Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2017  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Air yang mengapungkan kapal; air juga yang menenggelamkan kapal
-- Peribahasa Lama

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: tj
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43038

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 13
Ahli: 0
Jumlah: 13




  Yang Masuk Ke Sini
tj: 8 hari yang lalu
aye: 9 hari yang lalu
NisaAdDeen: 33 hari yang lalu
RijaludDeen: 33 hari yang lalu


Jejak Kerjaya
Topik: Apa kerjaya anda sekarang?


Carian Forum

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» Apa kerjaya anda sekarang?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh Apa kerjaya anda sekarang?

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 04-08-08 16:54


Assalamualaikum :bunga:
Apa kerjaya anda sekarang?atau di masa akan datang?


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 04-08-08 17:02


saya merupakan seorang kerani yang bekerja dengan kontraktor pembekal makanan mentah basah dan kering yang berdaftar dengan kementerian kewangan malaysia.

Bookmark and Share

  


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 04-08-08 19:55


Student.. teringin nak ambil bidang islamic banking. abang kata dapat sambutan. teringin nak ajar orang-orang yang tak faham. tapi macam tak layak saja. dalam mimpi sajalah.huhuhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 04-08-08 22:06


Pada 04-08-08 16:54 , alongmina posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum :bunga:
Apa kerjaya anda sekarang?atau di masa akan datang?


Saya ni kuli saja... :-D


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

hafeezzul

Menyertai: 07.03.2004
Ahli No: 7815
Posting: 2189
Dari: PERAK DARUL RIDZUAN

Perak  


posticon Posting pada: 05-08-08 11:33


servant of ALLAH..dahulu kini dan selamanya....

Bookmark and Share

  


  Member Information For hafeezzulProfil   Hantar PM kepada hafeezzul   Quote dan BalasQuote

LinCikedot
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26163
Posting: 811
Dari: Atap Rumbia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 11:59


Pada 04-08-08 16:54 , alongmina posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum :bunga:
Apa kerjaya anda sekarang?atau di masa akan datang?



in da making???hmm...let me think first.....ahaksss


-----------------
Photobucket


Bookmark and Share

  


  Member Information For LinCikedotProfil   Hantar PM kepada LinCikedot   Quote dan BalasQuote

ann_1
Warga 4 Bintang
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7574
Posting: 304
Dari: utm,johor

Selangor  


posticon Posting pada: 05-08-08 12:34


salam....
sekarang tengah sambung study balik :)
belajar-kerja-belajar balik :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For ann_1Profil   Hantar PM kepada ann_1   Pergi ke ann_1's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 12:47


buat masa sekarang,kerjaya ismi... pemburu kerja terhormat.. adess...

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 12:54


saya pula sekarang ni penganggur terhormat.

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

kamil023
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.01.2005
Ahli No: 13451
Posting: 50
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 05-08-08 13:27


Saya pula, buat bisnes online sepenuh masa

Bookmark and Share

  


  Member Information For kamil023Profil   Hantar PM kepada kamil023   Pergi ke kamil023's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 13:41


Saya baru dapat kerja sebagai kuli dekat sebuah pasaraya setelah hampir setahun jadi penganggur sepenuh masa...Gaji mak saya yang kerjanya sapu sampah kat sekolah lagi mahal daripada gaji saya...


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

nasyrah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.07.2005
Ahli No: 17520
Posting: 109
Dari: SELANGOR, JOHOR DAN PERAK

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 13:45


kerja yang berkait rapat dengan ilmu..:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nasyrahProfil   Hantar PM kepada nasyrah   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 14:04


Pada 04-08-08 16:54 , alongmina posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum :bunga:
Apa kerjaya anda sekarang?atau di masa akan datang?



lukis pelan....:D

masa akan datang..surirumah agaknya..hehhe


-----------------
"InDaHnYa IsLAm"


Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 14:16


sekarang jual buku,,,,,,akan datang,,pas grad nak balik kg,,,lepas itu juga ayah dan mak..pagi-pagi pergi kebun sawit,,tengah hari balik,,,,petang pergi mancing,,mlm pergi mengajar.....macam-macam boleh buat kat kg 2...

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 15:00


sohih tu..kerja kat kampung lagi banyak

Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 15:07


ana tiap kali balik kg,,mesti dok pkir apa yang best nak dbuat kat kg tu...kolam banyak terbiar,,,,,,tanah belakang rumah pun banyak,,,,,,anak muda perlukan tarbiah,,,semua tu mjanjikan kj bagi ana kalau balik kg..

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

abaabil
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30613
Posting: 28
Dari: Pantai Valley

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 15:11


saya kerja sebagai ejen takaful ikhals...selain tu buat servis refleksologi...
hehehehe...

Bookmark and Share

  


  Member Information For abaabilProfil   Hantar PM kepada abaabil   Pergi ke abaabil's Website   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 15:13


ana sekarang ni kerja sebagai sukarela....
sebab praktikum tak ada elaun jadi kerja sukarela lah ni...
best jugak...hehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 15:20


Pada 05-08-08 15:11 , abaabil posting:

!!! QUOTE !!!

saya kerja sebagai ejen takaful ikhals...selain tu buat servis refleksologi...
hehehehe...





fauzi...boleh urut. Aku ni..hehehehe



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 15:21


tahniah kepada yang bekerjaya............

untuk bakal menceburkan diri dalam pasaran buruh (local or international), doa-doakanlah dipermudahkan urusan.

kalau dalam masa sekarang dah ada iklan sebegini, apatah lagi di masa hadapan apabila kuasa ketuanan semakin lumpuh.....

Requirements:
- Major in Computer Science/ Software Engineering/ Computer Enguneering/ Information Technology or equivalent field
-Understanding of software development concept
-Required skill(s) : basic skill of any web programming concept
- Required language (s): English & Malay
- CHINESE ONLY


Bookmark and Share

  


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

abaabil
Warga 1 Bintang
Menyertai: 07.08.2007
Ahli No: 30613
Posting: 28
Dari: Pantai Valley

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 15:27


boleh umar_khalil, tak ada masalah...f.o.c lagi..hehehehe...bagitahu saja bila...

Bookmark and Share

  


  Member Information For abaabilProfil   Hantar PM kepada abaabil   Pergi ke abaabil's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 15:37


Pada 05-08-08 15:27 , abaabil posting:

!!! QUOTE !!!

boleh umar_khalil, tak ada masalah...f.o.c lagi..hehehehe...bagitahu saja bila...


foc?...ni body ni da pnt sangat ni kj..kan urut sodap eh...



Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

strawberri
Warga 5 Bintang
Menyertai: 24.12.2004
Ahli No: 13269
Posting: 391
Dari: Alaska Timur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 15:37


saya bekerja sebagai QS...
ada sesiapa kerja macam saya..?

Bookmark and Share

  


  Member Information For strawberriProfil   Hantar PM kepada strawberri   Pergi ke strawberri's Website   Quote dan BalasQuote

umar_khalil
WARGA SETIA
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 32313
Posting: 1204

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 15:41


dulu saya pernah handlu departmen qs?qc kejap

Bookmark and Share

  


  Member Information For umar_khalilProfil   Hantar PM kepada umar_khalil   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 15:41


buat masa ini saya kerja sebagai penolong pegawai tadbir saja...ada lah rezeki sikit-sikit dari jadi job hunter saja kan....sebelum kerja sebagai penolong pegawai tadbir saya kerja sebagai develompent officer tapi kerja terlalu berat untuk saya pikul sebab selalu outstation kekadang sampai tak ada masa nak solat...even gaji luamayan tapi tak ada masa nak solat buat apa kan tak berkat rezeki yang diperolehi..tats yang lah saya resign saja..alhamdulilllah after dok rumah 2minggu saya dapat kerja yang sekarang ini...murah rezeki

apapn impian saya dari sejak kecil sampai sekarang ialah menjadi salah seorang tenaga pengajar yang dapat membimbing anak bangsa...tapi dah 2x isi kpli tak dapat2 juga...namun saya takkan putus asa selagi ada kpli selagi itu saya akan isi sehinggalah impian saya terlakasana....aminnnnnn

Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

azemi
WARGA SETIA
Menyertai: 16.01.2004
Ahli No: 6494
Posting: 680
Dari: K.pilah Somban

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 16:30


Koje den mengadap monitor..naik minyak jugak hari2 ngadap benda ni.ehehe..kerjaya sebenar penyelidik..macam-macam diselidik..lebih spesifiknya penyelidik sains sosial..tengok ikon sobolah, den lah tu bila dah tua nanti..

Bookmark and Share

  


  Member Information For azemiProfil   Hantar PM kepada azemi   Pergi ke azemi's Website   Quote dan BalasQuote

msaidins_85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 27385
Posting: 218
Dari: http://www.msaidins.com/

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 19:10


sekarang masih student, alhamdulillah, ada lah kerja skt dengan sebuah sykt berasaskan IT. kerja full time and part time, entah bila nak balik Sabah ni...hehehe


-----------------
Mantapkan Tarbiyah,Pelbagaikan Uslub Dakwah,Ke Arah Generasi Berthaqafah


Bookmark and Share

  


  Member Information For msaidins_85Profil   Hantar PM kepada msaidins_85   Quote dan BalasQuote

cipoi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.05.2006
Ahli No: 24504
Posting: 242
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 19:16


kerja yang memerlukan kesabaran, pengorbanan, kreativiti, komitmen dan daya juang yang tinggi....
Pegawai Tadbir Diplomatik........

Bookmark and Share

  


  Member Information For cipoiProfil   Hantar PM kepada cipoi   Pergi ke cipoi's Website   Quote dan BalasQuote

irashahirah
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2005
Ahli No: 19675
Posting: 407
Dari: jay bee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 19:39


QC Chemist Assistant. tapi cita-cita nya lepas ini nak jadi usahawan... macam-macam nak uat.. nak buka restaurant.. nak bertani... buat industri iks... mudah2 an dipermudahkan untuk mencapai impian itu.... Ameen....

Bookmark and Share

  


  Member Information For irashahirahProfil   Hantar PM kepada irashahirah   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 23:12


salamun alaik..
buat masa sekarang ini pembantu farmasi terlatih..insyaAllah lagi bbrapa tahun bakal jadi pegawai farmasi,isteri,ibu..mudah-mudahan terkabul..ameen.. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-08-08 09:21


:-D ready nak jadi suri rumah eh? :bunga:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

tulipjingga
Warga 3 Bintang
Menyertai: 26.12.2004
Ahli No: 13314
Posting: 72
Dari: Jerantut

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-08-08 11:58


salammm..
ana dulu pernah berciter2 nak jadi PTD....heehhehe tapi exam PTD xprnh lepas...hahahhahaha
sekarang jadi ckgu praktikum...
InsyaAllah tahun depan posting..


Pada 05-08-08 19:16 , cipoi posting:

!!! QUOTE !!!

kerja yang memerlukan kesabaran, pengorbanan, kreativiti, komitmen dan daya juang yang tinggi....
Pegawai Tadbir Diplomatik........



-----------------
Jangan terlalu mengikut EMOSI kerana IMPLIKASINYA tak seindah yang diIMAGINASI...


Bookmark and Share

  


  Member Information For tulipjinggaProfil   Hantar PM kepada tulipjingga   Pergi ke tulipjingga's Website   Quote dan BalasQuote

wuzaraa
WARGA SETIA
Menyertai: 20.02.2008
Ahli No: 32664
Posting: 1829
Dari: Asia Tenggara

Johor  


posticon Posting pada: 06-08-08 12:02


salam...

da sesiapa tak yang kerja sebagai

penyiasat persendirian, atau SB ke?

wuzara: kecil-kecil dulu baca Hardy Boys

Bookmark and Share

  


  Member Information For wuzaraaProfil   Hantar PM kepada wuzaraa   Quote dan BalasQuote

pejuang_terakhir
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30837
Posting: 533
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 06-08-08 12:28


den kojer main harga barang,beli barang,tawar menawar dengan supplier...den kojer sebagai buyer kat company oil and gas kat kemaman....

Bookmark and Share

  


  Member Information For pejuang_terakhirProfil   Hantar PM kepada pejuang_terakhir   Quote dan BalasQuote

noor_hasma
Warga Rasmi
Menyertai: 27.07.2008
Ahli No: 34172
Posting: 13
Dari: malaysia-kl

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-08-08 14:02


salam semua..

sekarang ni pegang status 'pelajar' lagi...kerja nanti mula akhir tahun ni..insyaAllah...nak jadi askar tapi org JPA tak kasi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For noor_hasmaProfil   Hantar PM kepada noor_hasma   Quote dan BalasQuote

nilam3_6
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.04.2007
Ahli No: 29649
Posting: 53

blank  


posticon Posting pada: 06-08-08 14:03


salam...
kalau sekarang ni kerja kongsi ilmu yang ada di ump, +-2 minggu kat sini...sebelum ni (+- 7 years) kongsi ilmu kat utm...:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nilam3_6Profil   Hantar PM kepada nilam3_6   Quote dan BalasQuote

kakisamun
WARGA SETIA
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 630
Posting: 2852
Dari: perut ibuku

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-08-08 14:27


.. "despatch" merangkap peon merangkap penghantar surat merangkap pengambil surat merangkap pengambil cek merangkap menghantar alat alatan merangkap pembawa motorsikal yang berhemah merangkap... mak ai kerja aku ini:-o.. ye ke aku ni :berfikir:.. entah.. aku sendiri pun tak pasti aku kerja apa:lol:..

p/s:- kesimpulannya kerja lah apapun dengan ikhlas yang penting rezekinya halal :-D

Bookmark and Share

  


  Member Information For kakisamunProfil   Hantar PM kepada kakisamun   Quote dan BalasQuote

Ustadz
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2006
Ahli No: 25025
Posting: 774
Dari: Kandang Kambing

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-08-08 18:42


salam...ana adalah pegawai kewangan(accountant) di salah sebuah institusi pengajian tinggi kerajaan negeri selangor

Bookmark and Share

  


  Member Information For UstadzProfil   Hantar PM kepada Ustadz   Pergi ke Ustadz's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 06-08-08 18:55


saya..saya.. :berfikir:

part time as job hunter.....cepat lah dapat,cepat lah....... :cry:

p/s: sesambil menungu keputusan DPLI

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

ashraf
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.12.2003
Ahli No: 5427
Posting: 89
Dari: selangor

Selangor  


posticon Posting pada: 06-08-08 21:28


kerja dengan telekom tapi kontrak agensi 1 tahun...
sesuai dengan citarasa,..kerja bahagian Network Operation Center sebagai technical assistant

Bookmark and Share

  


  Member Information For ashrafProfil   Hantar PM kepada ashraf   Pergi ke ashraf's Website   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 08:51


ana dulu trniee auditor..Alhamdulillah minta acct exec dapat..baru 2mggu kerja...:)
23/8 ni exam pegawai tdbir dan dplomatik pulak..

dengar-dengar nya susah...bagaimana eh??sesiapa ada pengalaman tak?yang pass ke tak pass ke??boleh lah kongsi..
fmily ana suruh ana kerja govt..memang banyak kebaikkan...tapi...

Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

atie82
WARGA SETIA
Menyertai: 15.12.2004
Ahli No: 13074
Posting: 1080
Dari: Papar,[email protected]

Sabah  


posticon Posting pada: 07-08-08 09:54


Assalamualaikum wwt..

Ana as teacher ;-)


-----------------
The Light of ALLAH surround Me, The Love of ALLAH Enfolds Me, The presence of ALLAH watches over Me, Whatever I am...ALLAH iS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For atie82Profil   Hantar PM kepada atie82   Pergi ke atie82's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 07-08-08 10:37


Pada 07-08-08 08:51 , marul posting:

!!! QUOTE !!!

ana dulu trniee auditor..Alhamdulillah minta acct exec dapat..baru 2mggu kerja...:)
23/8 ni exam pegawai tdbir dan dplomatik pulak..

dengar-dengar nya susah...bagaimana eh??sesiapa ada pengalaman tak?yang pass ke tak pass ke??boleh lah kongsi..
fmily ana suruh ana kerja govt..memang banyak kebaikkan...tapi...


PTD... 1stly enta akan ambil exam dulu. exam mungkin tak ada lah susah sangat kut bagi enta. then kalau pass exam, enta kena pergi assesment pula selama dua hari. masa assessment ni kena buat betul-betul sebab biasanya calon2 PTD semuanya hebat2 belaka. sure enta akan rasa tertekan bila tengok semua calon hebat2..(pengalaman org). kalau enta pass assessment, insyaALLAH enta akan dipanggil interview. so good luck & all the best! :-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

nilam3_6
Warga 2 Bintang
Menyertai: 19.04.2007
Ahli No: 29649
Posting: 53

blank  


posticon Posting pada: 07-08-08 11:27


Pada 06-08-08 09:21 , alongmina posting:

!!! QUOTE !!!

:-D ready nak jadi suri rumah eh? :bunga:



sejak awal tahun ni suami offer jawatan ni kat saya....surirumah sepenuh masa;)...memula tu riso juga,sebab tak biasa,rasa senang lagi jadi lecturer dr jadi surirumah sepenuh masa...dah biasa kerja sejak habis belajar dulu...bila mental dah boleh terima(tambah2 suami kata dia akan tanggung mak ayah saya sebab katanya mak ayah saya mak ayahnya juga), dan bila bincang dengan mak dan mak mertua,kedua-duanya macam menunjukkan riak tidak setuju...katanya takut nanti saya stress, lagipun kerja saya tu xkaco pun urusan rumahtangga...actually, saya memang enjoy dengan kerja sekarang ni...suka hidup dikelilingi ilmu:)...so,disebabkan itu offer tersebut diholdkan dulu...kan suami kena dengar kata mak ayah...hehehe..

tapi kadang-kadang terfikir juga, best juga kalau jadi housewife ni...tak payah anta anak kat taska,tak ada nak fikir urusan kerja...walaupun saya kerja,tapi anak memang cukup rapat dengan saya,macam xble berenggang,dimana saya disitulah dia,macam dah jadi bayang2 pula...tapi bila fikir balik, ada bagusnya juga dia di hantar ke taska,at least dia belajar jadi independent sikit...
so,bagi saya jadi surirumah ni ada pro dan cons saja...cuma buat masa sekarang ni, saya selesa dengan situasi sekarang,lagipun semua masih under control:)


-----------------
indahnya hidup ini jika semuanya kerana ALLAH


Bookmark and Share

  


  Member Information For nilam3_6Profil   Hantar PM kepada nilam3_6   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 15:00


Pada 07-08-08 11:27 , nilam3_6 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 06-08-08 09:21 , alongmina posting:

!!! QUOTE !!!

:-D ready nak jadi suri rumah eh? :bunga:



sejak awal tahun ni suami offer jawatan ni kat saya....surirumah sepenuh masa;)...memula tu riso juga,sebab tak biasa,rasa senang lagi jadi lecturer dr jadi surirumah sepenuh masa...dah biasa kerja sejak habis belajar dulu...bila mental dah boleh terima(tambah2 suami kata dia akan tanggung mak ayah saya sebab katanya mak ayah saya mak ayahnya juga), dan bila bincang dengan mak dan mak mertua,kedua-duanya macam menunjukkan riak tidak setuju...katanya takut nanti saya stress, lagipun kerja saya tu xkaco pun urusan rumahtangga...actually, saya memang enjoy dengan kerja sekarang ni...suka hidup dikelilingi ilmu:)...so,disebabkan itu offer tersebut diholdkan dulu...kan suami kena dengar kata mak ayah...hehehe..

tapi kadang-kadang terfikir juga, best juga kalau jadi housewife ni...tak payah anta anak kat taska,tak ada nak fikir urusan kerja...walaupun saya kerja,tapi anak memang cukup rapat dengan saya,macam xble berenggang,dimana saya disitulah dia,macam dah jadi bayang2 pula...tapi bila fikir balik, ada bagusnya juga dia di hantar ke taska,at least dia belajar jadi independent sikit...
so,bagi saya jadi surirumah ni ada pro dan cons saja...cuma buat masa sekarang ni, saya selesa dengan situasi sekarang,lagipun semua masih under control:)

:kelip: :-D :bunga:

!!! QUOTE !!!




-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 07-08-08 16:30


Assalamualaikum
kerjaya sepenuh masa - pendakwah... :sopan:
kerjaya sambilan - engineer, bisnesman, unit trust consultant... :-P



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 19:55


sekarang bekerje sebagai Graphic Designer kat company ni->
Dot To Dot Digital Image Sdn. Bhd.
91, Jalan 8/1, Seksyen 8,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor Darul Ehsan.
Tel: 03-8926 8333

rumah ana pun kat Bangi heh! :D


-----------------
Web, Graphic, Multimedia & Animation Service


Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 07-08-08 20:11


Pada 07-08-08 19:55 , firdaus_9 posting:

!!! QUOTE !!!





best ke kampeni tu? gaji berapa? permenant ke?

Bookmark and Share

  


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

umminurin
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2008
Ahli No: 33849
Posting: 14
Dari: JOHOR

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-08-08 23:06


kerja rasmi dan tetap ana ada dua, yang berkaitan dengan ilmu dan dalam masa yang sama berkaitan dengan undang-undang islam negeri johor... jika ada masalah kekeluargaan, harta dan sebagainya di johor boleh PM ana.

kerja part time... banyak: apa saja peluang yang ada akan cuba diceburi..
masih lagi mencari peluang pekerjaan yang lebih tinggi..

buat yang minat mengajar rajin-rajinlah layari laman web Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan.

Bookmark and Share

  


  Member Information For umminurinProfil   Hantar PM kepada umminurin   Quote dan BalasQuote

firdaus_9
WARGA SETIA
Menyertai: 30.06.2005
Ahli No: 16983
Posting: 703
Dari: Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 08:09


Pada 07-08-08 20:11 , AmrinHakeem posting:

!!! QUOTE !!!


best ke kampeni tu? gaji berapa? permenant ke?

gaji awal ana terima 1300 sbulan :kelip:
lepas 3 month baru naik jadi 1500 :-)


-----------------
Web, Graphic, Multimedia & Animation Service


Bookmark and Share

  


  Member Information For firdaus_9Profil   Hantar PM kepada firdaus_9   Pergi ke firdaus_9's Website   Quote dan BalasQuote

zuha
Warga Rasmi
Menyertai: 09.02.2006
Ahli No: 22573
Posting: 18
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 08-08-08 09:02


ALHAMDULILLAH...
ana sekarang kerja sebagai pendidik..
termakbul jugak cita-cita ana

Bookmark and Share

  


  Member Information For zuhaProfil   Hantar PM kepada zuha   Quote dan BalasQuote

Fairuzfirdausi
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5074
Posting: 304

japan  


posticon Posting pada: 08-08-08 09:26


sekarang masih dalam bidang research (as penyelidik), lepas ni tinjau2 juga kalau boleh melompat ke bidang oil dan gas atau aerospace..


-----------------
p(^_^)q
gambaru!!



Bookmark and Share

  


  Member Information For FairuzfirdausiProfil   Hantar PM kepada Fairuzfirdausi   Quote dan BalasQuote

syemarly

Menyertai: 06.08.2004
Ahli No: 10520
Posting: 3181
Dari: PINGGIRAN WILAYAH

usa   avatar


posticon Posting pada: 08-08-08 09:27


ex-officer hub halal jakim..pendidik at the right now ... bisnesman in the future..insyaAllah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syemarlyProfil   Hantar PM kepada syemarly   Quote dan BalasQuote

baikhati
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25177
Posting: 77
Dari: taiping

Perak  


posticon Posting pada: 08-08-08 13:43


tiap-tiap hari kerja kira-kira, calculator pun dah hampir mengenali diri saya.. :-) plan apply lecturer pula, sebar ilmu yang ada.

Bookmark and Share

  


  Member Information For baikhatiProfil   Hantar PM kepada baikhati   Quote dan BalasQuote

PUTERI_FUZA
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1975
Posting: 201
Dari: Perth, Australia

australia  


posticon Posting pada: 08-08-08 16:17


akauntan...
kadang-kadang buat admin..

best sangat kerja ini...
alhamdulillah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For PUTERI_FUZAProfil   Hantar PM kepada PUTERI_FUZA   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 08-08-08 21:01


Aku tetap kuli... Memang kuli kerjaya aku... Aku suka jadi kuli...

Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 08-08-08 21:06


kojo den, tutor yang da nak habis cuti belajar...


-----------------
"Subhanaka lah 'ilma lana illa ma'allamtana innaka antal 'alimul hakim...Ilaahi Anta Maqsudi wa Ridhaka Matlubi...


Bookmark and Share

  


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 09-08-08 10:18


Pada 08-08-08 21:01 , mizie_hafiz80 posting:

!!! QUOTE !!!

Aku tetap kuli... Memang kuli kerjaya aku... Aku suka jadi kuli...


Assalamualaikum
bila dengar si mizie ni cakap macam ni..teringat ada seorang member saya, mesti bila kenalkan diri..dia akan cakap..ambil upah dengan orang..huhu..saya pun terpengaruh..and akan cakap pada orang lain..'saya mengambil upah menjaga bangunan jeq'... :sopan: baru rasa rendah diri sikit..sebab itulah hakikat saya sekarang..sebenarnya hanyalah kuli semata...hoho...makan gaji.. :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 09-08-08 10:25


Ana tengah praktikum sekarang..macam tulipjingga jugak
InsyaAllah tahun depan posting.
minta KL, harap-harap ada rezeki sebab dengar kata cikgu BM kurang kat sana.
Pening mengajar budak-budak nakal, bila pensyarah datang selia, semua out :-(

Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

khumaira_84
Warga Rasmi
Menyertai: 08.08.2008
Ahli No: 34352
Posting: 20
Dari: bumi Allah

egypt   avatar


posticon Posting pada: 09-08-08 15:16


round2 dalam hospital jerrrr...ward round and ward round again...its my life,dan i'm happy with it..;-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For khumaira_84Profil   Hantar PM kepada khumaira_84   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 10-08-08 12:02


saya ni penganggur terhormat.macam mana pula ni?.

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 10-08-08 12:08


saya student yang lama lagi nak habis belajar..
adesss

p/s: ismi atikah jangan marah aa.. pinjam japp

Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

sailormoon
WARGA SETIA
Menyertai: 20.07.2005
Ahli No: 17423
Posting: 2621
Dari: Application Layer^__^

iraq   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 18:14


Hari ni bos dengan supervisor tak ada...seronok sikit...rasa macam kedai ni saya yang punya... :-D


-----------------
DUNIA INI INDAHNYA SEBELUM DI TANGAN...


Bookmark and Share

  


  Member Information For sailormoonProfil   Hantar PM kepada sailormoon   Quote dan BalasQuote

ctMarz
Warga 2 Bintang
Menyertai: 20.02.2006
Ahli No: 22837
Posting: 62
Dari: jb

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 18:20


salam...saya kerja pereka grafik..best sangat kerja ni tau..alhamdulillah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ctMarzProfil   Hantar PM kepada ctMarz   Pergi ke ctMarz's Website   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 11-08-08 23:10


ana tengah cari kerja lagi ni

Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 12-08-08 01:28


eh dengar ada orang yang baru dapat kerja, masyuk pula tu.....tak ada nak post something ke?????

Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

fauzy_fx86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.07.2006
Ahli No: 25359
Posting: 327
Dari: Di pinggiran Batu Caves

malaysia  


posticon Posting pada: 12-08-08 07:43


Pada 04-08-08 19:55 , AmrinHakeem posting:

!!! QUOTE !!!

Student.. teringin nak ambil bidang islamic banking. abang kata dapat sambutan. teringin nak ajar orang-orang yang tak faham. tapi macam tak layak saja. dalam mimpi sajalah.huhuhu


very interesting..
cuma tak suka ayat akhir

" tapi macam tak layak saja. dalam mimpi sajalah.huhuhu"..

Setiap hari adalah hari memperjuangkan ISLAM.


-----------------
"Allahummasolli wa salim A'lah..."


Bookmark and Share

  


  Member Information For fauzy_fx86Profil   Hantar PM kepada fauzy_fx86   Pergi ke fauzy_fx86's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 12-08-08 08:33


saya bercita-cita untuk menjadi pelajar..tapi belum layak lagi memandangkan ada komitmen lain :kelip:
mudah-mudhan dapat lah..:cry:

p/s: ni tanya cita-cita ka kerjaya :berfikir: :-P

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

annamuslimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1423
Posting: 149
Dari: Kuantan

Pahang  


posticon Posting pada: 12-08-08 13:39


ana sekarang ni dah 4 tahun bergelar seorang pendidik... jadi cikgu zaman sekarang memang mencabar...banyak yang cikgu2 zaman ana sekolah dulu boleh buat, tapi bila ana dah jadi cikgu ni ana tak boleh buat apa yang mereka buat kat ana...kadang-kadang dengan peraturan2 baru ni, budak-budak kurang menghormati guru...pepun ana ucapkan terima kasih kepada guru2 ana yang telah berjaya mendidik ana sehingga berjaya mengikut jejak mereka mencurahkan ilmu kepada nusa bangsa. kepada rakan-rakan ukhwah yang menjadi guru, marilah kita sama-sama berkorban berbakti bagi melahirkan masyarakat Malaysia yang cemerlang, gemilang dan terbilang.

Bookmark and Share

  


  Member Information For annamuslimahProfil   Hantar PM kepada annamuslimah   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 13-08-08 03:35


Pada 09-08-08 10:25 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Ana tengah praktikum sekarang..macam tulipjingga jugak
InsyaAllah tahun depan posting.
minta KL, harap-harap ada rezeki sebab dengar kata cikgu BM kurang kat sana.
Pening mengajar budak-budak nakal, bila pensyarah datang selia, semua out :-(


salam alaik..strawberry pun tengah praktikum juga..hoho..so, kerjaya sekarang dari student bertukar kepada guru praktikum..mengajar kat bandar ni memang mencabar sunggguh,, :oops: ..

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

qudwah_mardihah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 17.03.2004
Ahli No: 8029
Posting: 263
Dari: Malaysia

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 08:19


ALHAMDULILAH, ana sekarang bekerja sebagai Eksekutif Kewangan di Bank Negara Malaysia...amin...dulu kerja kedai roti dan kek...kira buaya/rimau/burung/sing pun pernah di A'Famosa Water World/Safari..ahaks..hehehe

Bookmark and Share

  


  Member Information For qudwah_mardihahProfil   Hantar PM kepada qudwah_mardihah   Pergi ke qudwah_mardihah's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 09:10


Pada 12-08-08 01:28 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

eh dengar ada orang yang baru dapat kerja, masyuk pula tu.....tak ada nak post something ke?????


huhu saya ke?


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

alwalid
WARGA SETIA
Menyertai: 19.12.2004
Ahli No: 13142
Posting: 1229
Dari: seri iskandar

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 11:59


Pada 13-08-08 09:10 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 12-08-08 01:28 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

eh dengar ada orang yang baru dapat kerja, masyuk pula tu.....tak ada nak post something ke?????


huhu saya ke?



sapa kena :hammer:
dia lah terasa ke :hammer: an nya
huhuhuhuhu


-----------------
"Let Allah be the ruler over your hearts"


Bookmark and Share

  


  Member Information For alwalidProfil   Hantar PM kepada alwalid   Pergi ke alwalid's Website   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 12:14


Pada 13-08-08 08:19 , qudwah_mardihah posting:

!!! QUOTE !!!

......


:-D seorang lagi warga bnm.....
untung dapat director baik macam encik aziz....


-----------------
I have my own id now.... :)


Bookmark and Share

  


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

marul
WARGA SETIA
Menyertai: 04.09.2007
Ahli No: 30924
Posting: 648
Dari: Seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 12:51


rasa macam nak tukar dari acct exec ke cikgu lah....:p
fikir dulu lah...heh.

Bookmark and Share

  


  Member Information For marulProfil   Hantar PM kepada marul   Quote dan BalasQuote

kaizers
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.01.2008
Ahli No: 32494
Posting: 50
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 13:20


aku bekerja sebagai usahawan sepenuh masa...

sesiapa ada peluang bisnes atau nak buat rangkaian bisnes bolehlah kontek aku eh... nak berniaga tkleh segan2 :)

bidang prniagaan sekarang(mobile phones, pertanian, perunding pengurusan)

Bookmark and Share

  


  Member Information For kaizersProfil   Hantar PM kepada kaizers   Pergi ke kaizers's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 14:45


Pada 13-08-08 11:59 , alwalid posting:

!!! QUOTE !!!

sapa kena :hammer:
dia lah terasa ke :hammer: an nya
huhuhuhuhu



hehe. ok lah. insyaallah, kerja design engineer for surgical implants (biomedical engineer)... sambil mungkin ambil part-time masters tak lama lagi.


Pada 13-08-08 13:20 , kaizers posting:

!!! QUOTE !!!

aku bekerja sebagai usahawan sepenuh masa...

sesiapa ada peluang bisnes atau nak buat rangkaian bisnes bolehlah kontek aku eh... nak berniaga tkleh segan2 :)

bidang prniagaan sekarang(mobile phones, pertanian, perunding pengurusan)


pertanian apa yang kaizers terlibat ye?


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

kaizers
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.01.2008
Ahli No: 32494
Posting: 50
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 15:44


Pada 13-08-08 14:45 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!



pertanian apa yang kaizers terlibat ye?



buat masa sekarang ni... jagung manis, tapi ada kemungkinan untuk ceburi tnmn lain juga, masih meninjau2 peluang... sebab yang penting pemasaran hasilnye nanti.

syahidatul ni ada terlibat dengan pertanian ke atau brminat untuk mnceburi pertanian?

Bookmark and Share

  


  Member Information For kaizersProfil   Hantar PM kepada kaizers   Pergi ke kaizers's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 13-08-08 16:04


Pada 13-08-08 13:20 , kaizers posting:

!!! QUOTE !!!

aku bekerja sebagai usahawan sepenuh masa...

sesiapa ada peluang bisnes atau nak buat rangkaian bisnes bolehlah kontek aku eh... nak berniaga tkleh segan2 :)

bidang prniagaan sekarang(mobile phones, pertanian, perunding pengurusan)


off topik kejap..

ana minat business juga. tengah survey2 nak cuba bidang perniagaan pula. untuk permulaan, maybe part time dulu. tapi tak tahu lah business apa yang ada potensi. masih tengah survey and fikir.



Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-08-08 16:18


Pada 13-08-08 15:44 , kaizers posting:

!!! QUOTE !!!



buat masa sekarang ni... jagung manis, tapi ada kemungkinan untuk ceburi tnmn lain juga, masih meninjau2 peluang... sebab yang penting pemasaran hasilnye nanti.

syahidatul ni ada terlibat dengan pertanian ke atau brminat untuk mnceburi pertanian?


urm.. saya ada juga tapi bukan lah pertanian. tapi penternakan itik dan ikan air tawar. insyaallah dah dalam proses membeli tanah. dah mohon, tinggal bayar jeq. pinjaman bank pun dah buat untuk dibuat modal. on the way dah.. huhu. tapi bukan saya lah bakal tauke. saya tolong2 jeq... :)

tanam jagung eh, atas berapa ekar tanah?

hehe.. dah lari jauh dari topik ke ni eh? :D nanti kang kena marah.. eh tapi saya yang moderator jejak kerjaya.. hiks


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 13-08-08 16:58


kerja sekarang..
kerja yang paling best...
adalah...
tttttiiiiiidddooooooo....
:lol:


-----------------




Bookmark and Share

  


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

alongmina
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.05.2006
Ahli No: 24619
Posting: 115
Dari: Bukit Mertajam/Kulim

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 00:16


ana pun sebenarnya tengah cari kerja..macam-macam dah apply..kalau ada rezeki xke mana kan..tapi sementara tu ada lah juga buat busines kerepek kat rumah..tlg2 mak

Bookmark and Share

  


  Member Information For alongminaProfil   Hantar PM kepada alongmina   Pergi ke alongmina's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 14-08-08 09:40


Pada 14-08-08 00:16 , alongmina posting:

!!! QUOTE !!!

ana pun sebenarnya tengah cari kerja..macam-macam dah apply..kalau ada rezeki xke mana kan..tapi sementara tu ada lah juga buat busines kerepek kat rumah..tlg2 mak

Kerepek..? Ok tu... Saya suka makan kerepek ubi dengan mayonis.. Nyum.. Nyum.. 8-)


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

kaizers
Warga 2 Bintang
Menyertai: 31.01.2008
Ahli No: 32494
Posting: 50
Dari: Ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 03:12


Pada 13-08-08 16:18 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-08-08 15:44 , kaizers posting:

urm.. saya ada juga tapi bukan lah pertanian. tapi penternakan itik dan ikan air tawar. insyaallah dah dalam proses membeli tanah. dah mohon, tinggal bayar jeq. pinjaman bank pun dah buat untuk dibuat modal. on the way dah.. huhu. tapi bukan saya lah bakal tauke. saya tolong2 jeq... :)

tanam jagung eh, atas berapa ekar tanah?


saya ada jawab di TOPIK USAHAWAN pasal ikan air tawar.

saya cuma sewa saja tanah... lebih kurang 6 ekar.

Bookmark and Share

  


  Member Information For kaizersProfil   Hantar PM kepada kaizers   Pergi ke kaizers's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 11:53


Pada 05-08-08 23:12 , nurzatul posting:

!!! QUOTE !!!

salamun alaik..
buat masa sekarang ini pembantu farmasi terlatih..insyaAllah lagi bbrapa tahun bakal jadi pegawai farmasi,isteri,ibu..mudah-mudahan terkabul..ameen.. :-)


erkkk samalah saya jururawat terlatih...tapi ada member sekarang dah jadi tutor sarankan saya ikut jejak langkahnya...jangan biar otak beku katanya....huhu....layakkah diriku ini.... :berfikir:

insyaAllah beberapa hari, minggu,bulan, tahun lagi, isteri,ibu...hehe...tersama pulak dengan nurzatul ye... :sopan:


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-08-08 10:54


Pada 16-08-08 11:53 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!


erkkk samalah saya jururawat terlatih...tapi ada member sekarang dah jadi tutor sarankan saya ikut jejak langkahnya...jangan biar otak beku katanya....huhu....layakkah diriku ini....



nurse ni baik ambil post basic.. ke terus sambung deg & master...ambil bidang yang lain sikit...untung2 bilik bedah bahagian cardiac.. gaji tinggi.. kerja pun dah macam dr...atau lagi hebat dari dr/mo

**adik akaknye tesis akan masuk jurnal jururawat(tak ingat pula vol berapa)...try lah selak2 tengok apa yang dia buat(surf kajian dari malaysia).. ;)


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-08-08 02:41


Pada 18-08-08 10:54 , nurkamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 16-08-08 11:53 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!


erkkk samalah saya jururawat terlatih...tapi ada member sekarang dah jadi tutor sarankan saya ikut jejak langkahnya...jangan biar otak beku katanya....huhu....layakkah diriku ini....



nurse ni baik ambil post basic.. ke terus sambung deg & master...ambil bidang yang lain sikit...untung2 bilik bedah bahagian cardiac.. gaji tinggi.. kerja pun dah macam dr...atau lagi hebat dari dr/mo

**adik akaknye tesis akan masuk jurnal jururawat(tak ingat pula vol berapa)...try lah selak2 tengok apa yang dia buat(surf kajian dari malaysia).. ;)



ingat nak ambil post basic mid wife.......tapi kena kerja sekurang-kurang nya setahun....dan sah jawatan dulu ....yang sambung degree dan master tu kawan saya....jauh lagi perjalanan saya nak sampai ke sna.....

apa pun saya minat kerja kat OT.... :-)

akak tulis tesis?...........wah.........akak ni kerja apa ek?...saya dok hospital district susah nak jumpa jurnal jururawat tu....walau saya tau kewujudannya...


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

eizani_83
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 7713
Posting: 68
Dari: PJ

Selangor  


posticon Posting pada: 19-08-08 11:21


sesamalah kita.sayapun jururawat terlatih juga.cadang2 nak sambung belajar,tapi hati ni xkuat,bblah bhgi.macam nak pergi jadi bidan,boleh fikir balik rasa macam nak pergi jadi icu staff.org rumah pula nak pergi geriatrik kos

Bookmark and Share

  


  Member Information For eizani_83Profil   Hantar PM kepada eizani_83   Quote dan BalasQuote

kelantanz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34447
Posting: 91

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-08-08 11:27


saya bekerja di salah sebuah bank di kl.

Bookmark and Share

  


  Member Information For kelantanzProfil   Hantar PM kepada kelantanz   Quote dan BalasQuote

nurkamar
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 35
Posting: 1798

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-08-08 11:42


Pada 19-08-08 02:41 , awan_biru85 posting:

!!! QUOTE !!!



:sopan: :sopan: salah faham ni...
adik kepada akak....


:bunga:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For nurkamarProfil   Hantar PM kepada nurkamar   Pergi ke nurkamar's Website   Quote dan BalasQuote

super_murobbi
Warga Rasmi
Menyertai: 03.07.2008
Ahli No: 33903
Posting: 19
Dari: Petaling Jaya

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 19-08-08 11:59


kerja part time saya adalah kakitangan awam berjawatan tetap dengan tangga gaji permulaan u29 pt6

kerja full time insyaAllah dai'e.... mudah-mudahan Allah terus mengekalkan diriku di jalan ini....

mudah-mudahan Allah memberkati rezeki yang dikurniakan... ameen

Bookmark and Share

  


  Member Information For super_murobbiProfil   Hantar PM kepada super_murobbi   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 19-08-08 12:10


sekarang tengah study lagi...tapi insyaAllah tahun 2010 memulakan kerjaya sebagai seorang guru....:)

Bookmark and Share

  


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

zahratul_wardah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.06.2004
Ahli No: 9470
Posting: 283
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-08-08 15:08


Assalamualaikum ....

saya kuli biasa saja... :sopan: :sopan: :bunga: :bunga:


-----------------
ilmu itu penyuluh hidup


Bookmark and Share

  


  Member Information For zahratul_wardahProfil   Hantar PM kepada zahratul_wardah   Quote dan BalasQuote

lieynnakkpb
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.01.2006
Ahli No: 22193
Posting: 146
Dari: ~bUmI AlLaH ~

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 19-08-08 16:03


Assalamualaikum
ana kerja kerani biasa saja kat kl...:sopan::sopan: :bunga: :bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For lieynnakkpbProfil   Hantar PM kepada lieynnakkpb   Pergi ke lieynnakkpb's Website   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-08-08 16:20


Pada 12-08-08 08:33 , ummusafiah posting:

!!! QUOTE !!!

saya bercita-cita untuk menjadi pelajar..tapi belum layak lagi memandangkan ada komitmen lain :kelip:
mudah-mudhan dapat lah..:cry:

p/s: ni tanya cita-cita ka kerjaya :berfikir: :-P

adik ummu ni berapa tahun lagi ye baru layak masuk tadika? ngeh3


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

ibnu_musa

Menyertai: 11.05.2005
Ahli No: 16451
Posting: 5335
Dari: Putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 19-08-08 16:24


Pada 06-08-08 14:27 , kakisamun posting:

!!! QUOTE !!!

.. "despatch" merangkap peon merangkap penghantar surat merangkap pengambil surat merangkap pengambil cek merangkap menghantar alat alatan merangkap pembawa motorsikal yang berhemah merangkap... mak ai kerja aku ini:-o.. ye ke aku ni :berfikir:.. entah.. aku sendiri pun tak pasti aku kerja apa:lol:..

p/s:- kesimpulannya kerja lah apapun dengan ikhlas yang penting rezekinya halal :-D

jadilah penyamun yang halal ye kak samun :sopan:

IM: kerja biasa-biasa saja... bercita2 nak jadi biznezmenz yang berjaya suatu hari nanti, insyaAllah... 8-)


-----------------
|============================|
| ()"*"()
| ( 'o', )
|(,,)=(,,)=======================|


Bookmark and Share

  


  Member Information For ibnu_musaProfil   Hantar PM kepada ibnu_musa   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 13:48


saya penganggur terhormat.macam mana pula tu.ada idea tak?.

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

taisir
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.05.2005
Ahli No: 16233
Posting: 264
Dari: planet bumi...

egypt   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 17:09


Pada 20-08-08 13:48 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

saya penganggur terhormat.macam mana pula tu.ada idea tak?.


macam seronok saja rashdin ini jadi penganggur terhormat kan...
dulu sypun macam tu..alhamdulillah lah ni dah kerja...jadi pendidik..tapi mecabar sebab mendidik mahasiswa...apapun moga saya dapat hidup untuk ISLAM...


-----------------
hidup ini jihad menuju ilahi


Bookmark and Share

  


  Member Information For taisirProfil   Hantar PM kepada taisir   Pergi ke taisir's Website   Quote dan BalasQuote

udang_kara
Warga 2 Bintang
Menyertai: 27.12.2003
Ahli No: 6022
Posting: 57
Dari: Putrajaya

Kedah  


posticon Posting pada: 20-08-08 17:11


tak jauh dari pejabat PM . bolehlah nak cari makan... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For udang_karaProfil   Hantar PM kepada udang_kara   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-08-08 17:14


Pada 20-08-08 13:48 , Rashdin posting:

!!! QUOTE !!!

saya penganggur terhormat.macam mana pula tu.ada idea tak?.


cepat-cepat lah dapat kerja Rashdin....

tapi, nanti Rashdin dah kerja, dah makin kurang topik2 politik dinaikkan di ukhwah ni... :sopan:


p/s: topik agama kurang....


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Admin, hafiz_along_83
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Kerjaya
    »» Apa kerjaya anda sekarang?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.234945 saat. Lajunya....