Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kalau Hidup Tidak Boleh Menyenangkan Orang, Jangan Menyusahkan Orang

-- Meow (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Yang Masuk Ke Sini
kaze: 3 jam, 11 minit yang lalu
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
Daeng_Jati: 2 hari yang lalu
RedPetunia: 4 hari yang lalu
sahabat_amin: 6 hari yang lalu
Gorodkovie: 9 hari yang lalu
Swarig123: 12 hari yang lalu
sunan-faqih: 17 hari yang lalu
ajefikrah: 23 hari yang lalu
Kang: 24 hari yang lalu
owl_UM: 27 hari yang lalu


Pengetahuan Am
Topik: .: FeNoMeNa KoReaN DRaMa :.


Carian Forum

Moderator: Admin, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» .: FeNoMeNa KoReaN DRaMa :.

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh .: FeNoMeNa KoReaN DRaMa :.

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 13:06


salam..

actly da lama nak sentuh isu ni..tapi rasa tak berapa nak patut agaknya.. tapi tetiba jadi patut bilamana saya lihat ramai juga yang minat dengan cerita korea ni..dasyat sungguh..

dikala ramai yang berminat dengan sinetron indon..ramail lagi yang berarah ke drama korea..apa best sangat ke..dimana tarikannya??

saya tau..anatar kalian pun ada yang gila dengan cerita korea kan..sampai ada cerita baru sure tak lepas..hmm..

masa kat U dulu ramai kawan-kawan tak kira lah laki ke perempuan ke sama saja..tapi bila da habis belajar dan kerja, kawan kat tempat kerja pun sama minat..yang tua mud sama saja..

saya memang tak pernah nak bminat...sampai kutuk-kutuk mmber yang minat gila kat cerita tu..sampai satu masa before grad member tu bagi satu cd mygirl..konon-konon buah tangan lah..saya ambil saja..saja nak jaga hati dia..

tapi setelah setahun baru tergerak hati nknk tengok.apela cerita tu..last2....bila da tengok...saya pula yang jadi gila..haha..

tapi saja stop sampai drama tu saja...no more drama untuk saya lihat lagi..malazz..nanti semua kerja tak setel..anyway Sorry lah pada mmber2 yang pernah kena kutuk tu..dan thank you juga pada mmber yang bagi cd tu..huhu...Kalau tak..tentu smapai sekarang saya condem lagi..hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 20:13


salam,
itu lah yang dikatakan tak kenal maka tak cinta..hehe. saya pun tak berapa gemar sangat tengok korean drama sebab saya tau kalau saya tengok nanti semua kerja tak setel, asik duduk tengok cd saja. memang kuat tarikan korean drama ni. sekali kena saja pasti nak tengok lagi. ramai da yang macam tu..hehe.

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 20:34


Erm...tengok lau ada masa saja... :-D


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 21:38


dulu ya..sekarang dah sampai musim jemu pulak pada cerita korea..bagi ana, keabanyakannya cerita korea dah streotype...huhu...lagi satu, ceita yang boleh jadi pendek pun dipanjang2 kan...tension...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-11-08 22:58


hehehehhe
pada saya sinetron ke drama indon ke drama amerika selatan ke filipina ke drama melayu same saja....
lama(BI ni) yang tak sudah.......tak tau mana yang best nya
setuju dengan nasrun....semua cerita ni dah stereotype.......
last2 tv sekarang ni malas nak tengok

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 22:18


kawan-kawan pun tak ketinggalan...tengah berborak or YM pun sempat lagi tengok...saya ni langsung tak minat pun....haha

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 22:31


Bro.. itu tak tengok lagi 'Full House'..

Err, saya dulu pun ngutuk juga member serumah yang layan movie ini.. "Harap muka saja brutal, tapi layan drama bunga-bunga korea.. "

Sekali hari itu saya TERjoin secara Tak Tersengaja.. sampai tengah malam habiskan episod.. lepas itu esok siap merebak dan merebak ke rumah jiran-jiran macam virus pula... (dulu duduk rumah taman under universiti macam taman universiti lah lebih kurang).. huuuhhuuhh..

Itulah penangannya.. jangan mengutuk huhuh..

Mungkin satu cara nak release tension.. ok lah agaknya..
Balik kerja cari movie mygirl pula..

huhuuhu..


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

  


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-11-08 22:34


syemarly.... drama korea My Girl yang awak tengok 1st-1st sekali tu kena pulak drama korea yang terbest sekali... hehe memang lah akan suka :sopan:

so far belum ada lagi drama korea yang lebih best dari My Girl; yang saya rasa lah. huhu :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 19-11-08 16:02


Pada 18-11-08 22:34 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

syemarly.... drama korea My Girl yang awak tengok 1st-1st sekali tu kena pulak drama korea yang terbest sekali... hehe memang lah akan suka :sopan:

so far belum ada lagi drama korea yang lebih best dari My Girl; yang saya rasa lah. huhu :D


antara my girl dan fullhouse ? bagi saya fullhouse lagi lah best..ngeh3 :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 16:25


haha. pendapat saya pula my girl lebih best daripada full house :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 16:38


Pada 18-11-08 22:34 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

syemarly.... drama korea My Girl yang awak tengok 1st-1st sekali tu kena pulak drama korea yang terbest sekali... hehe memang lah akan suka :sopan:

so far belum ada lagi drama korea yang lebih best dari My Girl; yang saya rasa lah. huhu :D


:-) my girl memang best tapi rasanya Princess hour pun best juga..

*sebenarnya tak ada lah tengok drama korea boleh buat kerja tak settle..semua tu bergantung pada anda yang menontonnya..kan VCD saja so take time buat lah perkara yang penting dulu..ada masa barulah layan cerita korea tu :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-11-08 10:25


Pada 19-11-08 16:25 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

haha. pendapat saya pula my girl lebih best daripada full house :)


ngeh3..antara fullhouse dengan my girl..hana yori dango lagi best..kui2..laluan untuk cerita jepun sat.. :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

inun
Warga Rasmi
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 35849
Posting: 4

Pahang  


posticon Posting pada: 20-11-08 10:32


kalau tengok sekadar release kan tension saja tak mengapa kan.. :-D :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For inunProfil   Hantar PM kepada inun   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 10:33


oh. hana yori dango eh... yang tu pun best.. hehehe... hurm, boleh jugak lah lebih best dari my girl tapi HYD tu jepun, bukan korea.

p/s: boleh tahan stroberi purple ni.. banyak menonton ye? huhu.

kena marah ke tak ye selalu jawab topik ni.. :malu: maaf2...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 10:35


tengok boleh,,tapi jangan sampai melalaikan da lah eh,,,drama korea yang buat saya lalai,,huhuhu....autum in my heart...huhuhu....sangup pinjam cd member,,tengok dr petang,,sampai pagi sok,,,stop kjp saja,,solat,,dan sambung semula,,,,lahgo2,,,


ni....ada faedah ke tak ni dok discus tentang fullhause and my girl ni?kalau nak nampak faedahnya,,,bincangkan lah apa kebaikan yang dibawa oleh cerita tersebut,,,saya tak tau,,sebab saya tak tengok,,,saya tengok autum in my heart saja,,,hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 20-11-08 10:57


kalau saya drama korea paling best

1. my girl
2. full house
3. yang lain-lain biasa saja :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 11:40


kalau tengok kat tv memang tak syok sebab bersambung2... time part2 yang best,masa tu lah dia nak stop.. adui agak tension juga lah.. ada masanya memang tak dapat nak tengok pun..

housemate semua kaki cd.. apa saja cd korea yang best memang kami kongsi beli.. kebaikkannya,saya rasa sama saja cuma jalan cerita saja yang berbeza.. syok,terhibur.. rasanya sudah jadi hobi tengok cd ni..

My Girl dengan watak pembohongnya dan baju ala2 red indian itu.. (suka tengok buah oren dan pulau jeju dalam cerita ni)..full House dengan watak suami isteri yang sain kontrak kawin.. winter sonata dengan cinta 3segi di musin salji.. sekarang ni saya tengok cd korea apa ye tajuknya.. princess apa entah tak ingat.. baru tengok cd ke-5..semua sekali ada 26cd tak silap..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 12:01


Baru perasanade topik macam ni...
memang benar apa yang dikatakan..tak kira lah drama korea ke china ke..ataupun japan..memang panas sekarang ni..ana ada simpan banyak drama korea..kini..dalam HD ana dah ada 1TeraByte korea dan japan drama...tapi semua tu tak sempat nak tengok lagi...minat mendownload saja..tengok tak ada masa lagi..

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-11-08 14:25


Pada 20-11-08 10:33 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

oh. hana yori dango eh... yang tu pun best.. hehehe... hurm, boleh jugak lah lebih best dari my girl tapi HYD tu jepun, bukan korea.

p/s: boleh tahan stroberi purple ni.. banyak menonton ye? huhu.

kena marah ke tak ye selalu jawab topik ni.. :malu: maaf2...



huhu..boleh tahan juga lah...dalam setahun ada lah beberapa cerita yang tengok..ngeh3..tapi hana yori dango tu memang best.. :-D

p/s : kak shye pun boleh tahan juga ye..banyak menonton ke? :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-11-08 14:27


Pada 20-11-08 12:01 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

Baru perasanade topik macam ni...
memang benar apa yang dikatakan..tak kira lah drama korea ke china ke..ataupun japan..memang panas sekarang ni..ana ada simpan banyak drama korea..kini..dalam HD ana dah ada 1TeraByte korea dan japan drama...tapi semua tu tak sempat nak tengok lagi...minat mendownload saja..tengok tak ada masa lagi..



ishk2..satu pembaziran telah berlaku ni..mari cini HD tu..hee.. :-D ..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 14:58


kuhik.. stroberi ungu.. akak nak tumpang dua mata jugak bila dah dapat dari muslimin23 tu eh... :kelip;

hmm.. ismi pernah tak tidur, semata-mata nak ngabihkan tengok drama2 ni.. tapi, bukan korea saja, jepun pun sama, taiwan pun iye juga.. erkk.. tapi drama melayu+omputih, tak ada lagi agaknya.. sebab kejap saja abihnye..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 16:51


!!! QUOTE !!!

ishk2..satu pembaziran telah berlaku ni..mari cini HD tu..hee.. :-D ..


hikhik..tak membazir lah...cuma tak ada masa saja nak layan semua drama tu...kalau ada yang nak sharing..tak jadi masalah..nanti ana bagitahu drama apa yang ana ada....



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 16:57


Pada 20-11-08 11:40 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

sekarang ni saya tengok cd korea apa ye tajuknya.. princess apa entah tak ingat.. baru tengok cd ke-5..semua sekali ada 26cd tak silap..



:sopan: saya tau tu mesti tengah tengok cerita princess hour kan..memang ada 26 cd..ceritanya best juga..kelakar,sedih,percintaan,keegoan seorang lelaki dan paling penting semangat kekeluargaan..

Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 17:00


hurmm mungkin lah shima.. tak ingat tajuk pula.. lagipun dah lama tak continue cd itu.. wah,minat betul dengan korea ye..

Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 17:03


Izinkan teman mengaco kat sini.... "Ahh....tak best langsung cerita korea ni!"

Ok, dah menyampuk dah. Jangan marah ye, teman budak nakai suka kaco urang.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 17:07


hikhik..mungkin daeng tak pernah tengok agaknya cerita korea ni...setakat cerita korea kuat kat TV memang tak best sangat...saya suggeskan deng cuba tengok cerita ONE LITTLE OF TEARS...ataupun BARANONA HANAYA.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 17:13


hehehhehe......avatar eksekutif da sama,,,,daeng,,jangan marah ek,,,saja saja timbulkan fenomena...



cerita oshin ok juga,,,lagi best rasanya...



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 17:14


tak best lah, teman pernah tengok. Adik-adik dan seluruh keluarga teman suka tengok cerita korea ni. Teman tak ada hati nak tengok, lebih baik duduk bilik membaca ataupun main komputer....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 17:15


apa ni?? semua pakat ambik avatar ulat ni? ni tiru ni....

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 17:16


ala daeng..apa salahnyer...mari kita timbulkan fenomena avatar ulat daeng pulak..hikhikhik..

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 17:20


suka tengok dia kelip2 matanye,,sama dan seiring,,,,,ni nmnye ukhwah......seiring saja,,heheheh come!!!!!......ala..

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 17:29


Pada 20-11-08 17:00 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

hurmm mungkin lah shima.. tak ingat tajuk pula.. lagipun dah lama tak continue cd itu.. wah,minat betul dengan korea ye..


:sopan: memang minat pun..sebab pelakonye cute2...wah begitu...tak bosan. Apapan even tengok cerita korea tak ada lah sampai lalai kan..masih boleh juga masak,makan,solat,buat keja2 rumah..pandai2 lah take time kalau nak bersantai tengok cerita korea..

Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 20-11-08 21:08


Pada 20-11-08 17:07 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

hikhik..mungkin daeng tak pernah tengok agaknya cerita korea ni...setakat cerita korea kuat kat TV memang tak best sangat...saya suggeskan deng cuba tengok cerita ONE LITTLE OF TEARS...ataupun BARANONA HANAYA.....


one little of tears? kalau 1 litre of tears pernah dengar..cerita jepun :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 22:28


Huhuhuhuhhu...


kenapa semua pun pakai avatar ulat bulu?

Aku pun nak tukar juga aa..
Nak klik kat mana ek..?

Bookmark and Share

  


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 23:05


!!! QUOTE !!!

one little of tears? kalau 1 litre of tears pernah dengar..cerita jepun :-D


emm..cerita tu lah...ala tak ingat lah tajuk dia...kira lebih kurang saja tajuk tu..memang sedih cerita tu....



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 23:27


Assalamualaikum wr wbt

ERk..apa kes semua nak pakai avatar ulat neh..hehe..

Pasal korean drama ek..suka full house..then my girl..bila compare kedua-duanya tu..macam lebih kurang saja jalan cerita dia..

tapi..dengar khabar..full house 2 akan menyusul..hehe..tak sabar dah ni..(^-^)

Bookmark and Share

  


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 20-11-08 23:41


!!! QUOTE !!!

ERk..apa kes semua nak pakai avatar ulat neh..hehe..


p/s: off topik...ini juga dinamakan fenomena.... :lol: :lol:



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

marsyitah_huda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.05.2008
Ahli No: 33544
Posting: 40
Dari: sentul

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 07:45


salam.. ana minat tengok cerita witer sonata memang best lah cerita dia.. :-)
hero dia handsome juga.. kikikiki....

Bookmark and Share

  


  Member Information For marsyitah_hudaProfil   Hantar PM kepada marsyitah_huda   Quote dan BalasQuote

muslimah_aLfA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30865
Posting: 217
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 08:09


Pada 21-11-08 07:45 , marsyitah_huda posting:

!!! QUOTE !!!

salam.. ana minat tengok cerita witer sonata memang best lah cerita dia.. :-)
hero dia handsome juga.. kikikiki....


winter sonata?:berfikir:
tak best lah cerita tu..
lagi best cerita fullhouse.. :D
da berapa kali tengok pun..xboring.. :-P
ishk3.. :jangan:
kalau lah baca quran sama macam tengok cerita tu ..kan bagus :oops:



-----------------------
muslimah_aLfa sentiasa +ve :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah_aLfAProfil   Hantar PM kepada muslimah_aLfA   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 11:57


Pada 16-11-08 20:13 , syahadahtul_nur posting:

!!! QUOTE !!!

salam,
itu lah yang dikatakan tak kenal maka tak cinta..hehe. saya pun tak berapa gemar sangat tengok korean drama sebab saya tau kalau saya tengok nanti semua kerja tak setel, asik duduk tengok cd saja. memang kuat tarikan korean drama ni. sekali kena saja pasti nak tengok lagi. ramai da yang macam tu..hehe.


hehe..ukhti syahadahtul pun suka drama korean ye..:sopan:hehe..ana pun suka juga tapi tu lah..sekali tengok melekat terus kat drama tu..kadang-kadang..hati tersentuh juga.. :malu: hehe..bila da mula feeling tu..gian rasanya nak tengok cerita drama korean yang lain..


-----------------
::teruskan kejayaan menuju keunggulan::



Bookmark and Share

  


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 12:07


Pada 19-11-08 16:25 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

haha. pendapat saya pula my girl lebih best daripada full house :)


kedua-duanya drama ni memang best..
suka design rumah fullhouse..
agak-agak design macam itu sswai tak buat kat malaysia?



Bookmark and Share

  


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

aisyahfarhah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 21.05.2007
Ahli No: 29995
Posting: 62

malaysia  


posticon Posting pada: 21-11-08 15:15


salam..
nmpaknya ni first posting saya pada bulan ini..hehe
dah lama tak posting,..

saya pun minat juga dengan drama korea...

kelakar...kadang-kadang tu sedih...

memang best layan bila nak release tension..huhu ;))

Bookmark and Share

  


  Member Information For aisyahfarhahProfil   Hantar PM kepada aisyahfarhah   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-11-08 16:08


Pada 20-11-08 23:27 , sitishairah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum wr wbt

tapi..dengar khabar..full house 2 akan menyusul..hehe..tak sabar dah ni..(^-^)



aah lah
cerita full house tu bila nak keluar,
rasanya dr tahun lepas lagi....
ish tak sabar nak tunggu sambungannya


:sopan: :sopan: :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

adekuwan83
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.11.2007
Ahli No: 31792
Posting: 189
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 21-11-08 16:12


tapi kan kengkadang tu, tak semua ceritaa korea best
anya sebahagian saja yang betul-betul menarik

Bookmark and Share

  


  Member Information For adekuwan83Profil   Hantar PM kepada adekuwan83   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 21:59


amboi..amboi..saudara/I ni..rupa-rupanya hebat jugak ek..nampak sangat saya ketinggalan..hehe..

dan memang betul lah telahan saya..tak kira laki perempuan tua muda belajar kerja..semua peringkat minat..so..tak salah lah Kalau saya turut gila kat cerita-cerita depa tu ek..hehe..

starwberi ungu..syahidatul..muslimin 23..shimaku..muslimah alfa..dan ramai lagi lah..hmm..tak sangka ek..dalam hebat berbincang pasal isu-isu serius rupanye layan jugak cerita-cerita korea ni..

so muslimin 23..mai sini HD tu..faraidkan kat kawan-kawan kita yang lain ni..hehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 01:57


Pada 21-11-08 21:59 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

amboi..amboi..saudara/I ni..rupa-rupanya hebat jugak ek..nampak sangat saya ketinggalan..hehe..

dan memang betul lah telahan saya..tak kira laki perempuan tua muda belajar kerja..semua peringkat minat..so..tak salah lah Kalau saya turut gila kat cerita-cerita depa tu ek..hehe..

starwberi ungu..syahidatul..muslimin 23..shimaku..muslimah alfa..dan ramai lagi lah..hmm..tak sangka ek..dalam hebat berbincang pasal isu-isu serius rupanye layan jugak cerita-cerita korea ni..

so muslimin 23..mai sini HD tu..faraidkan kat kawan-kawan kita yang lain ni..hehe..


:sopan: biasalah syemarly kekadang tu kita perlu rehatkan minda juga..takkan nak fikir yang serius saja nanti otak pun boleh stuck..saya ni memang peminat cerita korea...dah ada banyak koleksi..ada masa lapang sure take time tengok semula cite2 tu...


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

akuhambaALLAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35981
Posting: 163
Dari: land below the wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 09:26


lansung tak minat lah tengok drama korea ni...
cerita dia semua pasal cinta-cinta meleleh....
buang masa saja tengok program-program macam ni, tak ada faedahnya....
tak menambahkan ilmu pun.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For akuhambaALLAHProfil   Hantar PM kepada akuhambaALLAH   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 11:10


Pada 20-11-08 10:57 , adekuwan83 posting:

!!! QUOTE !!!

kalau saya drama korea paling best

1. my girl
2. full house
3. yang lain-lain biasa saja :)



hw abt wonderfull life ek..adik perempuan ana kata best jugak..
whatever pun ana tak ada intention nak tengok lagi..cukup-cukup lah selama ni menderita..haha..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 12:28


Pada 22-11-08 09:26 , akuhambaALLAH posting:

!!! QUOTE !!!

lansung tak minat lah tengok drama korea ni...
cerita dia semua pasal cinta-cinta meleleh....
buang masa saja tengok program-program macam ni, tak ada faedahnya....
tak menambahkan ilmu pun.....


hmm...tak semua filem korea ni bertemakan cinta meleleh....mungkin anda tengok cerita korea hanya ditanayngkan oleh tv tempatan sahaja..kalau diselami lagi movie korea ni..banyak lagi tema lain selain cinta leleh...lagipun drama korea tak lah menjolok mata sangat...



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 12:44


Pada 22-11-08 12:28 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

lagipun drama korea tak lah menjolok mata sangat...


Betul tu...Cerita cina zaman dahulu kala pun sama juga...Sopan saja pakaian orang perempuan dia...Rasanya lebih sopan daripada baju kebaya orang melayu...Kalau masuk islam cuma kena pakai tudung saja...Yang lain dah ok dah...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 12:49


Assalamualaikum
tengok jugak cerita begini..
layan saja orang cakap, tapi dah pastikan cerita itu dah ditapis oleh "SIRIM" hehe...
tengok banyak-banyak tak boleh juga.. nanti habis "melayang".. :jangan:
p/s: tengok wayang diruma..hehe :-D


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

acu_ecah
Warga Rasmi
Menyertai: 26.09.2008
Ahli No: 35179
Posting: 8
Dari: Batu Muda Jalan Ipoh

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 13:12


best juga cerita korea ni...bila tengok episod 1,rasa nak tengok episod seterusnya..last2 sampailah habis cerita..hehe..apapun,tengok cerita ni just nak ilgkn boring bila tak ada kerja.

Bookmark and Share

  


  Member Information For acu_ecahProfil   Hantar PM kepada acu_ecah   Quote dan BalasQuote

ctMarz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2006
Ahli No: 22837
Posting: 62
Dari: jb

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 16:27


salam....suka sangat cerita korea..my favourite movie....takkan miss kalau ada cerita korea..best sangat-sangat....so touching...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctMarzProfil   Hantar PM kepada ctMarz   Pergi ke ctMarz's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 17:10


syemarly, tak sangka eh saya dalam serious2 bincang macam-macam isu, suka juga tengok drama korea ye? :sopan:. saya mula tengok ni masa tengah zaman menganggur dulu-dulu tu.. hehe

hurm, tak menambahkan ilmu ke bila menonton drama2 korea macam ni?

jujur saya cakap, dalam setiap perkara yang kelihatan kurang manfaatnya (menonton drama2 korea), saya suka mencari kebaikan di dalamnya. dan? memang ada.

contohnya. drama korea My Girl. watak Ju Yoo Rin, tak kagum ke anda melihat dia seorang yang peramah dan mudah mesra dengan sesiapa saja? kita boleh mencontohinya dalam mencari kawan dan menambahkan sahabat. begitu juga dalam menarik mad'u dan berdakwah. atau mengambil hati mak bapak mertua nanti. lagi, tidak sedarkah anda dengan dirinya yang berani dalam bersuara dan bertindak dan mempunyai sikap pandai berdikari? pandai mencari wang tambahan bagi menolong ayahnya yang banyak hutang? tak ada salahnya kita pelajari dan contohi sikap2 yang baik ni. lagi, tidak lihatkah anda dengan cara-cara mereka sesama sahabat sentiasa ada untuk sahabat-sahabat mereka? tentang adab dan susila, tidak nampakkah anda akan sifat2 mereka yang masih kaya dengan adab2 ketimuran? masih ada adab yang sopan dan menghormati orang2 tua. especially kepada atuk Song Gong Chan. pakaian pun jenis yang sopan tetapi masih menarik (hebat fesyen2 depa). dan selebihnya, dalam bercinta, kadang-kadang kita kena belajar yang kita tak boleh pentingkan diri sendiri dalam mengejar orang yang kita suka. tanpa restu ibu bapa dan orang2 tua kita, takkan ke mana pun cinta tu. dan kisah ini juga amat menguji kesetiaan dalam bercinta. yang saya belajar daripada cerita ni, dengan orang2 tua kita, kita mestilah selalu jujur... dan kalau dah sukakan seseorang tu, luahkan. sebelum terlambat dan anda sendiri yang terseksa.

ini hanyalah beberapa cebis contoh saja. so, kalau dikaji dan diperhati, banyak benda yang kita boleh kutip daripada drama2 korea sekalipun. cuma caranya saja adalah santai dan tak seserious kita belajar dalam majlis2 ilmu. tapi masih boleh dapat ilmu. jadi, anda tengok lah dulu drama korea sebelum nak kata apa-apa. sememangnya kalau anda pandai mencari kebaikan dalam setiap perkara, maka anda akan dapat menjumpai kebaikan. walaupun sedikit.

pandai-pandailah. takkan anda nak masa anda terbuang menonton drama korea hanya untuk menghabiskan waktu tanpa anda sedikit pun dapat mengutip sebarang manfaat? kalau saya of course tak nak. jadi, sambil menonton drama korea, carilah kebaikan dan pengajaran yang anda boleh cari dan manfaatkan dalam hidup anda.


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

marsyitah_huda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.05.2008
Ahli No: 33544
Posting: 40
Dari: sentul

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 08:00


.. ye ke tak best. bagi ana macam best juga. sebab ana tak tengok pun cerita korea fullhouse tu. hehehhe...... citerasa kan masing-masing....:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For marsyitah_hudaProfil   Hantar PM kepada marsyitah_huda   Quote dan BalasQuote

marsyitah_huda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.05.2008
Ahli No: 33544
Posting: 40
Dari: sentul

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 08:03


Pada 21-11-08 08:09 , muslimah_aLfA posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-08 07:45 , marsyitah_huda posting:

!!! QUOTE !!!

salam.. ana minat tengok cerita witer sonata memang best lah cerita dia.. :-)
hero dia handsome juga.. kikikiki....


winter sonata?:berfikir:
tak best lah cerita tu..
lagi best cerita fullhouse.. :D
da berapa kali tengok pun..xboring.. :-P
ishk3.. :jangan:
kalau lah baca quran sama macam tengok cerita tu ..kan bagus :oops:


ye ke tak best cerita tu ana tengok macam best saja.. sebab ana tak tengok cerita korea fullhouse tu hehehhe.... citerasa kan masing-masing...:-)
-----------------------
muslimah_aLfa sentiasa +ve :bunga: :bunga:


Bookmark and Share

  


  Member Information For marsyitah_hudaProfil   Hantar PM kepada marsyitah_huda   Quote dan BalasQuote

mahyuddin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.08.2005
Ahli No: 18382
Posting: 126
Dari: UIAM, Gombak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 08:12


salam...

bagi ana...kalau nak tengok cerita koren pun...bergantung pada jalan ceritanya dan tak tarlalu berlebih-lebihan dr segi pakaian atau perbuatan.macam ana pun...ana suka tengok cerita jepun...tapi ana akan pilih cerita yang berunsur persahabatan...ataupun semangat tak putus asa.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mahyuddinProfil   Hantar PM kepada mahyuddin   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 08:21


Pada 21-11-08 21:59 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!


so muslimin 23..mai sini HD tu..faraidkan kat kawan-kawan kita yang lain ni..hehe..




SOKONG..!!!

huhuuhh, ada sesiapa lagi yang sokong..??
Tak cukup 2/3 lagi niehh..
:-P


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

  


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 24-11-08 08:38


Pada 24-11-08 08:21 , Muddathsir787 posting:

!!! QUOTE !!!



SOKONG..!!!

huhuuhh, ada sesiapa lagi yang sokong..??
Tak cukup 2/3 lagi niehh..
:-P



hehe.. nak menambahkan sokongan.. bolehlah share2 kat yang berminat :sopan:


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

  


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

nasrun_qalbi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2007
Ahli No: 31989
Posting: 103
Dari: baiti jannati

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 13:37


emm..HD tu apa dia ek? hhuu..maaf bertanya,ana ni jahil sikit bab-bab teknologi ni hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For nasrun_qalbiProfil   Hantar PM kepada nasrun_qalbi   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 13:40


HD tu maknanya Hard Disk...Insyaallah ana akan cuba sharekan kepada anta dan anti semua..lepas ana extrect semua file tu anak akan kongsikan dengan peminat korea drama semua..tapi macam mana nak bagi ek..bagi lah sikit idea..

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 23:24


Pada 22-11-08 12:49 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
tengok jugak cerita begini..
layan saja orang cakap, tapi dah pastikan cerita itu dah ditapis oleh "SIRIM" hehe...
tengok banyak-banyak tak boleh juga.. nanti habis "melayang".. :jangan:
p/s: tengok wayang diruma..hehe :-D



:berfikir: alamak kena tapis oleh SIRIM ke bukan FINAS ye??


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 23:29


Pada 24-11-08 23:24 , shimaku posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-11-08 12:49 , sutera_kasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
tengok jugak cerita begini..
layan saja orang cakap, tapi dah pastikan cerita itu dah ditapis oleh "SIRIM" hehe...
tengok banyak-banyak tak boleh juga.. nanti habis "melayang".. :jangan:
p/s: tengok wayang diruma..hehe :-D



:berfikir: alamak kena tapis oleh SIRIM ke bukan FINAS ye??



jangan terkeliru itu cuma "SIRIM" untuk diri sendiri hehe.. :-D


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

al-faateh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 08.11.2005
Ahli No: 20250
Posting: 58
Dari: kl

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-11-08 02:39


Bagi ana lah, kurang minat drama korea, sebab almost tentang cintan2, kadang-kadang meluat juga..my girl ke, full house ke, LSIH ke, dll..

Ni nak rekemen drama jepon, memang motivate diri sikit, banyak unsur2 baik yang boleh ambil, like pshbtn, semangat tak luntur, shooting positioning pun memang the best, dll.

Antara yang terbest ana dah tengok..
- Iryu 1 & 2
-1 liter of tears
- Good luck
- My boss my hero
- Wonderful life
- Dll
Sampai tak cukup HD dah, kena ziyaa dah ni...hehe

tak payah beli cd, dnload saja..
hanya tengok time nak release tension, jangan dijadikan hadaf utama pula... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-faatehProfil   Hantar PM kepada al-faateh   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 29-11-08 17:01


Pada 22-11-08 12:28 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 22-11-08 09:26 , akuhambaALLAH posting:

!!! QUOTE !!!

lansung tak minat lah tengok drama korea ni...
cerita dia semua pasal cinta-cinta meleleh....
buang masa saja tengok program-program macam ni, tak ada faedahnya....
tak menambahkan ilmu pun.....


hmm...tak semua filem korea ni bertemakan cinta meleleh....mungkin anda tengok cerita korea hanya ditanayngkan oleh tv tempatan sahaja..kalau diselami lagi movie korea ni..banyak lagi tema lain selain cinta leleh...lagipun drama korea tak lah menjolok mata sangat...



yeah..betul tu..pakaian depa memang tak mencolok sangat..sopan lah sikit..lepas itu very colorfull pula..
memang d akhi tema nya more to cinta dan jiwang, tapi cara dan matlamat nak dapatkan sumthing tu rasanya boleh d ambil contoh untuk d aplikasikan dengan pelbagai situasi lain...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-11-08 23:22


salam...

suka tengok full house....
mak saya suka tengok perempuan 2...cute sangat-sangat... :-D

da org kata cerita couple or trouble best...tapi tak tengok lagi.. :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

arfah_razali
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.09.2008
Ahli No: 34855
Posting: 31
Dari: selangor

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 30-11-08 00:54


salam...
best!...saya suka sangat-sangat layan cerita korea...pelakon dia best...jalan cerita pun tak stereotype sangat..kita tkkan boleh jngka jalan cerita dia...hehehe...memang best....korea 1st!...

Bookmark and Share

  


  Member Information For arfah_razaliProfil   Hantar PM kepada arfah_razali   Quote dan BalasQuote

SecretOfHeart
Warga Rasmi
Menyertai: 30.11.2008
Ahli No: 36126
Posting: 1
Dari: bumi Allah

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-11-08 03:14


salam...
sebenarnya kita sebagai umat Islam seharusnya menonjolkan peribadi Islam.
Tak salah tengok cerita korea,nak ambil pengajaran pun bagus..asalkan kita boleh menjaga pandangan mata dan hati dr melihat perkara2 yang melibatkan pencampuran antara lelaki dan prempuan tanpa batasan...selagi kita boleh jaga,jagalah....
pengjaran tentang persahabatn dan prcintaan boleh diambil dari cerita yang lebih menonjolkan islam,contohnya...ayat2 cinta dan pelbagai bahan bacaan lagi...

lagipun cerita korea panjang sangat..pesan imam hasan albanna "tanggungjawab kita mlebihi dari masa yang kita ada", so sempat ke nak tengok cerita korea sebab tggjwab banyak lagi yang tak settle.. wassalam. :berfikir:



Bookmark and Share

  


  Member Information For SecretOfHeartProfil   Hantar PM kepada SecretOfHeart   Quote dan BalasQuote

izza_ulfadh
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.05.2005
Ahli No: 16706
Posting: 57
Dari: n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 09:46


salam..
tumpang lalu nak enterprem..
semua cerita korea yang dinyatakan dalam forum ni saya rasekan best apatah lagi full house dan my girl itu..memang xsyak lagi kehebatan penangan cerita tersebut..
tapi saya pun nak suggest satu cerita jepun yang pada saya memotivasikan diri saya..tapi tak tahu lah pada yang lain..'ONE LITRE OF TEARS'..kisah ketabahan seorang gadis bernama AYA.
kesimpulannya cerita itu, walau dugaan hebat datang melanda..hidup perlu diteruskan walau kita tau kehidupan itu ada penghujungnya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For izza_ulfadhProfil   Hantar PM kepada izza_ulfadh   Quote dan BalasQuote

nur_awatif174
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2008
Ahli No: 32840
Posting: 62
Dari: bangi,selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-11-08 15:54


salam...
saya peminat cerita..
korea..jepun,taiwan,hongkong..
selalu cari cerita terbaru kat mysoju..
itupun kalau kelapangan...
tak banyak assignment...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_awatif174Profil   Hantar PM kepada nur_awatif174   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 12:27


rasa fenomena ni da bkurangan agaknya..pasal kat tv pun sinetron indon lebih banyak terpapar..dari satu siri ke siri yang lain...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 12:53


Pada 26-12-08 12:27 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

rasa fenomena ni da bkurangan agaknya..pasal kat tv pun sinetron indon lebih banyak terpapar..dari satu siri ke siri yang lain...


Yup.. sungguh pun.. bila di alih-alih channel terasa macam di duduk jakarta pulak.. ehehe.. :sopan:
sekarang ini channel 8tv saja yang masih siarkan banyak cerita korea..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-12-08 13:06


Pada 26-12-08 12:53 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-12-08 12:27 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

rasa fenomena ni da bkurangan agaknya..pasal kat tv pun sinetron indon lebih banyak terpapar..dari satu siri ke siri yang lain...


Yup.. sungguh pun.. bila di alih-alih channel terasa macam di duduk jakarta pulak.. ehehe.. :sopan:
sekarang ini channel 8tv saja yang masih siarkan banyak cerita korea..



ye lah dah boleh berloghat indon rasanya..tv1 dan tv3 macam berlumba-lumba siarkan sinetron indon ni..sampaikan drama korea dan lesap....hilang dari radar laaaaa.... :kelip:


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 28-01-09 08:44


sedikit maklumat...kepada sesiapa yang minat sangat kat cerita korea..japan atau taiwan darama...lawatilah www.dramarepublic.com...website ini dibuka oleh orang malaysia dan akan dirasmikan pada 1 febuari 2009...mari kita ramaikan pemina kepada asian drama..

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 20:46


Pada 28-01-09 08:44 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

sedikit maklumat...kepada sesiapa yang minat sangat kat cerita korea..japan atau taiwan darama...lawatilah www.dramarepublic.com...website ini dibuka oleh orang malaysia dan akan dirasmikan pada 1 febuari 2009...mari kita ramaikan pemina kepada asian drama..


boleh d/load tak?tengok macam forum2 biasa saja..ishk..baik tak payah... :oops:


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 03-02-09 23:09


boleh dld lah...guna lah acc rapidshare or megaupload....

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 03-02-09 23:25


cheh, nak download saja. wah hah.
orang kita dah gila download drama korea.

Bookmark and Share

  


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 00:31


bukan gila tapi sekadar hobi..lagi pun banyak pengajaran yang kita boleh dapat dari menonton cerita2 dari barat dan malaysia ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 00:51


Pada 25-11-08 02:39 , al-faateh posting:

!!! QUOTE !!!

Bagi ana lah, kurang minat drama korea, sebab almost tentang cintan2, kadang-kadang meluat juga..my girl ke, full house ke, LSIH ke, dll..

Ni nak rekemen drama jepon, memang motivate diri sikit, banyak unsur2 baik yang boleh ambil, like pshbtn, semangat tak luntur, shooting positioning pun memang the best, dll.

Antara yang terbest ana dah tengok..
- Iryu 1 & 2
-1 liter of tears
- Good luck
- My boss my hero
- Wonderful life
- Dll
Sampai tak cukup HD dah, kena ziyaa dah ni...hehe

tak payah beli cd, dnload saja..
hanya tengok time nak release tension, jangan dijadikan hadaf utama pula... :)


wahhh...nak try lah tengok cerita jepun yang dilistkan oleh al-faateh.same ar tak berapa gemar tengok cerita korea.hm,tah pah apa tah.asik cinta jiwang gila saja.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 01:13


drama korea dan jepun...

dulu tak suka...tapi semenjak 2 menjak ni suka pulak...:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 05-02-09 02:26


saya prefer anda tengok serita

one liter of tears
-cerita ni memang sedih gila lah...ana ngaku ana nangis tengok cerita ni...last sekali heroin mati


baranona hanaya
-kome ana tentang cerita ni..kita tak boleh fikir jalan cerita selepas nya..jalan cerita yang tidak disangka-sangaka...

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 21:41


Pada 05-02-09 02:26 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

saya prefer anda tengok serita

one liter of tears
-cerita ni memang sedih gila lah...ana ngaku ana nangis tengok cerita ni...last sekali heroin mati


baranona hanaya
-kome ana tentang cerita ni..kita tak boleh fikir jalan cerita selepas nya..jalan cerita yang tidak disangka-sangaka...


mak aiii..sampai menangis?? erm.. paham ke? ada subtitle dia tak Kalau yang dload tu?


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 06-02-09 23:03


Pada 06-02-09 21:41 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 05-02-09 02:26 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

saya prefer anda tengok serita

one liter of tears
-cerita ni memang sedih gila lah...ana ngaku ana nangis tengok cerita ni...last sekali heroin mati


baranona hanaya
-kome ana tentang cerita ni..kita tak boleh fikir jalan cerita selepas nya..jalan cerita yang tidak disangka-sangaka...


mak aiii..sampai menangis?? erm.. paham ke? ada subtitle dia tak Kalau yang dload tu?



ada subtitle bahasa inggeris saja...tapi faham lah..jalan cerita dia orang senang faham...



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

lie_na
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 777
Posting: 55
Dari: DARI PERAK-KUALA LUMPUR

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-02-09 01:43


erm....wah berantu jugak cerita korea ni ye....siap ada yang download...

macam best saja,sesiapa boleh bagitau kat mana nak download cerita-cerita tu?

Bookmark and Share

  


  Member Information For lie_naProfil   Hantar PM kepada lie_na   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 14:16


setakat yang saya tahu kalau nak download pergi dekat http://www.mysoju.com atau cruchyroll.com
tapi laptop tu kena ada software something lah baru boleh download. saya punya laptop tak ada software tu.jadi, pinjam dr kawan saja kalau nak tengok cerita korea.

apapun best melayan cerita korea. depend juga pada cerita..

tak sangka ramai sahabat ukhwah pun minat korean movie..samala kita..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

NurArisha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.03.2005
Ahli No: 15005
Posting: 278
Dari: Wangsa Maju, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-02-09 14:22


saya minat korean, japan movie sebab tak over acting..kira masih ada adab budaya..
anyway, cerita melayu pun saya minat..asal masih ada adab budaya..jadi, bila tengok cerita, tak ada lah rasa malu sebab adegan2 tu masih terkawal..

sebab tak minat cerita yang suka gaduh2 atau perang2..asal cerita logik dan boleh buat saya happy..

Bookmark and Share

  


  Member Information For NurArishaProfil   Hantar PM kepada NurArisha   Pergi ke NurArisha's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 08-09-09 10:51


my girl memang best encik syemarly..haha
yang lain tak berapa nak layan...memang tak jadi kerja lain nanti...


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

diella
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2006
Ahli No: 27880
Posting: 219
Dari: alor star

Kedah  


posticon Posting pada: 08-09-09 12:32


my girl paling best..
:)


-----------------
Every closed eye is not sleeping and every open eye is not seeing


Bookmark and Share

  


  Member Information For diellaProfil   Hantar PM kepada diella   Pergi ke diella's Website   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 18-10-09 22:52


Pada 08-09-09 10:51 , ainul_mardhiah86 posting:

!!! QUOTE !!!

my girl memang best encik syemarly..haha
yang lain tak berapa nak layan...memang tak jadi kerja lain nanti...



and 4 the 2nd times.. saya sejak beberpa malam ni saya 'istiqomah' layan satu mlm 1 episod cerita my girl.. ada 16 episod semuanya.. erm.. sekali lagi ia membuatkan saya tak jadi kerja..huhu..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-10-09 20:30


suka tengok juga.... pengaruh kawan-kawan...
kalau boring sangat, tidor saja kat citu....
tapi orang korea bersih...
makanan berebus, minum air masak saja... selalu gosok gigi...
selalu moop rumah... tingkap.... lelaki pandai masak...
kuat berjalan, bersukan, berlari-lari, makan buah..

perasan tak... gaya hidup yang sihat...
patut lah kulit-kulit mereka cantik... :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-10-09 00:26


salam....ada sesiapa tau cerita jepun yang best?pls bagitahu.ok,thanks.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-12-09 23:56


yang ada lagu "gom semari" tu mmang best, dah lah heroinnya comel,lawa pula tu...tapi syng,ada juga adegan yang pakai mulut tu...tak sesuai you...
lagi satu yang kita mmang suka tengok cerita korea ni sebab,dia punya pengambaran dan negara dia tu mmang cantik lah....
teringin nak pergi honeymoon kat sana kelak.... :-}

Bookmark and Share

  


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

syahadahtul_nur
Warga 5 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34899
Posting: 385
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-12-09 00:09


Pada 20-10-09 20:30 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

suka tengok juga.... pengaruh kawan-kawan...
kalau boring sangat, tidor saja kat citu....
tapi orang korea bersih...
makanan berebus, minum air masak saja... selalu gosok gigi...
selalu moop rumah... tingkap.... lelaki pandai masak...
kuat berjalan, bersukan, berlari-lari, makan buah..

perasan tak... gaya hidup yang sihat...
patut lah kulit-kulit mereka cantik... :berfikir:


org jepun pun same juga...suka tengok lifestyle mereka.bersih and cantik saja.lebih suka tengok cerita jepun dari cerita melayu.


-----------------
ANDAI kota itu peradaban,rumah kami adalah budaya,dan menurut ibu,tiang serinya adalah agama (FT, Tuhan Manusia)


Bookmark and Share

  


  Member Information For syahadahtul_nurProfil   Hantar PM kepada syahadahtul_nur   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 06-12-09 08:56


eh..fenomena korean jepanise taiwanise drama masih ada lagi ke? huhu..


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

soundwave_radioactive
Warga Rasmi
Menyertai: 04.12.2009
Ahli No: 38526
Posting: 2
Dari: pokok sena

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-12-09 09:07


memang best lah cerita korean jepun dan taiwan.....
sekali tengok memang terus melekat...
wakakakka


-----------------
“today is going to be a great day!!! I can handle more than I think I can..By worrying them would not get better anyway!!...I can


Bookmark and Share

  


  Member Information For soundwave_radioactiveProfil   Hantar PM kepada soundwave_radioactive   Pergi ke soundwave_radioactive's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-12-09 19:50


banyak lagi cerita korea yang best selain full house my girl...huhuhuhu....mira pun best....high school gangster pun best.... boleh download kat mysoju.com kalau tak silap...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 03-04-10 23:05


erm...masih ada sekurang-kurangnya peminat drama korea ek..? atau musim tu da blalu? saya ni tengah demam lagu korea lah pula..huhu...bila kat kereta tu asik2 lah pusing lagi-lagi korea termasuk yang OST drama2 nya..hehe...


-----------------
:: NoBoDy iS PeRFeCT ::
______________________________________
http://www.mymindstories.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-04-10 00:41


syemarly...try lah band korean..SS501,wonder girls,super junior, baby vox, arashi..best!!

cerita korean..huhu.suka sangat..bagi saya, baik untuk saya, tengok lah cd tu sikit-sikit, jangan nak abiskan sekali gusss...kena pandai tengok timing lah nak tengok pun, example lah...semlm before tidur, tengok cd 5...memang syok lah..happy jalan cerita dia..bangun pagi saja, mesti mood saya macam cerita tu gakk..harhar..kalau sedih...sedih lah..hehe...bukan 100% lah..

time mereka makan mee ramen, saya akan makan megi saya.hehe..tu yang tak boleh tengok time puasa..

korean..drama saja...movies banyak yang amat..hhe
-tree to heaven (hanna yang sedihh)
-fullhouse (nice house)
-my girl (yoorin yang nakal & fun)
-1 litre of tears (ikhtibar, tu cerita benar..wujud)
-coffe prince (cumil)
-boys over flowers (hyung joon, SS501)..



next time, saya pergi tau lagi erkk...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-04-10 00:43


Pada 20-11-08 12:01 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

Baru perasanade topik macam ni...
memang benar apa yang dikatakan..tak kira lah drama korea ke china ke..ataupun japan..memang panas sekarang ni..ana ada simpan banyak drama korea..kini..dalam HD ana dah ada 1TeraByte korea dan japan drama...tapi semua tu tak sempat nak tengok lagi...minat mendownload saja..tengok tak ada masa lagi..


:kelip: salamm, boleh pinjam cd2 tuan hamba tu..... :malu:

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3080
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 04-04-10 04:51


Pada 04-04-10 00:43 , mujahadah85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-11-08 12:01 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

Baru perasanade topik macam ni...
memang benar apa yang dikatakan..tak kira lah drama korea ke china ke..ataupun japan..memang panas sekarang ni..ana ada simpan banyak drama korea..kini..dalam HD ana dah ada 1TeraByte korea dan japan drama...tapi semua tu tak sempat nak tengok lagi...minat mendownload saja..tengok tak ada masa lagi..


:kelip: salamm, boleh pinjam cd2 tuan hamba tu..... :malu:


nak pinjam boleh...drama jepun memang tak dapat lari dari salah satu rutin hindup saya....antara drama jepun pilihan saya

1. Hana youri dango 1,2, SP
2. One liter of tears
3. My boss my hero
4. Shiroi Haru
5. Bambino
6. tayo no uta
7. Bara nona hanaya
8. Segi no mikita
9. Gokusen 1,2,3
10. H2
11. Rookies



Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, syemarly
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengetahuan Am
    »» .: FeNoMeNa KoReaN DRaMa :.

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.234208 saat. Lajunya....