Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Bahkan orang yang ada penawar racun tak berani hendak minum racun
-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Yang Masuk Ke Sini
halawatuliman: 4 hari yang lalu
nabilah: 4 hari yang lalu
aye: 5 hari yang lalu
tereturubuzu: 14 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 25 hari yang lalu


Teka-Teki
Topik: teka teki fizik?!


Carian Forum

Moderator: Administrator, nordalily
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Teka-Teki
    »» teka teki fizik?!

Please Mendaftar To Post


Oleh teka teki fizik?!

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 15:06


abu, bakar dan atan ialah anggota TUDM..antara ketiga2 org tu abu paling kurus, di kuti oleh bakar dan atan paling berisi...satu hari mereka nak practice penerjunan pada hari merdeka..pada ketinggian 5000 meter abu terjun..di ikuti oleh bakar pada ketinggian 10000 meter..last sekali atan terjun pad ketinggian 15000 meter..soalan nya...sapa sampai kat bumi dulu? :berfikir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

bintanghati2008
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.07.2008
Ahli No: 34147
Posting: 217
Dari: kuantan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 15:14


assalammualaikum....

jawapannya atan... sebab bila angin bertiup. Aku akan bertebangan, bakar akan terpadam... so jawapannya atan lah...hheheheee

Bookmark and Share

  


  Member Information For bintanghati2008Profil   Hantar PM kepada bintanghati2008   Quote dan BalasQuote

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 15:20


hehehe...ada juga jawapan cani ek..kreatif2...tapi..unfortunately..salah... :jangan:

sila cuba lagi..hehhee

Bookmark and Share

  


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 15:23


Nabi Adam.. :kelip:


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

  


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 15:27


Pada 16-09-08 15:14 , bintanghati2008 posting:

!!! QUOTE !!!

assalammualaikum....

jawapannya atan... sebab bila angin bertiup. Aku akan bertebangan, bakar akan terpadam... so jawapannya atan lah...hheheheee


tak boleh..tak boleh....sebab amancalledboy dah bagi tau             " antara ketiga2 org tu"...........ni orang lah.....mana boleh nak kira berterbangan dan terbakar...

jadi jawpan nya orang yang bernama atan...sebab dia yang paling berat....huhuhu...l


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 15:35


Pada 16-09-08 15:23 , areyien posting:

!!! QUOTE !!!

Nabi Adam.. :kelip:



alaaa..areyein memang hebat lah..yup..jawapan dia nabi Adam a.s..huhu...di sebab kan ke hebat an areyein, saya bagi reward lah..satu lagi teka teki...hehehe...

siang keseorangan..malam berdua duaan..subuh ia meghilang..tanpa ia malam tak bererti...

sila jawab.. :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 15:50


Pada 16-09-08 15:35 , amancalledboy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-09-08 15:23 , areyien posting:

!!! QUOTE !!!

Nabi Adam.. :kelip:



alaaa..areyein memang hebat lah..yup..jawapan dia nabi Adam a.s..huhu...di sebab kan ke hebat an areyein, saya bagi reward lah..satu lagi teka teki...hehehe...

siang keseorangan..malam berdua duaan..subuh ia meghilang..tanpa ia malam tak bererti...

sila jawab.. :kelip:


hadiuu amancalledboy.......ni bukan teka teki fizik namanya....huhu.....semua org tau nabi Adam a.s yang sampai dulu kat bumi.....

jawapan yang ke dua tu bulan agaknya....hihi....masih tak mahu mengalah :berfikir:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

DinnaFatiha
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.12.2003
Ahli No: 5711
Posting: 106
Dari: kedah/selangor

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 15:51


abu (paling kurus) - 5000m
Bakar(sederhana)-10000m
Atan(lebih)-15000m

siapa sampi dulu? salah srg dari mereka yang jatuh dan jejak ke bumi dlulaa
heheheheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For DinnaFatihaProfil   Hantar PM kepada DinnaFatiha   Quote dan BalasQuote

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 16:03


hehe..Sorry lah awan_biru...fizik tu saja saya letak nak bagi konfius..hehe

apa-apa pun..jawapan bulan tadi salah...

sila cuba lagi ek.. :welcome:

Bookmark and Share

  


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 16-09-08 16:05


Pada 16-09-08 15:35 , amancalledboy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-09-08 15:23 , areyien posting:

!!! QUOTE !!!

Nabi Adam.. :kelip:



alaaa..areyein memang hebat lah..yup..jawapan dia nabi Adam a.s..huhu...di sebab kan ke hebat an areyein, saya bagi reward lah..satu lagi teka teki...hehehe...

siang keseorangan..malam berdua duaan..subuh ia meghilang..tanpa ia malam tak bererti...

sila jawab.. :kelip:


Jawapannya matahari...hehe, confirm betul punya

Bookmark and Share

  


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 16:15


wahhh...yakin ek Nil jawapan dia matahari...tapi salah juga..hehe..tak apa...at least nil yakin...try lagi..

Bookmark and Share

  


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

akis_zamani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2007
Ahli No: 30351
Posting: 55
Dari: P44: Permatang Pauh

uk   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 16:19


jwpnnya abu lah sampai dulu..sebab si abu tu dia bakar atan..kekekekee

Bookmark and Share

  


  Member Information For akis_zamaniProfil   Hantar PM kepada akis_zamani   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 15:38


tak ada clue ke aman...??
macam susah saja ni.. :berfikir:


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

  


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 17-09-08 17:25


jawapannya huruf A...
siAng-keseorangan
mAlAm-berdua-dua an
subuh-menghilang
tanpa A jdk mlm-multi level marketing heeeee memandai saja hoooo

Bookmark and Share

  


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

narato
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2005
Ahli No: 16524
Posting: 143
Dari: jb...ukm,bangi

Johor  


posticon Posting pada: 17-09-08 21:39


Pada 17-09-08 17:25 , ann_1 posting:

!!! QUOTE !!!

jawapannya huruf A...
siAng-keseorangan
mAlAm-berdua-dua an
subuh-menghilang
tanpa A jdk mlm-multi level marketing heeeee memandai saja hoooo


hmm...ana pun setuju dengan jawpn dia...masa kat sekolah dulu pun ada teka-teki macam ni juga...
betul tak wahai pemberi soalan???...hehe.. :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For naratoProfil   Hantar PM kepada narato   Quote dan BalasQuote

Nil
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20136
Posting: 435
Dari: Temerloh

Pahang  


posticon Posting pada: 18-09-08 11:41


Emm...tiada maklum balas lagi setakat ni daripada aman...

Kita sama-sama tungguuuu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For NilProfil   Hantar PM kepada Nil   Quote dan BalasQuote

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 11:45


Pada 17-09-08 17:25 , ann_1 posting:

!!! QUOTE !!!

jawapannya huruf A...
siAng-keseorangan
mAlAm-berdua-dua an
subuh-menghilang
tanpa A jdk mlm-multi level marketing heeeee memandai saja hoooo



yaaaaaaaa....btollll!!! hehehe...bijak2..saya bagi satu lagi teka teki lah...hehe


dalam banyak-banyak perkataan..perkataan apakah sebutan dia sama saja di semua tempat di dunia ni?tak kira negara apa..bahasa apa..bangsa apa pun..mesti sebut perkataan tu juga... 8-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 18-09-08 12:58


Assalamualaikum
aman...jawapan dia...golllllllllllll...........!!!!!!!! :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 14:03


gooollllll!!! sayatetapsaya dah scoreee!!! :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.109963 saat. Lajunya....