Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-09-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bila telah sampai di puncak tetapi meneruskan pendakian, bermakna anda sedang menurun, bukan lagi mendaki
-- Seminar "Creating Wealth"

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Swarig123
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43060

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 2 hari yang lalu
al-biruni03: 3 hari yang lalu
Swarig123: 11 hari yang lalu
marul: 14 hari yang lalu
mfy87: 28 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Apa kawan-kawan nak buat waktu cuti sem ni? :)


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Apa kawan-kawan nak buat waktu cuti sem ni? :)

Please Mendaftar To Post


Oleh Apa kawan-kawan nak buat waktu cuti sem ni? :)

khairulmukminah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 28415
Posting: 180
Dari: Gombak, Selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-11-08 14:14


Saya bercadang nak belajar masak...huhuhu...maklumlah...perempuan..belajar tinggi mana pun, perihal rumahtangga tak boleh dipandang enteng. Lagipun, ada adik kecil kat rumah, jadi jena jaga adiklah...boleh practice sikit-sikit..hehehe... kawan-kawan yang lain, apa rancangan antum pula?

Bookmark and Share

  


  Member Information For khairulmukminahProfil   Hantar PM kepada khairulmukminah   Pergi ke khairulmukminah's Website   Quote dan BalasQuote

rimbabara
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 03.03.2006
Ahli No: 23151
Posting: 3640
Dari: Ipoh

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 17:19


Saya bukan cuti sem..tetapi cuti sekolah... cuti sekolah ni saya kena pergi kursus selama 5 minggu...hehehe! Jadi tak adalah rehat.. heheh! Tapi tak mengapa...seronok juga kursus ni...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For rimbabaraProfil   Hantar PM kepada rimbabara   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 11-11-08 19:10


Wah ... cuti sekolah ni lah paling best :-) Boleh makan kenduri .. Hihihi :-D Erm .. Dah zaman kerja ni, Wawa pun tak sedar cuti Sekolah @ tak, Tunggu anak dah Sekolah agaknya baru nak tke note prkara2 macam ni .. Otherwise, Kelender depan mata yang memang dah noted cuti sekolah pun, Wawa ignored saja .. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Upsi_InMyHeart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 09.11.2006
Ahli No: 27262
Posting: 115
Dari: tanjong malim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 19:46


Tambah ilmu menguruskan rumah tangga,pintu,dapur dan seisi rumah dengan ibuku ...memantapkan skill memasak..prepare fizikal dan mental untuk praktikum sem depan Insya Allah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Upsi_InMyHeartProfil   Hantar PM kepada Upsi_InMyHeart   Pergi ke Upsi_InMyHeart's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 23:12


salamun alaik..
wah bestnya da start cuti sem..rasa rindu pula nak rasa cuti sem..yelah da kerja ini nak cuti pun payah..huhu..masa kat kampus dulu cuti sem ana selalu padat dengan macam-macam aktiviti kelab..kiranya nak balik rumah pun dapat kejap saja..macam-macam aktiviti ana join..pnjt gunung lah,join kursus motivasi,jadi fasilitator,camping dan macam-macam lagi..seronok sangat..at least masa cuti tak terbuang macam 2 saja..1 lagi aktiviti yang selalu ana buat kalau cuti sem ialah buat gathering dengan mmber2 sekolah..biasala semua belajar kat mrata2 tempat jadi masa cuti sem ini lah kita boleh mntapkan ukhwah..lagi 1 cadangan ana buat cti2 Malaysia p lwt rumah sahabat-sahabat sekuliah..contohnya p lwt rumah sahabat kat johor ke,terganu ke..di samping makan angin kita dapat eratkan silaturrahim..kalau sesiapa yang jenis rajin dok rumah saja bolehlah mnfaatkn cuti sem ini dengan mengasah bakat menjadi suri rumah sepenuh masa..hehe.. :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 02:13


habis exam 21hb...22hb pergi KL, tak balik sabah..pergi rumah saudara..saudara pula balik sabah..jaga rumah dia saja lah..28-30hb join JK perak...lepas itu tak tahu nak buat apa lagi....nak cari kerja sambilan pun ada ke org nak terima kerja dalam tempoh sebulan...

buat apa lagi ye...erm...mybe banyakkan membaca agaknya sebab sem depan kos makin mencabar....exam pun entahlah resultnya macam mana...ada 2 paper lagi..hope ok lah..amin...


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 03:13


cuti sem ni balik qlate beta...
ingatkan nak juga aktif macam zaman muda dolu2..tapi nak rest jugak..tak larat..Kalau ikutkan..mula saja cuti..program bersepah2..tapi tak boleh ..dah janji nak duduk rumah dengan umi..selain tolong makan2 kat rumah...

pas balik dari kampung pun..ada jugak program..tapi tak join agaknya..tengoklah sahabt2ku..aku nak rehatkan diri dan temankan umiku..rasionalnya..sem depan ni...dag berderet2 program menunggu..ase nak mereng dah ni...so perancangan rapi kena buat ye cik immad....kang huru hara macam sem ni lagi..lepas itu..kntoi..nenangis..heheheh....bagi sesiapa yang tak budak apa-apa nak dibuat dan nak cari soft skill....tertame dari UIA..bagi nama kat department ICT untuk jadi komiti bagi ASEAN U games....dapat star level internasional tu..join jangan tak join..
p/s:tolong promote juga..hantar nama before 15 nov...grab this opportunity....

Bookmark and Share

  


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

irfanmh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.06.2006
Ahli No: 24748
Posting: 127
Dari: Mersing ---> Kuantan

Johor   avatar


posticon Posting pada: 12-11-08 04:19


macam biasa. saya setiap kali cuti sem mesti balik.
kerja kat tempat lama.
dah macam family kat situ.
start sejak lepas spm lagi.

Bookmark and Share

  


  Member Information For irfanmhProfil   Hantar PM kepada irfanmh   Quote dan BalasQuote

Aezza
Warga 4 Bintang
Menyertai: 14.09.2005
Ahli No: 18979
Posting: 264
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 21:38


tak ada rancangan lagi.. tak tahu nak buat apa.. tapi macam nak adakan perubahan juga untuk cuti 2 bulan lebih ni. banyak masa yang tak dapat digunakan sebaik mungkin masa cuti 2 bulan yang sebelum ni.. tapi nak buat apa ek? mak selalu cakap.."..dok rumah sajalah along.." 8-)

ps: baru saja habis exam pagi tadi.. gembiranye.. cuma rasa bimbang dengan result yang bakal diposkan ke rumah. dah lah tulis alamat sendiri tadi.. :-D


-----------------
Surah Muhammad: 7


Bookmark and Share

  


  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kesucian
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16988
Posting: 68
Dari: uKm bAnGi

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-11-08 22:44


Assalamualaikum sahabat-sahabat semua...

emm...20 hb da habis exam...walaupun mem2 ramai da habis 13 hb...waa... :cry: tak mengapa... tak kesah pun... maybe 21 da balek rumah.... :-D

tapi tak tau lah balek berapa hari saja sebab kena stay kat kolej pulak...ada perkmpgn untuk program fakulti...huhuu...duduk kat rumah lama-lama pun tak buat apa-apa gakk...

emm ingat nak join JK KUP 28-30 nov tapi still tunggu green light dr parents...haihh...susah betul jadi anak manja niee...hehee...

20-26 pula da belepas ke yogjakarta untuk program fakulti....

emm nampaknya bermanfaat lah juga cuti sem kali ini...tak ada lah banyak buang masa kat rumah... :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_kesucianProfil   Hantar PM kepada nur_kesucian   Pergi ke nur_kesucian's Website   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 08:17


Pada 11-11-08 19:10 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Wah ... cuti sekolah ni lah paling best :-) Boleh makan kenduri .. Hihihi :-D Erm .. Dah zaman kerja ni, Wawa pun tak sedar cuti Sekolah @ tak, Tunggu anak dah Sekolah agaknya baru nak tke note prkara2 macam ni .. Otherwise, Kelender depan mata yang memang dah noted cuti sekolah pun, Wawa ignored saja .. :-)


hai kak wawa_83..:-)tunggu nak makan kenduri akak ke??:sopan:

apa pun cuti sem ni imni kena siapkan saimen dan buat report latihan industri yang telah imni jalani selama 6 bulan ni..lepas itu tahun depan start sem baru untuk sem imni yang terakhir di kampus..insyaAllah dengan izin allah imni akan tamat pengajian bulan 6 tahun depan..lepas itu mstilah nak ceburi bidang pekerjaan..wah tentu seronok..:-D


-----------------
::teruskan kejayaan menuju keunggulan::



Bookmark and Share

  


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

nadia_khalit
Warga 4 Bintang
Menyertai: 09.06.2008
Ahli No: 33692
Posting: 163
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 21:04


cuti sem nak pergi jalan-jalan..
nak cuti habis habisan..
nak relax dr fikir pasal study..
nak jumpa dengan semua kawan lama..
insyaALLAH ...
apa-apa PUN kita hanya mampu merancang,,haha
hidup kena enjoy..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nadia_khalitProfil   Hantar PM kepada nadia_khalit   Quote dan BalasQuote

mujahadah_solehah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 26.10.2008
Ahli No: 35601
Posting: 49
Dari: UKM, Bangi

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-11-08 21:17


Salamualaikum..

InsyaAllah cuti sem ini...dah ada program dan kerja 'sekolah' yang eprlu disiapkan.

24 Now ni...InsyaAllah..masuk kerja..buat part time sepanjang belajar. Alhamdulillah, rezeki..dapat pula bidang sendiri. bidang akaun. walupun, bos kata tak dapat gaji banyak..standrd praktikal..tapi, saya xkesah sebab niat..nak tambah Ilmu kerana Allah. pergi kerja pagi ,balik petang..ofice hour.

Siapkan par-time , survey...

Malam pula...p meeting bila perlu , siapkan keje2 'J' aturkan..dan rncg pgram2 'TAR' dan lain-lain untuk sem depan...

Selain tu, gerak kerja pgram2 PMF..laksana dan pantau..

InsyaAllah, sama dengan 'nur_kesucian' 22- 27 dec berangkat ke 'jogja & solo'..program academik...press confrnce..dll.


Doa semoga..dipermudahkan segala urusan..dan mendapat..keredhaanNYA.
Kita hanya merancang tapi Allah yang menetukn, Namun, 'perancangan Allah lebih hebat dr prancgn manusia'
wallahua'alam

visit my blog :
http://mylifeis4islam.wordpress.com


-----------------
"ku akui..kelemahan diri, ku insafi kekurangan ini, ku kesali kejahilan ini, terimalah..terimalah...terimalah...taubatku ini.."


Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah_solehahProfil   Hantar PM kepada mujahadah_solehah   Pergi ke mujahadah_solehah's Website   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 22-11-08 21:39


balik sabah owh...
lama tak balik :cry: :cry:
selepas itu pergi kml.. jenguk adik-adik..
ziarah cikgu-cikgu kml,kolej dan semua :sopan:


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

  


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 23-11-08 13:23


arghh..time cuti2 gini aku kena attend kursus pula 5 mggu kat ipis...penatnyer.......................................tak boleh nak bgerak kemana2...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 23-11-08 15:01


Pada 23-11-08 13:23 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

arghh..time cuti2 gini aku kena attend kursus pula 5 mggu kat ipis...penatnyer.......................................tak boleh nak bgerak kemana2...



hehe..tu lah namanya pelajar jqaf kan..hoho :kelip: ..kami tak duduk ipis..tapi tengah school holiday..ngeh3 :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

jubah_hijau
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25035
Posting: 514
Dari: UTM SKUDAI

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-11-08 01:12


hmm.....macam-macam ada perancangan antum semua,ada nak besarkan badan,tolong mak dan sebagainya...

ana cadangkan pergi pondok..tak kira lah kat melaka ke johor ke,kedah ....

sekurang2 nya ada jugak pengisian

Bookmark and Share

  


  Member Information For jubah_hijauProfil   Hantar PM kepada jubah_hijau   Quote dan BalasQuote

azzna
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.04.2006
Ahli No: 24310
Posting: 46
Dari: jengka, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-11-08 07:35


salam...
biasanya waktu cuti sem ini lah adalah waktu yang sesuai untuk kita semua merapatkan ukhwah silaturrahim antara keluarga.... saya paling suka duduk rumah... ada family.... erm waktu cuti sem ini dapat belajar masak.... dapat tolong ayah berkebun.... dapat maen game puas2 hehehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For azznaProfil   Hantar PM kepada azzna   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.115315 saat. Lajunya....