Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-01-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: EllysR
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43041

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 26
Ahli: 0
Jumlah: 26




  Yang Masuk Ke Sini
EllysR: 20 hari yang lalu
solehin: 29 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: Diploma nursing 1 1/2 tahun?


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» Diploma nursing 1 1/2 tahun?

Please Mendaftar To Post


Oleh Diploma nursing 1 1/2 tahun?

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 07:44


Dalam usaha untuk meningkatkan perkhidmatan kesihatan, kerajaan akan menambah bilangan jururawat di hospital kerajaan. Peruntukan RM70 juta disediakan pada tahun 2009 untuk melatih 5,600 jururawat di institusi latihan kejururawatan Kementerian Kesihatan Malaysia, termasuk 2,000 pelatih di institusi latihan swasta yang diiktiraf. Selain itu, untuk menampung kekurangan jururawat, graduan dalam bidang sains yang berkaitan juga akan diberi peluang kerjaya untuk mengikuti latihan diploma kejururawatan selama satu setengah tahun, berbanding dengan biasanya tiga tahun


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

eizani_83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7713
Posting: 68
Dari: PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 01-09-08 15:44


awak setuju k wahai awan biru?

Bookmark and Share

  


  Member Information For eizani_83Profil   Hantar PM kepada eizani_83   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 21:58


hehe saya tak berani nak kata apa.....kita tunggu dan lihat saja lah.....tapi nampaknya kena u41 lah ye....sebab mereka ni dah ada ijazah.....cuma nak dapat diploma nursing tambah 1 1/2 tahun....lagi satu yang tak jelas....dalam kenyataan di atas kata graduan dalam bidang sains yang berkaitan
hmmmm

Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 02-09-08 09:36


Pada 01-09-08 15:44 , eizani_83 posting:

!!! QUOTE !!!

awak setuju k wahai awan biru?



Awak setuju ke wahai eizani..?


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 12:36


Pada 02-09-08 09:36 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 01-09-08 15:44 , eizani_83 posting:

!!! QUOTE !!!

awak setuju k wahai awan biru?



Awak setuju ke wahai eizani..?



awak setuju ke wahai mizie_hafiz.... :-P


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

eizani_83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7713
Posting: 68
Dari: PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 02-09-08 15:49


susah nak kata.nak belajar nursing untuk tempoh masa yang singkat bukannya senang.
nak pergi praktikal lagi,nak masuk kelas lagi 1 hal.dapat k mereka tangkap sepenuhnya?

awak pula mizie_hafiz setuju k?

Bookmark and Share

  


  Member Information For eizani_83Profil   Hantar PM kepada eizani_83   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 16:20


masa saya student dulu ramai rakan-rakan yang dah ada diploma, stpm dan sebagainya ....akhirnya berjaya menamatkan pengajian selama 3 tahun dengan jayanya(sekarang depa dah ada 2 diploma..buat koleksi diploma :sopan:

kalau yang ada ijazah...tak boleh nak imagine lah....


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

eizani_83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7713
Posting: 68
Dari: PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 02-09-08 16:27


ylah nursing kalau belajar tentu dah d kerja
gaji lah ni pun dah mahal,macam gov.
basic untuk SN pun dahrm1600
betul tak?

Bookmark and Share

  


  Member Information For eizani_83Profil   Hantar PM kepada eizani_83   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 16:36


Pada 02-09-08 16:27 , eizani_83 posting:

!!! QUOTE !!!

ylah nursing kalau belajar tentu dah d kerja
gaji lah ni pun dah mahal,macam gov.
basic untuk SN pun dahrm1600
betul tak?


erkk eizani ni SN kat mana?....hehe...ye lah tu....kerja nya tak kira malam siang....balik terus collap.. :-)


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA SETIA
Menyertai: 23.03.2007
Ahli No: 29304
Posting: 486
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 02-09-08 20:20


wah... kursus nursing 1 1/2 tahun??? kalau kat singapore 3 tahun sei... best nya

Bookmark and Share

  


  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

eizani_83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7713
Posting: 68
Dari: PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 02-09-08 23:32


kawan-kawan saya SN saya taulh juga sikit-sikit pasal gov ni..terutama kat KL ni
rasanya awan biru ni SN kan?
nurse hsptl mana?

Bookmark and Share

  


  Member Information For eizani_83Profil   Hantar PM kepada eizani_83   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-09-08 00:47


Pada 02-09-08 23:32 , eizani_83 posting:

!!! QUOTE !!!

kawan-kawan saya SN saya taulh juga sikit-sikit pasal gov ni..terutama kat KL ni
rasanya awan biru ni SN kan?
nurse hsptl mana?


ezani bukan under gov, ke under ppum? :berfikir:
kat hosptal mana? dah jawab kat link bawah ni

http://ukhwah.com/viewtopic.php?forum=12&topic=38493&start=100#f566019


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.096877 saat. Lajunya....