Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
"Ketahuilah kiranya kebahagiaan orang yang dikuasai oleh kemalasan, maka beratlah mereka untuk berjuang, berlatih dan bekerja untuk sucikan diri dan akhlak."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 10 hari yang lalu
aye: 12 hari yang lalu
NisaAdDeen: 35 hari yang lalu
RijaludDeen: 35 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: Apa kerjaya anda sekarang?


Carian Forum

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» Apa kerjaya anda sekarang?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Apa kerjaya anda sekarang?

wafie
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15378
Posting: 517
Dari: Sabak Bernam Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-12-08 11:49


Pada 23-10-08 01:23 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-10-08 12:25 , eizani_83 posting:

!!! QUOTE !!!



:-D awan_biru dah tersilap,saya perempuan,org rumah saya barulh jururawat lelaki.dia staff Gov dan saya swasta.awan_biru kj kat KKB k?

mana saya tau....ok2....owh 2-2 nurse lah ni..huhu...saya kat sabak bernam lah....district hospital... :kelip: ......ok lah tu 2-2 nurse.....masing-masing faham tugas masing-masing




salam kerja kat hosp sabak bernam ye .rumah saya dekat sangat dengan sabak bernam itu.jalan kaki pun sampai .kenal ppk kak ros tak? tu mak saya dia kat jpl....mesti tau punya


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For wafieProfil   Hantar PM kepada wafie   Quote dan BalasQuote

adieq85
Warga 5 Bintang
Menyertai: 27.08.2008
Ahli No: 34673
Posting: 358
Dari: dari Kuantan merantau ke Bangi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-12-08 16:13


saya kerja pembantu tadbir saja..duduk kat jabatan sumber manusia kat kolej di bangi..duduk kat unit gaji dan tuntutan..kerjanya dengan angka saja..no ic, akaun, gaji, amaun duit.. :-o ..hui ..berpinar biji mata..sampai sakit kepala ni.. :roll: tambah kalau penyata tak balance..nak mencari kemana hilangnya 1 sen pun..aduiiiii...sampai berselirat wayar kepala ni.. :-D pening2..dah habis kira duit..kira duit lagi..dan lagi sampai habis sebulan..nak cuti pun susah.. :cry: penat.. :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 28-06-10 20:15


doctor ke?Pada 09-08-08 15:16 , khumaira_84 posting:

!!! QUOTE !!!

round2 dalam hospital jerrrr...ward round and ward round again...its my life,dan i'm happy with it..;-)
:berfikir:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

jojoi
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.10.2004
Ahli No: 11668
Posting: 107
Dari: klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-06-10 22:08


Kerja sendiri,berniaga....
Puas hati tak ada sesiapa nak kacau...


-----------------
Letakkan akal di depan,bukannya nafsu.Akal setidaknya masih boleh memandu manusia daripada nafsu yang terkadang terbiar tanpa bimbingan...


Bookmark and Share

  


  Member Information For jojoiProfil   Hantar PM kepada jojoi   Quote dan BalasQuote

mimi_eniliana
WARGA SETIA
Menyertai: 27.10.2008
Ahli No: 35619
Posting: 766
Dari: ipoh kl melaka

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-06-10 22:09


dulu kerja dengan keluarga..
sekarang kerja sendiri..jual batu bata..muahahaha...
siapa nak batu boleh lah oder...ehehe.. batu kristal untuk hiasan pakaian/tudung saja lah ek.. jangan oder bata tanah liat pula...huhu
jual beli..harap-harap tak adalah yang nak kata mata pencarian cara ni pun haram..risau pula..sekarang ni serba serbi haram sokmo


-----------------
the key is ignorance to negativity..


Bookmark and Share

  


  Member Information For mimi_enilianaProfil   Hantar PM kepada mimi_eniliana   Pergi ke mimi_eniliana's Website   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-10 08:56


Pada 27-08-08 12:35 , kaizers posting:

!!! QUOTE !!!



off topic - bincanglah topik yang dapat mendidik hati, sebarkanlah kesedaran (wa') Islam.


Satu persoalan, ada kat sini yang sebut kerja sebagai Dai'e sepenuh masa, bagaimanakah ??


ye.. daie sepenuh masa..dari bangun tidur, hingga tidur semula, hanyalah kerana Allah..berkerja untuk Allah.. hidup dan mati untuk Allah.. ganjarannya dari Allah.. keluar pergi kerja pun, rezeki dari Allah, Allah lah yang izinkan kita pergi kerja. Allahlah yang tempatkan kita kerja di situ, gaji kita pun, Allah yang tentukan.. semuanya dari Allah.. kita tak nampak bos yang bayar gaji, sebab bos pun Allah yang pilihkan untuk kita. Apa yang kita buat untuk Allah, kerana Allah mengikut perintah Allah, secara automatik, akan jadi usaha dakwah.. insyaAllah

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-10 09:11


sebelum ada anak, saya kerja kerani kat madrasah, pas ada bersalin anak pertama jadi suri rumah.. huhu, memang mencabar jadi surirumah. bila masuk anak kedua, saya terpaksa akur, saya tak mampu pikul tanggungjawab yang berat tu, apatah lagi saya memang tak ada parenting skills, suami pula jauh, makbapak & makbapak mertua pun jauh.. ish ish, kasihan anak-anak saya.. hari pertama anta ke nursery, meraung anak sulung.. seminggu kemudian dia demam.. syukur masa tu madrasah tempat suami kerja cuti seminggu.. lani dah 2 bulan saya kerja, anak sulung dah tak menangis lagi tinggal di nursery..

erm.. entahlah, saya niat kerja nak bayar hutang, tak mahu susahkan suami bab hutang di akhirat kelak.. moga Allah permudahkan urusan kami sekuarga di dunia dan akhirat.. amin..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 30-06-10 09:21


Saya mempunyai profession tetap juga mempunyai kerja part time sebagai mutawwif.Alhamdulillah kerap juga dipanggil untuk membawa jemaah ke Makkah dan Madinah. dapat juga melepaskan rindu ke Tanah Suci dan makam Rasulullah, selain dapat juga berziarah ke bandar2 transit seperti Jakarta, Karachi,Istanbul dan Abu Dhabi. InsyaAllah akan ke Kaherah dalam umrah seterusnya. Sesiapa yang berminat bertugas sebagai profession mutawwif boleh memohon.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-10 09:40


apa kelayakan untuk apply mutawwif part time? nak apply bagaimana?

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 16-07-10 10:36


Tiada kelayakan tertentu diperlukan cuma perlu ikut kursus pentauliahan mutawwif di akedemi mutawwif J Corp. Lelaki dan perempuan. Kursus cuma mengambil masa 2 hari dan ambil exam bertulis. Exam berdasarkan kursus. Bayaran kursus rm450. Jika gagal ulang sit exam tanpa perlu bayaran baru. Kebolehan berbahasa Arab bukan satu syarat. Tahun lepas saya telah membawa jemaah 3 kali, tahun ini baru bawa sekali (telah tolak 2 kali atas sebab tak mdpt cuti) insyaAllah,akan ke sana lagi pada bulan Ramadahan dan hujung tahun ini. Elaun dibayar rm90 sehari yang biasanya memakankan masa 14 hari. Bagaimanapun duit bukanlah segalanya. Pendapatan tetap saya jauh berganda dari itu. Jejakkanlah kaki di sana dan akan sentiasa merinduinya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-07-10 16:54


assalamulaikum

dah lama tak buka ukhwah.... salam ukhwah untuk kalian semua.... :D
i am engineer...

senyum sokmo deh :D

Bookmark and Share

  


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 18-07-10 09:54


anta muhandas ana imara wa mutawwif (lughatul arabiah). satu kerjaya yang jauh berbeza satu sama lain.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

SNMA
Warga 5 Bintang
Menyertai: 08.12.2009
Ahli No: 38572
Posting: 379
Dari: SELANGOR

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 19-07-10 07:34


Hahaha... tengah jadi Guru Sains dan BI di sekolah Seri Kundang.. :-D


-----------------
~~Wonder Mom to be~~ "Aku akan tetap melayanmu dengan baik, kerana aku tak mahu kebaikanku hilang kerana sikap burukmu itu" - ReMiNDeR -


Bookmark and Share

  


  Member Information For SNMAProfil   Hantar PM kepada SNMA   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-07-10 20:56


Pada 04-08-08 16:54 , alongmina posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum :bunga:
Apa kerjaya anda sekarang?atau di masa akan datang?



InsyaAllah bakal menjadi guru.


-----------------
SENYUMLAH pada segala cubaan kerana ketenangan meraih kebijaksanaan & mencetus kematangan. Terimalah SERIBU KEKALAHAN sebelum menerima SATU KEMENANGAN.


Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 23-07-10 06:53


Sepengetahuan saya ada dua jenis yang menjadi guru. Pertama yang berminat kemudian mohon belajar bidang perguruan dan menjadi guru. Kedua yang menjadi guru kerana tidak ada peluang bidang lain dengan lain kata terpaksa.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA SETIA
Menyertai: 07.02.2010
Ahli No: 39229
Posting: 621

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-07-10 15:54


tuan, mana-mana jenis pun tiada ukurannya.. tiada paksaan, dari minat dan kerelaan. InsyaAllah jika niat yang baik ada Allah akan permudahkan. Berkhidmat dan berbakti buat manfaat insan lain.


-----------------
SENYUMLAH pada segala cubaan kerana ketenangan meraih kebijaksanaan & mencetus kematangan. Terimalah SERIBU KEKALAHAN sebelum menerima SATU KEMENANGAN.


Bookmark and Share

  


  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 23-07-10 17:09


Saya telah bertemu dengan ramai yang memohon KPLI setelah gagal memperolehi kerja yang diminati. Mereka memohon menjadi guru bukannya minat dan cita-cita mereka dari awal menjadi guru tetapi memikirkan mereka memerlukan pendapatan bulanan. Oleh itu jangan terkejut dengan beberapa perbuatan guru yang melanggar etika perguruan kebelakangan ini. Tapi bukan semua guru begini.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

fatin3
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2246
Posting: 476
Dari: bandar saujana putra

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-07-10 17:27


Pada 16-07-10 10:36 , faqir_imara posting:

!!! QUOTE !!!

Tiada kelayakan tertentu diperlukan cuma perlu ikut kursus pentauliahan mutawwif di akedemi mutawwif J Corp. Lelaki dan perempuan. Kursus cuma mengambil masa 2 hari dan ambil exam bertulis. Exam berdasarkan kursus.
bagaimana nak contact ni ustaz? suami saya sangat berminat.

!!! QUOTE !!!

insyaAllah,akan ke sana lagi pada bulan Ramadahan dan hujung tahun ini. Elaun dibayar rm90 sehari yang biasanya memakankan masa 14 hari. Bagaimanapun duit bukanlah segalanya. Pendapatan tetap saya jauh berganda dari itu. Jejakkanlah kaki di sana dan akan sentiasa merinduinya.


hanya pilihan Allah lah yang jadi tetamunya ya ustaz.. doakan moga Allah pilih kami sekeluarga pula ya ustaz.. cemburu sungguh rasanya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fatin3Profil   Hantar PM kepada fatin3   Pergi ke fatin3's Website   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 23-07-10 17:37


Saya dah e mail kan no hp pengurus besar Akedemi Mutawwif Sdn Bhd. Jika Fatin3 tidak terima harap maklumkan. Benar! dari pengalaman dan peristiwa2 yang saya lalui bukan semua org terpilih menjadi tetamuNya. Semoga Allah perkenankan niat fatin3 sekeluarga.

Bookmark and Share

  


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

skhaty
Warga Rasmi
Menyertai: 24.07.2010
Ahli No: 40088
Posting: 4
Dari: kem terendak

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-10 23:22


saya bertugas sebagai seorang jururawat...dulu tak minat sebab takut tapi dah kat 4 tahun kerja,Alhamdulillah timbul minat bantu orang yang sakit..selalu anggap mereka umpama saudara sendiri..


-----------------
Hiasi dirimu dengan amal dan iman.


Bookmark and Share

  


  Member Information For skhatyProfil   Hantar PM kepada skhaty   Quote dan BalasQuote

selasih
Warga 2 Bintang
Menyertai: 30.08.2005
Ahli No: 18573
Posting: 58
Dari: Temerloh, pahang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-07-10 14:30


saya bertugas sebagai akaun eks di salah sebuah sykt swasta....dalam bidang trading....susah jugak nak jaga duit ni....hanya kerana wang org boleh gaduh,mencabar tu memang mencabar lah....walau apapun pengalaman tu yang penting.....dah hampir dua tahun saya kerja sini.....memang pengalaman banyak mengajar saya.....


-----------------
jom cuba peluang perniagaan internet-> http://www.2kali.com/?s=1432



Bookmark and Share

  


  Member Information For selasihProfil   Hantar PM kepada selasih   Pergi ke selasih's Website   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-08-11 17:00


Part time job saya menjual dinar dan jongkong emas. Ada lah dalam 8 bulan sudah menceburinya. Alhamdulillah, setakat ni jualan emas saya dah hampir mencecah RM1 juta.


-----------------
Menjual & Membeli Dinar dan Jongkong Emas/Perak Mengikut Harga Pasaran Antarabangsa. Layari www.hatiemas999.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

eme86
WARGA SETIA
Menyertai: 13.07.2005
Ahli No: 17258
Posting: 2024
Dari: Temerloh, Pahang.

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 03-08-11 08:20


Assalamualaikum Alhamdulillah...saya seorang Juruteknologi Makmal Perubatan (MLT)...


-----------------
Sungguh sukar perjalanan menuju MU, jadikanlah aku orang-orang yang bersyukur dan hampir dengan MU...


Bookmark and Share

  


  Member Information For eme86Profil   Hantar PM kepada eme86   Quote dan BalasQuote

Eisyaa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.02.2005
Ahli No: 14148
Posting: 144
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-08-11 22:43


Salam....saya mula bekerja lepas habis sambung degree kat uitm...1st job as a cybercafe assistant saja kat perkara...about 6 months....then dapat offer private job at kl....2nd job as a customer support executive....about 1 and half year....then at the same time syaa still apply macam-macam government job..alhamdulillah...sekarang syaa dapat offer government job....baru saja 2 minggu kerja dengan government...syukur sangat-sangat...boleh dok hometown...tak payah merantau lagi..:-)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For EisyaaProfil   Hantar PM kepada Eisyaa   Pergi ke Eisyaa's Website   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-11 15:24


Assalamu'alaikum Wrmbth

Dengan zat Allah, sekarang ana Director di syarikat ana sendiri, Home Tutor, dan Akauntan.


-----------------
*** YAQEN ALLAH 100%++ ***


Bookmark and Share

  


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

hepy2shopping
Warga Rasmi
Menyertai: 10.08.2011
Ahli No: 41565
Posting: 7
Dari: Bukit Jalil

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-08-11 05:56


Assalamu'alaikum Wrmbth

saya terlibat dengan kerja-kerja pembinaan (Akitek) :)
juga aktiv menjalankan perniagaan secara online :)


-----------------
http://hepy2-shopping.blogspot.com/

Facebook Page


Bookmark and Share

  


  Member Information For hepy2shoppingProfil   Hantar PM kepada hepy2shopping   Pergi ke hepy2shopping's Website   Quote dan BalasQuote

aymannur
Warga 4 Bintang
Menyertai: 04.06.2003
Ahli No: 1022
Posting: 212
Dari: irbed

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 18-08-11 03:58


Assalamualaikum..
saya dokte gigi. kalau ada kawan-kawan sama kerja,best juga, boleh bertukar2 fikiran. =)

Bookmark and Share

  


  Member Information For aymannurProfil   Hantar PM kepada aymannur   Quote dan BalasQuote

khazinatulsyouqoh
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.10.2005
Ahli No: 19897
Posting: 209
Dari: on earth

Johor  


posticon Posting pada: 18-08-11 17:40


salam

lama tak masuk ukhwah, makin hijau :)


akan jadi ex lecturer - hujung minggu ni last day...nak sambung study dah...kranye lepas raya statusnye da jadi student


-----------------
"iman itu dinding taqwa , sedangakan taqwa itu perisai hati, yang memusnahkan pastilah nafsu, dilayan jangan , dilawan pun jangan , dididik perlu


Bookmark and Share

  


  Member Information For khazinatulsyouqohProfil   Hantar PM kepada khazinatulsyouqoh   Quote dan BalasQuote

BrotherMon
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 31.07.2003
Ahli No: 2708
Posting: 1087
Dari: Kuala Lumpur

congo   avatar


posticon Posting pada: 19-08-11 17:21


salam

dah lama tak bertandang ke ukhwah.com.
dah tak selalu online macam zaman muda muda dulu lagi dah. selamat berpuasa untuk semua warga ukhwah.com

saya sekarang usahawan sepenuh masa.

mudah mudahan kita semua sentiasa berada dalam rahmatNya.



Bookmark and Share

  


  Member Information For BrotherMonProfil   Hantar PM kepada BrotherMon   Pergi ke BrotherMon's Website   Quote dan BalasQuote

asyrafaziz
Warga Rasmi
Menyertai: 22.08.2011
Ahli No: 41592
Posting: 2

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-08-11 20:27


Assalamualaikum

kerjaya saya student lagi. dan selama-lamanya akan sentiasa belajar :-)

sekarang ni buat part time jual serunding. sesiapa yang nak, boleh lah ke website saya.

www.serundingsohor.blogspot.com :-)


-----------------
www.infocyber.my
www.serundingsohor.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For asyrafazizProfil   Hantar PM kepada asyrafaziz   Quote dan BalasQuote

fardina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.12.2003
Ahli No: 5918
Posting: 125
Dari: Melaka

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 24-08-11 17:23


Assalamualaikum

saya seorang pendidik kuntum-kuntum bangsa....

3 tahun di bumi sarawak...

ingin menyambung master apabila dapat pulang ke semenanjung... insyallah...





:-D :-D :-D :bunga: :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For fardinaProfil   Hantar PM kepada fardina   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-08-11 23:07


jual-training-service-support perisian perakaunan , payroll , Point Of Sales , Perisian Klinik & Hospital , Perisian Hotel , Perisian Koperasi.... dan lain-lain yang berkaitan dengan komputer...


-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

alfatonah
Warga Rasmi
Menyertai: 10.09.2011
Ahli No: 41662
Posting: 5
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-09-11 16:34


AssalamualaikumWBT
Alhamdulillah, saya seorang guru sek main(DG41)
masih baru mengajar
sekarang ni mengajar subjek sains dan matematik
berkelulusan ijazah pendidikan(Matematik) dengan Kepujian


-----------------
Jagalah hak-hak ALLAH, ALLAH akan menjaga kita


Bookmark and Share

  


  Member Information For alfatonahProfil   Hantar PM kepada alfatonah   Pergi ke alfatonah's Website   Quote dan BalasQuote

alfatonah
Warga Rasmi
Menyertai: 10.09.2011
Ahli No: 41662
Posting: 5
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-09-11 16:35


MAAF, guru sek menengah, typing error, hu


-----------------
Jagalah hak-hak ALLAH, ALLAH akan menjaga kita


Bookmark and Share

  


  Member Information For alfatonahProfil   Hantar PM kepada alfatonah   Pergi ke alfatonah's Website   Quote dan BalasQuote

mujahadah85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2009
Ahli No: 38834
Posting: 149
Dari: shah alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-09-11 08:13


kerja saya...tukang tekan calculator..tukang sign paperwork....bila dah settle bab-bab perah otak, perah tenaga pula....tukang kira batu bata, kerja bawah panas matahari..kawan dengan mamat bangla... hehe...but, honestly, i love my job :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahadah85Profil   Hantar PM kepada mujahadah85   Quote dan BalasQuote

marjan_bithor
Warga Rasmi
Menyertai: 09.09.2011
Ahli No: 41661
Posting: 17
Dari: Dimasyq

syria   avatar


posticon Posting pada: 12-09-11 20:36


Assalamualaikum...
Guru kontrak di Sekolah Menengah Agama Al-Khairiah, Temerloh...


-----------------
"Maka perhatikanlah apa yang di hadapan kita,diri kita.Bacalah,rasailah,kajilah pasti akan timbul keinginan dan kerinduan berkenalan dengan Yang Menjadikannya..."


Bookmark and Share

  


  Member Information For marjan_bithorProfil   Hantar PM kepada marjan_bithor   Pergi ke marjan_bithor's Website   Quote dan BalasQuote

bahrin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.12.2003
Ahli No: 5812
Posting: 33
Dari: bachok

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-09-11 03:47


Assalamualaikum...saya berkerja di SKF Malaysia Sdn Bhd as Vibration Analyst..

Bookmark and Share

  


  Member Information For bahrinProfil   Hantar PM kepada bahrin   Quote dan BalasQuote

ilahnurani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.12.2005
Ahli No: 21425
Posting: 164
Dari: Kuantan,Pahang Darul Makmur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-11 19:45


saya bkrja di uitm..jadi part-time lecturer..insya Allah kalau ada rzki nak further study lagi..:)


-----------------
Love GOD Care for Others....:-)   

Latahzan_ilahnurani.blogspot.com


Bookmark and Share

  


  Member Information For ilahnuraniProfil   Hantar PM kepada ilahnurani   Quote dan BalasQuote

silentkiller
Warga Rasmi
Menyertai: 14.09.2011
Ahli No: 41674
Posting: 7
Dari: Dimana Bumi Dipijak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 27-09-11 21:00


Assalamualaikum

Salam Ukhwah..

Alhamdulillah..sekarang berkerja sebagai QS dekat kuantan...tengah siapkn Kuarters dengan Lokap untuk PDRM...


-----------------
When you’re searching for the light, And you see no hope in sight, Be sure and have no doubt,He’s always close to you.


Bookmark and Share

  


  Member Information For silentkillerProfil   Hantar PM kepada silentkiller   Pergi ke silentkiller's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-09-11 22:33


Assalamu'alaykum wbt,
terlalu lama tak komen disini, masuk pun kadang-kadang saja, tak macam dulu selalu saja masuk... :)

Alhamdulillah now dah kerja sebagai SAP ABAP Consultan di ibu kota. Company ke2 niza bekerja... :bunga:


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 03-10-11 22:45


salam semua,masya allah dah lama tak buka ukhwah.com ni,terima kasih semua atas respon yang di beri..ana sekarang alhamdulillah bekerja sebagai jururawat masyarakat walaupun bawah sikit dr jururawat terlatih..syukur ..sumbang tenaga membantu mereka yang lemah..allahuakhbar!!!


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

haniras
Warga Rasmi
Menyertai: 21.01.2011
Ahli No: 40849
Posting: 12
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-10-11 02:52


salam.. ana sekarang bekerja sebagai guru khb.. alhamdulillah saya akan berusaha mendidik anak bangsa kita dengan baik...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanirasProfil   Hantar PM kepada haniras   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-10-11 09:35


Pada 05-10-11 02:52 , haniras posting:

!!! QUOTE !!!

salam.. ana sekarang bekerja sebagai guru khb.. alhamdulillah saya akan berusaha mendidik anak bangsa kita dengan baik...


:kelip: salam..tafaddal haniras..semoga Allah berkati usaha ukhti :welcome: :bunga:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

haniras
Warga Rasmi
Menyertai: 21.01.2011
Ahli No: 40849
Posting: 12
Dari: taiping

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-10-11 03:03


terima kasih along mina:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For hanirasProfil   Hantar PM kepada haniras   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-10-11 20:38


tak ada masalah haniras.. ;) sama-sama


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

pejuangummah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2092
Posting: 178
Dari: Kota Bharu,Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 17-11-11 07:44


Salam alaik. Ana berkerjaya sebagai perunding kewangan yang berdaftar dengan Majlis Perancangan Kewangan Malaysia.Berlokasi di Kuala Terengganu dan Kota Bharu



Bookmark and Share

  


  Member Information For pejuangummahProfil   Hantar PM kepada pejuangummah   Quote dan BalasQuote

Far-Zie
Warga 2 Bintang
Menyertai: 05.09.2003
Ahli No: 3310
Posting: 52
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-11-11 19:00


assalamualaikum...
saya bekerja sebagai asst arkitek :)
ada jugak buat freelance.. ada apa-apa boleh lah PM saya :) ataupun layari webblog http://ibn-yusoff.blogspot.com


-----------------
http://www.facebook.com/DZCreation.Official?ref=hl

http://www.dzcreation.com.my/


Bookmark and Share

  


  Member Information For Far-ZieProfil   Hantar PM kepada Far-Zie   Pergi ke Far-Zie's Website   Quote dan BalasQuote

IbnuKhaldun
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.01.2004
Ahli No: 6277
Posting: 41
Dari: damansara

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-11-11 19:44


Saya bekerja sebagai despatch .....kadang, kadang kerani...kadang kadang macam PA kepada CEO pun ada......kadang kadang pengurus...... kadang kadang akauntan......... kadang kadang setiausaha syarikat....... kadang kadang executive......kadang kadang penjaga stok syarikat......kadang kadang juruaudit dalaman..........kadang kadang juruaudit luaran.........kadang kadang penasihat dan ejen cukai..........kadang kadang penasihat kewangan dan perlaburan syarikat ............ kadang kadang driver........kadang kadang pegawai pemasaran....... kadang kadang penyelidik ..........kadang kadang pendidik...kadang kadang moderator....fasiltator....... dan tak lupa juga sebagai pelajar..............ohhh ..........................banyaknya kerja......kerja-kerja.kerja ...nasib badan....selagi tak pencen kerja-kerja ...

Bookmark and Share

  


  Member Information For IbnuKhaldunProfil   Hantar PM kepada IbnuKhaldun   Quote dan BalasQuote

aiNa85
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.11.2009
Ahli No: 38304
Posting: 94
Dari: negeri jelapang padi

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 25-12-11 17:40


dua tahun lalu, kali terakhir saya jengok uhkwah..waktu tu saya kerja kat site..buat highway..kena jaga environment...kerja best, seronok sebab memang bidang sendiri..tapi banyak mslh2 lain yang buatkan saya terpaksa quit... :cry:

then..

sekarang...after two years...saya dah tinggalkan bidang saya...now kat kilang saja...tapi kerja sekarang pun ok walaupun tak best dan bosan.tapi bila pikirkan sekarang susah nak dapat kerja yang diidamkan...stay saja lah dulu kat sini...


-----------------
-PermataAyahBonda-


Bookmark and Share

  


  Member Information For aiNa85Profil   Hantar PM kepada aiNa85   Quote dan BalasQuote

cikgu_ayu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.03.2012
Ahli No: 42086
Posting: 35

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-03-12 19:13


assalamualaikum...

Salam perkenalan. saya kerja sebagai guru. Alhamdulillah. Seronok kerja sebagai guru ni tapi sometimes bila terlalu penat dan stress rasa nak tukar kerja pula. Jadi pramugari ke, pilot ke, driver lori ke... Hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For cikgu_ayuProfil   Hantar PM kepada cikgu_ayu   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 16-06-12 04:20


Alhamdulillah,mantop semuanya sahabat-sahabat ukhwah..harus di ingat ya,kita kongsi dengan umum bukan untuk berbangga dengan kerjaya yang ada sekarang tapi untuk kongsi sedikit hal keduniaan ni..hehe..kerja dakwah tetap no 1 ya..insya allah


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

sejadah_usang
Warga 3 Bintang
Menyertai: 08.10.2006
Ahli No: 26842
Posting: 97

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-08-12 21:14


Assalamualaikum

Lama tak masuk ukhwah. kerja sekarang ialah guru, kerja akan datang pensyarah. InsyaALLAH. Pulun nak genggam phD sebelum umur 40 tahun. Harap tercapai. Amin ya rabb... Doa karo



Bookmark and Share

  


  Member Information For sejadah_usangProfil   Hantar PM kepada sejadah_usang   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» Apa kerjaya anda sekarang?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.15732 saat. Lajunya....