Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 15-12-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
" Ilmu yang hakiki itu ialah yang memberi keyakinan bahawa maksiat itu racun yang membunuh dan bahawa akhirat itu lebih utama daripada kehidupan dunia."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Tayu
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43072

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Yang Masuk Ke Sini
Gorodkovie: 16 jam, 47 minit yang lalu
Tayu: 2 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 8 hari yang lalu
muslimiman: 11 hari yang lalu
SaLaFiaN: 13 hari yang lalu
Bubnowie: 15 hari yang lalu
tereturubuzu: 18 hari yang lalu
khalifah: 23 hari yang lalu
RedPetunia: 24 hari yang lalu
kaze: 27 hari yang lalu
Daeng_Jati: 30 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: study!!!!!


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» study!!!!!

Please Mendaftar To Post


Oleh study!!!!!

teratai_ikien
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.08.2007
Ahli No: 30855
Posting: 21
Dari: batu pahat

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-09-08 13:43


boleh tak bagi semangat kat ana......ana jurusan law lah ...insya`allah ana nak jadi puguam syariah....tension lah kdang2 nak ngis saja gse :cry:

Bookmark and Share

  


  Member Information For teratai_ikienProfil   Hantar PM kepada teratai_ikien   Quote dan BalasQuote

darosa
Warga Rasmi
Menyertai: 03.09.2008
Ahli No: 34767
Posting: 11

Kedah  


posticon Posting pada: 04-09-08 14:08


sabarlah..nak nangis er?? nangis lah..
biar hilang tension tu..luahkan apa yang patut k..

erm, saya pernah juga ambil mata pelajaran undang-undang masa study..
jenuh nak ingat,.fakta katakan. mana boleh salah..
tapi, lectr ajar cara nak ingat macmn..

kita anggap kes sebagai hiburan..
manusia kan suka hiburan..
jangan anggap ia memenatkan kepala..
kalau boleh nyanyi, ibarat macam lagu..

kalau nak hafal, boleh..
tapi, tak di galakkanlah.
sebabnya..
karang kalau hilang satu baris,
habislah..
kalau nak hafal jugak,
pastikan faham apa yang di hafal..

wallahualam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For darosaProfil   Hantar PM kepada darosa   Quote dan BalasQuote

fhr_ms
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34758
Posting: 74
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 10-09-08 10:05


Pada 04-09-08 13:43 , teratai_ikien posting:

!!! QUOTE !!!

boleh tak bagi semangat kat ana......ana jurusan law lah ...insya`allah ana nak jadi puguam syariah....tension lah kdang2 nak ngis saja gse :cry:


ciannye.. tak apalah.. saya kongsi pengalaman saya ketika belajar dulu ye.. :-)
bila dalam kuliah, tumpukan betul-betul perhatian, cuba fahamkan apa yang disampaikan dan cepat-cepat bertanya lecturer bila tak faham tentang sesuatu..

bila malam, buat nota2 ringkas tentang apa yang kita faham dalam kuliah siang tadi.. biasanya, tiap-tiap malam, saya buat nota ringkasan..

bila dapat assgmnt, fhmkan kehendak dan senaraikan isi2 penting.. cari maklumat di cc.. pergi library untuk mantapkan isi tadi..

banyak lagi sebenarnya.. tapi, yang penting, dalam berusaha, teratai_ikien kena yakin, bersemangat, ikhlas, sungguh-sungguh;.. dan lakukan semuanya kerana Allah..
insyaAllah Dia akan permudahkan urusan kita.. :-)


-----------------
DIA sentiasa bersama dirimu..('',)


Bookmark and Share

  


  Member Information For fhr_msProfil   Hantar PM kepada fhr_ms   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.095273 saat. Lajunya....