Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-06-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Help Ever, Hurt Never
-- Tulisan di belakang lori

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 15
Ahli: 0
Jumlah: 15




  Yang Masuk Ke Sini
wyd1014: 24 hari yang lalu
izdham: 33 hari yang lalu
nadiahhazirah92: 43 hari yang lalu


Rawatan Alternatif
Topik: petua nak tinggi....ada ke!!!


Carian Forum

Moderator: Administrator, Prof_Muslim
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Alternatif
    »» petua nak tinggi....ada ke!!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh petua nak tinggi....ada ke!!!

abu_rozai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 158
Posting: 65
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-05-03 08:18


Assalamualaikum.....

ader tak petua untuk jadi tinggi......
tinggi ckit pun jadilah.....
kalu ader hulur2kanlah kat cn yek!!!


Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_rozaiProfil   Hantar PM kepada abu_rozai   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 10:39


assalamualaikum..

hmm..petua nk tinggi ek??ade kwn fi penah bgtau..kl nk tinggi..makanla taugeh byk2...dlm erti kate lain..mkn sayur byk2 la..sayur pun byk khasiatnye...

kl care lain fi x tau plak..

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

baiduri_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 34
Posting: 242
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 11:08


isk..ada ker cara nak gi tinggi..betul ker petua tu fi_amaanillah?? makan taugeh??
saya penah dengar org kata..nak cepat tinggi kena bergayut..tapi tak taulah leh pakai ker tak petua nih..

Bookmark and Share

    


  Member Information For baiduri_aimanProfil   Hantar PM kepada baiduri_aiman   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 358
Posting: 542
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis  


posticon Posting pada: 20-05-03 12:02


baiduri_aiman akak pun penag dengar org ckp mcm tu heheh...tak tau laa betul ke tak....ada org ckp bergayut byk2...eheh kang bukan jadik tinggi tapi tangan jadik panjang pulak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 12:32


Assalamualaikum....

petua nak jadi tinggi??? heheh...ader kawan ana bagi petua...nak jadi tinggi kene menggeliat dengan sekuat-kuatnya tiap2 pagi...ntah betul atau tak ana tak tahu...tapi cube-cubela....maner tahu kan, esok pagi bangun dah tinggi 2 inci...ikikikik

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

addyn_jb
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 606
Posting: 4
Dari: UMS

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 12:47


erm...mase kecik 2 dulu... ade dgr petua suruh rajin skipping...hehe tak tau la...tp ade gak yg menjadi...cubalah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For addyn_jbProfil   Hantar PM kepada addyn_jb   Quote dan BalasQuote

faina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 607
Posting: 151
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 12:56


Assalamualaikum..sedara abu_rozai!!

emm..kalo org tetua dolu2 kate bergayutla kat pokok ker..
dahtu kan slalu2la melompat/skipping...tp kan lompat katak arrr!!
soalan cepumas nih...nape tetibe je nak petua jd tinggi nih???

-----------------
Sedarkah kita!
::. kiTa terCari-cAri aPa yg kiTa Mahu .:: Tapi taK berTeMu ::. SedangKan kaDang ia Ada di DepaN MatA .:: cUMA kIta saja Yang taK tAu!! ::.

Bookmark and Share

    


  Member Information For fainaProfil   Hantar PM kepada faina   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 16:05


heheh..fi pun x tau la btl ke x petua makan taugeh tu..

tp fi penah dgr gak petua lompat tu..tp lompat tu jgnla tinggi2 sgt..nnt jatuh..susah plak..mcm nangke busuk..kui3..

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-05-03 16:10


salaM ukhwah..
eh nak tinggi...??! alah pendek okey ape.."cute" gak...eh geliat...org cakap geliat tak baik..camne plak tuh...conpius-conpius
wassalam..

-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH


Bookmark and Share

    


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

abu_rozai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 158
Posting: 65
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 20-05-03 16:36


Assalamualaikum.....

terima kasih atas semua idea dan pendapat warga ukhwah sekalian.....saya amat menghargainya.....
bukan nya tak bersyukur atas kurniaan Tuhan nie....tapi kalu tinggi ckit lagi saya rasa ader banyak pekdahnya.....
hari tue masa membuat pilihan ke IPTA, saya berhasrat nak amik kos yang berhubungkait ngan ATMA.....tapi syarat untuk mendapatkan ATMA tue ialah ketinggian hendaklah 162 cm, tapi ketinggian saya cuma 161 cm jer.....tak ker sakit hati dibuatnya......
aper2 hal pun saya redha......
lepas nih bole cuba petua warga ukhwah sekalian......moga membuahkan hasil.....
makan taugeh....gayut....main skipping....
ader petua lagik tak agak2nya......hihihi

[ Posting ini telah di edit oleh: abu_rozai pada 2003-05-20 16:37 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_rozaiProfil   Hantar PM kepada abu_rozai   Quote dan BalasQuote

MuTTaQiN
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 203
Posting: 594
Dari: ::Gombak @ Bumi Ilmu::

Selangor  


posticon Posting pada: 20-05-03 22:59


sebenarnya tak ada petua nak tinggi,sebab ini berkaitan dengan jenetik,jgn risau Allah dan jadi kan kita sesuai dgn diri kita sekarang bayangkan kalau tetiba kita jadi tinggi ka kelakar,bersyukurlah

-----------------
[img /]http://www.inminds.co.uk/boycott-poster3.jpg[/img]

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuTTaQiNProfil   Hantar PM kepada MuTTaQiN   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 00:23


tanak tinggi dah... nanti kene wat baju baru semua..

-----------------



Hargai semasa ada....

Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

Purnama
Warga 2 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 342
Posting: 55
Dari: Kuantan,Pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 21-05-03 00:29


nak tinggi....pakai kasut tinggi...tapi lelaki pulak...bergayutlah...tapi bukan bergayut telefon tau....

-----------------
Andai hidup punca perpisahan,...biarlah kematian menyambungnya semula. tapi...seandainya kematian punca perpisahan...biarlah hidup memberi erti yang nyata...

Bookmark and Share

    


  Member Information For PurnamaProfil   Hantar PM kepada Purnama   Pergi ke Purnama's Website   Quote dan BalasQuote

simba
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 184
Posting: 251
Dari: BAnGi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 00:48


Asslamualaikum..
Kalo nak tinggi,makan lasayur banyak2 terutamanye kacang panjang..

Bookmark and Share

    


  Member Information For simbaProfil   Hantar PM kepada simba   Quote dan BalasQuote

Permata_hati
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 88
Posting: 19
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 02:04


Assalamualaikum..
Percaya ke tak?? Skrg ni dah ada suntikan utk tinggi. Tapi suntikan ini agak mahal la. Tapi mg berkesan. Sbb adik ana dah kene cucuk!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For Permata_hatiProfil   Hantar PM kepada Permata_hati   Quote dan BalasQuote

doktor_kampung
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 505
Posting: 436
Dari: jelapang, ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 02:08


heheh... ni ada apa2 ke abu_rozai...

cam terdesak jer bunyinyer...



Bookmark and Share

    


  Member Information For doktor_kampungProfil   Hantar PM kepada doktor_kampung   Quote dan BalasQuote

azygos
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 61
Posting: 56
Dari: RCMP

Perak  


posticon Posting pada: 21-05-03 17:48


doktor_kampung!!tak baik woo..pikir tak baik kat orang lain..
kenala hosnuzon..awak jugak yg selalu nasihatkan kiter kan..ish..ish..

--abu_rozai umur berapa..kalau dah agak² 20 something tu..rasanyer susah skit.
sbb kadar pertumbuhan linear tulang pjg kita dah stop..
boleh try..pasal suntikan tu tak sure..
takde side effect ker??

-----------------
kehidupan adalah tarbiyyah dari Allah,
jika kita tidak dapat menerima tarbiyyah Allah..
nescaya kita tidak dapat menerima tarbiyyah manusia...

Bookmark and Share

    


  Member Information For azygosProfil   Hantar PM kepada azygos   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 18:00


hehe...ana pon tatau amender petuanya... yg ana salu dgr...gayut...lompat... haaaa... n minum susu bebyk... sbb dlm susu ni ada protein... Insya Allah jd tinggi

tp kecik pon okieh gakkk...cute gitu awet muda lg tu...huhu tak kesahla tinggi atau tak... asalkan ilmu n peribadi tinggi tak ke gitu?

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

azzahrawi
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 33
Posting: 307
Dari: pulau mutiara

PulauPinang  


posticon Posting pada: 21-05-03 18:16


assalamualaikum semua

saya pun setuju dgn pendapat SyAhEeDa tu... tapi samada boleh percaya atau tidak entah la.. sepanjang pengetahuan saya, tak ada lagi kot fakta sains yg menyatakan bahawa lomat atau bergayut tu boleh menyebabkan kita tinggi. tapi pendapat umum mmg ada yg mengatakan sebegitu rupa...

SyAhEeDa, jgn lupa satu lagi, dlm susu juga ada kalsium yg dapat membantu dlm pembesaran, pertumbuhan dan menguatkan sistem tulang rangka dlm badan kita...itu fungsi susu yg utama....

'ala kullihal.. hargailah kejadian yg telah dianugerahkan kepada kita ni sebaiknya kerana, ketinggian fizikal tidak menjamin apa-apa sangat, tetapi ketingian dlm budi pekerti, ilmu dan yg sewaktu dgnnya itulah yg paling penting... wallahu 'alam...





-----------------
believe, persist and archive

Bookmark and Share

    


  Member Information For azzahrawiProfil   Hantar PM kepada azzahrawi   Quote dan BalasQuote

wan_pasir
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 37
Posting: 395
Dari: kuala terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 19:44


:: ish-ish nak jadik tiang elektrik ker rozai? :: dulu atok ana ader memberi perkabaran kat ana dia kata makan benda-benda ber'soya cam tempe ker tauhu ker kicap soya( buat minuman cam air kosong) pasti jadi tinggi punyer :: ana normal ajer ::

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For wan_pasirProfil   Hantar PM kepada wan_pasir   Pergi ke wan_pasir's Website   Quote dan BalasQuote

kens2005
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 715
Posting: 647
Dari: Kyoto

japan   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 23:48


tak yah la tinggi2 sgt...nanti tokleh lawan ngan hamba!! hamba kalu nak pergi tempat tinggi, hamba lompat je... nak lawan org besar giler(tinggi) hamba pun lompat jer!!

-----------------
:: Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For kens2005Profil   Hantar PM kepada kens2005   Pergi ke kens2005's Website   Quote dan BalasQuote

hurulain
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 9
Posting: 111
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 05:28


ish banyaknyer petua..tapi menjadi ke? rasanya ape pun kita buat tuk jadi tinggi ke gemok ke kurus ke..kalau ALLAH da cipta camtuh,memang jadi camtulah..ape pun bersyukur dengan nikmat yang ada..mungkin ALLAH nak jadikan kita ni pendek ada hikmahnya..ha kan da bersyarah hurul ni..hihik

Bookmark and Share

    


  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

Hafiz_Qiee
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 785
Posting: 762
Dari: Serdang, Selangor

Kedah  


posticon Posting pada: 16-06-03 22:09


nak tinggi ker..!!!gayut la selalu kat..tiang mane mane..insya ALlah leh tinggi..petua nie..memang selalu dipakai..oleh atlet sukan..kalau tak caya try dulu..insya ALlah boleh..

-----------------
Hanya diri ku dan Allah s.w.t.. yang mengetahui segalanya.. itu lah kehidupan .. dicelah lautan..

Bookmark and Share

    


  Member Information For Hafiz_QieeProfil   Hantar PM kepada Hafiz_Qiee   Pergi ke Hafiz_Qiee's Website   Quote dan BalasQuote

Rabbit_cute
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.06.2003
Ahli No: 1700
Posting: 265
Dari: Selangor

Pahang  


posticon Posting pada: 06-07-03 10:48


Tinggi..Rabbit 166cm
Rabbbit minum susu sejak kecik..setiap hari..sampai skarang..tapi sekarang jarang2 minum..kalo rajin nak buat,baru la minum.Dulu kecik2 mak buatkan.Tapi bile start dok hostel..tak der orang nak buat..
Suke gak makan sayur2 mentah..
Mase kecik2 main skipping,main gayut2..
He..he.. agak nyer sebab tu rabbit tinggi "kot"..


[ Posting ini telah di edit oleh: Rabbit_cute pada 2003-07-06 10:52 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For Rabbit_cuteProfil   Hantar PM kepada Rabbit_cute   Quote dan BalasQuote

mawarputih
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 146
Posting: 283
Dari: Bangsar, K.Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-07-03 11:17


Ohhh.... minum susu ker petuanya. Baru tahu. Kebetulan pulak ana memang suka minum susu, tapi sekarang nie dah tak berpeluang nak minum. Insya Allah.... lepas nie boleh try balik.

Bukan tak bersyukur dengan kurniaan Allah pada ana, sebab bila ana renung2... muhasabah balik... byk juga hikmah ana nie dijadikan rendah sikit daripada orang lain. Tapi, problemnya... bila saiz kita nie kecil, susah nak cari baju yg sesuai. Sampai nak beli track suit pun , kena cari saiz kanak2. Tak ke haru tue...???

Tambahan pulak, ana nie suka beli baju siap... malas nak tempah baju... tapi selalu mengecewakan sebab saiz ana susah nak dapat. Dari dulu lagi teringin nak pakai jubah, tapi bila pegi kedai mesti takder saiz. Alahai..... nampaknya ana kena belajar menjahit lepas nie.

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

a_whole_new_world
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.06.2003
Ahli No: 1503
Posting: 195
Dari: s\'pore

singapore  


posticon Posting pada: 06-07-03 11:40


mainla basketball........nanti jadi tinggi macam michael jordan.........

Bookmark and Share

    


  Member Information For a_whole_new_worldProfil   Hantar PM kepada a_whole_new_world   Quote dan BalasQuote

izdham
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 14
Posting: 1521
Dari: german

germany  


posticon Posting pada: 06-07-03 11:57


petua nak tinggi???? ada ke???? nak buat apa tinggi2 sangat nanti tak muat nak masuk pintu umah plak ...hehhehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For izdhamProfil   Hantar PM kepada izdham   Quote dan BalasQuote

pari2
Warga Rasmi
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2033
Posting: 5
Dari: jb

Johor  


posticon Posting pada: 07-07-03 16:56


pakai kasut tumit tinggi..
itu je jalan penyelesaian yang ada..

Bookmark and Share

    


  Member Information For pari2Profil   Hantar PM kepada pari2   Quote dan BalasQuote

opto_solehah
Warga Rasmi
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2001
Posting: 11
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-07-03 23:52


adik ana tingginya 172cm. katenya dia suka makan kacang panjang...hmm, entah rasional ke idak. tp dulu mmg dia berisi dan pendek...hehe...adik bwh dia lak, umur 13 still rendah lagi,setahun kendian dah jadi panjang, first ana blk hostel mmg terkejut....tp dia mmg suke bergayut...mm, entahlaaa....

Bookmark and Share

    


  Member Information For opto_solehahProfil   Hantar PM kepada opto_solehah   Quote dan BalasQuote

JoshuaIsfahan
WARGA SETIA
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 701
Posting: 1577
Dari: Damansara

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 09-07-03 11:38


eh ye ke ada suntikan mcm tu..leh bagi address..kita pun nak tinggi jugak......

Bookmark and Share

    


  Member Information For JoshuaIsfahanProfil   Hantar PM kepada JoshuaIsfahan   Quote dan BalasQuote

puteri_kasih84
Warga Rasmi
Menyertai: 21.06.2003
Ahli No: 1578
Posting: 16
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 09-07-03 12:41


assalamualaikum,

nak tinggi ek? tak tau la ek... dulu masa kecik-kecik orang nie kuat makan pastu badan tak nak gemuk tapi makin tinggi.. tu la sekarang ni bila dah besar asyik meninggi je... tapi orang pun ade dengar la kalu nak tinggi makan kacang panjang.... dulu masa kecik-kecik pun suka makan kacang panjang... tak tau la tul ke tak... wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteri_kasih84Profil   Hantar PM kepada puteri_kasih84   Quote dan BalasQuote

iemahanim
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1962
Posting: 89
Dari: Taman Ilmu dan Budi

Kedah  


posticon Posting pada: 17-07-03 22:06


betui ka..la..cek yg dah tua ni leh pi cucuk dak?

Bookmark and Share

    


  Member Information For iemahanimProfil   Hantar PM kepada iemahanim   Pergi ke iemahanim's Website   Quote dan BalasQuote

empayar72
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.06.2003
Ahli No: 1379
Posting: 281
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 18-07-03 18:25


ANA ADA SATU SOALAN YANG AGAK BEST.
CAMNER NAK JADIK GEMUKHAH?


Bookmark and Share

    


  Member Information For empayar72Profil   Hantar PM kepada empayar72   Pergi ke empayar72's Website   Quote dan BalasQuote

MuSaFiR_SaYYaFF
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 905
Posting: 572
Dari: Daerah Perjuangan

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-07-03 19:00


Assalamualaikum..

Apa kata kalau ente amek skit ana mnye tinggi? hehee.. Tak larat meninggi dah. stahun suma baju kena tukar dah.. Ngah menginggi ni.. Isk.. sape nak?? Tolong amek skit??

tak larat sroo mak beli baju.. hehehe

-----------------
Genggam bara api, biar sampai jadi abu!

Bookmark and Share

    


  Member Information For MuSaFiR_SaYYaFFProfil   Hantar PM kepada MuSaFiR_SaYYaFF   Pergi ke MuSaFiR_SaYYaFF's Website   Quote dan BalasQuote

Ms_Nik
Warga 3 Bintang
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1455
Posting: 105
Dari: Malaysia Bumi Bertuah

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-07-03 09:47


betul ke ni permata_hati....mcm2lah skang ni

tpi, apakah pandangan agama ttg suntikan tuk tinggi ni ??? bukankah ia cam merubah kejadian Allah....

dan apakah relevantnye adik anta/ti utk amik suntikan utk tinggi ni ???

conpius...wallahua'lam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Ms_NikProfil   Hantar PM kepada Ms_Nik   Quote dan BalasQuote

emechzedes_72
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.08.2003
Ahli No: 2741
Posting: 125
Dari: pongsu seribu

PulauPinang  


posticon Posting pada: 05-08-03 14:00


ana nak lebih isi bleh tak
tinggi rasa ana dah cukup
cuma isi ni belum cukup ma
musafir sayyaf
tima kasih jela
ana dah cukup tinggi
kalau nak kasi isi berlebihan tu
bleh la juga!


Bookmark and Share

    


  Member Information For emechzedes_72Profil   Hantar PM kepada emechzedes_72   Quote dan BalasQuote

aza
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 27
Posting: 834
Dari: kuala lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-08-03 23:51


lompat...ye ye jom lompat...kalau tak lompat pun...pakailah sliper yang tinggi...atau pun pegi panjat gunung sana pih...sure tinggi punye...hehehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For azaProfil   Hantar PM kepada aza   Quote dan BalasQuote

islamic_princess
WARGA SETIA
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 45
Posting: 736
Dari: johor bahru ke UPSI

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-03 18:08


assalamualaikum.....
nak tinggi ker.....
selalu lah panjat2.....kalau tak pun makan kacang panjang,,,,,nanti boleh tinggi.....
wassalam
jangan marah gurau jer

-----------------
HaRaPanKu MoGa DikuRniAkaN
MaNiSnyA IMAN BerPanJanGaN
MoGa LauTaN HiLanG GeLoRa UnTuK BeLaYaR..

Bookmark and Share

    


  Member Information For islamic_princessProfil   Hantar PM kepada islamic_princess   Pergi ke islamic_princess's Website   Quote dan BalasQuote

zunah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 30.08.2003
Ahli No: 3189
Posting: 207
Dari: malaysia

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-09-03 18:30


ala.. bukannyer susah nak tinggi... rajin2ler bergayut.... insyaallah tinggiler..... hehehe
just kidding!

Bookmark and Share

    


  Member Information For zunahProfil   Hantar PM kepada zunah   Quote dan BalasQuote

wufi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.09.2003
Ahli No: 3225
Posting: 158
Dari: Bumi Allah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 02-09-03 08:11


beryukurlah dengan apa yang ada dan telah terjadi

Bookmark and Share

    


  Member Information For wufiProfil   Hantar PM kepada wufi   Pergi ke wufi's Website   Quote dan BalasQuote

irda82
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 565
Posting: 462
Dari: Sg Petani,Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-09-03 01:17


menyampuk sikit...

petua tinggi... picit ibu jari kaki...terutamanya kanak-kanak

Bookmark and Share

    


  Member Information For irda82Profil   Hantar PM kepada irda82   Pergi ke irda82's Website   Quote dan BalasQuote

khaulah_alazwar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 927
Posting: 638
Dari: ::The Garden of Knowledge and Virtue::

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 20-09-03 12:12


Quote:

On 2003-09-20 01:17, irda82 wrote:
petua tinggi... picit ibu jari kaki...terutamanya kanak-kanak


Akh irda82...ini kalau kanak2..kalau orang dewase pulak macam mana?

-----------------
"Tidak ada apa yang lebih manis dalam kehidupan ini melainkan apabila kita berjaya memperolehi kemanisan IMAN dan CINTA ILAHI"

Bookmark and Share

    


  Member Information For khaulah_alazwarProfil   Hantar PM kepada khaulah_alazwar   Quote dan BalasQuote

Annisa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.06.2003
Ahli No: 954
Posting: 108
Dari: S'pore

singapore  


posticon Posting pada: 21-09-03 10:30


kalau dewase picit lutut..ahakzz
gurau aje

Berhibur tiada salahnya
kerna hiburan itu indah
hanya apabila salah memilihnya
membuat kita jadi bersalah

[ Posting ini telah di edit oleh: Annisa pada 2003-09-21 10:30 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For AnnisaProfil   Hantar PM kepada Annisa   Quote dan BalasQuote

nurul_cahaya
Warga 3 Bintang
Menyertai: 29.08.2003
Ahli No: 3157
Posting: 97
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 11-10-03 17:48


alaaaa...senang je nak jadik tinggi...pegi carik 2 org kawan...sorang suruh tarik tangan,sorang lagi tarik kaki,amalkan slalu..nanti tinggi laaa...ha~ha~ha~ha~...takyah la nak jadik tinggi...watpe??nanti susah nak cari sluar ngan baju...x de ke petua nak jadik pendek???saya nie tinggi sgt laaaa...ayah saya dr kelantan,mmg keturunan org badan besar2..mak plak arab+mamak..tinggi..anak pun jadik besar dan tinggi...tp best gak..xde sape nak buli kalau tinggi...bleh main basketball mcm hanamichi sakuragi dlm slamdunk..hik~hik~hik~hik~~ best.

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurul_cahayaProfil   Hantar PM kepada nurul_cahaya   Pergi ke nurul_cahaya's Website   Quote dan BalasQuote

ukay_gurl_14
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 801
Posting: 71
Dari: Somewhere i belong..from Allah

uk  


posticon Posting pada: 12-10-03 00:26


assalamualaikum...husna rasalah kan...petua nak jd tinggi ni...pakai kasut tinggi kut..ekeke,den jln depan kwn yg tinggi..so,dptlerr kite merasa rasa tinggi,insya-Allah.nanti tinggi la...sikit jerk,sbb maneleh byk2..Allah dah kasi rendah..kena syukur la kan.. .So,??don't keep ruin' dat prob in ure head...try laa makan ape2...aslkan makanan tu elok utk healthy n stuff.. ..okies...dat's wut i think..my opinion la..ehehe jazakallah..

-----------------
:~íΜΡĩąňķāŠĨĦ~:
||Lif3 is An Act Of Art,It works by those who lives in it||

Bookmark and Share

    


  Member Information For ukay_gurl_14Profil   Hantar PM kepada ukay_gurl_14   Pergi ke ukay_gurl_14's Website   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 12-10-03 00:45


banyak makan kacang panjang..


Bookmark and Share

    


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-03 12:03


in the name of Allah the most gracious the most merciful

senang jer akhie.. enta lompat atau buat skiping byk2..

insyaAllah dapat...

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-10-03 23:45


kadang2 rasa kelakar & nak tergelaks jugak baca petua daripada member ukhwah semua
ada yang logik & tak logiknya
bagi ana, bersyukurla dgn apa yg diperolehi kerana ada hikmah disebaliknya

-----------------
ukhwah itu indah bila dihubungkan melalui silaturrahim

layari http://ibnusyah.blogspot.


    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-10-03 03:54


nak tinggi eks..

selalu-selalulaaa bergantung kat tiang...lama-lama tinggilaaa...jangan marah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 16-10-03 00:11


Lompat!. dalam erti kata lain jumping. Ada 2 orang, seorang laki tambah 11cm dalam masa 1 bulan melompat n sorang perempuan tambah 6cm dlm masa 2 minggu. Kedua2 tu under my coaching. Tak percaya kita tengok org main basketball. Tinggi!.

Tapi kalau nak tinggi cepat g la gaul ngan org rendah. pasti kita rasa diri tinggi.


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 399
Posting: 57
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-10-03 00:50


assalamualaikum,
mcm2 petua ada.kacang panjang?erm..macam kurang menjadi je.ala,ada org tue..kacang panjang adlh one of drpd fav sayur dia tp tak tinggi2 jugak

Bookmark and Share

    


  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Quote dan BalasQuote

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-10-03 11:00


in the name of Allah the most gracious the most merciful

ukhtie sweet_darling sebenarnya apa yang ana tahu kacang panjang ni tak sesuai untuk tulang lebih-lebih lagi bahagian legamen..

wassalam


-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

abu_rozai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 158
Posting: 65
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 16-10-03 14:59


Assalamualaikum......

terima kasih atas semua cadangan warga ukhwah sekalian......
melompat dah, makan kacang panjang pun dah.....
cuma skipping jer belum....heheher.....
tak tinggi2 pun.....
takperlah....ini dah mungkin ketentuan ilahi......
redha jerlah kan......
syukran jazilan semuanya......

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_rozaiProfil   Hantar PM kepada abu_rozai   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-10-03 18:06


assalamualaikum..

hmm..ana rase ade satu petua baru..tp x tau la berkesan ke x...cube try bergayut ke duuk dekat ngan pokok kelapa..ade kwn ana slalu duk kt pkk kelapa...ikiki...maaf ye..loyar buruk plak..

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

abu_rozai
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 158
Posting: 65
Dari: Selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 16-10-03 23:11


Assalamualaikum......

hmmmm

-----------------
.......gayut yekkk....mmm...
nantilah saya cuba try.....
tima kasih yek akak fi amaanilah....
ader lain2 cadangan tak....heheher...

[ Posting ini telah di edit oleh: abu_rozai pada 2003-10-16 23:14 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For abu_rozaiProfil   Hantar PM kepada abu_rozai   Quote dan BalasQuote

Jackie_uniten7
WARGA SETIA
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3664
Posting: 1845
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-10-03 02:25


abu_rozai...

takkan melompat tak bleh tinggi. Saya pernah cecah 180+cm gara2 melompat. Tapi skrang drop balik, 170+cm disebabkan weight lifting. Biasanya kalau dalam gym kita lompat box side to side jump.

Gayut tu boleh panjangkan tangan bukan tinggi.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jackie_uniten7Profil   Hantar PM kepada Jackie_uniten7   Quote dan BalasQuote

kasihmu-amanahku
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 09.10.2003
Ahli No: 4140
Posting: 709
Dari: rahsia

PulauPinang  


posticon Posting pada: 22-10-03 12:04


ye ke kalau weightlifting leh buat org rendah? petua tinggi......org cakap bergayut. tp saya x bergayut pn tinggi gak. rasanya ikut faktor genetik gak la.

Bookmark and Share

    


  Member Information For kasihmu-amanahkuProfil   Hantar PM kepada kasihmu-amanahku   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 259
Posting: 306
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 22-10-03 21:24


hmmm...x taula b'kesan ke dak petua bergayut tu..

apepun...b'syukurlah dgn kurniaan Allah..pasti ade hikmahnya kan..

-----------------
"jadilah spt pohon kayu yg lebat buahnya,tumbuh di tepi jalan, dilempar dgn batu,tetapi dibalas dgn buah"---Saidina Abu Bakar

Bookmark and Share

    


  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

aimanwan
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 307
Posting: 151
Dari: Mansurah_Mesir

PulauPinang  


posticon Posting pada: 23-10-03 01:27


salam ukhwah..

ala abu_rozai...
buat taktau jer...
anggap lah diri anta ni tinggi...

anta akan rasa diri anta ni memenag tinggi

toi taks....

Bookmark and Share

    


  Member Information For aimanwanProfil   Hantar PM kepada aimanwan   Pergi ke aimanwan's Website   Quote dan BalasQuote

aDiB_SaaT
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 21.07.2003
Ahli No: 2513
Posting: 137
Dari: MaiN CaMPuS UIA, GomBaK.

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 24-10-03 16:51


Kalau nak tinggi... suruh akak atau abang kita tarik2 sikit kita masa kecik.. sebab tulang kita tak keras lagi time tu... he he

Ana ada kawan yang tinggi2...


Bookmark and Share

    


  Member Information For aDiB_SaaTProfil   Hantar PM kepada aDiB_SaaT   Quote dan BalasQuote

Maricella

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 198
Posting: 275
Dari: gemas

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-10-03 12:19


Quote:

On 2003-10-24 16:51, aDiB_SaaT wrote:
Kalau nak tinggi... suruh akak atau abang kita tarik2 sikit kita masa kecik.. sebab tulang kita tak keras lagi time tu... he he




thehehe...klaka lah pulak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For MaricellaProfil   Hantar PM kepada Maricella   Quote dan BalasQuote

odySsey
Warga 1 Bintang
Menyertai: 20.09.2003
Ahli No: 3678
Posting: 35
Dari: Pahang, Terengganu

Pahang  


posticon Posting pada: 25-10-03 13:13


nak tinggi?? senang je..try la lompat lepas mandi...tinggi la kot..ntahla..tak penah cuba pun..


-----------------
The beauty of life, doesn't depend on,
how happy u are, but on how,
others can be, because of u

Bookmark and Share

    


  Member Information For odySseyProfil   Hantar PM kepada odySsey   Quote dan BalasQuote

kim
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.10.2003
Ahli No: 3965
Posting: 243
Dari: bawah kerajaan Allah

Selangor  


posticon Posting pada: 01-12-03 11:38



ana pun nak tinggi gak...insyaALLAH ana akan cuba petua kalian...adik ana pun lebih tinggi dari ana...isk...isk ...sedih2...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kimProfil   Hantar PM kepada kim   Quote dan BalasQuote

irsyadussolehah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.10.2003
Ahli No: 4745
Posting: 36
Dari: machang,Qlate

Kelantan  


posticon Posting pada: 01-12-03 13:37


nak tinggi ker? nak dengar saya punya teori tak?

cuba awak tengok org arab ke omputih ker....macam....dlm cerita thief of baghdad tu...kebanyakan mereka tinggikannnn...
makanan asasi diorang adalah roti...tak heranlah ramai org kata kalau nak tinggi makanlah roti hari2 yer....

-----------------
someone is loving u,caring u,
thats always watching u,protecting 4 u
.......who???...ALLAH,who never faith
:) HOPETHELOVEOFALLAH..

Bookmark and Share

    


  Member Information For irsyadussolehahProfil   Hantar PM kepada irsyadussolehah   Pergi ke irsyadussolehah's Website   Quote dan BalasQuote

Martyr
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.10.2003
Ahli No: 4810
Posting: 1097
Dari: Hujung Sana

yemen  


posticon Posting pada: 01-12-03 13:47


, nak tinggi....? tak tahulah pulak dr segi pemakanan tu ada ke tidak.... tapi cam ana... ana dulu memang rendah.. hanya 156 tu aje... tapi selepas ana ke sek asrama penuh... ana sering bergayut... dan memang ana akui cepat sket naik di tambah dgn pemakanan yg terjaga... maklumlah sekolah asrama penuihj

-----------------



    


  Member Information For MartyrProfil   Hantar PM kepada Martyr   Pergi ke Martyr's Website   Quote dan BalasQuote

soulsealer
Warga 1 Bintang
Menyertai: 12.12.2003
Ahli No: 5654
Posting: 30
Dari: Serambi Makkah

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-12-03 17:01



ye ke?ye ke?ye ke?
mekasih la kasik petua..arigato..syukran..
hehe

-----------------
better shut up if u know some..its worse than know nothing..

SoulNet.Cafe SoulNet Corp.

Bookmark and Share

    


  Member Information For soulsealerProfil   Hantar PM kepada soulsealer   Pergi ke soulsealer's Website   Quote dan BalasQuote

Putra_Aiman
WARGA SETIA
Menyertai: 13.11.2003
Ahli No: 5086
Posting: 995
Dari: 698,Ruby Avenue,08000 Sungai Petani

Kedah  


posticon Posting pada: 14-12-03 03:55


ana ada satu petua dari suami cousin ana dari indonesia......dia cakap..kalo kat sana...org sana suka bergayut...maksudnya...bila kita bergayut...daya graviti akan menarik badan ke bawah n memanjang kan badan kita...sekaligus menguatkan tangan kita......

Bookmark and Share

    


  Member Information For Putra_AimanProfil   Hantar PM kepada Putra_Aiman   Pergi ke Putra_Aiman's Website   Quote dan BalasQuote

sunwukong
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.12.2003
Ahli No: 5658
Posting: 122
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 14-12-03 08:42


duduk kat pencawang menara petronas ...

menurut kajian pemakanan jepun, makan banyak protein (cam ikan) bleh membantu membina ketinggian...
sbb tu kalu tgk pemain bola diorg...cam hidetoshi nakata...sumer tinggi²...kalu nak dibandingkan nganaskar jepun yg datang ke malaya dulu..separas dada je

Bookmark and Share

    


  Member Information For sunwukongProfil   Hantar PM kepada sunwukong   Pergi ke sunwukong's Website   Quote dan BalasQuote

ezzah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 10.12.2003
Ahli No: 5595
Posting: 101
Dari: JB best

Johor   avatar


posticon Posting pada: 10-04-04 19:35


cuba appeton teengrow..

Bookmark and Share

    


  Member Information For ezzahProfil   Hantar PM kepada ezzah   Pergi ke ezzah's Website   Quote dan BalasQuote

samirah
Warga 5 Bintang
Menyertai: 18.11.2003
Ahli No: 5227
Posting: 384
Dari: depan PC

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 10-04-04 19:54


senang jer nak tinggi..pakai kasut tinggi..tapi bersyukurlah ape yang ada..ada hikmahnya

Bookmark and Share

    


  Member Information For samirahProfil   Hantar PM kepada samirah   Pergi ke samirah's Website   Quote dan BalasQuote

Tuffah
Warga 2 Bintang
Menyertai: 04.02.2004
Ahli No: 6997
Posting: 56
Dari: Giant

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 10-04-04 22:40



nampaknye sumer cadangkan bergayut. kalau kat kampung bleh le byk pokok.

persoalan lg satu: apakah persekitaran pon faktor menggalakkan penambahan ketinggian? spt kalau slalu dimanjakn/ sentiasa rapat(dgn mak) lagi jd cepat tinggi.

lagi satu cadangan. TINGGIkan cita-cita anda! So jadile org yg bercita2 tinggi (at least ade gak yg tinggi)--> sekadar loyar tambahan

-----------------
Orang yang bijaksana akan mempelajari kesalahannya dengan hati yang lapang

Bookmark and Share

    


  Member Information For TuffahProfil   Hantar PM kepada Tuffah   Pergi ke Tuffah's Website   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 15-04-04 10:21




ha..ha..ha...
lawak la ayat adib_saat... ada ke patut suruh abang atau kakak tarik masa kecik...
sekarangkan dah besar.. camne nak jadi kecik balik....

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-06-04 02:59


bela rambut tebal2 boleh naik lg 1cm

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

alea13
WARGA SETIA
Menyertai: 05.01.2004
Ahli No: 6228
Posting: 1483
Dari: melaka

Melaka  


posticon Posting pada: 20-06-04 06:07




kelakar gak baca petua2 ndak tinggi ni..

tp apa yg saya tau la, kalo ndak tinggi bykkan pengambilan protein dlm makanan.. wallahua'lam..

Bookmark and Share

    


  Member Information For alea13Profil   Hantar PM kepada alea13   Pergi ke alea13's Website   Quote dan BalasQuote

Linn
WARGA SETIA
Menyertai: 14.04.2004
Ahli No: 8388
Posting: 447
Dari: Serdang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-05 15:33


cukuplah... tak nak tinggi lagi... berdasarkan pengalaman, saya lahir dikalangan keluarga yang kebanyakannya tinggi2 dan besar2... susah nak cari pasangan sepadan! apa pun, bersyukur!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For LinnProfil   Hantar PM kepada Linn   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 26-09-05 18:34


kalau diikutkan , kita boleh tinggi setakat umur 21 tahun sahaja... :-) lepas tu tak dapat lagi kita nak tinggi... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 26-09-05 18:40


tapi kan kalau sebelum umur 21 tahun..lebih baik minum susu..mungkin boleh dapat tinggi.. tapi saya sendiri tak suka minum susu..sebab tu saya kecik saja... :-)



Bookmark and Share

    


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-09-05 20:57


pakai lah kasut tumik tinggi..
confirm nampak tinggi hehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

hudahasnan
WARGA SETIA
Menyertai: 10.01.2005
Ahli No: 13639
Posting: 1202
Dari: darul iman

Terengganu  


posticon Posting pada: 26-09-05 21:34


em...kalau nak tanya boleh???berapa tinggi awak???
saya ni rasanya antara yang ttinggi juga lah antara sahabat2...yang saya ingat,dari lahir sampai sekarang,hari2 minum susu...kalau tak,tak best lah rasanya ;-) :-) :-di
kecik dulu suka juga lah brgayut kat tiang2
:-P :-P :-P
tu saja lah agaknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For hudahasnanProfil   Hantar PM kepada hudahasnan   Quote dan BalasQuote

pak_ali
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.09.2005
Ahli No: 18734
Posting: 256
Dari: Hollywood Records, 500 S. Buena Vista Saints Burbank, Los Angeles, California 91521.....

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-09-05 22:32


huhu.....nak tinggi ye....pergi ke china.....kat sana ada klinik yang boleh kasi rawatan untuk meninggi kan badan.....tapi tak tau pula mereka buat bagaimana

Bookmark and Share

    


  Member Information For pak_aliProfil   Hantar PM kepada pak_ali   Quote dan BalasQuote

akwa
WARGA SETIA
Menyertai: 23.11.2005
Ahli No: 20434
Posting: 729
Dari: tganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 04:15


petua nak tinggi ye..kenela pakai kasut yang tumit dia mencecah 100inci..barula nampak tinggi..

Bookmark and Share

    


  Member Information For akwaProfil   Hantar PM kepada akwa   Pergi ke akwa's Website   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 10:06


gayut dekat pokok atau seumpamanya, sehari 30 kali gayut! konpom tinggi macam ana! tinggi ana 182 macam saja! heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

faithfuller
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20137
Posting: 270
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 10:23


terimalah dengan redha....chewwah...

Bookmark and Share

    


  Member Information For faithfullerProfil   Hantar PM kepada faithfuller   Pergi ke faithfuller's Website   Quote dan BalasQuote

adelia
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.11.2005
Ahli No: 20462
Posting: 105
Dari: pahang

Pahang  


posticon Posting pada: 01-01-06 13:05


nak tinggi eh?
minum la susu yang boleh merangsang hormon ketinggian tu..
ada ke?..macam ada..pernah dengar..tapi tak ingat la apa nama susu tu..hehe :lol:

Bookmark and Share

    


  Member Information For adeliaProfil   Hantar PM kepada adelia   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 15:27


minum grow la! cepat membesar! heheheh

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 01-01-06 16:47


owh...nak petua tinggi ke?? senang saja itu...ni petua ana buat sendiri...korek idung 5 kali sehari selama 5 hari...hihihihi...gurau saja...ana sebenarnya rendah saja...ok apa, ramai jugak yang nak...hehehe...jangan marah erk...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 16:48


berapa tinggi aduka_irwana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

aduka_irwana
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.02.2005
Ahli No: 14231
Posting: 141
Dari: dari mana nak ke mana??

mozambique  


posticon Posting pada: 01-01-06 17:16


hehehe...156 macam saja...

Bookmark and Share

    


  Member Information For aduka_irwanaProfil   Hantar PM kepada aduka_irwana   Pergi ke aduka_irwana's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 17:22


kalau nak tinggi, ada satu cara yang sangat berkesan...

buat pembedahan kat hospital...

suruh doktor tu tukarkan kaki kita dengan kaki zirafah, hemm, komfem kalau berjalan kat rumah asyik kena tunduk saja......... :lol:


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

    


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-01-06 22:48


terima saja la apa yang ada..
erm tapi ana pernah dengar kalau nak tinggi bergayut
tak taula sejauh mana kebenarannya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

nabilpoyo
WARGA SETIA
Menyertai: 13.12.2005
Ahli No: 21141
Posting: 730
Dari: Kuantan + penang + KL + jakarta

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-01-06 04:41


tinggi....bayangkan micheal jordan....hihi

Bookmark and Share

    


  Member Information For nabilpoyoProfil   Hantar PM kepada nabilpoyo   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-01-06 09:18


tinggi2 ni tak penting yang penting hanya amal yang perlu ditinggikan / dipertingkatkan! erm renungkan!
[ Telah diedit oleh: Qayyum pada 02-01-06 09:18 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-01-06 10:47


semua jawapan kat sini boleh menyebabkan orang yang buka topik ni terasa hati... tak baik... tak baik... tak baik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-01-06 10:50


terasa hati sebab rendah ke? hehehe entahlah manusia berbeza kan?

Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

kamalhisyam
WARGA SETIA
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1259
Posting: 526
Dari: dari satu tempat ke satu tempat

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-01-06 10:57


bukan terasa rendah.... tapi jawapan yang tak memenuhi kehendak... maksudnya, dia minta petua tapi jawapannya entah hape hape

Bookmark and Share

    


  Member Information For kamalhisyamProfil   Hantar PM kepada kamalhisyam   Quote dan BalasQuote

Jubah_Putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21590
Posting: 85

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-06 10:04


Pada 20-05-03 08:18 , abu_rozai posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum.....


orang cakap bergayut kat palang...tak tau la betul ke tak :di tak pernah cuba


-----------------
Sebaik-baik Insan Adalah Insan Yang Memberi Manfaat Pada Orang Lain...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jubah_PutihProfil   Hantar PM kepada Jubah_Putih   Quote dan BalasQuote

Qayyum
WARGA SETIA
Menyertai: 25.02.2005
Ahli No: 14725
Posting: 871
Dari: ~Serambi Makkah~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-06 10:10


ana dah cuba sebab tu diri ana tinggi!
hehehe 182 centimeter saja!
gurau saja!
[ Telah diedit oleh: Qayyum pada 05-01-06 10:12 ]


Bookmark and Share

    


  Member Information For QayyumProfil   Hantar PM kepada Qayyum   Pergi ke Qayyum's Website   Quote dan BalasQuote

Amrizal
WARGA SETIA
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8529
Posting: 854
Dari: Bumi Allah nan Indah

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-06 10:24


Dulu saya pun nak tinggi juga, macam2 cara buat hehe.. makan protien banyak2 terutama sayur, minum susu selalu untuk kalsium (pertumbuhan tulang). Yang paling penting protien dan kalsium.

tapi resultnyer, oklah.. tak adalah tinggi pun normal saja.. tapi ada nampak kesan dia jugak pasal masa tu tengah peralihan antara budak ke remaja..baru nak matured..

sekarang ni dah tua dah.. makan apa pun rasanya tak tinggi.. tapi kalau nak tinggi dulu ada satu teknik kalau tak silap kat penang.. urutan untuk ketinggian boleh cecah sampai 5cm dari tinggi asal.

Satu lagi ada iklan kat tv tu kan.. yang awek dia ingatkan bf dia tu tinggi. lepas itu lelaki tu tekan butang rumah lepas itu awek tu tengok tade orang.. rupanya bf dia tu tak nampak (bawah paras lubang ushar) hehe.. product apa tak ingat.. tapi cubala.. mana tau berjaya.. pastikan halal! :di

Bookmark and Share

    


  Member Information For AmrizalProfil   Hantar PM kepada Amrizal   Pergi ke Amrizal's Website   Quote dan BalasQuote

Jubah_Putih
Warga 3 Bintang
Menyertai: 01.01.2006
Ahli No: 21590
Posting: 85

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-01-06 10:43


Pada 05-01-06 10:10 , Qayyum posting:

!!! QUOTE !!!

ana dah cuba sebab tu diri ana tinggi!
hehehe 182 centimeter saja!
gurau saja!


:di saya takut tangan pula yang panjang :di hehehehe

saya pulak kalau boleh nak gemukkan badan lagi :di


-----------------
Sebaik-baik Insan Adalah Insan Yang Memberi Manfaat Pada Orang Lain...


Bookmark and Share

    


  Member Information For Jubah_PutihProfil   Hantar PM kepada Jubah_Putih   Quote dan BalasQuote

alqibtiaz
WARGA SETIA
Menyertai: 31.07.2004
Ahli No: 10409
Posting: 542
Dari: kuala terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 05-01-06 10:47


assalamualaikum...ana nak petyua jadi pendeklah pula.....asyik tinggi saja...susah cari pasanganlah...hehe..

ops....tersasul...ta perla....ana syukur apa saja anugerah yang Allah bagi...mungkin ada hikmah di sebaliknya...

Bookmark and Share

    


  Member Information For alqibtiazProfil   Hantar PM kepada alqibtiaz   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, Prof_Muslim
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Rawatan Alternatif
    »» petua nak tinggi....ada ke!!!

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.231168 saat. Lajunya....