Welcome To Portal Komuniti :: Ukhwah.com

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-07-2020  

  Login
Nickname

Password

>> Mendaftar <<

  Mutiara Kata
Selalunya, bila kita berusaha menenggelamkan kapal orang lain, kita lupa untuk mengawal kapal kita sendiri. Kapal kita tenggelam terlebih dahulu.

-- Kang

  Menu Utama

  Keahlian Ukhwah.com
Terkini: wyd1014
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 43135

  Sedang Online
Sedang Online:
Tetamu: 68
Ahli: 0
Jumlah: 68




  Yang Masuk Ke Sini
kasih_kekasih: 3 hari yang lalu
wyd1014: 11 hari yang lalu
haykal77: 20 hari yang lalu
Kakngah: 20 hari yang lalu
lidah-penghunus: 21 hari yang lalu


Kelakar
Topik: Mari hilangkan stress sekejap...


Carian Forum

Moderator: Administrator, halesolurun_84
Portal Komuniti :: Ukhwah.com Indeks Forum
  »» Kelakar
    »» Mari hilangkan stress sekejap...

Please Mendaftar To Post


Oleh Mari hilangkan stress sekejap...

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-06-08 17:36


Sekarang ni ramai orang yang dah hampir gila dek melambungnya harga minyak. Apa kata kita tenangkan minda kita dan renung sejenak gambar-gambar di bawah ini.

Ketika berada di jalan raya, kita sering atau mesti terlihat papan tanda di tepi jalan. Tetapi adakah kita memahami papan tanda tersebut seperti papan tanda di bawah?


Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting


Kegagalan memahami atau tidak mengendahkan papan tanda juga boleh menyumbang kepada berlakunya kemalangan. Jadi pihak berkuasa sepatutnya memasang papan tanda yang lebih memberikan kesan terhadap pengguna jalan raya seperti papan tanda berikut:


Photobucket - Video and Image Hosting


Kadangkala papan tanda juga boleh menyebabkan kemalangan....


Photobucket - Video and Image Hosting


Bersambung..... :-D


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 08-06-08 12:42


Ketika di jalan raya juga kadangkala kita ternampak papan tanda yang mempunyai arahan yang agak pelik.


Photobucket - Video and Image Hosting



Photobucket - Video and Image Hosting



Photobucket - Video and Image Hosting



Photobucket - Video and Image Hosting


Ada yang lagi pelik dari yang di bawah ini?


Photobucket - Video and Image Hosting


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 08-06-08 14:47


erm... ye ke?? macam mana itu>>>???
pelik juga kan...

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

mizie_hafiz80
WARGA SETIA
Menyertai: 28.08.2003
Ahli No: 3144
Posting: 928
Dari: Malaysia

saudiarabia  


posticon Posting pada: 08-06-08 15:13


Tak pernah tengok pun... Tapi, kalau ada best jugak...

Bookmark and Share

    


  Member Information For mizie_hafiz80Profil   Hantar PM kepada mizie_hafiz80   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
-WARGA AMAT SETIA-
Menyertai: 14.12.2003
Ahli No: 5678
Posting: 4147
Dari: bumi ALLAH

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-06-08 10:04


uhuk uhuk....
cecomey saja kate2nya... not good itu urang... :jangan:

Bookmark and Share

    


  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

tiqa
Warga 1 Bintang
Menyertai: 29.08.2004
Ahli No: 10800
Posting: 29
Dari: jb

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-06-08 16:13


walaweeeeh.....
ada juga sign2 macam 2 ek...........
em...menarik...menarik...

Bookmark and Share

    


  Member Information For tiqaProfil   Hantar PM kepada tiqa   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-06-08 18:53


Ada juga papan tanda yang mengelirukan dan memeningkan kepala para pengguna jalan raya.


Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

as-syafie
WARGA SETIA
Menyertai: 25.01.2007
Ahli No: 28366
Posting: 461
Dari: Mesir Darul Ulama'

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-06-08 01:50


Pada 09-06-08 16:13 , tiqa posting:

!!! QUOTE !!!

walaweeeeh.....
ada juga sign2 macam 2 ek...........
em...menarik...menarik...

macam-macam ada...
dunia.... ;-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For as-syafieProfil   Hantar PM kepada as-syafie   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 10-06-08 02:47


menurut org yang ambil gambar ni..lokasi di pudu raya

http://i230.photobucket.com/albums/ee68/ardiwira/jilat.jpg

dan dibawah ni pula hasil dari kenaikan petrol
lokasi : jalan klang ke banting

http://i230.photobucket.com/albums/ee68/ardiwira/shell.jpg


credit to tokeikedai.net.my


kat sini tak tau cara nak upload gambar... tak jadi2..so letak link sajalah


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-06-08 18:14


Photobucket - Video and Image Hosting


Terima kasih saudara rdwira di atas gambar yang diberikan.
Gambar yang kedua tu kurang fahamlah... :berfikir:


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 10-06-08 18:22


Sambung balik....

Bayangkan ketika anda berhempas-pulas di jalan raya menuju ke destinasi sambil meredah kerenah pengguna jalan raya yang memeningkan kepala ditambah dengan beban kenaikan minyak, tiba-tiba anda menemui papan tanda sebegini....


Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

rdwira
WARGA SETIA
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 31169
Posting: 999
Dari: KL

uganda   avatar


posticon Posting pada: 10-06-08 18:36


Pada 10-06-08 18:14 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Photobucket - Video and Image Hosting


Terima kasih saudara rdwira di atas gambar yang diberikan.
Gambar yang kedua tu kurang fahamlah... :berfikir:




oo gambar kedua tu ialah sebuah stesen minyak di daerah banting...saya snap gmbo tu ketika berada disana...
hari sabtu yang lalu...

gambar sebuah stesen minyak yang hanya tinggal pumpnya sahaja..
atap...opis...semua tak ada...dan pump tersebut hanya dilindungi oleh kanvas dan payung...

kasihan stesen minyak tersebut...


-----------------
http://sukatolong.wordpress.com/


Bookmark and Share

    


  Member Information For rdwiraProfil   Hantar PM kepada rdwira   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 13-06-08 12:18


Lagi papan tanda pelik di jalan raya:


Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting


Terima kasih kerana perasan akan papan tanda ini.....???? :berfikir:


Photobucket - Video and Image Hosting


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

srikandi_islam
Warga 4 Bintang
Menyertai: 19.10.2003
Ahli No: 4481
Posting: 260
Dari: BANGI + KB

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-06-08 12:23


dekat medan...
signboard dia tulis....
org yang beriman tidak akan melanggar lampu merah.....
tapi aku xsempat nak ambil pic...
pak tari bawa bas laju sangat....
sempat bac saja....

Bookmark and Share

    


  Member Information For srikandi_islamProfil   Hantar PM kepada srikandi_islam   Pergi ke srikandi_islam's Website   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 15-06-08 21:59


Sambung balik setelah lama tak boleh masuk...


Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-06-08 12:05


Kita sering melalui kawasan yang berbahaya ketika memandu. Lazimnya di kawasan ini diletakkan papan tanda amaran bagi mengingatkan pemandu agar berhati-hati. Tetapi pernahkah anda melalui kawasan yang diletakkan papan tanda ini?


Photobucket - Video and Image Hosting


Photobucket - Video and Image Hosting


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

Al-Mashoori
WARGA SETIA
Menyertai: 12.07.2006
Ahli No: 25170
Posting: 483
Dari: Bandar Baru Gaza

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 21-06-08 12:45


Lagi papan tanda pelik:


Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting


Untuk mengelakkan pemandu memandu dengan laju ada moleknya kalau diletakkan papan tanda ini.... :-D


Photobucket - Video and Image Hosting


-----------------
zwani.com myspace graphic comments


Bookmark and Share

    


  Member Information For Al-MashooriProfil   Hantar PM kepada Al-Mashoori   Quote dan BalasQuote

jannakhir
Warga Rasmi
Menyertai: 17.08.2010
Ahli No: 40174
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-08-10 13:32


really like this post!thanks,really made my day

Bookmark and Share

    


  Member Information For jannakhirProfil   Hantar PM kepada jannakhir   Quote dan BalasQuote

Hanan

Menyertai: 13.05.2003
Ahli No: 4
Posting: 3991

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-08-10 09:26


Pada 13-06-08 12:23 , srikandi_islam posting:

!!! QUOTE !!!

dekat medan...
signboard dia tulis....
org yang beriman tidak akan melanggar lampu merah.....
tapi aku tak sempat nak ambil pic...
pak tari bawa bas laju sangat....
sempat bac saja....


Masuk hati betul ini..


-----------------



Hargai semasa ada....


Bookmark and Share

    


  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hanisahani
Warga 4 Bintang
Menyertai: 23.02.2006
Ahli No: 22928
Posting: 203
Dari: negeri aman damai

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-10-10 12:02


pelik-pelik papan tanda ni...huhu..tapi ok juga,,boleh hiburkan ht...



Bookmark and Share

    


  Member Information For hanisahaniProfil   Hantar PM kepada hanisahani   Quote dan BalasQuote

syanadh
Warga 3 Bintang
Menyertai: 02.04.2005
Ahli No: 15549
Posting: 97
Dari: Tangkak

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-10 07:08


acam2 dunia ni...:-)

Bookmark and Share

    


  Member Information For syanadhProfil   Hantar PM kepada syanadh   Pergi ke syanadh's Website   Quote dan BalasQuote

azilla
Warga 3 Bintang
Menyertai: 20.04.2004
Ahli No: 8536
Posting: 112
Dari: selangor

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-12-10 12:49


hikhik,,,memang hilang tension dan ngantuk;)adeke begini? kihkihkih


-----------------



Bookmark and Share

    


  Member Information For azillaProfil   Hantar PM kepada azilla   Quote dan BalasQuote

puterililin
Warga 1 Bintang
Menyertai: 10.09.2005
Ahli No: 18843
Posting: 32
Dari: bumi ALLAH

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 21-12-10 17:18


adui lah..boleh tergelak2 dengan those pic...huhuhu
menarik...macam-macam hal


-----------------
...berpesan-pesan dengan kebaikan...


Bookmark and Share

    


  Member Information For puterililinProfil   Hantar PM kepada puterililin   Quote dan BalasQuote

ainul_mardhiah86
Warga 4 Bintang
Menyertai: 15.10.2005
Ahli No: 19847
Posting: 207
Dari: tHe gArDen KnoWlEDge AnD ViRtUe

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-12-10 18:07


bertambah sesat lagi ada...tapi so cute lah pic2 tu semua...


-----------------
HiDuP iNi InDah JikA sEgAlAnyA kEraNa AllAH


Bookmark and Share

    


  Member Information For ainul_mardhiah86Profil   Hantar PM kepada ainul_mardhiah86   Quote dan BalasQuote

madyie
Warga 3 Bintang
Menyertai: 15.06.2007
Ahli No: 30270
Posting: 106
Dari: tranung

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-12-10 12:24


kelakar dan terkejut...kalau saya ada di tempat begini...lebih baik jalan kaki

Bookmark and Share

    


  Member Information For madyieProfil   Hantar PM kepada madyie   Pergi ke madyie's Website   Quote dan BalasQuote

faqir_imara
Warga 5 Bintang
Menyertai: 23.06.2010
Ahli No: 40024
Posting: 351
Dari: Fatih Istanbul

turkey   avatar


posticon Posting pada: 26-12-10 13:51


di sebatang jalan di India ada signboard tulis 'overtaker give undertaker business'. Ayat yang kreatif

Bookmark and Share

    


  Member Information For faqir_imaraProfil   Hantar PM kepada faqir_imara   Quote dan BalasQuote

nordalily

Menyertai: 03.02.2005
Ahli No: 14076
Posting: 178
Dari: sg buloh

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-10 17:28


layan saja lah...heheheh :)

senyum sokmo deh :)

Bookmark and Share

    


  Member Information For nordalilyProfil   Hantar PM kepada nordalily   Pergi ke nordalily's Website   Quote dan BalasQuote

saifunnisa
Warga Rasmi
Menyertai: 26.12.2010
Ahli No: 40731
Posting: 7
Dari: kota bharu

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 04-01-11 11:46


Pada 10-06-08 18:14 , Al-Mashoori posting:

!!! QUOTE !!!

Photobucket - Video and Image Hosting


Terima kasih saudara rdwira di atas gambar yang diberikan.
Gambar yang kedua tu kurang fahamlah... :berfikir:



ada juga ea??dok pernah nampak pom :berfikir:


-----------------
~~~fastabiqul khairat~~~


Bookmark and Share

    


  Member Information For saifunnisaProfil   Hantar PM kepada saifunnisa   Pergi ke saifunnisa's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 




Datacenter Solution oleh Fivio.com Backbone oleh JARING Bukan Status MSCMyPHPNuke Portal System

Disclaimer: Posting dan komen di dalam Portal Komuniti Ukhwah.com ini adalah menjadi hak milik ahli
yang menghantar. Ia tidak menggambarkan keseluruhan Portal Komuniti Ukhwah.com.
Pihak pengurusan tidak bertanggung jawab atas segala perkara berbangkit
dari sebarang posting, interaksi dan komunikasi dari Portal Komuniti Ukhwah.com.


Disclaimer: Portal Komuniti Ukhwah.com tidak menyebelahi atau mewakili mana-mana parti politik
atau sebarang pertubuhan lain. Posting berkaitan politik dan sebarang pertubuhan di dalam laman web ini adalah menjadi
hak milik individu yang menghantar posting. Ia sama-sekali tidak ada
kena-mengena, pembabitan dan gambaran sebenar pihak pengurusan Portal Komuniti Ukhwah.com

Portal Ukhwah
Hakcipta 2003 oleh Ukhwah.com
Tarikh Mula: 14 Mei 2003, 12 Rabi'ul Awal 1424H (Maulidur Rasul)
Made in: Pencala Height, Bandar Sunway dan Damansara Height
Dibina oleh Team Walasri




Loading: 0.13881 saat. Lajunya....