Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tiada kereta kuda, naiklah kuda; jika tiada kuda, lebih baik berjalan kaki

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 10 hari yang lalu
aye: 12 hari yang lalu
NisaAdDeen: 35 hari yang lalu
RijaludDeen: 35 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: Apa kerjaya anda sekarang?


Carian Forum

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» Apa kerjaya anda sekarang?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Apa kerjaya anda sekarang?

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 20-08-08 17:17


Pada 12-08-08 07:43 , fauzy_fx86 posting:

!!! QUOTE !!!

very interesting..
cuma tak suka ayat akhir

" tapi macam tak layak saja. dalam mimpi sajalah.huhuhu"..

Setiap hari adalah hari memperjuangkan ISLAM.


hehe.. thank you

Pada 13-08-08 08:19 , qudwah_mardihah posting:

!!! QUOTE !!!

ALHAMDULILAH, ana sekarang bekerja sebagai Eksekutif Kewangan di Bank Negara Malaysia...amin...dulu kerja kedai roti dan kek...kira buaya/rimau/burung/sing pun pernah di A'Famosa Water World/Safari..ahaks..hehehe


hehe.. macam interested pula dengar.
off-topic kejap
bagaimana apply eh? dulu ambil kos apa?
bnm tengok kelayakan pun 3.5 above
kita tak sampai... huhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 20:19


Pada 20-08-08 17:14 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 20-08-08 13:48 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

saya penganggur terhormat.macam mana pula tu.ada idea tak?.


cepat-cepat lah dapat kerja Rashdin....

tapi, nanti Rashdin dah kerja, dah makin kurang topik2 politik dinaikkan di ukhwah ni... :sopan:


p/s: topik agama kurang....





politik ni kat mana-mana pun boleh.topik agama ni hanya boleh dibincangkan oleh orang tahu saja


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 20-08-08 20:26


Pada 20-08-08 20:19 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

politik ni kat mana-mana pun boleh.topik agama ni hanya boleh dibincangkan oleh orang tahu saja


setuju! walaupun kita kegersangan inginkan perbincangan ilmiah tapi kalau tersilap cara, masing-masing nak menegakkan sesuatu ilmu yang dia ada boleh jadi padah. sebab benda ni fakta bukan logik. cara pemikiran kita pula berbeza. jadi kena serahkan pada yang pakar. yang tak tahu pula, tak boleh buat tak tahu saja, kena cuba rungkaikan segala persoalan dengan mencari jawapannya. baru lah best. semua orang boleh share maklumat/ilmu/input

Bookmark and Share

  


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

qudwah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2005
Ahli No: 18903
Posting: 1898
Dari: TERENGGANU

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 23:38


pernah bekerja tapi sekarang dah bergelar student balik...dan harap masa depan dapat jadi seorang jurutera...insyaALLAH :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwahProfil   Hantar PM kepada qudwah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-08-08 14:15


kerja oh kerja.Kenapa makin susah pula nak dapat kerja ya?boleh bagi pandangan tak?.

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

al-muslim84
Warga Rasmi
Menyertai: 22.08.2008
Ahli No: 34585
Posting: 6
Dari: Kuching, Sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 22-08-08 09:25


saya berkerja sebagai pendidik.. :oops:

Bookmark and Share

  


  Member Information For al-muslim84Profil   Hantar PM kepada al-muslim84   Quote dan BalasQuote

kaizers
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.01.2008
Ahli No: 32494
Posting: 50
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 12:35


Pada 20-08-08 20:19 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!



politik ni kat mana-mana pun boleh.topik agama ni hanya boleh dibincangkan oleh orang tahu saja



off topic - bincanglah topik yang dapat mendidik hati, sebarkanlah kesedaran (wa') Islam.


Satu persoalan, ada kat sini yang sebut kerja sebagai Dai'e sepenuh masa, bagaimanakah ??

Bookmark and Share

  


  Member Information For kaizersProfil   Hantar PM kepada kaizers   Pergi ke kaizers's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 13:27


by: Rashdin

!!! QUOTE !!!


kerja oh kerja.Kenapa makin susah pula nak dapat kerja ya?boleh bagi pandangan tak?.


Ada kerja dan banyak kerja. Tak percaya? Boleh rujuk kareer.com, jobstreet.com,
manpower.com, star-jobs.com, jobzen.com, jobmarket.com daaannn lain-lain lagi....
Yang Rashdin kena siapkan untuk diri Rashdin, cuma "fully-skilled" dan
"well-communicate". Tak kisahlah Rashdin ada ijazah ke, Master ke, PHD ke,
diploma ke, still tak dapat degree ke, still tunggu graduation ke. Tak kisah
asalkan seperti yang saya katakan tadi, "fully-skilled" dan "well-communicate."
Dan kalau Allah takdirkan mudah, mudahlah.... Syukur.... Tapi kena ingat, cuba solat
dan zikir sepaaannjaaang malam, kemudian tidur lalu bangun.

Selepas bangun tidur tuuee, cek bawah bantal,
ada ke walau seringgit pun, "automatic-cash"? Rezeki celik pagi sudah mempunyai seringgit.
Takdeee kan? Memang takkan jadi kan? Jadi memang kena usahalah. Kena put effortlah.
Katakan Rashdin jadi Human Resource Manager sesebuah company, takkanlah Rashdin nak amiik
graduan yang berkomunikasi pun takleeehh.... Nak buat kerja pun takleeehh....
Nak berfikir secara kritis pun takleehhh... Dan mengeluhh manjaaaanng...
Memang takkanlaaahh nak amiikk staff yang macam tuuee... Takleeh nak contribute,
ada sumbangan pada company... Nak hire buat apa? Daya saing mestilah ada. Mesti
competitive sebab daah bekerja nanti bukannya dengan Melayu saja. Ada India, ada
Chinese, ada European daaann lain-lain lagii... So, kita mestilah jadi worker
bertaraf global. Not Malay standard, not Chinese standard, not European standard
tapi kita mestilaaahh World Class standard... Then you can work anywhere....


p/s: Rashdin online 24 jam eeekk...

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 15:07


alhamdulillah saya sekarang kerja jadi research assistant kat uniten..insyallah pada masa depan jadi akauntant+businesswoman..amin..:-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 23:22


Pada 27-08-08 15:07 , hid_uniten posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah saya sekarang kerja jadi research assistant kat uniten..insyallah pada masa depan jadi akauntant+businesswoman..amin..:-D


:kelip: mantaoop


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

syna
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.12.2003
Ahli No: 5623
Posting: 138
Dari: hilton, adelaide

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 09-09-08 18:45


ini lah saya:
ex-biomediStdn~ex-scienceEditor~tutor~MSc dentistry stdn

pernah try macam-macam kijr untuk mendapat yang terbaek..insyaAllah

Bookmark and Share

  


  Member Information For synaProfil   Hantar PM kepada syna   Pergi ke syna's Website   Quote dan BalasQuote

mohdnurhakimin
WARGA SETIA
Menyertai: 28.03.2005
Ahli No: 15370
Posting: 984
Dari: toulouse

france  


posticon Posting pada: 09-09-08 19:36


Melepak sambil bercuti.
Semoga tidak ada yang mengganggu percutian ana.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohdnurhakiminProfil   Hantar PM kepada mohdnurhakimin   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA SETIA
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8792
Posting: 450
Dari: somewhere i belong

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 09-09-08 21:46


temporary teacher--> Research Asisstant--> Research Officer ----> ASTS USM (Academic Staff Training Scheme)----> Lecturer insyaAllah

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Quote dan BalasQuote

puterilindunganbulan2005
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2004
Ahli No: 12283
Posting: 102
Dari: klang,selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 09-09-08 22:37


Temporarily as - Data entry clerk kat Farmasi..

Permanent job - Still hunting heheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For puterilindunganbulan2005Profil   Hantar PM kepada puterilindunganbulan2005   Pergi ke puterilindunganbulan2005's Website   Quote dan BalasQuote

eira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2341
Posting: 182
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 09-09-08 22:39


saya sekarang kerja audit & tac asstant. setiap awal tahu sibuk gila. bila akhir tahun rilekss. tension juga tiap-tiap tahun kerja sama juga. huhu

lepas ingat nak ambil lesen jadi company secretary. mencabar betul (desakan dr family) insyaAllah. future maybe jadi suri rumah sambil buka opis sendiri kat rumah. hahaha. sonang.

Bookmark and Share

  


  Member Information For eiraProfil   Hantar PM kepada eira   Quote dan BalasQuote

chanjin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.04.2005
Ahli No: 15836
Posting: 26

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-09-08 07:31


saya pula kerja as a penolong juruaudit.
antara kerja yang saya nak elak,akhirnya dapat juga..he2..
tapi best juga kerja ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For chanjinProfil   Hantar PM kepada chanjin   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 13:42


Baru-baru ni dekat astro ada cerita pasal kerjaya sebagai tukang pam minyak...Hebat betul...Kerja dia isi minyak F-16, F-15 dll dekat udara... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

amir_haikal
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.12.2005
Ahli No: 21550
Posting: 79
Dari: Johor

malaysia  


posticon Posting pada: 16-09-08 13:48


student->network security engineer (Telekom Malaysia)->tutor->student balik (4 tahun -master + PhD)->lecturer (insyaAllah)

Bookmark and Share

  


  Member Information For amir_haikalProfil   Hantar PM kepada amir_haikal   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 15:43


kerjaye teman biasa saja. Tapi teman terpikir tentang kerjaye teman di masa hadapan. teman nak jadi penternak kambing yang berjaya. di hari itu pergi MAHA 2008 kat Serdang, asyik tengok kambing saja sampai kambing tu bosan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

areyien
Warga 4 Bintang
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34006
Posting: 168
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 15:53


masih menjadi student di final sem..InsyaAllah :-)


-----------------
Insan yang mulia ialah insan yang selalu mengakui kelemahannya.


Bookmark and Share

  


  Member Information For areyienProfil   Hantar PM kepada areyien   Quote dan BalasQuote

suhaimi_sr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2004
Ahli No: 9901
Posting: 1256
Dari: Sg Buloh, Selangor ada

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 15:54


Molecular Geneticists di Unit Genetik, Jab Patologi, Hospital Kuala Lumpur

Bookmark and Share

  


  Member Information For suhaimi_srProfil   Hantar PM kepada suhaimi_sr   Pergi ke suhaimi_sr's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 16:09


Kerja ke belajar lagi bess? Kerja ke belajar?
Mana lagi comfortable dan bess? Jawapannya....
Mestilah kerjaaa...!! HAHAHHA!! My papa
bising suruh waaatt Master. Takmaaauu!!!!
Tak beess!! HIIHHIIEE... Nanti lambat
kawwiinn... KIIHKKIHH!!! Sekarang, masa
untuk bekerja dengan bersungguh-sungguh
dan membina kerjaya sambil makan ayam
percik waktu berbuka.


p/s: UUIIKKSS?? Ramainya online hari niihh!!
PPEERRGGH!!! Ramai jugaakk bebudak ukhwah
niie eekk..

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

akis_zamani
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.06.2007
Ahli No: 30351
Posting: 55
Dari: P44: Permatang Pauh

uk   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 16:11


kerja saya sebagai ponoreh getah yang berjaya

Bookmark and Share

  


  Member Information For akis_zamaniProfil   Hantar PM kepada akis_zamani   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 16:13


Ingin berkongsi... Ketika sekolah dulu my class
pernah menjual nasi lemak. Time malam-malam
bebudak hostel kelaparan, memang laku. Actually
sebungkus nassiik lemak kosnya berapa sen sahaja...
Kami tersangatlah untung, pendapatan class kami
mampu mencecah RM3000 sebulan... Tapi daahh naak
kaatt SPM, stoopp!! Study, study study....

p/s: Memalam bebudak hostel sangup fly semata-mata
nak beli nasiikk and main Counter-Strike, tak ketinggalan
sanggup tuuee malam-malam sebelum exam curiik keluar
main Command and Conquer - Red Alert 2. HAHHAHAH!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

mukasyafah
Warga Rasmi
Menyertai: 11.03.2008
Ahli No: 32863
Posting: 6
Dari: miri

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 16-09-08 16:31


Ingin berkongsi..Alhamdulillah ana bekerja sebagai ejen insurans di Takaful Ikhlas..tapi untuk life insurance ana ajen MAA Takaful..baru saja ditubuhkan tapi produknya amat bagus..bagi sesiapa yang terasa susah sangat nak dapat kerja sekarang, InsyaAllah ana boleh bantu lantik kawan-kawan jadi ejen sementara tak perlu ambil exam sebagai ejen.

Yang sedihnya masih ramai umat Islam yang tak ambil kisah sangat tentang takaful...akhirnya bila dah dapat anak terpaksa pula buat pinjaman untuk melanjutkan pelajaran...dah tamat belajr terpaksa bayar hutang+interest..
Masalah macam ini jarang kita dengar berlaku pada bangsa Cina kan?

Kalau berminat,email ana di: [email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For mukasyafahProfil   Hantar PM kepada mukasyafah   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 07:21


by: mukasyafah

!!! QUOTE !!!


Yang sedihnya masih ramai umat Islam yang tak ambil kisah sangat tentang
takaful...akhirnya bila dah dapat anak terpaksa pula buat pinjaman untuk
melanjutkan pelajaran...dah tamat belajr terpaksa bayar hutang+interest..
Masalah macam ini jarang kita dengar berlaku pada bangsa Cina kan?

Tak setuju. There's an alternatives. Belajarlah betul-betul masa SPM dan
matrikulasi. Lepas tuue, apply biasiswa dan pilihan yang bersepah adalah
biasiswa Petronas, Biasiswa Shell, JPA (civil servants), Telekom, MARA,
Taylor and INTI Colleges Scholar, Biasiswa TNB dan sebagainya.... Selepas grad plaak
memang company-company tersebut akan sediakan seat untuk kita in
their own company, tapi kena perform laahh... Takleehh result cukup makan...
Melampau-lampau banyak sangat peluang selagi kita mahu berusaha
bersungguh-sungguh belajar... Kalau malas tuuee lain ceritalah... Tolak tepi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

fateha_82
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.07.2008
Ahli No: 34202
Posting: 41
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 17-09-08 07:42


Alhamdulillah... seperti yang dicita-citakan..
Syst Analyst..

Bookmark and Share

  


  Member Information For fateha_82Profil   Hantar PM kepada fateha_82   Pergi ke fateha_82's Website   Quote dan BalasQuote

hajime_kindaichi
WARGA SETIA
Menyertai: 24.12.2003
Ahli No: 5955
Posting: 575
Dari: Bumi Allah

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 14:30


sekarang masih student lagi tapi selepas ini cite2 nak jadi pegawai sains

Bookmark and Share

  


  Member Information For hajime_kindaichiProfil   Hantar PM kepada hajime_kindaichi   Quote dan BalasQuote

futurama
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.07.2003
Ahli No: 2334
Posting: 324
Dari: muar, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 17-09-08 15:26


alhamdulillah..
sekarang menjawat eksekutif perundangan di AmanahRaya Trustees (^^)

masa akan datang, maybe akan jadi suri rumah merangkap ceo.
heheh

Bookmark and Share

  


  Member Information For futuramaProfil   Hantar PM kepada futurama   Quote dan BalasQuote

amilyn
WARGA SETIA
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3947
Posting: 822
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 18-09-08 21:33


salam
nak cerita pasal kerja.bagi saya rezeki kerja tu bersepah2..
dulu selps grad, kerja sebagai clerk alhamdulilah gaji ok sebab dengan degree..
selepas itu tak tahan doa banyak-banyak supaya dapat kerja yang sama bidang yang belajar iaitu programmer.alhamdulilah dapat...for me, money is not very important compared to experience.if u have exp, people will offer u more than u should deserve..sekarang sgn minta kerajaan.....minta prgwai sistem maklumat dekat kerajaan tmptan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For amilynProfil   Hantar PM kepada amilyn   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 18-09-08 21:41


Rashdin apply lah kerja kat MAS.. :-) Mana lah tau ada rezeki ?? :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-09-08 23:05


Pada 18-09-08 21:41 , Wawa_83 posting:

!!! QUOTE !!!

Rashdin apply lah kerja kat MAS.. :-) Mana lah tau ada rezeki ?? :-)



ada,apply sebagai pilot hehehehe :-D :-D :-D


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 12:10


Pada 27-08-08 23:22 , alongmina posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 27-08-08 15:07 , hid_uniten posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah saya sekarang kerja jadi research assistant kat uniten..insyallah pada masa depan jadi akauntant+businesswoman..amin..:-D


:kelip: mantaoop



thank..amin..nak jadi accountant sebab dulu memang ambil accountancy kat uniten pun...:-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

hurul_inn
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.03.2008
Ahli No: 32879
Posting: 107
Dari: Darul Iman-Darul Naim-Darul Ehsan-Darul Iman

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 12:29


Salamuna'alik...

Sekarang ana bekerja sebagai guru KAFA dan tadika...Pernah mengajar pelbagai peringkat student ..dari tadika sampai lah student u...dulu tak berniat pun nak jadi pendidik...bila dah masuk bidang ni...rasa seronok dan best sangat..sayang nak tinggalkan..
tapi masih lagi mencari pekerjaan yang lain...tapi dalam bidang yang sama...

Bookmark and Share

  


  Member Information For hurul_innProfil   Hantar PM kepada hurul_inn   Quote dan BalasQuote

imni_1612
Warga 4 Bintang
Menyertai: 10.09.2008
Ahli No: 34904
Posting: 336
Dari: Kuala Lumpur

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 12:31


saya sekarang tengah praktikal..:)
jadi p.a a.k.a personal asistant..
selepas ini sambung balik 1 semester
insyaallah murah rezeki jadi lah setiausaha..:-D
doakan saya ya..:sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 13:11


Seperti yang Mr sayatetapsaya selalu sebut, "Penjaga Bangunan".
HHHHEEEE..... Teringin nak jadi secret agent plaakk saya...

p/s: Indra, "Control is down... I repeat, control is down!!! The Potus
is moving to the Castle and the Eagle is entering the Cage... My partner
in a pursuit of a suspect!!! I need a backup in immediate action!!"

HHEEEE..... Indra!! Remember that quote... HAHHAH!!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Muddathsir787
WARGA SETIA
Menyertai: 20.10.2007
Ahli No: 31449
Posting: 943
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-09-08 13:50


Hmm.

Saya student.. dulu, kini, slamenyer..
Best woo jadi student..
hehehhe..


-----------------
.: Allahumma Sollia'l a Saiyyidina Muhammad :. "Ya ALLAH kurniakanlah kejayaan, kegemilangan, kecemerlangan & kebangkitan teguh Islam dalam rahmatMu"


Bookmark and Share

  


  Member Information For Muddathsir787Profil   Hantar PM kepada Muddathsir787   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 22-09-08 13:52


Assalamualaikum
hmm..memang bila difikirkan..saya hanya seorang penjaga bangunan..nothing much special..yang buat bangunan pun bukan saya..orang lain..saya tengok jeq..tak rasa pun istimewa..

hmm..a nice movie to watch...make me wondering...bagaimanakah kemampuan Yahudi 'melihat' pemikiran orang lain...begitlah mereka melihat pemikiran orang Islam..dan menggunakan setiap penaakulan mantik bagi memusnahkan orang Islam...we??just wandering..bilakah kita mampu mengatasi mereka...but believe me, human is not perfect..even dalam cerita ni pun..there's still a loophole between the sophisticated, amazing, fabulous technology americans have..jadi, kita sebenarnya mampu mengatasi mereka...



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

amtez
Warga Rasmi
Menyertai: 22.09.2008
Ahli No: 35121
Posting: 4
Dari: kedah

turkmenistan  


posticon Posting pada: 22-09-08 14:16


saya nak jadi mujahid... nak perang israel kat bumi palestin.. ALLAHUAKBAR!

Bookmark and Share

  


  Member Information For amtezProfil   Hantar PM kepada amtez   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 11:16


Pada 22-09-08 14:16 , amtez posting:

!!! QUOTE !!!

saya nak jadi mujahid... nak perang israel kat bumi palestin.. ALLAHUAKBAR!


salam..bagus..jadi mujahid.. :welcome:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

Wawa_83
WARGA SETIA
Menyertai: 20.12.2004
Ahli No: 13173
Posting: 817
Dari: SeLaNgOR - My LoVeLy with ALLAH's LoVe..!

Selangor  


posticon Posting pada: 26-09-08 14:03


Erm .. wawa dah start kerjaya baru ..Human Resourse Executive, syarikat Oil dan Gas..
ALHAMDULILLAH, Kerja ok .. Nak belajar benda baru memanglah bosan tapi Wawa prcaya pada kesungguhan dan tak jemu putus asa.. :-) bagusnya jadi org miskin ..At least, kita sentiasa kuat semangat untuk mengatur hidup yang > baik :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For Wawa_83Profil   Hantar PM kepada Wawa_83   Quote dan BalasQuote

MencariSinar
WARGA SETIA
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 532
Posting: 672
Dari: Seky. 9 Shah Alam

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 14:07


salam..

wah jejak kerjaya....sinar kerja syst anayst..boleh dah..kerja pecah pala.

Bookmark and Share

  


  Member Information For MencariSinarProfil   Hantar PM kepada MencariSinar   Pergi ke MencariSinar's Website   Quote dan BalasQuote

amancalledboy
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.07.2008
Ahli No: 33940
Posting: 128
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 14:14


dulu murid..sekarang pelajar..
dulu pelajar...sekarang student..
dulu jadi kuli..sekarang balachi...
sekarang ni jadi student balik...
dulu jadi pembantu penyelidik..sekarang pembantu pensyarah...
lepas itu student balik..entah...uhukkk~~

Bookmark and Share

  


  Member Information For amancalledboyProfil   Hantar PM kepada amancalledboy   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 14:22


sebagai seorang student sepenuh masa.......bila lah..nak dapat merasa bekerja.....huhuhu...sabar2...1 tahun saja lagi......

Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 14:52


Pada 26-09-08 14:22 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

sebagai seorang student sepenuh masa.......bila lah..nak dapat merasa bekerja.....huhuhu...sabar2...1 tahun saja lagi......


tak mengapa kapten.. sabar tu tangga kejayaan.. :sopan: good luck ye.. kalau dah ada master.. insyaAllah, labih meluas rezekinya...


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 15:05


dulu saya tukang masak kat hotel kat kedai2 makan.. mamak saja belum lagi..:)
sekarang ni pegawai kewangan kat syarikat swasta jual beli logam dan alat2 besi.. hehe jauh betul menyimpang :).. tapi masih lagi rindu keadaan dulu.. kerja dulu lagi best walaupun banyak kerja tak menentu masanya

Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 15:14


kerja saya lukis2, padam2, kaler2, tenung2, pusing2kan, tapi mengadap komputer. apakah kerjaya saya? :D


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Daeng_Jati
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 17.02.2004
Ahli No: 7336
Posting: 9704
Dari: UKM, Bangi

brunei   avatar


posticon Posting pada: 26-09-08 17:10


main jalan-jalan, duduk depan komputer... dan lain-lain.

Bookmark and Share

  


  Member Information For Daeng_JatiProfil   Hantar PM kepada Daeng_Jati   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-09-08 01:07


Pada 26-09-08 15:14 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

kerja saya lukis2, padam2, kaler2, tenung2, pusing2kan, tapi mengadap komputer. apakah kerjaya saya? :D

:berfikir: apa ek?pelukis pelan ke?


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-09-08 01:14


By: alongmina

!!! QUOTE !!!


:berfikir: apa ek?pelukis pelan ke?

Bukan... Syahidatul niiee berjawatan Medical Conversion and Design
Engineer ... or is simply a Biomedical Engineer, specializing in drawing
implants for the Human Body... Baru saja kerja dia niiee.... Dari dulu
sampai sekarang, office semua dekat ngaann rumaahh... PPPEERRGHH!!

p/s: syahidatul jangan marah I answer it for you... Dia
daahh tidoor koott...

Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 27-09-08 14:20


Pagi tadi komander ku telah memberikan misi mencuci mesin pemerah santan kelapa sehingga bersih...Tak mencabar langsung...Kalau misi mencuci mesin merentas masa ke baru best... :-D

Jatuh saham saya awek yang lalu lalang tengok saya buat kerja tu...Macam mana nak ngorat perempuan ni... :lol:


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 27-09-08 22:46


Pada 16-09-08 16:31 , mukasyafah posting:

!!! QUOTE !!!



Yang sedihnya masih ramai umat Islam yang tak ambil kisah sangat tentang takaful...akhirnya bila dah dapat anak terpaksa pula buat pinjaman untuk melanjutkan pelajaran...dah tamat belajr terpaksa bayar hutang+interest..




dan lebih sedih bila tiba waktu nak claim punya sejuta alasan yang kadang kadang tak masuk akal oleh ejen masing masing.

tak ada kepastian 100% simpanan yang dibuat berpuluh tahun kan dapat seperti yang dijanjikan.


!!! QUOTE !!!

Masalah macam ini jarang kita dengar berlaku pada bangsa Cina kan?


allahyarham atuk saya yang meninggal dunia 3 tahun lepas tak dapat langsung KESEMUA simpanan insurans yang dibuat berpuluh tahun dahulu. alasan, ejen dah lama berhenti & TAK TAHU mana akaun tu menghilang.padahal pembayaran di buat dari zaman bekerja hingga pemotongan pencen sehingga tarikh kematian. terus tutup kes begitu saja TANPA sebarang tindakan lanjut pihak co.

baik.. mungkin satu kes dalam sejuta. tapi satu dalam sejuta ni yang menghilangkan keyakinan SEBUAH KELUARGA BESAR sepenuhnya.(ala.... setakat satu keluarga saja.. )

kes saya sendiri- dah masuk hospital baru tau pakej yang diambil tak boleh claim.awal-awal ambil kata tak ada masalah
kes ayah saya- pun sama macam kes saya.
kes adik saya- 3 kali bertukar sykt insurans.skim islamik + tak islamik. tapi asal accident(lelaki), ejen2 mesti baru lah cakap pasal claim yang tak boleh nak dapat atas sekian2.ejen menipu pun satu hal
kes jiran sebelah rumah parents saya- accident kereta. call tow track. selamba saja pihak insurans kata that area tak cover. padahal pakcik makcik ni dah tersekat dalam kereta 2 jam tak boleh keluar.

sekadar perkongsian pengalaman.

atas asbab sedemikian kami kini lebih yakin dengan simpanan tetap sewaktu kecil berbanding dengan cara sebegini.biar nampak sedikit.. tapi lebih selamat untuk jangka masa panjang

** pandangan peribadi saya**


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-09-08 00:38


Pada 19-08-08 11:21 , eizani_83 posting:

!!! QUOTE !!!

sesamalah kita.sayapun jururawat terlatih juga.cadang2 nak sambung belajar,tapi hati ni xkuat,bblah bhgi.macam nak pergi jadi bidan,boleh fikir balik rasa macam nak pergi jadi icu staff.org rumah pula nak pergi geriatrik kos


orang rumah nak pergi geriatrik? oic, eizani ni male nurse lah ek?
ajak lah orang rumah join ukhwah.com sekali....ni orang rumah nurse jugak ke? :lol:

hari tu tanya sana SN kat hospital mana kan? saya dekat lah jugak dengan KL lebih kurang 3jam naik bas...tapi dalam daerah selangor...dalam kebun kelapa sawit.....dan banyak orang jawa....ha teka lah.. :sopan:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

kapten06
WARGA SETIA
Menyertai: 04.01.2007
Ahli No: 28008
Posting: 1266
Dari: KEDAH

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-09-08 00:42


Pada 26-09-08 15:14 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

kerja saya lukis2, padam2, kaler2, tenung2, pusing2kan, tapi mengadap komputer. apakah kerjaya saya? :D



apa nama company erk? buat implant sensor erk? ini mesti best ini.....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For kapten06Profil   Hantar PM kepada kapten06   Pergi ke kapten06's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-09-08 01:09


Pada 28-09-08 00:42 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 26-09-08 15:14 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

kerja saya lukis2, padam2, kaler2, tenung2, pusing2kan, tapi mengadap komputer. apakah kerjaya saya? :D



apa nama company erk? buat implant sensor erk? ini mesti best ini.....


apa tak best nya kapten...tempat kerja dekat saja dengan rumah...hari-hari boleh balik rumah....area petaling jaya lah jugak company tu...tapi saya pun dah tak ingat lah nama dia..try lah buzz shye kat YM.. :-D


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

sara_mujahidah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.11.2006
Ahli No: 27322
Posting: 88
Dari: mesir

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-09-08 07:25


Assalamualaikum
ana tengah cari kerja...tak tahu lagi rezeki Allah nak letak kat mana sekarang ni
hhehhe doa kat ana

Bookmark and Share

  


  Member Information For sara_mujahidahProfil   Hantar PM kepada sara_mujahidah   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 28-09-08 14:50


cik shye..how was your kerja baru..? bahagia tak? cuti dapat berapa hari?

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-09-08 14:59


banyak pulak tukang jawab saya kat sini.... :sopan:


Pada 28-09-08 00:42 , kapten06 posting:

!!! QUOTE !!!


apa nama company erk? buat implant sensor erk? ini mesti best ini.....


implant sensor? kalau manusia implant sensor dalam badan, untuk apa tu kapten?

saya membuat implant untuk merawat pesakit. customer saya surgeon2 di US. kat malaysia masih belum guna teknologi ni.
daripada gambar2 MRI scan, saya kena convert gambar dari 2D MRI tu kepada bentuk 3D (yang mengambil masa berhari-hari), dan kemudian daripadanya saya kena design implant yang khas (berhari2 lagi) untuk pesakit tu....


Pada 28-09-08 14:50 , syemarly posting:

!!! QUOTE !!!

cik shye..how was your kerja baru..? bahagia tak? cuti dapat berapa hari?


alhamdulillah ok. bahagia :D. since masih baru so minta 2 hari jeq...

bukan senang nak jadi engineer. adakalanya tu mengeluh dan rasa nak putus asa. tapi kena keep on trying and learning...


Pada 28-09-08 07:25 , sara_mujahidah posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum
ana tengah cari kerja...tak tahu lagi rezeki Allah nak letak kat mana sekarang ni
hhehhe doa kat ana



semua orang pun akan melalui satu fasa ketidaktentuan masa depan seperti ni... Insya Allah, doa banyak-banyak... jawapannya akan tiba nanti... hanya kena bersabar... ;-)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

_norlidahashim_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34749
Posting: 105
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-09-08 15:24


Pada 21-08-08 14:15 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

kerja oh kerja.Kenapa makin susah pula nak dapat kerja ya?boleh bagi pandangan tak?.


belum ada rezeki agaknya rashdin...tak pun hang memilih sangat agaknya..haha


-----------------
Terima kasih Allah untuk segalanya


Bookmark and Share

  


  Member Information For _norlidahashim_Profil   Hantar PM kepada _norlidahashim_   Quote dan BalasQuote

_norlidahashim_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34749
Posting: 105
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-09-08 15:25


Pada 22-08-08 09:25 , al-muslim84 posting:

!!! QUOTE !!!

saya berkerja sebagai pendidik.. :oops:



semoga menjadi pendidik yang ikhlas mendidik kerana Allah...besar pahala pada orang yang mencurhkan ilmu...


-----------------
Terima kasih Allah untuk segalanya


Bookmark and Share

  


  Member Information For _norlidahashim_Profil   Hantar PM kepada _norlidahashim_   Quote dan BalasQuote

_norlidahashim_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34749
Posting: 105
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-09-08 15:28


Pada 16-09-08 16:11 , akis_zamani posting:

!!! QUOTE !!!

kerja saya sebagai ponoreh getah yang berjaya



betul ke?..wah..tahniah3


-----------------
Terima kasih Allah untuk segalanya


Bookmark and Share

  


  Member Information For _norlidahashim_Profil   Hantar PM kepada _norlidahashim_   Quote dan BalasQuote

_norlidahashim_
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.09.2008
Ahli No: 34749
Posting: 105
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-09-08 15:33


alhamdulillah...belum hbis belajar, saya dah dapat offer untuk kerja. kat tempat praktikal dulu..Allah permudahkan jalan saya untuk mcari rezeki..
saya kerja kat syarikat penilaian hartanah kat tanah tumpah darah sendiri..
doakan agar dipermudahkan segala-galanya ya..amin

Bookmark and Share

  


  Member Information For _norlidahashim_Profil   Hantar PM kepada _norlidahashim_   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 11:32


alhamdulillah..
baru mula bekerja d telekom malaysia, kl..
asst manager dekat bhg procurement..
buat contract dan agreement untuk project tm..
huhuhu, pening berdepan dengan macam-macam dokumen..

buat kawan-kawan, insyaAllah rezeki Allah bila2 akan datang..
janji biarlah kerja yang halal..
:-)


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

faryd
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.12.2003
Ahli No: 5968
Posting: 95
Dari: Proton RnD S. Alam

Johor  


posticon Posting pada: 29-09-08 14:09


Assalamu'alaikum ana sekarang engineer kat Proton Shah Alam..
sebelum ni di company oil and gas tapi keluar hehe..nak cari life..
apapun selamat maju jaya buat teman-teman Ukhwah

Bookmark and Share

  


  Member Information For farydProfil   Hantar PM kepada faryd   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 15:03


Pada 26-09-08 15:14 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

kerja saya lukis2, padam2, kaler2, tenung2, pusing2kan, tapi mengadap komputer. apakah kerjaya saya? :D


macam tukang lukis gambar orang dekat pasar seni tu saja... 8-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 29-09-08 15:49


suri rumah tangga tak rasmi.. hehe :P

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

fisabilillah85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.11.2006
Ahli No: 27180
Posting: 41

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 16:22


Pada 29-09-08 11:32 , raudhah84 posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah..
baru mula bekerja d telekom malaysia, kl..
asst manager dekat bhg procurement..
buat contract dan agreement untuk project tm..
huhuhu, pening berdepan dengan macam-macam dokumen..

buat kawan-kawan, insyaAllah rezeki Allah bila2 akan datang..
janji biarlah kerja yang halal..
:-)


A'lillah....nanti cik Raudhah84 jangan lupa belanja saya makan ye....;-)


-----------------
islam PASti menang


Bookmark and Share

  


  Member Information For fisabilillah85Profil   Hantar PM kepada fisabilillah85   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 16:28


tolong2 bahagian baitulmal...
macam-macam ada... :-D :-D :-D
kadang-kadang tengok-tengok orang....
:-D :-D :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 16:47


pEKERJAAN Kita sebenar adalah sambung kerja Nabi SAW Iaitu DAKWAH... Doktor, Guru, Petani, Nelayan, Pegawai Kerajaan, Swasta Dll hanyalah KEPERLUAN

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

atirazah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2008
Ahli No: 34224
Posting: 80

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-09-08 16:53


Pada 29-09-08 16:47 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

pEKERJAAN Kita sebenar adalah sambung kerja Nabi SAW Iaitu DAKWAH... Doktor, Guru, Petani, Nelayan, Pegawai Kerajaan, Swasta Dll hanyalah KEPERLUAN



ya, setuju dengan pendapat Addey..

Bookmark and Share

  


  Member Information For atirazahProfil   Hantar PM kepada atirazah   Quote dan BalasQuote

IrisS
Warga 2 Bintang
Menyertai: 10.03.2004
Ahli No: 7866
Posting: 57
Dari: PuLaU MuTiaRa

PulauPinang  


posticon Posting pada: 29-09-08 20:42


Student-studentlg... erm bercita2 nak jadi lecturer tapi tak tahu layak ke tak.. lepas ni nak kerja dulu sebagai researcher.. InsyaAllah

Bookmark and Share

  


  Member Information For IrisSProfil   Hantar PM kepada IrisS   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 08:54


Pada 29-09-08 16:28 , ziyah posting:

!!! QUOTE !!!

tolong2 bahagian baitulmal...
macam-macam ada... :-D :-D :-D
kadang-kadang tengok-tengok orang....
:-D :-D :-D

jadi pekerja khidmat singkat ke, atau praktikal ye...?

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 09:56


pEKERJAAN Kita sebenar adalah sambung kerja Nabi SAW Iaitu DAKWAH... Doktor, Guru, Petani, Nelayan, Pegawai Kerajaan, Swasta Dll hanyalah KEPERLUAN
Kemuliaan bagi manusia bukan kepada KEPERLUAN itu tetapi sejauh mana dia buat pengorbanan HARTA, DIRI dan MASA untuk dukung kerja NABI SAW...

"Kejayaan kita HANYA dalam AGAMA sejauhmana kita TAAT perintah Allah mengikut cara Nabi SAW"

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-09-08 10:22


Pada 30-09-08 09:56 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

pEKERJAAN Kita sebenar adalah sambung kerja Nabi SAW Iaitu DAKWAH... Doktor, Guru, Petani, Nelayan, Pegawai Kerajaan, Swasta Dll hanyalah KEPERLUAN
Kemuliaan bagi manusia bukan kepada KEPERLUAN itu tetapi sejauh mana dia buat pengorbanan HARTA, DIRI dan MASA untuk dukung kerja NABI SAW...

"Kejayaan kita HANYA dalam AGAMA sejauhmana kita TAAT perintah Allah mengikut cara Nabi SAW"

kerja itu sendiri adalah satu ibadat kepada Allah, jika kena niatnya.

insyaAllah, kalau kita kerja dengan betul-betul, maka ia secara sendiri boleh menjadi dakwah kepada orang lain, dalam bekerja kita boleh menjadi contoh kepada yang lain, dan dalam itu kita boleh terapkan unsur2 dakwah kepada Islam...

wassalam.


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Addey
WARGA SETIA
Menyertai: 13.03.2005
Ahli No: 15105
Posting: 948
Dari: kota marudu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-10-08 08:55


Pada 30-09-08 10:22 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-09-08 09:56 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

quote]
kerja itu sendiri adalah satu ibadat kepada Allah, jika kena niatnya.

insyaAllah, kalau kita kerja dengan betul-betul, maka ia secara sendiri boleh menjadi dakwah kepada orang lain, dalam bekerja kita boleh menjadi contoh kepada yang lain, dan dalam itu kita boleh terapkan unsur2 dakwah kepada Islam...

wassalam.

sebab itulah kita kena niatkan bahawa kerja yang yang dimaksudkan hanyalah keperluan.. keperluan untuk beli pakaian, makanan dll... tapi kerja utama yakni maksud hidup kita ialah sambung kerja dakwah nabi SAW. Bila kita buat kerja Nabi, maka amalan lain seperti solat, puasa dll akan datang dalam kehidupan. Tapi jika kita anggap bahawa doktor adalah kerja utama kita, maka kehinaan akan datang dalam umat Muhammad SAW. Allah SWT tak laranga kita usahakan keperluan ( kerja-kerja yang ada kat dunia), buatlah apa-apa pun asalkan halal. Tapi umat ini akan berhadapan dengan Allah dengan membawa amalan dan kerja agama, Bukan pangkat darjat dan sebagainya.

lebih kurang 1500 tahun yang lalu, Allah SWT Utus satu orang manusia yang membawa kalimah "Laailahaillallah" untuk disampaikan kepada lkaumnya pada zaman jahiliyah.. setelah 23 tahun buat usaha agama maka lebihkurang 124000 sahabat telah mendapat iman yang sempurna asbab susahpayah NabiSAW. Bila Abu Bakar .a jumpa Nabi, dia bertanya, apakah KERJA aku? nabi menjawab, apa kerja yang aku laksanakan, (DAKWAH) maka itulah kerja kamu.. Soalan abu Bakar mewakili seluruh umat hingga hari kiamat yakni sambung kerja Nabi..

Tuan, sekarang Nabi SAW telah lama meninggalkan kita, sahabat2 .a juga telah tinggalkan kita. Persoalan, siapakah yang perlu sambung kerja Nabi saw?... kata NABIL, lu fikirlah sendiri..!!!

sekarang fikirlah juga, apa maksud hidup kita yang sebenar.......

maaf jika tersalah

Bookmark and Share

  


  Member Information For AddeyProfil   Hantar PM kepada Addey   Quote dan BalasQuote

ziyah
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2006
Ahli No: 26503
Posting: 477
Dari: negeri beradat

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 16:31


dua-dua tak... sementara, selagi nak khidmat.... hanya menumpang...
doakan saya dapat kerja yang sesuai... :-D :-D :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For ziyahProfil   Hantar PM kepada ziyah   Quote dan BalasQuote

FIRDAUSNUR
WARGA SETIA
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16229
Posting: 1085
Dari: kedah darulaman

Kedah  


posticon Posting pada: 08-10-08 18:50


kini mencari rezeki dalam sektor swasta..

Bookmark and Share

  


  Member Information For FIRDAUSNURProfil   Hantar PM kepada FIRDAUSNUR   Quote dan BalasQuote

Nurizmi
WARGA SETIA
Menyertai: 28.10.2005
Ahli No: 20156
Posting: 539
Dari: utara...

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 22:33


Pada 03-10-08 08:55 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-09-08 10:22 , ibnu_musa posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 30-09-08 09:56 , Addey posting:

!!! QUOTE !!!

quote]
kerja itu sendiri adalah satu ibadat kepada Allah, jika kena niatnya.

insyaAllah, kalau kita kerja dengan betul-betul, maka ia secara sendiri boleh menjadi dakwah kepada orang lain, dalam bekerja kita boleh menjadi contoh kepada yang lain, dan dalam itu kita boleh terapkan unsur2 dakwah kepada Islam...

wassalam.

sebab itulah kita kena niatkan bahawa kerja yang yang dimaksudkan hanyalah keperluan.. keperluan untuk beli pakaian, makanan dll... tapi kerja utama yakni maksud hidup kita ialah sambung kerja dakwah nabi SAW. Bila kita buat kerja Nabi, maka amalan lain seperti solat, puasa dll akan datang dalam kehidupan. Tapi jika kita anggap bahawa doktor adalah kerja utama kita, maka kehinaan akan datang dalam umat Muhammad SAW. Allah SWT tak laranga kita usahakan keperluan ( kerja-kerja yang ada kat dunia), buatlah apa-apa pun asalkan halal. Tapi umat ini akan berhadapan dengan Allah dengan membawa amalan dan kerja agama, Bukan pangkat darjat dan sebagainya.

lebih kurang 1500 tahun yang lalu, Allah SWT Utus satu orang manusia yang membawa kalimah "Laailahaillallah" untuk disampaikan kepada lkaumnya pada zaman jahiliyah.. setelah 23 tahun buat usaha agama maka lebihkurang 124000 sahabat telah mendapat iman yang sempurna asbab susahpayah NabiSAW. Bila Abu Bakar .a jumpa Nabi, dia bertanya, apakah KERJA aku? nabi menjawab, apa kerja yang aku laksanakan, (DAKWAH) maka itulah kerja kamu.. Soalan abu Bakar mewakili seluruh umat hingga hari kiamat yakni sambung kerja Nabi..

Tuan, sekarang Nabi SAW telah lama meninggalkan kita, sahabat2 .a juga telah tinggalkan kita. Persoalan, siapakah yang perlu sambung kerja Nabi saw?... kata NABIL, lu fikirlah sendiri..!!!

sekarang fikirlah juga, apa maksud hidup kita yang sebenar.......

maaf jika tersalah



salam..

ye..
inilah tugas kita yang sebenar...
meneruskan perjuangan nabi saw dan para sahabat..
kalau bukan kita siapa lagi...

bagi ana..
seorang dai yang hidupnya diwakafkan hanya untuk perjuangan agama Allah lebih baik dari tugas seorang jurutera..doktor..dan lain-lain kerjaya yang kita rasa hebat sekarang...

so..didiklah diri dan pewaris untuk sama-sama faham hakikat kehidupan di dunia yang sementara ini...cari lah tugas yang sebenar-benarnya semoga beruntung di dunia..dan juga di akhirat sana..

wallahu'alam..


-----------------
“muslimah sejati bukan dilihat dari sifat ramahnya dalam berbicara,tetapi dilihat dari sejauhmana ia bisa menjaga kehormatan dirinya dalam menutur kata”


Bookmark and Share

  


  Member Information For NurizmiProfil   Hantar PM kepada Nurizmi   Pergi ke Nurizmi's Website   Quote dan BalasQuote

saidatul_aisyah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.07.2008
Ahli No: 33897
Posting: 34
Dari: Bidor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 08-10-08 23:27


saya kerja di sebuah bank di kl....selalu tension dengan org sekeliling....kerja best tapi surrounding tak menyeronokkan...sekarang tengah plan nak join bank islam....atau perbankan islam...insyaallah,mohon Allah mudahkan jalan ku untuk memperjuangkan ISLAM....ameen...

Bookmark and Share

  


  Member Information For saidatul_aisyahProfil   Hantar PM kepada saidatul_aisyah   Pergi ke saidatul_aisyah's Website   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 01:05


Pada 27-09-08 01:14 , owl_UM posting:

!!! QUOTE !!!

By: alongmina

!!! QUOTE !!!


:berfikir: apa ek?pelukis pelan ke?

Bukan... Syahidatul niiee berjawatan Medical Conversion and Design
Engineer ... or is simply a Biomedical Engineer, specializing in drawing
implants for the Human Body... Baru saja kerja dia niiee.... Dari dulu
sampai sekarang, office semua dekat ngaann rumaahh... PPPEERRGHH!!

p/s: syahidatul jangan marah I answer it for you... Dia
daahh tidoor koott...


oo baru ana tau..maaf ek ana ni baru perasaan.. :kelip:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

angahfarah
Warga Rasmi
Menyertai: 08.10.2008
Ahli No: 35303
Posting: 12
Dari: johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-08 12:35


salam.

flow kerjaya ana??

after SPM-->kerja kedai kasut, after Matrikulasi--> kerja operator kilang, sms study U (parttime job)--> housekepper kat rumah tamu Universiti + jadi hometutor stndt PMR, then after final exam ---> jadi Research Asst , then before convo dapat kerja kat industri --> jadi Mechanical Engineer..

Alhamdulillah..

yakinlah dan bersyukur dengan rezeki yang Allah kurniakan kepada kita..

Bookmark and Share

  


  Member Information For angahfarahProfil   Hantar PM kepada angahfarah   Pergi ke angahfarah's Website   Quote dan BalasQuote

raudhah84
WARGA SETIA
Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10521
Posting: 483
Dari: bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 14-10-08 17:19


Pada 29-09-08 16:22 , fisabilillah85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 29-09-08 11:32 , raudhah84 posting:

!!! QUOTE !!!

alhamdulillah..
baru mula bekerja d telekom malaysia, kl..
asst manager dekat bhg procurement..
buat contract dan agreement untuk project tm..
huhuhu, pening berdepan dengan macam-macam dokumen..

buat kawan-kawan, insyaAllah rezeki Allah bila2 akan datang..
janji biarlah kerja yang halal..
:-)


A'lillah....nanti cik Raudhah84 jangan lupa belanja saya makan ye....;-)



lama betul tak dengar berita fisabilillah85..


-----------------
sekali kaki melangkah di jalan ALLAH..jangan undur..biar masa berganti..aqidah jangan mati..biar zaman berubah..keyakinan pada ALLAH jangan goyah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For raudhah84Profil   Hantar PM kepada raudhah84   Pergi ke raudhah84's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamila
Warga 2 Bintang
Menyertai: 06.10.2008
Ahli No: 35250
Posting: 62
Dari: kemaman

Terengganu  


posticon Posting pada: 21-10-08 09:35


sekarang study lagi.....
akan datang..nak
nak belajar.......
selagi peluang masih ada....nak juga pereka hiasan dalaman...

Bookmark and Share

  


  Member Information For nur_kamilaProfil   Hantar PM kepada nur_kamila   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 21-10-08 10:59


Aku masih kuli.... 8-)


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

eizani_83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7713
Posting: 68
Dari: PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 21-10-08 12:25


Pada 28-09-08 00:38 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-08-08 11:21 , eizani_83 posting:

!!! QUOTE !!!

sesamalah kita.sayapun jururawat terlatih juga.cadang2 nak sambung belajar,tapi hati ni xkuat,bblah bhgi.macam nak pergi jadi bidan,boleh fikir balik rasa macam nak pergi jadi icu staff.org rumah pula nak pergi geriatrik kos


orang rumah nak pergi geriatrik? oic, eizani ni male nurse lah ek?
ajak lah orang rumah join ukhwah.com sekali....ni orang rumah nurse jugak ke? :lol:

hari tu tanya sana SN kat hospital mana kan? saya dekat lah jugak dengan KL lebih kurang 3jam naik bas...tapi dalam daerah selangor...dalam kebun kelapa sawit.....dan banyak orang jawa....ha teka lah.. :sopan:



:-D awan_biru dah tersilap,saya perempuan,org rumah saya barulh jururawat lelaki.dia staff Gov dan saya swasta.awan_biru kj kat KKB k?

Bookmark and Share

  


  Member Information For eizani_83Profil   Hantar PM kepada eizani_83   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 22-10-08 23:24


Pada 28-09-08 15:24 , _norlidahashim_ posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-08-08 14:15 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

kerja oh kerja.Kenapa makin susah pula nak dapat kerja ya?boleh bagi pandangan tak?.


belum ada rezeki agaknya rashdin...tak pun hang memilih sangat agaknya..haha




ada dapat yang temuduga tapi gagal juga huhuhuhu


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-10-08 01:23


Pada 21-10-08 12:25 , eizani_83 posting:

!!! QUOTE !!!



:-D awan_biru dah tersilap,saya perempuan,org rumah saya barulh jururawat lelaki.dia staff Gov dan saya swasta.awan_biru kj kat KKB k?

mana saya tau....ok2....owh 2-2 nurse lah ni..huhu...saya kat sabak bernam lah....district hospital... :kelip: ......ok lah tu 2-2 nurse.....masing-masing faham tugas masing-masing


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

eizani_83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7713
Posting: 68
Dari: PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 27-10-08 21:36


Pada 23-10-08 01:23 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-10-08 12:25 , eizani_83 posting:

!!! QUOTE !!!



:-D awan_biru dah tersilap,saya perempuan,org rumah saya barulh jururawat lelaki.dia staff Gov dan saya swasta.awan_biru kj kat KKB k?

mana saya tau....ok2....owh 2-2 nurse lah ni..huhu...saya kat sabak bernam lah....district hospital... :kelip: ......ok lah tu 2-2 nurse.....masing-masing faham tugas masing-masing


haah kami sama-sama nurse.
cuma kj kat lain-lain hsptl.
tapi nurse gov lagi ramai khwn dengan ssama staff kan?
khwn dengan dr begitu.
oo..awan_biru kj kat sabak bernam rupanya...
hsptl sabak 2 yang?
dah berapa tahun kj kat sana?

Bookmark and Share

  


  Member Information For eizani_83Profil   Hantar PM kepada eizani_83   Quote dan BalasQuote

NisaAdDeen
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.02.2008
Ahli No: 32631
Posting: 92
Dari: ulu kinta,perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-10-08 22:55


Pada 05-08-08 15:13 , nisa_iman posting:

!!! QUOTE !!!

ana sekarang ni kerja sebagai sukarela....
sebab praktikum tak ada elaun jadi kerja sukarela lah ni...
best jugak...hehe


Salam...eh iyakah...macam senasib saja???hehehehehe


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For NisaAdDeenProfil   Hantar PM kepada NisaAdDeen   Quote dan BalasQuote

lailasuhaila
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.09.2008
Ahli No: 35134
Posting: 351
Dari: my heart...

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 29-10-08 19:16


saya kerja kat pusat khidmat celik milik ict, macam-macam ada.....hhehehehehhehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For lailasuhailaProfil   Hantar PM kepada lailasuhaila   Quote dan BalasQuote

mfirdaus
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.06.2006
Ahli No: 24950
Posting: 198
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor  


posticon Posting pada: 29-10-08 21:57


Saya pula memulakan kerjaya di kawasan pusat institusi Bangi.. dekat kawasan2 yang banyak training center tu.. hehe.. dekat dengan UNITEN.. Sebagai engagement consultant.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mfirdausProfil   Hantar PM kepada mfirdaus   Pergi ke mfirdaus's Website   Quote dan BalasQuote

sufti_ilham
WARGA SETIA
Menyertai: 12.09.2003
Ahli No: 3515
Posting: 1490
Dari: KL

malaysia  


posticon Posting pada: 30-10-08 16:25


erm,sekarang,student,suri rumah separuh dan sepenuh masa..hehe..


-----------------
"Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" : At-Thalaq : 3 -( PUAN SUFTI )-


Bookmark and Share

  


  Member Information For sufti_ilhamProfil   Hantar PM kepada sufti_ilham   Quote dan BalasQuote

owl_UM
WARGA SETIA
Menyertai: 23.04.2007
Ahli No: 29697
Posting: 1654
Dari: Kuala Lumpur

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-12-08 16:45


Pada 29-10-08 21:57 , mfirdaus posting:

!!! QUOTE !!!


Saya pula memulakan kerjaya di kawasan pusat institusi Bangi..
dekat kawasan2 yang banyak training center tu.. hehe.. dekat
dengan UNITEN.. Sebagai engagement consultant.


UIKS? Engagement consultant? First time dengar jawatan niie.
Sedap bunyinya. Macam mana kerjanya tuue? Dealing with
corporation strategic? Ataupun tactical objectives? Maklumlah
namanya pun consultant. HHEEE... Tapi kalau daah namanya
training center, saya kira mungkin ada kaitan dengan usaha
untuk mewujudkan lebih ramai entrepreneur kan? Owwh, di
Bangi yaa... Niie boleh ajak makan-makan satay Kajang jugaak
niih. HHEEE...



Bookmark and Share

  


  Member Information For owl_UMProfil   Hantar PM kepada owl_UM   Quote dan BalasQuote

Violet-8
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 36178
Posting: 74

malaysia  


posticon Posting pada: 04-12-08 23:43


Saya ahli baru di sini. Saya pun nak join sekali.

Dulu pernah kerja di bank lepas tu berhenti kerana tak tahan asyik kira interest saja.. Hatipun tak tenang sepanjang masa sebab melibatkan riba ni. Akhirnya berhenti kerja bank, jadi pembantu farmasi . Walaupun gaji tak menarik seperti kerja di bank tapi hati merasa tenang dengan rezeki yang halal ni...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Violet-8Profil   Hantar PM kepada Violet-8   Quote dan BalasQuote

bingkisanilahi
Warga Rasmi
Menyertai: 20.04.2008
Ahli No: 33282
Posting: 17
Dari: Kuala Lumpur (Weekend Kedah)

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-12-08 00:40


Ana pulak... dulu kerja swasta. Alhamdulillah sekarang dah dapat kerja kerajaan sebagai Programmer saja... :welcome:

Bookmark and Share

  


  Member Information For bingkisanilahiProfil   Hantar PM kepada bingkisanilahi   Quote dan BalasQuote

adh_ham
Warga 1 Bintang
Menyertai: 11.01.2005
Ahli No: 13658
Posting: 37
Dari: Tsik Pmysuree, Cheras

Kelantan  


posticon Posting pada: 05-12-08 07:46


ini pulak fakta dan impian saya:

2003 - 2004: production operator
2004 - 2005: part terima
2005 - 2006: cikgu
2006- sekarang: executive (education sector)
2009 - 2011: Master Degree Student + Senior Executive
2012: Senior Executive
2013: Lecturer
2015: Post graduate student
2017: dapat title Dr.
2020: Usahawan tani berjaya dan disegani

Moga Allah memberkati..amin!!

Bookmark and Share

  


  Member Information For adh_hamProfil   Hantar PM kepada adh_ham   Quote dan BalasQuote

qudwah_mardihah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8029
Posting: 263
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-12-08 10:02


Executive Finance, BNM
Alhamdulilah semua...doaka kejayaan Dihah ya...
Untuk semua juga ya..semoga berjaya..

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwah_mardihahProfil   Hantar PM kepada qudwah_mardihah   Pergi ke qudwah_mardihah's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah_mardihah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8029
Posting: 263
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-12-08 10:05


Pada 20-08-08 17:17 , AmrinHakeem posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-08-08 07:43 , fauzy_fx86 posting:

!!! QUOTE !!!

very interesting..
cuma tak suka ayat akhir

" tapi macam tak layak saja. dalam mimpi sajalah.huhuhu"..

Setiap hari adalah hari memperjuangkan ISLAM.


hehe.. thank you

Pada 13-08-08 08:19 , qudwah_mardihah posting:

!!! QUOTE !!!

ALHAMDULILAH, ana sekarang bekerja sebagai Eksekutif Kewangan di Bank Negara Malaysia...amin...dulu kerja kedai roti dan kek...kira buaya/rimau/burung/sing pun pernah di A'Famosa Water World/Safari..ahaks..hehehe


hehe.. macam interested pula dengar.
off-topic kejap
bagaimana apply eh? dulu ambil kos apa?
bnm tengok kelayakan pun 3.5 above
kita tak sampai... huhuhu


erm.....cuba lah apply sahaja, mana tahu, layak kan..3.00 pun ok..tapi kena 3.0 ke atas, interview mesti yakinkan penemuduga yang ada.bukan calang2 mereka yang interview. Sejuk saja dalam bilik tu...
selamat berusaha ya!


-----------------
Salam KASIh SayanG..
Kita MemunGkinkan SegaLa ikatan Dan Kita MeMunGkinkan Segala Ukhwah..


Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwah_mardihahProfil   Hantar PM kepada qudwah_mardihah   Pergi ke qudwah_mardihah's Website   Quote dan BalasQuote

bingkisanilahi
Warga Rasmi
Menyertai: 20.04.2008
Ahli No: 33282
Posting: 17
Dari: Kuala Lumpur (Weekend Kedah)

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 05-12-08 10:09


sebenarnya, pointer bukanlah ukuran sebenar (3.00 or 3.00 ke atas). Yang penting, kita betul-betul faham dan menguasi sesuatu bidang tu. Contohnya, kalau ada diploma IT, tapi bila interviewer tanya pasal network, tak tau... tanya pasal database, tak tau... programming, tak tau... macam mana? pendek kata, tak berapa mahir sangat.

Paling bagus kalau kita cuba wujudkan sesuatu kes, try solve kes tu. Kalau kita dapat jawab dengan mudah, insya Allah tak ada masalah.....

Sekadar berkongsi, baru ni saya pergi interview Pen. Pegawai Teknologi Maklumat.:welcome: Interviewer tu tanya soalan berbentuk kes...
"Anda dikehendaki membuat satu rangkaian komputer di mana terdapat 200 buah komputer boleh mencetak di printer yang dihubungkan melalui network. 100 komputer sahaja yang boleh akses Internet. Ada security dan database lengkap dengan server. Senaraikan perkakasan dan perisian yang digunakan beserta fungsi setiap satu perisian & perkakasan tersebut":berfikir: . Boleh jawab ke soalan tu? :sopan:

Sebenarnya, bila kita belajar sesuatu, baru kita sedar, banyak lagi yang kita tak tau... :(

Bookmark and Share

  


  Member Information For bingkisanilahiProfil   Hantar PM kepada bingkisanilahi   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 05-12-08 10:26


hmm,nak masuk askar sajalah.tu saja yang saya ada.sedang menunggu.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» Apa kerjaya anda sekarang?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
© Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.230385 saat. Lajunya....