Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-11-2018  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Kita adalah kaum yang dimuliakan oleh Allah dengan Islam, jikalau kita mencari kemuliaan selain dari kemuliaan yang diberi oleh Allah, maka Allah akan menghinakan kita
-- -- Pesan Saidina Umar semasa pembukaan Kota Baitul Maqdis

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: Alai_Syafa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43068

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Yang Masuk Ke Sini
IbnuKhaldun: 1 hari, 10 jam, 32 minit yang lalu
kaze: 1 hari, 15 jam, 9 minit yang lalu
Daeng_Jati: 4 hari yang lalu
RedPetunia: 6 hari yang lalu
sahabat_amin: 8 hari yang lalu
Gorodkovie: 10 hari yang lalu
Swarig123: 13 hari yang lalu
sunan-faqih: 19 hari yang lalu
ajefikrah: 25 hari yang lalu
Kang: 26 hari yang lalu
owl_UM: 28 hari yang lalu


Cadangan Aktiviti
Topik: Melancong ke luar negara beramai2


Carian Forum

Moderator: Admin, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Cadangan Aktiviti
    »» Melancong ke luar negara beramai2

Please Mendaftar To Post


Oleh Melancong ke luar negara beramai2

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-07-08 20:41


Assalamualaikum

Ana teringin pergi ke luar negara tapi kos agak mahal.Apa kata kita pergi ramai-ramai.mungkin boleh dapat murah dan secara tak langsung dapat mengeratkan ukhwah sesama ahli.Nampak menarik bukan?siapa setuju????


-----------------
Hidup merana tanpa IMAN,Hidup bahagia dengan ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-07-08 20:54


huhu. menarik... memang menarik...

namun... akan tetapi dan walau bagaimanapun.. harga nya pun menarik... hehe

tapi MATTA fair akan tiba lagi.. boleh lah try-try test tengok...

p/s: sabah pun ukhwah belum sampai, nikan pulak nak pergi ke luar negara. huhu

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 23-07-08 21:23


Assalamualaikum
huhu..harganya memang menarik..memang....menarik duitku keluar dari poket secara bertali arus tanpa henti... :cry:
P/S : betul..betul...kelantan pun tak sampai lagi...



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

khalifah

Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 204
Posting: 485
Dari: kg batu muda,sentul, KuaLa LUmpUr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 09:23


melancong dan melencong memang best....
tak mengapalah,kita cuba buat dalam negara dulu....
kalau sambutan hangat,boleh buat ke luar negara pula....

Bookmark and Share

  


  Member Information For khalifahProfil   Hantar PM kepada khalifah   Pergi ke khalifah's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 12:44


mas_kara.. ismi setuju... tapi bukan dalam waktu sekrang lah...
seperti kata khalifah... kita habiskan dulu tempat di malaysia ni...

apa kata, mas_kara join pula JK-JK yang akan datang.. dapat juga mengeratkan ukhwah sesama kita... kuhik.. :sopan:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 13:23


salam alaik..
ehehe.. senyum dengan kepelbagaian JK yang nak buat..
tapi.. ada ke sesiapa nak volunteer oerganize.. handle..
siapa ye... ada ke??

nak buat JK di kelantan...terengganu.. kedah..
johor.. sabah.. tapi.. hanya mampu posting saja..
no action no points lah..

ada juga sahabat ajak warga ukhwah.com ke brunei..singapura..
erm.. memang best.. rehlah ni, tapi.. kena plan molek lah..;)

insyaallah.. team event akan plan the agenda..
dah ada plan ke lgkawi hujung tahun ni..
ana pun ada plan untuk warga anak perak..
tunggu lah bila ana free sikit..hehe..

tak tergapai tangan..kaki..apetah lagi minda ni untuk berfikir pelbagai events..
waduh..kok kini as event planner..jadi, aula' pada company..
untuk aktiviti lain juga.. ana on saja..

so.. pada sesiapa yang ada lagi macam-macam idea..boleh saja war-warkan..
moga team events boleh set up more JK lepas ni..

( apa ye jadi..planning meting majlis syura awal tahun..?? )
dah nak masuk ramadhan ni.. team kebajikan.. boleh set 2 -3 tempat untuk iftar di mana-mana rumah anak ytim.. o lawatan ke rumah org tua..etc..

sebenarnya..nak buat liqa'.. jk.. sesiapa pun boleh saja..
just bagitahu.. bagi paperwork..tntf.. isi form event..
go on..

tak perlu lah ada gap dengan yang ada title MT.. yang bercolour dalam Ukhwah.com ni.
kami hanya insan biasa.... tak ada apa pun dengan pangkat tu..

tuntasnye... kita serupa..hehe..
OK.. segala cadangan..bantahan.. boleh usul pada ana..

[email protected]
[email protected]

waalllahu'alam.. syukran..

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

alam_barzakh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.05.2007
Ahli No: 30091
Posting: 137
Dari: Mantin-Nilai-Sepang-Salak Tinggi-KLIA-Kuching-Kota Samarahan-Serian

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 14:52


erm......
kalau ada trip pergi jejalan warga ukhwah.com, bagi tau ana..
Ana kalau pergi jejalan ni , no problem... huhuhuhuhuhuhu......

Bookmark and Share

  


  Member Information For alam_barzakhProfil   Hantar PM kepada alam_barzakh   Pergi ke alam_barzakh's Website   Quote dan BalasQuote

arepis
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.02.2008
Ahli No: 32698
Posting: 95
Dari: Kajang dan Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 15:42


Betul tu cadangan tu memang senang tapi nak buat susah juga tu. Jk Gunung yang ana cadang nak buat sampai ke hari ni tak boleh nak buat lagi....huhu sedih kesuntukan masa.... maaf ye kawan-kawan...

Bookmark and Share

  


  Member Information For arepisProfil   Hantar PM kepada arepis   Quote dan BalasQuote

mohamad

Menyertai: 04.09.2006
Ahli No: 26180
Posting: 3282
Dari: Pasir Gudang Johor

yemen   avatar


posticon Posting pada: 24-07-08 16:20


Assalamualaikumwarahmatullah...

hehe... kalau bab melancoong ini, memang lah seronok.

tapi...
payah dari segi "planning" nya itu.
tak ada orang yang nak mengetuai perancangan.

:-)
akhi Shafik.....akhi shafik...
ada nak buat program ke?.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mohamadProfil   Hantar PM kepada mohamad   Pergi ke mohamad's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 25-07-08 11:39


salam...
ehehe.. bilamana nak buat program..
mesti ada PIC..person in charge..

belum apa-apa.. ada sahabat yang bertanya..
dari segi kos.. bla..bla..

itulaah antara insan yang tidak kuat dalam membuat kerja-kerja..
tak kira gerak kerja apa jua bidang..
betulkan nawaitu.. bila kita buat dengan niat lillahi ta'ala..
evertin will going smoothly..

even macam-macam dugaan melanda..dilanda..
dengan kepostponan date.. dengan kerenah pelbagai pihak ..
make it as your experience..
bila kita tak cuba.. sampai bila pun kita tak dapat rasai nikmat
dan pengalaman nak handle program..

semalam ana tonton anugerah media islam negara..tv1..jm9
hampir nak ke PICC tengok live.. bagus juga ada hikmah
tak jadi ke tempat tersebut..

pemenang anugerah yang terakhir..
ana tak ingat nama prof tu..
berkongsi pengalaman beliau..

masa nak tuntut ilmu...maknye berpesan..jangan pandang belakang..
dah nak future ke luar negara pun pesanan yang sama..
tuntasnye.. buat kerja sungguh-sungguh..

so.. hendak seribu daya..
kalau dah tak mahu.. beribu alasan ..
tepuk dahi.. tanya sendiri..

wallahu'alam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-07-08 12:28


salamun alaik..
wah bestnya..tak jadi luar negara dalam negara pun bolehlah..kan banyak juga tempat-tempat menarik kat Malaysia ini..cntik2 macam kat luar negara..jmt kos mlncong dalam negara..
harap-harap ukhwah dapat anjrkn program cmnie..nak join..hehe..insyaAllah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

sayatetapsaya
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 12.05.2004
Ahli No: 8934
Posting: 5682

italy  


posticon Posting pada: 25-07-08 14:33


Assalamualaikum
alamak..Kenapa saya terasa eh dengan kenyataan kak shida tentang kos tu ye... :berfikir: :-( patutkah saya merespons... :berfikir:



Bookmark and Share

  


  Member Information For sayatetapsayaProfil   Hantar PM kepada sayatetapsaya   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 25-07-08 15:43


Pada 24-07-08 09:23 , khalifah posting:

!!! QUOTE !!!

melancong dan melencong memang best....
tak mengapalah,kita cuba buat dalam negara dulu....
kalau sambutan hangat,boleh buat ke luar negara pula....




khalifah bukankah yang dalam negara sudah sukses dengan terbentuk banyaknya JK2 tak begitu?tapi negara mana kita nak melancong/melencong ek?


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-07-08 19:18


Hehe...Kalau ada melancong kat dalam negara pun ok.ana pun minat juga.Cuma nak suggestkan saja.Kena plan awal-awal kalau nak pergi.Bolehlah sama-sama kumpul duit dulu.Barulah berjaya pergi.Ana teringin nak pergi negara2 timur tengah.Tengok tapak2 sejarah Islam.


-----------------
Hidup merana tanpa IMAN,Hidup bahagia dengan ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 28-07-08 13:04


boleh lah jalan-jalan di negara barat.lalalalalalalalalala

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1534
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 31-07-08 03:24


Kalau nak pergi luar negara, memang belanjanya besar. Belanja tiket flight, nak buat passport, penginapan, makanan...Tu tak termasuk belanja nak shopping kat sana lagi:P

senang-senang kan, kumpul ramai-ramai pergi buat umrah ikut pakej. Takpun melancong saja dalam negara. kat negara kita pun dah banyak tempat2 yang menarik yang setaraf dengan tempat2 kat luar negara.... :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 10:32


Pada 23-07-08 20:41 , mas_kara posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Ana teringin pergi ke luar negara tapi kos agak mahal.Apa kata kita pergi ramai-ramai.mungkin boleh dapat murah dan secara tak langsung dapat mengeratkan ukhwah sesama ahli.Nampak menarik bukan?siapa setuju????



ana setuju,,tapi liqa' ukhwah pun ana tak pernah join ..bagaimana nak ikut pagi luar negara,,huhu :-(



Bookmark and Share

  


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-08-08 10:52


ana dan sahabat-sahabat masing-masing mempunyai negara-negara yang ingin dilawati.

sahabat ana ingin ke Belanda, untuk melihat tulip dan kincir angin.
sahabat ana, ingin pergi ke semua negara di bahagian timur tengah dan jepun.
sahabat ana ingin ke New Zealand.
dan ana ingin ke Sepanyol, Perancis dan Turki.
AlHambra,Granada.
tergiang di telinga kisah di kota Constantinople, Selat Bosphorus, Masjid Aya Sofya - yang mempunyai kisah tersendiri, daripada gereja, dijadikan masjid dan sekarang muzium.
tapi sebelum menjelajah ke semua negara ni, kami semua memasang hasrat untuk terlebih dahulu menunaikan umrah.
insyaAllah.
semuanya dalam perancangan.
moga ada kesempatan dan keizinan dariNya.

Bookmark and Share

  


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA SETIA
Menyertai: 06.03.2007
Ahli No: 29040
Posting: 496
Dari: mana hendak ke mana

malaysia  


posticon Posting pada: 14-08-08 11:50


Pada 24-07-08 09:23 , khalifah posting:

!!! QUOTE !!!

melancong dan melencong memang best....
tak mengapalah,kita cuba buat dalam negara dulu....
kalau sambutan hangat,boleh buat ke luar negara pula....


setuju2!!
best nya melancong... :lol:


-----------------




Bookmark and Share

  


  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 16-08-08 18:51


Pada 14-08-08 10:52 , houri posting:

!!! QUOTE !!!

ana dan sahabat-sahabat masing-masing mempunyai negara-negara yang ingin dilawati.

sahabat ana ingin ke Belanda, untuk melihat tulip dan kincir angin.
sahabat ana, ingin pergi ke semua negara di bahagian timur tengah dan jepun.
sahabat ana ingin ke New Zealand.
dan ana ingin ke Sepanyol, Perancis dan Turki.
AlHambra,Granada.
tergiang di telinga kisah di kota Constantinople, Selat Bosphorus, Masjid Aya Sofya - yang mempunyai kisah tersendiri, daripada gereja, dijadikan masjid dan sekarang muzium.
tapi sebelum menjelajah ke semua negara ni, kami semua memasang hasrat untuk terlebih dahulu menunaikan umrah.
insyaAllah.
semuanya dalam perancangan.
moga ada kesempatan dan keizinan dariNya.


tempat-tempat ni pun ana nak pergi,,tambah satu lagi nak pergi pulau jeju kat korea.. ;-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 17-08-08 21:53


Pada 16-08-08 18:51 , hanisahani posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-08-08 10:52 , houri posting:

!!! QUOTE !!!

ana dan sahabat-sahabat masing-masing mempunyai negara-negara yang ingin dilawati.

sahabat ana ingin ke Belanda, untuk melihat tulip dan kincir angin.
sahabat ana, ingin pergi ke semua negara di bahagian timur tengah dan jepun.
sahabat ana ingin ke New Zealand.
dan ana ingin ke Sepanyol, Perancis dan Turki.
AlHambra,Granada.
tergiang di telinga kisah di kota Constantinople, Selat Bosphorus, Masjid Aya Sofya - yang mempunyai kisah tersendiri, daripada gereja, dijadikan masjid dan sekarang muzium.
tapi sebelum menjelajah ke semua negara ni, kami semua memasang hasrat untuk terlebih dahulu menunaikan umrah.
insyaAllah.
semuanya dalam perancangan.
moga ada kesempatan dan keizinan dariNya.


tempat-tempat ni pun ana nak pergi,,tambah satu lagi nak pergi pulau jeju kat korea.. ;-)




nak pergi israel boleh tak?

tapi kena mohon kebenaran khas bila nak masuk ke sana.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

light_of_heaven
Warga Rasmi
Menyertai: 18.08.2008
Ahli No: 34503
Posting: 4
Dari: pahang

brunei  


posticon Posting pada: 18-08-08 15:03


..best ini..nak shikut.. :kelip:
jom kita jejak bumi para anbia'..macam jejak rasul tu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For light_of_heavenProfil   Hantar PM kepada light_of_heaven   Quote dan BalasQuote

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 26-08-08 19:07


kita trylah discuss2 negara mana yang patut kita lawat.mula-mula kita start dengan negara yang guna budget paling sikit dulu.Mana tau ada member2 kita yang biasa pergi overseas.Bolehlah guide dan bagi cadangan. :kelip:
bagusnya kalau dapat pergi negara org kan? :-D


-----------------
Hidup merana tanpa IMAN,Hidup bahagia dengan ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 00:19


err.. cadangan rashdin macam pelik saja..
err... biar betul ?? :berfikir:

------------------------------------------------------------------------

kakakku mas kara..
adik nak ikut :D
overseas ek, jum2 balek sabah over the sea juga kan2 :kelip:


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 11:48


ana cadangan kan kita ke Timur Tengah.....

beberapa bulan yang lalu, junior ana yang juga student uitm kelanatan berjaya sampai ke turki biarpun tidak dapat ke timur tengah...

insya'ALLAH semuanya tidak mustahil jika kita plaining betul-betul.....

ana menyokong sepenuhnya..............

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-08-08 15:03


Sabah bah...hehe
adik smile_roses nak promote negeri ye?boleh saja.Kita datang sabah bah.Boleh jalan-jalan pasar filipin.Bisa saja.

Mujahid007,ok juga kalau ke negara timur tengah.banyak tinggalan sejarah negara Islam boleh kita ketahui.Dari segi budget macam mana ye?

cadangan ana ni mungkin nampak susah,tapi kalau ramai yang berminat,pasti ada jalan kan.Bila d rancang,ramai yang menyambut, kita plan baik-baik punya.Simpan budget dan then go.mungkin kena rancang untuk plan setahun dua.Lagipun ramai juga sahabat ukhwah kita di overseas.boleh lah buat lawatan mahabbah sekali.Ana rasa,sahabat ukhwah ni pun ramai juga yang dah berkerjaya dan beruang. :kelip:


-----------------
Hidup merana tanpa IMAN,Hidup bahagia dengan ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 15:08


mas_kara..junior ana tu fight untuk pergi sampai ke timur tengah, tapi diluluskan untuk ke turki saja...

insya'ALLAH kita namakan Program Jelajah Ukhwah.Com(PJU.Com)

budget kita usaha lah.....objektif yang pasti bukan sekadar berjalan tapi amal bakti dan sumbangan..insya'ALLAH berjaya....

ana dengan junior ana tu pernah berbincg untuk ke timur tengah itu untuk umrah terus...tapi atas organisasi masing-masing.....

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

comel
Warga 5 Bintang
Menyertai: 12.06.2003
Ahli No: 1334
Posting: 399
Dari: Mont'Kiara

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 27-08-08 15:19


Teringin juga melawat ke Timur Tengah.Melawat kesan sejarah islam di sana.

Setiap tahun bulan Ramadhan bila tonton jejak rasul..terasa sayu dan tak sabar nak menjejakkan kaki serta merasai dan melihat sendiri kesan2 peningalan islam di sana. Betapa gigihnya umat terdahulu membina empayar islam.

Kata orang " Jauh berjalan luas pemandangan bertambah pengalaman "

Bookmark and Share

  


  Member Information For comelProfil   Hantar PM kepada comel   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 16:37


insya'ALLAH..siapa yang bersetuju dan sanggup memikul amanah, kita bersidang pada sidang parlimen ukhwah akan datang..

bagaimana????

sapa yang bersetuju dan sanggup memikul amanah...boleh nyatakan....

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-08-08 18:58


Nampak saudara mujahid007 bersemangat.Enta lah lead.Ana boleh tolon2 nanti.Mana tau ukhwah.com cipta rekod jelajah luar negara.mesti bestkan. :kelip:


-----------------
Hidup merana tanpa IMAN,Hidup bahagia dengan ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-08-08 19:52


:sopan: semangat sungguh akhi mujahid007
kak mas_kara pun semangat jugak..
adik tumpang semangat jugak :sopan:
moh kita melancong balik sabah :kelip:

Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 27-08-08 23:46


Adik smile_roses dah beli tiket belon(bahasa org sarawak) untuk balik raya?
mari kita ramai-ramai pakat ikut adik smile_roses kita balik sabah jom. :-D


-----------------
Hidup merana tanpa IMAN,Hidup bahagia dengan ISLAM


Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 09:48


hehe...sabah dan sarawak ana dah poei(bahasa org dan.9)....heheh.....

tapi kalau undian berpihak kepada sabah dan sarawak..kita akan kesana lah...hehe............

kalau ke timur tengah tu lagi cantik....tapi yang tu perancangan kena lah teliti......

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

mujahid007
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2007
Ahli No: 30830
Posting: 837
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-08-08 09:48


anthum semua target bila nak adakan aktiviti???

Bookmark and Share

  


  Member Information For mujahid007Profil   Hantar PM kepada mujahid007   Pergi ke mujahid007's Website   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 14-11-08 17:55


kita pergi eropah nak tak?takpun afrika selatan.banyak tempat menarik di sana.

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

advastrade
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2008
Ahli No: 35882
Posting: 55

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-11-08 15:09


salam..bagus lah jika ada keinginan untuk berjalan di bumi Allah yang nan luas ini..maka dapatlah nanti kita perhatikan kesan peninggalan kaum-kaum terdahulu yang mendustakan ayay-ayat Allah..bukan lah hanya sekadar ingin melihat keindahan ciptaan Allah..alhamd.

Bookmark and Share

  


  Member Information For advastradeProfil   Hantar PM kepada advastrade   Quote dan BalasQuote

hid_uniten
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.09.2005
Ahli No: 18744
Posting: 252
Dari: :: bumi Allalh ::

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-08 10:14


wah, kak SI..semangat tol nak pergi overseas...:-D
boleh saja nak pergi tapi kan planning betul-betul lah dan ada budget..baru bez nak pergi..

yang kat malaysia, kat pergi lah pulau2 pula..langkawi ke, tioman ke, baru bez..
boleh snorkeling, mancing, round pulau ke, jungle trekking ke..
ni semua terpengaruh dengan cerita destinasi bajet,hehehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For hid_unitenProfil   Hantar PM kepada hid_uniten   Pergi ke hid_uniten's Website   Quote dan BalasQuote

aleyamaisara
Warga 4 Bintang
Menyertai: 24.05.2007
Ahli No: 30035
Posting: 186
Dari: skudai,johor

Sabah  


posticon Posting pada: 19-11-08 10:42


Pada 27-08-08 00:19 , smile_roses posting:

!!! QUOTE !!!


overseas ek, jum2 balek sabah over the sea juga kan2 :kelip:




hehe.. jom balik sabah... waa tak sabar.. 24 ni balik sabah :bye:

p/s pulau sipadan pun cantik. pulau manukan... panjat gunung kinabalu pun ok juga..


-----------------
Image Hosted by ImageShack.us



Bookmark and Share

  


  Member Information For aleyamaisaraProfil   Hantar PM kepada aleyamaisara   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 14:55


nak lawat west bank boleh tak/banyak juga tinggalan sejarah di sana.


-----------------
"It is better to dia for something than live for nothing" - Abraham Lincoln


Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

akuhambaALLAH
Warga 4 Bintang
Menyertai: 20.11.2008
Ahli No: 35981
Posting: 163
Dari: land below the wind

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 16:02


Sabah banyak tempat-tempat menarik....
nak ke pulau pun boleh..
paling best, try lah stay kat kundasang...
ada hot spring lagi....daki gunung kinabalu ke....
save sikit kos....
melancong dalam negara..

CUTI-CUTI MALAYSIA kat SABAH..... :-D



Bookmark and Share

  


  Member Information For akuhambaALLAHProfil   Hantar PM kepada akuhambaALLAH   Quote dan BalasQuote

dR_Muslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.06.2008
Ahli No: 33752
Posting: 40
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-11-08 18:05


salam..
lepas bc2 komen-komen sahabat sahabiah semua.. rmi juga berminat nak ke timur tengah?? mari lah.. saya boleh bawa jenjalan saja.. insyaallah biiznillah.. tapi kena time cuti lah.. hehe.. ada apa-apa.. boleh kontek ana.. sedia menerima tetamu..

Bookmark and Share

  


  Member Information For dR_MuslimahProfil   Hantar PM kepada dR_Muslimah   Pergi ke dR_Muslimah's Website   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-11-08 18:17


ingin sekali melawat ke luar negara seperti
nak pergi
mecca
madinah
japan
korea
amerika

dah pergi
thailand

Bookmark and Share

  


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 09:50


Pada 27-08-08 23:46 , mas_kara posting:

!!! QUOTE !!!

Adik smile_roses dah beli tiket belon(bahasa org sarawak) untuk balik raya?
mari kita ramai-ramai pakat ikut adik smile_roses kita balik sabah jom. :-D



hik2.. kakakku..
mari2 ke sabah tempat adik

off topic kejap..
rindu bangat dengan kakak..
manalah kakak menghilang


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

mas_kara
Warga 3 Bintang
Menyertai: 27.12.2007
Ahli No: 32112
Posting: 85
Dari: Bumi ISLAM

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-11-08 17:23


Kakak tak menghilang ke mana pun.Masih ada dalam bumi.Tak tercampak keluar lagi.hehe...

Rindu dengan akak?jomlah datang KL.

Bookmark and Share

  


  Member Information For mas_karaProfil   Hantar PM kepada mas_kara   Quote dan BalasQuote

shimaku
WARGA SETIA
Menyertai: 11.07.2008
Ahli No: 34002
Posting: 783
Dari: ~Below Da Wind Go To KL~

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 22-11-08 20:30


ye lah apa kata buat JK kat Sabah pula.. nak juga kenal dengan ahli-ahli lain..seterusnya mengeratkan lagi ukhwah dengan ahli-ahli kat sabah..

Bookmark and Share

  


  Member Information For shimakuProfil   Hantar PM kepada shimaku   Pergi ke shimaku's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84

Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 34446
Posting: 1599
Dari: Jerantut

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-11-08 16:35


teringin nak pergi korea.. kat pulau jeju.. cantiknya subhanallah.. ;-)



Bookmark and Share

  


  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Quote dan BalasQuote

Rashdin
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 31.03.2004
Ahli No: 8143
Posting: 7868
Dari: dekat pada PC

uk   avatar


posticon Posting pada: 04-12-08 15:18


nak pergi melawat Las Vegas boleh tak?.

Bookmark and Share

  


  Member Information For RashdinProfil   Hantar PM kepada Rashdin   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 04-12-08 17:58


ambui..ambui..
pulau jeju ye..

soleha.. mai kak belanja makan keju..eehhee.. say cheessee..
macam-macam cadangan ye..
ngomel saja lah dalam ni..
Kalau tak ada org nak organize jadi lahh..
list nama tempat-tempat idamanku..ehehe..

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

YoYoY
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2008
Ahli No: 33472
Posting: 16
Dari: Malaysia

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-05-10 17:57


best nya melancong... paling best kalau kena sponsor.. kalau sesuai dengan masa saya, bolele join.


kalau nak melancong murah memang kena budget tourist lah. backpacker...

Bookmark and Share

  


  Member Information For YoYoYProfil   Hantar PM kepada YoYoY   Pergi ke YoYoY's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.16145 saat. Lajunya....