Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-04-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Manusia akan mati sekali sahaja, tetapi orang yang berhutang akan mati berkali-kali
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Athiqullah83
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43132

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 26
Ahli: 0
Jumlah: 26




  Yang Masuk Ke Sini
ikhwan5217: 2 hari yang lalu
Martyr: 6 hari yang lalu
Ahmadmohd7878: 10 hari yang lalu


Jejak Remaja
Topik: Ceh, Lelaki Mana Boleh Menangis!


Carian Forum

Moderator: Administrator, mohamad
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Remaja
    »» Ceh, Lelaki Mana Boleh Menangis!

Please Mendaftar To Post


Oleh Ceh, Lelaki Mana Boleh Menangis!

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 07:14


“Wuuu…lelaki nangis wuuu… Tak malu wuuu…”

Kenapa? anda ingat, lelaki tak boleh menangis ke? Jangan hanya ingat perempuan saja yang boleh menangis. Lelaki pun boleh menangis juga tahu.

Tetapi anda mesti tertanya-tanya, Kenapa jarang sangat tengok lelaki menangis. Kalau anda tengok lelaki saja, mesti anda kata, “Ala, lelaki… Tunjuk macho lah tu…”

Lelaki sebenarnya bukan tak nak menangis, tetapi mereka pandai menghargai sebenarnya. Kan kalau kita menangis, kita keluarkan air mata. Yang lelaki ni bagus, mereka nak simpan air mata mereka tu. Nak bersihkan mata katanya. Tu pasal lah lelaki tak menangis…

Selain daripada itu, lelaki ni suka perempuan puji mereka. Kalau lelaki tak menangis saja, perempuan akan cakap ayat ni lagi, “Ala, lelaki… Tunjuk macho lah tu…” Bukan lelaki nak berbangga-bangga, ataupun riak. Dah perempuan nak puji. Dah perempuan nampak ke-macho-an lelaki. Tu pasal lah lelaki tak menangis…

Pemikiran lelaki dengan perempuan memang berbeza. Perempuan kalau tengok cerita yang sedih-sedih, mesti menangis. Tapi bila lelaki tengok cerita yang sedih-sedih, mereka akan rilek saja. Cool. tak ada nangis-nangis ni. Buat penat saja. Dah lah mereka penat balik dari kerja. Ni balik rumah nak nangis-nangis pulak. Tambah lagi penat ada lah. Tu pasal lah lelaki tak menangis…

Lagi satu, lelaki kan dikenali dengan kekuatannya. Kalau menangis, habis lah mereka punya kekuatan, ke-tough-an tu semua hilang. Sebagai contoh, kalau lelaki tengah bertukang dan nangis-nangis nak buat kerja. rasa-rasanya, siap tak kerja yang nak dibuat tu? Mesti lambat nak siap kan? Lelaki tak suka lambat-lambat ni. Tu pasal lah lelaki tak menangis…

Dan akhir sekali, lelaki kan kacak kalau tak menangis. tak ada nak serebeh-serebeh muka tu. Tu pasal lah lelaki tak menangis.

Perempuan sekalian jangan buat spekulasi liar!


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 08:05


!!! QUOTE !!!

Pemikiran lelaki dengan perempuan memang berbeza. Perempuan kalau tengok cerita yang sedih-sedih, mesti menangis. Tapi bila lelaki tengok cerita yang sedih-sedih, mereka akan rilek saja. Cool. tak ada nangis-nangis ni. Buat penat saja. Dah lah mereka penat balik dari kerja. Ni balik rumah nak nangis-nangis pulak. Tambah lagi penat ada lah. Tu pasal lah lelaki tak menangis…


hehe.. :sopan:
kawan ana pernah beritahu, buat apa nak nangis tengok cerita sedih.
dia pelik tengok perempuan ngs2 tengok cerita sedih
katanya..
"tu kan CERITA.bukan betul pun.." :lol:

betul juga apa yang dia cakap ek.
hehe :sopan:

though i agree with your opinion
but i knw someone yang akan ngs bila tengok cerita sedih.
i mean a guy lah..
dia ngs kalau tengok cerita korea or hindustan yang sedih.
dan its real.


-----------------
"the best and most beautiful things in the world cannot be seen, not touched..but are felt in the heart.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 08:19


lelaki apa yang menangis tengok cerita Hindustan tu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

samudra
WARGA SETIA
Menyertai: 06.12.2005
Ahli No: 20847
Posting: 721
Dari: Tanah Melayu

stkitts_nevis   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 08:49


Pada 23-10-08 08:19 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki apa yang menangis tengok cerita Hindustan tu!



Shah Rukh Khan dapat datuk tu pasal dia boleh buat Ali Rustam dan Khalil Yaakob nangis lah,,



Bookmark and Share

    


  Member Information For samudraProfil   Hantar PM kepada samudra   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 23-10-08 08:51


Mmmmm... lelaki juga menangis... tapi tangisannya sukar di lihat... selalunya tangisannya ketika dia sendirian.... :-)
lelaki dikurniakan Allah dengan sikap hati yang susah untuk menangis ada kelebihannya... ketika org yang tersayang menangis.... dia akan jadi penenangnya... hmmm kalau dah dia nangis jugak... lagi kuatla meraung tu.. hehehe... insyaAllah... setiap sesuatu perbezaan itu ada manafaatnya... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 08:55


Pada 23-10-08 08:49 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-10-08 08:19 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki apa yang menangis tengok cerita Hindustan tu!


Shah Rukh Khan dapat datuk tu pasal dia boleh buat Ali Rustam dan Khalil Yaakob nangis lah,,


erm, memang lemah! tengok Hindustan nangis! menjatuhkan maruah Negara Malaysia


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 09:09


...erm... man crying in the rain.... baru tak nampak dia menangis..

Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 09:20


huhu. selalu dah jumpa laki nangis. :D

Bookmark and Share

    


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 09:37


!!! QUOTE !!!

Pada 23-10-08 08:49 , samudra posting:!!! QUOTE !!!
Pada 23-10-08 08:19 , Daeng_Jati posting:!!! QUOTE !!!
lelaki apa yang menangis tengok cerita Hindustan tu!

Shah Rukh Khan dapat datuk tu pasal dia boleh buat Ali Rustam dan Khalil Yaakob nangis lah,,

erm, memang lemah! tengok Hindustan nangis! menjatuhkan maruah Negara Malaysia


lemah ke seorang lelaki kalau menangis tengok hindustan?
bukan ke tu salah satu penghayatan yang diberikan smapai tersentuh hati lelakinya.
maybe si lelaki pernah mengalami cerita tersebut
who knows alright?

kalau betul ngs pun,
boleh sampai jatuhkan maruah malaysia ke?
pelik sungguh dengan statement ni.

hak individu kalau nak ngs pun
even dia seorang lelaki, dia stil seorang manusia yang ada perasaan


-----------------
"the best and most beautiful things in the world cannot be seen, not touched..but are felt in the heart.."


Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 09:41


Maruah Malaysia jatuh sebab senang-senang bagi gelaran Datuk tu....
Zaman dulu adat, adab dan istiadat pemasyuran Gelaran Pembesar yang bergelar ada Prosedur dan tatacaranya! kini Hampeh!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 09:44


ooo..
kalau yang tu, ana setuju banget lah.
gelaran datuk tu sepatutnya dianugerahkan pada org yang layak
srk tak ada bagi sumbanagn pun pada melaka hatta malaysia

Bookmark and Share

    


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 09:45


lelaki menangis? tak pernah lagi jumpa lelaki menangis ni. lelaki yang memberontak ada lah..
lelaki ni bila tak puas hati,sedih,tengah bengang.. takkan nangis punya tapi mereka ni kuat memberontak.. kadang-kadang bawa kereta laju2. ada org tegur dia melenting.. memang ada spesis macam itu..
ada juga yang spesis diam tak kata apa.. duduk seorang-seorang.. jalan seorang.. spesis macam ni ada jumpa jugak.
bagi saya,lelaki yang nangis ni spesis 'gembeng'..

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

murtabakdaging
Warga Rasmi
Menyertai: 18.07.2008
Ahli No: 34071
Posting: 9
Dari: Kota Kinabalu

Sabah  


posticon Posting pada: 23-10-08 09:46


mungkin lelaki tak nangis depan orang ramai...

as a man ana sendiri mengaku tangisan itu perlu, walau tak dapat menyelesaikan masalah tapi sedikit sebanyak dapat melegakan emosi...
hanya orang yang dapat melihat lelaki menagis adalah orang yang jadi "shoulder to cry on".

normally it will be only one or tow person- it could be friend, mom or brother.

Bookmark and Share

    


  Member Information For murtabakdagingProfil   Hantar PM kepada murtabakdaging   Pergi ke murtabakdaging's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 10:35


Pada 23-10-08 08:51 , anmahar posting:

!!! QUOTE !!!

Mmmmm... lelaki juga menangis... tapi tangisannya sukar di lihat... selalunya tangisannya ketika dia sendirian.... :-)
lelaki dikurniakan Allah dengan sikap hati yang susah untuk menangis ada kelebihannya... ketika org yang tersayang menangis.... dia akan jadi penenangnya... hmmm kalau dah dia nangis jugak... lagi kuatla meraung tu.. hehehe... insyaAllah... setiap sesuatu perbezaan itu ada manafaatnya... :-)


betul!betu!betul!
sebab ayah saya tak pernah tunjuk dia nangis...


-----------------
"Jadilah manusia luar biasa,gah jiwanya,kental imannya,tertib solatnya & al-Quran juadah....."


Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 23-10-08 10:36


:-( tiba-tiba rasa sebak sangat baca topik ni .. Last ramadhan hari tu, Wawa ada brselisih faham dengan Abang sulung Wawa .. Wawa memang emosional on that time .. Wawa nangis lah masa tu .. rasa macam abang sulung Wawa tu dah benci sangat-sangat pada Wawa.. Wawa mngadu pada My Lovely Mom.. Then my Lovely Mom said that .. Masa dalam keyta Abang sulung Wawa bagitahu "Bawi bukan apa Mom, Adik perempuan dah lah seorang, tu yang Bawi sayang sangat tu" My Mom cerita, masa Abang Wawa cerita tu.. mengalir air mata dia .. Pagi hari raya, masa Wawa salam Abang sulung Wawa, time dia peluk Wawa, Wawa sedar btapa sayangnya Wawa pada dia.. Time tu Wawa nampak airmata Abang sulung Wawa .. :-(

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 10:38


tapi baru-baru ni saya ternampak ayah saya nangis...tu pun masa ayah saya luahkan perasaan kat adik mak saya...kebetulan saya yang bongsu dan kakak sulung ada masa tu...jadi kami dengar lah luahan hati ayah dan mak saya masa tu...
sebab family saya tengah ada masalah sekarang ni....tambah dengan perasaan kecewa lagi....

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 11:24


airmata lelaki ni memang susah nak nampak, maybe sebab mereka ni kuat dari segi emosi, maksud jue mereka dapat kawal keadaan dan emosi mereka walaupun waktu itu memang sedih sangat...mereka pun tak senang nak tunjukkan kesedihan atau kekecewaan mereka....mereka ada jiwa pemimpin, yelah maksudnya yang kuat bukan lemah dalam memimpin keluarga dan kaum hawa ni....lelaki ni selalu nangis sembunyi-sembunyi bila bersendirian...selalu tengok adik nangis sendiri kat bilik bila berlaku perselisihan faham antara kami....tapi menangis kerana ALLAH akan mencuci segala dosa kita kepadaNYA....

betul kata Daeng, lelaki tak kacak kalau nangis.....hehehe....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 13-12-08 11:45


Assalamualaikum
ceh, saya biasa jeq menangis... :cry: :cry: :cry:
pengakuan jujur dari seorang insan bernama lelaki...

saya tu..bukan nama sebenar... :-D



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 11:48


Pada 13-12-08 11:45 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
ceh, saya biasa jeq menangis... :cry: :cry: :cry:
pengakuan jujur dari seorang insan bernama lelaki...

saya tu..bukan nama sebenar... :-D



iyelah lah tu TT.....
"saya" yang dimaksudkan tu siapa ye.... :-D
manja lah "saya" tu....sebab biasa saja nangis.... :-P :-P


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Meow

Menyertai: 09.12.2004
Ahli No: 12964
Posting: 2700
Dari: Serambi Madinah : Negeri Matahari Terbenam

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 12:21


Tak baik cakap lelaki yang menangis tu gembeng lah.. tak macho lah.. sebenarnya lelaki menangis jugak, cuma org lain tak nampak.. lelaki tak menunjuk-nunjuk airmatanya.. :-) kalaulah hina seorang lelaki yang menangis tu, mengapa Allah kurniakan perasaan belas dan airmata pada lelaki? Kerana Allah mahu manusia menangis untuk melangsaikan runtunan jiwanya..

Mereka itu adalah orang-orang yang telah diberi nikmat oleh Allah, yaitu para nabi dari keturunan Adam, dan dari orang-orang yang Kami angkat bersama Nuh, dan dari keturunan Ibrahim dan Israel, dan dari orang-orang yang telah Kami beri petunjuk dan telah Kami pilih. Apabila dibacakan ayat-ayat Allah Yang Maha Pemurah kepada mereka, maka mereka menyungkur dengan bersujud dan menangis. al-Quran 19:58

Pada suatu hari Rasulullah SAW datang ke masjid bersama Ibnu Mas’ud, Mu’adz bin Jabal, dan sahabat lain. Dia perintahkan Ibnu Mas’ud membaca Alquran. “Apakah aku harus membacakan padamu Alquran, padahal Alquran itu diturunkan kepadamu?” tanya Ibnu Mas’ud. “Benar, tetapi aku ingin mendengarkan dari orang lain”, sabda Nabi. Ibnu Mas’ud mulai bacaannya dari surat an-Nisa. Ketika sampai kepada ayat 41 : “maka bagaimana sekiranya kami datangkan seorang saksi dari setiap umat dan kami datangkan kamu (Muhammad) sebagai saksi atas mereka itu”.

Ibnu Mas’ud mengangkat kepala dan melihat Rasulullah terisak isak menangis, sehingga berguncang janggutnya. Air matanya membasahi pipi. Terdengar Nabi bergumam, “Benar, Tuhanku. Aku bersaksi untuk mereka yang berada di tengah-tengahku sekarang. Bagaimana aku harus bersaksi dengan mereka yang tidak aku saksikan?”.


Maka dengan itu macho lah sebenarnya lelaki yang menangis dengan asbab yang munasabah.. seperti yang ditunjukkan oleh Nabi dan yang dianjurkan oleh Allah swt.. :-)

p/s: Jangan nangis tengok cerita hindustan dah lah.. :-P


-----------------
~Yang Bodoh Akan Berdiam Diri, Tetapi Yang Paling Bodoh Akan Bercakap Sesuatu Yang Dia Sebenarnya Bodoh~


Bookmark and Share

    


  Member Information For MeowProfil   Hantar PM kepada Meow   Pergi ke Meow's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 12:55


huhu agak emosi rasanya posting saya sebelum ini..
maaf lah.. maybe saya tak pernah nampak lelaki nangis agaknya..
pandangan mata kasar saya saja itu..

nangis lah puas2.. selagi boleh nangis..
sesiapa pun boleh nangis..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

azzak
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2007
Ahli No: 31036
Posting: 491
Dari: klang, selangor

malaysia  


posticon Posting pada: 13-12-08 14:23


Baginda s.a.w. setiap malam menangis,.. menangis sebab sayangkan umat,..

kita buat dosa nak bertaubat pun susah nak nangis, petanda taubat tak terima rasanya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzakProfil   Hantar PM kepada azzak   Pergi ke azzak's Website   Quote dan BalasQuote

naulofar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30116
Posting: 79
Dari: muar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 20:12


salam.......
tak pernah tengok ayah nangis.........
kalau abang tu pernah ar, tapi time salam dengan mak masa raya saja.
Teringin juga nak tengok ayah nangis.........bagaimana ar rupa nya ek.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naulofarProfil   Hantar PM kepada naulofar   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 13-12-08 21:44


Assalamualaikum....

tersenyum ana membaca tajuk posting kali ini..
tentang perkataan "tak boleh" untuk menangis bagi seorang lelaki tu...
ana tak berapa nak setuju lah...

dan pasai "gembeng" tu,
lagi lah ana dop setuju... :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-12-08 11:58


Pada 13-12-08 11:48 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

iyelah lah tu TT.....
"saya" yang dimaksudkan tu siapa ye.... :-D
manja lah "saya" tu....sebab biasa saja nangis.... :-P :-P



Assalamualaikum
erk...wasia...wasia...ni kan wasia rumah.. :jangan:
:-D
"saya" tu sensetip orangnya... :malu:



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

sanada_yukimura
WARGA SETIA
Menyertai: 03.04.2004
Ahli No: 8184
Posting: 419
Dari: negeri matahari terbenam ( kedah )

japan  


posticon Posting pada: 15-12-08 13:43


Pada 23-10-08 10:36 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

:-( tiba-tiba rasa sebak sangat baca topik ni .. Last ramadhan hari tu, Wawa ada brselisih faham dengan Abang sulung Wawa .. Wawa memang emosional on that time .. Wawa nangis lah masa tu .. rasa macam abang sulung Wawa tu dah benci sangat-sangat pada Wawa.. Wawa mngadu pada My Lovely Mom.. Then my Lovely Mom said that .. Masa dalam keyta Abang sulung Wawa bagitahu "Bawi bukan apa Mom, Adik perempuan dah lah seorang, tu yang Bawi sayang sangat tu" My Mom cerita, masa Abang Wawa cerita tu.. mengalir air mata dia .. Pagi hari raya, masa Wawa salam Abang sulung Wawa, time dia peluk Wawa, Wawa sedar btapa sayangnya Wawa pada dia.. Time tu Wawa nampak airmata Abang sulung Wawa .. :-(


Jiwangnye... macam cerita hindustan ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sanada_yukimuraProfil   Hantar PM kepada sanada_yukimura   Pergi ke sanada_yukimura's Website   Quote dan BalasQuote

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 13:51


Pada 23-10-08 08:49 , samudra posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-10-08 08:19 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

lelaki apa yang menangis tengok cerita Hindustan tu!



Shah Rukh Khan dapat datuk tu pasal dia boleh buat Ali Rustam dan Khalil Yaakob nangis lah,,



huahahahahahahahahaha :lol: :lol:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 15:15


opsss... off topic kejap... :sopan:

Pada 15-12-08 13:43 , sanada_yukimura posting:

!!! QUOTE !!!

src="./images/forum/smilies/icon_wink.gif" alt=";-)" /]


ehh.. lamanya tak nampak sanada...
ke ismi yang dah lama tak masuk ukhwah ni eh.. :sopan:
selamat kembali sanada:welcome:

p/s:teringat cerpen rizal.. uhuk...
:kelip: :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 681
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 16:07


Kita digalakkan membaca al-Quran dengan penuh penghayatan..jika demikian yang berlaku, pasti ada yang menangis kan..boleh lelaki menangis, cuma perlu see the condisi..hehe..janganlah sebab putus cinta dia menangis..ngeh3x..menangislah ketika perlu kita menangis..dan menangislah dengan ikhlas..saya ada kawan (lelaki), yang pernah menitik air mata bila menonton rancangan Bersamamu TV3..so, tak pelik pun Kalau ada lelaki menangis..

Bookmark and Share

    


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 15-12-08 16:48


Assalamualaikum
itulah CI...dah lama tak nampak sanada dengan cerpennya..lah ni dia timbul bali...lama menyelam...pergi jurang Mariana ke ni... :sopan: :-D

P/S : jemputlah menyerikan semula UC ni...



Bookmark and Share

    


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

puteri211079
Warga Rasmi
Menyertai: 24.11.2008
Ahli No: 36050
Posting: 7

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 16:49


Assalamualaikum...

Pada saya,org yang menangis tak bermakna dia lemah,bahkan dia sebenarnya dia kuat dr segi emosi...kerana dia akan bangkit dr kesedihan dia satu hari nanti...
Menangis tidak mengenal jantina,kerana kekuatan emosi mampu mengoyahkan dunia...

wallahualam...

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri211079Profil   Hantar PM kepada puteri211079   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-12-08 17:07


amboi Daeng...bukan main puji lelaki..sebenarnya lelaki tak menangis sebab jiwa mereka kuat..tak macam wanita berjiwa halus dan sensitif..lelaki pun perlu kuat sebab wanita bergantung pada dia..kalau dia pun menangis juga,macammana wanita nak bergantung harap pada dia..tapi ada ketika dan dalam keadaan tertentu,lelaki ni tak akan mampu tahan perasaan sedih mereka..masa tu dia akan menangis depan orang tanpa rasa malu..ni kenyataan..bukan sebab tak macho lah..apa-apa lah..ni dongeng daeng saja..lelaki yang rasa tak macho menangis tu, perasan macho saja.. :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

arrantaui
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2008
Ahli No: 36246
Posting: 99

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-12-08 14:00


Antara lelaki yang paling kuat nangis adalah lelaki paling garang da paling kuat. Beliau bernama Umar bin ALKhattab. Beliau digeruni manusia dan syaitan.

Bila kita bersendirian mengadap Allah hebatnya kalau kita mampu kita menangis, kerana kerdilnya kita Maha Hebatnya Tuhan kita. Bila kita menyedari, tidak hairan air mata itu keluar.

Bookmark and Share

    


  Member Information For arrantauiProfil   Hantar PM kepada arrantaui   Quote dan BalasQuote

zalai
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18844
Posting: 94
Dari: cairo,egypt

egypt   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 13:10


anak saudara lelaki saya selalu saja nangis,pasal mak dia pergi kerja tinggal dia kat rumah jiran sebelah...erm lelaki jugakkan??=))

Bookmark and Share

    


  Member Information For zalaiProfil   Hantar PM kepada zalai   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-12-08 13:28


Apabila kehilangan yang tersayang lelaki mana pun pasti akan menitiskan air mata....

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 13:56


:berfikir: lelaki menangis?? saya biasa melihatnya.. anak sedara lelaki saya lah... :-P :-P


-----------------
** Keep your friends close,
    And your enemies closer**


Bookmark and Share

    


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

Bulak_Lapok
Warga 1 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32117
Posting: 34
Dari: KedESaAN yANG mEngHijAU

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-12-08 15:03


lelaki memang susah nak menagis..
kalau adik lelaki ana..pagi2 dia main game..ana tutup game..sikit-sikit menagis... :-(


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For Bulak_LapokProfil   Hantar PM kepada Bulak_Lapok   Pergi ke Bulak_Lapok's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 30-12-08 16:19


Pada 23-12-08 13:28 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

Apabila kehilangan yang tersayang lelaki mana pun pasti akan menitiskan air mata....


sehebat2 lelaki boleh diakalahkan dengan sebodoh2 wanita.. ni yang tak perlu..

menangis di tikar sejadah..menangis lah... menagis kerana saudara kita diseksa di palestin.. menangis lah... menangis kerana muhasabah.. menangis lah..


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 16:37


.. ahh lantak lah apa org nak kata.. aku memang menangis tengok cerita Kuch Kuch Hota Heiii.. sedih gila:cry:..

Bookmark and Share

    


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

erwina
WARGA SETIA
Menyertai: 11.05.2004
Ahli No: 8917
Posting: 503
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 30-12-08 17:17


maksud saya orang tersayang bukan makwe atau seangkatan dengannya,tapi mak ayah,adik beradik,saudara dan sahabat handai...and also wife lah of sebab

Bookmark and Share

    


  Member Information For erwinaProfil   Hantar PM kepada erwina   Pergi ke erwina's Website   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 30-12-08 17:20


Pada 30-12-08 17:17 , erwina posting:

!!! QUOTE !!!

maksud saya orang tersayang bukan makwe atau seangkatan dengannya,tapi mak ayah,adik beradik,saudara dan sahabat handai...and also wife lah of sebab


owh ye.. btul3...


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 05-01-09 19:39


pemikiran saya sebagai seorang wanita:

lelaki tidak menunjukkan mereka menangis kerana, mereka tidak mahu dianggap lemah, dan sentiasa ingin melindungi orang yang lemah seperti kita, kaum wanita....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 08:21


Pada 30-12-08 16:37 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. ahh lantak lah apa org nak kata.. aku memang menangis tengok cerita Kuch Kuch Hota Heiii.. sedih gila:cry:..


:-o :-o biar betul KS.....kasihannyee dia..... :-P :-P :lol:


-----------------
bila waktu telah terhenti....
teman sejati hanyalah amal....


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

Luqiem
Warga 4 Bintang
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34587
Posting: 155
Dari: Jerantut Ke Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 09:15


Mari kita menangis tak kira kita laki ke perempuan ke... menangis kerana dosa yang telah kita lakukan... Semoga Allah mengampuni Kita...

Bookmark and Share

    


  Member Information For LuqiemProfil   Hantar PM kepada Luqiem   Pergi ke Luqiem's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 10:19


Pada 06-01-09 09:15 , Luqiem posting:

!!! QUOTE !!!

Mari kita menangis tak kira kita laki ke perempuan ke... menangis kerana dosa yang telah kita lakukan... Semoga Allah mengampuni Kita...


yup..setuju...

dan tak salah pun menangis kalau itu boleh melegakan dan meringkan beban...

:welcome: jom nangis... :cry:


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

wedelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18715
Posting: 84

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 11:46


lelaki nangis dalam hati agaknya..sebab tu tak keluar air mata..hehe..
kalau perempuan lain..sensitif dan mudah tersentuh..
lelaki,kalau menangis salah ke?
setiap insan Allah kurniakan hati dan perasaan...
huhu..normal lah kalau sesiapa saja menangis :cry:


-----------------
~hidup ini indah jika segalanya kerana Allah~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wedeliaProfil   Hantar PM kepada wedelia   Quote dan BalasQuote

Jue_Effendy
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2008
Ahli No: 35812
Posting: 760
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 12:07


!!! QUOTE !!!

huhu..normal lah kalau sesiapa saja menangis

betul tu wedelia...siapa yang tak tahu dan tak pernah nangis tu memang tak normal lah tu agaknya....hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jue_EffendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Effendy   Pergi ke Jue_Effendy's Website   Quote dan BalasQuote

abadikan_03
Warga 4 Bintang
Menyertai: 08.02.2006
Ahli No: 22544
Posting: 177
Dari: Negeri Sembila (N9)

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 12:36


manusia mana yang tak pernah menangis,cuba cakap sikit..ye memang org perempuan sensetif dalam bab sedih ni.cepat berasa atiy dan cepat keluar air mata.tapi llaki sejati nikan bukan nak cover macho dalam bab ni...tapi dia pandai cover depan org..dalam hati hanya Allah saja yang tahu btapa remuk redam nya prasaan dia..hm,.

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadikan_03Profil   Hantar PM kepada abadikan_03   Pergi ke abadikan_03's Website   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 06-01-09 15:34


Untuk Sukakan Allah, saya ingin berpesan pada diri saya dan tuan bahawa Tiada Tuhan Melainkan Allah. Tiada yang berkuasa melainkan Allah, Tiada yang memberi manfaat dan mudharat melainkan Allah. Tiada yang memberi sihat dan sakit melainkan Allah. Tiada yang memberi senang dan susah melainkan Allah. Seluruh makhluk termasuk saya dan tuan tidak boleh buat apa-apa. Yang boleh buat hanya Allah.
Ya Allah, masukkanlah kalimah LAAILAHAILLALLAH dalam hati saya dan tuan. Ya Allah sampaikanlah kalimah LAAILAHAILLALLAH dalam hati seluruh umat hingga hari kiamat….

Bookmark and Share

    


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

shafiqah88
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.09.2008
Ahli No: 34910
Posting: 308
Dari: irbid, jordan

blank  


posticon Posting pada: 06-01-09 16:06


Pada 06-01-09 10:19 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-01-09 09:15 , Luqiem posting:

!!! QUOTE !!!

Mari kita menangis tak kira kita laki ke perempuan ke... menangis kerana dosa yang telah kita lakukan... Semoga Allah mengampuni Kita...


yup..setuju...

dan tak salah pun menangis kalau itu boleh melegakan dan meringkan beban...

:welcome: jom nangis... :cry:



jom nangis.. mengejar keredhaan ilahi.. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:


-----------------
chayo!


Bookmark and Share

    


  Member Information For shafiqah88Profil   Hantar PM kepada shafiqah88   Pergi ke shafiqah88's Website   Quote dan BalasQuote

wedelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18715
Posting: 84

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 13:47


Pada 06-01-09 12:07 , Jue_Effendy posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

huhu..normal lah kalau sesiapa saja menangis

betul tu wedelia...siapa yang tak tahu dan tak pernah nangis tu memang tak normal lah tu agaknya....hehehe



jadi,sama-sama lah kita menangis :cry:
hehe.tak timbul soal lelaki tak macho..
it's normal to cry :-)


-----------------
~hidup ini indah jika segalanya kerana Allah~


Bookmark and Share

    


  Member Information For wedeliaProfil   Hantar PM kepada wedelia   Quote dan BalasQuote

muhamad_azrul86
WARGA SETIA
Menyertai: 02.08.2006
Ahli No: 25571
Posting: 611
Dari: KoTa TiNggi BaNDaR Ada SejaRaH

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-09 13:56


aiiyyoo..ni kempen jom menangis ke ni...

Sokong jugak lah....

a


-----------------




Bookmark and Share

    


  Member Information For muhamad_azrul86Profil   Hantar PM kepada muhamad_azrul86   Pergi ke muhamad_azrul86's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 11:53


sama sama lah menangis meminta keampunan Allah.. semoga dosa kita di hapuskan dengan rahmat dan hidayah Nya.. amin

Bookmark and Share

    


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

nique_hanna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5934
Posting: 141
Dari: darul takzim.

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 13:10


salam....

erm..kalau menangis tu dapat redakan jiwa yang tengah kacau & kepala yang tengah bersertabut..apa salahnyer.. tak kira lah org laki pun..
lagipun..tak ada rasanya org perempuan nak hentam laki yang nangis 2 sesuka hati.. lain lah kalau asyik nak nanges saja kerja..mesti ada 'sumting wrong sumwhere' lah tu.. :-D


-----------------
'gantikanlah yang telah hilang..tumbuhkanlah yang telah patah..ku inginkan bahagia..di dunia dan akhirat..pada Mu tuhan ku mohon segala.......'


Bookmark and Share

    


  Member Information For nique_hannaProfil   Hantar PM kepada nique_hanna   Quote dan BalasQuote

alifmimyanun
WARGA SETIA
Menyertai: 19.06.2003
Ahli No: 1540
Posting: 2292
Dari: langit kujunjung bumi kupijak

Johor  


posticon Posting pada: 11-01-09 14:08


saya menangis mata dimasuk pasir masa kecik dulu. berair tak henti2.

Bookmark and Share

    


  Member Information For alifmimyanunProfil   Hantar PM kepada alifmimyanun   Pergi ke alifmimyanun's Website   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 16:36


Pada 13-12-08 11:45 , sayatetapsaya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
ceh, saya biasa sahaja menangis... :cry: :cry: :cry:
pengakuan jujur dari seorang insan bernama lelaki...

saya tu..bukan nama sebenar... :-D




betul itu TT... :kelip: menangis ni melembutkan hati... ;-) menangis dengan kejayaan tak apa lah... kalau nangis tengok cerita.. kegagalan.. macam mana pula??? Menangis muhasah diri... menghisab dosa2 yang kita lakukan... itu nangis baik apa... nangis kerana Allah.. kalau nangis awekz tinggalkan kita buat apa... kita nak keredhaan Allah.. itu yang penting...
Wasalam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 11-01-09 16:37


Pada 11-01-09 11:53 , sayang_semuanya posting:

!!! QUOTE !!!

sama sama lah menangis meminta keampunan Allah.. semoga dosa kita di hapuskan dengan rahmat dan hidayah Nya.. amin

yup.. betul.. itu yang lebih afdal nya... air mata mengalir kerana Allah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.186526 saat. Lajunya....