp

Terengganu  


posticon Posting pada: 22-11-08 11:45


salam..

saya setuju..bku AKU terima NKHNY..
memang best..

Bookmark and Share

  


  Member Information For wirdatulsumayyahProfil   Hantar PM kepada wirdatulsumayyah   Quote dan BalasQuote

islam-me
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.04.2006
Ahli No: 24095
Posting: 110
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-10-09 16:15


salam...

Cuba Jue_Effendy cuba 'teroka' buku biografi tokoh- tokoh Islam.saya sebenarnya mula berjinak-jinak dengan buku-buku macam ni sebab bersifat realiti(kalau nak menangis dan tergelak pun tak adalah menangis atau ketawa ikut fantasi sebab jalan ceritanya benar-benar berlaku) malah boleh kita jadikan panduan untuk mengharungi liku-liku hidup.Banyak juga enda luar biasa yang menjadikan saya tabik spring' kepada tokoh-tokoh ni seperti syeikh Ahmad Yasin(waa.. nangis baca cerita hudup beliau ni),Jalaluddin ar-Rumi,Hassan al-Banna,Burhanuddin Helmi.Sekarang ni tengah cari masa untuk baca buku tentang Hamka pula.memang terbakar semangat bila baca buku-buku tentang mereka ni.dan mereka juga menjalani kehidupan sebagaimana biasa tetapi usaha dan semangat mereka memang luar biasa kerana Rasullullah S.A.W model ikutan mereka.(panjang pulak saya cerita)


-----------------
we make history or we become history


Bookmark and Share

  


  Member Information For islam-meProfil   Hantar PM kepada islam-me   Pergi ke islam-me's Website   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 30-10-09 16:48


tajuk buku yang dituntut untuk dibaca dan sangat penting..

-alqur'an dan terjemahan..
-buku"asbabun nuzul"
-buku2 hadis2 shoheh.


buku2 yang cukup menarik untuk dibaca..

lah tahzan..
cambuk hati..
copy paste rasulullah
study ilmu alqur'an


===============
bahkan malaikat pun bertanya..


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

  


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 30-10-09 17:52


Saya sedang dalam pembacaan buku Kesan Dosa dalam Hidup' oleh Ibnu Qayyim...terjemahan ustaz Asri Lubis.

menarik bukunya dan cukup menggigit jiwa yang menyedari diri tak putus-putus berbuat dosa....

bacalah buku ni...selami bagaimana dosa menjadikan kita sangatlah hina di dunia dan merana di akhirat..


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 30-10-09 19:14


Pada 30-10-09 17:52 , myhoney posting:

!!! QUOTE !!!

Saya sedang dalam pembacaan buku Kesan Dosa dalam Hidup' oleh Ibnu Qayyim...terjemahan ustaz Asri Lubis.



Sama lah kita.... :-)

Antara buku yang saya pernah baca:

GENERASI MUDA ISLAM & CABARAN GLOBALISASI yang ditulis oleh Dr. Abdullah Nasih Ulwan...(terjemahan oleh YADIM)

AKU TERIMA NIKAHNYA, BERCINTA SAMPAI KE SYURGA dan RINDU BAU POHON TIN yang ditulis oleh Ustaz Hasrizal...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

nurhaziqah
WARGA SETIA
Menyertai: 09.04.2005
Ahli No: 15680
Posting: 565
Dari: uiam-ipgm kpm

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-09 22:27


Bukti Kerasulan Muhammad SAW oleh Dr. Danial Zainal Abidn.
Kupasn yang sangat informative dan ilmiah berdasarkan research.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhaziqahProfil   Hantar PM kepada nurhaziqah   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-10-09 13:14


Ada satu buku yang disarankan oleh teman saya namun tak sempat lagi saya nak pergi mencarinya....katanya buku ni best betul....best sangat-sangat...

errr...kalau tak silap saya lah,tajuknya " quranic law of attraction".... ada sesiapa pernah baca ??


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

wildan85
WARGA SETIA
Menyertai: 12.10.2009
Ahli No: 37649
Posting: 493
Dari: selangor

indonesia   avatar


posticon Posting pada: 31-10-09 13:17


baca terjemahan alqur'an berulang-ulang dan perlahan-lahan...
itu yang paling utama...paling utama..

baca alqur'an bukan sebab nak dianggap sholeh/hah...tapi nak mengetahui petunjuk2 yang ada didalamnya...


-----------------
Hai orang-orang yang beriman, peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu; penjaganya malaikat-malaikat yang


Bookmark and Share

  


  Member Information For wildan85Profil   Hantar PM kepada wildan85   Pergi ke wildan85's Website   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2007
Ahli No: 31741
Posting: 125
Dari: Kebun bunga

singapore   avatar


posticon Posting pada: 24-09-10 23:48


Sebahagian dari buku2 yang saya pernah beli dan baca ...

Rahsia Madinah tulisan Khalil Ibrahim

Membongkar rahsia syurga neraka oleh Dr Umar

Pelita Al-Quran oleh Syed Abdillah Al Jufri

dan banyak lagi .....

Bookmark and Share

  


  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

al-barbahari
Warga Rasmi
Menyertai: 29.09.2010
Ahli No: 40330
Posting: 6
Dari: Lembah Klang

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-09-10 21:39


Sekarang saya sedang menelaah buku ADAT ORANG-ORANG MELAYU YANG BERTENTANGAN DENGAN AKIDAH ISLAM oleh ISMAIL AWANG penerbit Aman Press Kota Bharu.

Bagus dan baik untuk kesedaran kita semua.

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-barbahariProfil   Hantar PM kepada al-barbahari   Quote dan BalasQuote

al_Muddathsir
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2010
Ahli No: 39247
Posting: 74

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-10-10 23:22


Bismillahirrahmanirrahim

"Sesungguhnya Kami telah memberikan kepadamu kemenangan yang nyata" - Surah al-Fath:1


"Konstatinopel akan jatuh ke tangan seorang ketua yang baik, tentera yang baik dan rakyat yang baik" - Nabi Muhammad SAW

"..kalaulah dunia ini sebuah negara, maka Konstantinopel inilah yang paling layak menjadi ibu negaranya!" - Napoleon Bonapart


         **********************************

"Tidaklah kami pernah melihat ataupun mendengar hal ajaib seperti ini. Muhammad Al-Fateh sudah menukar darat menjadi lautan, melayarkan kapalnya di puncak gunung dan bukannya di ombak lautan. Sesungguhnya Muhammad Al-Fateh dengan usahanya ini telah mengatasi Alexander The Great!" - Ahli sejarah Byzantine

"Dalam salah satu kempen semasa zaman kerajaan Umayyah,seorang sahabat besar Nabi Muhammad SAW iaitu Abu Ayyub al-Ansari syahid dan dimakamkan di bawah dinding kubu kota konstantinopel atas wasiatnya sendiri. Apabila ditanya mengapa beliau ingin dimakamkan disitu, beliau menjawab,"Kerana aku ingin mendengar derapan tapak kaki kuda sebaik-baik raja yang mengetuai sebaik-baik tentera semasa mereka membebaskan konstantinopel.""


-----------------
.: Allahumma Solli A'lah Sayyidina Muhammad :.
.: Allahumma Solli A'lah Sayyidina Muhammad :.
.: Allahumma Solli A'lah Sayyidina Muhammad:


Bookmark and Share

  


  Member Information For al_MuddathsirProfil   Hantar PM kepada al_Muddathsir   Pergi ke al_Muddathsir's Website   Quote dan BalasQuote

al_Muddathsir
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.02.2010
Ahli No: 39247
Posting: 74

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-10-10 23:25


Novel Sejarah Islam, Sultan Muhammad Al-Fateh Penakluk Konstantinopel..

TErbitan PTS, karya Abdul Latip Talib..



Personally, novel ni dengan penceritaan yang sederhana tapi menarik..
kalau baca novel ni sambil cecah biskut merry dengan kopi suam.. Perrgghhhhh..!!!saya GERENTI kopi suam anda akan berubah menjadi panas...gara-gara semangat membara yang meluap-luap...

Betul..:-D betul..:-D betul..:-D


-----------------
.: Allahumma Solli A'lah Sayyidina Muhammad :.
.: Allahumma Solli A'lah Sayyidina Muhammad :.
.: Allahumma Solli A'lah Sayyidina Muhammad:


Bookmark and Share

  


  Member Information For al_MuddathsirProfil   Hantar PM kepada al_Muddathsir   Pergi ke al_Muddathsir's Website   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-10-10 21:45


banyak buku best...Antaranya
lah Tahzan..Aid al-Qarni..
Menjadi wanita bahagia ..Aid al-Qarni..
Usul ad-Dakwah) karangan Dr Abdul Karim Zaidan..
The Choice ..ahmad deedat

Travelog Haji: Mengubah Sempadan Iman...Prof Muhd Kamil..bahasanya mudah..walaupun berkaitan haji tapi berkait dengan kehidupan...

ana pun sebenarnya masih dalam pembacaan ..belum habis lagi..=)



Bookmark and Share

  


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.124735 saat. Lajunya....