Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 20-07-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Nothing Last Forever
-- Sidney Sheldon

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Khuza
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43056

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 38
Ahli: 0
Jumlah: 38




  Yang Masuk Ke Sini
Martyr: 2 hari yang lalu
samudra: 20 hari yang lalu
hafiz_along_83: 20 hari yang lalu
MuRfiQaH_saHiRa: 23 hari yang lalu
mawardah_ilmi: 27 hari yang lalu


Jejak Mahasiswa
Topik: student practikum??? jom kongsi pengalaman....


Carian Forum

Moderator: Admin, istisafa
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Mahasiswa
    »» student practikum??? jom kongsi pengalaman....

Please Mendaftar To Post


Oleh student practikum??? jom kongsi pengalaman....

tulips_ilah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.08.2006
Ahli No: 25834
Posting: 77
Dari: green_world

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 12:11


:welcome: salam..saya student uum sem last yang tengah pctikum kat 1 jab. k'jaan di kedah...ambil course Int. Affair so...releven ar tempat pctikum ni dengan course yang diambil....
anda bagaimana...ok tak?
:bye:

Bookmark and Share

  


  Member Information For tulips_ilahProfil   Hantar PM kepada tulips_ilah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 14:11


salam....
oo.. ilah tengah praktikal ye..
yeah..selamat berpraktikal..hihi..

jbtn apa yang ilah praktkl lah ni??
topik ni dah ada sebelum ni..

tapi.. proses mencari belum jumpa..
sebab tak mencari lagi..huhuhu..

kalau ada sahabat yang jumpa topik ni..
boleh copy the link here..

ila tulips_ilah... show your best attitude..
jangan ambil MC o cuti sesuke..
rajin-rajin bertanya..

ok.. caiyok..;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13219
Posting: 54
Dari: kota tinggi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 16:13


...sekarang ni tengah praktikal kat jabatan agama...
seronok...banyak pengalaman..terbaru ni pengalaman masuk pertandingan nasyid peringkat daerah..dapat no 2..boleh lah...experience dengan kawan-kawan kerja..hehehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi85Profil   Hantar PM kepada srikandi85   Quote dan BalasQuote

salmanfarees
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.10.2006
Ahli No: 26728
Posting: 79
Dari: New Zealand

newzealand   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 16:48


Awak tengah praktikal ye...ni masuk ukhwah.com ni kat ofis tempat praktikal ke? hehe..jangan marah gurau saja.

Praktikal ni biasalah, peranan kita sangat kecil. namun janganlah kita pula berkecil hati. Yang penting belajar.

Bookmark and Share

  


  Member Information For salmanfareesProfil   Hantar PM kepada salmanfarees   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 20:44


one more gang!!!
saya pun tengah pektikel juga ini..
kat hospital kangar,t kerja sebagai medical lab tech..ala,staff yang kerja kat makmal hospital...

Bookmark and Share

  


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

shinfay_de
WARGA SETIA
Menyertai: 10.11.2007
Ahli No: 31653
Posting: 616
Dari: Wilayah Persekutuan

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-08-08 15:17


sessi praktikal kali ini antara yang paling menarik......

memang rezeki..... kebetulan masa masuk ada event besar......

amat terasa kelainan penglibatan dalam majlis sebagai seorang yang bekerja dengan seorang yang sedang bercuti belajar.

ica2008kl

ica2008kl

ica2008kl

ica2008kl


-----------------
I have my own id now.... :)


Bookmark and Share

  


  Member Information For shinfay_deProfil   Hantar PM kepada shinfay_de   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-08-08 18:37


assalamualaikum...

ana baru jeq habis praktikum as a teacher...
kat secondary school at jb...
alhamdulillah banyak pengalaman yang dapat..
di samping pengalaman menjadi warden asrama :)
almaklumlah ana dok di asrama sekolah...
balik sekolah kena jaga student asrama pula..
terus-terang ana katakan become a teacher..
is not an easy job...
so kena ikhlaskan hati
wassalam

Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 04-08-08 22:24


Pada 31-07-08 12:11 , tulips_ilah posting:

!!! QUOTE !!!

:welcome: salam..saya student uum sem last yang tengah pctikum kat 1 jab. k'jaan di kedah...ambil course Int. Affair so...releven ar tempat pctikum ni dengan course yang diambil....
anda bagaimana...ok tak?
:bye:


Pernah makan nasi dengan garam tak..? 8-)


-----------------
Kerbau adalah kerbau... Lembu adalah lembu... Kambing adalah kambing... Dan..., Aku adalah aku...


Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

nisa_iman
Warga 4 Bintang
Menyertai: 13.01.2008
Ahli No: 32305
Posting: 341
Dari: sintok..>>..bangi

Perak   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 11:44


assalamualaikum....
nak join juga boleh...hehe..
ana pun tengah praktikum juga sekarang ni..
praktikum kat Jabatan Agama Islam Perak (JAIPk)
seronok sangat... walaupun tak ada elaun tapi....
aiman tak kisah............
sebab kat sini boleh join projek macam-macam..
pergi semonar lah, kursus lah, forum lah, byk3....lagi..
and the latest baru-baru ni ke perkampungan orang asli kat sg siput, perak.
nak jadikan cerita kan, kebetulan program org asli tu usahasama UUM dengan JAIPk..
lepas itu ada jumpala muka2 yang pernah kenal, adik2 dan ramai lagi lah...
best sangat...
kononnya km ni wakil JAIPk lah..hehe
kat sana jadi tukang masak professional...hikhik

ni curi masa kejap masuk ukhwah smntara free skejaap..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nisa_imanProfil   Hantar PM kepada nisa_iman   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 12:44


tengah praktikal juga..uhuk uhuk..
prektikel kat pulau... belajar cara-cara menangkap ikan, memotong sayur, membelah kayu.. adess...

prektikel kat sini best.. best.. best...
banyak ilmu dan pengalaman dapat...
cuma yang tak bestnya... bila test projek, tak jadi... warrgghhh... tak suka troubleshoot.... :cry::cry:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

srikandi85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 22.12.2004
Ahli No: 13219
Posting: 54
Dari: kota tinggi

Johor   avatar


posticon Posting pada: 05-08-08 13:05


Pada 31-07-08 16:48 , salmanfarees posting:

!!! QUOTE !!!

Awak tengah praktikal ye...ni masuk ukhwah.com ni kat ofis tempat praktikal ke? hehe..jangan marah gurau saja.

Praktikal ni biasalah, peranan kita sangat kecil. namun janganlah kita pula berkecil hati. Yang penting belajar.




heheh..tak mengapa..ambil kesempatan..;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi85Profil   Hantar PM kepada srikandi85   Quote dan BalasQuote

nani_sharif
Warga Rasmi
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 34685
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 13:02


salam..
best pula topik ni
saya pu tengah praktikal sekarang
kat jab.ptahanan awam selangor
courde IT
kat sini banyak timba pgalaman sebagai sukarela
best sangat

Bookmark and Share

  


  Member Information For nani_sharifProfil   Hantar PM kepada nani_sharif   Quote dan BalasQuote

atirazah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 30.07.2008
Ahli No: 34224
Posting: 80

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 17:39


wah, menarik-menarik!!

selamat berpraktikal semua...
ambillah sebanyak mana ilmu yang ada k..

Bookmark and Share

  


  Member Information For atirazahProfil   Hantar PM kepada atirazah   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-08-08 05:22


salam alaykum..strawberry pun tengah praktikum..kat sekolah kat sri kembangan..ngaja darjah dua dengan empat...

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 29-08-08 09:37


Ana pun tengah parktikum jugak under KPLI..mengajar budak sekolah rendah kat kawasan Bukit Mertajam. Penat lyn karenah budak-budak kecik..banyak dugaan, dulu ngjar budak kolej tak ada lah teruk begini..Ni demam, migrain, selesema..nasib baik tak ada kelas hari ni..kalau tak, mesti lagi sakit kpale:-(


-----------------
Sesejuk Mata Memandang, Seindah Akhlak terpampang


Bookmark and Share

  


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

Strawberry_Ungu
WARGA SETIA
Menyertai: 13.05.2007
Ahli No: 29927
Posting: 1053
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-08-08 09:56


Pada 29-08-08 09:37 , Iman_Hayati posting:

!!! QUOTE !!!

Ana pun tengah parktikum jugak under KPLI..mengajar budak sekolah rendah kat kawasan Bukit Mertajam. Penat lyn karenah budak-budak kecik..banyak dugaan, dulu ngjar budak kolej tak ada lah teruk begini..Ni demam, migrain, selesema..nasib baik tak ada kelas hari ni..kalau tak, mesti lagi sakit kpale:-(




ohh..selamat berpraktikum juga kak iman_hayati..memang mengajar budak-budak tak semudah yang disangka..habis suara dok menjerit selalu..huhu :-o

Bookmark and Share

  


  Member Information For Strawberry_UnguProfil   Hantar PM kepada Strawberry_Ungu   Pergi ke Strawberry_Ungu's Website   Quote dan BalasQuote

Nur_Haq
Warga Rasmi
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33776
Posting: 12
Dari: Serdang

Selangor  


posticon Posting pada: 09-09-08 14:55


Cuba pergi training kat kilang2... best wooo, kita boleh jumpa macam-macam jenis orang.. Dari setinggi2 boss, manager, bapa manager, mak manager, ... sampailah ke operator bangladeshi yang kerja nya bentukkan kotak untuk masuk kan end product/ Syiok tau!!!

I did mine @ Samsung Display Senawang

Bookmark and Share

  


  Member Information For Nur_HaqProfil   Hantar PM kepada Nur_Haq   Pergi ke Nur_Haq's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.119325 saat. Lajunya....