Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-10-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Manusia akan mati sekali sahaja, tetapi orang yang berhutang akan mati berkali-kali
-- Peribahasa India

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: mengintaisyurga
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43096

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Yang Masuk Ke Sini
halawatuliman: 4 hari yang lalu
nabilah: 4 hari yang lalu
aye: 5 hari yang lalu
tereturubuzu: 14 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 25 hari yang lalu


Jejak Dapur
Topik: *****kuih @ biskut raya paling best!!!!*****


Carian Forum

Moderator: Administrator, anis_zulaikha
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Dapur
    »» *****kuih @ biskut raya paling best!!!!*****

Please Mendaftar To Post


Oleh *****kuih @ biskut raya paling best!!!!*****

fhr_ms
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34758
Posting: 74
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 10-09-08 10:13


salam.. rasanya tak berapa elok pulak bincang tentang benda ni kan? hehe.. tapi just suka-suka.. tapi, kalau kawan-kawan nak tau, biskut raya yang PALING saya suka ialah TART NENAS.. sedap sangat.. kawan-kawan macam mana? :sopan:


-----------------
DIA sentiasa bersama dirimu..('',)


Bookmark and Share

  


  Member Information For fhr_msProfil   Hantar PM kepada fhr_ms   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 10-09-08 10:30


Pada 10-09-08 10:13 , fhr_ms posting:

!!! QUOTE !!!

salam.. rasanya tak berapa elok pulak bincang tentang benda ni kan? hehe.. tapi just suka-suka.. tapi, kalau kawan-kawan nak tau, biskut raya yang PALING saya suka ialah TART NENAS.. sedap sangat.. kawan-kawan macam mana? :sopan:



same!!!
marukku..


-----------------




Bookmark and Share

  


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-09-08 10:40


saya suka banyak kuih tapi paling suka tart nenas..sedap o..

bila pergi beraya rumah org, kuih 2 yang saya cari dulu.hehe...:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 10-09-08 11:34


buah pinggang... sedap...
tapi tak kisah kuih apa pun..
yang rangup lagi sedap..

Bookmark and Share

  


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 10-09-08 11:35


tart nenas dan kek keladi..peh best bangat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-09-08 11:46


suka sangat tempeyek dengan kerepek pisang..
yummy...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

ladylolida_aina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.08.2008
Ahli No: 34562
Posting: 162
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 10-09-08 11:48


suka jugak tapi paling suka biskut makmur dan susu... sedap sangat....:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ladylolida_ainaProfil   Hantar PM kepada ladylolida_aina   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-08 11:58


CHOCOLATE CHIPS -- Dulu, kini dan selamanya...

Bookmark and Share

  


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-08 12:31


almond london........wah...sedapnya.. :-)

dengan kerepek pedas....

Bookmark and Share

  


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

Prof_Muslim

Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2348
Posting: 3179
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-09-08 12:43


Maruku ....ooo.....Maruku....

Kuih raya yang paling prof suka ialah semua jenis KUIH RAYA yang FREE.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Prof_MuslimProfil   Hantar PM kepada Prof_Muslim   Quote dan BalasQuote

wafa_mawaddah
WARGA SETIA
Menyertai: 10.10.2003
Ahli No: 4175
Posting: 845
Dari: mardhatillah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-08 12:47


Pada 10-09-08 12:43 , Prof_Muslim posting:

!!! QUOTE !!!



Kuih raya yang paling prof suka ialah semua jenis KUIH RAYA yang FREE.


hehehe... :-D

free ek....memang best..


-----------------
Dalam Kerendahan Diri, Ada Ketinggian Budi,
Dalam Kemiskinan Harta, Ada Kekayaan Jiwa,
Dalam Kesempitan Hidup, Ada Keluasan Ilmu....


Bookmark and Share

  


  Member Information For wafa_mawaddahProfil   Hantar PM kepada wafa_mawaddah   Pergi ke wafa_mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

Haslan
WARGA SETIA
Menyertai: 06.09.2004
Ahli No: 10945
Posting: 402
Dari: banting

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-09-08 13:07


kuih raya yang paling suka adalah kerepek...enak dimakan lagi ranggup...

Bookmark and Share

  


  Member Information For HaslanProfil   Hantar PM kepada Haslan   Quote dan BalasQuote

fhr_ms
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34758
Posting: 74
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 10-09-08 13:40


Pada 10-09-08 10:40 , hid_uniten posting:

!!! QUOTE !!!

saya suka banyak kuih tapi paling suka tart nenas..sedap o..

bila pergi beraya rumah org, kuih 2 yang saya cari dulu.hehe...:-D


betul-betul.. itu yang saya cari dulu.. hehe.. :-D


-----------------
DIA sentiasa bersama dirimu..('',)


Bookmark and Share

  


  Member Information For fhr_msProfil   Hantar PM kepada fhr_ms   Quote dan BalasQuote

anmahar
WARGA SETIA
Menyertai: 22.02.2005
Ahli No: 14615
Posting: 703
Dari: Kedah Darul Aman

Kedah  


posticon Posting pada: 10-09-08 13:58


mmmm saya pulak... selalunya pantang saja jenis2 yang coklat2 ni... asal saja dibuat dari coklat... hehehe semua sedap... :-)
tat nenas pun sadap juga... tempeyek pun sedap.. kuih kapit pun sedap... heheheh semua lah sedap... kalau tak sedap takkan org nak buat ye tak.. :-)

Tapi kan... kuih yang paling sedap sangat-sangat... saya percaya semua mesti setuju... kuih raya yang dimakan masa sebulan lepas raya... ala.. masa2 kemaruk kuih raya tu... masa tu, serdak pun jadi.. hehehe :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For anmaharProfil   Hantar PM kepada anmahar   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-09-08 14:35


Pada 10-09-08 13:58 , anmahar posting:

!!! QUOTE !!!

mmmm saya pulak... selalunya pantang saja jenis2 yang coklat2 ni... asal saja dibuat dari coklat... hehehe semua sedap... :-)
tat nenas pun sadap juga... tempeyek pun sedap.. kuih kapit pun sedap... heheheh semua lah sedap... kalau tak sedap takkan org nak buat ye tak.. :-)

Tapi kan... kuih yang paling sedap sangat-sangat... saya percaya semua mesti setuju... kuih raya yang dimakan masa sebulan lepas raya... ala.. masa2 kemaruk kuih raya tu... masa tu, serdak pun jadi.. hehehe :-)


alahai byknye senarai kuih² dia..hehe
macam nak rasa saja hehe
sedap²


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

fhr_ms
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34758
Posting: 74
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 10-09-08 14:39


saya pun suka biskut almond london.. sarang semut.. biskut makmur.. biskut telur rebus.. bangkit.. macam-macam lagi.. hehe..

jom lah, kita kongsi sama-sama kuih/biskut kegemaran masing-masing.. :kelip:


-----------------
DIA sentiasa bersama dirimu..('',)


Bookmark and Share

  


  Member Information For fhr_msProfil   Hantar PM kepada fhr_ms   Quote dan BalasQuote

ZuLLgp
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.06.2008
Ahli No: 33592
Posting: 45
Dari: B.M

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-09-08 15:12


semesti nya kuih Samprik dan short break.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For ZuLLgpProfil   Hantar PM kepada ZuLLgp   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 10-09-08 15:16


almond london heh..! apa-apa saja yang ada coklat.. :terliur:



Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

fhr_ms
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34758
Posting: 74
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 10-09-08 15:23


Pada 10-09-08 15:16 , syira_qistina posting:

!!! QUOTE !!!

almond london heh..! apa-apa saja yang ada coklat.. :terliur:



wah.. bhaya tu.. sampai keluar air liur.. hehe.. :lol:


-----------------
DIA sentiasa bersama dirimu..('',)


Bookmark and Share

  


  Member Information For fhr_msProfil   Hantar PM kepada fhr_ms   Quote dan BalasQuote

danielHakimi
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.08.2008
Ahli No: 34461
Posting: 27

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 15:37


maruku dan kek keladi..sedappppppp


"LAWAN TETAP LAWAN"

Bookmark and Share

  


  Member Information For danielHakimiProfil   Hantar PM kepada danielHakimi   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 22-09-08 16:23


kuih tart cari yang gebu saja sedap......

popia kecik sedap. nyummy

Bookmark and Share

  


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

najwa_adila
Warga 4 Bintang
Menyertai: 29.07.2005
Ahli No: 17677
Posting: 288
Dari: Ardhullahil Waasi'ah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 16:29


nak beli kuih raya secara online?testimoni mengatakan sedap-sedap belaka (maaf ye mencelah pula..nak tolong promote kak ipar nya website)..sila layari

http://dazzlebayshoppe.portalniaga.com/


-----------------
Tiada Aku Tanpa-Mu...
cute


Bookmark and Share

  


  Member Information For najwa_adilaProfil   Hantar PM kepada najwa_adila   Pergi ke najwa_adila's Website   Quote dan BalasQuote

Lubnaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.07.2006
Ahli No: 25241
Posting: 133
Dari: Kajang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 16:31


saya suka kuih tart nenas ,kuih bangkit dan semprit...huhu best sangat...Kalau da makan tu tak boleh berenti....da jdk macam makan nasi....sehingga menjilat jari....yum yum

Bookmark and Share

  


  Member Information For LubnaaProfil   Hantar PM kepada Lubnaa   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 16:35


Assalamualaikum :welcome:

saya masih lagi buat popia kecik inti serunding ikan. masih ada separuh bekas lagi intinya.. lenguh badan2 membuatnya.. hanya itu saja yang paling simple dan mampu buat tapi memerlukan kesabaran. tart nenas gulung pun suka juga..


p/s: rabu ni nak ambik jeruk2 dr kawan yang baru sampai dr penang.. hehe raya pun layan jugak makan jeruk ni..



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-09-08 16:48


Assalamualaikum
suka segala biskut yang berasaskan coklat dan badam..huhu...

P/S : prof..saya kan..kengkadang..walaupun biskut tu dapat free pun saya tak suka..uhuk... :sopan:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 20:23


hmm.. kekuih raya eh...
kuih makmur agaknya.. dengan biskut mazola... yang sekali hadap, memang boleh habis..dalam bekas kuih yang kecik tu lah tapinya...:sopan:

segala kekuih yang menggunakan bahan berasaskan nenas, seperti kuih tat..awal-awal lagi dah ditolak ketepi...uhuk..:jangan:

kekuih yang ada coklat.. seper elmen landen,coklat chip,cookies.. mungkin boleh skek... tengok pada tahap kebanyakkan coklat yang diletak.. adess.. :malu:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 22:16


salam

saya suka semua biskut dr coklat dan corn flakes. hehe sodap nya :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

nie_nadia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.05.2004
Ahli No: 8745
Posting: 133
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 23-09-08 22:37


paling suka almond london. setiap tahun biskut ni saja yang buat.

Bookmark and Share

  


  Member Information For nie_nadiaProfil   Hantar PM kepada nie_nadia   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 28-09-08 12:47


saya suka makan biskut cerelex, sedap gt2..pas tu conflakes kacang madu..best sangat-sangat...hehhe

Bookmark and Share

  


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

_norlidahashim_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34749
Posting: 105
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-09-08 16:19


hmmmm...bestnya cakap pasal topik ni..hehe..banyak biskut yang saya suka...almond landon, tart nenas, biskut suji dan makmur...hmmm

Bookmark and Share

  


  Member Information For _norlidahashim_Profil   Hantar PM kepada _norlidahashim_   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 01:24


Ana paling suka dan suka sangat-sangat biskut ALMOND LONDON dan biskut CORN FLAKES...sesiapa yang kat rumah dia ada buat 2 jenis kuih raya ni, jemputla ana datang ke rumah ye...:P


-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::


Bookmark and Share

  


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.131603 saat. Lajunya....