Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-08-2019  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Setiap tindakan menghasilkan tindakbalas
-- Hukum Newton

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: NurLiyanaNajwa
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43095

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 40
Ahli: 0
Jumlah: 40




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 7 jam, 45 minit yang lalu
budakbesar: 6 hari yang lalu
azemi: 10 hari yang lalu
Firdaus15: 17 hari yang lalu
NurLiyanaNajwa: 20 hari yang lalu
secureofficemovers: 21 hari yang lalu
Naqiu: 27 hari yang lalu
nawfaa79: 28 hari yang lalu


Lintas Langsung & Laporan Aktiviti
Topik: -usrah ONLine untuk MUSLiMAt


Carian Forum

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lintas Langsung & Laporan Aktiviti
    »» -usrah ONLine untuk MUSLiMAt

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh -usrah ONLine untuk MUSLiMAt

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 11:52


salam alaik...
erm, ok rasanya buka di topik lintas langsung..
kerna usrah online ni melintas secara langsung..hihi..

hasil diskusi ana bersama sahabat ukhwah...
kami mendecide untuk menganjurkan
liqa'.. usrah Online untuk warga Ukhwah.com khususan..
dan amnya pada sahabat-sahabat antunna..

so, ana harap hanya muslimat sahaja yang posting dalam ni..
tiada muslimin yang menyempitkan rongga.ruang bagi topik ni..

kenyataan di atas JElas lagit Terang..
Kalau tak terang kena pakai spec.. :jangan:

pada antunna yang nak join..
just drop by your ym id..here..
nanti sama-sama kita add..

naqibah.. antara kalangan sahabat ana..
insyallah.. ummiq juga akan turut diskusi...

tentang waktu..
ana usulkan wekdays..
eiter isnin.selasa o rabu mlm.

** Kenapa tak pilih hari lain..
sebab khmis..ramai yang ada usrah...lain-lain hal..
jumaat.sabtu.ahad.. ramai terlibat dengan program..

tapi..kalau yang free, antunna boleh saja go on...
kita buat sebulan 2 kali..
o nak buat tiap minggu??
insyallah.. by next week boleh mula..

tarikh cadangan 1 / 2 julai..
masa 9.15mlm.

lokasi terpilih.. sendiri punya pc.laptoplaa.. :-D
tajuk akan diwar-warkan sebelum usrah Online bermula..

ni ym id ana..
nanti add lah..

simple_shida

segala tambahan cadangan...
sila ajukan..
juga tajuk-tajuk boleh kita bincangkan di sini..

pada muslimin.. hanya TATAp.. baca pelan-pelan topik ni..
antum dilarang POSting.. hihii..

syukran.. ilalliqa'.. wallahu'alam..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 12:04


ni YM saya
rasanya akak shida pun dah tau.........
[email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

Norhaslina
Warga 5 Bintang
Menyertai: 05.11.2005
Ahli No: 20221
Posting: 382
Dari: Bandar Baru Bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 12:11


Assalamu'alaikum wrt wbt..

InsyaAllah jika ada kesempatan ana akan ikuti..

[email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For NorhaslinaProfil   Hantar PM kepada Norhaslina   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 12:43


usrah ONLIne..muslimat ONLY..

http://www.hanan.com.my/viewtopic.php?&forum=2&topic=3768


tambahan ym id

simple_shida,
aliftayaha_1881,
awan_biru85,
senyumsokmo_86,

ulang lagi kalam ana..
Muslimat ONLy... :jangan: :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Putri_Cahaya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.06.2006
Ahli No: 24825
Posting: 335

malaysia  


posticon Posting pada: 24-06-08 12:47


Assalamu'alaikum wrt wbt..

kak shida,ana nak join jugak.. =)

[email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For Putri_CahayaProfil   Hantar PM kepada Putri_Cahaya   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 12:51


salam...

ismi nak join jugak...
ymnya akan di usahakan di mana-mana... insyaAllah..

id YM :mujahidah_aljadeed

buat description skek ek boleh nak add..

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

addinulhuda
WARGA SETIA
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 31217
Posting: 664
Dari: ~bumi bertuah~

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 12:55


Assalamualaikum ana nak join juga,,dah lama tak berukhwah ni..rindunyer pada sahabat2...ni ym ... :bunga: :welcome:

[email protected]


-----------------
~membangun bersama islam~


Bookmark and Share

  


  Member Information For addinulhudaProfil   Hantar PM kepada addinulhuda   Pergi ke addinulhuda's Website   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 24-06-08 13:12


Bagus ini... Muslimin boleh join tak...?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 13:13


tolong..tolong.. bila posting..
buat yang macam ana buat di atas..

copy paste.. dan tambah YM id antunnaa..
tak perlu yang hujung..tu..yahoo.com.my

just add macam contoh ana..
boleh ye.. nanti mudah kita terus copy the list..
ok.. em...besst.. ni..

tak sabar nak diskusi dengan sahabat..
terasa kerdilnya.. diri ni...huhu..
bila dah berkongsi baru berkembang ilmu kita..
then.. ilmu kena Amalkan.. ;)

ok.. tolong ye.. update yahoo id..
once antunna posting..

syukran....ilalliqa'..

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 13:15


ya ALLAH.. ana kan dah bagitahu..
tolong lah.. jangan ada pemosting muslimin...
adusss.. susahhhnye...ana kena jual kamus ni

harap FAHAM..
so, ana harap hanya muslimat sahaja yang posting dalam ni..
tiada muslimin yang menyempitkan rongga.ruang bagi topik ni..

kenyataan di atas JElas lagit Terang..
Kalau tak terang kena pakai spec.. :jangan:


pada MUSLImin boleh join halaqoh yang umar_khalil & mujahid 0007
war-warkan..dalam topik JEjak Ukhwah..

harap ke topik tersebut.. thanks..... :-|


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Uzma
Warga 1 Bintang
Menyertai: 01.03.2004
Ahli No: 7670
Posting: 33
Dari: KL

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 13:16


ni ym id ana..
nanti add lah..

lp_gurlz2000

Bookmark and Share

  


  Member Information For UzmaProfil   Hantar PM kepada Uzma   Pergi ke Uzma's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 13:20


simple_shida,
aliftayaha_1881,
awan_biru85,
senyumsokmo_86,
selagiadacahaya,
mujahidah_aljadeed,
nur_petunjuk88,
lp_gurlz2000,

boleh create group dalam list ym antunna..
USrah...

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

hasdim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 31696
Posting: 53

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 13:24


salam... em, ni first time nak join usrah, saya tengok bahasa yang u all guna ialah bahasa Arab... saya ni bukan berlatar belakangkan sekolah agama macam u all... malah kurang pengetahuan ilmu2 agama... boleh ke saya join ni?

ni ym saya : dimah_purple008

Bookmark and Share

  


  Member Information For hasdimProfil   Hantar PM kepada hasdim   Quote dan BalasQuote

AmrinHakeem
Warga 5 Bintang
Menyertai: 29.04.2008
Ahli No: 33363
Posting: 386
Dari: GreenyEarth

Selangor  


posticon Posting pada: 24-06-08 13:25


ana nak join juga bila ada kelapangan. add ana ye..

daquayza_de9th

syukran..

Bookmark and Share

  


  Member Information For AmrinHakeemProfil   Hantar PM kepada AmrinHakeem   Quote dan BalasQuote

ayukhuwah
Warga Rasmi
Menyertai: 19.05.2008
Ahli No: 33516
Posting: 15
Dari: malaysia

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 13:28


Pada 24-06-08 12:43 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

usrah ONLIne..muslimat ONLY..

http://www.hanan.com.my/viewtopic.php?&forum=2&topic=3768


tambahan ym id

simple_shida,
aliftayaha_1881,
awan_biru85,
senyumsokmo_86,

ulang lagi kalam ana..
Muslimat ONLy... :jangan: :-D



saya nak join juga..
perbaiki diri yang amat lemah ini..

simple_shida,
aliftayaha_1881,
awan_biru85,
senyumsokmo_86,
pikacu_pikapi,
ayukhuwah,

Bookmark and Share

  


  Member Information For ayukhuwahProfil   Hantar PM kepada ayukhuwah   Quote dan BalasQuote

sitishairah
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2007
Ahli No: 29948
Posting: 513
Dari: Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 13:29


Pada 24-06-08 13:20 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

simple_shida,
aliftayaha_1881,
awan_biru85,
senyumsokmo_86,
selagiadacahaya,
mujahidah_aljadeed,
nur_petunjuk88,
lp_gurlz2000,
shaikadir

boleh create group dalam list ym antunna..
USrah...



-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For sitishairahProfil   Hantar PM kepada sitishairah   Quote dan BalasQuote

sadiqah

Menyertai: 14.04.2005
Ahli No: 15800
Posting: 684
Dari: Tawau_KL_tawau_pjaya

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 13:31


Insyaallah, kalau berkesempatan nak join..
[email protected]


-----------------
hIdUP mEsTi TeRuS..


Bookmark and Share

  


  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

muslimah83
WARGA SETIA
Menyertai: 05.02.2004
Ahli No: 7015
Posting: 1001
Dari: Tawau

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 13:46


nak juga...walaupun masa tak banyak nak online ku cuba cari peluang....heheh..almakhlumlah sibuk sangat..

[email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimah83Profil   Hantar PM kepada muslimah83   Quote dan BalasQuote

izzahtulsakinah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 28.11.2006
Ahli No: 27515
Posting: 112
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 13:53


bagus ini..moga-moga dapat tambahkan ilmu,iman dan amal..
ana sekali ye tolong add

izzahtulwidad

Bookmark and Share

  


  Member Information For izzahtulsakinahProfil   Hantar PM kepada izzahtulsakinah   Pergi ke izzahtulsakinah's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 14:38


boleh saya add ID anda-anda semua ni? :D

nanti accept tau...

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 15:05


tak boleh cik syahidatul..
takmo add ismi.. takmo takmo... :jelir:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 15:32


:) semoga dapat bertemu nanti..

my id: acudiah

!!! QUOTE !!!

salam... em, ni first time nak join usrah, saya tengok bahasa yang u all guna ialah bahasa Arab... saya ni bukan berlatar belakangkan sekolah agama macam u all... malah kurang pengetahuan ilmu2 agama... boleh ke saya join ni?


siapa dan kat mana yang menggunakan bahasa arab?
mostly, bertutur dalam bahasa melayu.. sekadar guna 2-3 huruf dalam bahasa arab mungkin ada.. tapi, jangan risau lah.. bukan semua kat sini bersekolah agama.. dan tak semestinya tak sekolah agama, tak expert dalam bab agama! :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

dR_Muslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.06.2008
Ahli No: 33752
Posting: 40
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 16:15


eee.. penat ana add semua org.. hehe.. smeoga berjumpa di usrah online nanti semua.. salam ukhwah fillah.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For dR_MuslimahProfil   Hantar PM kepada dR_Muslimah   Pergi ke dR_Muslimah's Website   Quote dan BalasQuote

awan_biru85
WARGA SETIA
Menyertai: 03.12.2006
Ahli No: 27594
Posting: 772
Dari: sabak terbenam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 16:31


Pada 24-06-08 14:38 , syahidatul posting:

!!! QUOTE !!!

boleh saya add ID anda-anda semua ni? :D

nanti accept tau...


akak syahidatul jom kita add beramai2........hari ni macam hari ADD Ym sedunia dah.nampaknya...hehe........... ;-)


-----------------
Photobucket

MaSyAraKat HRmONi KeLuARga bahagia


Bookmark and Share

  


  Member Information For awan_biru85Profil   Hantar PM kepada awan_biru85   Pergi ke awan_biru85's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 17:57


Pada 24-06-08 13:29 , sitishairah posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 24-06-08 13:20 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

simple_shida,
aliftayaha_1881,
awan_biru85,
senyumsokmo_86,
selagiadacahaya,
mujahidah_aljadeed,
nur_petunjuk88,
lp_gurlz2000,
shaikadir
lina_mursyidah

boleh create group dalam list ym antunna..
USrah...






Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

True_Heart
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.11.2007
Ahli No: 31612
Posting: 86

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-06-08 18:03


salam'alaik...ana nak join juga! alhamdulillah buat julung2 kalinya antunna mengadakan ukhwah online..macam best begitu...:D ok..ni id ana...add ye...wardatul_asywaq sampai ketemu nanti! ;)

Bookmark and Share

  


  Member Information For True_HeartProfil   Hantar PM kepada True_Heart   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 18:22


maton_88
plesz add na..huhu
huhu if ada kelapangan..ana akan join..insyaallah.......

Bookmark and Share

  


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

mia_amora
Warga Rasmi
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33783
Posting: 18
Dari: perak

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-06-08 20:51


saya ingin melibatkan diri bersama..pls inform me..

Bookmark and Share

  


  Member Information For mia_amoraProfil   Hantar PM kepada mia_amora   Quote dan BalasQuote

mia_amora
Warga Rasmi
Menyertai: 24.06.2008
Ahli No: 33783
Posting: 18
Dari: perak

PulauPinang  


posticon Posting pada: 24-06-08 20:54


pls add me...

syazni_syaz

tempat dan waktu bagaimana akan diberitahu?

Bookmark and Share

  


  Member Information For mia_amoraProfil   Hantar PM kepada mia_amora   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-06-08 21:04


add lah ana [email protected]..
insyaAllah kalau berkesempatan ana akan join.. :-)

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

ummusafiah
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2004
Ahli No: 12428
Posting: 2520

chad  


posticon Posting pada: 24-06-08 21:05


sama juga if ada ada kelapangan dan wireless ok,akan join :bunga:

hanc1003_war

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummusafiahProfil   Hantar PM kepada ummusafiah   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA SETIA
Menyertai: 31.01.2007
Ahli No: 28476
Posting: 871
Dari: bumi tuhan

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 24-06-08 23:33


salam
ni ym id ana..
nanti add lah..

redgirls_89

Bookmark and Share

  


  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 25-06-08 00:18


simple_shida,
aliftayaha_1881,
awan_biru85,
senyumsokmo_86,
selagiadacahaya,
mujahidah_aljadeed,
nur_petunjuk88,
lp_gurlz2000,
dimah_purple008,
daquayza_de9th,
pikacu_pikapi,
ayukhuwah,
yati2302,
nrhikmah83,
shaikadir
lina_mursyidah,
izzahtulwidad,
wardatul_asywaq,
maton_88,
syazni_syaz,
f_fa87,
hanc1003_war,
redgirls_89,


update setakat ini...kalau ada kelapangan boleh lah join..

Bookmark and Share

  


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

nishrin
Warga Rasmi
Menyertai: 03.10.2005
Ahli No: 19537
Posting: 1

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-06-08 09:07


salam.

dah lama rasanya tak menjenguk ukhwah.com ini. jadinya ana pun nak join supaya sentiasa dalam jemaah ini.

id ana : [email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For nishrinProfil   Hantar PM kepada nishrin   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-06-08 11:01


Pada 25-06-08 00:18 , najah85 posting:

!!! QUOTE !!!

simple_shida,
aliftayaha_1881,
awan_biru85,
senyumsokmo_86,
selagiadacahaya,
mujahidah_aljadeed,
nur_petunjuk88,
lp_gurlz2000,
dimah_purple008,
daquayza_de9th,
pikacu_pikapi,
ayukhuwah,
yati2302,
nrhikmah83,
shaikadir
lina_mursyidah,
izzahtulwidad,
wardatul_asywaq,
maton_88,
syazni_syaz,
f_fa87,
hanc1003_war,
redgirls_89,


update setakat ini...kalau ada kelapangan boleh lah join..


add sutera_kasih85 on [email protected]
8-)
syukran


-----------------
SeErat SimpulaN SeinteAm ukHwaH



Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

aierah_me
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.08.2004
Ahli No: 10685
Posting: 252
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-06-08 11:25


ym saya aierah_me
insyaAllah saya akan cuba melapangkan masa...

Bookmark and Share

  


  Member Information For aierah_meProfil   Hantar PM kepada aierah_me   Pergi ke aierah_me's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-06-08 12:16


add me: niza_ati
InsyaAllah will join..tu pun lau dapat signal wifi kat rumah and tak ter 'DC'....


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 25-06-08 12:35


simple_shida
aliftayaha_1881
awan_biru85
senyumsokmo_86
selagiadacahaya
mujahidah_aljadeed
nur_petunjuk88
lp_gurlz2000
dimah_purple008
daquayza_de9th
ayukhuwah
shaikadir
yati2302
nrhikmah83
izzahtulwidad
wsyahida
acudiah
listerene
lina_mursyidah
wardatul_asywaq
maton_88
syazni_syaz
f_fa87
hanc1003_war
redgirls_89
sutera_kasih85
nur_syakirah_omar
aierah_me


please update this list... thank you

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

syira_qistina
WARGA SETIA
Menyertai: 08.10.2003
Ahli No: 4102
Posting: 777
Dari: tempat yang paling jem

Selangor  


posticon Posting pada: 25-06-08 13:11


Salam Alaik

add me in...

syira_qistina

insyaALLAH ana akan join sekiranya berkelapangan..
tapi malam ek? rasa macam susah sikit sebab tak ada kemudahan internet kat rumah.. :-(



Bookmark and Share

  


  Member Information For syira_qistinaProfil   Hantar PM kepada syira_qistina   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-06-08 13:20


wahh.. moh kita meramaikan jalinan ukhwah di dalam usrah online ni... :kelip::welcome:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

qing_er
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2004
Ahli No: 6711
Posting: 45
Dari: Pontian,Johor D.Takzim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 25-06-08 16:39


Add saya please

([email protected] )

simple_shida
aliftayaha_1881
awan_biru85
senyumsokmo_86
selagiadacahaya
mujahidah_aljadeed
nur_petunjuk88
lp_gurlz2000
dimah_purple008
daquayza_de9th
ayukhuwah
shaikadir
yati2302
nrhikmah83
izzahtulwidad
wsyahida
acudiah
listerene
lina_mursyidah
wardatul_asywaq
maton_88
syazni_syaz
f_fa87
hanc1003_war
redgirls_89
sutera_kasih85
nur_syakirah_omar
aierah_me
Qing_er

Bookmark and Share

  


  Member Information For qing_erProfil   Hantar PM kepada qing_er   Quote dan BalasQuote

sutera_kasih85
WARGA SETIA
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 232
Posting: 2020
Dari: ~~SoMewHerE~~

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-06-08 16:45


Pada 25-06-08 16:39 , qing_er posting:

!!! QUOTE !!!

Add saya please

([email protected] )

simple_shida
aliftayaha_1881
awan_biru85
senyumsokmo_86
selagiadacahaya
mujahidah_aljadeed
nur_petunjuk88
lp_gurlz2000
dimah_purple008
daquayza_de9th
ayukhuwah
shaikadir
yati2302
nrhikmah83
izzahtulwidad
wsyahida
acudiah
listerene
lina_mursyidah
wardatul_asywaq
maton_88
syazni_syaz
f_fa87
hanc1003_war
redgirls_89
nur_syakirah_omar
aierah_me
Qing_er


Bookmark and Share

  


  Member Information For sutera_kasih85Profil   Hantar PM kepada sutera_kasih85   Pergi ke sutera_kasih85's Website   Quote dan BalasQuote

akmalnajwa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 03.01.2008
Ahli No: 32188
Posting: 99

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 25-06-08 19:05


salam...

simple_shida
aliftayaha_1881
awan_biru85
senyumsokmo_86
selagiadacahaya
mujahidah_aljadeed
nur_petunjuk88
lp_gurlz2000
dimah_purple008
daquayza_de9th
ayukhuwah
shaikadir
yati2302
nrhikmah83
izzahtulwidad
wsyahida
acudiah
listerene
lina_mursyidah
wardatul_asywaq
maton_88
syazni_syaz
f_fa87
hanc1003_war
redgirls_89
sutera_kasih85
nur_syakirah_omar
aierah_me
Qing_er
ashila_waheeda

add seorang lagi..niknasriah :bunga:


-----------------



Bookmark and Share

  


  Member Information For akmalnajwaProfil   Hantar PM kepada akmalnajwa   Pergi ke akmalnajwa's Website   Quote dan BalasQuote

syahidatul
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 07.11.2004
Ahli No: 12341
Posting: 3781
Dari: Petaling Jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-06-08 23:46


bestnyeeeee ramai orang join. tak sabar nak usrah... mesti menarik :D

ramai jugak yang tak pernah dikenali lagi ni... cemana nak ingat ni..

Bookmark and Share

  


  Member Information For syahidatulProfil   Hantar PM kepada syahidatul   Pergi ke syahidatul's Website   Quote dan BalasQuote

cahayakuiman
WARGA SETIA
Menyertai: 07.03.2006
Ahli No: 23268
Posting: 832

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 02:10


Pada 25-06-08 19:05 , akmalnajwa posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

simple_shida
aliftayaha_1881
awan_biru85
senyumsokmo_86
selagiadacahaya
mujahidah_aljadeed
nur_petunjuk88
lp_gurlz2000
dimah_purple008
daquayza_de9th
ayukhuwah
shaikadir
yati2302
nrhikmah83
izzahtulwidad
wsyahida
acudiah
listerene
lina_mursyidah
wardatul_asywaq
maton_88
syazni_syaz
f_fa87
hanc1003_war
redgirls_89
sutera_kasih85
nur_syakirah_omar
aierah_me
Qing_er
ashila_waheeda

add seorang lagi..niknasriah :bunga:



selamat berusrah..
'usrah penyubur, pembangun jiwa srikandi...'

insyaAllah, jika ada kelapangan masa ana online.

[email protected]


-----------------
kehidupan adalah sebuah perjalanan menuju sebuah kematian...yang hakiki lagi abadi.UJIan akan datang dan pergi sebagai tanda bukti keimanan.


Bookmark and Share

  


  Member Information For cahayakuimanProfil   Hantar PM kepada cahayakuiman   Pergi ke cahayakuiman's Website   Quote dan BalasQuote

hurun_ein
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 18.10.2003
Ahli No: 4470
Posting: 317
Dari: utm, skudai

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 09:45


:kelip: insyaAllah ana nak join...

my YM: ainulhakimah5530

add ye, thanks....


-----------------
ana..ukhtukum fil Islam..


Bookmark and Share

  


  Member Information For hurun_einProfil   Hantar PM kepada hurun_ein   Pergi ke hurun_ein's Website   Quote dan BalasQuote

nuzra_awatif
Warga 3 Bintang
Menyertai: 24.02.2005
Ahli No: 14676
Posting: 99
Dari: Bumi Allah

Perak  


posticon Posting pada: 26-06-08 10:55


nak join juga tapi kalau berkesempatan lah sebab wireless kat kolej tak berapa elok..

ym-nys6235


-----------------
hanya DIA yang mengetahui diriku lebih dr diriku sendiri..


Bookmark and Share

  


  Member Information For nuzra_awatifProfil   Hantar PM kepada nuzra_awatif   Quote dan BalasQuote

Afina
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2006
Ahli No: 26223
Posting: 219
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 11:12


insyaAllah, kalau ad kelapangan saya join...

missgenuine_ina

Bookmark and Share

  


  Member Information For AfinaProfil   Hantar PM kepada Afina   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 12:09


simple_shida
aliftayaha_1881
awan_biru85
senyumsokmo_86
selagiadacahaya
mujahidah_aljadeed
nur_petunjuk88
lp_gurlz2000
dimah_purple008
daquayza_de9th
ayukhuwah
shaikadir
yati2302
nrhikmah83
izzahtulwidad
wsyahida
acudiah
listerene
lina_mursyidah
wardatul_asywaq
maton_88
syazni_syaz
f_fa87
hanc1003_war
redgirls_89
sutera_kasih85
aierah_me
Qing_er
ashila_waheeda
niknasriah
cahayahati_delima
ainulhakimah5530
nys6235
missgenuine_ina
melur_draja
iriss_eureka
kir_kus

syukran pada yang nak join...
tolong.. tolong update juga nama dalam www.hanan.com.my

boleh ye.. tiap kali new ym ID
just copy.. add your ym ID..
syukran.. arigato

http://www.hanan.com.my/viewtopic.php?topic=3768&forum=2&#f28638


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 13:00


:-o tak ada lah my id dalam list...huhu...tak apa lah..mari org letak sendiri

simple_shida
aliftayaha_1881
awan_biru85
senyumsokmo_86
selagiadacahaya
mujahidah_aljadeed
nur_petunjuk88
lp_gurlz2000
dimah_purple008
daquayza_de9th
ayukhuwah
shaikadir
yati2302
nrhikmah83
izzahtulwidad
wsyahida
acudiah
listerene
lina_mursyidah
wardatul_asywaq
maton_88
syazni_syaz
f_fa87
hanc1003_war
redgirls_89
sutera_kasih85
aierah_me
Qing_er
ashila_waheeda
niknasriah
cahayahati_delima
ainulhakimah5530
nys6235
missgenuine_ina
melur_draja
iriss_eureka
kir_kus
niza_ati


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

eshah
Warga Rasmi
Menyertai: 11.11.2007
Ahli No: 31657
Posting: 13
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 17:28


ya ALLAH..
alhamdulillah..
ana nak join jugak...
nak rasa macam mana usrah itu sebenarnya..
harap akhawat semua boleh membantu..
insyaALLAH..

Bookmark and Share

  


  Member Information For eshahProfil   Hantar PM kepada eshah   Quote dan BalasQuote

eshah
Warga Rasmi
Menyertai: 11.11.2007
Ahli No: 31657
Posting: 13
Dari: kedah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 17:38


ni ym ana...
mia_nerd143
harap semua boleh membantu..
semoga jalinan ukhwah kekal selamanya..
insyaALLAH..

Bookmark and Share

  


  Member Information For eshahProfil   Hantar PM kepada eshah   Quote dan BalasQuote

ummimq

Menyertai: 17.09.2003
Ahli No: 3613
Posting: 3616
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 17:59


Tahniah! Semoga usaha sebegini mendapat Redha Illahi dan diberkati-Nya. InsyaAllah umi cuba online waktu tu tetapi sekiranya ada permasalahan dan umi tak online harap sangat shida sms soalan atau masalah pada umi dan umi jawab via sms ya. Maklumlah kekadang umi kerja malam dan kekadang keletihan. Semoga sukses usaha anakanda semua.

Wallahuta'ala a'lam bissawab

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

muslimahrushda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2004
Ahli No: 9659
Posting: 23
Dari: Miri

Sarawak  


posticon Posting pada: 26-06-08 20:46


assalamualaikum
saya nak join jugak..insya allah
ni ym saya. .
nur_syatila

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimahrushdaProfil   Hantar PM kepada muslimahrushda   Quote dan BalasQuote

muslimahrushda
Warga 1 Bintang
Menyertai: 25.06.2004
Ahli No: 9659
Posting: 23
Dari: Miri

Sarawak  


posticon Posting pada: 26-06-08 21:12


id ym setakat ni:

simple_shida
aliftayaha_1881
awan_biru85
senyumsokmo_86
selagiadacahaya
mujahidah_aljadeed
nur_petunjuk88
lp_gurlz2000
dimah_purple008
daquayza_de9th
ayukhuwah
shaikadir
yati2302
nrhikmah83
izzahtulwidad
wsyahida
acudiah
listerene
lina_mursyidah
wardatul_asywaq
maton_88
syazni_syaz
f_fa87
hanc1003_war
redgirls_89
sutera_kasih85
aierah_me
Qing_er
ashila_waheeda
niknasriah
cahayahati_delima
ainulhakimah5530
nys6235
missgenuine_ina
melur_draja
iriss_eureka
kir_kus
niza_ati
mia_nerd143
nur_syatila

Bookmark and Share

  


  Member Information For muslimahrushdaProfil   Hantar PM kepada muslimahrushda   Quote dan BalasQuote

myhoney
WARGA SETIA
Menyertai: 05.06.2008
Ahli No: 33649
Posting: 1324
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 21:44


salam...
saya pun nak jugak..ni ym saya

myhoneymail

Bookmark and Share

  


  Member Information For myhoneyProfil   Hantar PM kepada myhoney   Quote dan BalasQuote

kestari
Warga 3 Bintang
Menyertai: 05.12.2006
Ahli No: 27622
Posting: 90
Dari: e_poh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 26-06-08 22:39


salam..

saya pun ingin turut serta. ym id saya : tam_mirh

[email protected]


-----------------
$eNyumAn Itu PengUbat LukA di HAtI..


Bookmark and Share

  


  Member Information For kestariProfil   Hantar PM kepada kestari   Pergi ke kestari's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 04:32


assalamualaikum

ana pun nak join.. [email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 08:10


Alhamdulillah..
makin hari,makin bertambah.. :)

simple_shida
aliftayaha_1881
awan_biru85
senyumsokmo_86
selagiadacahaya
mujahidah_aljadeed
nur_petunjuk88
lp_gurlz2000
dimah_purple008
daquayza_de9th
ayukhuwah
shaikadir
yati2302
nrhikmah83
izzahtulwidad
wsyahida
acudiah
listerene
lina_mursyidah
wardatul_asywaq
maton_88
syazni_syaz
f_fa87
hanc1003_war
redgirls_89
sutera_kasih85
aierah_me
Qing_er
ashila_waheeda
niknasriah
cahayahati_delima
ainulhakimah5530
nys6235
missgenuine_ina
melur_draja
iriss_eureka
kir_kus
niza_ati
mia_nerd143
myhoneymail
nur_syatila
tam_mirh
bibi_raihana
************

harap nanti semua dapat online ye.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

ika2410
WARGA SETIA
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 7572
Posting: 970
Dari: Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 10:06


assalamualaikum...

insyaAllah ana pun berminat berdiskusi...
bersama semua muslimat..
ni id ym ana: zulaika2410

Bookmark and Share

  


  Member Information For ika2410Profil   Hantar PM kepada ika2410   Pergi ke ika2410's Website   Quote dan BalasQuote

era
Warga 3 Bintang
Menyertai: 18.03.2005
Ahli No: 15229
Posting: 129
Dari: b.baru bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 11:54


ana pun nak join..
diri ini masih banyak yang perlu dperbaiki...

simple_shida
aliftayaha_1881
awan_biru85
senyumsokmo_86
selagiadacahaya
mujahidah_aljadeed
nur_petunjuk88
lp_gurlz2000
dimah_purple008
daquayza_de9th
ayukhuwah
shaikadir
yati2302
nrhikmah83
izzahtulwidad
wsyahida
acudiah
listerene
lina_mursyidah
wardatul_asywaq
maton_88
syazni_syaz
f_fa87
hanc1003_war
redgirls_89
sutera_kasih85
aierah_me
Qing_er
ashila_waheeda
niknasriah
cahayahati_delima
ainulhakimah5530
nys6235
missgenuine_ina
melur_draja
iriss_eureka
kir_kus
niza_ati
mia_nerd143
myhoneymail
nur_syatila
tam_mirh
bibi_raihana
cute_felisdomesticus

Bookmark and Share

  


  Member Information For eraProfil   Hantar PM kepada era   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 12:01


syukran ya ummiq..
ok.. ana akan posting info sebelah petang..
insyaallah.. mohon antunaa fwd pada sahabat usrah nanti ye..
yumkin ada yang tak dapat online untuk beberapa hari..

ana most probabaly.. tak online sbtu ahad.. busy ke selatan.. ke barat ....
jadi... mohon antunna update sahaja nama-nama di atas..
ok. syukran..

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

littlemuslimah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 100
Posting: 777
Dari: ::uia @ penang::

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 13:15


simple_shida
aliftayaha_1881
awan_biru85
senyumsokmo_86
selagiadacahaya
mujahidah_aljadeed
nur_petunjuk88
lp_gurlz2000
dimah_purple008
daquayza_de9th
ayukhuwah
shaikadir
yati2302
nrhikmah83
izzahtulwidad
wsyahida
acudiah
listerene
lina_mursyidah
wardatul_asywaq
maton_88
syazni_syaz
f_fa87
hanc1003_war
redgirls_89
sutera_kasih85
aierah_me
Qing_er
ashila_waheeda
niknasriah
cahayahati_delima
ainulhakimah5530
nys6235
missgenuine_ina
melur_draja
iriss_eureka
kir_kus
niza_ati
mia_nerd143
myhoneymail
nur_syatila
tam_mirh
bibi_raihana
cute_felisdomesticus
syauqah_el_wardah
zulaika2410

* Ana akan cuba join kalau tak melintang aral...


-----------------
Ya Allah. Permudahkanlah bagi kami segala urusan kami (lebih-lebih lagi urusan perjalanan rohaniah menuju Allah) berserta kerehatan bagi


Bookmark and Share

  


  Member Information For littlemuslimahProfil   Hantar PM kepada littlemuslimah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 19:20


Salam alaik..
Ana dengan kerdil lagi kecilnye..hihi..
Ingin mengumumkn..

usrah al awal..
Pada isnin 30 JUN 2008 - ISNIN.. ini untuk usrah UMUM..
Maknanya.. semua sahabat ukhwah yang nak joinn usrah..
Kita sama-sama buat liqa’( perjumpaan.pertemuan)
al awal..pertama dahulu..

Diikuti dengan usrah team wahid-1 pada 1 JULAI 2008 – selasa

Usrah team isnani -2 pada 2 JULAI 2008 – rabu.


Memandangkan bilangan muslimat yang nak join.. alhamdulillah..
subhanallah.. menggalakkan…
( antunna antara insan yang terpilih dan dipilih ;)
Ana divide bagi kumpulan kecil. Jadinya, terpulang pada antunna..

Andai antunna free SELASA free.. maka online lah Selasa..
kalau hari RABU free saja..
maka online lah RABU.. tapi Kalau hari-hari free.. alhamdulillah..ehehhe..

Insyaallah, 2 hari tersebut akan ada sahabat ana..
yakni naqibah ( ketua) yang lead..

Usrah Online akan bermula jam 9.15malam
– lebih kurang jm10.45mlm tamat.


Ana minta pendapat ramai..
either nak buat tiap minggu or 2 minggu sekali..
nanti, antunna diskusi di akhir usrah next week dengan sahabat lain.

Jadi, mohon pada yang volunteer untuk
LISt tarikh usrah untuk next..next punya..
Diposting by next week.
Ini bagi memudahkan kita meReminder dalam hp.
Mencatit dalam planner dan juga bulatkan dalam takwim..;)


Untuk liqa’ al awal.. ISNIN- untuk usrah UMUM.

SELASA dan RABu next week..
Tajuk.. untuk diskusi USRAh minggu depan ialah

MANISNYA UKHWAh … RefLeksi kemantapan Aqidah.


Sub-sub soff yang ana buat di atas cuma cadangan..
antunna boleh saja ubah sendiri ikut kesesuaian masa…
ana ikut turutan saja dalam topic..
jadi, jemputla masuk untuk liqa’ hari-hari yang antunna free..

sebelum kita mulakan majlis ilmu..
ana berpesan pada diri ana yang faqir…
kita ambil wuduk..
( bagus amalkan sokmo.. bukan sahaja p usrah saja. )

boleh terbitkan satu buku baru..
khususan USRAH ONLINE UKHWAH.com
kalau tak pun.. save hiwar ( perbualan )-usrah nanti..
masuk dalam word..
create tajuk USRAH ONLINE UKHWAH.com

Mohon kita sama-sama baca rukun dan
info yang dalam link di bawah.
moga kita dapat faham dengan fluent usrah ni guane…
Ini cuma sebagai peringatan kita bersama..
kerna manusia ni kadangkala lupa..
terleka dengan banyak perkara..
especially pada yang menaip kata-kata ni..huhu..

usrah ONLINe ini, akan dikendalikan dengan menaip..
kalau soff naqibah ada speaker.. alhamdulillah.. boleh bersuara terus.. yang lain pasang speaker.. tapi, kalau tiada… kita akan menaip.. jadi, sama-sama kita khusyuk dan diskusi dengan aman.harmoni lagi ditambah dengan suasana mahabbah..
insyaalllah.

moga liqa’ kita dirahmati.diberkati oleh Allah s.buat.

Antara firman Allah dan hadis ialah: Orang-orang mukmin itu
bersaudara-mara. (Al-Hujarat, 26:10)

Berpeganglah dengan tali Allah
semuanya dan janganlah kamu berpecah-belah.
(Ali Imran, 3:103)

Orang mukmin bagi orang mukmin itu laksana bangunan yang sebahagiannya memperkuatkan sebahagian yang lain.
(Hadis riwayat ….)

Orang muslim ialah saudara bagi muslim yang lain; ia tidak menzaliminya dan tidak
juga membiarkannya. (Hadis riwayat ….)

Wallahu’alam..
segala kemuskilan.persoalan etc.. ym ana simple_shida

:-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 19:33


ok.. ini cuma soff cadangan ana..
ana hanya letak nama antunna..
kerna ana tak ketahuan bila antunna free..
lagi percuma masa..hihii..

nama bold.. insyaallah.. naqibah..
( maaf, ada yang tak mintk izin..hehe..nanti ana ym ye..)
au nanti akan banyak lagi nama-nama yang bakal diBOLD.

usrah

team wahid-1 pada 1 JULAI 2008 – selasa

-selasa-

simple_shida
aliftayaha_1881
awan_biru85
senyumsokmo_86
selagiadacahaya
mujahidah_aljadeed
nur_petunjuk88
lp_gurlz2000
dimah_purple008
daquayza_de9th
bibi_raihana
cute_felisdomesticus
cahayahati_delima
ainulhakimah5530
nys6235
missgenuine_ina
mia_nerd143
myhoneymail
nur_syatila
tam_mirh
zulaika2410
niknasriah
syauqah_el_wardah


Usrah

team isnani -2 pada 2 JULAI 2008 – rabu.

-rabu-

ayukhuwah
shaikadir
yati2302
nrhikmah83
izzahtulwidad
wsyahida
acudiah

listerene
lina_mursyidah
wardatul_asywaq
melur_draja
iriss_eureka
kir_kus
niza_ati
maton_88
syazni_syaz
f_fa87
hanc1003_war
redgirls_89
sutera_kasih85
aierah_me
Qing_er
ashila_waheeda


ana merasakan..pasti ada ym ID tambahan lagi..
nanti antunna masuk sahaja sama ada hari selasa au ( atau ) rabu.
kita jumpa di usrah pembukaan.. yakni usrah UMUM..
ISNIN 30 jun 2008 jam 9.15pm.
lokasi depan skrin pc.laptop masing-masing..
:-D

insyaallah.. wallahua'lam..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 27-06-08 19:43


usrah pembukaan.. yakni usrah UMUM..
ISNIN 30 jun 2008 jam 9.15pm.


untuk usrah UMUM ni..
agenda taaruf.. kemudian briefing tentang
apa itu USRAH
rukun USRAH
ADAB usrah
pelaksanaan USRAH
tugas NAQIBAh
dll..


mohon sahabat baca sikit artikel dalam ukhwah.com
dalam mana-mana sumber tentang USRAH.

http://www.ukhwah.com/viewtopic.php?topic=37905&forum=22&#f543354

MAKSUD USRAH
Islam memandang sangat mustahak pembentukan ikatan perpaduan untuk penganutnya. Ikatan itu dinamakan usrah. Melalui usrah kita dapat memimpin penganut Islam ke arah contoh-contoh pujian yang tinggi disamping memperkukuh ikatan yang sedia ada. Selain itu, mutu ukhwah antara sesama ahli boleh ditingkatkan, iaitu dengan merealisasikan teori dalam perbuatan dan amalan. Oleh itu, kita hendaklah memandang berat perkara ini dan bersedia untuk menjadi batu bata yang sihat lagi berguna kepada bangunan keluarga bentukan yang mulia ini, iaitu
keluarga Islam.

RUKUN USRAH
Rukun ikatan usrah ini tiga perkara iaitu berkenalan, bersefahaman, dan berimbangan. Kita hendaklah mengambil berat perkara ini dan bersungguh-sungguh menjayakannya supaya ikatan itu tidaklah semata-mata menjadi beban yang tidak bererti.

ana titipkan sedikit RUKUn USRAH.


RUKUN USRAH
1. Taaruf
Taaruf bermaksud berkenalan secara mendalam hingga menimbulkan kasih sayang dengan tujuan al-hubbufillah.

Firman Allah: Maksudnya:Sesungguhnya orang-orang mukmin itu bersaudara ....." Dan Sabda Rasulullah s.a.w., maksudnya: Orang yang beriman dengan orang yang beriman yang lain laksana satu binaan, saling kuat menguat antara satu dengan yang lain. Sabda Rasulullah s.a.w., maksudnya: Kami mengasihi saudara kerana dia adalah saudara pada jalan Allah.

Di samping itu sikap mahabbah mesti di buktikan dalam amalan dan penghayatan bukan sekadar teori semata-mata. At-Taaruf ialah kenal mengenal dari bab mufa'alah (daripada dua belah pihak) salbi dan i-jabi (memberi dan menerima)--kenal yang benar-benar, tahu selok-belok tentang saudara kita, supaya kita membuat dan bertindak untuk mengarah sesuatu yang
sesuai dengannya.

2. Tafahum
Tafahum maksudnya bersefahaman. At-tafahum daripada bab mufa'alah juga, bertujuan supaya usrah membuahkan suatu sikap, satu tindakan daripada sama-sama faham, sama-sama beramal iaitu sama-sama menjalankan perintah Allah, tunduk kepada kebenaran, muhasabah diri, muhasabah sama-sama jemaah dan disusuli dengan nasihat menasihati antara saudara (ad-Dinul nasihah). Awas jangan sama sekali nasihat menasihati ini menimbulkan apa-apa perasaan yang tidak senang kepada
satu sama lain, baik yang memberi atau menerima, cuba renungkan hadith di atas.

3. Takaful
Rukun ini merupakan dasar membela nasib sesama sendiri, supaya jangan ada orang yang terbiar atau terlantar nasibnya tidak terbela. Maksud rukun ini ialah anggota usrah hendaklah mengambil berat masalah-masalah yang dihadapi oleh saudaranya. Takaful ini merupakan pancaran pekerti yang dilahirkan daripada keimanan, dan merupakan inti
sari daripada ukhwah yang murni.

Sabda Rasulullah s.a.w., maksudnya: Sesungguhnya seorang kamu pergi menunaikan sesuatu keperluan saudaranya lebih baik baginya daripada beriktikaf di masjid aku selama sebulan. (....) Dan sabdanya lagi, maksudnya: Sesiapa yang telah memasukkan kegembiraan iaitu menghilangkan kesusahan dan kesukaran kepada keluarga muslim, maka Tuhan tidak melihat balasan kepada selain syurga. (....)

Inilah gambaran besar atau kecilnya at-takaful dalam Islam bagi rukun usrah ketiga.


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

permata_islam
Warga 3 Bintang
Menyertai: 11.10.2003
Ahli No: 4241
Posting: 132
Dari: gombak

Selangor  


posticon Posting pada: 27-06-08 23:36


salam.. ana nak join jugak..hopefully tak terlambat lagi...
[email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For permata_islamProfil   Hantar PM kepada permata_islam   Pergi ke permata_islam's Website   Quote dan BalasQuote

lamyanunalif_mursyidah
WARGA SETIA
Menyertai: 02.02.2006
Ahli No: 22391
Posting: 1128
Dari: selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-06-08 03:08


assalamualaikum..
pesanan dari kak shida:usrah dijalankan through conference..jadi,naqibah will invite id masing-masing dalam conference tu..
wallahu'alam

Bookmark and Share

  


  Member Information For lamyanunalif_mursyidahProfil   Hantar PM kepada lamyanunalif_mursyidah   Pergi ke lamyanunalif_mursyidah's Website   Quote dan BalasQuote

smile_roses
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2003
Ahli No: 3694
Posting: 895
Dari: Bumi Allah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 28-06-08 03:20


team wahid-1 pada 1 JULAI 2008 – selasa

-selasa-

simple_shida
aliftayaha_1881
awan_biru85
senyumsokmo_86
selagiadacahaya
mujahidah_aljadeed
nur_petunjuk88
lp_gurlz2000
dimah_purple008
daquayza_de9th
bibiraihana
cute_felisdomesticus
cahayahati_delima
ainulhakimah5530
nys6235
missgenuine_ina
mia_nerd143
myhoneymail
nur_syatila
tam_mirh
zulaika2410
niknasriah
syauqah_el_wardah


Usrah

team isnani -2 pada 2 JULAI 2008 – rabu.

-rabu-

ayukhuwah
shaikadir
yati2302
nrhikmah83
izzahtulwidad
wsyahida
acudiah

listerene
lina_mursyidah
wardatul_asywaq
melur_draja
iriss_eureka
kir_kus
niza_ati
maton_88
syazni_syaz
f_fa87
hanc1003_war
redgirls_89
sutera_kasih85
aierah_me
Qing_er
ashila_waheeda

p/s: pembetulan email ana.. [email protected]..
afwan mail sendiwi pun upe :D


-----------------
engkau selalu lupa
sedang hatimu tetap lalai
padahal umur kian tiada
namun dosamu makin bertambah


Bookmark and Share

  


  Member Information For smile_rosesProfil   Hantar PM kepada smile_roses   Pergi ke smile_roses's Website   Quote dan BalasQuote

ummi_mmas
Warga 3 Bintang
Menyertai: 12.01.2007
Ahli No: 28146
Posting: 133

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-06-08 16:44


Assalamualaikum
ini ym ana ummi_mmas,
tapi ana tak confirm lah ana bolehh join ke tak
sebab ana ini masih bersekolah lagi.
Kalau ana ada kesempatan ana akan join,tapi
yang pastinya ana tak lah online selalu.
Ana harap kawan-kawan dapat berkongsi maklumat dengan ana.

Waallahua'lam

Bookmark and Share

  


  Member Information For ummi_mmasProfil   Hantar PM kepada ummi_mmas   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 28-06-08 17:05


usrah

team wahid-1 pada 1 JULAI 2008 – selasa

-selasa-

simple_shida
aliftayaha_1881

senyumsokmo_86
selagiadacahaya
mujahidah_aljadeed
nur_petunjuk88
lp_gurlz2000
dimah_purple008
daquayza_de9th
bibi_raihana
cute_felisdomesticus
cahayahati_delima
ainulhakimah5530
nys6235
missgenuine_ina
mia_nerd143
myhoneymail
nur_syatila
tam_mirh
zulaika2410
niknasriah
syauqah_el_wardah
nur_126


Usrah

team isnani -2 pada 2 JULAI 2008 – rabu.

-rabu-

ayukhuwah
shaikadir
yati2302
nrhikmah83
izzahtulwidad
wsyahida
acudiah

listerene
lina_mursyidah
wardatul_asywaq
melur_draja
iriss_eureka
kir_kus
niza_ati
maton_88
syazni_syaz
f_fa87
hanc1003_war
redgirls_89
sutera_kasih85
aierah_me
Qing_er
ashila_waheeda



p/s -saya pilih selasa

Bookmark and Share

  


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

nor_hidayah
Warga Rasmi
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6939
Posting: 1
Dari: johor

Johor  


posticon Posting pada: 29-06-08 00:03


salam...
boleh join lagi tak?
YM: idayah_dd
hope not too late for me..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nor_hidayahProfil   Hantar PM kepada nor_hidayah   Pergi ke nor_hidayah's Website   Quote dan BalasQuote

insyirah_hr
WARGA SETIA
Menyertai: 08.08.2006
Ahli No: 25700
Posting: 1249
Dari: Kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 29-06-08 12:52


nak juga join...tapi dekat bilik tak dapat connection....
dimah_hr

Bookmark and Share

  


  Member Information For insyirah_hrProfil   Hantar PM kepada insyirah_hr   Pergi ke insyirah_hr's Website   Quote dan BalasQuote

apple85
Warga 2 Bintang
Menyertai: 02.01.2004
Ahli No: 6178
Posting: 55
Dari: trg

Terengganu  


posticon Posting pada: 29-06-08 14:38


Assalamualaikum w.b.t

saya pun teringin nak join, saya boleh online weekdays 8am-6pm..
ada peluang tak?

ym: nhkamaruddin

Bookmark and Share

  


  Member Information For apple85Profil   Hantar PM kepada apple85   Quote dan BalasQuote

uhti85
Warga Rasmi
Menyertai: 13.01.2006
Ahli No: 21890
Posting: 4
Dari: JOHOR

Johor  


posticon Posting pada: 29-06-08 15:00


aslmkum...saya rasa bangga masih ada golongan muslimat2 muda untuk adakan program macam ni..
ym : angah_irine


-----------------
'jangan terlalu memikirkan musibah yang melanda kita sebaliknya renungkanlah segala anugerah yang sedang kita nikmati hingga saat ini'


Bookmark and Share

  


  Member Information For uhti85Profil   Hantar PM kepada uhti85   Pergi ke uhti85's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 29-06-08 16:53


!!! QUOTE !!!

saya pilih selasa


ya sofya.. enti dah letakkan YM ID?
jika ya.. apa ye..??
maaf..kalau dah letak, ana tak perasan..

ok.. ni ym id tmbhan lagi..
kalau antunna tak free hari yang ana letk..
boleh anjak ke hari lain..
ok..

** syukran pada lina atas info tu..
ana war-warkan lagi..

USRAH online ni.. akan diiadakan secara conference..
nanti sahabat-sahabat akan invite antunna dalam usrah online..ok..


insyaallah.. jumpa esok malam..
jm9.15pm.. :-D


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 29-06-08 16:56


ok.. ini cuma soff cadangan ana..
ana hanya letak nama antunna..
kerna ana tak ketahuan bila antunna free..
lagi percuma masa..hihii..

nama bold.. insyaallah.. naqibah..
( maaf, ada yang tak mintk izin..hehe..nanti ana ym ye..)
au nanti akan banyak lagi nama-nama yang bakal diBOLD.

usrah

team wahid-1 pada 1 JULAI 2008 – selasa

selasa-

simple_shida
aliftayaha_1881
awan_biru85
senyumsokmo_86
selagiadacahaya
mujahidah_aljadeed
nur_petunjuk88
lp_gurlz2000
dimah_purple008
daquayza_de9th
bibiraihana
cute_felisdomesticus
cahayahati_delima
ainulhakimah5530
nys6235
missgenuine_ina
mia_nerd143
myhoneymail
nur_syatila
tam_mirh
zulaika2410
niknasriah
syauqah_el_wardah
ummi_mmas
dimah_hr
angah_irine




Usrah

team isnani -2 pada 2 JULAI 2008 – rabu.

-rabu-

ayukhuwah
shaikadir
yati2302
nrhikmah83
izzahtulwidad
wsyahida
acudiah

listerene
lina_mursyidah
wardatul_asywaq
melur_draja
iriss_eureka
kir_kus
niza_ati
maton_88
syazni_syaz
f_fa87
hanc1003_war
redgirls_89
sutera_kasih85
aierah_me
Qing_er
ashila_waheeda
marjan_islam
idayah_dd
nhkamaruddin

insyaallah.. wallahua'lam..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

naluri_muslimah
Warga Rasmi
Menyertai: 29.06.2008
Ahli No: 33846
Posting: 2
Dari: malaysia

Pahang  


posticon Posting pada: 29-06-08 18:49


assalamualaikum...
add naluri_muslimah ehh..nak join usrah jugak.. =)

Bookmark and Share

  


  Member Information For naluri_muslimahProfil   Hantar PM kepada naluri_muslimah   Quote dan BalasQuote

putri_ibu
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.09.2004
Ahli No: 11007
Posting: 29
Dari: Bumi KenyaLAnG

Sarawak  


posticon Posting pada: 29-06-08 19:05


Assalamualaikum w.b.t

ana pun nak join jugak..add ana...
nor_aini84

be a good muslimah or dia as syuhada

Bookmark and Share

  


  Member Information For putri_ibuProfil   Hantar PM kepada putri_ibu   Quote dan BalasQuote

najah85
Warga 4 Bintang
Menyertai: 01.10.2006
Ahli No: 26692
Posting: 338
Dari: kuantan

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 30-06-08 00:00


kusina_85
insayaALLAH jika di beri kelapangan boleh join jugak..

Bookmark and Share

  


  Member Information For najah85Profil   Hantar PM kepada najah85   Quote dan BalasQuote

sofya
Warga 4 Bintang
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 30381
Posting: 156
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 30-06-08 00:47


Pada 29-06-08 16:53 , simpLe_sHida posting:

!!! QUOTE !!!

!!! QUOTE !!!

saya pilih selasa


ya sofya.. enti dah letakkan YM ID?
jika ya.. apa ye..??
maaf..kalau dah letak, ana tak perasan..

ok.. ni ym id tmbhan lagi..
kalau antunna tak free hari yang ana letk..
boleh anjak ke hari lain..
ok..

** syukran pada lina atas info tu..
ana war-warkan lagi..

USRAH online ni.. akan diiadakan secara conference..
nanti sahabat-sahabat akan invite antunna dalam usrah online..ok..


insyaallah.. jumpa esok malam..
jm9.15pm.. :-D



dah...
nur_126

tak apa, thank you sebab prihatin :-)
sama-sama kita menuntut ilmu...

Bookmark and Share

  


  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-08 10:05


salam..nak juga berusrah,statmlm ni ea?
tapi macam tak boleh mlm ni.
ni ym: mujahidah89_uu

Bookmark and Share

  


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-06-08 16:43


ok.. ini cuma soff cadangan ana..
ana hanya letak nama antunna..
kerna ana tak ketahuan bila antunna free..
lagi percuma masa..hihii..

nama bold.. insyaallah.. naqibah..
( maaf, ada yang tak mintk izin..hehe..nanti ana ym ye..)
au nanti akan banyak lagi nama-nama yang bakal diBOLD.

usrah

team wahid-1 pada 1 JULAI 2008 – selasa

selasa-

simple_shida
aliftayaha_1881
awan_biru85
senyumsokmo_86
selagiadacahaya
mujahidah_aljadeed
nur_petunjuk88
lp_gurlz2000
dimah_purple008
daquayza_de9th
bibiraihana
cute_felisdomesticus
cahayahati_delima
ainulhakimah5530
nys6235
missgenuine_ina
mia_nerd143
myhoneymail
nur_syatila
tam_mirh
zulaika2410
niknasriah
syauqah_el_wardah
ummi_mmas
dimah_hr
angah_irine
nor_aini84
mujahidah89_uu


Usrah

team isnani -2 pada 2 JULAI 2008 – rabu.

-rabu-

ayukhuwah
shaikadir
yati2302
nrhikmah83
izzahtulwidad
wsyahida
acudiah

listerene
lina_mursyidah
wardatul_asywaq
melur_draja
iriss_eureka
kir_kus
niza_ati
maton_88
syazni_syaz
f_fa87
hanc1003_war
redgirls_89
sutera_kasih85
aierah_me
Qing_er
ashila_waheeda
marjan_islam
idayah_dd
nhkamaruddin
naluri_muslimah
kusina_85




untuk nama yang diBOLd.. naqibah yakni ketua bagi usrah online.. oh ye.. ada sahabat yang bertanya..
Kenapa lebih dari seorang naqibah tu??

maaf.. lupa nak maklumkan..
usrah online ni.. akan bertukar-tukar naqibahnya..maksudnya.. minggu ni lain naqibah..
minggu akan datang naqibah yang lain..

asbabnya.. naqibah yang ana taklifkan..
bukan semua berkelapangan pada malam tersebut.
jadi, perlu ada back-up pengganti naqibah..

harap jelas dengan penjelasan ana..
kalau ada yang blur.. boleh pm au ym terus..

** moga usrah berjalan lancar..
sama-sama berdiskusi..
ALLAH maha mengetahui lagi Melihat.
harapan ana, hanya MUSLIMAt Ym id sahaja
yang tertera di atas..

tiada unsur perbedaan jantina lagi kaum untuk
liqa' mlm ni.. insyaallah..

wallahu'alam..


insyaallah.. wallahua'lam..

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 30-06-08 16:51


Salam alaik..
Ana dengan kerdil lagi kecilnye..hihi..
Ingin mengumumkn..

usrah al awal..
Pada isnin 30 JUN 2008 - ISNIN.. ini untuk usrah UMUM..
Maknanya.. semua sahabat ukhwah yang nak joinn usrah..
Kita sama-sama buat liqa’( perjumpaan.pertemuan)
al awal..pertama dahulu..

Diikuti dengan usrah team wahid-1 pada 1 JULAI 2008 – selasa

Usrah team isnani -2 pada 2 JULAI 2008 – rabu.


Memandangkan bilangan muslimat yang nak join.. alhamdulillah..
subhanallah.. menggalakkan…
( antunna antara insan yang terpilih dan dipilih ;)
Ana divide bagi kumpulan kecil. Jadinya, terpulang pada antunna..

Andai antunna free SELASA free.. maka online lah Selasa..
kalau hari RABU free saja..
maka online lah RABU.. tapi Kalau hari-hari free.. alhamdulillah..ehehhe..

Insyaallah, 2 hari tersebut akan ada sahabat ana..
yakni naqibah ( ketua) yang lead..

Usrah Online akan bermula jam 9.15malam
– lebih kurang jm10.45mlm tamat.


Ana minta pendapat ramai..
either nak buat tiap minggu or 2 minggu sekali..
nanti, antunna diskusi di akhir usrah next week dengan sahabat lain.


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA SETIA
Menyertai: 03.09.2006
Ahli No: 26160
Posting: 733
Dari: yogyakarta...

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-06-08 17:16


salamun alaik..maaf sangat-sangat ana tak dapat nak join usrah umum mlm ini..ana dalam bas lagi masa 2..baru nak bertolak dr kg pukul 6 nanti.ini online kejap nak beritahu tak dapat ikut..maaf sangat-sangat..semoga antunna dapat berusrah dengan baik.. insyaAllah lain kali ana akan join..

Bookmark and Share

  


  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Pergi ke nurzatul's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-06-08 17:23


hmm.. malam ni tak dapat join kak shida... uhuk uhuk... :cry:

Bookmark and Share

  


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-07-08 12:36


salam alaik..
syukran jiddan.. pada yang sudi imarahkan usrah Online awalan..
( yakni yang pertama anjuran Ukhwah.com)
macam-macam gelagat..hehe.. tak win tangan ana nak invite all sahabat..
dengan aksi yang nak taa'ruf..ehehe..

alhamdulillah.. ramai yang join.. dalam 30orang ada..
ana lupa nak guna sempoa bilang...hihii.
mohon kemaafan yang di makam tertinggi..
kerna banyak kekurangan...kelemahan..
insyaallah.. akan dibaik pulih ke workshop dengan seberapa pantas... ;)

ada sebarang tambahan perisa..cadangan boleh usul dalam pm ana..
au email ana.. [email protected]
au [email protected]


ana au sahabat akan usulkan beberapa tajuk dan sub tajuk untuk kita bincangkan sebelah petang ni.. insyaallah..
kami masih dalam proses untuk pengumpulan tajuk
dan modul untuk UO ni..

ramai sahbat luar negara pun join.alhamdulillah..
pelbagai latar belakang edu kita sama-sama kongsi..
inilah MAnisnya Ukhwah..

tajuk UTAMA yang kita kupas mlm ni..
MANISnya UKhwah.. refleksi kemantapan AQIDAh..
( ukhwah akan terasa nikmatnya.. pabila kita sama-sama
mendalami aqidah & syahadah dengan mendalam...insyaallah)

kita juga akan bincngkan bab hadith..
mula dari hadith 1
(rujuk kitab hadith 40) bab tafsir..
mula juzuk amma ( al fatihah)
jadi.. ada 3 sub tajuk


yang kita akan bincngkan insyaallh tiap kali OU berlangsung..

mohon antunna beri kerjasama pada naqibah.
elakkan perbualan ( hiwar) personal..
jika personal harap di luar conference....

kita sama-sama bertukar ilmu..
ilmu itu bagus jika disampaikan. diamalkan..
jangan biarkan ia terFrame macam bingkai gambar yang KOsong..


berikut usrah ONline (UO) yang bakal dianjurkan..
antunaa boleh reminder dalam hp..bulat dalam takwim au (atau)
jot down dalam planner antunna..

USrah team 1
1.7 selasa
15.7
29.7

usrah team 2
2.7 rabu
16.7
30.7

USRAH UMUM - untuk semua
28 JULAI 2008 isnin

USrah team 1
5.8 selasa
19.8

usrah team 2
6.8 rabu
20.8

USRAH UMUM - untuk semua
25 Ogos 2008 isnin


pada nama-nama yang tak ada dalam list. termiss..
sila add ya.. maaf.. ana tak dapat nak ingat semua ym id..
just add ana jika belum add..

simple_shida


syukran jiddan.. wallahu'alam..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
bAraKalLahu Lakum..


Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

QistinaHumaira
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.08.2005
Ahli No: 18078
Posting: 156
Dari: di bumi Allah

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-07-08 13:32


kat rumah tak ada pc..tak boleh nak join..

Bookmark and Share

  


  Member Information For QistinaHumairaProfil   Hantar PM kepada QistinaHumaira   Quote dan BalasQuote

qing_er
Warga 2 Bintang
Menyertai: 24.01.2004
Ahli No: 6711
Posting: 45
Dari: Pontian,Johor D.Takzim

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-07-08 15:42


kita sebenarnya confius.. selalu chat one by one.. tak pernah lagi chat macam one group kat YM.. tapi InsyaAllah kita join first team..cuba try test...

Bookmark and Share

  


  Member Information For qing_erProfil   Hantar PM kepada qing_er   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-07-08 16:37


salam...qing_er..
dont wori.. nanti ada sahabat yang invite to join the conference.
mohon alert pada ym id di atas..
jadi, untuk mudah.. add all ym id di atas..
ok... maka, bertambah lagi sahabat ukhwah enti..

ok.. insyaallah.. jumpa dalam OU.

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

dR_Muslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 22.06.2008
Ahli No: 33752
Posting: 40
Dari: bumi ALLAH

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-07-08 16:45


hmm.. saya punya tak ada name.. atikah_naim :) sekarang saya join mn2 saja eh??? ikut kelapangan.. lepas ni saya nak join tiap-tiap hari yang buat boleh??(masa free sangat-sangat.. hehe)

jumpa lagi semua.. :)

Bookmark and Share

  


  Member Information For dR_MuslimahProfil   Hantar PM kepada dR_Muslimah   Pergi ke dR_Muslimah's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida

Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 4313
Posting: 2504
Dari: greenland....

egypt   avatar


posticon Posting pada: 01-07-08 17:23


usrah

team wahid-1 pada 1 JULAI 2008 – selasa

selasa-

simple_shida
aliftayaha_1881
awan_biru85
senyumsokmo_86
selagiadacahaya
mujahidah_aljadeed
nur_petunjuk88
lp_gurlz2000
dimah_purple008
daquayza_de9th
bibiraihana
cute_felisdomesticus
cahayahati_delima
ainulhakimah5530
nys6235
missgenuine_ina
mia_nerd143
myhoneymail
nur_syatila
tam_mirh
zulaika2410
niknasriah
syauqah_el_wardah
ummi_mmas
dimah_hr
angah_irine
nor_aini84
mujahidah89_uu
atikah_naim


Usrah

team isnani -2 pada 2 JULAI 2008 – rabu.

-rabu-

ayukhuwah
shaikadir
yati2302
nrhikmah83
izzahtulwidad
wsyahida
acudiah

listerene
lina_mursyidah
wardatul_asywaq
melur_draja
iriss_eureka
kir_kus
niza_ati
maton_88
syazni_syaz
f_fa87
hanc1003_war
redgirls_89
sutera_kasih85
aierah_me
Qing_er
ashila_waheeda
marjan_islam
idayah_dd
nhkamaruddin
naluri_muslimah
kusina_85

Bookmark and Share

  


  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

ulfah87
Warga Rasmi
Menyertai: 20.11.2007
Ahli No: 31764
Posting: 14
Dari: perak

malaysia  


posticon Posting pada: 01-07-08 18:52


assalamualaikum..
boleh tak ana nak join sekali..harap tak terlmbt nak join usrah online..

ym id
ulfa_amin

Bookmark and Share

  


  Member Information For ulfah87Profil   Hantar PM kepada ulfah87   Quote dan BalasQuote

sitihawa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.11.2006
Ahli No: 27334
Posting: 21
Dari: kedah

Kedah  


posticon Posting pada: 01-07-08 19:12


salam..
insyaALLAH. kalau ana xbz nak join jugak..
[email protected]

Bookmark and Share

  


  Member Information For sitihawaProfil   Hantar PM kepada sitihawa   Quote dan BalasQuote

RuMaishaaa

Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 749
Posting: 1276
Dari: Kg.Batu Muda, KL

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-07-08 10:41


just to reminder!! :)

siapa yang group malam ni.. harap dapat sama-sama berjumpa kat conference ek..
masih di tajuk yang sama
sebagai pembukaan usrah:

"MANISnya UKhwah.. refleksi kemantapan AQIDAh.. "
( ukhwah akan terasa nikmatnya.. pabila kita sama-sama
mendalami aqidah & syahadah dengan mendalam...insyaallah)

kalau ada yang nak join jugak walaupun dah join semalam, pun boleh saja..
untuk kongsi-kongsi ilmu..

nanti apa-apa hal just add atau buzz pada id ku ye..

acudiah

harap dapat jumpa malam ni..
insyaAllah, pukul 9 malam, saya akan online dah...

kita start pukul 9.15 ye..
:bunga:

Bookmark and Share

  


  Member Information For RuMaishaaaProfil   Hantar PM kepada RuMaishaaa   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA SETIA
Menyertai: 17.12.2004
Ahli No: 13107
Posting: 1488
Dari: KL-Sarawak-Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-07-08 13:07


Pada 02-07-08 10:41 , RuMaishaaa posting:

!!! QUOTE !!!

just to reminder!! :)

siapa yang group malam ni.. harap dapat sama-sama berjumpa kat conference ek..
masih di tajuk yang sama
sebagai pembukaan usrah:

"MANISnya UKhwah.. refleksi kemantapan AQIDAh.. "
( ukhwah akan terasa nikmatnya.. pabila kita sama-sama
mendalami aqidah & syahadah dengan mendalam...insyaallah)
:bunga:


Ana lah tu...hihi...insyaAllah lau dapat wifi kat rumah...almaklum..wifi free...so kadang-kadang ada kadang-kadang tidak...bukan mencuri...tapi rezeki... :-D


-----------------

cita-citaku islam gamilang,cita-citaku daulahnya berulang,cita-citaku islam cemerlang,cita-citaku


Bookmark and Share

  


  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Pergi ke niza_ati's Website   Quote dan BalasQuote

zatil_alwani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 12.12.2007
Ahli No: 31993
Posting: 206
Dari: kuala selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-07-08 15:51


nak join yang hari ini punya sebab kelmarin komp hantar kedai so tak boleh online,

Bookmark and Share

  


  Member Information For zatil_alwaniProfil   Hantar PM kepada zatil_alwani   Quote dan BalasQuote

immad

Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11221
Posting: 968
Dari: minal mahdi ila lahdi(UIAM)

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-07-08 16:09


sowila semua...imad just boleh jadi halimunan saja dalam conference..immad nampak antum..tapi antum tak nampak immad..heheheh...sebab imad punya YM ada masalah sikit...

Bookmark and Share

  


  Member Information For immadProfil   Hantar PM kepada immad   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-07-08 20:24


:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

NAK JOIN!!!!!!!!

srikandi_islam29

add ye......

Bookmark and Share

  


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

mencari_redhaMu
Warga Rasmi
Menyertai: 02.07.2008
Ahli No: 33893
Posting: 7
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-07-08 23:45


assalamualaikum....nak joiin............tak sabar nak hidupkan balik biah usrah..huhu..kat sini,ana dan kekawan baru tengah duduk kmpul ahli nak tbuh usrah...org kat sini xrmai yang bminat..alhamdulillah ad juga beberapa org....
nur_princessmh

Bookmark and Share

  


  Member Information For mencari_redhaMuProfil   Hantar PM kepada mencari_redhaMu   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Lintas Langsung & Laporan Aktiviti
    »» -usrah ONLine untuk MUSLiMAt

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.228859 saat. Lajunya....