Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-12-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita hidup biar macam biskut Oreo, hitam di luar tak mengapa asal putih kat dalam, manis pula tu..
-- SHAMR (Warga Ukhwah.com)

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Tayu
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43072

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 39
Ahli: 0
Jumlah: 39




  Yang Masuk Ke Sini
Gorodkovie: 1 hari, 11 jam, 7 minit yang lalu
Tayu: 3 hari yang lalu
IbnuKhaldun: 9 hari yang lalu
muslimiman: 11 hari yang lalu
SaLaFiaN: 13 hari yang lalu
Bubnowie: 16 hari yang lalu
tereturubuzu: 19 hari yang lalu
khalifah: 24 hari yang lalu
RedPetunia: 24 hari yang lalu
kaze: 28 hari yang lalu
Daeng_Jati: 30 hari yang lalu


Cadangan Aktiviti
Topik: Majlis berbuka puasa


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cadangan Aktiviti
    »» Majlis berbuka puasa

Please Mendaftar To Post


Oleh Majlis berbuka puasa

ZuLLgp
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.06.2008
Ahli No: 33592
Posting: 45
Dari: B.M

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 11:47


Assalamualaikum

saya cadangkn adakan majlis bbuka puasa untuk semua ahli ukhwah..tapi bagi setiap ngeri...ataupun ngeri2 yang berdekatan,dengan macam ni ahli2 ukhwah yang jauh dapat hdir..
so setiap ngeri buat lah..refer kpda ahli..tempat nak berbuka terpulang lah mana-mana tempat...dengan ini dapat mgenali ahli ukhwah lagi..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ZuLLgpProfil   Hantar PM kepada ZuLLgp   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 12:36


salam..dah lama tak online secara penuh..ni pun sekejap saja.....
rasanya ukhwah kan buat secara berpusat, tak begitu MT??
tapi bagi yang di state,molek jugk jika nak buat di perngkat negeri...
yang mana berada di negari boleh hadir.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 12:44


kalau tahun ni buat ikut negeri seronok juga....lagi senang nak p...tapi takut tak ramai....

Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 13:21


Iftar Jamae memang menjadi rutin tahunan aktiviti ukhwah. Cuma kalau nak dibuat mengikut negeri, itu perlu bergantung kepada ahli-ahli ukhwah yang sanggup mengepalainya..

kalau ianya boleh dianggap cabaran kepada kelab-kelab ukhwah..Kenapa tidak dijayakannya?

yang pasti, iftar ukhwah untuk puasa kelak tetap akan diadakan...kalau sebelum ni, di KL Sentral.. tahun ni, masih belum ditetapkan..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 17:26


tahun ni KL Sentral lagi agaknya... biasalah, KL Sentral kan dah jadi pejabat rasmi ukhwah. ekeke..

situ lah iftar jamaie, situ lah tempat jumpa, situ lah meeting, makan2... semua lah. :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 17:31


hehe...ya,ana menyokong kenyataan ukhti syai...........
kalau di negeri2 mampu untuk laksanakan,baguslah........mantop...cawangan pun hidup........

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-08-08 08:34


kalau kat KL Central..InsyaAllah sampai...:)
buat ikut negeri pun bagus...kena kumpul kan Jk or ahli tiap negeri dulu lah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-08-08 15:12


Assalamualaikum

Pada 18-08-08 17:26 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

tahun ni KL Sentral lagi agaknya... biasalah, KL Sentral kan dah jadi pejabat rasmi ukhwah. ekeke..

situ lah iftar jamaie, situ lah tempat jumpa, situ lah meeting, makan2... semua lah. :sopan:


hanya itu saja ke tempat yang mudah bagi semua?


-----------------
ilmu itu penyuluh hidup


Bookmark and Share

  


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 19-08-08 15:20


salam alaik..
erm...ana tercari-cari untuk buat di mana-mana kedai makan..
restoran yang tertutup.. jadi, khas untuk warga ukhwah.com sahaja..

ada sesiapa kenal..or ada mak..ayah..kak..abang..sedara..kawan-kawan..
ada kedai makan.. so, boleh book tempat..menu dll.
boleh pm ana untuk bagi details..

nak buat tempat lain lah agaknya.. asek HQ saja..ehehe..
erm, cadangan nak buat tiap negeri.. boleh saja.. amat dialu-alukan
tapi, harapan ada yang nak lead..

jangan asek mengharap saja.. tapi.. harapan tinggal harapan saja.
macam kedah.. apa ye cerita JK UTARA..
juga negeri-negeri lain..
antum boleh pakat kumpul team ukhwah.com...

diskusi.program..agenda..dll..
set date..time..etc.. tentang paper work..procedur..ana akan bantu nanti.
just simple.. make it easy..

erm.. team kebajikan.. harap ada jk iftar untuk adik-adik di rumh anak yatim..
boleh dapatkan form..paperwork..etc dari ana..

all komiti Events ukhwah.com
refresh back meting di awal tahun lalu..
banyak perancangan untuk iftar di rumah-rumah anak yatim..org tua..
jadi, make it realiti.. insyaallah..

ana beri peluang pada antum..junior..pelapis untuk gerakkan JK..
gunekan kesempatan yang ada untuk ke arah kebaikan..
yang ada manfaat bersama..' ku nu.. ansarullah..'
jadilah penolong-penolong ALLAh..
amar maaruf.. nahi mungkar..

wallahu'alam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

nurhati8616
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.07.2008
Ahli No: 34154
Posting: 26
Dari: Bumi Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-08-08 21:54


Pada 18-08-08 11:47 , ZuLLgp posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

saya cadangkn adakan majlis bbuka puasa untuk semua ahli ukhwah..tapi bagi setiap ngeri...ataupun ngeri2 yang berdekatan,dengan macam ni ahli2 ukhwah yang jauh dapat hdir..
so setiap ngeri buat lah..refer kpda ahli..tempat nak berbuka terpulang lah mana-mana tempat...dengan ini dapat mgenali ahli ukhwah lagi..



bagaimana nak contact jk kedah @utara ni ye..ana org baru kat sini..


-----------------
Salam Ukhwah fillah


Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhati8616Profil   Hantar PM kepada nurhati8616   Quote dan BalasQuote

atirazah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2008
Ahli No: 34224
Posting: 80

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 24-08-08 12:12


assalamualaikum..
erm, best nya buat majlis berbuka puasa..
betullah cakap nurhati8616...
orang utara susah sikit ar nak pergi selatan..
tambahan ana jugak orang baru kat sni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For atirazahProfil   Hantar PM kepada atirazah   Quote dan BalasQuote

iftihakim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.02.2005
Ahli No: 14332
Posting: 52
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-08-08 13:13


bagus juga cadangan untuk buat iftar bagi setiap negeri.bestkan kalau buat iftar kat kelantan.sahabat2 ukhwah dari kelantan yang bersetuju,sila respon.thank you

Bookmark and Share

  


  Member Information For iftihakimProfil   Hantar PM kepada iftihakim   Quote dan BalasQuote

nurhati8616
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.07.2008
Ahli No: 34154
Posting: 26
Dari: Bumi Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-08-08 16:25


Assalamualaikum

Jika ada sahabat2 yang brpengalaman menguruskan majlis2 macam ni..silalah tampilkan diri anda..InsyaAllah sahabat ukhwah yang berkelapangan akan bantu untuk menjayakannya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhati8616Profil   Hantar PM kepada nurhati8616   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 13:01


insyaAllah kita cuba realitikan jk berbuka puasa di rumah anak yatim untuk Ramadhan tahun ni, sehari dua ni ana tengah bincang untuk dapatkan tarikh yang ukhti shida cadangkan, so doakan moga berjaya, nani-sharif akan bantu.

untuk majlis buka puasa untuk warga ukhwah, apa kata tahun ni, kita buka puasa kat masjid pulak, kemudian boleh kita solat terawih sama-sama, ana cadangkan masjid Jame KL, kalau nak beli makan senang kat area tu, kedai pun banyak dan ruang kat masjid tu luas dan tak ganggu jemaah lain, just cadangan dari ana.

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

nani_sharif
Warga Rasmi
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34685
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 13:12


salam..
insya allah boleh lah bantu sikit-sikit
saya juga berdoa agar majlis berbuka ini dapat dijalankan dengan sempurna
manusia hanya merancang
tuhan yang menentukan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nani_sharifProfil   Hantar PM kepada nani_sharif   Quote dan BalasQuote

nani_sharif
Warga Rasmi
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34685
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 13:59


Assalamualaikum, kak shida boleh tolong emailkan form paper work ke akhi zulmi untuk progra rumah anak yatim tu, kami dalam proses nak dapatkan tempat, area klang boleh tak? nanti tolong email ke [email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For nani_sharifProfil   Hantar PM kepada nani_sharif   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 14:05


apa menu tahun ni ye??????air berapa warna eh...hurm,,sate?laksa?asam pedas????

ngeh3x

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 14:19


dasyat betul umar ni...relax2...:) hehe..
macam kenal saja gelak tu... :-D


-----------------
Assalamualaikum...salam ukhwahfillah...
www.marul-nashirassunnah.blogspot.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 14:23


ana tanya saja,,belum tentu ana nak makan semua 2,,,,,,cukup lah sekadar air suam dan kurma 3bj,,,,tapi boleh percaya ke an begitu?ana pun xpcy kat dari ana,,,
hehehe


k back to topic,,,kepada warga2 ukhwah yang ada cadangan tahun ni nka buka kat mana,,inform lah kepada mt ek,,,

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 28-08-08 14:23


salam...

insya Allah kalau ada kepangan ana akan sertai nya, sudah lama tidak bersama sahabat semua...


-----------------
ilmu itu penyuluh hidup


Bookmark and Share

  


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 14:34


erm..beznye..

xsbar nak join..kalau tak mampu buat setiap negeri, kat buat ikut area..pantai timur, pantai barat,utara, centre dan selatan..contohnya org penang+kedah+perlis boleh gabung..baru rmi sikit ajk dan pyertaan dia..

tempat?carilah tempat yang senang bkumpul dan solat..kat air tejun pun boleh aslkn ada tempat solat dan makan..hanya cadangan..:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

Nur_Haq
Warga Rasmi
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33776
Posting: 12
Dari: Serdang

Selangor  


posticon Posting pada: 29-08-08 09:08


Salam, saya org baru kat sini :) . . . Hurmmmmm, kalau kat masjid ok juga... tu kalau nak budget lah :) ... tapi rasa nya, kalau buat kat tempat lain, menarik juga.. kita kan ada ustaz ustazah yang boleh handle tarawikh. Jom! Kita iftar kat putrajaya ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Nur_HaqProfil   Hantar PM kepada Nur_Haq   Pergi ke Nur_Haq's Website   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 09:23


ok juga kalau kat masjid..:-D

yang penting senang nak datang, bkumpul dan solat..:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-08-08 09:28


Salam..
ana kat penang..bahagian bukit mertajam
kat kawasam tempat ana praktikal ada banyak gerai kat Dataran Bukit Minyak, Bukit Mertajam..sesiapa yang ada disekitar ni, maybe boleh buat kat sini.
Dulu joint kat Kl Cental, tapi sekarang ana dah jauh di utara..kalau buat under negeri, best jugak. lagipun dah lama tak joint program ukhwah. kawan-kawan yang ada disekitar ni, jom kita joint:-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 10:21


Pada 28-08-08 13:01 , zulmi posting:

!!! QUOTE !!!

insyaAllah kita cuba realitikan jk berbuka puasa di rumah anak yatim untuk Ramadhan tahun ni, sehari dua ni ana tengah bincang untuk dapatkan tarikh yang ukhti shida cadangkan, so doakan moga berjaya, nani-sharif akan bantu.

untuk majlis buka puasa untuk warga ukhwah, apa kata tahun ni, kita buka puasa kat masjid pulak, kemudian boleh kita solat terawih sama-sama, ana cadangkan masjid Jame KL, kalau nak beli makan senang kat area tu, kedai pun banyak dan ruang kat masjid tu luas dan tak ganggu jemaah lain, just cadangan dari ana.

kalau nak buat kat masjid, tak perlu bawa apa-apa makanan sebab dah disediakan oleh pihak masjid, seperti cadangan zulmi di masjid jamek, setiap hari dalam ramadhan memang disediakan makanan untuk berbuka puasa, masjid putra pun ada, masjid2 lain pun kebanyakannya ada sedia juga.

so, kalau nak buat kat masjid, saya rasa tak sesuai kalau dibawa juadah lain, nanti juadah kita dengan orang2 lain yang berbuka di situ tak sama, kot2 nanti ada yang tak senang hati.

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

zulmi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 22.02.2006
Ahli No: 22909
Posting: 134
Dari: Bandar Baru Nilai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 11:56


assalamualaikum,
pendapat ibnu musa tu betul jegak, kalau kita bawa juadah takut org lain rasa lain pulak, ataupun kalau nak bawa boleh, tapi bawa lebih dan kita agihkan pada jamaah lain sama kerana barang siapa yang menjamu org berbuka puasa, Allah akan ampunkan segala dosanya dan Allah memerdekakannya dari api neraka.

memang kat masjid jame ada makanan disediakan dan bubur lambok pun ada, kemudian boleh kita solat sama-sama, imam kat sana pun dari ukhwah.com jugak, nak datang pun senang, LRT kat sebelah masjid saja.

wassalam.

Bookmark and Share

  


  Member Information For zulmiProfil   Hantar PM kepada zulmi   Pergi ke zulmi's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 12:04


Pada 29-08-08 11:56 , zulmi posting:

!!! QUOTE !!!


memang kat masjid jame ada makanan disediakan dan bubur lambok pun ada, kemudian boleh kita solat sama-sama, imam kat sana pun dari ukhwah.com jugak, nak datang pun senang, LRT kat sebelah masjid saja.

imam dia warga ukhwah juga? wah, menarik ni, siapa ye... ke... zulmi sendiri :sopan:

p/s: nick apa ye, nak kenal juga


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

nurhati8616
Warga 1 Bintang
Menyertai: 26.07.2008
Ahli No: 34154
Posting: 26
Dari: Bumi Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-08-08 15:05


Assalamualaikum

ana cadangkan nak bauat majlis berbuka puasa kat Alor Setar..lepas tu solat kat masjid Zahir...semalam dah pergi kat Alor Setar..tapi tak jumpa tempat yang sesuai lagi...ada sahabat2 dr Alor Setar kat sini? nak minta tolong cari place yang sesuai..kalau buat kat Alor Setar senanglah sahabat2 perlis,kedah dan penang boleh datang..buat masa ni dah ada sahabat2 dr Unimap, Uum pun dah ada yang setuju...kak shida bila nak bagi paperwork kat ana..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurhati8616Profil   Hantar PM kepada nurhati8616   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 13:41


salam alaik..
ok.. ana war-warkan tarikh untuk JK IFTar jama'ie..
date yumkin 20 sept bersamaan sabtu..
lokasi..masih dalam pencarian.
erm.. adakah di fOOdcourt kl sentral lagi??

bagi date 7sept. 8 sept.
juga 13sept. 14 sept..
21sept.. masih menanti jawapan dari pelbagai pihak..
rumah anak-anak yatim..

boleh kiranya antum mula infaq sikit..sikit..
dalam tabung kebajikan ukhwah..
rujuk muka depan.. bhg TABUNG kebajikan..

insyaallah..ada perkembangan nanti ana maklumkan..

*** bagi JK iftar tiap negeri.. ana pAs the taklifan pada anak-anak negeri..
antum organize.. jadikan ia realiti.. bukan omong kosong saja..

perak.. daeng+ smile_roses..
johor.. team utm - ika..jubah_hijau
upsi.. um..upm..
uiam - immad.littlemuslimah.lamyanunalif_mursyidah.tok_imam..
( maybe boleh set 14sept.. kak turun nanti jika dijemput..hihi..)

ukm.. uum.. semua ipta..ipts.. tak kisahlaa..
oh ye.. haa.. team butl-legenda edu group..
haa adik-adik set date..kak turun..;)

pada yang nak sahut cabaran simple-shida ni..
tafaddal masykuran.... =D

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 14:01


cadangan ni,kalau kita buat kat restoran ok tak?restoran yang senang lah nak ke sana melalui lrt ataupun bas.ataupun kita ramai-ramai berbuka puasa ramai-ramai di masjid shah alam dan sewaktu dengannya?


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

  


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 14:06


ehehe.. ya ikram..
memang dalam cdngn..

plan A- masjid/surau
plan B - restoran / hotel
( tertutup untuk warga Ukhwah sahaja..
boleh juga kita invite mana-mana rumah anak yatim )
plan c- rumah sahabat ukhwah.com
ada sesiapa nak voluteer...ehehe.. ;)

** plan C - ana volunteer untuk MUSLIMAt sahaja..
tarikh..nanti ana maklumkan.. =D

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 14:08


oh ye..lupa..
make sure tempat yang dipilih.. mudah dari segi
transport AWam.. lrt putra / star /ktm / monorail
bas..taxi bawah sikit rankingnye..hihi..

juga dari segi tempat solat.. dekat dengan surau / masjid..
ana mengalukan cadangan..

kami dah pun diskusi sikit ahad lepas..hehe..
tapi, masih dalam pencarian.. (^-^)

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

trouver_99
WARGA SETIA
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6933
Posting: 1603
Dari: Penang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 14:12


macam menarik pula cadangan B tu.kalau kat hotel boleh tempah yang buffet punya.tapi untuk area KL tatau sangat hotel mana.mungkin hotel tepi kl sentral pun ok kut.takpun ada palma hotel..


-----------------

= think Islam , think Globally , think Reality =


Bookmark and Share

  


  Member Information For trouver_99Profil   Hantar PM kepada trouver_99   Quote dan BalasQuote

ToK_iMaM
Warga 4 Bintang
Menyertai: 05.06.2003
Ahli No: 1071
Posting: 183
Dari: ...NeGeRi $eRaMbI [email protected] ®..::iSLaM iS Da WaY oF LiFe ::..©..:: IIUM ::..

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 14:15


salam ramadhan..

kat uiam, boleh buat 14hb..alang2 akak shida da turun..boleh berbuka kat situ terus..nak save bajet..kita ramai-ramai pagi buka poser kat masjid uia..free of charge...hehe..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ToK_iMaMProfil   Hantar PM kepada ToK_iMaM   Pergi ke ToK_iMaM's Website   Quote dan BalasQuote

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-09-08 20:59


Ni pendapat analah...
Plan A :Surau/masjid
Plan A ni bagus memang bagus sebab dah disediakan mknn.Just bawa diri dan senang nak solat.Tapi ada tapinya...
macam sahabat kita cakap,takkan nak bawa mknn luar agaknya.Nanti org sebelah menjeling saja.Lagipun,kalau team ukhwah dah 30 lebih,nanti org luar lain yang datang,tak cukup pula mknn.Umpama team ukhwah bolot habislah mknn kat situ.Isy3x...tak patut.

Plan B:Hotel/restoran
Tang hotel tu ana kurang setuju.Budget kita tahulah mahal sikit.Ikutkan time makannya,amat singkat.Kalau buffet dengan harganya yang mahal dan time untuk makan yang singkat,ana rasa kurang afdhal.Lagipun nak solat pun agak payah.
Kalau tang restoran tu,ana amat2 setuju.Paling sesuai kalau cari rerstoran yang ada public transport dan dekat dengan musolla.Tapi siapa yang nak cari ye?jeng3x.

Plan C:Rumah ukhti Shida
Yang ni lagi ana setuju.Jom kita serbu!!!! :-D

Ni cuma pandangan.Ana tak pernah join tapi ni pandangan dari mata kasar ana yang lembut. :oops:


-----------------
Hidup merana tanpa IMAN,Hidup bahagia dengan ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 22:06


hehehehhe....

mas.. Kalau hotel masanya lebih lama... surau memang ada disediakan.... biasanya waktu makan sampai jam 10 malam...duduk lah makan apa nak makan sampai mereka tutup....
boleh berhenti pergi solat maghrib...lepas itu isya' dan terawih tu pandai2 lah...kalau d.e'palma hotel..memang disediakan sekali terawih..

kalau restoran lah masa yang ada amat singkat...yelah kan makan kat restoran..takkan dah makan..pergi solat...lepas itu datang semula.... tu dah kira order lain... hehehhe...salam


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-09-08 22:31


isyy...tak khusyuklah sahabat2 kita.solat dok fikir nak makan lagi :berfikir:


-----------------
Hidup merana tanpa IMAN,Hidup bahagia dengan ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 22:38


heheh tadi komplen bab masa makan singkat..jadi saya perjelaskan lah...
tak perlu risau2 fikir makan sampai tak khusyuk.. makanan tak lari... ada disitu sampai pukul 10... hehehehe...

tapi kalau bab bajet..memang lah hotel bajet lebih.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-09-08 23:09


:-)
:malu: rdwira.buat malu ana sajalah.Kalau diputuskan di hotel,ana setuju saja sebab hotel tu bukan ana yang punya.wakakah..


-----------------
Hidup merana tanpa IMAN,Hidup bahagia dengan ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 23:12


hehehe saja saja nak bagi tau.. jangan ambil hati ye.. gurau2 di awal ramadhan :P

Bookmark and Share

  


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 01-09-08 23:30


kalau hotel memang kan budget lebih sikit,huhu..

setuju sangat kalau buat kat rumah kak shida.boleh masuk ramai-ramai dan makan dalam dulang smbl suap myuap..(tok muslimat sahaja)...:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-09-08 23:41


:kelip: mari kita pergi sungkai sama-sama


-----------------
Hidup merana tanpa IMAN,Hidup bahagia dengan ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

Administrator




posticon Posting pada: 02-09-08 00:05


Tahun ini kita buat kelainan. Tahun2 lalu kita buat hanya setempat sahaja iaitu di KL Sentral. Rasanya tahun ini kekal di KL Sentral sebagai tradisi dan kita berbangga bahawa ini kali ke 6, iftar diadakan di situ.

Kelainan yang dimaksudkan ialah: tahun ini, setiap daerah, setiap universiti, setiap negeri digalakkan mengadakan iftar masing-masing. Jadi, yang tak dapat hadir ke KL Sentral boleh mengadakan dan menghadiri iftar yang diadakan di tempat masing-masing.

Lebih lanjut, sila rujuk kepada PENGARAH OPERASI

Bookmark and Share

  


  Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-09-08 13:09


dah cnfirm kat KL central..kaum adam yang dr seremban ada tak nak pergi??

Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 10-09-08 16:17


Assalamualaikum
memang cadangan yang sangat menarik untuk berbuka puasa bersama mengikut lokaliti memasing, cumanya..huhu..siapa yang nak sahut cabaran itu ye... :sopan:

P/S : dah namanya cadangan, memanglah cadangan sentiasa best²... ;-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.129371 saat. Lajunya....