Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Jika tiada kereta kuda, naiklah kuda; jika tiada kuda, lebih baik berjalan kaki

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 57
Ahli: 0
Jumlah: 57




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 2 hari yang lalu
wyd1014: 10 hari yang lalu
haykal77: 19 hari yang lalu
Kakngah: 19 hari yang lalu
lidah-penghunus: 20 hari yang lalu


Jejak Ukhwah
Topik: orang2 kelantan mei lah sini kejap


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» orang2 kelantan mei lah sini kejap

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh orang2 kelantan mei lah sini kejap

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 14-05-03 23:18


assalamualaikum..
ana nak tanya ni sape orang kelantan kt komuniti ni?



-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

Permata_hati
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 88
Posting: 19
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 01:35


Assalamualaikum..
Ana ni bukan org Kelate.. tapi dah menetap di Kelate selama 6 tahun, sbb ana ni x-MMP, Kota Bharu. Skrg ni masih menunggu panggilan IPT slps habiskan pengajian ana di Matriks baru² ni.
Wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For Permata_hatiProfil   Hantar PM kepada Permata_hati   Quote dan BalasQuote

zam_rizal
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 31
Posting: 1535
Dari: :: Terengganu/Selangor ::

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 04:23


Assalamualaikum.....

ana pun bukan orang kelantan gak...tapi nak berkenalan lah dengan jiran negeri ana ni...salam ukhwah buat semua rakyat tuan guru...TAKBIR !!!..

-- MEMBANGUN BERSAMA ISLAM --

-----------------
:: Salam Persaudaraan Untuk Semua :) ::

Bookmark and Share

    


  Member Information For zam_rizalProfil   Hantar PM kepada zam_rizal   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 11:04


Permata_hati skang ni kat kelantan lagi ke?kat area mana?asal dari mana!!

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 11:05


zam_rizal teganu kat mana..ana pun ade kawan gak kat ganu...sedara pun ada..

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 12:34


kat komuniti ni tak de orang kelantan ke???

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

Permata_hati
Warga Rasmi
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 88
Posting: 19
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 15-05-03 13:00


Assalamualaikum..
Ana skrg di Trg. Tapi, InsyaAllah kalau ada rezeki, akan melanjutkan pelajaran ke USM, Kubang Kerian. Tu pun kalau boleh aa.
Salam Ukhuwah. Jumpa lagi

Bookmark and Share

    


  Member Information For Permata_hatiProfil   Hantar PM kepada Permata_hati   Quote dan BalasQuote

darul_numan81
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 16.05.2003
Ahli No: 239
Posting: 1548
Dari: Batu Pahat,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 13:40


Quote:

On 2003-05-15 13:00, Permata_hati wrote:
Ana skrg di Trg. Tapi, InsyaAllah kalau ada rezeki, akan melanjutkan pelajaran ke USM, Kubang Kerian. Tu pun kalau boleh aa.


as'kum...eh?dah dapat tawaran belajar kat usm kk ker?klau betul bagusler..sebabnya ana ni staff kat usm kk dan ana memang staff kat pusat pengajian sains kesihatan(ppsk). eh..promote diri lah pulak.. jgn marah yea.. klau confirm dapat masuk sini, jgn lupa pm ana,boleh kita buat jk sesama std usm..insya-allah.

ana ni org jhr,tapi kerja di usm kubang kerian.. tapi atuk ana kira ore kelate gak. so, ana ni ada darah kelate lah kan??salam ukhwah utk ore klate.klau masuk wad kat husm ni, jgn2ler segan nak bagitau..nanti leh ana pi lawat.. wassalam.

-----------------
Kehidupan adalah satu ujian...

Bookmark and Share

    


  Member Information For darul_numan81Profil   Hantar PM kepada darul_numan81   Pergi ke darul_numan81's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiahjunior
Warga 1 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 115
Posting: 33
Dari: Taman Desa Minang

Selangor  


posticon Posting pada: 16-05-03 15:49


assalamualaikum...

saya org kelantan walaupun dilahirkan di KL...sedihnya x lahir kat sane....tapi x pe...janji org kelantan

-----------------
Ku memohon petunjuk dari-Mu
Buatku menuju jalan-Mu satu
Hidup matiku hanya untuk-Mu

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiahjuniorProfil   Hantar PM kepada ainul_mardhiahjunior   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 10:06


Assalamualaikum...

nie izad oghe kelantan gak.... kat wakaf bharu....

-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

lynna
Warga Rasmi
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 462
Posting: 2
Dari: Pasir Puteh

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-05-03 10:10


assalamualaikum....
ana orang kelate.....pasir puteh mari...oooo...

Bookmark and Share

    


  Member Information For lynnaProfil   Hantar PM kepada lynna   Quote dan BalasQuote

the_brOtherz
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 533
Posting: 242
Dari: International Islamic University Malaysia

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-05-03 12:43


assalamua'laikum.....

salam ukhuwwah fillah dar ana....ana oghe kelate jgk...

majulah kelate! Allahu Akhbar!

Bookmark and Share

    


  Member Information For the_brOtherzProfil   Hantar PM kepada the_brOtherz   Pergi ke the_brOtherz's Website   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 399
Posting: 57
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-05-03 12:58


a'kum,
nie ader sorang lagi org kelate!sayer org kota bharu tp jarang2 balik sebab blajar kat luar kelate

Bookmark and Share

    


  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Quote dan BalasQuote

izad
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 66
Posting: 425
Dari: Wakaf Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 13:12


hai orang kat sini tak deee perancangan nak buat pertemuan keeee.... yea laaa kalau tak dapat buat yang besa macam zam_rizal kecil-kecil pun dah ok dah..... sesama kita boleh gak kita rancang program untuk ahli kat dalam kelate......



-----------------
AL-FIRQATU AN NAAJIAH

Bookmark and Share

    


  Member Information For izadProfil   Hantar PM kepada izad   Pergi ke izad's Website   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
Warga 2 Bintang
Menyertai: 17.05.2003
Ahli No: 399
Posting: 57
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 21-05-03 14:01


a'kum,
ok jugak cadangan tuh.kalo ader yg nak handle...tambahan ramai tgh cuti skarang

Bookmark and Share

    


  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Quote dan BalasQuote

-cinta-
Warga 1 Bintang
Menyertai: 21.05.2003
Ahli No: 696
Posting: 27
Dari: eArTh

spain  


posticon Posting pada: 21-05-03 17:06


assalamualaikum...
heheehe...kawe pung oghe klate jugok!!!
anok jati klate!TAKBIR!!!!!

-----------------
LifE iS LikE A puZZLe,taKes TimES to SOLve And THink,if WE puT iT wrONg,tRy to MAThc iT!iF We gIve up,bcoz We doNT unDERstaND,wE woNT see thE finISHing..JusT lIKE ouR liFE,If wE doNT FacE it,wE miGHt LOst It,MisS thE thiNG tHAt we NEVer KNew B4...

Bookmark and Share

    


  Member Information For -cinta-Profil   Hantar PM kepada -cinta-   Quote dan BalasQuote

SyAhEeDa
WARGA SETIA
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 207
Posting: 571
Dari: Kelate

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 17:51


Quote:

sebabnya ana ni staff kat usm kk dan ana memang staff kat pusat pengajian sains kesihatan(ppsk). eh..promote diri lah pulak.. jgn marah yea.. klau confirm dapat masuk sini, jgn lupa pm ana,boleh kita buat jk sesama std usm..insya-allah.




akak kerja kat USM ke??ayah ana pon kat USM... pensyarah n doc... mak ana lak kenkdg p jugak arr ke USM... die bhgn PPSG [pergigian]... nak wat JK?? leh gak...kita wat kat USM bley ana join skali... huhu... wat muke tebal je join ana asal Phg... tp dah jd cam org Kelate sbb duk kat c-ni dah 8 thn... ana duk kat je ngan USM...kat Istana Mahkota... jiran Sultan la nihhh

-----------------
++ 'Aish 'Azeezan au Mut Syaheedan ++ Live a glory life, or die a noble death ++

Bookmark and Share

    


  Member Information For SyAhEeDaProfil   Hantar PM kepada SyAhEeDa   Quote dan BalasQuote

aufa
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 646
Posting: 13
Dari: mciium,pj

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 21-05-03 17:54


akum..
ana bukan orang kelate cume kampong saje di Machang,Kelate...

aufa

Bookmark and Share

    


  Member Information For aufaProfil   Hantar PM kepada aufa   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 21-05-03 17:56


ramai jogok ore kelate dih..ingat ken tak dok doh...ana dok bachok..tapi kalu nok gi usm meta jah buleh smpai...

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

izamuslimah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 19.05.2003
Ahli No: 543
Posting: 34
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 23-05-03 14:17


Assalamualaikum.......
Ooo..dok Bachok jer... saye selalu gak gi situ, gi pantai irama...tengok air lautnye yg biru..emm..nyaman terase...
Kampung saye kat Kuala Krai...tapi sekarang nie lebih banyak masa berada kat KB sebab saya belajar kat MPKB....
Hidup Orang Kelate....




-----------------
KepadaMu Tuhan kupasrahkan harapan
Moga tak tersalah pilihan
Di tanganMu Tuhan
Penentu Jodoh Pertemuan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For izamuslimahProfil   Hantar PM kepada izamuslimah   Quote dan BalasQuote

iwadullah
Warga Rasmi
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 652
Posting: 10
Dari: negara indah..malaysia

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-05-03 12:02


assalamualaikum....
saya ore kelate jugak....salam ukhwah semua...

Bookmark and Share

    


  Member Information For iwadullahProfil   Hantar PM kepada iwadullah   Quote dan BalasQuote

anN_nurR
Warga Rasmi
Menyertai: 24.06.2003
Ahli No: 1651
Posting: 4
Dari: Peng. Chepa

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 01-07-03 17:25


salam...assalamualaikum..
anN_nurR pun klate jgk..
eh..ainulmardhiyah junior ni..cam kenal je..
mar yek?
ok sahabat smua..salam ukhuwwah..

Bookmark and Share

    


  Member Information For anN_nurRProfil   Hantar PM kepada anN_nurR   Quote dan BalasQuote

Aisyamin
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 194
Posting: 108
Dari: Kota Bharu,Kelantan

pakistan  


posticon Posting pada: 02-07-03 01:02


Assalamualaikum ..
Apa khabar orang-orang kelantan,harap semuanya sihat disamping keluarga tersayang..
Sebenarnya orang kelantan ni ramai kat komuniti ni..jangan tak tahu pulak , kan tak lama lagi program sahabathijjaz akan diadakan di kelantan..tu menandakan ramai peminat-peminat dari kelantan...betul tak ?
Ahli komuniti yang lain jangan marah pulak ok...
Saya ni pelajar sekolah agama di kelantan...kalau ada pelajar dari sekolah maahad tu , sudi-sudilah berkenalan dengan saya...

~~~damainya di hati bila terpandang wajahmu...manis senyuman menghulurkan salam.....~~~

-----------------
`Syurga itu di bawah tapak kaki ibu`

Bookmark and Share

    


  Member Information For AisyaminProfil   Hantar PM kepada Aisyamin   Pergi ke Aisyamin's Website   Quote dan BalasQuote

kHaLiFaH_aLaM_MaYa
Warga 3 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 802
Posting: 106
Dari: Capri Island

Kelantan  


posticon Posting pada: 02-07-03 01:07


Assalamualaikum,nii origin kelate,duk tepi usm yah!....ok ,ws

-----------------
http://www.cash-banker.com/promo.php?from=khalifah03 -Money Machine

Jika Hati Disinari HidaYah,Membujur Lalu

Bookmark and Share

    


  Member Information For kHaLiFaH_aLaM_MaYaProfil   Hantar PM kepada kHaLiFaH_aLaM_MaYa   Quote dan BalasQuote

nur_arrisy
Warga 2 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1776
Posting: 41
Dari: Bumi Allah

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-07-03 17:03


Assalamualaikum....semua ore klate

arrisy pun ore klate jugak.....area Kota Bharu
Salam ukhwah buat semua....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_arrisyProfil   Hantar PM kepada nur_arrisy   Pergi ke nur_arrisy's Website   Quote dan BalasQuote

nurafnan
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.06.2003
Ahli No: 1278
Posting: 34
Dari: MMU

Kelantan  


posticon Posting pada: 12-07-03 19:36


sayer pon org kelantan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For nurafnanProfil   Hantar PM kepada nurafnan   Quote dan BalasQuote

faridsd
Warga 4 Bintang
Menyertai: 28.06.2003
Ahli No: 1756
Posting: 169

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-07-03 20:33


saya bukan org klantan tapi ada adik ipar org klantan dan cybercafe kat sane

Bookmark and Share

    


  Member Information For faridsdProfil   Hantar PM kepada faridsd   Pergi ke faridsd's Website   Quote dan BalasQuote

pejuangummah
Warga 4 Bintang
Menyertai: 06.07.2003
Ahli No: 2092
Posting: 178
Dari: Kota Bharu,Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-07-03 01:46


Salam alaik
Ana pun orang klate.. duduk kat kota Bharu..
kalu perlukan bantuan ana tapi untuk pelajar kelantan USM sajalah, ana boleh bantu dari segi untuk membuat program. Insya Allah.

Bookmark and Share

    


  Member Information For pejuangummahProfil   Hantar PM kepada pejuangummah   Quote dan BalasQuote

SiCantikManis
Warga 1 Bintang
Menyertai: 17.06.2003
Ahli No: 1472
Posting: 27
Dari: Ntah lah!!!

egypt  


posticon Posting pada: 13-07-03 01:59


hehehe.bukan org kelate.tapi ramai kawan kat saner.hehe

Bookmark and Share

    


  Member Information For SiCantikManisProfil   Hantar PM kepada SiCantikManis   Quote dan BalasQuote

ucu
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2003
Ahli No: 1816
Posting: 10

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-07-03 17:26


ucu ore klate.... anak jati klate nih...

Bookmark and Share

    


  Member Information For ucuProfil   Hantar PM kepada ucu   Quote dan BalasQuote

qasrynna_qistna
Warga Rasmi
Menyertai: 03.07.2003
Ahli No: 1963
Posting: 18
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 31-07-03 12:40


assalamualaikum

ana dilahirkan di kelantan tp dibesarkan di selangor dan perak..so boleh dikatakan anak kelantan jugak ker?takpelah bukan anak jati pun

jadi tak lah pandai sangat 'kecek'klate nih

salam ukhwah buat semua orang klantan!

Bookmark and Share

    


  Member Information For qasrynna_qistnaProfil   Hantar PM kepada qasrynna_qistna   Pergi ke qasrynna_qistna's Website   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 31-07-03 23:16


assalamualaikum

pekabar semua?
ana pun orghe klate gaks
duk pasir puteh
lonih duk ngaji di umkl
jurusan pengajian Islam
usuluddin jabatan dakwah
ana doh nok habis
bln 10 nih
salam perkenalan utk semua

okla
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 31-07-03 23:34


assalamualaikum...

ana pon oghe klate gak.....dok pasir mas...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

fadhli
Warga 4 Bintang
Menyertai: 21.07.2003
Ahli No: 2498
Posting: 171
Dari: Negeri Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-08-03 12:19


Assalamua'laikum
ana min kuala krai kelantan...............
gembira dan bersyukur dapat jadi oghe kelate
sbb utamo ialah bwh pemerintahan ulama'
antum skang kat mano? ado ko ngaji kat upm? kalu ado buleh kita berkenalae dgn rapat (khas utk lelaki). ana balik dulu.............Takbirrrrrrrr...
Allahu akbar.


-----------------
Barangsiapa percaya bahawa dia akan memperolehi syurga tanpa berusaha, sesungguhnya dia adalah seorang yang berhayal. Dan barangsiapa percaya bahawa dia ak

Bookmark and Share

    


  Member Information For fadhliProfil   Hantar PM kepada fadhli   Pergi ke fadhli's Website   Quote dan BalasQuote

akuzakie
WARGA SETIA
Menyertai: 23.06.2003
Ahli No: 1623
Posting: 448
Dari: Muar Tanah Air T'Cinta

Johor  


posticon Posting pada: 26-08-03 12:23


IKLAN....IKLAN....IKLAN.... SESIAPA YG MINAT MAIN BOLA... JOM JOIN ENGLISH PREMIER LEAGUE... DAN KITA ADER LEAGUE UKHWAH .COM KITA SENDIRI.... KAUM HAWA PUN BOLEH JOIN JUGAK... JUST TGK GAME KAT ASTRO.. @ PAPER .. PASTU MANAGE KAN SENDIRI DREAM TEAM ANDA... MUDAHKAN? JOM...JOM...
Klik disini..

http://fantasy.premierleague.com/M/[email protected]_119201

1.) memula register team sendiri...
2.) biler dah register... select pemain... jgn melebihi jumlah yg diberi 100 milion.. pastu
3.) biler team selection dah complete... pegi daftar kan team di my league
4.) pegi ke private league type sbg password...

[email protected]_119201

dan anda sudah pun berada didlm league ukhwah.com..

selamat mencuba.... ajak kengwan semua..

-----------------

[B] "Apa yang Kita Paling Nak.. Itu Yang Kita Takkan Dapat" -KARTINI- [/B]

Bookmark and Share

    


  Member Information For akuzakieProfil   Hantar PM kepada akuzakie   Pergi ke akuzakie's Website   Quote dan BalasQuote

niknurhannan
Warga Rasmi
Menyertai: 07.07.2003
Ahli No: 2135
Posting: 14
Dari: ukmkl

Kelantan  


posticon Posting pada: 26-08-03 21:12


hannan ni , rasanya oghe klate jugak , celup2 je la agaknya , lahir je kat sana , tp membesar kat ipoh , then pindah ke alor setar , kemudian balik ke ipoh sml , tp parents dua2 asal p.mas , klate , hrp2 dpt join sama , sbb hannan tak tahu nak ngaku org mana ...tp bangga jugak lahir sbg org klate ni ....nur_islami , pasir mas kat mana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For niknurhannanProfil   Hantar PM kepada niknurhannan   Quote dan BalasQuote

fatimah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 13.07.2003
Ahli No: 2292
Posting: 76
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-08-03 13:37


assalamualaikum...

akak bukan orang klate tapi dok klate, boleh join jugak kan?....

best dok klate nie...sejuk mata memandang

-----------------
hanya redha Allah jua yangku harapkan

Bookmark and Share

    


  Member Information For fatimahProfil   Hantar PM kepada fatimah   Quote dan BalasQuote

landak_laut
Warga Rasmi
Menyertai: 26.08.2003
Ahli No: 3117
Posting: 2
Dari: KL

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-08-03 13:47


assalamualaikum w.b.t

akum..
saya pun ore kelate
aku bangga jadi ore kelate
hidup kelate!!!!!!
ye
wacha

Bookmark and Share

    


  Member Information For landak_lautProfil   Hantar PM kepada landak_laut   Quote dan BalasQuote

landak_laut
Warga Rasmi
Menyertai: 26.08.2003
Ahli No: 3117
Posting: 2
Dari: KL

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-08-03 13:55


assalamualaikum w.b.t

saya nak buat cadangan....
aper kata kita bukak satu topik tentang aper-aper pasal negeri kiter... dapat jugak ilmu negeri sendiri
ok

wassalam


Bookmark and Share

    


  Member Information For landak_lautProfil   Hantar PM kepada landak_laut   Quote dan BalasQuote

cruestasia
Warga 2 Bintang
Menyertai: 29.06.2003
Ahli No: 1791
Posting: 60

Kelantan  


posticon Posting pada: 27-08-03 14:29


assalamualaikum...
ana pun orang kelate....tp skg ni beljar kat Shah Alam...salam ukhwah buat semua org kelate....

Bookmark and Share

    


  Member Information For cruestasiaProfil   Hantar PM kepada cruestasia   Quote dan BalasQuote

aidilshah
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 22.05.2003
Ahli No: 760
Posting: 642
Dari: New Castle

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-08-03 14:46


in the name of Allah the most gracious the most merciful

assalamualaikum.. W.B.T

ana oghe kelate jugok tapi loni ana duduk di noghoghie sembile.. duo tahun doh ana dok sinih mudoh-mudohe namo negeghi kelate sebagai negheghi serambhi mekoh nie berkekale.. insyaAllah.

ameen..

-----------------


Bookmark and Share

    


  Member Information For aidilshahProfil   Hantar PM kepada aidilshah   Pergi ke aidilshah's Website   Quote dan BalasQuote

filzah
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2003
Ahli No: 3982
Posting: 18
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-03 12:18


assalamualaikum..
saye pom ore klate gak tp skrg ni blaja kt pahang....

Bookmark and Share

    


  Member Information For filzahProfil   Hantar PM kepada filzah   Pergi ke filzah's Website   Quote dan BalasQuote

syah_apium
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 15.06.2003
Ahli No: 1424
Posting: 415
Dari: malaysia

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 11-10-03 12:28


assalamualaikum

saya pun org kelate gaks
kat white sand
kla, jupo lagih
bye

Bookmark and Share

    


  Member Information For syah_apiumProfil   Hantar PM kepada syah_apium   Quote dan BalasQuote

jundullah
Warga 3 Bintang
Menyertai: 04.09.2003
Ahli No: 3276
Posting: 105
Dari: kelate

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-03 12:45


ok gak cadange tu.... ana nyokong aje..

Bookmark and Share

    


  Member Information For jundullahProfil   Hantar PM kepada jundullah   Pergi ke jundullah's Website   Quote dan BalasQuote

iso1924
Warga Rasmi
Menyertai: 02.10.2003
Ahli No: 3944
Posting: 3
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-10-03 12:55


ambo pun ore klate.... salam ukhwah tuk semua ore klate.....

Bookmark and Share

    


  Member Information For iso1924Profil   Hantar PM kepada iso1924   Quote dan BalasQuote

multazam
Warga 2 Bintang
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 105
Posting: 60
Dari: Kelantan Darul Naim

Kelantan  


posticon Posting pada: 11-10-03 13:02


Assalamualaikum

Saya orang Kelantan yang menjadi ahli di Komuniti Ukhwah.com ini.Dari Red Land.Saya rasakan ramai ahli komuniti ini dari negeri Kelantan.Walau dari mana pelusuk dunia sekalipun,kita tetap dalam satu ummah.

-----------------
"Ya Allah,sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari dukacita dan susah hati,aku berlindung kepada-Mu dari kelemahan dan kemalasan,aku berlindung kepada-Mu dari pengecut dan kedekut dan aku berlindung kepada-Mu dari timbunan hutang dan paksaan orang"

Bookmark and Share

    


  Member Information For multazamProfil   Hantar PM kepada multazam   Quote dan BalasQuote

al_hafizahgirl
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.09.2003
Ahli No: 3856
Posting: 34
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-03 17:32


Assalamualaikum warahmatullah..
Ana dari kelantan..ana cuma nak inform, kepada muslimah yg berada atau berasal dari kelantan yg berminat nak join Program Jejak Kasih anjuran muslimah Komuniti Hanan.Com.My, boleh layari laman web komuniti www.hanan.com.my
then tengok maklumat pasal JK tu kat forum ukhwah.
Nak daftar @ pertanyaan,sila hubungi
Azma Nurziella 09-7904690
w2/282 kg kubang panjang,
17000 pasir mas,kelantan

Tapi ni utk muslimah sahaja,bukan utk muslimin.Wassalam..salam ukhwah fillah ila akhir.........


[ Posting ini telah di edit oleh: al_hafizahgirl pada 2003-10-11 17:33 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For al_hafizahgirlProfil   Hantar PM kepada al_hafizahgirl   Pergi ke al_hafizahgirl's Website   Quote dan BalasQuote

Saifuddin
WARGA SETIA
Menyertai: 30.09.2003
Ahli No: 3878
Posting: 1421

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-10-03 11:18


assalammualaikum ana dari Kelatan juga, dari Peringat.
ada seiapa yang tahu Kq Tukul, Peringat. Emak ana dari Kg Tukul,Peringat , ayah ana dari Kg Chengal Ketereh.dalam jajahan Kota Bharu.Pilihanraya nanti ana mengundi di Peringat. Peringat akan terus maju.

apa keistemewaan Kelantan yang antum/antunna tahu. mari kita sama-sama ceritakan sejarah sesuatu tempat di kelantan.Anda tahu sebab apa kelantan diberinama. menurut Abdullah al Qari dalam bukunya Tuk Kenali menceritakan kelantan kaya dengan emas pada masa lalu. sebenarnya menurut Abdullah Al Qari , Kelantan lebih dahulu mengamalkan Islam dari Trengganu berdasarkan penemuan dinar emas yang tertulis kerajaan kelantan dalam kekuasaan Allah.Kerajaan Kelantan MutawakillalaLlah. penemuan wang dinar emas yang setebal 0.5 mm dan bersaiz 5 sen sekarang membuktikan kelantan adalah negeri yang awal mengamalkan Islam, tarikh pada duit syiling dinar tersebut lebih awal berbanding dengan tarikh yang tercatat pada batu bersurat Trengganu, cuma ana tak ingat. nanti InsyAllah ana rujuk semula buku tersebut.Sempena kilatan emas tersebut maka akhirnya disebut kilantan.

kelantan aman sebab ramai muslim bertaqwa di kelantan,harap begitulah selamanya.

[ Posting ini telah di edit oleh: Saifuddin pada 2003-10-13 11:20 ]

Bookmark and Share

    


  Member Information For SaifuddinProfil   Hantar PM kepada Saifuddin   Quote dan BalasQuote

manis_pemanis
Warga 2 Bintang
Menyertai: 11.07.2003
Ahli No: 2252
Posting: 48
Dari: alam maya

Kelantan  


posticon Posting pada: 13-10-03 12:17


ana pun ore klate gak...
kampung halaman kat pasir mas
walaupun tok besar di klate...
tapi klate tetap dihati...
rindu nye nok blk klate jupo sedara mara

Bookmark and Share

    


  Member Information For manis_pemanisProfil   Hantar PM kepada manis_pemanis   Quote dan BalasQuote

dinulhuda1422h
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 19.07.2003
Ahli No: 2447
Posting: 793
Dari: Serambi Mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 13-10-03 12:23


kelate gak.... Kuala Krai kelantan...ada sapa2 dok satu daerah dengan ana?

Bookmark and Share

    


  Member Information For dinulhuda1422hProfil   Hantar PM kepada dinulhuda1422h   Quote dan BalasQuote

AzY8608
Warga Rasmi
Menyertai: 17.10.2003
Ahli No: 4441
Posting: 4
Dari: PaSiR MaS, KeLanTan

Kelantan  


posticon Posting pada: 17-10-03 17:32


Assalamualaikum..

Salam ukhwah.. sayo pon oghe kelate jugok... dok pasir mas... kalau nak buat perjumpaan boley tak lepas raye?? sbab saya amik SPM taun nie...

Bookmark and Share

    


  Member Information For AzY8608Profil   Hantar PM kepada AzY8608   Quote dan BalasQuote

arshamsul
Warga 1 Bintang
Menyertai: 04.07.2003
Ahli No: 2022
Posting: 34
Dari: shamsul

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-10-03 17:25


Assalamualaikum.........
Ana oghe kelate gak....kota bharu.......

bagus gak cadangan anta tu......izad..

tapi...nak buat kat mane..??



Bookmark and Share

    


  Member Information For arshamsulProfil   Hantar PM kepada arshamsul   Pergi ke arshamsul's Website   Quote dan BalasQuote

Studentz
Warga Rasmi
Menyertai: 08.09.2003
Ahli No: 3411
Posting: 1
Dari: KELaNtaN

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-10-03 11:54


Assalamualaikum....... ana org kelate...aper kabar semua org kelate...

Bookmark and Share

    


  Member Information For StudentzProfil   Hantar PM kepada Studentz   Pergi ke Studentz's Website   Quote dan BalasQuote

ainul_nabila
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 55
Posting: 394
Dari: Serikembangan/putrajaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 25-10-03 12:38


buat la kat tepi pantai nan indah..hehehe

-----------------
HidUp Ini InDah Jika
segaLAnYa kErAnA ALLAH!!!

http://img75.photobucket.com/albums/v229/irda82/ainul3.jpg

Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_nabilaProfil   Hantar PM kepada ainul_nabila   Quote dan BalasQuote

AlBesuty
Warga Rasmi
Menyertai: 30.08.2003
Ahli No: 3188
Posting: 17
Dari: Trengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 25-10-03 16:49


ana org besut cakap kelantan gak ,boleh laa kite kenal mengenal kan.

Bookmark and Share

    


  Member Information For AlBesutyProfil   Hantar PM kepada AlBesuty   Quote dan BalasQuote

Iman_Hayati
WARGA SETIA
Menyertai: 24.10.2003
Ahli No: 4642
Posting: 940
Dari: Bumi ALLAH

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-10-03 22:12


Assalamualaikum...
Salam ukhwah buat semua warga Klte..Ana baru je masuk team UKHWAH ni. Semoga perjuangan kita didunia ini mendapat keredhaan Ilahi..Ameen.

Bookmark and Share

    


  Member Information For Iman_HayatiProfil   Hantar PM kepada Iman_Hayati   Quote dan BalasQuote

amalina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1871
Posting: 60
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-02-04 11:16


...ramai jugok oghe kelate kat ukhwah nih...saya pon oghe kelate gak...dok area peringat..ado ko sapo2 dok peringat?...walau mano pon kg anda sumer..kita semua sedara!!!

HIDUP KLATE!!!
QLATE HIDUP!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For amalinaProfil   Hantar PM kepada amalina   Pergi ke amalina's Website   Quote dan BalasQuote

amalina
Warga 2 Bintang
Menyertai: 01.07.2003
Ahli No: 1871
Posting: 60
Dari: kota bharu

Kelantan  


posticon Posting pada: 14-02-04 11:21


...
uiks..sedara saifuddin pon dok peringat gak?tak penah nampak pon..hehehheheh!!!...

Bookmark and Share

    


  Member Information For amalinaProfil   Hantar PM kepada amalina   Pergi ke amalina's Website   Quote dan BalasQuote

afhamz
Warga Rasmi
Menyertai: 01.02.2004
Ahli No: 6935
Posting: 3
Dari: peace sea

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-07-04 19:07




hihihi...kawe org klate jugok...area pc...dengan ngan PUTIK tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For afhamzProfil   Hantar PM kepada afhamz   Pergi ke afhamz's Website   Quote dan BalasQuote

razkirazak
Warga Rasmi
Menyertai: 07.07.2004
Ahli No: 9857
Posting: 6

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-07-04 19:55




~tak sangka yeee ramai jugak ore kltn yg join dgn portal ukhwah ni,eloklah sekurang -kurangnye dapat kite berkongsi idea same set 2 klate kito,bukan ana nak pupuk sifat asabiah diantara kite cuma nak rapatkan lagi ukhwah fillah sesama negeri mane lah tahu takut ade diantara kite ni woris ke?

~sbnrnye ana pun berasal dari klate gak ,ana tggl kat area tumpat ,mesti ramai diantara sahabat2 ni dah pernah gi ke tumpat

~cuma ana sedih skit baru2 ni sbb kerajaan kite di klate di bwh pimpinan tok guru hmpr 2 disingkirkan dari terus memerintah bukan ape ana syang terhadap pimpinan yg ade skrg kerna dah lame rakyat klate khususnya menikmati segala nikmat keamanan,keharmonian keselamatan ,kemajuan dan keimanan di kalanagn rakyat semasa pemerintahan tok guru ni

setakat ni aje dari ana sudahi dgn WASALAM

TAKBIR!!!!! ALLAHUAKBAR

Bookmark and Share

    


  Member Information For razkirazakProfil   Hantar PM kepada razkirazak   Quote dan BalasQuote

tuyup
Warga 4 Bintang
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 6548
Posting: 211
Dari: kota bharu & BTHO, Cheras~

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-07-04 20:25


saya pon oghe klate gak..
meh la ramai2 lepak cni..
oghe klate harus bersatu utk sama2..
''membangun bersama islam''
kelate boleh...
hidup klate.....bye.
wassalam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For tuyupProfil   Hantar PM kepada tuyup   Pergi ke tuyup's Website   Quote dan BalasQuote

fairuzah
WARGA SETIA
Menyertai: 15.02.2004
Ahli No: 7304
Posting: 440
Dari: negeri sembilan

syria   avatar


posticon Posting pada: 23-07-04 23:57




uyoo...ramai gak ore kelate kat dlm ni ek?....
saya bukan org kelate tapi negeri sembilan....tp ada gak laa member kelate...suka dengar loghat ore kelate....tapi selalunya "kawe tok pehe" je la....

Bookmark and Share

    


  Member Information For fairuzahProfil   Hantar PM kepada fairuzah   Quote dan BalasQuote

alien_desa
Warga Rasmi
Menyertai: 27.04.2004
Ahli No: 8655
Posting: 19

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-07-04 17:39


asssalamualaikum....
saya merupakan anak jati kelantan.
ramai jugak ek orang kelantan kat sini


Bookmark and Share

    


  Member Information For alien_desaProfil   Hantar PM kepada alien_desa   Quote dan BalasQuote

aieyda
WARGA SETIA
Menyertai: 02.04.2004
Ahli No: 8177
Posting: 1241
Dari: jurassic park naungan puteri cik siti wan kembang

australia   avatar


posticon Posting pada: 18-08-04 18:02



saya pun org kelantan jugak,dibesarkan di kedah selama 13tahun,sekarang dah 7 tahun menetap di kelantan,alhamdulillah..ayah ditukarkan ke kelantan.so merasalah dok kat kg halaman.
kawe duduk dakat pasir mas.so,kalu ado sesapo hok duduk di pasir mas,datanglah ke rumoh kawe.nok alamat ko nom talipon ko,pm ko kawe je.
semoga kelantan aman sejahtera selalu di bawah pentadbiran Tok Guru,amin..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aieydaProfil   Hantar PM kepada aieyda   Pergi ke aieyda's Website   Quote dan BalasQuote

Firdaus15
WARGA SETIA
Menyertai: 26.12.2003
Ahli No: 5978
Posting: 805
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-08-04 18:14


kelate??? newcastle???

Bookmark and Share

    


  Member Information For Firdaus15Profil   Hantar PM kepada Firdaus15   Pergi ke Firdaus15's Website   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-08-04 19:29



saya bukan org klate,org kedah,tinggal di jb n sekarang smbg study kat uitm sarawak....kene blaja cakap sarawak lah pulak.......bendera kita pun mcm nak sama jer kan...tp suka loghat klate...lembut...sedap di dengar....waktu sy sek kat ipoh dulu...setahun lebih cakap klate kat hostel....ngan member2..tp bukan org klate pun...guano tu... ...emm,sukalah... harap kawan2 klate ni tak marah sy join kat sini... nak juga sebenarnya merasa dok kat klate.. cari pengalaman merantau tmpt org.....semoga kelantan sentiasa aman dan keagungannya dipelihara..insyaAllah...salam ukhwahfillah dr SiRna^BinTaNg_86

-----------------
kita takkan dapat memahami sesorang dengan mudah sehingga kita dapat menjadi diri insan itu sendiri

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

cahaya_dihati
Warga 1 Bintang
Menyertai: 03.08.2004
Ahli No: 10470
Posting: 38
Dari: united kingdom

uk   avatar


posticon Posting pada: 18-08-04 23:38




saya bukan anak jati kelantan, tapi ayah saya org kelantan..salam ukhuwah..



Bookmark and Share

    


  Member Information For cahaya_dihatiProfil   Hantar PM kepada cahaya_dihati   Quote dan BalasQuote

mawaddah1981
Warga Rasmi
Menyertai: 12.01.2004
Ahli No: 6412
Posting: 19
Dari: kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-08-04 11:36



ana dr kelate gak
salam ukhwah fillah

Bookmark and Share

    


  Member Information For mawaddah1981Profil   Hantar PM kepada mawaddah1981   Quote dan BalasQuote

ada_syuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1685
Posting: 81
Dari: bumi allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-08-04 11:44


assalamualaikum...

ore kelate gak ni...tapi skarang dok kat johor..
yang pasti...kelantan tetap tanah tumpah darah ku..
per pun salam uhkwah buat sahabat-sahabat dari kelate...
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For ada_syuhadaProfil   Hantar PM kepada ada_syuhada   Quote dan BalasQuote

nur_islami
:WARGA AWAL BERJASA:
Menyertai: 28.05.2003
Ahli No: 858
Posting: 991
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-08-04 13:21


mano2 lagi oghe klate nyo..pakat2 join sini la...

-----------------
hadiah yang paling berharga dalam ertikata sahabat yang sebenarnya ialah memberi yang terbaik dalam diri anda sendiri..

Bookmark and Share

    


  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Pergi ke nur_islami's Website   Quote dan BalasQuote

Jundullah_Al_Asad
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.05.2003
Ahli No: 623
Posting: 93
Dari: Daerah Perjuangan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-08-04 14:38




ana pung oghe klate.. lahir 17 taung mulo di klate.. pahtuh besa2 pung di klate.. insyaallah jupow jodoh pung oghe klate jugok...

ado gapo2 wak nok tanyo pasa klate.. tanyo la.. jange duk malu2 deh...

-----------------
"Dan berJIHADlah pada JALAN ALLAH dengan sebenar-benar JIHAD"

"Dan janganlah kamu menyangka sesiapa yang terbunuh pada JALAN ALLAH itu mati. Bahkan mereka terus hidup di sisi TUHAN mereka dan diberi rezeki"

Bookmark and Share

    


  Member Information For Jundullah_Al_AsadProfil   Hantar PM kepada Jundullah_Al_Asad   Quote dan BalasQuote

itsjustme
WARGA SETIA
Menyertai: 22.08.2004
Ahli No: 10665
Posting: 790
Dari: Cheras KL

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-09-04 21:54


kawe pun anok jati klate jugok...

-----------------
Umarete kara shinu made zutto narai thuzukete kudasai

Bookmark and Share

    


  Member Information For itsjustmeProfil   Hantar PM kepada itsjustme   Quote dan BalasQuote

AZL_DCA
Warga Rasmi
Menyertai: 21.06.2004
Ahli No: 9594
Posting: 12
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 06-09-04 16:24


Saya pun oghe qlate jugak ! Mari lah kita bersama - sama mengeratkan ikatan dari satu negeri & salam ukhwah dari saya .

-----------------
Senyuman itu lukisan rahsia hati

Bookmark and Share

    


  Member Information For AZL_DCAProfil   Hantar PM kepada AZL_DCA   Pergi ke AZL_DCA's Website   Quote dan BalasQuote

houri
WARGA SETIA
Menyertai: 18.09.2004
Ahli No: 11224
Posting: 594
Dari: bumi Allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-04 15:21


saya pun orang kelantan..asal dari tumpat..ramai jugak yea orang kelantan kat sini... salam ukhuwah daripada saya..

Bookmark and Share

    


  Member Information For houriProfil   Hantar PM kepada houri   Quote dan BalasQuote

sirna_bintang
Warga 4 Bintang
Menyertai: 16.08.2004
Ahli No: 10573
Posting: 291
Dari: cheras,KL

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 18-09-04 15:58



saya nak tanya satu solaN....kenapa dr apa yg saya perhatikan...org klate mesti nak cari jodoh ohge klate jugok....kenap ek...bule tolong jelaskan....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sirna_bintangProfil   Hantar PM kepada sirna_bintang   Pergi ke sirna_bintang's Website   Quote dan BalasQuote

gadisyurga
Warga 2 Bintang
Menyertai: 23.05.2003
Ahli No: 806
Posting: 58
Dari: PJ

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-09-04 16:12




uiks...
jangan lupa saya gaks oghe kelantan...
emm, tinggal kat rantau panjang....
meh la kalau nak beli barang siam...
hehehhe

Bookmark and Share

    


  Member Information For gadisyurgaProfil   Hantar PM kepada gadisyurga   Quote dan BalasQuote

khainiza
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.05.2004
Ahli No: 8753
Posting: 51
Dari: Machang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-04 16:16


...
Saya pun oghe kelate jugok. Saya dok Mache. Saya nok jawab soale sirna_bintang tu.
Sebenarnya bukan oghe kelate mesti kawin dgn oghe kelate. Ada jugok oghe kelate kawin dgn oghe luar kelate. Bukan apa kalau kawin dgn oghe dekat ni senang nak berkumpul kalau ada sesuatu majlis. Bukan gitu?

Bookmark and Share

    


  Member Information For khainizaProfil   Hantar PM kepada khainiza   Quote dan BalasQuote

azimin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 05.05.2004
Ahli No: 8814
Posting: 28

japan   avatar


posticon Posting pada: 18-09-04 17:48


assalamualaikumj..yer,saya pun org kelantan gak..nape ainul_nabila?nway,salam perkenalan utk semua..

Bookmark and Share

    


  Member Information For aziminProfil   Hantar PM kepada azimin   Quote dan BalasQuote

zeikiyya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.08.2004
Ahli No: 10442
Posting: 40
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 18-09-04 21:51


......alhamdulillah..
kawe pung oghe kelate jugok...dok kota bharu dari kecik sapa besa...tapi loni dok negeri lain..ngaji...
kawe stuju jugak nga pendapat khainiza...
sene nk wat gapo2 majlis kalu dekat....nak belarok pon sene kan??
gugha jah!!jange maroh des....
tapi gak,pe salahnye oghe bukan klate nga oghe klate....at least dapat mnambahkan lagi oghe luar hok reti kecek klate...btul dok..?


wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For zeikiyyaProfil   Hantar PM kepada zeikiyya   Quote dan BalasQuote

khainiza
Warga 2 Bintang
Menyertai: 03.05.2004
Ahli No: 8753
Posting: 51
Dari: Machang

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-09-04 17:07



betol la zeikiyya tu...sy pun pure kelate tp loni dok ngaji negeri oghe...
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For khainizaProfil   Hantar PM kepada khainiza   Quote dan BalasQuote

peng_yu
Warga 3 Bintang
Menyertai: 14.05.2003
Ahli No: 17
Posting: 120
Dari: terengganu

Terengganu  


posticon Posting pada: 11-10-04 14:18


as;kum..saya pun...duk ngaji klantan asal trg
best duk kelantan..negeri serambi mekah....
wassalam

Bookmark and Share

    


  Member Information For peng_yuProfil   Hantar PM kepada peng_yu   Quote dan BalasQuote

mujahadatunnafsi
WARGA SETIA
Menyertai: 12.11.2003
Ahli No: 5068
Posting: 745
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-10-04 14:49



Bukan niat kami orang kelantan untuk menonjolkan negeri kami lebih dari negeri-negeri lain. Semuanya sama...cuma kalau ditonjolkan lebih sikit dari negeri lain tidak lain tidak bukan bertujuan untuk mempromosikan kelantan di bawah kepimpinan ulama, negeri yang cuba melaksanakan syariat islam sepenuhnya supaya rakyat-rakyat di negeri lain juga mengimpikan kerajaan yang sama seperti di kelantan.

Jemput kepada sahabat-sahabat yang ingin belajar agama, pondok-pondok di sini sentiasa mengalu-alukan kedatangan anda. Di bulan ramadhan nanti juga akan ada solat tarawih di dataran MPKB, tazkirah 20 minit di dewan zulkifli dan pelbagai lagi program khusus ramadhan anjuran kerajaan negeri. Wallahu'alam

Bookmark and Share

    


  Member Information For mujahadatunnafsiProfil   Hantar PM kepada mujahadatunnafsi   Quote dan BalasQuote

izzul_islam
WARGA SETIA
Menyertai: 08.07.2003
Ahli No: 2185
Posting: 1163
Dari: Besut

Terengganu  


posticon Posting pada: 12-10-04 10:56


hm...ana pun tak tau nak kata org mana....campuran klate trg kot....lahir kat kota bharu...lepas 2,3 ari balik umah kat besut...ayah orang terengganu dan mak orang kelantan...so boleh mengaku dua-dua negeri....BESUTIAn..

Blaja plak sekolah kat sekolah men agama kat kota bharu. kita org kelantan la ye...

Bookmark and Share

    


  Member Information For izzul_islamProfil   Hantar PM kepada izzul_islam   Quote dan BalasQuote

OMAR
Warga Rasmi
Menyertai: 30.06.2004
Ahli No: 9748
Posting: 11

brunei  


posticon Posting pada: 12-10-04 11:33


asalamualikum.
Saya pun dok klate.
Untuk makluman semua,Kota Bharu jadi bandar raya Islam 2005.
Terdapat banyak institusi pondok di Klate, Pondok pasir tumboh, pondok lubok tapah pasir mas, mahad tahfiz,kolej islam antara bangsa( kias),um nilam puri , pulau melaka rumah tok guru mb, pasar siti khadijah , pantai cahaya bulan , pantai irama , nasi kerabu , kb mall , dan byk. lagi.
makanan murah-murah...
sape-sape nak ke klate dipersilakan...
pasti mengamit anda..dgn. ramah tamah orangnya.




























Bookmark and Share

    


  Member Information For OMARProfil   Hantar PM kepada OMAR   Quote dan BalasQuote

zeikiyya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.08.2004
Ahli No: 10442
Posting: 40
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 15-10-04 14:04


ni tok sabar nok kelik klate ni!!....

Bookmark and Share

    


  Member Information For zeikiyyaProfil   Hantar PM kepada zeikiyya   Quote dan BalasQuote

ada_syuhada
Warga 3 Bintang
Menyertai: 25.06.2003
Ahli No: 1685
Posting: 81
Dari: bumi allah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-10-04 15:36


RINDU kepada mu tanah air ku...............

teramat lah dalam......moga ada juga yang merinduiku disana...................

tak sabonyeeeeeeeeeeee nak balik!!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For ada_syuhadaProfil   Hantar PM kepada ada_syuhada   Quote dan BalasQuote

adhwa_syahmah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11719
Posting: 22
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 18-10-04 13:17


...salam ukhwah dari ana,ana anak jati klate kat Pasir Puteh tp skrangni blajar kt terengganu...ada sapa2 ore Pasir Puteh sini... wsslam.

Bookmark and Share

    


  Member Information For adhwa_syahmahProfil   Hantar PM kepada adhwa_syahmah   Pergi ke adhwa_syahmah's Website   Quote dan BalasQuote

nuraniKasturi
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11614
Posting: 2
Dari: usm

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-10-04 11:21


akum....hem...ana pon dr kelate gak...dok mane skrang/

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraniKasturiProfil   Hantar PM kepada nuraniKasturi   Quote dan BalasQuote

nuraniKasturi
Warga Rasmi
Menyertai: 04.10.2004
Ahli No: 11614
Posting: 2
Dari: usm

Kelantan  


posticon Posting pada: 19-10-04 11:23


akum zekkiya...em...xsabar?zekkiya dok mane tu?sabar ye...nanti balikla klate tu...

Bookmark and Share

    


  Member Information For nuraniKasturiProfil   Hantar PM kepada nuraniKasturi   Quote dan BalasQuote

zeikiyya
Warga 1 Bintang
Menyertai: 02.08.2004
Ahli No: 10442
Posting: 40
Dari: serambi mekah

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-10-04 10:56


nuraniKasturi....
ana dok kedah la ni...sabtu ni insya Allah
balik...enti dok ngaji usm mane?

Bookmark and Share

    


  Member Information For zeikiyyaProfil   Hantar PM kepada zeikiyya   Quote dan BalasQuote

bilqisirdina
Warga Rasmi
Menyertai: 18.10.2004
Ahli No: 11936
Posting: 17
Dari: tanah

Selangor  


posticon Posting pada: 20-10-04 12:19


wah........... meriahnyer............

bilqis buke oghe klate, tapi panda la sket2 kecek klate, saing ghama oghe klate, pasir puteh, pasir mah, ktegheh, kota bhaghu, tanoh meghoh, ado belako saing2 dok situ..........

he3, ok tak bilqis kecek klate?????

Takpe ke, orang negeri lain masuk sini? He3....


Bookmark and Share

    


  Member Information For bilqisirdinaProfil   Hantar PM kepada bilqisirdina   Quote dan BalasQuote

enany
Warga 1 Bintang
Menyertai: 13.10.2004
Ahli No: 11818
Posting: 24

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 20-10-04 12:45


assalamualaikum....
sya pun oghe klate gak....oghe wakaf bharu...skrang ni duk ngaji johor...
sya tgk ado jugok oghe wakaf bharu...
ape-ape hal pun salam ukhwah untuk umat-umat klate....TAKBIR!!!!!

Bookmark and Share

    


  Member Information For enanyProfil   Hantar PM kepada enany   Quote dan BalasQuote

laili
Warga 4 Bintang
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 3366
Posting: 154
Dari: kota bahru

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-10-04 15:14


assalamualaikum...
saya org kelate..dok kat salor...pernah gi salor,sik?

Bookmark and Share

    


  Member Information For lailiProfil   Hantar PM kepada laili   Pergi ke laili's Website   Quote dan BalasQuote

sasuke-kun
WARGA SETIA
Menyertai: 21.09.2004
Ahli No: 11297
Posting: 525
Dari: klate-jepun

Kelantan  


posticon Posting pada: 20-10-04 15:23


nak join jugak....aku kat mace so sape2 duk area mace contact la aku....

Bookmark and Share

    


  Member Information For sasuke-kunProfil   Hantar PM kepada sasuke-kun   Quote dan BalasQuote

adhwa_syahmah
Warga 1 Bintang
Menyertai: 08.10.2004
Ahli No: 11719
Posting: 22
Dari: Kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 14:58


salam...ana blajar kt kustem,nuranikasturi klate kt mana??

Bookmark and Share

    


  Member Information For adhwa_syahmahProfil   Hantar PM kepada adhwa_syahmah   Pergi ke adhwa_syahmah's Website   Quote dan BalasQuote

iftihakim
Warga 2 Bintang
Menyertai: 13.02.2005
Ahli No: 14332
Posting: 52
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-05-05 15:15



Salam ukhuwahfillah untuk semua.Ana memang anak KELATE.Sekolah kat S.M.U(A)TARBIAH MARDHIAH PANCHOR.



Hargailah bila bersahabat,maafkanlah bila terluka,rindulah bila berjauhan,fahamilah bila keliru,nasihatilah bila terleka,tegurilah bila tersilap,ingatilah bila kesunyian dan sayangilah perhubungan.


Bookmark and Share

    


  Member Information For iftihakimProfil   Hantar PM kepada iftihakim   Quote dan BalasQuote

qisti
Warga Rasmi
Menyertai: 07.05.2005
Ahli No: 16355
Posting: 3
Dari: uia,pj

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-05-05 15:28


assalamualaikum......................qisti ni mmg asa qlate. loniiiiiiiiiiiiiiiblajad matrix uia.rasa rindu nak blk qlate ni.............tmbe plak maha

Bookmark and Share

    


  Member Information For qistiProfil   Hantar PM kepada qisti   Quote dan BalasQuote

puteriayahanda
Warga 4 Bintang
Menyertai: 31.03.2005
Ahli No: 15473
Posting: 268
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 07-05-05 17:42


...
bukan org klate tapi roomet ngan org klate..
ari2 blaja kecek klate..tapi kena gelak sokmo sbb salah bunyi...

-----------------
ya ALLAH, pelihara aku dari ilmu yang tidak bermanfaat, hati yang tidak khusyuk,nafsu yang tidak pernah puas dan dari doa yang tidak diperkenanka

Bookmark and Share

    


  Member Information For puteriayahandaProfil   Hantar PM kepada puteriayahanda   Quote dan BalasQuote

aKujErr
Warga 4 Bintang
Menyertai: 03.07.2004
Ahli No: 9790
Posting: 287
Dari: ::..Kelantan Darul Naim..::

Kelantan  


posticon Posting pada: 07-05-05 18:33


ghama molek ughe kelate ni dihh,,
kena tnya pesedin ukhwah kiter ni..
cube tgk..mara ghama kelate nge negeri len..
ok.. salam ukhwah dr amBo..


Bookmark and Share

    


  Member Information For aKujErrProfil   Hantar PM kepada aKujErr   Pergi ke aKujErr's Website   Quote dan BalasQuote

muawwiz
Warga 3 Bintang
Menyertai: 06.03.2005
Ahli No: 14931
Posting: 114
Dari: ardhullah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-05-05 18:53


assalamualaikum....

walaupun sy ni guna bendera thailand tp sy ni ore kelate...sempadan pulak tu

Bookmark and Share

    


  Member Information For muawwizProfil   Hantar PM kepada muawwiz   Quote dan BalasQuote

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Jejak Ukhwah
    »» orang2 kelantan mei lah sini kejap

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.259353 saat. Lajunya....