Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kepuasan itu terletak pada usaha bukannya pada pencapaian. Usaha sempurna adalah kemenangan sempurna.
-- Mahatma Ghandi

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 74
Ahli: 0
Jumlah: 74




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 2 hari yang lalu
Martyr: 6 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 10 hari yang lalu


Pengumuman Aktiviti
Topik: JK Kembara Ukhwah.com di bumi Perak


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» JK Kembara Ukhwah.com di bumi Perak

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 5

Go To Page: 1 · 2 ... 4 · 5  
Jump To Page:

Oleh JK Kembara Ukhwah.com di bumi Perak

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 16:33


Assalamualaikum w.b.t
Dengan penuh kesyahduan..
lagi rasa kerdilnye ss ingin umumkan

JK ke Perak.. ( JK KUP ) kembara Ukhwah di Perak

” KEMBARA UKHWAH DI BUMI PERAK BANDAR DIRAJA ”

“BERKELANA MENTAFSIR ALAM, FIKIR & ZIKIR”

TARIKH : 28.29 & 30 November 2008
( Jumaat.Sabtu & Ahad )

Yuran : RM 90 ( termasuk T-shirt Ukhwah.com )

Pengangkutan : BAS ( 40 orang )
Kini, hanya tinggal 20 tempat lagi.


Jika sambutan menggalakkan..
pelaksana akan menambah lagi satu bas.

Haa.. apa lagi.. mari lah ke negeri PERAk....

kejor yob kejo... ehehee


ni tentatif..
( akan ada perubahan dari masa ke semasa.. )


LAWATAN 1
daerah Taiping :
I.Bukit Larut
II.Taman Tasik / ZOO Taiping

LAWATAN 2    
Daerah Kuala Kangsar

I.Istana Kenangan DiRaja
II.Galeri Sultan Azlan Shah
III.Masjid Ubudiah
IV.Sekitar Jeti Kuala Kangsar
V.Perusahaan Labu Sayong
VI.Kilang Kicap Tamin / Pusat Kraftangan

LAWATAN 3    
Gua Tempurung

LAWATAN 4    
Teluk Senangin / Lumut & Teluk Batik


Jumaat 28/11/2008

Masa
11.00pm Berkumpul Di K.L Sentral
12.00am Bertolak Dari K.L Sentral Ke Ipoh
5.00 am Tiba Di Taiping

Sabtu 29/11/2008
Solat Subuh
Berkumpul
Sarapan Pagi

Kembara Ukhwah Bermula :
* Bertolak Ke Bukit Larut

Bertolak Ke Kuala Kangsar
Tiba Di Kuala Kangsar dan terus ke
Istana Kenangan Kuala Kangsar
Melawat Galeri Sultan Azlan Shah

Solat dan Melawat Masjid Ubudiah
* Jama’ Taqdim Zohor dengan Asar

Makan Tengahari dan beristirehat di Sekitar Jeti Kuala Kangsar

Bertolak Ke Perusahaan Labu Sayong
Bertolak Ke Kilang Kicap Tamin Sari / Pusat Kraftangan

Bertolak Ke Teluk Senangin
Persiapan Kendiri / Solat : Jama’ Taqhir
Makan Malam / BBQ
Persiapan Kendiri / Rehat / Lelap mata

Ahad 30/11/2008
Solat Subuh
Berkumpul
Sarapan Pagi

Di Sekitar Teluk Senangin / Lumut / Setiawan

Solat Zohor dan Asar : Jama’ Taqdim

Berkumpul
* Bertolak Ke Gua Tempurung
Persiapan Kendiri

Berkumpul
*Bertolak Pulang Ke Kuala Lumpur



Pada yang nak pergi..

Muslimin terus PM / SMS dengan Ketua Pengarah :
Mujahid_007 - 012 5024643

Penggerak bagi JK Perak ni..
* daeng_jati
* owl_UM
* umar_khalil

Bagi muslimat :
Sila PM dengan
* serikandi_khaulah
* syahidatul
* lamyanunalif_mursyidah

Pm atau email pada nama-nama di atas untuk Booking nama..
dan sebarang pertanyaan mengenai JK ke Perak..


** ada rezeki.. kita lunch di rumah ss..ehehe.. :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 17:03


Salam... Wa..pergi KK erk...ni balik kg niza ni... ;-)
Nak join..dah btau kak shye... Padahal on 28 tu ana baru saja balik dr kursus...tapi tengok berkumpul di KL sentral kul11pm..boleh lah nak join... ;-)


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 17:04


rasa nak pergi saja......lagipun tak balik cuti sem ni juga... :terliur:


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 18:06


salam alaik..
err.. kalau dah kat perak macam mana ek?

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 18:09


Pada 29-10-08 18:06 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

salam alaik..
err.. kalau dah kat perak macam mana ek?

wahai gadis perak, meke duduk saja kat sni. Jangan ke mana-mana tunggu saja deme ni datang...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 18:14


huh..rasa-rasa macam nak pergi saja.tengok lah dulu budgetnyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 18:15


okeh2.. tunggu deme datang..
moh ke perak :D


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 18:22


Wahai Sekalian Warga Ukhwah,

"SELAMAT DATANG KE NEGERI PERAK"

Perak Bumi Bertuah


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 18:23


Ini teman nak Promosi sikit apa yang ada kat Perak ni. Ini adalah gambor Teluk Senangin yang bakal kita bermalam.

/

Cantik bukan?


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 18:24


erm..tak tahulah dapat turun k tak..di hari itu dah gtaw kak shida..imad ada program kat qlate..dan 1hb ada accounting student conference..huhu
tengoklah ganer..
adesh..udah lama mahu jumpak sama kakk bibi..dan mahu kak bibi belanja....susahlah gini

Bookmark and Share

    


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 18:25


/

Suasana malam di Pantai Teluk Senangin. Kalian semua sila bayangkan kita berada di tepian pantai yang bersih ditiupi angin sepoi2 bahasa. Waduh. nyamannya...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 18:25


huh..cantik belake...ana yang lahir kat perak ni pun tak tau kat mana teluk senangin...memang mengharap sangat nak pergi ni..mintak2 diizinkan masa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 18:27


/

Bot2 kecil nelayan yang tersadai di kaki pantai, beralun2 mengikuti irama ombak. SubhanaAllah....


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 18:50


/

Ini adalah Hutan Simpan Tanjung Hantu yang betul-betul bersebelahan dengan Pantai Teluk Senangin. Hutan ini adalah sebahagian dari Pantai Teluk Senangin. Cantik tak hutan ini? Teman membuat kajian semut di sini. Antara spesis semut yang ada ialah dari spesis Polyrhachis dives yang bersifat 'solitary' ataupun bersendiri.

/

Polyrhachis dives


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 19:45


Pada 29-10-08 18:24 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

erm..tak tahulah dapat turun k tak..di hari itu dah gtaw kak shida..imad ada program kat qlate..dan 1hb ada accounting student conference..huhu
tengoklah ganer..
adesh..udah lama mahu jumpak sama kakk bibi..dan mahu kak bibi belanja....susahlah gini

Tak apa Immad, kalau program tu lebih aula, lebih baik utamakan program berkenaan. Program ini lebih kepada santai dan kembara. Untuk menenangkan fikiran buat seketika. Tapi teman berharap meke dapat pergilah, kalau tak dapat sertai 'it's ok'


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 19:46


nak joinlah..............bestnya....memang plan cuti sem ni nak round2 semenanjung....tapi duit saja tak ada nak roundd...heheheheee

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 19:50


Ini promosi lagi ni, mari ramai-ramai warga ukhwah merasakan aura 'Kembara' ini. Salah satu lokasi kembaraan;

/

Zoo Taiping mempunyai keistimewaannya yang tersendiri. Ia terletak di dalam kawasan semulajadi di Taman Tasik Taiping berhampiran kaki Bukit Larut (Maxwell Hill) Keindahan alam semulajadi yang menarik seperti aliran anak sungai, tasik, dan kehijauan flora menambahkan lagi keunikan Zoo Taiping dalam mempamerkan suasana semulajadi.

Taman Mergastua Sultan Idris Shah atau lebih dikenali sebagai Zoo Taiping merupakan satu-satunya zoo yang terletak di sebelah utara Semenanjung Malaysia. Dengan kawasan zoo seluas 34 ekar ini, Zoo Taiping telah memulakan satu pembaharuan dengan memperkenalkan pameran haiwan dengan menggunakan konsep terbuka. Ia diperkenalkan dengan mengambilkira habitat asal haiwan tersebut. Pengunjung turut tertarik dengan keindahan alam semulajadi yang dipamerkan dengan pembinaan kandang yang sesuai.

Zoo Taiping merupakan habitat kepada 1300 ekor binatang yang terdiri daripada 180 spesis. Binatang- binatang tersebut terdiri daripada Harimau, Singa, Gajah, Badak Air, Zirafah, Enggang, Orang Utan dan lain lain lagi. Tambahan pula, usaha- usaha pembiakan hidupan liar ini telah terbukti berjaya. Antara hidupan liar yang berjaya dibiakan adalah seperti Harimau Belang, Singa, Siamang, Rusa, Nilgai, Burung Kuak dan banyak lagi.

Konservasi

Ini merupakan peranan yang penting. Pemeliharan ex-situ dilaksanakan seiring dengan pemeliharaan In-situ.

Kajian

Melalui kajian yang dijalankan, kita akan dapat mempelajari perkara baru mengenai hidupan liar. Profesional dan amatur juga boleh menjalankan kajian hidupan liar yang terdapat di zoo ini.

p/s

Sesiapa yang meminati alam haiwan, inilah masanya, ayuh!


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 19:55


Pada 29-10-08 18:24 , immad posting:

!!! QUOTE !!!

erm..tak tahulah dapat turun k tak..di hari itu dah gtaw kak shida..imad ada program kat qlate..dan 1hb ada accounting student conference..huhu
tengoklah ganer..
adesh..udah lama mahu jumpak sama kakk bibi..dan mahu kak bibi belanja....susahlah gini


wah2... terasa namaku disebut2...
kelate? nak ikut.. hihi..
belanja.. boleh saja .. moh2 ke perak yong..
duduk rumah kak.. boleh kita guro sende :P


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 19:57


pergh daeng......promote sakan.....ajk promosi ke????huhuhuhu
cambest saja......tapi betul ke nak pagi teluk senangin?????
kak shida konpem ke dah tgl 20 tempat saja????biar betul ni??
terhangat di pasatan nampak nya.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 19:57


/

/

Antara haiwan yang ada di Zoo Taiping. Kalian boleh memberi rusa2 dan zirafah ini makan. Inilah masanya kepada sesiapa yang ingin mendekati dunia hidupan liar. Rakamkan kenangan anda di Fotografi. Seronok!


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 19:58


sebagai warga perak... memang terkilan tahap gaban tak dapat turut serta.. dah dua tahun mengidam nak pergi gua tempurung... entah sempat entah kan tidak...
pada tarikh berkenaan.. beberapa perkara perlu dihadiri selain dari .. birthday sendiri... adik ipar nak kahwin(dah lah kena potong bawang di hari lahir ku...)...sahabat baik pun walimah masa tu...(pun tak dapat pergi..tu impian dari form 5 tu.. nak pergi kenduri dia) dan... adik ada cakap nak plan satu family ke tepi pantai (disyaki nak celebrate birthday..tapi dia ni dah lupa pulak.. kakak dia dah sign kontrak potong bawang)


:( :( :(

Bookmark and Share

    


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 19:59


wah.. meke ni semangat sguh ni.. gmbo zirapah..
my fav zirapah.. cantekny mata..

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 20:01


kak mimi..
adeii ingat boleh jumpa..
hhuhuhuhu...

teman pun nak promote juga lah perak
moh ye perak yop/yong..

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 20:03


Pada 29-10-08 19:57 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

pergh daeng......promote sakan.....ajk promosi ke????huhuhuhu
cambest saja......tapi betul ke nak pagi teluk senangin?????
kak shida konpem ke dah tgl 20 tempat saja????biar betul ni??
terhangat di pasatan nampak nya.......

Ye lah, teman cuba menarik warga ukhwah untuk menceburkan diri dengan aktiviti ukhwah. Sambil menyelam minum air, disamping dapat kenalan baru, dapat menikmati alam ciptaan Allah SWT.

Dari perancangan, kita akan bermalam di Teluk Senangin. Di sana kita akan ada program BBQ. Tengoklah BBQ apa yang menarik. Sepanjang pengalaman teman berkhemah di Teluk Senangin, teman pangang ikan saja, tapi kali ni ramai boleh BBQ ayam ke...

betul ke dah tinggal 20 tempat saja lagi? cepatnya laris...


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 20:04


kak mimi..
adeii ingat boleh jumpa..
hhuhuhuhu...

teman pun nak promote juga lah perak
moh ye perak yop/yong..

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 20:06


Pada 29-10-08 19:59 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

wah.. meke ni semangat sguh ni.. gmbo zirapah..
my fav zirapah.. cantekny mata..

teman cuma menggalakkan ahli ukhwah untuk join same. memang cantik matenye, bulu matenye yang teman suka. hehehe


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 20:08


Pada 29-10-08 20:04 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

kak mimi..
adeii ingat boleh jumpa..
hhuhuhuhu...

teman pun nak promote juga lah perak
moh ye perak yop/yong..

mari sini teman nambahnyei... yeop, yong, moh dereh moh kita bekelio ke negeri Peghak ni.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 20:08


ngatkan nak cadang pagi lata kijang....masyuk juga tempatnya
compare to gue tempurung yang hanya ada gue saja....
gue tempurung tu aktiviti apa ek???meredah gue ke?

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 20:24


Assalamualaikum..

Amboi lajunya posting kat sini, harapnya nanti yang hadir pun semeriah topik ini. InsyaAllah nak juga jalan-jalan cari makan kat Perak ini. Lama tak naik bas ramai-ramai, teringat pula zaman sekolah dulu.

Shida, tarikh konfirm ye, nak kena isi borang cuti ini. Huhu.

Jom ramai-ramai ikut rombongan cik kiah ke Perak.. :kelip: :kelip: :kelip: :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 20:29


Pada 29-10-08 20:24 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..

Amboi lajunya posting kat sini, harapnya nanti yang hadir pun semeriah topik ini. InsyaAllah nak juga jalan-jalan cari makan kat Perak ini. Lama tak naik bas ramai-ramai, teringat pula zaman sekolah dulu.

Shida, tarikh konfirm ye, nak kena isi borang cuti ini. Huhu.

Jom ramai-ramai ikut rombongan cik kiah ke Perak.. :kelip: :kelip: :kelip: :kelip:



kak hanan rombongan kak kiah tu pergi kl.....
yang kena tukar lah name takkan nak pakai name cik kiah kita tu agaknya.....
apa kata kita namekan rombongan kak hanan ke perok.....huhuhu

:lol:


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 20:39


Pada 29-10-08 20:08 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

ngatkan nak cadang pagi lata kijang....masyuk juga tempatnya
compare to gue tempurung yang hanya ada gue saja....
gue tempurung tu aktiviti apa ek???meredah gue ke?

Al-Walid, sememangnya memang ada cadangan untuk ke lokasi yang berkonsepkan Hutan Hujan Tropika yang berlanskapkan sungai dan air terjun. Tapi memandangkan sekarang adalah musim hujan, adalah amat bahaya berekreasi di sana. Mengikut pengalaman teman di Hutan, Hujan di kawasan pergunungan kita tidak sedar, katakan hujan di puncak, di dataran tidak hujan. Air hujan yang turun itu akan berkumpul (sesuai dengan konsep kawasan tadahan, catchment area) dan sekali bah ianye turun ke kawasan air terjun. Malah ada peristiwa yang menyayat hati dengan fenomena ini, sahabat teman maut dibawa arus air yang terlampau kuat. :(


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 21:00


Pada 29-10-08 18:23 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Ini teman nak Promosi sikit apa yang ada kat Perak ni. Ini adalah gambor Teluk Senangin yang bakal kita bermalam.

/

Cantik bukan?



Ana dah pernah pergi tempat ni dua kali. Memang tahulah keadaan tempatnya. kat sini bagi mereka yang materialistik mesti rasa 'best' terutama bila tidur di chaletnya.... :-D


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 29-10-08 21:12


hmm..macam best saja JK ni..memang teringin nak p bercuti setelah di hari itu d kecewakan..tingal beberapa jam saja lagi nak brtolak ke Cherating tiba-tiba da mesej cancel..keciknya lah hati ni..rasa nak bwak diri ke gunug ganang..uhuk :-(

hmm tengok lah..hujung bulan 11 :berfikir: adaka masa tu masi lagi d sini ye ataupun sudah kembali ke kampung halaman..hmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 21:24


dah lama tak menyertai jk...
dah lama tak jumpa warga ukhwah nii..
kali ni insyaAllah akan menyusul bersama suami..:kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 21:25


ummu...
ehehe.. moh ke perak moh..
jangan keciwa2.. dun worry.. banyak shbt2mu di sini..

p/s: Kenapa aa sejak dua menjak ni teringat ummu.. eheh.. ummu ingat bb aaa..
     selalu tipon kak yati tanya pasal ummu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 21:26


Pada 29-10-08 21:24 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

dah lama tak menyertai jk...
dah lama tak jumpa warga ukhwah nii..
kali ni insyaAllah akan menyusul bersama suami..:kelip:


kak ct nak mai perak?
aiseh.. seronok ni dapat jumpa kak ct yang dah lama adik idam2kan(macam pelik saja ayat) uhuk2..
:welcome:


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 21:30


assalammua'alaikum semua kepada sahabat serta sahabiah...marilah kita mengucapkan kesyukran kepada ALLAH serta selawat kepada nabi junjungan kita Rasulullah s.a.w.

to all : cepatnya posting biarpun baru beberapa jam saja dipostingkan cadangan ni oleh kak shida petang tadi.nampaknya mendapat sambutan.alhamdulillah.

to daeng : erm,bagus syeikh....enta amat menyenangkan ana...hm.syukran ya akhi......

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 21:33


erm....smiles_roses dah pandai guna loghat perok lah..hehe..teruskan..hehehe...

to ummu : join lah pgram ni,insya'INSYA'ALLAH, jika kita niat nak tengok keindahan alam dan menenangkan hati,pasti akan tenang hati kita....

to kasih_kekasih : terasa ingin bersua dan nak juga ketemu dengan zaujinya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 21:40


ok.baiklah..
pgram ini dicadangkan setelah diusulkan kepada MT, dan cadangan diterima setelah pihak MT menyetujui dengan objektif2 yang di beri.disamping kita menyemai kasih memupuk ukhwah, kita dapat melihat keindahan alam serta melihat keangungan dan kebesaran ALLAH di muka bumi ini.,

ok...penyertaan : terbuka kepada sesiapa yang berminat sahaja,kepada yang tidak berminat, tidak perlu lah..hehe...

20 tempat yang telah diisi itu adalah tempat bagi pelaksana program,akan tetapi jika penyertaan melebihi 40 org termasuk pelaksana, maka pengangkutan akan ditambah.

yang menyertai dan membayar yuran itu termasuk lah bayaran bagi pengangkutan,penginapan selama 3 hari dua malam dan setiap peserta akan mendapat t-shirt.insya'ALLAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

salamuNajah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.02.2005
Ahli No: 14358
Posting: 98
Dari: darul ridwan

Perak  


posticon Posting pada: 29-10-08 21:43


alhamdulillah..ana doakan moga-moga kmbara kome ke bumi mike brkati Allah..ana sj2 nak suggst kat kome..pagi lah kilang roti segar..kat cgkt cermin, dah nak dkt2 dengan sitiawan..ate kome try lah pizza kat situ..sedap weh..tu kilang org Islam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For salamuNajahProfil   Hantar PM kepada salamuNajah   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 21:45


uhuk2.. sikit saja yang teman tau..
best loghat perok ni..
seronok pl teman :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 21:49


mohamad : tolong update siapa yang booking melalui portal ni ek...


bagi yang dah memang berada di perak : ana harap ada yang boleh handle ahli2 yang berada di perak.sama ada daeng_jati or smiles_roses or sesiapa sahaja...

inilah peluang ahli2 perak untuk berjumpe dengan ahli2 ukhwah yang tinggal di seluruh pelusuk negeri yang selalu bertemu di ibu kota dan akan mengembara ke perak..

jadi kepada ahli2 ukhwah yang berada di perak dan tidak berkesempatan sebelum ini,inilah peluangnya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 21:55


uit...dah 20 orang confirm nak pergi...siapa yang pergi tu..listkan lah kat sini..setelah dikira budget dari semasa ke semasa...insyaallah ana akan turut serta menerjah bumi kelahiran ana ini...insyaallah...so bagaimana nak buat pembayarannyer...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 21:56


salamuNajah...betul ke ada kilang roti kat situ...tak ada lah pulok teman perasannyer....

nengok lah nanti macam mana,kalau sempat kita singgoh lah kejap waktu nak pergi lunch kat rumoh Cik ss kita tu......

to smiles_roses :tak apa,tak apa...doh lama nt,mahir lah loghat perok tu............hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:00


nak booking satu tempat duduk..hehe...

nak jumpa ahli2 ukhwah ni..lagipun tak pernah lagi join program2 ukhwah.com ni...kalau boleh listkan lah semua yang dah confirm pergi...hehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:01


ok...20 org tu adalah pelaksana..tapi semua tu pun belum tentu....pembayaran,kita maklumkan dalam sehari dua lagi...nak kena bincg dengan MT dan kak shida juga tu sebab akaun mereka saja yang pegang....

oh ya...yang 20 org tu nt akan dipostingkan listnyer..k.....

minta mohamad dan sesiapa update booking siapa yang nak pergi program ni...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:04


setakat ni yang booking :

1. muslimin23
2. sya_ryn

**perubahan tentatif dan terma-terma akan dimaklumkan dari masa ke semasa.
** kita ada masa dalam dua minggu untuk booking sebab nak booking bas mengikut penyertaan.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:05


Bibi.. apa surprise untuk rombongan jauh ini.. huhu.. Orang Perak kena buat persembahan kebudayaan negeri Perak.. ok tak macam itu.. :sopan: :sopan: :sopan: :sopan:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:07


to kak hanan tomeii : hah?(buat muka terkejut), kena buat persembahan negeri perok?.. mak aii...

tapi untuk kak hanan adalah special.. kak hanan belanje bb (special tak :kelip: )

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 29-10-08 22:10


Moh kita berkelana mentafsir alam, fikir dan zikir di bumi perak!

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:12


Pada 29-10-08 22:07 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

to kak hanan tomeii : hah?(buat muka terkejut), kena buat persembahan negeri perok?.. mak aii...

tapi untuk kak hanan adalah special.. kak hanan belanje bb (special tak :kelip: )


Tak kira.. Bibi.. mujahid.. muslimin23... Daeng... shida kena buat persembahan khas.. huhuhu


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:12


wah.. tu dia ukhtiku srikandi_khaulah dah posting..
lama ana tunggu posting ukhti..
insyaAllah kita jumpa andai tak ada aral :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:13


!!! QUOTE !!!

Bibi.. apa surprise untuk rombongan jauh ini.. huhu.. Orang Perak kena buat persembahan kebudayaan negeri Perak.. ok tak macam itu.. :sopan:


apa kata kita suruh daeng mempersembahkan silatnya...kan mike ni keturunan yang pandai bersilat...nak jugak tengok daeng bersilat...



Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:14


hihi.. kak hanan, bb terkecuali lah (sambil buat muka seposen) please.. :P
kak shida, daeng dan mujahid kena buat.. bb dengan kak hanan tengok saja..
boleh kan2 :kelip: (nada memujuk)

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 29-10-08 22:16


Pada 29-10-08 22:12 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

wah.. tu dia ukhtiku srikandi_khaulah dah posting..
lama ana tunggu posting ukhti..
insyaAllah kita jumpa andai tak ada aral :D


huhu...semoga kita dapat berJK sakan di perak~~

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:18


eh..eh..Kenapa kami semua kena buat pertunjukan???

tak boleh ni...ini tidak adil....hehehe....

nt ana bincang dengan daeng untuk pertunjukkan silat..seni warisan budaya melayu..insya'ALLAH boleh...hehe...

boleh kan daeng....


penyertaan setakat ini :

1. muslimin23
2. sya_ryn
3. kak hanan


penyertaan yang telah berada di perak :

1. smiles_roses ( tolong uruskan bagi sesiapa yang memang telah berad di perak ek.k. kerjasama dengan daeng amat diperlukan)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:20


Pada 29-10-08 22:16 , srikandi_khaulah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-10-08 22:12 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

wah.. tu dia ukhtiku srikandi_khaulah dah posting..
lama ana tunggu posting ukhti..
insyaAllah kita jumpa andai tak ada aral :D


huhu...semoga kita dapat berJK sakan di perak~~



ber JK,bukan Jk saja saja tau.... 'Berkelana mentafsir alam,fikir&zikir'...

p/s : fahami...


-----------------
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangkakan.Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yang ingi


Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:20


silat... nak yang pecah2 batu.. kalau boleh pecah bangunan sekali.. heheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:21


kembali ke Bukit Larut dan Taman Tasik Taiping, betul-betul mengingatkan kembali memori zaman muda-mudiku dulu.. huhuhu.

nak jumpa bibi lah... tak pernah lagi bertemu dengan bibi ros tersenyum ni :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:23


wah2.. kak shye ku dah posting :D
nak jumpa.. moh2, kita jumpa.. :D
seronok pula rasanya..(dengan nada xcited)

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:23


penyertaan setakat ini :

1. muslimin23
2. sya_ryn
3. kak hanan
4. kasih_kekasih dan suami
5.alwalid

penyertaan yang telah berada di perak :

1. smiles_roses ( tolong uruskan bagi sesiapa yang memang telah berad di perak ek.k. kerjasama dengan daeng amat diperlukan)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi_khaulah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2007
Ahli No: 30520
Posting: 139
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 29-10-08 22:23


Pada 29-10-08 22:20 , mujahid007 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-10-08 22:16 , srikandi_khaulah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-10-08 22:12 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

wah.. tu dia ukhtiku srikandi_khaulah dah posting..
lama ana tunggu posting ukhti..
insyaAllah kita jumpa andai tak ada aral :D


huhu...semoga kita dapat berJK sakan di perak~~



ber JK,bukan Jk saja saja tau.... 'Berkelana mentafsir alam,fikir&zikir'...

p/s : fahami...



faham tuan KP! :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_khaulahProfil   Hantar PM kepada srikandi_khaulah   Pergi ke srikandi_khaulah's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:24


assalamualaikum...

wah baru hari ni posting topik ni..
dah dapat sambutan hangat eh..
erm bagus tu..
almaklumlah tempat teman siapa yang dok suko :)
kebetulan ana pun last paper 15hb11 lepas itu terus balik rumah tunggu posting.
insyaAllah ana akan join..
abestu nak tanya kalau ana ni dr perak still bayaran rm90 or kurang?
sesiapa yang dr teluk intan tu bolehlah pergi sama-sama dengan ana..
ana ni dok jeq perak tapi bukan tahu sangat jalan-jalan kat sini :)
dah lama sangat tak join program..
moga Allah permudahkan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:24


Pada 29-10-08 22:20 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

silat... nak yang pecah2 batu.. kalau boleh pecah bangunan sekali.. heheh


mak aii (muka terkejut) kak hanan, nak pecah2 batu @ bangunan.. uhuk2.. hebat ni..


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:25


kalau dah jumpa smiles_roses,susah nak berbual dah sebab dia asyik tersenyum saja...hehehe.....

to ukhti syai : taiping tu zaman muda mudinyer,sekarang dah tua dah..hehehe..

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:27


aiseh akhi mujahid ni..
ana mula-mula saja malu2 lama-lama ok :D
tanya kak hanan, kak sadiqah..
mereka taule kenakalan ana tahap mana :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:27


boleh juga tengok daeng bersilat..
di hari itu baru jeq buat silat sempena program guru-guru..
silat bunga..
buat lawak jeq..
sebenornya silat ni bagus untuk pertahankan diri :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:29


ika2410 boleh berhubung dengan smiles_roses...
ana cadangkan yang memang berada di ipoh,berkumpul di bukit larut atau pun kuala,..nt bincg dengan daeng kalau nak naik bas.

oh ya...

to kak hanan : setakat pecah2 bangunan tu, daeng peting jari saja...hehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:31


untuk yang duduk sekitar perak, boleh posting kat sini.. inform ek..
nanti ana dan akhi daeng try discuss nak tunggu kat mana ye..

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:34


ya...marilah kita berkelana mentafsir aam,fikir dan zikir,......ana pun dah lama tak bersiar-siar di perak...

walaupun ana anak jati perak,tapi ana masih tak pueh meronda kat perok......


ya...silat2 ni daeng boleh uruskan.........hehehe..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:34


YA ALLAH!!! Baru kejap tadi, petang topic niie dibuka, daah
67 posting dalam niie!! PPEERRRGGHH!!! Meriah kentang ayam
nyyyeer topic niihh!! ADDUUHH!!!

p/s: mujahid007, saya ada exam next week. Just wait... wait... Saya
roger saudara kemudian... Dan survey...

2nd p/s: Kepala promosi nyeer Daeng yeeerr dalam topic niie. HHEEE...

Bookmark and Share

    


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 29-10-08 22:34


wah!ramai betul kenalan cik bb ni yekk..hehe..saya kena pertimbagnkan untuk balik kampung lambat sikit lah kalau macam ni..maklum lah nak jumpa cik bb..hehe
saya pun baru sekali jumpa bb..hehe..itupu sebab bb datang kl..huhu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:37


hihi.. wah.. ummu.. ahlan.. mari2... :welcome:
banyak kenalan? mak aii.. inda bah ummu.. sikit jak tu.. ehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:38


ni saya nak list orang2 yang berasal dan duduk di negeri Perak:

1. Daeng_Jati
2. mujahid007
3. simple_shida
4. ika2410
5. alwalid
6. owl_UM
7. eniliana & rdwira
8. azemi
9. muslimin23

yang sedang menuntut ilmu di perak:
1. smile_roses
2. syaryn

yang pernah menuntut ilmu di perak: (hehe)
1. syahidatul

nak jugak tu masuk list :sopan: :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:40


owah...ramai jugak ye yang berasal dari negeri perak ni...tak perasan pulak...moh kita promosikan perak....

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 29-10-08 22:40


saja nak meriahakan kalau rasa anoying mahap lah ye..hehe

bb..bb.. bila lah ada JK kembara ke Sabah D bawah bayu ni yekk..hmm

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:43


inda annoying bah.. hehe

tulah, nanti ni kita semua rancang JK kembara ke Sabah D bawah bayu..
wah..

leader dia kak sadiqah

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 29-10-08 22:48


hik2..Kalau kak sadiqah sudah kompem lagi sure p kembara d tawau..hehe kan kak..nda paya p tempat c bb ni..

p/s: mahap hampun d pinta nanti mesti ada yang marah..sebelum di tegur baekk kita kembali pada topik asal :P

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:48


tak apa...nt lepas smiles roses bincg dengan en.daeng,maklumkan pada ana supaya dapat selaraskan jadual....

to syafi : ya syeikh,ana pun terkejut juga...ya satu lagi...dalam minggu kedua next month dan nak kena bawa lagi dua org PIC...........kena bagi cukup korum..hehe..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 22:52


hehehe...
to warga sabah...ana setuju,...buat saja jk sabaha next year..biar kak sadiqah leader...hehehe.....

ya,ramai yang berasal dari perak...hehe....

moh lah kita wei orang2 perok wei...promosi lah yop,yong perok ni wei...hehehe.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

sya_ryn
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2004
Ahli No: 11387
Posting: 3187
Dari: Tanjung Malim Perak

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 23:00


Pada 29-10-08 22:31 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!

untuk yang duduk sekitar perak, boleh posting kat sini.. inform ek..
nanti ana dan akhi daeng try discuss nak tunggu kat mana ye..
saya kat tanjung malim ni rasanya join kat kl sentral jak lah...lagipun last exam 21hb...so 22hb balik KL dulu...haha...ikut di KL jak lah nanti...hope confirm lah saya ikut...


-----------------
Hadith : Dari Abdullah .a katanya, nabi s.a.w bersabda:Memaki orang Muslim adalah (fasiq) dan membunuhnya, kafir. (al-Bukhari)


Bookmark and Share

    


  Member Information For sya_rynProfil   Hantar PM kepada sya_ryn   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 23:03


ok lah tu...erm,tergin jua bersua dengan sya_ryn..hope ana diizinkan pergi juga lah..hope tak ada exam dan lain-lain...

ai,dapat jumpa sahabat2 yang masih belum lagi dapat berjumpe............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 23:05


akhi mujahid: untuk muslimat, ana ingat boleh lah ana arrge kalau tak kat taiping.. kat rumah ana saja..
muslimin tunggu akhi daeng..

Bookmark and Share

    


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 23:07


ya..ya...k...ana nak log out dah.k..apa-apa hubungi.k.salammmmmmmmm...
semoga urusan kita semua dipermudahkan oleh ALLAH...........amin..........

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 23:18


!!! QUOTE !!!



kak ct nak mai perak?
aiseh.. seronok ni dapat jumpa kak ct yang dah lama adik idam2kan(macam pelik saja ayat) uhuk2..
:welcome:



i'alah nanti kita jumpa tau....:kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 29-10-08 23:34


Pada 29-10-08 22:38 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

ni saya nak list orang2 yang berasal dan duduk di negeri Perak:

1. Daeng_Jati
2. mujahid007
3. simple_shida
4. ika2410
5. alwalid
6. owl_UM
7. eniliana & rdwira
8. azemi
9. muslimin23

yang sedang menuntut ilmu di perak:
1. smile_roses
2. syaryn

yang pernah menuntut ilmu di perak: (hehe)
1. syahidatul

nak jugak tu masuk list :sopan: :P


yang pernah ada kawan dari perak:
1. TT

yang ada pakcik kat perak:
1. TT

yang ada kawan belajar kat perak:
1. TT

yang pernah berhenti kat RnR tapah perak:
1. TT

wahhhhhh..... :-o
banyak tu boleh masuk senarai.... :-P



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

muslimin23
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 678
Posting: 3083
Dari: ~senawang ~ dublin ~ kl~

iran   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 23:58


erkk...
apa maksud TT tu sayatetapsaya...ana begitu daif lah nak memahami maksud TT tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For muslimin23Profil   Hantar PM kepada muslimin23   Pergi ke muslimin23's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 01:07


Salam......menariknya....dapat pergi perak..... nak join ke tak ini....nak join ke tak...dapat pula naik bus ramai-ramai.....trkenang kisah masa budak sekolah....dulu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

Salamat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 30825
Posting: 91

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 01:48


Assalamualaikum ...

mnarek weh pusing2 perak ni...


-----------------
salamatsabtu.blogspot.com


Bookmark and Share

    


  Member Information For SalamatProfil   Hantar PM kepada Salamat   Quote dan BalasQuote

Salamat
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 30825
Posting: 91

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 01:52


Knangan bkamping d t.senangin, otw nak pergi pun dah jatuh moto kat corner maut 2...
berendam dalam laut sampai demam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For SalamatProfil   Hantar PM kepada Salamat   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 05:19


salah satu cara nak hilangkan stess adalah dengan melancong... :berfikir:

bagusnya kalau dapat pergi....nak piiiiii..... :cry:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 06:46


Pada 29-10-08 23:34 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-10-08 22:38 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

ni saya nak list orang2 yang berasal dan duduk di negeri Perak:

1. Daeng_Jati
2. mujahid007
3. simple_shida
4. ika2410
5. alwalid
6. owl_UM
7. eniliana & rdwira
8. azemi
9. muslimin23

yang sedang menuntut ilmu di perak:
1. smile_roses
2. syaryn

yang pernah menuntut ilmu di perak: (hehe)
1. syahidatul

nak jugak tu masuk list :sopan: :P


yang pernah ada kawan dari perak:
1. TT

yang ada pakcik kat perak:
1. TT

yang ada kawan belajar kat perak:
1. TT

yang pernah berhenti kat RnR tapah perak:
1. TT

wahhhhhh..... :-o
banyak tu boleh masuk senarai.... :-P



yang kerja kat sempadan perak :
1.awan_biru

yang selalu berhenti kat medan gopeng dan medan kit perak :
1.awan_biru

yang selalu berurusan dengan Hos Teluk Intan, Perak
1.awan_biru

latest update....:sopan:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

    


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 07:08


Pada 29-10-08 21:00 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Ana dah pernah pergi tempat ni dua kali. Memang tahulah keadaan tempatnya. kat sini bagi mereka yang materialistik mesti rasa 'best' terutama bila tidur di chaletnya.... :-D

Salam,

sememangnya Kembara ini bersifat santai, Penginapan juga stail santai, Penginapannye ala-ala kampung nelayan. Hargapun berpatutan, tidaklah eksklusif. Kalau betul-betul nak nyaman, boleh sewa kat Teluk Batik yang lengkap dengan pelbagai kemudahan. Harga semalam mungkin mencecah ratusan ringgit. Penginapan di Teluk Senangin hanya puluhan ringgit saja.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 07:09


Pada 30-10-08 01:52 , Salamat posting:

!!! QUOTE !!!

Knangan bkamping d t.senangin, otw nak pergi pun dah jatuh moto kat corner maut 2...
berendam dalam laut sampai demam...

Memang lokasi Teluk Senangin ni masuk ceruk sikit, ianya lepas kawasan perlancongan Damai Laut Country Resort. Memang best nak buat rempit. hehehe


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 07:14


Pada 29-10-08 22:13 , muslimin23 posting:

!!! QUOTE !!!

apa kata kita suruh daeng mempersembahkan silatnya...kan mike ni keturunan yang pandai bersilat...nak jugak tengok daeng bersilat...

Nak tengok teman bersilat? nanti ada yang terpukau pula. sebenarnya kemungkinan besor teman tak menyertai program ini. Teman ada urusan yang lebih penting. Sebagai urang Perak. teman cuma menggalakkan kalian semua datang ke negeri Perak dan menyertai Program Ukhwah. Memang berfaedah program2 santai begini.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 07:17


Pada 29-10-08 22:48 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

hik2..Kalau kak sadiqah sudah kompem lagi sure p kembara d tawau..hehe kan kak..nda paya p tempat c bb ni..

p/s: mahap hampun d pinta nanti mesti ada yang marah..sebelum di tegur baekk kita kembali pada topik asal :P


itu sudah compom adikku..kalau berJK ke tawau, kita berkampung di rumah akak, kg. sungai imam lorong 3, hehe(siap promote tuu)..
insyaallah, ana akan join jk ke perak, kampung halaman teman si daeng jati, ss dll. disamping tu boleh singgah kat rumah kak ngah di sri manjung..

team ukhwah perak kena buat persembahan khas termasuk smileroses sebab dia dikira penghuni ipoh..kalau buat tarian silat leader oleh daeng jati pun ok juga. setuju tak cik presiden :sopan: :sopan: :sopan:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 07:17


Kepada yang berada di Perak, moleklah kiranya memberi nama secepat yang mungkin. Nyatakan juga berkenderaan sendiri mahupun tidak. Ianya penting untuk selarasan Kenderaan. Kemungkinan kalau tiada selarasan, penuh pula bas nanti.

Selaraskan dulu siapa dari Kuala Lumpur dan dari Perak. Yang pentingnya Pengangkutan dan Penginapan. Keselesaan itu penting untuk aktiviti perlancongan ini.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 07:43


Ni teman nak promosi lagi ni, nak menaikkan seri aura 'Kembara' ini;

Labu sayong Identiti Kuala Kangsar

/

/

Tradisi tembikar ini diusahakan oleh penduduk tempatan di pendalaman seperti para penduduk di Kampung Sayong, Kuala Kangsar, Perak Darul Ridzuan. Labu sayong biasanya dibuat dalam dua warna iaitu hitam dan coklat. Bentukya ialah leper seperti labu bocong, labu tela, labu pucung dan labu panai. Hiasan yang kebanyakannya digunakan ialah pecah empat, bunga api, bunga lawang, bunga cakar ayam, bunga tanjung, bunga cengkih dan pucuk rebung. Salah satu keunikan labu ini ialah ianya diilhamkan daripada bentuk buah labu itu sendiri dan corak yang digunakan lebih bersifat semulajadi atau nature, ini mungkin kerana ianya biasanya dihasilkan oleh kaum wanita maka, secara tidak langsung, jiwa mereka yang lebih sensitif turut dipaparkan melalui corak yang dihasilkan. Teknik yang biasanya digunakan ialah teknik lingkaran dan picit bagi proses pembentukkan labu sayong.

Biasanya tanah liat yang digunakan namun, bagi penduduk Kampung Sayong, mereka menggunakan sejenis tanah yang terdapat di daerah Sayong. Namun, mengikut para penghasil labu sayong yang lain, tanah yang sesuai digunakan ialah tanah yang didapati satu kaki daripada aras permukaan bumi. Tanah liat yang digunakan untuk penghasilannya ialah tanah liat yang berwarna kelabu dan tanah liat yang berwarna kemerah-merahan. Alatan yang digunakan ialah batu sungai, pengukir, perepek, span, pinggan, papan rata atau papan gelak, gergaji kecil, pengguris dan roda pembentuk tembikar.

Bengkel Labu Sayong Paya Lintah, Padang Rengas, Daerah Kuala Kangsar.

p/s

Dah bertandang ke Kole Kangsor tak sah kalau tak beli Labu Sayong. Kome belilah satu buat balik kenangan. ada pelbagai jenis dan saiz Labu Sayong ni. Labu Sayong tak terdapat di mana-mana kecuali di sini sajalah. Disamping itu boleh dibuat bekas simpanan air yang sentiasa sejuk.


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

adeq3101
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.07.2008
Ahli No: 34183
Posting: 45
Dari: S.T.P

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 07:53


Pada 29-10-08 22:40 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

saja nak meriahakan kalau rasa anoying mahap lah ye..hehe

bb..bb.. bila lah ada JK kembara ke Sabah D bawah bayu ni yekk..hmm



setuju kalau buat pergi sabah..hu...boleh tengok negeri sendiri...

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeq3101Profil   Hantar PM kepada adeq3101   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-10-08 08:06


betul tu daeng....ana menyokong sepenuhnyer....

listkan siapa dari perak dan siapa dari kl...............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, limah, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Pengumuman Aktiviti
    »» JK Kembara Ukhwah.com di bumi Perak

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 5

Go To Page: 1 · 2 ... 4 · 5  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.187273 saat. Lajunya....