Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-01-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
5,000 tahun dulu Confusius berkata, "Belajar!"; 1,500 tahun dahulu ayat Quran pertama ialah, "Baca!"
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: EllysR
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43041

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 26
Ahli: 0
Jumlah: 26




  Yang Masuk Ke Sini
EllysR: 19 hari yang lalu
solehin: 29 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Guru disayangai murid nakal...?


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Guru disayangai murid nakal...?

Please Mendaftar To Post


Oleh Guru disayangai murid nakal...?

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 01:07


ERM..betul ke kata orang, kebanyakannya murid2 yang nakal ni lah yang ingat kat kita (cikgu) berbanding dengan yang cemerlang dan berjaya?....yang selalu kena rotan, cubit dan seumpamanya..mereka ni sebenarnya amat menghormati guru...jom kupas isu niiiiiiii:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 01:18


yup.kadang-kadang macam tu juga, bagi saya sendiri masih ingat lagi guru disiplin yang selalu gunting rambut saya ni..biasalah budak rambut panjang...sekali kena tak insaf lagi...panjangkan lagi...hehe...begitulah seterusnya...kadang-kadang masih teringat juga guru2 yang selalu bagi advice shingga diri ini berjaya...hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 09:30


mungkin betul..
saya adalah orang yang popular ala2 suam kuku untuk ke bilik cikgu disiplin..hhee..:-dsaya duduk kat asrama..kadang-kadang kena panggil time prep malam..huhu..yelah dorm saya tu memang dah terkenal dengan budak-budak nakal..so memang popiler lah budak-budak dalam bilik tu..:-Pada saja masalah..padahal benda tu kecik saja..pernah sekali balik prep malam lambat..kol 11 baru masuk kawasan asrama..time berempat..tengah jalan-jalan tu ..tbe2 nampak cikgu bawk rotan panggil 'pelajar..berhenti kat situ'...hehe..apalagi lari lah..hhahaa..:-D:-D:-D tapi until now i still remember the teacher..

Bookmark and Share

  


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

putriadam
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.07.2008
Ahli No: 34115
Posting: 37
Dari: ums,kota kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 05-11-08 09:55


betul...sebab saya dulu nkl juga, tapi sekarang setiap kali cuti sem saya pagi lawat cg2 saya yang masih sty kat daerah saya, kalau yang dah sty semjng, ktaorg mesej..cuti sem yang lepas ada ustazah yang selalu marah saya cakap kat saya, 'ustazah igtkn kamu akan benci ustazah' ehe, budak nkl slalunya baik

Bookmark and Share

  


  Member Information For putriadamProfil   Hantar PM kepada putriadam   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 10:24


assalammualaikum

saya setuju dengan tajuk ini...hehehe... say ini bukan lah pelajar cemerlang.. cakal itu biasa lah...remaja...tapi saya hormati cikgu2 yang mengajar saya... alhamdulillah masa raya hari itu...ada kesempatan jumpa cikgu tersayang... hehehe... gembiranya lah cikgu itu masih ingat nama saya walaupun dah 6 tahun tak jumpa... terima kasih cikgu sebab menjadi guru yang terbaik.... hehehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 10:36


saya bukan lah nakal tapi saya ni jenis pendiam. hanya angguk dan geleng saja jawapan saya.. sampai cikgu kata ada emas dalam mulut ni.. tapi saya pun masih ingat pada cikgu sampai sekarang ni. jasa cikgu tak pernah saya lupa. pernah juga kena marah,berdiri atas kerusi tapi tu semua pengalaman yang tak dapat lupa..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

angkabut
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18897
Posting: 251
Dari: KampungKU

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 15:56


rupa-rupanya ramai yang nakal ea dikalangan penghuni 'ukhwah' ni..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For angkabutProfil   Hantar PM kepada angkabut   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 16:20


Pada 05-11-08 01:07 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

ERM..betul ke kata orang, kebanyakannya murid2 yang nakal ni lah yang ingat kat kita (cikgu) berbanding dengan yang cemerlang dan berjaya?....yang selalu kena rotan, cubit dan seumpamanya..mereka ni sebenarnya amat menghormati guru...jom kupas isu niiiiiiii:)

di sebalik itu, jangan lupa juga, murid2 yang nakal ni juga yang selalunya diingati oleh gurunya :sopan:

hari terjumpa dengan salah seorang tok guru saya dalam 1 seminar, terharunya masa penghargaan mula-mula tu, dia ada sebut nama saya juga, as "anakanda"...

masa borak dia cakap, kalau student yang biasa-biasa ni susah nak ingat, tapi kalau yang nakal, jahat atau jenis yang taat ni memang mudah ingat, ngeh3x

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 05-11-08 16:38


Assalamualaikum
saya memang nakal..:evil: tapi, tu sebab semua kengkawannya lelaki...bila masuk jeq sekolah yang ada perempuan... :malu:
lalalala...

jadi, jika diikut pengalaman sendiri..hm..saya ingat hampir kesemua cikgu yang mengajar saya...terutama sekali yang ambil tahu saya lebih (tak semestinya dengan merotan...atau dicubit dan sewaktu dengannya)

kesimpulannya?
manusia, suka diberikan perhatian... ;-) kepada cikgu di luar sana, berikan perhatian yang lebih dari sekadar mengajar di depan sahaja..ingat, tugas anda bukan mengajar, tapi mendidik... :welcome: pasti anda akan disayangi...



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 16:51


betul.....setuju.....yang selalu datang ziarah sekolah lama dan jumpa bekas guru-guru depa adalah pelajar yang banyak tercatat namanya dalam rekod disiplin sekolah ....tempat jatuh lagi dikenang ...inikan pula tempat banyak kena rotan dan kena dengar bebelan....

apa-apa pun saya suka pelajar yang tertib , sopan dan taat pada guru.....namun saya lebih menyukai pelajar yang sering buat saya bahagia dengan jenakanya, aksinya, butir bicaranya ...semuanya membuatkan kelas saya ceria berwarna....aahhh....jiwangnya seorang guru seperti saya...


-----------------
orang-orang yang apabila disebut nama Allah gementarlah hati-hati mereka & apabila dibacakan pada mereka ayat-ayatNya, bertambah keimanan mereka. (Al-Anfal :2)


Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-08 16:53


ada betulnya..iyalah kalau dah selalu sangat cikgu panggil dia, marah atau rotan ke..memang dia ingat lah..murid tu pun bila dah tamat dari sekolah tu, pasti akan terkenang semula saat-saat tu..secara tak langsung memang akan ingat cikgu tu..kalau murid yang low profile sikit ni, susah sikitla cikgu-cikgu nak ingat dia atau dia nak ingat cikgu..tak ada sebab yang kuat..tapi kalau yang tak nakal tu dia rapat dengan cikgu,memang masing-masing akan ingat lah..saya sendiri pun memang rapat dengan cikgu..dalam bilik guru tu,yang selalu masuk mencari cikgu,saya and the gang lah..tu yang cikgu pun ingat dan kenal lagi..still contact cikgu terutama masa hari guru lah..ucapan selamat dan terima kasih atas tunjuk ajar mereka..huhu... :kelip: ;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 15:48


Pada 05-11-08 15:56 , angkabut posting:

!!! QUOTE !!!

rupa-rupanya ramai yang nakal ea dikalangan penghuni 'ukhwah' ni..:)


walaupon nakal tapi guru tetap dihormati..
bukan macam pelajar hari ni..nakal dan kurang hajar..:-|
lagipun adalah kenangan semasa di bangku sekolah..hehe..


-----------------
::teruskan kejayaan menuju keunggulan::



Bookmark and Share

  


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 15:53


ye lah budak sekarang bukan setakat nakal.. tapi lebih dari tu lagi.. guru pulak yang gerun dengan anak murid..

Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-08 15:58


setuju...guru mudah ingat dengan pelajar nakal lebih dr pelajar yang baik dan diam saja kat sekolah...
dan sebenarnya..pelajar yang nakal ini juga kebanyakannya pandai...cuma malas..sebab tu mereka jadikan kenakalan mereka untuk mendapat perhatian di sekolah...

teringat zaman sekolah dulu...nakal2 tapi tetap cemerlang...heheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.104771 saat. Lajunya....