Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Tiada apa yang paling berharga di dunia ini selain dari kebahagiaan..tiada apa yang paling memilukan selain dari kesedihan
-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: shirapaul034
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43098

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 42
Ahli: 0
Jumlah: 42




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 10 jam, 6 minit yang lalu
muslimin23: 2 hari yang lalu
kasih_kekasih: 6 hari yang lalu
syahidatul: 9 hari yang lalu
raudhahasanah: 10 hari yang lalu
drzul-f: 15 hari yang lalu
hafiz_along_83: 16 hari yang lalu


Sampaikan
Topik: Sampaikan Salam Aidilfitri - Eid Fitri 08


Carian Forum

Moderator: Administrator, limah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sampaikan
    »» Sampaikan Salam Aidilfitri - Eid Fitri 08

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh Sampaikan Salam Aidilfitri - Eid Fitri 08

akis_zamani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2007
Ahli No: 30351
Posting: 55
Dari: P44: Permatang Pauh

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 16:28


puasa sudah hampir ke penghujungnya..insyaAllah Aidilfitri bakal tiba dengan kejayaan menunaikan ibadah puasa di bulan ramadhan..

sampaikan salam aidilfitri anda buat kawan-kawan..rakan-rakan seperjuangan, secret admire dan kenalan2 yang memusuhi anda (jika ada)...

Bookmark and Share

    


  Member Information For akis_zamaniProfil   Hantar PM kepada akis_zamani   Quote dan BalasQuote

akis_zamani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2007
Ahli No: 30351
Posting: 55
Dari: P44: Permatang Pauh

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 16:30


salam aidil fitri buat insan tersayang, kawan-kawan dan saudara se-Islam di malaysia dan di mana jua anda berada. dengan ucapan...Selamat Menyambut Hari raya AidilFitri 1429H.
moga-moga ceria dan gembira selalu di samping insan tersayang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For akis_zamaniProfil   Hantar PM kepada akis_zamani   Quote dan BalasQuote

Prince_Emirates
Warga Rasmi
Menyertai: 21.09.2008
Ahli No: 35107
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 16:54


SaLam aidilfitri untuk warga ukhwah.. salam perkenalan dari saya .. sudi2lah hantar pm untuk yang sudi brsahabat ..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prince_EmiratesProfil   Hantar PM kepada Prince_Emirates   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-09-08 17:32


Assalamualaikum
Huhuhu...macam meriah saja kat sini...singgah kejap lah....nak ucapkan salam aidilfitri 1429H kepada warga ukhwah sekalian terutama kepada kak Sadiqah yang disayangi selalu, kak Shida, dan semua yang mengenali diri ini. Ampun maaf dipinta andai keterlanjuran sepanjang tempoh perkenalan kita ini. Ukhwah medan terbaik mencanang idea dan hopefully maintain be the best. Wasalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 21-09-08 17:41


SeLaMaT HaRi RaYa ..untuk Kang, kak hanan AJK2 dan warga ukhwah yang lain .. :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

akis_zamani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2007
Ahli No: 30351
Posting: 55
Dari: P44: Permatang Pauh

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 16:24


ucapkanlah kepada kawan-kawan..jk nak save byjet..sampaikan salam saja kat sini..hehehhheeee

Bookmark and Share

    


  Member Information For akis_zamaniProfil   Hantar PM kepada akis_zamani   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 16:29


Assalamualaikum :welcome:

selamat menyambut lebaran aidilfitri... ampun maaf dr saya sekiranya ada kata-kata saya di sini menggangu gugat ketenteraman sahabat sekalian.. apa yang baik itu datangnya dr Allah swt dan yang lemah itu dari diri saya sendiri..



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 16:31


selamat hari raya kepade semua. sesiapa nak datang rumah teman, teman alu2kan. Pintu rumah teman sentiasa terbuka saja. Marilah datang.....

Ikan di laut asam di darat, dalam periuk bikin muafakat...

"Hei raju......"


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Lubnaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25241
Posting: 133
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 16:34


salm eid al mubarak...to all ukhwah members....my parent..family members....my friends at UIA and anybody who knew me...maaf zahir batin......jemput lah datang rumah kalau sesiapa yang kenal saya...


-----------------
Always think positive
husnuzzan


Bookmark and Share

    


  Member Information For LubnaaProfil   Hantar PM kepada Lubnaa   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 20:12


salam eid mubarak dan salam aidil fitri buat semua saudara mara yang berada di manjung,ipoh dan kuala lumpur..juga buat semua kawan-kawan SERATA 02-06, kawan-kawan di PSIS yang mengenali diri ini..salam aidil fitri juga buat teman baik saya ..siti mardhiah dan siti nadiah..adik2 kakyong di KMPP,SERATA,dan MRSM LENGGONG..selamat hari raya..jangan tingal sembahyang terawih walaupun tingal 8 hari saja lagi bulan ramadhan ni..:-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 01:48







selamat hari raya aidilfitri buat omak,,ayah,,,kak long,,kak ngah,,,adik...abang-abang ipar den,,,anak buah den.....xlupo jugak kawan-kawan yang berada di malaysia,,,kawan-kawan yang mengenali diri ini,,,

buat mak,,buat rendang 2,,,buat lah lebih,,hantar2 lah barang semangkuk dua kepada anak mu diperantauan ni..

paling ana tak lupa,kepada cikgu2,,ustaz/ustazah,,,maafkan ana,,jika diri ini ketrlanjuran perangai,,,,,

tak lupa jua...sahabat-sahabat di ukhwah.com,,barisan MT,warga2 ukhwah..pemosting2 tegar,,,maafkan salah sahabat mu ini jika ketelanjuran kata-kata mahupun perbuatan,,,hambamu yang khilaf ini memohon ampun dr hujung rambut hingga hujung kaki...
tak lupa jua kepada sahabat-sahabat sekolah tadika,rendah,maahad,teknik,GMI,,UKM,,,dan UM..staff emediA PUBLICATION..(mereka suka baca posting ukhwah)..maafkan ana,,kadang-kadang lawak ku berbisa...


buat sahabat ku mujahid 007,,ana memohon maaf,,sebab tak letak muka anta dalam pic di atas,,sebab-sebab tak boleh dielakan,,,,maafkan sahabat mu ini...apa-apa pun selamat beraya sakan,,hidup mesti diteruskan,,pjuangan kat belum selasai....



dr anak perantauan.....umar_khalil,,,,,,,,,hijau dibumi mesir,,hijau jua ukhwah dihatiku....sentiasa segar...

p/s...setahun sekali.,,,,bagi ucapan panjang sikit...HEHEHEHEHEHEHEHE......jangan MARAH,,,,,

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 01:52






SELAMAT HARI RAYA kepada SEMUA WARGA UKHWAH....DARI KAMI....BARISAN PEMUDA UKHWAH.COM....MABRUK3X

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 08:17


salam,

salam aidilfitri pada semua warga ukhwah...pohon ampun dan maaf kot2 da terkasar bahasa time bagi komen-komen...terasa hati ke..terguris hati ke..terkecik hati ke..terbesar hati ke.. :berfikir: terjatuh hati ke.. :-P ..minta maaf bebanyak..zahir dan batin...

terima kasih juga pada akhi dan ukhti yang sudi 'melayan kerenah' saya di forum ukhwah ini...hehe..

pda dat 'seseorang'..salam aidil fitri..maaf zahir dan batin..semoga berbahagia..dunia dan akhirat...

selamat pulang dan balik semula!!

assalamualaikum.

salam perantauan( rantau lah sangat)
aman,
8.20a.m
serdang.

Bookmark and Share

    


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

aimanshukri
Warga Rasmi
Menyertai: 06.09.2008
Ahli No: 34810
Posting: 17
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 10:50


Salam Adil Fitri buat semua warga ukhwah,,maaf Aiman pohon kan andai ada komen-komen Aiman yang menyinggong perasaan,,juga buat sahabat-sahabat ukhwah Aiman,,maaf Aiman pinta andai ada masej dan gurauan Aiman sama ada melalui email atau chating dan tel yang menyinggong hati dan perasaan.Semoga lebaran tahun ini akan diberkati.Doa Aiman semoga hubungan kekeluargaan akan berpanjangan.AMIN

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimanshukriProfil   Hantar PM kepada aimanshukri   Quote dan BalasQuote

altaf
Warga 2 Bintang
Menyertai: 25.09.2006
Ahli No: 26556
Posting: 51
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-09-08 10:55


salam eidil fitri buat semua ahli ukhwah..... minta maaf bebanyk lah kalau tulisan saya ada menyakiti hati sesiapa yang membaca. raye2 jugak......ibadah kena tingkatkan lagi especially 10 terakhir ramadan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For altafProfil   Hantar PM kepada altaf   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 11:05


Salam Aidilfitri untuk semua sahabat kami:bunga:
Semoga lebaran yang bakal menjelma
ini akan memberi seribu pengertian buat kita semua


/

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

norli
Warga Rasmi
Menyertai: 07.01.2006
Ahli No: 21753
Posting: 10
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 23-09-08 11:40


salam aidilfitri saya ucapkan pada semua umat islam...untuk semua ahli portal, keluarga..
moga bulan ramadhan yang bakal berlalu lebih bererti dari yang sebelum..
juga untuk malik(awak tak tau pun saya ucap ni..sebab awak takkan buka portal ni), mohon ampun maaf untuk semuanya..moga berbahagia di hari mulia..
saya sentiasa doakan kalian semua..
allahuakbar3x

Bookmark and Share

    


  Member Information For norliProfil   Hantar PM kepada norli   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 12:39


Salam..

Saya disini ingin mengucapkan Selamat Berpuasa
dan tak lupa Selamat Hari Raya Aidilfitri..

Maaf Zahir Batin buat semua sama ada yang mengenali aku, baru mengenali, mahupun yang tak mengenali aku..

Tak lupa yang diperantauan tak dapat balik ke Malaysia.. Umar_Khalil (kasihan..), prince_Mesir.. dll..

Minta halal makan minum, segala hutang (hutang member kalau ada, ptptn uhukss) boleh tuntut or halalkan afdhal..

Kalau pernah terguris hati, panas hati dll..
Saya pohon Maaf Zahir Batin, lepas raya kita buat lagi.. :-P



Salam Ampun,
Maaf Zahir Dan Batin.

Ikhlas Dari,
-- Muddathsir787


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

    


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 12:49


yeah..yeah.dah nak raya...di kesempatan ini areyien mengucapkan Salam Aidilfitri kepada semua warga ukhwah....areyien minta ampun salah dan silap kepada semua dan jika ada yang tersinggung dengan kata-kata areyien semasa memberi komen...semoga ukhwah yang terjalin di antara kita kekal berpanjangan...akhir kata selamat hari raya maaf zahir dan batin..

p/s: hujan lebat basah lencun,
     raya ini jaga peel jangan main mercun... :-D


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

    


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

hypox
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.09.2006
Ahli No: 26214
Posting: 97
Dari: Simpang Empat ke Manchester

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-09-08 12:51


kad-raya-ukhwah

life is beautiful.. (n_n)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hypoxProfil   Hantar PM kepada hypox   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 23-09-08 13:09


Salam Aidilfitri kepada seluruh warga Ukhwah.. Maafkan segala kesalahan aku... Selama ni memang aku sengaja nak sakitkan hati engkau orang... Padan muka... Tapi, hari ni aku nak minta maaf banyak- banyak... Maafkan segala kesalahan aku...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

amira_aqilah
WARGA SETIA
Menyertai: 28.11.2005
Ahli No: 20523
Posting: 900
Dari: planet bumi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:28


Kenapa bila nak raya saja, kerja jadi banyak gila..aku tension..

apapun, selamat hari raya kepada semua....maaf zahir & batin..maafla tak ada ecard raya untuk di attach bersama...(sebenarnya tak tahu nak attach)..huhu..

Bookmark and Share

    


  Member Information For amira_aqilahProfil   Hantar PM kepada amira_aqilah   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA SETIA
Menyertai: 30.01.2007
Ahli No: 28444
Posting: 1063
Dari: :pAhaNG DaRuL MaKMuR:

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 14:59


Assalamualaikum... semua...
Salam Aidilfitri dari mas_ayu... semoga kedatangan syawal kali ini memberi erti buat kita semua... semoga perjalanan sahabat semua ke kampung halaman selamat sampai...

buat sahabat2 di ukhwah, jika mas ada terkasar bahasa masa posting, diharapkan ampun dan maaf, manusia tak lepas dari melakukan kesilapan, begitu juga dengan mas...

Salam kemaafan dan salam kasih sayang dari mas_ayu.... :-) :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 15:01


Assalamualaikum :welcome:

Selamat hari raya aidilfitri.. maaf zahir batin.. :kelip:



Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Fattul_Bari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35124
Posting: 100
Dari: NEGERI PASIR DUA BUTIR

turkey   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 15:15


Pada 23-09-08 15:01 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum :welcome:

Selamat hari raya aidilfitri.. maaf zahir batin.. :kelip:

BETUL KE? kalau kudung macam mana nak langkah? :lol: jangan silap langkah dah lah nanti kena paku huhuhuhu! :lucu:

Bookmark and Share

    


  Member Information For Fattul_BariProfil   Hantar PM kepada Fattul_Bari   Quote dan BalasQuote

Arayan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.08.2008
Ahli No: 34662
Posting: 30
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 15:53


Assalamualaikum
selamat hari raya kepada umi, walid dan warga ukhwah. ana minta maf jika ada salah dan silap ana. Ingat jangan lupa balik kampung.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ArayanProfil   Hantar PM kepada Arayan   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 23-09-08 17:19


uikk? gambar yang umar_khalil buat tu ba.. :sopan:

isss..ucapan2 ni buat hati sedih ni...
da agak lama tak sambut Aidilfitri d rumah...da 4 tahun agaknya..huk :(
beberapa hari lepas sesambil melayan lagu raya tiba-tiba rasa sedih..terus ternangis..terus p cek tket kapal terbang, nak balik..tgk2 tket balik kesini sajalah yang ada..balik ke kampung da habis..tragisss(padahal awal-awal lagi da tau tket da sold out ) :cry:

ucapan teristimewa to mamak sama bapak..huwaaa..sedihnya..adik2 kakak + abang ipar, abang......cousin2.....dan semua2 lah..trmssuk warga ukhwah..

p/s: kak yati balik esok ya..kimsalam sama org tawau :bye:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 23:47


salam buat semua warga ukhwah,

kesempatan ni nak memohon ampun dan maaf andai ada kata-kata yang tak menyenangkan masa posting.

dan selamat menyambut hari raya aidilfitri buat semua.

maaf zahir batin

Bookmark and Share

    


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 09:33


salam...

selamat hari raya adilfitri maaf zahir dan batin kepada semua..

semoga raya ni ceria2 semua....

kepada yang balik kg 2 selamat balik kg..semoga selamat sampai di kampung masing-masing...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 09:36


Assalamualaikum..

Ana juga ingin mengambil kesempatan di bulan yang mulia ini seperti tahun2 sebelumnya untuk mengucapkan selamat menyambut Hari Raya AidilFitri kepada semua warga Ukhwah terutama kepada Kang, Ummimq, simple shida, prof, kak istisafaa, sadiqah, kaei, khalifah, Rumaishaa dan seluruh barisan MT.

Moga dengan kedatangan Syawal kali ini akan mengeratkan lagi ukhwah antara kita semua tidak kiralah yang baru atau lama. Sejuta keampunan juga dipohon atas salah silap selama ini sama ada secara sedar atau tidak di alam maya mahupun di alam nyata.

Harapnya di JK Aidilfitri nanti dapatlah bersua dengan semua terutama yang dah lama tak menghadirkan diri. Sedih juga bila makin ramai menghilang ni.

Akhir kata .. SALAM AIDILFITRI UNTUK SEMUA WARGA UKHWAH.. :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

PuteriDesa
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13061
Posting: 287
Dari: Tanjung Pengelih

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 09:40


hari ni dah 23ramadhan. kalau diingat semula, ada satu kenangan manis yang berlaku 5 tahun lepas pada 24 ramadhan. tapi tu semua dah lepas. semakin bertambahnya usia, kita terpaksa menempuh kehidupan masing-masing. sempena aidilfitri ini, diucapkan selamat hari raya buat rakan-rakan yang pernah study kat KMNS, UTM, buat makabah di linggiu, mertua dan ipar duai serta sanak saudara di kelate.. teristimewa buat suami yang tercinta..seluruh muslimin dan muslimat. maaf zahir batin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For PuteriDesaProfil   Hantar PM kepada PuteriDesa   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 10:07


Assalamualaikum wr wbt

Salam Aidilfitri buat semua warga ukhwah..yang mengenali diri ini atau belum bersua muka..Semoga segala amalan kita di bulan Ramadan diterima Allah SWT..

Maafkan segala kekurangan yang lahir dr diri insan kerdil (kerdil ke aku ni?)..harap dihalalkan segala makan dan minum..(masa JK yang lepas2..) dan segala pertuturan yang dalam ukhwah.com secara maya atau live..semoga Allah merahmati kalian...Ameen..

Wassalam

(^-^)

Bookmark and Share

    


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

ZuLLgp
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.06.2008
Ahli No: 33592
Posting: 45
Dari: B.M

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 11:19


SALAM AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN KEPADA semua WARGA UKHWAH...

*BERHATI-HATI balik RAYA & jangan main MERCUN..BNGA API tak apa...ehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For ZuLLgpProfil   Hantar PM kepada ZuLLgp   Quote dan BalasQuote

DinnaFatiha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5711
Posting: 106
Dari: kedah/selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 12:24


Salam Aidilfitri buat semua...ampun maaf dipinta...

Bookmark and Share

    


  Member Information For DinnaFatihaProfil   Hantar PM kepada DinnaFatiha   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 13:05


kenapa lah banner raya tu asyik2 tukor saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 14:20


Pada 24-09-08 13:05 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa lah banner raya tu asyik2 tukor saja....


alahai tuan daeng niii kan sekarang zaman it
tu lah canggihnya it ni macam-macam boleh buat..
boleh tukar2 setiap minit..
kalau nak tukor daeng pun boleh :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 14:22


ye lah kasih kekasih, teman ni urang kampuang saja. tak pandai it it tu... it entah binatang apa tah, macam ET makluk asing saja... heheheheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 14:26


Pada 24-09-08 14:22 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

ye lah kasih kekasih, teman ni urang kampuang saja. tak pandai it it tu... it entah binatang apa tah, macam ET makluk asing saja... heheheheheh


selamat hari raya :bunga:

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 14:30


urang mahu duit raya, tak mo bunge

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih

Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 415
Posting: 1813
Dari: ....PeRMaTaNg PaUH.......

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 14:31


Pada 24-09-08 14:30 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

urang mahu duit raya, tak mo bunge


mai lah raya rumah nanti urang bagi duet...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 14:34


Pada 24-09-08 14:20 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-09-08 13:05 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

Kenapa lah banner raya tu asyik2 tukor saja....


alahai tuan daeng niii kan sekarang zaman it
tu lah canggihnya it ni macam-macam boleh buat..
boleh tukar2 setiap minit..
kalau nak tukor daeng pun boleh :-D


patutlah ada orang tu tanya saya, banner tu ok ke tak... hihihi


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 14:45


Pada 24-09-08 14:31 , kasih_kekasih posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-09-08 14:30 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

urang mahu duit raya, tak mo bunge


mai lah raya rumah nanti urang bagi duet...


yei yei dapat duet, yei yei dapat duet..... sonotnye


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

ctMarz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2006
Ahli No: 22837
Posting: 62
Dari: jb

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 14:53


Assalamualaikum..salam aidilfitri..maaf zahir & batin....semog kita semua mnyambutnya dengan penuh kesyukuran

Bookmark and Share

    


  Member Information For ctMarzProfil   Hantar PM kepada ctMarz   Pergi ke ctMarz's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 16:41


assalammu'alaikum kepada semua umat islam..ana disini ingin mengucapkan selamat hari raya eidilfitri....
jika adde apa-apa kesalahan maafkan lah kerana sesungguhnya org yang memaafkan ini adalah org yang mulia...amin............

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 16:44


tengok lah.kalau senang...ana maafkan anta mujahid,,heheheheheheh..jangan mrah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 17:21


kejap... kejap nak tanya, Naza Firman mana ye? lama sungguh dia tak ada kat ukhwah ni. rasa sunyi pula.... dia dah balik dari Makkah ke belum? ke dia duduk sana...

maap off topik, tetiba teringat pasai surang urang kuat ukhwah ni

Bookmark and Share

    


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 18:33


Pada 24-09-08 17:21 , Daeng_Jati posting:

!!! QUOTE !!!

kejap... kejap nak tanya, Naza Firman mana ye? lama sungguh dia tak ada kat ukhwah ni. rasa sunyi pula.... dia dah balik dari Makkah ke belum? ke dia duduk sana...

maap off topik, tiba-tiba teringat pasai surang urang kuat ukhwah ni



Naza ada datang JK Iftar baru ini.. Dah lama dah balik dari Mekah...


**Umar... thanks untuk kad raya ye.. Banyaknya muka.. Tahun depan ukhwah pula buat macam tu ye.. :kelip: :kelip: :kelip:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nurul_syifa
Warga 2 Bintang
Menyertai: 09.09.2008
Ahli No: 34884
Posting: 66
Dari: bumi Ilahi

Terengganu  


posticon Posting pada: 24-09-08 20:26


Ana juga ingin mengambil kesempatan mengucapkan salam aidilfitri buat semua warga ukhwah. Mohon dimaafkan segala salah dan silap. Moga ukhwah yang terjalin berpanjangan.


-----------------
“Sesungguhnya rahmat Allah sangat dekat kepada orang-orang yang berbuat baik” (Al A’raf:56)


Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_syifaProfil   Hantar PM kepada nurul_syifa   Quote dan BalasQuote

skater
WARGA SETIA
Menyertai: 24.04.2004
Ahli No: 8611
Posting: 541
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 21:14


Assalamualaikum..
saya di sini ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri buat semua warga Ukhwah.com
mungkin selama ini banyak terkasar atau tersilap bahasa..
Maaf Zahir & Batin


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For skaterProfil   Hantar PM kepada skater   Pergi ke skater's Website   Quote dan BalasQuote

maestra_dila
WARGA SETIA
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 31514
Posting: 404

spain   avatar


posticon Posting pada: 24-09-08 22:37


Assalamualaikum...

sempena syawal yang bakal tiba, saya ingin mengucapkan selamat selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir batin buat semua warga ukhwah dan keluarga tersayang. :-).


-----------------
Adoro Allah, yo adoro Rasul, yo adoro mi familia, yo adoro Islam...


Bookmark and Share

    


  Member Information For maestra_dilaProfil   Hantar PM kepada maestra_dila   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 25-09-08 08:22


assalamualaikum

kepada semua muslimin dan muslimat, saya ucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri. Berhati-hetilah di jalanraya semoga selamat pergi dan kembali ke destinasi yang dituju.

Bookmark and Share

    


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 09:01


Assalamualaikum...

Selamat Menyambut Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin...
Semoga berkekalan Ukhwah selamanya....

Ucapan ini prof tujukan kepada semua warga Ukhwah dan ini antara prof kenali sama ada bersua muka atau kenal di alam maya ini...


Pengasas : Kang
Presiden : Hanan
Pengarah Operasi : simple_shida
Kaunselor Pengarah Event ( partner ) : istisafa

Koordinator Event:
» Khalifah » Naza_Firman » trouver_99
» immad » syahidatul

» Setiausaha Event: » Rumaishaaa

Team IT:
» Pengarah IT: shayuki

» Team:
» Martyr » ibnuyahya » sailormoon

Team Sukan & Riadah:
» Pengarah Sukan & Riadah:
» Owl_UM » mohamad

Team Kebajikan:
» Pengarah Kebajikan: sadiqah

» Team Kebajikan:
» arepis » kasih_kekasih » ismi_atikah
» zulmi

Team Pendidikan:
» Pengarah Pendidikan: » Along_Safa

Setiausaha Ukhwah.com: » littlemuslimah


Sahabat Muslimin seperti : Firdaus_Azimi, Joshuaisafahan, izdham, zam_rizal, brother_mon, kasihmu-amanahku, Kaze, pokjak, faizbukhary, Abg_Imam, aidilshah, shafawi78, suhaimi_sr, Salafian, gimmiescript, Daeng_Jati, sirat82, MuTTaQin, irda82, umar_khalil, sayatetapsaya, Asward_Afiz, musafir_alan, Qathrunnada, al-khawarizmie, pulu, broshahir, fdot7, azizsaffa, mdfakhri, Hafiz_Qiee, isa-vr4, belalang_kampung, izad, tumpang, Tok_Imam, Subuhku, syuk, aliflamra, lang_biru, lidah_penghunus, Riyas, Itjustme, Muslimin23, kHaLiFaH_aLaM_MaYa, jubah_hijau, Rhol, syihab, Haslan, cendana, jelapangchild, pejuangummah, Laskar Allah, hafeezul, Rashdin, uwais, ustartz, syahmushroom, Muddathsir787, hypox, ZullGP, mujahid007, dan semua sahabat muslimin walaupun yang tidak prof nyatakan nickname disini…


Sahabiah Muslimat : Hanisah, Ismi_safiza, sampanburuk, darulnuman81, nur_indah, ZahRaTuL_RaiHaNaH81, saying_semuanya, Zaira, anis_farihah, nicezu_87, alfaqierah, nur_islami, nur_tinta, pencintamu, ladybirdy, anissa_tasnim, mawarkasih, nurkamar, Islamic_princess, Mardiantul_HaNNan, qaulah_atrah, nuraini, nazliahnazeer, nawwal, nur_tinta, rynar_abadi, redgirl, nicepesan, MuSaFiR_SaYYaFF, khaulah_alazwar, Ustazah_Cute, ainul_mardiah, achik_solehah, sesejuksalju, nur_malam99, jasmine, annajah, indah_hati84, selembut_salju, dan semua sahabat muslimat walaupun yang tidak prof nyatakan nickname disini…


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 09:10


Assalamualaikum....saya ingin mengucapkan selamat hari raya puasa & maaf zahir dan batin buat semua warga ukhwah.....:)

Bookmark and Share

    


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 09:15


Amboi Prof.. senangnya buat list macam uh.. copy paste saja.. kreatifnya.. :-D

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 09:17


Assalamualaikum...

errmm... dikesempatan ini, ana..... ingin mengucapkan..

"Selamat hari raya Aidilfitri" dan "Maaf Zahir Batin"

kepada semua warga ukhwah.com...

semoga kalian sentiasa dibawah rahmat Allah s.w.t.

aamiinn.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 09:19


wah.... :terkejut:

detail sungguh prof punya list nama...

ke..... Copy paste sahaja?> :berfikir:

hehe...

*Umar_Khalil.... akhirnya, masuk juga gambar JK Mesir tu kat dalam ni ek? :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 09:31


Isk...copy paste nama MT sahaja. Yang sahabat lain tu, puas 2 hari 1 malam mencari balik nama -nama yang pernah prof kenal secara langsung atau tidak...

Rasanya ada lagi yang prof tidak tulis... letih juga mencarinya.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 09:46


mungkin bermula hari ini dan hari-hari seterusnya ramai sudah bercuti dan sudah memulakan perjalanan balik kg

jadi sebelum terlambat saya letakkan kad raya saya yang paling malas nak buat ni kat sini...hehehhehehe...

khas untuk warga ukhwah.com dan semua muslimin dan muslimat amnyer....


kadraya


-----------------
jadikanla taman hati ini seindah taman syurga Mu,agar tidak ku berpaling mengharapkan indah fatamorgana duniaMu.


Bookmark and Share

    


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

adria
Warga Rasmi
Menyertai: 21.08.2007
Ahli No: 30728
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 10:56


Assalamualaikum...Selamat Hari Raya semua! hari raya dah nak dekat, puasa tinggal beberapa hari saja lagi, kejapnye sebulan..wlupepun raya-raya juga, puasa enam tu ingat ek!

Bookmark and Share

    


  Member Information For adriaProfil   Hantar PM kepada adria   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 11:13


wah prof...nak tumpang list jugak boleh tak.. :sopan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

iman_amal
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.01.2005
Ahli No: 13745
Posting: 61
Dari: kl

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-09-08 11:57


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat semua...

Dikesempatan ini, saya ingin mengucapkan selamat menyambut kedatangan syawal dan ingin memohon maaf jika terdapat penulisan @ pendapat @ kata-kata saya di dalam forum ini yang tidak sedap didengar @ menyinggung dan sebagainya.. Seperti dalam novel Ayat-ayat cinta yang membuat saya tersentuh ' Nabi Muhammad saw tak suka kita menyakiti umatnya'...Justeru itu, ampun dan maaf dari saya sekali lagi sekiranya ada salah silap saya secara sengaja atau tidak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For iman_amalProfil   Hantar PM kepada iman_amal   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 11:58


Assalamualaikum..

Alhamdulilah, dah selamat tiba di Kampung halaman pada 24.09.2008. Terubat kerinduan pada ayahanda dan bonda..dan sanak saudara yang lain. pada yang tak berkesempatan tak balik tu janganlah bersedih, insyaallah panjang umur akan berjumpa juga.

Ana dengan rasa rendah diri ingin memohon ampun dan maaf kepada semua warga ukhwah.com andai ada salah dan silap sepanjang perkenalan dan ukhwah yang terjalin. Jemputlah datang beraya di rumah ana di kampung Sungai Imam, Tawau sabah. :welcome:

Insyaallah..jumpa di JK Aidilfitri 2008 :bunga:


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

    


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

randz
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.08.2008
Ahli No: 34360
Posting: 23
Dari: bumi barakah

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-09-08 12:23


salam aidilfitri buat semua yang mengenali diri ini....especially buat xstedent MTM spm05 kawan-kawan kat USIM...especially bebudak BQA5 FAKULTI PENGAJIAN QURAN SUNNAH...seandainya ada khilaf yang d sengajakan @ tak.....harap d maafkan.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For randzProfil   Hantar PM kepada randz   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 12:25


Pada 25-09-08 11:58 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum..

Alhamdulilah, dah selamat tiba di Kampung halaman pada 24.09.2008. Terubat kerinduan pada ayahanda dan bonda..dan sanak saudara yang lain. pada yang tak berkesempatan tak balik tu janganlah bersedih, insyaallah panjang umur akan berjumpa juga.

Ana dengan rasa rendah diri ingin memohon ampun dan maaf kepada semua warga ukhwah.com andai ada salah dan silap sepanjang perkenalan dan ukhwah yang terjalin. Jemputlah datang beraya di rumah ana di kampung Sungai Imam, Tawau sabah. :welcome:

Insyaallah..jumpa di JK Aidilfitri 2008 :bunga:



seronoknya dah sampai kg pun.. Hanan kat opis lagi. Mood nak kerja pun tak ada dah ni.. Moga bergembira lah 3 minggu kat kg itu ye.. :bunga: :bunga: :bunga: :bunga:


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

na_jieba
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.08.2008
Ahli No: 34408
Posting: 34
Dari: bumi_Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 12:56


salam aidilftri buat rakan-rakan di ukhwah..semoga syawal yang bakal menjelang tiba inshaAllah memberikan kemeriahan dan kegembiraan buat semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For na_jiebaProfil   Hantar PM kepada na_jieba   Quote dan BalasQuote

halwa_halwa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.09.2008
Ahli No: 34942
Posting: 31
Dari: black water

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 13:09


salam aidilfitri kepada semua warga ukhwah.com....kemeriahan dirasai, kegembiraan dikongsi bersama..
semoga jalinan ukwah ni sehingga berterusan...
insyaAllah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For halwa_halwaProfil   Hantar PM kepada halwa_halwa   Quote dan BalasQuote

miftahul_jannah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.09.2008
Ahli No: 34964
Posting: 108
Dari: UITM SABAH-UITM SARAWAK-UiTM SHAH ALAM

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 14:38


salam alaiykh..untuk akhwat sekalian..salam aidilfitri ana ucapkan... semoga lebaran ini memberi seribu...makna untuk kita&ramadhan yang akan berlalu menjadi kenangan buat kita semua..untuk bertemu ditahu yang akan datang insyaALLAH...

Bookmark and Share

    


  Member Information For miftahul_jannahProfil   Hantar PM kepada miftahul_jannah   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 25-09-08 15:18


salam aidilfitri dan maaf zahir batin buat brader handsome kita sultan Kang , pengasas ukhwah, Hanan, presiden ukhwah (presiden mesti banyak duit,so boleh minta duit raya ni..) Prof, kaei, khalifah& wife, dan semua warga ukhwah sama ada yang kenal atau tak. selamat hari raya.. bhati2 balik kg, jangan beraya sakan.......

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 15:32


Pada 24-09-08 18:33 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!







**Umar... thanks untuk kad raya ye.. Banyaknya muka.. Tahun depan ukhwah pula buat macam tu ye.. :kelip: :kelip: :kelip:





kad raya sponser kak hanan,,,hantar saja kat sesiapa yang umar ada alamat.....xsangka cepat sangat sampai......

pecah kaca
pecah gelas
da baca
tak apalah tak nak bls,,,
hehhehehe




Bookmark and Share

    


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

arepis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32698
Posting: 95
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 15:36


Kelantan...
Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
Kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita

Terengganu...
Makang ubi dalang thing
Makang kepok cicah cuke
Bulang puasa mung poteng
Bulang raya mung suka

Pahang...
Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin

Johor...
Cegitu cegini awak suka
Awak suka kita tak suka
Esok luse hari raya
Sama-sama bersuke rie

Melaka...
Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalau balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok

dan. Sembilan...
Masak lomak cili api
Campo dongan daun turi
Hari rayo Kuala Lumpur sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri
(org Kuala Lumpur jangan kocik hati!!)

Selangor/K.Lumpur...
Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu

Perak...
Gulei tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupei
Pandu hemat ingat kampong
Ase(Asal) teman selamat sampei

Kedah...
Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau

Penang...
Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepaih raya jangan dok triak
Kalau ceti mai agaknya dapoq

Perlis...
Padang besaq kecik saja
Tempat siam lalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utang

Bookmark and Share

    


  Member Information For arepisProfil   Hantar PM kepada arepis   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 17:24


assalamualaikum..

salam idulfitri ini ana ucapkan khusus buat family yang tersayang..
sahabat-sahabat yang mengenali diri ini..
semua warga ukhwah yang ana kenal mahupun tidak..
dan umumnya buat semua umat Islam..

dengan ucapan: bersederhanalah dalam menyambut idul fitri ni..
                         ampun maaf andai terkasar bahasa..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 18:25


salam alaik..
awaln.. syukran jiddan pada yang mengePos kad..
kad raya.. kad wangi..eheh..

insyaallah, ss akan bls di hari raya nanti ye..
name pun kad raya.. ana tak dapat nak pos di bulan rmdhn..
almaklumlaa membizikan diri saja..hehe.

ambui prof..rajin betul mu.. ehehe..

salam eid fitri maaf zahir batin..
buat semua penghuni Ukhwah.com

soff MT.Team event.Team IT.Team Kebajikan.Team Pendidikan.

team UO-usrah online.team NIsa' serdang.NIsa' WP.

kelab UUM.kelab kak Lang..abang Lang :-D kelab April.

apa lagi ye.. semua lah..

ampun maaf atas segala yang ss terkasar..
terguris.. tercuit .. teroverDue..ter..ter..
syukran pada semua yang membantu ss dalam gerakkan JK..
ala kullihal..

pada team UIam.. syukran kerna mempromote UC..
insyaallah.. kita akan aktifkan team IPT ..anak negeri..kelab dll.

nak bagi kad yang simple ni..

simple touch by simple-shida :-)




untuk lebih jelas.. jom..


blog simple-shida ;)


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

    


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Laskar_Allah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33470
Posting: 928
Dari: Medan Operasi Asia Pasifik

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 25-09-08 19:57


Assalamualaikum w.b.t Ukhwahian..

Alhamdulillah, kewajipan berpuasa hampir sempurna kita jalani... Hari Kemenangan yang bakal disambut gembira usah dilupa Ramadhan yang akan ditiinggalkan...Entahkan ketemu lagi atau sebaliknya...

Emm..hamba jua dikesempatan ini menzahirkan ucapan selamat & sejahtera serta mengharapkan kemaafan Aidilfitri buat semua di Ukhwah.com..

Buat sahabat-sahabat sepergurauan:

ibnu_musa, Muslimin23, wuzaraa, naruto-san, biru_putih, sayatetapsaya, sya_ryn, hafeezul, Rashdin, solksjaer, Muddathsir787, ghazi, trouver_99, pemburu_harimau, mujahid007, shinfay_de, daeng_jati, myhoney, alwalid, mas_ayu, zam_rizal, mizie_hafiz80, ulfah_zahrah, swordofdeen, azemi & sirat_82...

p/s: We are Family..carik-carik bulu itik akhirnya jadi bulu tangkis jua...Hehe..;-)

Buat ahli Majlis Syura a.k.a MT Ukhwah.com:

Pengasas: Kang
Presiden: Hanan
Pengarah Operasi: simple_shida

Kaunselor: ummimq

Ukhwah-Event:
» Pengarah Event:
» Prof_Muslim » istisafa
» Koordinator Event:
» Khalifah » Naza_Firman » trouver_99
» immad » syahidatul


» Setiausaha Event: » Rumaishaaa

Team IT:
» Pengarah IT: shayuki
» Team:
» Martyr » ibnuyahya » sailormoon

Team Sukan & Riadah:
» Pengarah Sukan & Riadah:
» Owl_UM » mohamad

Team Kebajikan:
» Pengarah Kebajikan: sadiqah

» Team Kebajikan:
» arepis » kasih_kekasih » ismi_atikah
» zulmi


Team Pendidikan:
» Pengarah Pendidikan: » Along_Safa

Setiausaha Ukhwah.com: » littlemuslimah

(Err..terpaksa mengopy paste juga :-D )

-Anda semua mengagumkan.. Moga usaha anda semua diberi ganjaran setimpalnya jika tidak didunia, diakhirat sana...:bunga:

Last but not least, kepada tuan Penguasa yang budiman, terima kasih atas nasihat & tolak ansur tuan terhadap ahli kerdil lagi nakal seperti hamba. Hamba mohon kemaafan dengan terbitan topik-topik nakal hamba yang telah dimangga tuan.. Hamba tiada berkecil hati, tetapi tersenyum sendiri mengenangkan kenakalan hamba...:malu: Mohon maaf jua pada tuan empunya topik-topik yang telah dimangga dek kenakalan hamba... :bunga:

Dan, kepada antum yang tiada hamba sebut namanya, bukan tidak diingat, cuma tiada terdaya menulis... Apa-apa pun kita semua adalah Ukhwahian... :welcome:

Salam Aidilfitri dari Laskar_Allah


-----------------
WAMAKARU WAMAKARULLAH WALLAHU KHAIRUL MAKIRIIN!
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For Laskar_AllahProfil   Hantar PM kepada Laskar_Allah   Quote dan BalasQuote

paku
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.04.2004
Ahli No: 8497
Posting: 179
Dari: Bumi, Bima Sakti

Johor  


posticon Posting pada: 26-09-08 04:12


Salam Aidifitri semua
/


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

    


  Member Information For pakuProfil   Hantar PM kepada paku   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 06:32


Assalamualaikum :bunga:

Selamat Meneruskan Ibadah Puasa yang hanya tinggal beberapa hari lagi..manfaatkan sepenuhnya...dan
Salam Eid al-Mubarak buat semua warga Ukhwah....Maaf Zahir dan Batin..Semoga ukhwah yang tercipta di sini berkekalan...ameen..

Kullu 'aam wa antum bikhoir :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 06:32


Assalamualaikum :bunga:

Selamat Meneruskan Ibadah Puasa yang hanya tinggal beberapa hari lagi..manfaatkan sepenuhnya...dan
Salam Eid al-Mubarak buat semua warga Ukhwah....Maaf Zahir dan Batin..Semoga ukhwah yang tercipta di sini berkekalan...ameen..

Kullu 'aam wa antum bikhoir :-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

AziziYa-Habib
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.11.2007
Ahli No: 31669
Posting: 37
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-09-08 09:18


:bunga: Salam Aidilfitri Buat Semua Warga Ukhwah.com yang mengenali diri ku ini,Ampun Maaf Di Pinta..Semoga Ramadan Yang Bakal kita tinggalkan kini akan kita temui kembali dan tinggalnya ramadan ini akan memberi seribu kerahmatan dan kebahagiaan dunia akhirat dalam terus melaksanakan ibadah kita kepada allah s.w.t.


-----------------
Azizi


Bookmark and Share

    


  Member Information For AziziYa-HabibProfil   Hantar PM kepada AziziYa-Habib   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 09:49


!!! QUOTE !!!

Posting pada: 25-09-08 11:13-ismi atikah

wah prof...nak tumpang list jugak boleh tak..




Boleh lah juga Ismi Atikah ikut. Macam Laskar Allaah pandai juga copy paste. hehe.

Gambar yang prof tengok sahabat buat kat sini memang cantik semua... Boleh minta satu?

Bukan apa prof tidak pandai nak rekabentuk kad raya macam sahabat lain buat sebab kurang mahir dan cuma idea sahaja ada.


-----------------


::> Produk Halal Tanggungjawab Bersama


Bookmark and Share

    


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

abadaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.11.2005
Ahli No: 20370
Posting: 126
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 11:35


Selamat hari raya!!

semoga ukhwah terus maju!eh..tetiba saja kan??


hati-hati semua pulang beraya...

mohn maaf salah dan silap..

=)

Bookmark and Share

    


  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

naulofar
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2007
Ahli No: 30116
Posting: 79
Dari: muar

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 11:39


salam aidil fitri untuk semua warga ukhwah dan selamat mencari lailatul Qadar di hari2 terakhir puasa.

Bookmark and Share

    


  Member Information For naulofarProfil   Hantar PM kepada naulofar   Quote dan BalasQuote

ismi_safiza
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3152
Posting: 1368
Dari: PutraJaya

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 12:38


Assalamua'laikum pada semua warga ukhwah.com

Didoakan semoga sentiasa dalam ketenangan hidup dan dimurahkan rezeki, moga beroleh lagi kesempatan untuk bertemu serta berpesta ibadah pada ramadhan yanng akan datang, insyaALLAH.

Di kesempatan ini, saya memohon maaf atas salah dan silap pada teman-teman seukhwah...simple_shida, princess_ixora etc

Moga kemenangan syawal ini diraikan dengan tangisan kegembiraan bukannya tangisan kehibaan.

Salam keindahan syawal...


-----------------
Lilypie 1st Birthday Ticker


Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_safizaProfil   Hantar PM kepada ismi_safiza   Pergi ke ismi_safiza's Website   Quote dan BalasQuote

abid_19
WARGA SETIA
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 30283
Posting: 577
Dari: gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 12:49


Assalamualaikum

ana ucapkan SELAMAT HARI RAYA..MAAF ZAHIR DAN BATIN
kepada semua warga ukhwah.com sama ada yang pernah jumpa ka..yang kenal di alam maya saja ka..tak kirala...selamat hari raya...

ana mohon maaf jika ada salah dan silap..terkasar bahasa..trguris hati..mana prbuatan trkesan d hati..mohon ampun dan maaf...

raya ni jmput lah datang kg ana kat taiping,perak..moh ramai-ramai..

raya

Duniaku


-----------------
Sekali kaki melangkah di jalan Allah.. Jangan undur.. Biar masa berganti aqidah jangan mati.. Biar zaman berubah Keyakinan pada ALLAH jangan goyah.


Bookmark and Share

    


  Member Information For abid_19Profil   Hantar PM kepada abid_19   Pergi ke abid_19's Website   Quote dan BalasQuote

jiha
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.02.2004
Ahli No: 6966
Posting: 238
Dari: PeRaK

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 13:06


selamat hari raya & maaf zahir dan Batin kepada semua yang megenali diri ini.....semoga bersua lagi ditahun hadapan

Bookmark and Share

    


  Member Information For jihaProfil   Hantar PM kepada jiha   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 13:30


Assalamualaikum :welcome:
sayunye membaca ucapan masing-masing.. ada yang tak dapat balik.. ada yang dah balik.. ada di perantauan.. ada yang dikampung halaman..ada yang teringgal bas.. ada yang tak dapat tiket bas.. ada yang dah naik bas..:kelip: pendek kata pengalaman semua itu..

saya nak balik esok.. sesudah subuh.. hehe.. :-D
tak sabar nak balik pula.. sebenarnya tak habis shopping lagi ni.. nak shopping di kampung pula.. :welcome: :kelip: :kelip:

Bookmark and Share

    


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

ardani
WARGA SETIA
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33778
Posting: 451
Dari: queensland lake

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 13:30


Pada 25-09-08 19:57 , Laskar_Allah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum w.b.t Ukhwahian..

Alhamdulillah, kewajipan berpuasa hampir sempurna kita jalani... Hari Kemenangan yang bakal disambut gembira usah dilupa Ramadhan yang akan ditiinggalkan...Entahkan ketemu lagi atau sebaliknya...

Emm..hamba jua dikesempatan ini menzahirkan ucapan selamat & sejahtera serta mengharapkan kemaafan Aidilfitri buat semua di Ukhwah.com..

Buat sahabat-sahabat sepergurauan:

ibnu_musa, Muslimin23, wuzaraa, naruto-san, biru_putih, sayatetapsaya, sya_ryn, hafeezul, Rashdin, solksjaer, Muddathsir787, ghazi, trouver_99, pemburu_harimau, mujahid007, shinfay_de, daeng_jati, myhoney, alwalid, mas_ayu, zam_rizal, mizie_hafiz80, ulfah_zahrah, swordofdeen, azemi & hafeezzul...

p/s: We are Family..carik-carik bulu itik akhirnya jadi bulu
tangkis jua...Hehe..
;-)

Buat ahli Majlis Syura a.k.a MT Ukhwah.com:

Pengasas: Kang
Presiden: Hanan
Pengarah Operasi: simple_shida

Kaunselor: ummimq

Ukhwah-Event:
» Pengarah Event:
» Prof_Muslim » istisafa
» Koordinator Event:
» Khalifah » Naza_Firman » trouver_99
» immad » syahidatul


» Setiausaha Event: » Rumaishaaa

Team IT:
» Pengarah IT: shayuki
» Team:
» Martyr » ibnuyahya » sailormoon

Team Sukan & Riadah:
» Pengarah Sukan & Riadah:
» Owl_UM » mohamad

Team Kebajikan:
» Pengarah Kebajikan: sadiqah

» Team Kebajikan:
» arepis » kasih_kekasih » ismi_atikah
» zulmi


Team Pendidikan:
» Pengarah Pendidikan: » Along_Safa

Setiausaha Ukhwah.com: » littlemuslimah

(Err..terpaksa mengopy paste juga :-D )

-Anda semua mengagumkan.. Moga usaha anda semua diberi ganjaran setimpalnya jika tidak didunia, diakhirat sana...:bunga:

Last but not least, kepada tuan Penguasa yang budiman, terima kasih atas nasihat & tolak ansur tuan terhadap ahli kerdil lagi nakal seperti hamba. Hamba mohon kemaafan dengan terbitan topik-topik nakal hamba yang telah dimangga tuan.. Hamba tiada berkecil hati, tetapi tersenyum sendiri mengenangkan kenakalan hamba...:malu: Mohon maaf jua pada tuan empunya topik-topik yang telah dimangga dek kenakalan hamba... :bunga:

Dan, kepada antum yang tiada hamba sebut namanya, bukan tidak diingat, cuma tiada terdaya menulis... Apa-apa pun kita semua adalah Ukhwahian... :welcome:

Salam Aidilfitri dari Laskar_Allah



Bookmark and Share

    


  Member Information For ardaniProfil   Hantar PM kepada ardani   Quote dan BalasQuote

eyla05
WARGA SETIA
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19884
Posting: 546
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 13:46


selamat menyambut hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin kepada warga ukhwah.....semoga berbahagia di hari yang mulia ini.... :-) :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For eyla05Profil   Hantar PM kepada eyla05   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 15:12


Salam Idilfitri buat semua warga ukhwah...

moga syawal kali ini amat bermakna untuk kita semua....dan kemenangan bagi seluruh umat islam di dunia...

Ma'zirah dipinta jika ada terkasar bahasa....:)

berhati-hati di jalan raya....

Bookmark and Share

    


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 15:39


Saya ingin memohon kemaafan kepada semua warga ukhwah.com andai ada silap dan salah...

Selamat Hari Raya Aidilfitri...Maaf zahir dan batin... :kelip:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

    


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

Riyadhfannil
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 214
Posting: 487
Dari: fi ardillah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 17:38




Sempena Hari Lebaran yang bakal menjelma ini saya ingin mengucapkan

"تَقَبَّلَ اللَّهُ مِنَّا وَمِنْكم"

‘Taqabbalallahu minna waminkum’

"Semoga Allah menerima amalan (amalan dan ibadat di Ramadhan) kami dan kamu"

Saya juga ingin menyusun sepuluh jari memohon keampunan sekiranya ada tutur bicara atau perilaku yang telah mencalar perasaan sesiapapun. Sesungguhnya setiap manusia itu tidak maksum dari melakukan kesilapan.

Allah SWT telah berfirman:

"dan (sebaliknya) hendaklah mereka memaafkan serta melupakan kesalahan orang-orang itu; tidakkah kamu suka supaya Allah mengampunkan dosa kamu? Dan (ingatlah) Allah Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani"
(Surah An-Nuur 24:22)

Selamat Berbahagia di Aidilfitri

"Kullu 'am wa antum bikhair"

Dengan ingatan tulus ikhlas,
Riyadhfannil
callidesignâ„¢


-----------------
Seni Khat Warisan Islam @ callidesign™
Flickr™


Bookmark and Share

    


  Member Information For RiyadhfannilProfil   Hantar PM kepada Riyadhfannil   Pergi ke Riyadhfannil's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 17:56


Salam `Idul-Fitri juga dari saya, Maaf Zahir & Batin
kepada semua rakan-rakan ukhwah, sama ada yang kenal atau tak, sama ada yang pernah berbalas posting atau tak pernah, sama ada yang muslimin atau muslimat, mukminin atau mukminat, al-ahya' minhum wal-amwat ;-)

minal-`a'idin wal-faizin, kullu `am wa antum bikhayr...

/

kalau ada terlebih gurau tu, atau terkasar bahasa, tersilap laku dan bicara, minta dimaafkan ye, makan minum dihalalkan, pendek kata kosong-kosong lah ye :sopan:

wassalam,
-IM-

p/s: buat yang ada walimah bulan syawal ni, alfun mabruk ya :-P


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 21:43


Di kesempatan ini, ana dengan penuh rendah diri memohon berbanyak-banyak kemaafan kepada seluruh warga ukhwah.com andai ada posting2 ana sebelum ni yang bernada agak kasar atau mengguris perasaan sahabat2 ukhwah sekalian.

Akhir kata, Salam Lebaran 2008 :)


-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::


Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

NurinaQistina
Warga Rasmi
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 33994
Posting: 7
Dari: TERENGGANU

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-09-08 23:12


Bulan barakah sudah hampir sampai ke penghujungnya...rebutlah sisa hari yang ada untuk beribadah... =)


-----------------
salam ukhwah...salam aspirasi


Bookmark and Share

    


  Member Information For NurinaQistinaProfil   Hantar PM kepada NurinaQistina   Pergi ke NurinaQistina's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-09-08 06:32


Assalamualaikum
Eid Fitri to all of you... 8-)

Akhi Umar : Gambaq pelajar mesir ke? Hihi..rajin edit gmbq...
Ukhti Sadiqah: Balik Sabah ea? niza raya di Labuan tahun ni. Tapi tak masuk Sabah.. :-D


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

    


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-09-08 07:04


wah ada ruangan ucapan hari raya kat sini ya....sebab lama tak masuk ukhwah ni saya nak letak panjang-panjang sikit...siap dengan tazkirah sekali.

Ramadhan tinggal beberapa hari yang masih bersisa untuk kita tempuhi. kalau diizinkan umur dan kesempatan, minggu hadapan kita akan menyambut hari kemenangan yang mungkin jatuh pada hari selasa atau hari rabu. Sayunya kerana sinar Ramadhan semakin berlalu pergi demi mengizinkan kilauan syawal menjengahkan serinya yang tersendiri …… itulah fitrah alam yang ditadbir Ilahi….dihamparkanNya untuk hamba-hamba yang dikasihi.

Di hari-hari terakhir Ramadhan ini saya kira ramai yang makin sibuk dengan urusan persiapan menyambut Aidilfitri . Seboleh-bolehnya lebaran ini ingin disambut dalam suasana yang paling ceria. Memang beruntung bagi sesiapa yang memiliki kekayaan harta benda, kerana segala keperluan untuk memeriahkan sambutan hari raya pasti bisa direncana, disusun, dan dipenuhi agar menepati citarasa dan selera. Bermula dari urusan mengecat rumah dan bertukar langsir yang pelbagai warna, membeli pakaian yang cantik dan bergaya sehinggalah kepada urusan juadah pembuka selera iaitu aneka kek dan biskut raya pelbagai nama. Semuanya diusahakan untuk menyambut hari raya yang bakal menampakkan seri cahayanya tak lama lagi. Namun rasanya lebih beruntung bagi sesiapa yang memiliki kekayaan jiwa seorang hamba. sudah pasti baki ramadhan yang masih bersisa beberapa hari ini disibukkan dengan menggandakan lagi aktiviti taqarrub kepada Ilahi ….

Aidilfitri yang bakal menjelma nanti menandakan berakhirnya Ramadhan yang sangat mulia ini. Persiapan diri adalah perlu ada untuk melangkah keluar dari Ramadhan. Penting untuk kita usahakan diri agar kita bukan sekadar menjadi insan Ramadhani….tapi kita adalah insan Rabbani yang akan sentiasa mempetingkatkan kualiti diri sebagai hamba di sisi Ilahi … apa saja yang baik yang telah kita lalui dan lakukan sepanjang di madrasah Ramadhan ini harap dapat diteruskan untuk hari-hari yang seterusnya…InsyaAllah.

Marilah kita sama-sama memastikan sambutan syawal kita berbeza dari org biasa …. sebagai insan yang Allah pilih mempunyai ilmu dan kefahaman agama, maka kita hendaklah memahami syawal ini dari sudut saranan dan amalan agama kita. Kesampingkan adat-adat yang bertentangan yang boleh meletakkan kita dalam situasi salah di sisi agama. Tingkatkan ilmu dan pengetahuan untuk menghasilkan amal ibadat yang sohih dan sejahtera. Perbanyakkan takbir, tahmid dan istighfar di malam raya. Hidupkan malam raya dengan qiamullai dan merayu pengampunan dari Allah. Dalam keghairahan kita mempersiapkan diri menghadapi hari raya yakni hari kemenangan bagi kita semua, jangan sampai kita lupa pada apa yang dilakukan oleh baginda Rasul dan para sahabat ketika di penghujung Ramadhan, di malam hari raya, dan ketika sambutan hari raya ….harap kita semua dapat menyoroti dan menghayati amalan baginda bukan saja dalam menjalani Ramadhan malah ketika menghadapi syawal juga …. InsyaAllah.

Mudah-mudahan syawal ini penuh keberkatan dan kebaikan untuk kita semua.

Saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan salam AidilFitri untuk semua warga ukhwah. sepanjang meninggalkan komen di sini mungkin saya ada melakukan kesilapan dalam tulisan dan tuturbahasa saya .... maaf jua yang saya pinta ....

Bagi muslimin dan muslimat yang pernah bertukar pandangan dan berbalas komen dengan saya .... saya sungguh menghargainya....indahnya ukhwahfillah....hati saya berbunga cinta....

Bookmark and Share

    


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-08 11:16


Assalamualaikum

buat semua warga ukhwah; baik MT atau tidak..baik senior atau junior...baik tua atau muda..dan kesemuanya yang pandai membaca.. :-D, sukalah mengambil kesempatan untuk mengucapkan :

SALAM LEBARAN
mohon maaf zahir batin..pada yang kena usik, kena marah, kena kutuk, kena segala kena :sopan:

halal makan minum jika ada yang sengaja atau tak sengaja tumpang makan minum tu..:kelip:

saya mewakili isteri dan anak berdoa agar semua warga ukhwah bergumbira dan tidak kuciwa pada lebaran ini.

Mari sama-sama kita bersyukur padaNya..:welcome:

[IMG

nak tengok yang besau, klik sini lah..FIRMAN


-----------------
khalifah Allah di muka bumi......


Bookmark and Share

    


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-09-08 12:11


Salam Ukhwah buat semua.....
lama sih tak online ni.....hehehehe so sibuk maa

Selamat Hari Raya Aidil Fitri buat semua.....
Esp kepada geng2 JK Ramadhan 1, hari tu, uma', azemi,owl, kak shida, CS and others........

Maap Zahir Batin no..........

p/s: kak shida taknak ajak saya beraya rumah ke????hehehehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 27-09-08 12:42


Assalamualaikum wbt...

Terasa pantas benar Ramadhan kali ini.

Sempena Syawal yang akan menjelang saya mengambil kesempatan ini

untuk mengucapkan SELAMAT HARI RAYA serta MAAF ZAHIR DAN

BATIN.

-wuzara-

Bookmark and Share

    


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-09-08 12:54


salam lebaran buat semua warga ukhwah... :sopan:


-----------------
Cinta dunia ibarat madu yang beracun,
cinta akhirat bagai hempedu yang mujarab.





Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-09-08 13:18


Assalamualaikum


salam ramadhan dan salam idulfitri 1429 Hijrah

dikesempatan ini, ana ingin mengucapkan salam ramadhan dan salam idulfitri kepada semua warga ukhwah.com yang saya kenali dan tidak kenali, semoga amalan kita pada tahun ini diberkati Allah hendaknya, Insya Allah. tidak lupa juga, ana ingin memohon maaf di atas kesilapan tutur kata sepanjang kita bersama.


-----------------
ukhwah itu indah bila dihubungkan melalui silaturrahim

layari http://ibnusyah.blogspot.



    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-08 13:58


Selamat Hari Raya Aidilfitri saya tujukan kepada semua, sama ada yang mengenali saya atau tidak...

Maafkan saya andai ada saya terkasar bahasa, terlanjur bicara, terlebih gurau senda, atau tersilap tutur kata yang telah mengguris hati dan perasaan sesiapa, selama kita berforum dan berkawan sesama kita... sama ada secara online atau offline.

Maafkan saya lagi andai ada yang saya tergarang, tersombong, termengumpat, termarah, atau apa-apa saja yang ter kepada sesiapa... sama ada dosa-dosa saya kepada anda yang kelihatan atau tidak, sama ada yang saya sedari atau tidak, sama ada yang anda sedari ataupun tidak.. Maafkan saya ye. Saya minta halal dan dimaafkan... kosong-kosong ye...

Dan andai umur saya tak panjang, saya mohon dimaafkan dan diredhai segala perbuatan saya....

Saya mendoakan keampunan dan kesejahteraan sahabat2 semua... Semoga kita semua memperoleh rahmat, keampunan dari Allah dan terbebas daripada azab api neraka. Dan semoga segala amalan kita diterima Allah semuanya.. INSYA ALLAH.. AMIN...

KADRAYA

Selamat pulang berhari raya di kampung halaman memasing... Jangan lupa untuk berhati-hati di jalanraya....

Jemputlah ke rumah saya di PJ.... :)


Salam sayang dari saya,

cik syahidatul @ cik s @ CS @ shye.


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, limah
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Sampaikan
    »» Sampaikan Salam Aidilfitri - Eid Fitri 08

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.238096 saat. Lajunya....